mandag den 31. maj 2010

Lærere og elever får mere ud af undervisningen, når computeren er med

Ny undersøgelse fra Nationalt videncenter for læremidler viser, at målrettet brug af digitale læremidler i folkeskolen frigiver lærerressourcer, giver eleverne lyst til at lære og opfordrer eleverne til at hjælpe hinanden.

Tilbage i 2004 besluttede regeringen at investere i øget brug af it i folkeskolen. Dette resulterede blandt andet i udvikling af ni digitale læremidler - kaldet ITiF-læremidlerme. En undersøgelse af brugen af disse læremidler i København Kommunes folkeskoler peger på, at der er positive pædagogiske effekter ved at benytte digitale læremidler som et væsentligt supplement til traditionelle skolebøger.

Bag undersøgelsen står Nationalt videncenter for læremidler og medarbejdere fra tre partnerinstitutioner UC Sjælland, UC Lillebælt og UC Syddanmark, der i samarbejde med Københavns Kommune har gennemført evalueringen af læremidler til fagene dansk, matematik, natur/ teknik, engelsk og billedkunst. Undersøgelsen, der er gennemført fra august 2009 til marts 2010, har haft fokus på den pædagogiske anvendelse og effekt for elever og lærere i skolen, men har også givet et indblik i læremidlernes potentialer og udviklingsmuligheder.

"Undersøgelsen viser først og fremmest, at ITiF-læremidlerne åbner for et frugtbart læringsfællesskab, hvor elevernes iver og aktivitet frigiver tid til mere målrettet støtte, vejledning og respons, fordi læremidlerne tilbyder nye differentieringsmuligheder. Lærerne udtrykker begejstring for de nye muligheder, som leder til mere tid til og bedre mulighed for faglig dialog med eleverne", siger lektor Bjarne Købmand Petersen, som har været koordinator på projektet.

Bjarne Købmand fremhæver, at eleverne er begejstrede for at bruge de digitale læremidler, som mange indirekte er fortrolige med fra fritiden gennem deres anvendelse af digitale læremidler.

"Undersøgelsen viser, at eleverne etablerer mere faglig samarbejdslæring. Dette udfoldes gennem elevernes begejstring, hvor de uopfordret drøfter eller undersøger faglige emner og spørgsmål. De fascineres af fagets digitale udfoldelse og involverer de nærmest siddende elever med inddragelse af faglig argumentation og faglig begrebsbrug. Undersøgelsen viser, at eleverne gerne vil hjælpe hinanden med både teknik og indhold", siger ham.

Undersøgelsen har også været forbi skolebibliotekarer, it-vejledere og skoleledere, der er enige om, at brugen af digitale læremidler giver pædagogisk merværdi knyttet til undervisningen i fag. Man fremhæver læremidlernes støtte til mere differentieret arbejde med fagene og den motiverende indvirkning på det faglige arbejde, som fremgår af elevernes arbejdsglæde, større faglige nysgerrighed og ivrighed.

Undersøgelsen anbefaler overordnet undervisere, vejledere, skoleledere og kommuner at iværksætte en stærkere pædagogisk indsats til fremskyndelse af anvendelsen af digitale læremidler i flere fag og på flere klassetrin. Undersøgelsen anbefaler Undervisningsministeriet at understøtte denne bestræbelse, og man anbefaler producenter af digitale læremidler til at videreføre opdatering og udvikling af digitale læremidler til brug i folkeskolen.

For yderligere oplysninger

Kontakt lektor Bjarne Købmand Petersen, 30 53 33 43

Læs mere her

tags: København, 2009, 2010, Sjælland, kunst, regeringen, computer, regering, Lillebælt, folkeskole, undervisning, Undervisningsministeriet,

Dagens nyheder - Læs bla. om Dit MBA-valg skal matche din karrierevej

Svensk valg kan føre til kvindekvoter
Selv i »verdens mest ligestillede land« går det kun langsomt fremad med at få flere kvinder ind i bestyrelser og ledelser, og som noget nyt går majoriteten af de fremtrædende kvinder i svensk erhvervsliv nu ind for kvoter. Det får de, hvis den rødgrønne opposition vinder valget.
Læs mere her

Dit MBA-valg skal matche din karrierevej
Hvilke redskaber og kompetencer er du på jagt efter? Det må du afklare, inden du vælger, hvorvidt din MBA skal have et teknisk afsæt, eller det er generelle ledelseskompetencer, du ønsker at tilegne dig.
Læs mere her

søndag den 30. maj 2010

Skal vi spille?

