fredag den 30. april 2010

Aktiv Kurser mest anerkendt inden for e-learning

Næsten samtlige KFX virksomheder, kommunerne og staten anbefaler Aktiv Kurser, når det kommer til kurser og efteruddannelser inden for ledelse, personaleledelse, HR, coaching, kommunikation samt pyskologi, se anbefalinger her: http://www.probana.com/acitat.asp

Mange af virksomhedens uddannelser er blevet kendte mærkevare inden for efteruddannelsesverdenen og flere end 1400 har eksempelvis taget HR Konsulentuddannelsen via e-learning, HRK - se www.hrk.se - som Aktiv Kurser er den eneste, som må udbyde.

Aktiv Kurser er med årene blevet eksperter i brugen og implementeringen af e-learning og servicerer i dag næsten samtlige store virksomheder, både som leverandører og som rådgivende konsulenter.

Aktiv Kursers kernekompetencer er i denne forbindelse:

Introduktion til elementerne i E-Learning.

Begreber: Hardskills og Softskills.

Indhold, opbygning og metodologi.

Læring, mentoring og coaching.

Sammenhæng mellem forretning og E-Learning.

Den nye virtuelle læringskultur.

Motivation for læring ved virtuelle læringsformer.

Return on Investment, ROI.

Effektmåling på kort og lang sigt;

Hovedtal mht. effekten af investeringen i forhold til omkostningen.

E-Learning, der understøtter forretningen.

Overvejelser og tanker om E-Learning i en ekspanderende virksomhed.

Lederudvikling gennem E-Learning.

Anvendelse af E-learning til uddannelse indenfor ERP systemer.

Succeskriterier og forudsætninger.

E-learning ved introduktion af nye medarbejdere. Optimering af introduktionsforløb.

Undervisningen suppleres med cases og eksempler, der belyser udfordringerne med E-learning, de praktiske udfordringer ved at bruge E-learning til ERP undervisning, og hvad man skal overveje, hvis man samtidig ønsker at kunne "genbruge" kursusmateriale.

Med inspiration fra egne uddannelsesplatforme, har Aktiv Kurser hjulpet mange af de helt store virksomheder og bla. gjort indkøringen af nye medarbejdere hurtigere, bedre og billigere end førhen via e-learning. Stragegisk planlægning samt effektiv indretning og brugervenlige bruger-flade har optimeret processen.

Læs mere her

SDU hjælper trængte gymnasieelever

Læseferien på landets gymnasier er skrumpet gevaldigt ind, så i år har eleverne ekstra travlt, når spanske gloser og engelske verber skal memoreres.
Mere end 45 elever fra såvel fynske som jyske gymnasier har derfor valgt at lukke øjnene for weekendens varslede forårstemperaturer og i stedet bruge to dage på Syddansk Universitet for at blive bedre rustet til eksamen.

Humaniora har under konceptet Boostcamp tilrettelagt et program, der giver gymnasieleverne et faglig indspark i alt lige fra spanske kropsbetegnelser til engelsk grammatik. Og underviserne er dem, der bedst ved, hvad det er man har brug for, når man sidder ved det grønne bord, nemlig studerende på universitet.

- Vi tilbyder gymnasieeleverne at komme på Boostcamp hos os, fordi vi gerne vil bygge en stærkere bro til dem. Ved at invitere til faglige arrangementer giver vi dem brugbar viden og samtidig får de et indtryk af, hvad det vil sige at være studerende på Syddansk Universitet, noget de ikke kan læse sig til på nettet eller andre steder, siger Mads Funding, der er sekretariatschef på det humanistiske fakultet.

Se mere om programmet på www.sdu.dk/boostcamp
For
yderligere information kontakt: informationsmedarbejder Maria Slej-Hasselstrøm, tlf. 27 20 34 39½

Læs mere her

torsdag den 29. april 2010

Dagens nyheder - Læs bla. om Hjort: Vækstpakke fra S-SF presser ledighed i vejret

Arbejdsnarkomaner skal i behandling
Ansatte, der knokler sig halvt ihjel for firmaet, skal have hjælp fra ledelsen til at holde igen og sige fra, lyder løsningen fra en ledelsesrådgiver på denne uges dilemma i Berlingske Business.
Læs mere her

Sådan holder du pause, når du har travlt
En pause giver dig ikke mere tid, men bedre tid, mener Anne Windfeldt, som her giver fem gode råd om at holde pause, når du har så travlt, at du ikke føler, du har tid. Det er nemlig dér, du har allermest brug for en pause.
Læs mere her

Vi deler gerne kontor med forbrydere
Vi deler gerne kontor med folk, der er dømt for økonomisk kriminalitet. Men vi sætter grænsen ved sexforbrydere
Læs mere her

Det hader arbejdsgiverne
Undgå at diskvalificere dig selv, når du søger job. Se, hvad arbejdsgiverne hader - og styr uden om
Læs mere her

6 ting du ikke skal sige til chefen
Der er sætninger, du bør undgå på dit arbejde, når bossen er i nærheden
Læs mere her

Ledigheden stabiliserer sig
Ledigheden er begyndt at falde en smule, men økonomer advarer om at blive for optimistisk, fordi tallene blandt andet dækker over stigning i antallet af aktiverede.
Læs mere her

»En slags yngre udgave ...«
IT-guldgraveren Rasmus Refer er kommet i avisspalter og politirapporter efter afsløringer om fusk i en af sine mange web-virksomheder. Hvem er det nu, han minder om?
Læs mere her

Hjort: Vækstpakke fra S-SF presser ledighed i vejret
S og SFs pakke med ekstra milliardinvesteringer i den offentlige sektor vil ikke dæmpe den danske ledighed på sigt, men tværtimod presse den i vejret.
Læs mere her

Bliv klædt på til forandringer

I såvel private som offentlige virksomheder, er forandringer en stor del af hverdagen. Der sker således konstant små og store forandringer, hvilket stiller store krav til lederen, da mennesker generelt ikke bryder sig om forandringer med mindre der er tale om meget om de positive af slagsen.

Eftersom vi trives allerbedst i omgivelser, som vi kender og er trygge ved, er fx forandringskommunikation et nyttigt værktøj til at skabe positive forandringer. Forandring i virksomheder kræver håndtering, strategi samt forberedelse af kommunikation, ledere, ansatte etc. For lederne er især resultatorienteret HR arbejde essentiel i forbindelse med at skabe og opretholde et godt arbejdsmiljø i en tid med mange forandringer.

Aktiv Kurser / Probana har i samarbejde med erfarne kræfter indenfor dansk erhvervsliv og førende forskere udviklet en spændende 3 modulers Forandringsleder-uddannelse. Der fokuseres på, hvordan man gennemfører effektive og succesfulde forandringer og undgår konflikter og frustrationer undervejs. Læs mere her - www.probana.com/forandringsleder.asp

Forandringsleder-uddannelsen (CME) er baseret på e-learning, men kombineres med kursusdage efter hvert gennemført modul og en afsluttende eksamen. Uddannelsen bygger på de centrale områder inden for orandringsledelse, strategi og innovation, HRM, kultur og forandring, ledelses- og forandringspsykologi og viden og vidensledelse.

Læs mere her

onsdag den 28. april 2010

Dagens nyheder - Læs bla. om Topledere forventer fald i realløn

Dato-tvist: Vælger du ungerne eller arbejdet?
Ugens Dilemma: Hvad gør man, når en vigtig dag i arbejdslivet kolliderer med en lige så vigtig fødselsdag i familielivet? Det er udfordringen i Ugens Dilemma, hvor du selv kan "lege chef" og overveje, hvad du ville gøre, hvis du stod med ansvaret.
Læs mere her

Vi savner ros på jobbet
Knap halvdelen af danskerne synes, at de får for lidt ros af chefen. Det går ud over motivationen.
Læs mere her

Protest mod AC blev IDA-valgets store vinder
En protestliste, der blev stiftet som en reaktion på, at IDA meldte sig ud af Akademikernes Centralorganisation, stormede så voldsomt frem under IDA-valget, at listen tog hver tiende plads.
Læs mere her

Topledere forventer fald i realløn
De danske topchefer forventer så minimale lønstigninger i år, at de formentlig vil blive ædt op af stigende priser. Professor bakker op om forudsigelserne.
Læs mere her

Stop med at tabe penge på valutahandel

Der har været skrevet meget om investering i valutahandel den sidste tid. I artiklerne fremgår det at nogen har tabt penge på at investere i valutahandel. Det er der jo ikke noget nyt i, mange mennesker har tabt penge på investeringer i gennem tiden.

Daytradecenteret tilbyde nu Danmarks første uddannelse som valutahandler og aktiehandler.

Går du med en drøm om at blive valutahandler eller drømmer du om, at kunne leve af at investere dine penge i værdipapirer, så har du nu muligheden for at lære håndværket fra bunden. Daytradecenteret åbner nu dørene for en række uddannelser i aktie og valutahandel. Næste uddannelse er d. 17.05.2010 i København og d 20.05.2010 i Århus 2010 med en 4 mdr. lang uddannelse om valutahandel. Der undervises ialt i 80 timer + hjemmearbejde, uddannelsen afsluttes med eksamen og diplom. Aktiehandleruddannelsen starter igen i uge 34 - 2010 i København. DayTradeCenteret i Hellerup, har siden starten i juni 2009 haft stor succes. Kommunikationschef i DayTradeCenteret Jan Klarskov Kristensen siger Vi har lige siden starten i juni, fået en hel del private investorer som er blevet en del af vores netværk i centeret. Mange af vores medlemmer har udtrykt ønske om at uddanne sig som valutahandler og det er det ønske vi nu sætter i søen, siger Jan Klarskov Kristensen og fortsætter, der findes ikke èn eneste uddannelse i Danmark som henvender sig til private investorer, kun hvis du er ansat i en bank og lign. kan du lære at handle med værdipapirer, ellers er du overladt til dig selv, siger Jan Klarskov Kristensen.

Har i fået mange henvendelser den sidste tid pga. de mange artikler i dagspressen

Der har været meget skriveri i disse uger om tab på investeringer men det er jo ingen ting i forhold til de rigtige mange mennesker har tabt store summer på deres investeringer via deres banker, det sidste års tid. Jeg tror derfor, at tiden nu er inde til, at mange investorer selv vil investere deres egne penge og set i det lys kommer uddannelsen på et godt tidspunkt, men jo vi har fået mange henvendelser de sidste par uger, siger Jan Klarskov Kristensen.