Nu får du chancen for at være på forkant med den kreative side af spilindustrien og samtidig spille nogle computerspil. Play Day er her!

IT-Universitetet i København inviterer alle til at komme og prøve de allernyeste computerspil, de studerende har lavet. Play Day foregår fredag den 28. maj. Fra klokken 14.00 til 15.00 er der stillet op til, at pressen kan prøve kræfter med de mange sjove spil, og fra klokken 15.00 og frem kan alle spille. Efterfølgende vil der være fest.

- Først og fremmest er det her en fejring af de studerende. Vi vil anerkende det hårde arbejde, de laver i forbindelse med at lave spil under studierne, og vi vil fremvise de spil, de har lavet i løbet af året. Vi har en stærk spiluddannelse, og det vil vi vise verden, siger Miguel Sicart, leder af Media Technology and Games-linjen på IT-Universitetet, og fortsætter:

- Play Day er faktisk vores pendant til afgangsudstillinger på kunstskoler. Det er en mulighed for omverdenen til at se, hvad vi laver til dagligt, og til at fejre dem, der har lavet disse spil.

12 spil og en flok studerende
På fredag vil universitetets Game Lab og atrium være fyldt med spilbare ting og sager. Samtidig vil der være cirka 12 computerspil og mere end 50 studerende. Alle spillene er produceret til de kurser, de studerende har deltaget i under deres uddannelse.

- Der er mange interessante spil, men det mest kendte er nok Kill Me , et Flash-spil, som blev omtalt i den toneangivende Indie Games weblog. Der er også en række meget interessante spil, som er lavet på spiludviklingskurset, for eksempel Little Lisa og Don´t Look Now . Hvis du er interesseret i computerspil, er de alle sammen interessante, siger Miguel Sicart.

Eventen er sponsoreret af den danske afdeling af the International Game Developers Association (igda.dk).

Alle er velkomne til Play Day.

Om IT-Universitetet
Universitetet har eksisteret siden 1999, og er Danmarks yngste universitet. IT-Universitetet tilbyder en bred række uddannelser indenfor områder, hvor it indgår. Der går omkring 1.500 studerende på stedet, som har cirka 270 ansatte.


Mere info
Miguel Sicart, Leder af Media Technology and Games-linjen, 5218 5031
Mikkel Svane-Petersen, presseansvarlig, 2555 0447

Læs mere her

tags: København, Danmark, uddannelse, computerspil, kunst, computer, kreativ, studerende,

Dagens nyheder - Læs bla. om IDA-valg: Se resultatet her

Død mus bedre end dårlig mus
Karrierepanelet: Hvis medarbejderudviklingssamtalerne ikke har nogen værdi, men holdes i live med kunstigt åndedræt, er det måske bedre at lade dem afgå ved døden.
Læs mere her

»Jeg vil gerne fortælle hele verden, hvad danske ingeniører kan«
Danske ingeniører skal markedsføres i kampene om jobbene, mener Frida Frost - den første kvinde i spidsen for de danske ingeniører.
Læs mere her

Innovative indiske ingeniører bider Europa i haserne
Indiske universiteter lukker højtuddannede engelsktalende ingeniører ud i hobetal - og de skaber pragmatiske innovative løsninger, som passer til det store land, hvor mange lever for små indtægter.
Læs mere her

OK-listens formandskandidat stiller ikke med en færdig vision for IDA
Anders Thanning, der er ny formandskandidat for IDA, vil som det første tage bestik af situationen, inden han melder sin endelig plan ud
Læs mere her

Tale: Hackerspaces bliver gartnerier for fremtidens teknologi
Dokumentation: Her er den tale Ingeniørens Rolf Ask Clausen holdt ved indvielsen af det første Hackerspace i København - Labitat
Læs mere her

Messe ruster ledere til grænseløse projekter
Globalisering er ikke bare et abstrakt begreb, men konkret virkelighed for mange danske ingeniører, der arbejder med projektledelse. Det er baggrunden for konferencen Managing Projects Across Boundries, der finder sted i København 27. april.
Læs mere her

Ingeniører blæser på IDA-valg
IDA sender nu papirbreve ud til deres medlemmer for at forhindre, at stemmeprocenten i år slår bundrekord. Kun 13 procent har stemt og den lave deltagelse kan komme til at påvirke repræsentantskabet.
Læs mere her

Biotek-nedtur medfører fyringer på DTU
Et dramatisk fald i antallet af nye biotekvirksomheder betyder nu, at forskerparken DTU Scion må fyre en tredjedel af medarbejderne.
Læs mere her

Deltagelsen steg i slutspurt til IDA-valg - følg resultatet på video
En historisk lav valgdeltagelse er vendt til et normalleje i IDA-valgets slutspurt. Resultatet af repræsentantskabsvalget bliver offentliggjort i eftermiddag kl. 16 for første gang for rullende kamera.
Læs mere her

IDA-valg: Se resultatet her
IDA har netop offentliggjort resultatet af valget til IDAs repræsentantskab. Se afstemningsresultatet her.
Læs mere her

lørdag den 29. maj 2010

Verdensklasse er varm luft med discountøkonomi

Kvaliteten af dansk forskning og uddannelse vil blive undermineret, hvis regeringens og Dansk Folkepartis aftale om genopretning af dansk økonomi bliver gennemført. Aftalen rammer universiteterne hårdt, og besparelserne vil få væsentlige konsekvenser for hele Danmark, vurderer rektor Ralf Hemmingsen. Københavns Universitet anslår, at aftalen vil medføre, at der alene her skal fyres 400 700 medarbejdere over de næste år og skæres kraftigt i forskeruddannelsen ved at reducere ph.d.-optaget med 25 pct.

- Vi kan ikke finde så store besparelser uden, at det får markant negativ betydning for uddannelserne. Det vil medføre færre undervisningstimer, større hold, mindre vejledning og ringere studiemiljø alt sammen noget, der erfaringsmæssigt får færre gennem uddannelserne. Det kan også blive aktuelt at lukke hele uddannelser. Det er klart, at også universiteterne må bidrage til at genoprette dansk økonomi. Men det er en kortsigtet løsning at beskære forskningen og uddannelsen så voldsomt, siger Ralf Hemmingsen.

Fra top 10 til 10 pct. s besparelser
Rektor Ralf Hemmingsen noterer sig, at indgrebet er et radikalt kursskifte i forhold til statsministerens kun seks måneder gamle udmelding "10 drømme", hvor en af drømmene var, at Danmark i år 2020 skulle have et universitet i top 10 i Europa. Danske Universiteter har beregnet, at det samlede indgreb rammer næsten 10 pct. af universiteternes omsætning.

Den politiske aftale lægger op til at beskære landets universiteter med i alt 428 millioner kr. i 2012. I 2013 er billedet endnu mere dystert med besparelser på 1.098 millioner. Herudover bortfalder der i 2013 et beløb på 1.014 millioner pga. ophøret af de såkaldte globaliseringsmidler.

- På kort sigt rammer spareplanen først de mange medarbejdere på universitetet, der skal afskediges. Men hvis man ser på bare lidt længere sigt, rammer besparelserne meget bredere. Planen forringer landets mulighed for at skabe ny viden og vækst. Hvis vi bremser den langsigtede investering i viden, Danmarks primære råstof, svækker vi vores muligheder for at finansiere et fremtidigt velfærdssamfund, siger rektor Ralf Hemmingsen.

Hemmingsen fremhæver, at videnskabsministerens tale om at opfylde målet om 1 pct. af BNP til forskning sættes i relief, når BNP falder. Uanset den formelle politiske målsætning indebærer "genopretningsplanen" et drastisk tilbageslag for vidensamfundet.

Besparelser på besparelser
Som det ser ud nu, vil besparelserne på Københavns Universitet samlet beløbe sig til mindst 200 300 millioner kr. i 2013. Universitetet har i 2010 gennemført en større besparelsesproces, hvor 135 medarbejdere er fratrådt.

Læs mere her

tags: Europa, København, Dansk Folkepartis, Dansk Folkeparti, Danmark, 2010, økonomi, 2013, statsminister, politi, uddannelse, vold, 2020, regeringen, 2020, 2012, omsætning, regering, rektor, miljø, videnskab, undervisning, videnskabsminister, undervisningstimer,

Dagens nyheder - Læs bla. om Q&A: Spørg IDAs ny formand om hendes visioner

Storaktionær i Parken beskyldes for fusk
Storaktionær i Parken Erik Skjærbæk er blevet indblandet i sag om insiderhandel, da han købte 1300 aktier til en værdi af næsten 100.000 kroner.
Læs mere her