Læs mere om vores nye uddannelse på: www.daytradecenter.dk

Info om uddannelsen:

6 mdr. uddannelse som valutahandler
Opstart i maj 2010
7 moduler - 80 timers undervisning
Evaluering for hvert modul
Eksamen
Diplom
Undervisning i Hellerup og Århus

Læs mere her

tirsdag den 27. april 2010

Dagens nyheder - Læs bla. om Ny kampagne skal få ældre til at fravælge efterlønnen

IDA-valg: Se resultatet her
IDA har netop offentliggjort resultatet af valget til IDAs repræsentantskab. Se afstemningsresultatet her.
Læs mere her

IDA-valg: Formandsfavorittens liste går tilbage
Listen med favoritten til formandsstolen civilingeniør Anders Thannings, OK-liste, står som taber af valget til IDAs repræsentantskab. En del af stemmerne er gået til den nye Fagforeningslisten, som debuterede med seks mandater.
Læs mere her

Formandsfavorittens liste går tilbage
Listen med favoritten til formandsstolen civilingeniør Anders Thannings, OK-liste, står som taber af valget til IDAs repræsentantskab. En del af stemmerne er gået til den nye Fagforeningslisten, som debuterede med seks mandater.
Læs mere her

Deltagelsen steg i slutspurt til IDA-valg - følg resultatet på video
En historisk lav valgdeltagelse er vendt til et normalleje i IDA-valgets slutspurt. Resultatet af repræsentantskabsvalget bliver offentliggjort i eftermiddag kl. 16 for første gang for rullende kamera.
Læs mere her

Ny kampagne skal få ældre til at fravælge efterlønnen
Mange kender slet ikke til de store økonomiske fordele, der er ved at lade være med at gå på efterløn.
Læs mere her

RUC åbner kontor i Næstved

De sidste brikker er faldet på plads i en samarbejdsaftale mellem Roskilde Universitet og Næstved Kommune, hvilket betyder, at RUC nu åbner et kontor i Næstved. Den officielle åbning af RUC-kontoret finder sted onsdag den 28. april 2010 fra kl. 09.30-10.30.,

hvor bl.a. rektor for RUC Ib Poulsen, og Næstveds borgmester Henning Jensen deltager. Åbningen af kontoret foregår i relation til åbningen af Væksthus Sjællands Vækstfabrik i Næstved.

Samarbejdet foregår i regi af RUCinnovation, som er universitetets platform for innovative samarbejder.

Samarbejdsaftalen med Næstved Kommune omfatter tre forskellige indsatsområder, samt en tværgående indsats, de tre indsatsområder er: social innovation, sundhed, turisme.

Under de tre områder vil man bl.a. i gangsætte følgende aktiviteter:

- Etablering af et RUC-kontor i Næstved med faste træffetider og med ad hoc deltagelse af RUCs forskere/undervisere

- Etablering af seminar- og uddannelsesaktiviteter inden for rammerne af masteruddannelsen i Socialt entreprenørskab og kombinationsfaget Sundhedsfremme og sundhedsstrategier, f.eks. i form af et sommeruniversitet ved RUC i Næstved

- Gennemførelse af forskningsværksteder for sundhedsfremme og sundhedsprojekter, samt efter- og videreuddannelse af undervisere og personale inden for sundhedsområdet

- Udvikling af lokalkultur-baserede oplevelser og turistattraktioner i kommunens udkantsområder i samarbejde med lokale foreninger og institutioner.

- Innovationsudvikling af turisme gennem projekter i samarbejde med Næstved-egnens turistbureau

- Udbygning af samarbejdet mellem folkeskolerne og ungdomsuddannelserne i Næstved, særligt inden for matematik, fysik, natur/teknik og sundhed herunder etablering af besøgsordninger for RUC-studerende på ungdomsuddannelser i Næstved bl.a. med henblik på rekruttering af undervisere

For at sikre implementering og opfølgning på samarbejdsaftalen udarbejdes handlingsplaner for hvert af indsatsområderne, som følges op en gang om året. Aftalen vil blive midtvejsevalueret ved udgangen af 2012 og endeligt evalueret ved udgangen af 2014.

I forbindelse med samarbejdet etableres en styregruppe bestående af: Studiechef Inger Rossing Jensen (RUC), professor Lars Hulgård (RUC), rektor Susanne Stubgaard (Næstved Gymnasium og HF), vicekommunaldirektør Poul Kold (Næstved Kommune) og børne- og kulturdirektør Per B. Christensen (Næstved Kommune).

Læs mere om RUCinnovation her: http://www.ruc.dk/RUCinnovation/

For
yderligere information kontakt venligst:
Rektor Ib Poulsen, Roskilde Universitet, 4674 2065, 2345 0130
Studiechef Inger Rossing Jensen, Roskilde Universitet, 4674 2221, 2887 0019

Læs mere her

mandag den 26. april 2010

Dagens nyheder - Læs bla. om Biotek-nedtur medfører fyringer på DTU

Tidligere ISS-boss tager hul på bestyrelseskarrieren
Jørgen Lindegaard træder ind i bestyrelsen for en af landets største MBA-skoler, AVT Business School.
Læs mere her

Alle vrisser af Støjberg
Antallet af arbejdsløse nyuddannede er fordoblet, siden Inger Støjberg indtog Beskæftigelsesministeriet. Det får nu et samlet kor af arbejdsgivere, akademikere, studerende og en professor til at beskylde Venstre-ministeren for at sidde på hænderne.
Læs mere her

Biotek-nedtur medfører fyringer på DTU
Et dramatisk fald i antallet af nye biotekvirksomheder betyder nu, at forskerparken DTU Scion må fyre en tredjedel af medarbejderne.
Læs mere her

Skipperskole i Skagen får 9,7 mio. kr. fra EU

Skipperskolen i Skagen oplever en så stor søgning til de forskellige uddannelsestilbud, at de nu bygger en ny skole med 9,7 mio. kr. i støtte fra EU s regionalfond

Skagen Skipperskole, den eneste skipperskole i Danmark, har de seneste år oplevet en stadig større søgning til skolens fiske- og sætteskipperuddannelser samt til deres efteruddannelseskurser i radio og navigation. Det får nu skolen til at bygge ny skole på Skagen Vesthavn.

Skoleleder på Skagen Skipperskole, Jørgen Chr. Jensen:
- Med en ny skole ønsker vi at give et kompetenceløft til dansk fiskeri og søfart. Skolen skal blandt andet huse en ny simulator, så vi i Danmark kan blive endnu bedre til økonomisk og miljømæssig bæredygtig sejlads.

En ny simulator i navigation og skibsføring, som bygger på den nyeste teknologiske viden skal være med til at gøre skolen til ikke alene Danmarks men Nordens bedste skipperskole. Skolen arbejder også med en idé om at blive rugekasse for iværksættere inden for Det blå Danmark.

Skolen skal sikre, at Nordjylland fastholder og udvikler sin position som Danmarks vigtigste fiskeriregion og fortsætter med at være et aktivt uddannelsessted på det maritime område. Selve bygningen forventes at blive på cirka 2000 kvadratmeter og skal blandt andet indeholde undervisningslokaler, simulator, kantine og administrationslokaler. Skolen skal ligge på Skagens Vesthavn, og der vil blive udskrevet en arkitektkonkurrence.

Efter indstilling fra Vækstforum Nordjylland har Skipperskolen fået 9,7 mio. kr. fra EU s regionalfond. Støtten fra EU s regionalfond administreres af Erhvervs- og Byggestyrelsen.

Kontaktperson:
- Skolens formand Carl Jesper Hermansen tlf. 98446211
- Skoleleder Jørgen Chr. Jensen, tlf. 9844 3344
- Erhvervs- og Byggestyrelsen Katrine Solvang, tlf. 3546 6411


Fakta om EU s strukturfonde Regional- og Socialfonden
Danmark modtager i perioden 2007-2013 3,5 milliard kr. fra EU s strukturfonde. Halvdelen af midlerne kommer fra Socialfonden og halvdelen fra Regionalfonden.

Regionalfondsprogrammets formål i Danmark er at styrke den regionale konkurrenceevne og beskæftigelse ved at forbedre vækstvilkårene inden for innovation, iværksætteri og anvendelsen af ny teknologi.

I perioden 2007-13 er der under regionalfondsprogrammet 1,825 milliard kroner til rådighed til at styrke den regionale konkurrenceevne og beskæftigelse. Det sker ved at forbedre vækstvilkårene inden for innovation, iværksætteri og anvendelse af ny teknologi.

http://www.regionalt.dk

Læs mere her

Dagens nyheder - Læs bla. om Dødssyg udskældt kritiseret – og med en energi som aldrig før

Kina: Fra fabrikshal til forskningscenter
Kinas unge knokler for at blive verdens klogeste. Dem, der gør det for hårdt, lider af søvnmangel og selvmordstanker. Dem, der gør det for lidt, får bank af forældrene. Men metoden virker, og Kina satser nu på tankekraft frem for håndkraft. Hvad gør Danmark midt i denne nye globale arbejdsdeling?
Læs mere her

Dødssyg udskældt kritiseret – og med en energi som aldrig før
Advokat N.E. Nielsen skiller vandene. I et par årtier har han tilhørt inderkredsen og været en del af toppen i dansk erhvervsliv. Magtfuld, men også omstridt og til tider hårdt kritiseret. Som regel med kontrol og styring. Lige indtil en kræftsygdom pludselig ramte med en forhammer.
Læs mere her

søndag den 25. april 2010

Populært at læse til konstruktør og ingeniør

Der er sket en markant stigning i antallet af unge, som vil læse til bygningskonstruktør og diplomingeniør. Det er positivt for byggebranchen, som har brug for flere højtuddannede.

En ny opgørelse fra Undervisningsministeriet viser, at antallet af ansøgere til de tekniske uddannelser er steget med 62 % i forhold til sidste år. Sammenligner man med 2006 er ansøgertallet mere end fordoblet.

I år har 468 personer haft bygningskonstruktøruddannelsen som førsteprioritet. Det er 15 % flere end i 2009. Den største stigning er dog sket på diplomingeniøruddannelsen, hvor 114 % flere har uddannelsen som førsteprioritet i forhold til året før.

- Det er positivt for byggebranchen, at de unge vælger en byggefaglig uddannelse som deres førsteprioritet. Det betyder, at de unge betragter byggeriet som en attraktiv branche, hvor de gerne vil arbejde efter endte studier, siger Sidse Frich Thygesen, konsulent i Dansk Byggeri.

Flere ansøgere, der har uddannelserne som førsteprioritet, kan også betyde, at der kommer flere færdiguddannede på arbejdsmarkedet om 3-4 år. Og det vækker glæde hos Dansk Byggeri. For en ny rapport fra DEA viser, at højtuddannede bidrager til en positiv bundlinje. Øges antallet af højtuddannede med 1 %, stiger produktiviteten med 1 %.

- Fremadrettet bliver der brug for kvalifikationer som kommunikation, ledelse og styring i byggebranchen og ikke mindst, at der bliver flere stillinger til højtuddannede, fortæller Sidse Frich Thygesen.