Er der ligeløn i Danmark?
Efter halvandet år og 100 møder har Lønkommissionen nu fremlagt sin 3.000 sider lange redegørelse og besvaret spørgsmålet: Er der forskel på mandeløn og kvindeløn? Se svaret her.
Læs mere her

Kvinder og mænd reagerer forskellige på stress

Læs mere her

Kvinder og mænd reagerer forskelligt på stress
Stress får mænd til at lukke verden ude. Kvinder bliver mere sociale
Læs mere her

Q&A: Spørg IDAs ny formand om hendes visioner
IDAs nye formand Frida Frost mener, at danske ingeniører skal markedsføres meget bedre. Mandag den 31. maj kl. 14-15 besvarer hun spørgsmål her på siden. Du kan stille dit spørgsmål allerede nu.
Læs mere her

fredag den 28. maj 2010

Erhvervsskoler får gymnasial linje

Nu er det ikke længere enten-eller, men både-og. Med en ny gymnasial linje får elever i erhvervsuddannelserne direkte adgang til de videregående uddannelser.

Valget skal nu ikke længere stå mellem en erhvervsuddannelse og en gymnasial uddannelse. Elever i erhvervsuddannelserne kan nu få begge dele.

Den nye mulighed kaldes eux og er netop vedtaget med fuld opbakning i Folketinget. Eux er en eksamen på gymnasialt niveau, som tages i erhvervsuddannelserne. Med den nye mulighed vil undervisningsminister Tina Nedergaard sidestille de to uddannelsessystemer.

De elever, der vil tage en erhvervsuddannelse, men også vil have muligheden for at fordybe sig i boglige fag eller læse videre, må ikke ende i en blindgyde. Med en eux kan eleverne søge optagelse i de videregående uddannelser på lige vilkår med andre studenter. Jeg vil gerne understrege, at eux en ikke er tænkt som en erstatning for erhvervsuddannelserne i dag, men som et supplement.

Den nye linje får et omfang og et niveau som en hf-eksamen, men ikke de samme fag. Alle forløbene skal dog indeholde dansk A, engelsk B, matematik C og samfundsfag C.

Eux-forløbet skal tilpasses den enkelte erhvervsuddannelse, så den obligatoriske fagrække i forløbet vil være forskellig for elever i for eksempel uddannelsen til elektriker og elever i en merkantil erhvervsuddannelse. Forløbene vil tage højde for, at også fagene i erhvervsuddannelserne kan bidrage til elevens studiekompetence.

Desuden bliver det muligt at udvikle fag på A- og B-niveau, som kan bruges i eux-forløb og erhvervsuddannelserne i øvrigt, selvom fagene ikke allerede eksisterer i en af de gymnasiale uddannelser.

Beslutningen om, hvilke erhvervsuddannelser der kan tilbyde de særlige forløb, træffes ud fra en faglig vurdering af, om den enkelte uddannelse har et passende teoretisk indhold, og om potentielle elever og virksomheder samt interessenter fra det pågældende område efterspørger eux-forløbet.

Personer med et eux-bevis får ret til at vælge gymnasiale suppleringskurser på samme vilkår som folk med en sædvanlig gymnasial uddannelse. Tilsvarende gælder for andre erhvervsuddannede, som har gennemført undervisning på gymnasialt niveau.

De første eux-forløb begynder efter sommerferien.

Læs mere her

tags: uddannelse, Folketinget, virksomhed, undervisningsminister, videregående uddannelse, elektriker, sommerferie, erhvervsuddannelser, undervisning,

Dagens nyheder - Læs bla. om Piger tjener mest på at uddanne sig

Arbejdspladser er fulde af løgn
Når vi arbejder med projekter på tværs af afdelinger og virksomheder, lyver vi, så vandet driver.
Læs mere her

Ingen ansatte vil have ekstra arbejdstid
I to år har kommuner og regioner haft mulighed for at tilbyde de ansatte merarbejde i stressede perioder. Men ingen bruger ordningen.
Læs mere her

OK-aftale på plads i finanssektoren
Virksomheder og medarbejdere i finanssektoren udtrykker fælles vilje til at vise ansvarlighed og forlænger overenskomsterne med et år.
Læs mere her

HK: Det private område skal i fokus
HK/Privat undrer sig meget over, at Lønkommissionen kun har skullet se på det offentlige område. Uligeløn er et langt større problem i det private.
Læs mere her

Don Ø truer med retssag om ærestitel
Flemming Østergaard har ikke tænkt sig at bøje hovedet og acceptere annulleringen af æresmedlemskabet af fodboldklubben F.C. København.
Læs mere her

Piger tjener mest på at uddanne sig
Piger tjener mere på at tage en uddannelse end drenge, afslører tal fra Lønkommissionen. Det medvirker til, at drenge uddanner sig mindre.
Læs mere her

torsdag den 27. maj 2010

Elevernes fravær skal ned

Undervisningsminister Tina Nedergaard sætter nu fuldt blus på en indsats mod danske elevers fravær. Regeringens målsætning om, at 95 procent af en årgang skal have en ungdomsuddannelse kræver en koncentreret indsats af alle parter også de unge selv.