Stigningen i antallet af ansøgere kan fortsætte frem til juli måned, hvor der er endelig ansøgningsfrist for blandt andet årets studenter.

Kontakt
Konsulent Sidse Frich Thygesen, telefon 40 81 87 47
Kommunikationskonsulent Anja Binderup, telefon 25 66 63 07

Læs mere her

Dagens nyheder - Læs bla. om Stressbombe i det offentlige

Sådan tager du magten over din karriere
Kniber det med den forfremmelse, som du mener, dine evner og dit knokleri berettiger dig til? Så læs Soulaima Gouranis seks gode råd til, hvordan du selv styrer karrieretoget.
Læs mere her

Stressbombe i det offentlige
Flere ansatte i det offentlige kan se frem til, at stress bliver en fast del af arbejdsdagen. Hver fjerde af de offentlige chefer forventer mere stress og flere stress-symtomer hos medarbejderne det kommende år.
Læs mere her

lørdag den 24. april 2010

Visioner på ARKEN

Hvor sidder evnen til at tænke visionært I dag er utopien dømt ude, de politiske partier kæmper om midten, og samfundets overordnede udvikling stilles sjældent til debat. Giver vores samfund nok plads til nye tanker og ideer Jes Stein Pedersen fra DR2 er moderator, når kultursociolog Peter Duelund og hjerneforsker Kjeld Fredens diskuterer, om der stadig er plads til store visioner.

UTOPIA TALK PÅ ARKEN ONSDAG D. 5. MAJ KL.18.10
GRATIS FOR GÆSTER MED ENTRÉ TIL MUSEET

ARKENs sidste UTOPIA TALK dette forår stiller skarpt på visionernes rolle i dag. Velfærdsstaten, vores samfunds sidste store vision, voksede efter 2. Verdenskrig til det, vi kender i dag; et samfund med gratis sygeforsikring, socialforsorg og velfærd til alle. Har virkeligheden overhalet behovet for store visioner, eller har vi bare udviklet en kultur, der nedprioriterer nytænkning Det siges, at innovation vil være I-landenes styrke i fremtidens globale samfund. Men er vores samfundsmodel og uddannelsessystem gearet til at fremme visionære tiltag Hvad er det for centre i hjernen, der udvikler nye ideer Og hvad kan vi gøre for at understøtte dem Kultursociolog Peter Duelund og hjerneforsker Kjeld Fredens diskuterer den visionære tænkning i et kulturelt og videnskabeligt perspektiv. Diskussionen styres af Jes Stein Pedersen.

Kjeld Fredens er læge og hjerneforsker. Han har bl.a. været lektor ved Århus Universitet, vismand i Kompetencerådet og udviklings- og forskningschef ved Vejlefjord Neurocenter. Kjeld Fredens er forfatter til en række bøger, herunder, sammen med Anette Prehn, Selvcoaching - brug hjernen til en forandring (2010).

Peter Duelund er kultursociolog. Han har bl.a. været Nordisk Ministerråds konsulent for det nordiske kultursamarbejde og repræsenteret de nordiske lande i Europarådets kultursamarbejde. I dag er han ansat som lektor i Moderne Kultur og Kulturformidling ved Institut for Kunst- & kulturstudier, Københavns Universitet. I sin seneste artikel Identity, nationalism and cultural policy - Current paradigms in Europe and beyond (2010) fremhæver han nationalisme som velfærdssamfundets skyggeside.

UTOPIA TALKS PÅ ARKEN
Under overskriften UTOPIA TALKS er ARKEN for andet år i træk vært for en række debatarrangementer, der med afsæt i tre temaer KÆRLIGHED, FRYGT og VISION spørger til utopiens rolle i samtiden. Ved hver TALK diskuterer Jes Stein Pedersen med to fageksperter og meningsdannere det gode liv , drømme og utopiens rolle i relation til specifikke samtidskulturelle udfordringer. Jes Stein Pedersen er journalist, vært på DR2 Deadline 2. sektion og vinder af Statens Kunstfonds formidlingspris 2009. Han vil lede debatten, hvor også publikum kan deltage aktivt, med spørgsmål til aftenens debattører. Formålet med ARKENs UTOPIA TALKS er at gøre os klogere, ikke blot på os selv, men også vores samtid og samfund. Debatarrangementerne finder sted i forbindelse med ARKENs treårige UTOPIA projekt.

Genhør tidligere UTOPIA TALKS og læs mere om UTOPIA-projektet på ARKENS hjemmeside www.arken.dk/utopia

UTOPIA
er støttet af Nordea-fonden

Læs mere her

Dagens nyheder - Læs bla. om Connie Hedegaards topforhandler skifter til dækgenbrug

Stressbombe i det offentlige
Hver fjerde chef i det offentlige forventer stigende stress blandt de ansatte
Læs mere her

Den forgyldte Falckmand
Allan Søgaard Larsen er efter godt 20 år i Falck stort set blevet en del af møblementet i koncernen og har med selskabets børsintro udsigt til at blive forgyldt af virksomheden.
Læs mere her

12 tegn: Er din arbejdsplads på røven?
Små tegn afslører, om din arbejdsplads er på afgrundens rand. Se, om du skal kigge dig om efter et nyt job
Læs mere her

5 typiske fejl, når du netværker
I et sløjd jobmarked er det klogt at holde liv i netværket. Se, hvordan du styrer uden om de værste fejl
Læs mere her

Nøglemedarbejdere på vulkaner efter kriseudbruddet
Det kan få uheldige konsekvenser, at krisen har sat personaleomsætningen i stå.
Læs mere her

Sager om arbejdsskader afklares hurtigere
Selv om ventetiden er forkortet, må de, der er hårdest ramt af arbejdsskader, dog vente i mere end halvandet år på at få en afgørelse.
Læs mere her

Connie Hedegaards topforhandler skifter til dækgenbrug
Thomas Becker, som i efteråret forlod Klimaministeriet kort før klimatopmødet, er tiltrådt som international direktør i verdens største virksomhed indenfor genbrug af dæk, Genan i Viborg. Her skal han stoppe miljøskadelig afbrændindg af dæk
Læs mere her

fredag den 23. april 2010

Udenlandske ingeniørstuderende på vej til Østjylland

Op mod 100 ingeniørstuderende fra hele verden lægger vejen forbi Østjylland i sommerferien, hvor Ingeniørhøjskolen i Århus arrangerer fire sommerskoler sammen med en række virksomheder. Deltagerne kan blandt andet lære om vindenergi, fjernvarme og kompositmaterialer.

For første gang nogensinde har vi planlagt hele fire sommerskoler i august, så vi har store forventninger til en østjysk sommer i teknologiens tegn. Ikke mindst fordi vi formåede at tiltrække deltagere fra så fjerne lande som Sri Lanka, Mexico og Jordan til de to sommerskoler, vi holdt sidste år, siger HR-chef Erik Kristiansen fra Ingeniørhøjskolen i Århus.

I år afholder Ingeniørhøjskolen for første gang sommerskoler med fokus på fjernvarme og kompositmaterialer. Derudover fortsætter sidste års succes med sommerskoler i vindenergi og stærkstrøm, som tilsammen tiltrak næsten 70 studerende fra over 30 forskellige lande sidste år.

Tæt samarbejde med industrien
Sommerskolerne varer to uger og finder sted på konferencecentret Fuglsø-Centret på Mols fra 8-20. august. Skolerne arrangeres i tæt samarbejde blandt andet Vestas, Siemens, Vattenfall, DONG Energy, Rambøll, Grundfos og en række uddannelsesinstitutioner, og netop den tætte kobling til erhvervslivet er en af årsagerne til den store popularitet.

Vi kan se på evalueringerne af sidste års sommerskoler, at de udenlandske studerende er rigtig glade for samarbejdet med virksomhederne. I år deltager firmaerne blandt andet med cases og gæsteundervisere, ligesom flere af dem lægger hus til virksomhedsbesøg, siger Erik Kristiansen.

Tværfaglighed og projektarbejde
De fire sommerskoler er åbne for ingeniørstuderende fra alle uddannelsesretninger, og undervisningen er bygget op om en høj grad af tværfaglighed og projektarbejde.

Danmark er internationalt set lang fremme inden for projektarbejde, og vi kan se fra tidligere sommerskoler, at de udenlandske studerende meget gerne vil arbejde på denne måde. Samtidig lægger vi stor vægt på, at de studerende kommer til at arbejde sammen i teams på tværs af nationaliteter, som man også gør i de globale virksomheder, siger Erik Kristiansen.

De internationale sommerskoler har plads til et lille antal danske studerende. Udover de fire sommerskoler i august afholder Ingeniørhøjskolen i juni en såkaldt innovation Camp i samarbejde med Bang & Olufsen i Struer.

Læs mere om sommerskolerne på www.iha.dk/summerschool

Læs mere her

Dagens nyheder - Læs bla. om Golf baner vejen for en fed karriere

Ledige unge skal gå ad snørklede veje
De mange unge, der i øjeblikket uddanner sig til et jobmarked, der ikke vil have dem, skal i højere grad tænke ud af boksen og måske overveje at droppe ideen om drømmejobbet.
Læs mere her

Fra toiletter til royal musikafspiller
Han er manden, der om nogen har sat sit præg på, hvad vi betragter som lækkert design. Faktisk er Apples britiske chefdesigner noget af det tætteste, vi kommer på Gud. Selv dronning Elisabeth har en iPod.
Læs mere her

Børn giver kvinder lavere løn
Kvinder bliver straffet på lønnen, når de sætter børn i verden. Mænd præmieres med mere i lønposen.
Læs mere her

Golf baner vejen for en fed karriere
Fint nok, hvis du kan skrive på dit CV, at du har sunde interesser, løber og svømmer. Men skal det hjælpe på dine chancer for at komme til jobsamtale, er det golf og fodbold, som gør en forskel.
Læs mere her

torsdag den 22. april 2010

Unge får hjælp til at finde det perfekte studiejob

Danske arbejdsgivere vil frem for alt have unge med masser af erhvervserfaring. Et studierelevant job, hvor man allerede under studierne er i kontakt med den virkelighed, man uddanner sig til, er derfor afgørende for karrieren. På torsdag og fredag får hundredvis af unge hjælp til at finde det helt rigtige studiejob, når LIFE - Det Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet afholder en skræddersyet virksomhedsmesse for unge, der vil skærpe deres kommende jobprofil.

Hundredvis af unge vil på torsdag og fredag møde virksomheder fra hele landet, når LIFE - Det Biovidenskabelige Fakultet i tæt samarbejde med studenterforeningen DSR slår dørene op for virksomhedsmessen Networks for LIFE (http://www.life.ku.dk/erhverv/networks_for_life.aspx) . Samtidig vil der blive afholdt åbent hus om LIFEs kandidatuddannelser. Virksomhedsmessen er båret frem af ambitionen om at skabe spændende samarbejder mellem studerende og virksomheder:

- Vi har sammen med de studerende stablet et arrangement på benene, som giver dem optimale muligheder for at speeddate med en masse relevante virksomheder. Det forventer vi, der kommer mange nye studiejobs, praktikophold og projektsamarbejder ud af, siger leder for Erhvervsservice på LIFE, Tina Lewis.

Inden arrangementet på torsdag og fredag kan interesserede studerende kontakte særligt relevante virksomheder, der matcher netop deres uddannelsesprofil på en særlig "jobdatingside" (http://life.ku.dk/erhverv/networks_for_life/virksomhedsbeskrivelser).

Uddannelser med fokus på arbejdsmarkedet

Alle uddannelser på LIFE fokuserer på det arbejdsmarked, de studerende skal ud i efter studiet. Det kommer bl.a. til udtryk i uddannelsernes opbygning med praktikophold, projektsamarbejder og opgaveskrivning i virksomheder og organisationer. Derudover kan studerende møde virksomhederne ved særlige messer, som Networks for LIFE på torsdag og fredag.

Mette Nordvig Sonne læser landskabsforvaltning på LIFE. Sideløbende arbejder hun som studentermedhjælp i Danmarks Naturfredningsforening, hvor hun bidrager med sin viden om landskabsplanlægning, natur og miljø. Hun kan kontaktes på tlf. 23305658

Læs mere om, hvad du kan opleve ved åbent hus for kandidatuddannlserne på LIFE :
http://www.life.ku.dk/moed_life/informationsmoede.aspx

Læs mere her

Dagens nyheder - Læs bla. om Lean giver størst vækst i produktivitet

Lyt til klagerne fra storrumskontoret
Ansatte, som har svært ved at trives i et åbent kontorlandskab, hjælpes ikke ved at få deres eget kontor. Men de skal mærke, at deres problem tages alvorligt.
Læs mere her

Stress bliver bagatelliseret i MUS'en
Pressede ansatte får ikke noget ud af at tage emnet stress op til medarbejderudviklingssamtalen, viser ny undersøgelse. Tværtimod.
Læs mere her

Ridderen som indtog verden fra gulvet
Terry Leahy står i spidsen for Tescos eksplosive vækst og indtog i store dele af verden. Alligevel foretrækker han en indkøbstur i en af butikkerne eller en fodboldkamp frem for en tur på golfbanen.
Læs mere her

Har du en arbejdsnarkoman i staben?
UGENS DILEMMA: Mistanken nager, at en af medarbejderne arbejder alt for hårdt og ikke evner at lægge arbejdet fra sig. Hvad gør du for at undgå arbejdsnarkomaner i teamet?
Læs mere her

Lean giver størst vækst i produktivitet
Lean-virksomheder har dobbelt så stor succes med at øge produktiviteten som andre, viser analyse fra DI, som opfordrer danske virksomheder til at kigge indad for selv at sparke deres produktivitet i vejret.
Læs mere her

onsdag den 21. april 2010

Ny strategihåndbog omsætter teori til praktisk pædagogik

Håndbog i strategier er netop udkommet på Munkholm forlag. Bogen gennemgår den nyeste, neuropsykologiske viden om handle-strategier og opstiller konkrete forslag til pædagogisk praksis i forhold til forskellige, kognitive problematikker. Med bogen følger en CD med niveau-opdelte træningsopgaver.

Håndbog i strategier af neuropsykolog Steen Hilling er en komplet drejebog i arbejdet med kognitive problematikker af personlig, social og indlæringsmæssig karakter. Den henvender sig til lærere, pædagoger, psykologer, sagsbehandlere m.fl., der beskæftiger sig med specialpædagogik i forhold til såvel børn og unge som voksne. Håndbogen lægger ud med en solid gennemgang af den nyeste forskning på det kognitive, neuropsykologiske felt og omsætter derefter teorien til konkrete, pædagogiske vejledninger.

Fra teori til praksis

Det er vigtigt at finde ud af, hvordan vi hjælper mennesker med læringsmæssige vanskeligheder. Vi har masser af teorier og diagnoser og er generelt gode til at finde ud af, hvad personer fejler men vi har ofte svært ved at gøre noget ved problemerne. Der er i høj grad behov for at få omsat den tilgængelige viden til pædagogisk praksis og orientere om, hvilke hjælpemuligheder der findes på dette felt, siger Lotte Behrend, der er direktør for Munkholm forlag.
Og det er netop, hvad Håndbog i strategier gør. Med det teoretiske fundament som afsæt giver bogen konkrete, pædagogiske handleforslag og kan således fungere som opslagsbog i forhold til forskellige, læringsmæssige problemstillinger.

Nyeste, neuropsykologiske forskning

Håndbog i strategier koncentrerer sig om, hvordan vi som mennesker udvikler handle-strategier det vil sige de afsluttende processer i den kognitive tænkning. Steen Hilling giver et historisk-teoretisk overblik over de neuropsykologiske, kognitive, læringsmæssige og pædagogiske udviklinger af strategibegrebet. Forfatteren præsenterer således den aktuelle viden på området og beskriver de neuropsykologiske funktioner i vores hjerneprocesser, når vi skal vælge, hvordan vi vil handle, på baggrund af de erfaringer, vi har.
Den kognitive neuropsykologi er her i Norden en forholdsvis ny tilgang til specialpædagogikken. Bogen inddrager den nyeste viden på feltet, blandt andet også forskning i eksekutive handlefunktioner, fortæller Lotte Behrend.

Succesfulde strategier kan læres

Når de kognitive strategier, vi udvikler, lykkes, så kan de genbruges positive erfaringer kan nemlig genanvendes i nye situationer. Problemerne opstår, når man ikke har haft succes med sine handlestrategier. Her er der hjælp at hente i håndbogen. Den medfølgende trænings-CD rummer en række niveauopdelte strategiopgaver til at træne medierede processer, der støtter udviklingen af succesfulde strategier.
Med strategier, der lykkes, skaber vi positive erfaringer og kommer ind i en opbyggende spiral og det er mit håb, at den nye håndbog kan bidrage til den proces, slutter Lotte Behrend.

Håndbog i strategier er den fjerde og sidste bog i serien af håndbøger fra Munkholm forlag.
De tre første er Håndbog i opmærksomhed , Håndbog i hukommelse samt Informationsanalyse en håndbog .

Med bogen Håndbog i strategier er der en CD med sociale historier. Det er en trænings CD hvor man kan søge på egne problem ord og derefter få vejledninger til løsninger.

Håndbog i strategier plus CD udkommer den 20. april 2010 og koster kr. 200 kr. inkl. moms. Og kan købes online på www.munkholm.cc

Anmeldereksemplar kan rekvireres hos Lotte Behrend på tlf: 20 82 70 66

Læs mere her

Ny strategihåndbog omsætter teori til praktisk pædagogik

Håndbog i strategier er netop udkommet på Munkholm forlag. Bogen gennemgår den nyeste, neuropsykologiske viden om handle-strategier og opstiller konkrete forslag til pædagogisk praksis i forhold til forskellige, kognitive problematikker. Med bogen følger en CD med niveau-opdelte træningsopgaver.

Håndbog i strategier af neuropsykolog Steen Hilling er en komplet drejebog i arbejdet med kognitive problematikker af personlig, social og indlæringsmæssig karakter. Den henvender sig til lærere, pædagoger, psykologer, sagsbehandlere m.fl., der beskæftiger sig med specialpædagogik i forhold til såvel børn og unge som voksne. Håndbogen lægger ud med en solid gennemgang af den nyeste forskning på det kognitive, neuropsykologiske felt og omsætter derefter teorien til konkrete, pædagogiske vejledninger.

Fra teori til praksis

Det er vigtigt at finde ud af, hvordan vi hjælper mennesker med læringsmæssige vanskeligheder. Vi har masser af teorier og diagnoser og er generelt gode til at finde ud af, hvad personer fejler men vi har ofte svært ved at gøre noget ved problemerne. Der er i høj grad behov for at få omsat den tilgængelige viden til pædagogisk praksis og orientere om, hvilke hjælpemuligheder der findes på dette felt, siger Lotte Behrend, der er direktør for Munkholm forlag.
Og det er netop, hvad Håndbog i strategier gør. Med det teoretiske fundament som afsæt giver bogen konkrete, pædagogiske handleforslag og kan således fungere som opslagsbog i forhold til forskellige, læringsmæssige problemstillinger.

Nyeste, neuropsykologiske forskning

Håndbog i strategier koncentrerer sig om, hvordan vi som mennesker udvikler handle-strategier det vil sige de afsluttende processer i den kognitive tænkning. Steen Hilling giver et historisk-teoretisk overblik over de neuropsykologiske, kognitive, læringsmæssige og pædagogiske udviklinger af strategibegrebet. Forfatteren præsenterer således den aktuelle viden på området og beskriver de neuropsykologiske funktioner i vores hjerneprocesser, når vi skal vælge, hvordan vi vil handle, på baggrund af de erfaringer, vi har.
Den kognitive neuropsykologi er her i Norden en forholdsvis ny tilgang til specialpædagogikken. Bogen inddrager den nyeste viden på feltet, blandt andet også forskning i eksekutive handlefunktioner, fortæller Lotte Behrend.

Succesfulde strategier kan læres

Når de kognitive strategier, vi udvikler, lykkes, så kan de genbruges positive erfaringer kan nemlig genanvendes i nye situationer. Problemerne opstår, når man ikke har haft succes med sine handlestrategier. Her er der hjælp at hente i håndbogen. Den medfølgende trænings-CD rummer en række niveauopdelte strategiopgaver til at træne medierede processer, der støtter udviklingen af succesfulde strategier.
Med strategier, der lykkes, skaber vi positive erfaringer og kommer ind i en opbyggende spiral og det er mit håb, at den nye håndbog kan bidrage til den proces, slutter Lotte Behrend.

Håndbog i strategier er den fjerde og sidste bog i serien af håndbøger fra Munkholm forlag.
De tre første er Håndbog i opmærksomhed , Håndbog i hukommelse samt Informationsanalyse en håndbog .

Med bogen Håndbog i strategier er der en CD med sociale historier. Det er en trænings CD hvor man kan søge på egne problem ord og derefter få vejledninger til løsninger.