- Der er ingen tvivl om, at det ikke mindst er de elever, som i en periode har meget fravær, der har stor risiko for at afbryde deres uddannelse. Det er synd og skam, og jeg vil nu sætte ind over for det. Meget kan løses ved engagerede lærere, bedre undervisning og rettidig omhu fra ledelsen på uddannelsesinstitutionerne. Men jeg er altså også nødt til at sige, at når vi når ud over folkeskolen, så har de unge mennesker selv et ansvar. Danmark er blevet det fantastiske land, det er, fordi folk i generationer er stået op og gået på arbejde eller i skole når vækkeuret ringer. Man svigter ikke alene sin egen faglige udvikling, men også fællesskabet ved for mange gange at vende sig om på den anden side, siger Tina Nedergaard.

De gode vaner skal grundlægges i Folkeskolen, og her appellerer undervisningsministeren til forældrene.

- Jeg arbejder sammen med forligskredsen bag folkeskoleforliget stenhårdt på at tilbyde vores børn en god folkeskole. Men jeg er afhængig af, at forældrene indgyder eleverne den respekt for lærerne, lektielæsningen og mødetiderne, der er fundamentet for at fastholde Folkeskolen som en af verdens bedste, siger Tina Nedergaard, som derfor sætter 40 millioner kroner af til en indsats til bekæmpelse af fravær.

Den vil blandt andet bestå af en debatskabende tv-kampagne, der sætter fokus på netop forældrenes ansvar. Men også de enkelte kommunalbestyrelser vil blive bedt om at sætte fokus på fravær som et særligt indsatsområde i deres kvalitetsrapporter. Desuden skal nedbringelse af fravær indgå i resultatkontrakter for ledere på uddannelsesinstitutionerne.

- Regeringen mener det alvorligt, når den siger, at flere unge skal uddannes bedst muligt. Det er vigtigt for hvert enkelt menneske at blive så godt uddannet som muligt. Men vi har samfundsøkonomisk heller ikke råd til at lade være. Derfor sætter jeg nu alle sejl til, siger Tina Nedergaard.

Læs mere her

tags: Danmark, økonomi, uddannelse, folkeskole, undervisningsminister, lektielæsning, uddannelsesinstitution, samfundsøkonomi, undervisning,

Dagens nyheder - Læs bla. om Fagforeningerne får lussing af regeringen

Dansker kåret til årets unge rådgiver i Europa
Unge rådgivere repræsenter flot Danmark med en første, fjerde og femteplads i den europæiske brancheforening for rådgiveres, EFCA, konkurrence for unge rådgivere. Vinderen blev Thomas Jensen på 31 år fra Orbicon Leif Hansen for energioptimering i vandsektoren
Læs mere her

Fagforeningerne får lussing af regeringen
Arbejdsmarkedsforsker mener, at forslaget om en halvering af dagpengeperioden og et fradragsloft vil få fagforeningerne til at bløde endnu flere medlemmer.
Læs mere her

onsdag den 26. maj 2010

Elevernes fravær skal ned

Undervisningsminister Tina Nedergaard sætter nu fuldt blus på en indsats mod danske elevers fravær. Regeringens målsætning om, at 95 procent af en årgang skal have en ungdomsuddannelse kræver en koncentreret indsats af alle parter også de unge selv.

- Der er ingen tvivl om, at det ikke mindst er de elever, som i en periode har meget fravær, der har stor risiko for at afbryde deres uddannelse. Det er synd og skam, og jeg vil nu sætte ind over for det. Meget kan løses ved engagerede lærere, bedre undervisning og rettidig omhu fra ledelsen på uddannelsesinstitutionerne. Men jeg er altså også nødt til at sige, at når vi når ud over folkeskolen, så har de unge mennesker selv et ansvar. Danmark er blevet det fantastiske land, det er, fordi folk i generationer er stået op og gået på arbejde eller i skole når vækkeuret ringer. Man svigter ikke alene sin egen faglige udvikling, men også fællesskabet ved for mange gange at vende sig om på den anden side, siger Tina Nedergaard.