Håndbog i strategier plus CD udkommer den 20. april 2010 og koster kr. 200 kr. inkl. moms. Og kan købes online på www.munkholm.cc

Anmeldereksemplar kan rekvireres hos Lotte Behrend på tlf: 20 82 70 66

Læs mere her

Dagens nyheder - Læs bla. om Intuitiv lobbyist skal redde luftfarten

Aldersdiskrimination koster firma 25.000 kr.
"Du er for gammel". Sådan oversatte en 53-årig it-medarbejder et afslag på en jobansøgning, hvor en virksomhed sagde nej tak med henvisning til, at han "aldersmæssigt faldt uden for virksomhedens målgruppe".
Læs mere her

Lav interesse for overenskomst
Det tegner til en lav stemmedeltagelse ved overenskomstforhandlingerne på det private arbejdsmarked. Folk orker ikke at interessere sig for deres egne løn- og ansættelsesvilkår, siger forsker.
Læs mere her

Overbevisende ja til OK 2010
Lønmodtagerne har stemt klart ja til overenskomstforliget. Det erfarer TV 2 Finans. (Opdateres)
Læs mere her

Ansatte holdt sig ude af konflikter i 2009
Rekordlavt antal arbejdsdage gik tabt som følge af strejker og lockouts på det danske arbejdsmarked sidste år, viser tal fra Danmarks Statistik.
Læs mere her

Intuitiv lobbyist skal redde luftfarten
Michael Svane er hen over weekenden blevet verdenskendt i Danmark, efter at han på branchens vegne har taget hånd om den katastrofale askesituation. Kreativ, vedholdende og utålmodig er nogle af de adjektiver, han hæfter på sig selv.
Læs mere her

tirsdag den 20. april 2010

Coaching hitter stadig

I videnssamfundet har mange ledere den udfordring, at medarbejderne ved mere om deres arbejdsområder end ledelsen, hvorfor denne kan have svært ved at dirigere arbejdet. I sådanne situationer er coaching ideelt fordi det både motiverer medarbejderen og i samspil med lederen sørger for, at dette er i tråd med arbejdspladsens overordnede strategi og målsætning.

Aktiv Kurser / Probana udbyder en seriøs, anerkendt og praksisorienteret Coach-uddannelse - COU® - der ruster ledere på alle niveauer til at skabe motiverede og målorienterede mearbejdere. Coach-uddannelsen er baseret på e-learning, men kombineres med kursusdage efter hvert gennemført modul samt en afsluttende eksamen. Uddannelsen bygger på de mest centrale områder og færdigheder inden for coaching, motivation, kommunikation, spørgeteknikker, aktiv lytning og feedback. Undervisningen foregår på et højt kvalificeret niveau og giver deltagerne viden, inspiration og effektive metoder til at omsætte erhvervspsykologisk teori til praksis.

De kan læse meget mere om uddannelsen på nedenstående link, hvor De også direkte kan tilmelde Dem et af vores kommende kurser i både København og Århus online.

Læs mere her

Dagens nyheder - Læs bla. om Du kan komme til at betale dobbelt for askeskyen

Ingeniører blæser på IDA-valg
Kun 13 pct. har hidtil stemt til IDA-valget og den lave deltagelse kan komme til at påvirke repræsentantskabet.
Læs mere her

Du kan komme til at betale dobbelt for askeskyen
Forbundet for offentligt ansatte, FOA, frygter, at mange lønmodtagere kan komme til at betale en høj pris for de flyafgange, der er aflyst som følge af askeskyen.
Læs mere her

mandag den 19. april 2010

Styrk kompetencerne og udvid netværket

Mange anser kompetenceløft som det primære mål med efteruddannelse, men hermed overser man et væsentligt element i form af et udvidet netværk og nye muligheder.

Aktiv Kurser / Probana er en af landets førende og største udbydere af efteruddannelse indenfor HR, psykologi og kommunikation og har gennem mange år erfaret, at det udvidede netværk med de øvrige kursister har spillet en lige så væsentlig - men uventet - rolle som selve indholdet af uddannelsen. I første omgang er kursisterne udelukkende fokuseret på indholdet, men når de først er i gang med uddannelsen og bagefter tegner der sig et entydigt billede af, at netværket er en stor sidegevinst, som de ikke havde kalkuleret med.

Netværket giver både mulighed for faglig sparring, men er også "en ny afkørsel fra alfarvej, der åbner døre til nye udfordringer et andet sted", som én udtrykker det.

Hvis De er interesseret, kan De læse om og tilmelde Dem alle Aktiv Kurser / Probanas uddannelser her: www.probana.com/akursuskatalog.asp.

De er også altid velkommen til at kontakte os på tlf. 45 76 58 58, så vi kan rådgive om den rigtige uddannelse for Dem.

Læs mere her

Dagens nyheder - Læs bla. om Når vi tænker ud af boksen om nye medarbejderes introduktion

Når vi tænker ud af boksen om nye medarbejderes introduktion
Der er ikke, fordi at virksomhederne er begyndt at ansætte som gale igen, men lidt vækst ser vi og især på salgsstillinger, hvilket jo tyder på, at man nu er klar til at arbejde med toplinjen igen.
Læs mere her

Når vi tænker ud af boksen om nye medarbejderes introduktion
Der er ikke, fordi virksomhederne er begyndt at ansætte som gale igen, men lidt vækst ser vi - og især på salgsstillinger - hvilket jo tyder på, at man nu er klar til at arbejde med toplinjen igen.
Læs mere her

søndag den 18. april 2010

Støt de svage elever på erhvervsskolerne

Ny rapport fra AKF bekræfter, at der skal sættes flere ressourcer ind på at bekæmpe frafald og sikre flere praktikpladser, mener HK.

Unge, hvis forældre har lav indkomst og kort uddannelse. Unge, der ikke er vokset op i en kernefamilie. Unge med indvandrerbaggrund. Unge der er læsesvage, er i dårlig fysisk form eller har psykiske problemer. Det er nogle af de grupper af ressourcesvage unge, der har størst risiko for at falde fra i utide, når de går på en erhvervsskole.

Det viser en ny analyse fra AKF.

- Nu må der tages alvorligt fat på frafaldet på erhvervsskolerne. Frafaldet er stort i dag, men de erhvervsskoler, der gennem handleplaner gør en ekstra indsats kan se en positiv udvikling. HK har peget på en række nødvendige tiltag, der meget præcist og direkte kan hjælpe de svage elever på erhvervsskolerne, siger Kim Simonsen, formand for HK i en kommentar til en ny undersøgelse fra AKF.

- AKF's nye undersøgelse bekræfter kun, at det er nu, der skal gøres en målrettet indsats for at forbedre undervisningen på erhvervsskolerne. Her er særligt manglen på praktikpladser, det helt store problem, siger en bekymret Kim Simonsen.

HK's 49 forslag til forbedringer

HK har i udspillet "Verdens bedste erhvervsuddannelser" stillet 49 konkrete forslag til forbedringer af erhvervsuddannelserne, og foreslår bl.a. at nedbringe frafaldet ved, at

- Indføre en reel uddannelsesgaranti for de unge, så de ved de kan afslutte den uddannelse de påbegynder

- Styrkelse af klasserne som socialt omdrejningspunkt, og droppe det løbende optag af elever

- Indføre sociale taxametre til skolerne, så skoler med flere udsatte unge har bedre muligheder for at iværksætte tiltag

- Opstramning af undervisningsmiljøloven, med regler for elevantal, udluftning, lys og ventilation.

HK's 49 forslag til ændringer på erhvervsuddannelserne er blevet til, efter at HK afholdt konferencen "Verdens bedste erhvervsuddannelser", hvor både arbejdsgiverorganisationer, skoleledere, lærere og elever fra erhvervsuddannelserne kom med idéer og input

- Nogle af forslagene kræver lovændringer og penge, så dem håber vi på at få folketingspolitikerne til at gå videre med. Andre forslag er ganske gratis og kræver bare ændring af praksis på skolerne, siger Kim Simonsen.


Læs mere her

Dagens nyheder - Læs bla. om Messe ruster ledere til grænseløse projekter

Messe ruster ledere til grænseløse projekter
Globalisering er ikke bare et abstrakt begreb, men konkret virkelighed for mange danske ingeniører, der arbejder med projektledelse. Det er baggrunden for konferencen Managing Projects Across Boundries, der finder sted i København 27. april.
Læs mere her

lørdag den 17. april 2010

25 procent flere ansøgere til universiteterne

Det er populært at læse på landets universiteter. I alt modtog universiteterne 15. marts i år ansøgninger fra 14.157 unge. Det er en stigning på 2.801 ansøgere i forhold til sidste år svarende til 25 procent.

Det er helt afgørende for Danmark, at mange danske unge ønsker at få en uddannelse og tilegne sig viden. Uden viden er det svært for den enkelte at få arbejde og umuligt for Danmark at skabe vækst og klare sig i en globaliseret verden. Det er også baggrunden for, at regeringen har et mål om, at halvdelen af en ungdomsårgang skal have en videregående uddannelse, siger videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen.

Alle universiteter har flere ansøgere pr. 15. marts 2010 sammenlignet med 2009. Mest bemærkelsesværdig er stigningen på Syddansk Universitet, der i år har modtaget 1.870 1. prioritetsansøgere. Det er 717 ansøgere eller 62 procent flere end sidste år.

Der er en stigning på alle hovedområder. Den største vækst findes inden for teknisk videnskab med 66 procent flere ansøgere, næsthøjest ligger naturvidenskab med 37 procent flere ansøgere.

I 2010 udgjorde kvinderne 58 procent af 15. marts-ansøgerne. Det er det laveste siden 2007, og det er et fald på 4 procentpoint i forhold til sidste år. Så hvis denne tendens holder i forhold til optagelsestallene, så går vi mod mere balance mellem kønnene på landets universiteter.

Flere drenge på uddannelserne er en rigtig god nyhed i forhold til målsætningen om, at halvdelen af en ungdomsårgang skal have en videregående uddannelse i 2015, da det særligt er drengene, der halter bagefter her, siger Charlotte Sahl-Madsen.

Udviklingen i 15. marts-ansøgninger kan alene tages som en grov strømpil for den forventede udvikling i antal ansøgninger. Udviklingen kan skyldes, at flere ansøgere vælger at søge 15. marts frem for 5. juli. En vækst i antal ansøgninger betyder ikke nødvendigvis flere optagne. For at få flere optagne kræver det, at ansøgerne søger uddannelser med ledige pladser, eller at universiteterne opretter flere uddannelsespladser.

Den 15. marts 2010 var der ansøgningsfrist for kvote 2-ansøgere, ansøgere med adgangsgrundlag fra udlandet og ansøgere til optagelsesområder med optagelsesprøve eller -samtale. Ansøgere, der alene vil bedømmes i kvote 1, kan søge frem til 5. juli.

Læs mere her

Dagens nyheder - Læs bla. om Arbejdsgiverne: Sygesamtaler virker ikke

Tale: Hackerspaces bliver gartnerier for fremtidens teknologi
Dokumentation: Her er den tale Ingeniørens Rolf Ask Clausen holdt ved indvielsen af det første Hackerspace i København - Labitat
Læs mere her

Hackerspace trak fulde huse
Mindst 100 studerende og andre teknologisk interesserede deltog i housewarmingen for Københavns første hackerspace, hvor der bygges spil og 3D-printere og åben elektronik
Læs mere her

Bytoft lokkede 18.000 flere medlemmer til IDA
IDA-formand Lars Bytoft forlader nu sin post, da han ifølge IDAs vedtægter ikke kan fortsætte længere. Han kan se tilbage på seks aktive år, som forandrede foreningen.
Læs mere her

Arbejdsgiverne: Sygesamtaler virker ikke
Arbejdspladser tror ikke på, at de nye sygefraværsregler virker efter hensigten
Læs mere her

fredag den 16. april 2010

Typedage i Århus: Hvilken type er DU?

Typedage i Århus: Hvilken type er DU Nu skyder uddannelses- og konsulenthuset AWOKE en række inspirerende Typedage af i Århus. Her finder deltagerne ud af hvilken type de tilhører og få indblik i, hvorfor folk opfører sig som de gør og hvordan man kommunikerer mere tydeligt med fx kæresten, kollegaen eller naboen. Tag en ven under armen og kom og vær med!

Typedagene tager udganspunkt i persontypeværktøjet enneagrammet og afholdes på følgende datoer og tidspunkter i 2010 på det eksklusive Hotel Radisson Blu i hjertet af Århus:

Den 4. maj 18.00 20.30
Den 5. juni 13.30 16.00
Den 17. august 18.00 20.30
Den 4. september 13.30 16.00
Den 14. oktober 18.00 20.30
Den 20. november 13.30 16.00
Den 9. december 18.00 20.30

Din type hjælper dig med at navigere rundt i hverdagen

- Gevinsten ved at have indsigt i dine egne og dine relationers mønstre er, at du ofte læser andre mennesker bedre. Du kan scanne modparten og uden kompromis indrette dig derefter. Du kan kanalisere dårlige egenskaber over i gode egenskaber, reagere hurtigt i tankerne og foretage klogere valg. Det giver respekt for hinanden. Selvom det ind imellem kan være svært at se, er der en positv hensigt bag enhver handling, siger Anders Oll, direktør og chefkonsulent hos det århusianske uddannelses- og konsulenthuset AWOKE. Anders Oll er tidligere landstræner for Team Danmark og står på scenen under Typedagene.

Enneagrammet er et psykologisk værktøj, som beskriver 9 forskellige måder at opleve sin omverden på. Ni måder at opfatte, føle og opføre sig på. I USA er værktøjet allerede nu alment brugt blandt andet i erhvervslivet fx ved castinger og i jobannoncer, men også i det daglige liv.

‐ Hos uddannelses- og konsulenthuset AWOKE er målet med Typedagene at åbne dine øjne, så du træffer nogle bedre valg for dig selv. Finder ud af, hvad det er, der gør dig essentielt, bundhamrende lykkelig. Du ved som regel, hvad der gør dig glad - hvad forhindrer dig i at være det Der gives ingen hele løsninger, men hvis du har et landkort at navigere efter, er du et godt stykke på vej, siger Anders Oll. Alle kan deltage og der er garanti for at det bliver sjovt.

Prisen for at deltage er 100 kr. og tilmeldning kan ske på info@awoke.dk efter først-til-mølle-princippet.

OM Uddannelses- og konsulenthuset AWOKE
Typedagene er blot ét ud af Uddannelses- og konsulenthuset AWOKE's mange tilbud om udvikling af menneskelige kompetencer.

Læs mere her

Dagens nyheder - Læs bla. om B&Os kampagnesnedker

Lønmodtagere gider ikke stemme om OK
Muligheden for konflikt på det private arbejdsmarked eksisterer nærmest ikke. I 3F frygter man lav stemmeprocent, og det styrker muligheden for at ja.
Læs mere her

Hver ottende forærer virksomheden ferie
Danskerne løber hurtigt på jobbet - hver fjerde når ikke at holde sin ferie inden ferieårets udløb, og hver ottende mister feriedage.
Læs mere her

5 gode spørgsmål til jobsamtalen
Du kan gøre indtryk til jobsamtalen ved at stille de rigtige spørsmål.
Læs mere her

S fortryder: Vil alligevel ikke lukke Mærsk
Mærsk skal alligevel ikke lukke og slukke, hvis der kommer en S-ledet regering og rederiet ikke lukker mindst 40 procent kvinder ind i bestyrelsen inden 2014.
Læs mere her

S overvejer at lukke Mærsk
Hvis ikke A. P. Møller-Mærsk indfører kønskvotering på mindst 40 pct. kvinder i bestyrelsen, vil Socialdemokratiet lukke rederiet, når de kommer i regering.
Læs mere her

Mistrivsel på jobbet koster samfundet milliarder
Trivselsproblemer og højt sygefravær hænger tæt sammen. Således melder tæt på halvdelen af danskerne sig syge, når de ikke trives på arbejdspladsen.
Læs mere her

B&Os kampagnesnedker
Christian Winther er manden, der skal få englænderne, tyskerne og portugiserne til at købe flere B&O-produkter.
Læs mere her

torsdag den 15. april 2010

Gymnasielærere på skolebænken igen

Gymnasielærere fra hele landet er i disse dage på skolebænken på Aarhus Universitet, hvor de bliver sat ind i de nyeste teknikker og teorier inden for bioteknologien. Over 100 gymnasier i Danmark har introduceret en ny linje med bioteknologi på højt niveau, og der er derfor opstået et behov blandt gymnasielærerne for at blive opdateret med den nyeste viden inden for området.

Hele efteruddannelsen løber over fire individuelle kurser, der afholdes ved fire forskellige universiteter i Danmark. Aarhus Universitet lægger ud med det første kursus i "Genkloning og bioteknologi", der løber over tre dage, herefter følger Syddansk Universitet, derefter Københavns Universitet og til sidst Danmarks Tekniske Universitet. Efteruddannelsen omfatter både foredrag og praktiske øvelser i laboratoriet.

Kim Kusk Mortensen, der er lektor ved Molekylærbiologisk Institut, er primus motor for den del af efteruddannelsen, der bliver afholdt ved Aarhus Universitet.

- "Vi efteruddanner i første omgang 138 gymnasielærerne fra hele landet, og de har vist stor interesse for bioteknologien, så jeg er sikker på, at gymnasieeleverne kan se frem til engagerede og fagligt opdaterede lærere," udtaler Kim Kusk Mortensen. "Gymnasierne står over for et stort indkøb af nyt apparatur til brug for undervisningen i bioteknologi, og også her kan vi vejlede dem i, hvilket apparatur der er bedst egnet til formålet," tilføjer Mortensen.

- "Bioteknologi er et yderst vigtigt fag i dag, da det danner basis for en del viden både inden for læge- og naturvidenskab, og det er derfor vigtigt for fremtidens Danmark, at der sker en opprioritering af faget også på gymnasierne. De studerende på universiteterne har allerede i mange år kunnet specialisere sig i bioteknologi, og med en specialisering allerede på gymnasieniveau forventer vi en højnelse af niveauet også på universiteterne inden for bioteknologien," afslutter Kim K. Mortensen.

Sif Sørensen og Jette Vingborg begge fra Egå Gymnasium samt Mogens Ellebæk fra Roskilde Katedralskole i gang med øvelser i laboratoriet.

- "De forskellige forsøg, vi gennemgår på kurset, er baseret på færdiglavede kits, som vi selv kan købe og bruge i vores undervisning, så det er dejligt at få dem gennemgået og afprøvet her og få noget teori med i købet", udtaler gymnasielærerne Sif Sørensen og Jette Vingborg, der deltager i efteruddannelsen.

- "Udover det faglige udbytte, får vi ligeledes et stort og værdifuldt netværk af gymnasielærere fra hele landet, som vi kan sparre med i fremtiden", slutter de to gymnasielærere.

Læs mere her

Dagens nyheder - Læs bla. om Dyk i ledigheden hos 3Fs medlemmer

"Folk er mopsede"
I Rødovre Kommune er medarbejderne mopsede over, at de nu skal reguleres ned i løn forud for overenskomstforhandlingerne i 2011. De vil ikke udskyde forhandlingerne som fagbosser ellers har foreslået.
Læs mere her

Formandskandidat ønsker mere fagforening: IDA er ikke en butik!
Løn og arbejdsvilkår skal have førsteprioritet i Ingeniørforeningen, mener Fagforeningens formandskandidat Thomas Damkjær Petersen, som også ønsker fællesskab med andre AC-organisationer.
Læs mere her

Formandskandidat vil mere fagforening: IDA er ikke en butik!
Løn og arbejdsvilkår skal have førsteprioritet i Ingeniørforeningen, mener Fagforeningens formandskandidat Thomas Damkjær Petersen, som også ønsker fællesskab med andre AC-organisationer.
Læs mere her

Flest uden frokostordning
Madordning på arbejdspladsen giver et godt image. Alligevel er 60 % af danskerne henvist til deres egen madpakke
Læs mere her

Yale-økonomen gjorde op med hjemlandet
Egentlig havde Sigrídur Benedikts­dóttir ikke tid. Alligevel endte hun med at bruge halvandet år på opgøret med Islands banker og politikere efter det store bank­kollaps.
Læs mere her

Læg en klar seniorstrategi
Dygtige ansatte bliver inden for en kort årrække en mangelvare i danske virksomheder. Derfor er der god grund til at værne om arbejdspladsens seniorer, som er stærke på erfaring og kompetencer.
Læs mere her

Krisen tærer på trivslen
Hver fjerde leder oplever, at stemningen blandt de ansatte er blevet dårligere inden for det seneste år, og at deres eget psykiske arbejdsmiljø ligeså er forringet, viser ny undersøgelse. Krisen får skylden.
Læs mere her

Statsansatte: Udskydelse er ikke en genial ide
De statsansatte vil ikke afvise at udskyde de offentlige overenskomstforhandlinger i 2011, men er ikke meget for ideen.
Læs mere her

DJØF: Lav overenkomstperioden længere
DJØF overvejer forslag om at forlænge overenskomstperioden med et eller to år for at forhindre, at de offentligt ansatte skal ned i realløn.
Læs mere her

Dyk i ledigheden hos 3Fs medlemmer
Dugfriske tal fra fagforbundet 3F vidner om en ledighed, der til stor overraskelse fortsætter nedad.
Læs mere her

onsdag den 14. april 2010

Sjælland får knap 7 mio. kr. fra EU til naturvidenskab

Studieture, besøg hos forskerne, glassers fysik og biotek. Det er sammen med en oprustning af det naturvidenskabelige lærerkorps nogle af ingredienserne i det sjællandske projekt STAR, der skal få unge i Roskilde, Næstved og Ishøj til at vælge en naturvidenskabelig eller teknisk uddannelse.