De gode vaner skal grundlægges i Folkeskolen, og her appellerer undervisningsministeren til forældrene.

- Jeg arbejder sammen med forligskredsen bag folkeskoleforliget stenhårdt på at tilbyde vores børn en god folkeskole. Men jeg er afhængig af, at forældrene indgyder eleverne den respekt for lærerne, lektielæsningen og mødetiderne, der er fundamentet for at fastholde Folkeskolen som en af verdens bedste, siger Tina Nedergaard, som derfor sætter 40 millioner kroner af til en indsats til bekæmpelse af fravær.

Den vil blandt andet bestå af en debatskabende tv-kampagne, der sætter fokus på netop forældrenes ansvar. Men også de enkelte kommunalbestyrelser vil blive bedt om at sætte fokus på fravær som et særligt indsatsområde i deres kvalitetsrapporter. Desuden skal nedbringelse af fravær indgå i resultatkontrakter for ledere på uddannelsesinstitutionerne.

- Regeringen mener det alvorligt, når den siger, at flere unge skal uddannes bedst muligt. Det er vigtigt for hvert enkelt menneske at blive så godt uddannet som muligt. Men vi har samfundsøkonomisk heller ikke råd til at lade være. Derfor sætter jeg nu alle sejl til, siger Tina Nedergaard.

Læs mere her

tags: ,Danmark,økonomi,uddannelse,folkeskole,undervisningsminister,lektielæsning,uddannelsesinstitution,samfundsøkonomi,undervisning

Dagens nyheder - Læs bla. om Økonom skyder ligeløns-forslag ned

I lære som topchef
For at give flere kvinder smag for rollen som topleder og give dem mod på at rykke fra laget lige under topcheferne og helt til magtens tinder, tilbyder et nyt initiativ kvindelige ledertalenter praktik som topledere.
Læs mere her

Gå forrest med fitness
Ønsker du som leder at fremme sundhed blandt de ansatte, bør du selv vise dig som det gode eksempel frem for at sanktionere medarbejdere, der ikke brænder for sundhed og motion.
Læs mere her

B&Os nye musiker
Det nye bestyrelsesmedlem hos Bang & Olufsen Brian Petersen har altid været vild med lyd. Samtidig har han en global karriere bag sig, men han har dog en vigtig mangel i forhold til sit nye job.
Læs mere her

Offentlige ansatte brænder ud tidligere
Offentlige ansatte som lærere og pædagoger risikerer en førtidspension oftere end privatansatte.
Læs mere her

Kan du holde på den jobsøgende leder?
UGENS DILEMMA: Hvordan tackler du, at en af dine skattede ledere åbent erklærer sig interesseret i jobtilbud på nettet?
Læs mere her

Fagforeningerne får lussing af regeringen
Arbejdsmarkedsforsker mener, at forslaget om en halvering af dagpengeperioden og et fradragsloft vil få fagforeningerne til at bløde endnu flere medlemmer.
Læs mere her

Økonom skyder ligelønsforslag ned
Det bliver svært at nå. Sådan lyder dommen over fagbevægelsens krav om ligeløn i 2020 fra cheføkonom i Danske Bank, Steen Bocian.
Læs mere her

Økonom skyder ligeløns-forslag ned
Det bliver svært at nå. Sådan lyder dommen over fagbevægelsens krav om ligeløn i 2020 fra cheføkonom i Danske Bank, Steen Bocian.
Læs mere her

tirsdag den 25. maj 2010

Bedre forhold for lærelystne udviklingshæmmede

Unge udviklingshæmmede får fremover mulighed for at tage en særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse i Tørring ved Hedensted. Bag uddannelsen står Kildebjerget, der er en specialiseret uddannelsesinstitution under Region Midtjylland.

Kildebjerget har siden august sidste år udbudt den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse med et tilknyttet botilbud. Det har hidtil foregået i lejede pavilloner ved Kildebjergets hovedafdeling i Stouby. Med de nye lokaler i Tørring har ungdomsuddannelsen fået ideelle rammer for det pædagogiske og det undervisningsfaglige arbejde.

Regionsrådsformand Bent Hansen står for indvielsen, der finder sted onsdag 2. juni 2010 klokken 13-16 på Aalevej 50, 7160 Tørring.

Foruden taler vil dagen byde på rundvisning i de nye lokaler og underholdning af de nuværende elever på ungdomsuddannelsen.


Fakta

Den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse er for unge, der på grund af et psykisk handicap ikke er i stand til at gennemføre en gymnasial uddannelse eller en traditionel erhvervsuddannelse.

Kildebjergets ungdomsuddannelse er kombineret med et botilbud. Det betyder, at de unge får en uddannelse, der udover det faglige også træner de unges sociale og personlige færdigheder.

Uddannelsen i Tørring er en overbygning på Kildebjerget Kostskole.


Flere oplysninger

- Sten Muff, institutions- og skoleleder, Kildebjerget, tlf. 7589 7455
- Søren Johnsen, centerchef, Region Midtjylland, tlf. 8728 4041

Læs mere her

tags: ,2010,Regionsråd,uddannelse,Midtjylland,Region Midtjylland,Bent Hansen,Region Midtjylland.,uddannelsesinstitution,undervisning

Dagens nyheder - Læs bla. om Worning siger farvel uden fortrydelser

Første kvinde i spidsen for IDA
For første gang nogen sinde bliver det en kvinde, der står i spidsen for de danske ingeniører. Frida Frost blev kl. 13 lørdag valgt uden modkandidat og overtager derfor hvervet som formand de næste tre år.
Læs mere her

Halv milliard til langtidsledige
Regeringen lancerer nu en plan til bekæmpelse af langtidsledighed. LO toppen afviser at bakke op, selvom de har været med til at forhandle aftalen på plads.
Læs mere her

Virksomheder slipper billigt fra dødsulykker
Christian Mogensen blev kun 24 år. Han blev klemt ihjel ved en tragisk arbejdsulykke, da han arbejdede under forhold, som ikke var ansvarlige.
Læs mere her

Ledige tvinges til meningsløse kurser
Meningsløs aktivering er nu mere reglen end undtagelsen mener Djøf og LO. I 2009 brugte det offentlige næsten en milliard kroner på kurser til ledige.
Læs mere her

Få kommer tilbage på job efter sygdom
Danmark er et af de lande, hvor færrest vender tilbage til arbejdet efter sygdom. Deltid på jobbet i stedet for fuldtid i sygesengen ville ellers kunne snøre hullet til i statskassen, fastslår tidligere vismand.
Læs mere her

Krav om 2020-plan for ligeløn
Fagbevægelsen kræver en 2020-plan for ligeløn. Kvinder med en mellemlang uddannelse er hårdt ramt af uligeløn, viser rapport.
Læs mere her

Worning siger farvel uden fortrydelser
Jørgen Worning har altid haft høj underholdningsværdi, men nu er det slut. Den omstridte formand falder for aldersgrænsen på 70 år og takker af. Business Søndag har interviewet Jørgen Worning om tre markante dage i karrieren.
Læs mere her

mandag den 24. maj 2010

International hæder til it-forsker fra DTU

Professor Lars Kai Hansen fra DTU Informatik er udnævnt til Cátedra de Excelencia ved det spanske universitet Universidad Carlos III de Madrid.

Udnævnelsen sker på baggrund af Lars Kai Hansens forskning inden for kognitive systemer, der handler om, hvordan mennesker arbejder sammen med intelligente computersystemer som mobiltelefoner, høreapparater og søgemaskiner.

Lars Kai Hansen og hans forskergruppe har opfundet nye metoder, der gør det nemmere at søge i

digitale medier. Gruppens lydsøgemaskiner CastSearch, MiRocket, og MuZeeker hjælper brugerne med at finde informationer i podcast-nyheder og ny musik, der passer til deres musiksmag.

Også kolleger fra andre videnskaber nyder godt af gruppens forskning. Med støtte fra det amerikanske National Institutes of Health og fra Lundbeckfonden har DTU-gruppen udviklet en avanceret

søgemaskine til hjerneforskere, der leder efter relevante videnskabelige artikler og data.

Med udnævnelsen følger et legat på 60.000 euro til et ophold i Madrid i foråret 2011. Legatet er oprettet af den spanske Banco Santander for at styrke samarbejdet mellem spanske universiteter og internationale topforskere.

Lars Kai Hansens har været professor ved DTU siden 2000 og leder DTU Informatiks Sektion for Kognitive Systemer. Hans forskning er publiceret i 230 videnskabelige artikler og den er citeret over 5000 gange af andre forskere.