Sjælland og hovedstaden har mange højteknologiske virksomheder blandt andet inden for biotek og it, og der er brug for naturvidenskabelig og teknisk uddannede unge, hvis virksomhederne fortsat skal kunne udvikle sig og kunne rekruttere de rigtige medarbejdere.

Projektleder for STAR, institutleder Bent C. Jørgensen:

- Med et nyt samarbejde mellem ungdomsuddannelsesinstitutioner og Roskilde Universitet håber vi at kunne forbedre rammerne for de unge, det vil sige tilstrækkeligt med lærere og viden om, hvad det vil sige at læse naturvidenskab, så de får lyst til at fortsætte i det tekniske eller naturvidenskabelige spor.

STAR-projektet skal videre- og efteruddanne lærere i naturvidenskab og matematik, få flere til at vælge naturvidenskab og matematik i HF og gymnasiet, så flere unge søger videregående uddannelse inden for disse fag.

Projektet tager udgangspunkt i et treårigt forløb i gymnasiet og følger en klasse på hver af partnerskolerne- CPH-WEST, Ishøj Tekniske Gymnasium, HTX, Roskilde tekniske Skole, Roskilde Gymnasium, HTX, Næstved Gymnasium og HF.

Projektet løber over tre år og gennemfører efteruddannelsesforløb for 88 undervisere samt aktiviteter for 600 elever. Projektets overordnede formål er, at øge andelen af unge, der gennemfører en ungdomsuddannelse.

STAR har modtaget knap 7 mio. kr. fra EU s Socialfond under den konkurrenceudsatte pulje og 3,4 mio. kr. fra Erhvervs- og Byggestyrelsen.

Kontaktperson:
Erhvervs- og Byggestyrelsen, specialkonsulent Lone Rosen, tlf. 3546 6426
STAR, institutleder Bent C. Jørgensen, tlf. 4674 2280

Fakta:

To projekter har i 2009 modtaget støtte fra den konkurrenceudsatte pulje:

STAR
Hold Fast
Danmark får årligt i perioden 2007-2013 ca. 492 mio. kr. (2007-priser) fra EU s strukturfonde (Regional- og Socialfond) til at styrke den regionale konkurrenceevne og beskæftigelse.

90 pct. af strukturfondsmidlerne bliver fordelt af seks regionale vækstfora, og de resterende 10 pct., ca. 49 mio. kr. årligt, bliver fordelt efter konkurrence den såkaldte konkurrenceudsatte pulje af strukturfondsmidler. Heraf er halvdelen regionalfondsmidler og halvdelen socialfondsmidler. Puljen skal matches med tilsvarende national offentlig eller privat medfinansiering.

Danmarks Vækstråd fastlægger årlige temaer for den konkurrenceudsatte pulje.

I 2009 var temaerne:

Gode rammevilkår for udenlandsk arbejdskraft i Danmark Forbedrede rammevilkår på ungdomsuddannelserne

De regionale vækstfora har med udgangspunkt i de regionale erhvervsudviklingsstrategier og de danske strukturfondsprogrammer ansvar for at indstille til staten, hvordan strukturfondsmidlerne skal anvendes. Erhvervs- og Byggestyrelsen træffer afgørelse om tildeling af midlerne efter høring af Danmarks Vækstråd.

Læs mere på www.regionalt.dk

Læs mere her

Dagens nyheder - Læs bla. om Klar til kamp på rulleski

Skal sarte sjæle skånes for storkontoret?
UGENS DILEMMA: Koncentrationen svigter og temperamentet ryger i vejret. Men er det grund nok til at en ansat skal have lov at flytte ud af storrumskontoret og få sit eget? Det er spørgsmålet i Ugens Dilemma.
Læs mere her

Offentligt ansatte skal ned i løn
Over en million offentligt ansatte reguleres ned i løn før overenskomstforhandlingerne i 2011, fordi deres lønninger er løbet alt for stærkt de senere år sammenlignet med den private sektor. Det gør det umuligt at bevare reallønnen, advarer forsker.
Læs mere her

OK-listens formandskandidat stiller ikke med en færdig vision for IDA
Anders Thanning, der er ny formandskandidat for IDA, vil som det første tage bestik af situationen, inden han melder sin endelig plan ud
Læs mere her

7 ting som får dig til at trives på jobbet
1000 svenskere har sat ord på, hvad der har en største betydning for, at de er effektive på jobbet
Læs mere her

Ingeniører dropper Danmark til fordel for Sverige
Det lykkedes kun Danmark at tiltrække 337 ingeniører fra tredjelande mens vores naboland Sverige tiltrak 1272 ingeniører. Og det er ikke kun ingeniører, der satser på Sverige men også andre højt kvalificerede medarbejdere.
Læs mere her

Klar til kamp på rulleski
Om en måned sender Telenor sin nuværende danske topchef til Malaysia. Hans stol indtages af en nordmand, som har adskillige usædvanlige familiebindinger til Danmark og skal gøre Telenor mere synlig – om fornødent på rulleski.
Læs mere her

tirsdag den 13. april 2010

Farmaceut-uddannelse til Odense

Syddansk Universitet starter efter sommerferien den første farmaceutuddannelse uden for hovedstaden
Syddansk Universitet lancerer nu en ny farmaceutuddannelse, som kan afbøde den generelle mangel på farmaceuter i Danmark.
Universitetet imødekommer dermed et stort ønske fra medicinalindustrien, sygehuse og apoteker om en farmaceutuddannelse vest for Storebælt.

Uddannelsen, der starter efter sommerferien, får plads til 90 studerende. Den treårige bachelor tages på naturvidenskab, mens det toårige kandidatforløb foregår på sundhedsvidenskab, så de to fakulteter har et tæt parløb om uddannelsen.

Der udbydes to profiler på kandidatuddannelsen: Klinisk farmaci og teknologisk farmaci.
Klinisk farmaci efterspørges af apoteks- og hospitalsvæsenet for at sikre patienterne den bedst mulige medicinering og minimere risikoen for bivirkninger og medicineringsfejl.
Netop i disse år er der fra politisk hold øget opmærksomhed på faktorer, der kan optimere udbyttet af lægemiddelbehandling til gavn for både sundhed og samfundsøkonomi.

Teknologisk farmaci handler om lægemiddeludvikling og fremstilling, både industrielt og til den enkelte patient. Tyngden ligger inden for drug transport and delivery der fokuserer på, hvordan lægemidler optages i kroppen, og hvordan stoffernes behandlingsmæssige potentiale kan optimeres, blandt andet gennem nanoteknologi.

Løft til biotek i Syddanmark

Medicinalvirksomhederne har tilkendegivet, at de er meget interesserede både i den kliniske og den teknologiske profil, fordi kandidaterne med disse profiler er særligt efterspurgte, og virksomhederne vurderer, at det forskningsmiljø, som opstår i skæringsfeltet mellem de to profiler, vi være så stærkt, at det på længere sigt kan bane vejen for nye højteknologiske virksomheder inden for biotek- og medicinalindustrien i den syddanske region.

Det er universitetets ekspertise inden for kemi, biokemi og klinisk farmakologi samt den nyetablerede teknologiske farmaci, der har gjort det muligt at udvikle en fynsk farmaceutuddannelse.

Læs mere her

Dagens nyheder - Læs bla. om Dårlig trivsel koster kassen

Ledere mangler gennemslagskraft
Tungen slår knuder og budskabet trænger ikke igennem. Næsten hver tredje leder har problemer med at kommunikere i større forsamlinger, mener lederne selv.
Læs mere her

IDA-formandskandidat vil brande standen til indflydelse og bedre løn
Allan Ahrensberg der er ny formandskandidat for IDA, ønsker at IDA er bedre til at "brande" ingeniørstanden ude i samfundet. »Vi skal vise omverdenen, hvad vi kan for at øge vores markedsværdi«, siger han blandt andet.
Læs mere her

IDA-formand vil brande standen til indflydelse og bedre løn
Allan Ahrensberg der er ny formandskandidat for IDA, ønsker at IDA er bedre til at "brande" ingeniørstanden ude i samfundet. »Vi skal vise omverdenen, hvad vi kan for at øge vores markedsværdi«, siger han blandt andet.
Læs mere her

Dårlig trivsel koster kassen
40 procent af danskerne har på et tidspunkt meldt sig syge på grund af dårlig trivsel. Oftest er arbejdet årsagen
Læs mere her

mandag den 12. april 2010

Norsk rektor i spidsen for nyt, dansk dyrehospital

Tidligere rektor for Norges veterinærhøgskole, Lars Moe, er ansat pr. 1. april 2010 som institutleder for Institut for Mindre Husdyrs Sygdomme på LIFE Det Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet.

Lars Moe vil i sit nye virke være særligt optaget af at opbygge et nyt, ambitiøst dyrehospital for mindre husdyr, som fra januar 2011 skal fungere som ledende henvisningshospital for dyreejere og samtidig give landets dyrlægestuderende endnu bedre forsknings- og uddannelsesmuligheder.

Når det nye dyrehospital for mindre husdyr står klar til januar som en del af LIFE Det Biovidenskabelige Fakultet, vil det både virke som ledende henvisningshospital for mindre husdyr og samtidig danne rammen for forskning og uddannelse af fremtidens dyrlæger:

- De nye faciliteter vil give de studerende endnu bedre træning og uddannelse, så vi sikrer, at vi også i fremtiden kan imødekomme behovet for dygtige dyrlæger, der er gode til at diagnosticere, behandle og kommunikere med dyreejerne, siger Lars Moe .

Lars Moe vil som institutleder arbejde målrettet for at styrke forskningen i biomedicin. Sygdomme hos mindre dyr kan nemlig bruges til at skabe mere viden om samspillet mellem forskellige miljøpåvirkninger og genetiske dispositioner for sygdomme. Og det vil i fremtiden kunne identificere nye årsager til sygdomme som kræft og sukkersyge og dermed bane vejen for nye behandlingsmetoder for både dyr og mennesker.

På LIFE glæder man sig over perspektiverne i det kommende dyrehospital:

- Med Lars Moe som daglig leder vil hospitalet både kunne behandle syge dyr efter den nyeste viden om trivsel og velfærd og samtidig bidrage til at løfte forskningen og uddannelsen i veterinærmedicin op på et endnu højere niveau, siger dekan på LIFE, Per Holten-Andersen.

Lars Moe vil som leder trække på sin mangeårige erfaring som anerkendt forsker og professor i mindre husdyrs sygdomme samt sin brede ledererfaring som rektor for Norges veterinærhøgskole gennem en årrække. Lars Moe bestrider også ansvarsposter i en lang række styrelser og råd, bl.a. Norges Forskningsråd. Han har desuden gennem ti år arbejdet som dyrlæge for Norges blindeforbunds hundeskole.

Læs mere her

Dagens nyheder - Læs bla. om Det grå guld holder på jobbet

»Der er en reel risiko for konflikt«
Konfliktscenariet er stadig reelt for det private arbejdsmarked, siger LO-formanden i et interview med Berlingske Business. Han tror dog, at risikoen for et »ja« ved den igangværende urafstemning blandt lønmodtagerne er langt større end et »nej«.
Læs mere her

Nyuddannede sygeplejersker uden job
Mange nye sygeplejerske står uden job. Det finder andet arbejde - og det kan blive katastrofalt i fremtiden, hvor sygeplejersker bliver en mangelvare.
Læs mere her

Ledige får mindre og mindre uddannelse
Langt færre bruger tiden som ledig til at uddanne sig, efter at kommunerne har overtaget ansvaret for jobcentrene, viser tal fra Danmarks Statistik.
Læs mere her

Det grå guld holder på jobbet
De ældre over 55 år har været hårdt ramt af arbejdsløshed i forhold til de yngre årgange. Men det billede er brudt, viser de nyeste tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsens Samspilinfo.
Læs mere her

søndag den 11. april 2010

Studenterrådet ved Københavns Universitet kræver fejlfri eksaminer på medicinstudiet

I dag, d. 7. april 2010, skriver dagbladet Politiken på deres forside om omfattende rod med de medicinstuderendes eksaminer på Københavns Universitet (KU).
Studenterrådet ved Københavns Universitet mener, det er problematisk, at de studerende ikke sikres ordentlige vilkår til eksamen og til at gennemføre deres uddannelse på ordentlig vis.
Bjarke Rubow, Næstformand for Studenterrådet ved KU, udtaler:

Eksemplet på medicinstudiet er et grelt tilfælde, men ikke et enkeltstående tilfælde på fejl begået af administrationen på Københavns Universitet (KU). Hvert år er KU underlagt en administrativ besparelse på 2 % og sammenlagt med de store besparelser på budgettet for 2010, skaber det en enorm grobund for fejl, som dem, vi ser på medicinstudiet. Det er uholdbart, at man sparer så meget og det kan ikke undgå at få konsekvenser for uddannelsernes kvalitet .

Bjarke Rubow udtaler yderligere:
Mange studerende oplever fejl og forsømmelser i hverdagen. Fejl der kan have alvorlige konsekvenser for deres studie og i slemme tilfælde føre til, at den studerendes gennemførelsestid bliver forlænget.

De store besparelser på Københavns Universitet har de seneste måneder ført til protester fra Studenterrådet ved KU og bla. de studerende på Det Naturvidenskabelige Fakultet, Det Biovidenskabelige Fakultet og Det Farmaceutiske Fakultet.

Mathias Kølvraa, stud. med. på 5. semester og aktiv i Sundrådet (fakultetsrådet for SUND), siger:

Til 5. semester eksamen oplevede vi, at næsten halvdelen af anatomi spørgsmålene blev taget ud og det er ikke uset med spørgsmål uden for pensum eller ren kopi af tidligere år. Ved integreret eksamen, hvor alle fag eksamineres til samme eksamen, kan man ikke tage en del om, hvis der er fejl i den. Men når man skal undervise i det samme pensum på kortere tid og til flere studerende, er det da ikke forbavsende, at underviserne begår fejl. udtaler Mathias Kølvraa.

----

Kontakt:
Bjarke Rubow, næstformand for Studenterrådet ved KU, 60893526, bjarke.tr@gmail.com
Mathias Kølvraa, medicinstuderende, 61272914, thegrimreaper1984@gmail.com

Fakta:
Bjarke Rubow, 23 år og læser Europæisk Etnologi på 4. semester.
Mathias Kølvraa, 26 år og læser Medicin på 5. semester

Fakta om Studenterrådet ved Københavns Universitet:
Studenterrådet ved Københavns Universitet er den repræsentative og uafhængige studenterorganisation på Købehavns Universitet (KU) og har eksisteret siden 1912. Studenterrådet ved KU samler fagrådene på de enkelte fag, fakultetsrådene på de enkelte fakulteter og repræsentere derigennem de studerende på KU.

Fakta om Sundrådet:
Sundrådet består af studenterrepræsentanter fra alle uddannelserne under Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og basisgrupperne på Panum. Sundrådet er samarbejdsorgan mellem dekanatet og de studerende på Panum. Dekanen og Sundrådet afholder jævnligt møder, hvor generelle sager tages op, fx. forbedring af kantinen, studiemiljøet på Panum og biblioteksforhold.

Eksterne links.
http://politiken.tv/nyheder/indland/article941021.ece
http://politiken.dk/uddannelse/article940655.ece
http://uniavisen.dk/politik/nedskaarne-medicinere-i-blodbad

Læs mere her

Dagens nyheder - Læs bla. om Hemmelig tælleleg før IDA-valg

Kann-Rasmussen-familiens nye mand
Noget af det sværeste i dansk erhvervsliv er at efterfølge ejeren og stifteren af en virksomhed. I VKR Holding har Søren Bjerre-Nielsen netop sat sig i bestyrelsesformandsstolen, som ellers kun har tilhørt et medlem af Kann-Rasmussen-familien.
Læs mere her

Sig ja til lederjobbet
KARRIEREPANELET: Det kan lyde uoverskueligt og krævende at blive leder. Se her, hvilke kompetencer, der kræves. Har du dem, så slå til – og til lykke med lederjobbet!
Læs mere her

Morten Lund har lært sin lektie
Skype-investoren og Nyhedsavisens tidligere ejer, Morten Lund, er ude af konkursens greb og sadler om. Fremover vil han fokusere på sit direktørjob og enkelte investeringer, mens den omfangsrige portefølje skal sælges. »Jeg vil prøve, hvordan det er, at vide, hvad det handler om, når telefonen ringer,« siger han.
Læs mere her

Forskere: Kunder styrer vores faglige vurderinger
Der kan være grund til at være på vagt, når forskere udtaler sig som uvildige eksperter. Ny rundspørge viser, at forskerne påvirkes af deres kunder - private såvel som offentlige.
Læs mere her

IDA står til forandringer med nye formandskandidater
Valget af IDAs kommende formand står mellem kandidater der hhv. ønsker mere fagforening og mere standfællesskab. I dag åbner de virtuelle stemmebokse til IDAs repræsentantskabsvalg.
Læs mere her

Undergrundsforsker afløser kontroversiel direktør på DTU
Forsker i olieudvinding og CO2-lagring, Erling Stenby, der er center-direktør på DTU, afløser den kontroversielle direktør Ole W. Sørensen, der har været kritiseret for at bruge Scientology-metoder i sin ledelsesstil.
Læs mere her

Slut med at stuve aktiverede arbejdsløse af vejen
Fremover tæller også arbejdsløse ingeniører, som er i aktivering, med i ledighedsstatistikken. Det giver et mere retvisende billede af virkeligheden, mener IAK.
Læs mere her

Hemmelig tælleleg før IDA-valg
Tre officielle kandidater bejler til formandsposten i IDA, men lægger man øret til vandrørene, tyder signalerne på, at andre også er i spil.
Læs mere her

Hemmelig tælleleg før IDA-valg
Tre officielle kandidater bejler til formandsposten i IDA, men lægger man øret til vandrørene, tyder signalerne på, at andre også er i spil.
Læs mere her

Danmark og Kina underskriver aftaler om universitetscenter i Kina

Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen tager til Beijing, hvor de formelle aftaler om et nyt dansk-kinesisk universitetscenter underskrives den 12. april 2010.

Kina udvikler sig i disse år fra at være verdens fabrik til en af verdens førende nationer inden for forskning og uddannelse. Kinas rolle på verdensarenaen bliver stadig mere betydningsfuld. Vi skal styrke vores samarbejde med Kina om forskning og universitetsuddannelser, fordi det vil være til gavn for vores økonomiske vækst og beskæftigelse, siger videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen.

Det Danske Universitetscenter i Beijing etableres ved et af Kinas mest prestigefyldte universiteter, Det Kinesiske Videnskabernes Akademis Universitet (GUCAS). Det ventes at få 300 kandidatstuderende. Hertil kommer 75 ph.d.-studerende og 100 forskere ligeligt fordelt med halvdelen fra hvert af de to lande. Driften af det nye universitet beløber sig til ca. 100 mio. kr. om året, som finansieres af det kinesiske universitet, de danske universiteter og den danske stat i fællesskab.

I dag er vi kommet et vigtigt skridt videre. Jeg ser frem til, at vi med aftalen om universitetscenteret nu får etableret et brohoved for dansk viden i Kina baseret på forskningskonsortier mellem de danske universiteter og vores kinesiske samarbejdspartner, siger rektor Jens Oddershede, formand for Danske Universiteters rektorkollegium.

Universitetscenteret får til huse i en bygning, Industriens Fonds Hus, som nu skal opføres på det kinesiske universitets helt nye campus 60 km nord for Beijings centrum ved Yanqihu-søen tæt ved Den Kinesiske Mur. Byggeriet er blevet muligt takket være finansiering fra Industriens Fond på 80 mio. kr. Huset forventes at stå klar til brug i 2013.

Industriens Fond er optaget af at skabe et dansk-kinesisk forskningsmiljø, hvor forskere og studerende fra begge lande kan møde virksomhederne og skabe og formidle ny viden og teknologi. På den måde kan vi også gavne erhvervslivets konkurrenceevne, udtaler direktør Mads Lebech, Industriens Fond. Vi glæder os til at få gang i byggeriet.

Den danske videnskabsminister underskriver aftalen om universitetsbyggeriet med GUCAS' præsident, Dr. Bai Chunli, mandag d. 12. april kl. 11.30 kinesisk tid. Derefter underskriver rektor Jens Oddershede på de otte danske universiteters vegne aftalen om forsknings- og uddannelsessamarbejdet med Dr. Bai, som også er første vicepræsident for det kinesiske Videnskabernes Akademi (CAS). Underskrivelsen finder sted i overværelse af statsminister Lars Løkke Rasmussen og den kinesiske Premier Wen Jiabao.

Næste skridt bliver en arkitektkonkurrence udskrevet af Industriens Fond om bygningens udformning. Parallelt hermed begynder i år opbygningen af det konkrete forskningssamarbejde, bl.a. med tilknytningen af danske og kinesiske ph.d-studerende til det nye universitetscenter. Samtidig begynder udviklingen af de nye kandidatuddannelser.

Danmark skal ud i verden, søge samarbejder og indgå i skabelsen og udvekslingen af viden. Viden er det, Danmark skal leve af i fremtiden, slutter videnskabsminister Charlotte Sahl Madsen.

Charlotte Sahl-Madsens besøg varer fra lørdag d. 10. april til mandag d. 12. april. Ministeren vil ud over underskrivelsen af aftalen besøge Vestas- og Novo-familien i Tianjin-området.

Læs mere her