For yderligere oplysninger kontakt:
Professor Lars Kai Hansen tlf. 45 25 38 89
Journalist Marie Vendelbo Fridorf tlf. 20 87 01 23

Læs mere her

tags: ,Lundbeck,euro,2011,computer,DTU,videnskab,forskergruppe

Dagens nyheder - Læs bla. om Sådan leder du hjemmemedarbejdere

Novo Nordisk overvejer at skære ned på fritidsaktiviteterne
Administrerende direktør Lars Rebien Sørensen er bekymret for, at Novo Nordisks mange interne fritidstilbud skaber en monokultur og ødelægger balancen mellem arbejde og fritid.
Læs mere her

Facebook kræver god ledelse
Må medarbejdere gå på Facebook i arbejdstiden, skal der være retningslinjer, skal lederen være ven med de ansatte. Sociale medier kræver stillingtagen hos ledelsen
Læs mere her

Hver femte plages af en hård tone på jobbet
Bandeord og skænderier er hverdag for hver femte ansatte, viser ny rundspørge. Næsten lige så mange oplever, at tonen er blevet værre de seneste år.
Læs mere her

Sådan leder du hjemmemedarbejdere
Har du medarbejdere, der arbejder hjemmefra, er du nødt til at justere på lederrollen, mener Helle Søndergaard, der her giver fem gode råd.
Læs mere her

søndag den 23. maj 2010

Ny hjemmeside samler indgangen til VEU-centrene

I samarbejde med de 13 VEU-centre lancerer Undervisningsministeriet nu en ny hjemmeside, www.veu-center.dk. Den giver virksomheder og arbejdstagere én digital indgang til rådgivning om voksen- og efteruddannelse.

Halvdelen af de danske små og mellemstore virksomheder udnytter i dag muligheden for voksen- og efteruddannelse inden for alt fra fødevarehygiejne til forberedende voksenundervisning i dansk og matematik. Men flere skal med.

Derfor lancerer Undervisningsministeriet i samarbejde med de 13 VEU-centre nu en hjemmeside, der gør det lettere at finde rådgivning om flere end 3.000 voksen- og efteruddannelser.

Hjemmesiden lanceres den 20. maj og giver virksomheder og arbejdstagere én digital indgang til rådgivning om voksen- og efteruddannelser.

Formålet er, at endnu flere virksomheder med faglærte og ufaglærte medarbejdere ruster sig bedst muligt i den globale konkurrence.

Undervisningsminister Tina Nedergaard glæder sig over tiltaget.

Voksen- og efteruddannelsessystemet er medvirkende til, at vi i Danmark kan udvise en meget høj grad af fleksibilitet. De virksomheder og medarbejdere, der allerede kender til og benytter sig af voksen- og efteruddannelser, er meget tilfredse. Derfor gør vi nu en særlig indsats for at inddrage dem, der ikke kender til tilbuddene og fordelene ved voksen- og efteruddannelse, da uddannelse er både i den enkeltes egen og virksomhedens interesse, siger Tina Nedergaard.

VEU-centrene
Et VEU-center er et samarbejde mellem udbydere af arbejdsmarkedsuddannelser (AMU) og voksenuddannelsescentre (VUC).
De 13 VEU-centre er fordelt over hele landet og fungerer som én indgang for virksomheder og medarbejdere, der ønsker voksen- og efteruddannelse. De blev etableret pr. 1. januar 2010.


Læs mere
veu-center.dk
VEU-centre
Én indgang til voksen- og efteruddannelse

Læs mere her

tags: ,Danmark,2009,2010,uddannelse,EU,virksomhed,fleksibilitet,konkurrence,efteruddannelse,undervisning,arbejdsmarked,Undervisningsministeriet

Dagens nyheder - Læs bla. om Kvinde i spidsen for Ingeniørforeningen

Farvel uden fortrydelser
Jørgen Worning har altid haft høj underholdningsværdi, men nu er det slut. Den omstridte formand falder for aldersgrænsen på 70 år og takker af. Business Søndag har interviewet Jørgen Worning om tre markante dage i karrieren.
Læs mere her

Ledergruppen - so ein ding
KARRIEREPANELET: Ledergrupper kan være af navn eller af gavn. Er det sidstnævnte tilfældet, skaber de merværdi til virksomheden.
Læs mere her

Ingeniører får første kvinde som formand
For første gang i foreningens 118-årige historie, har de danske ingeniører valgt en kvinde som formand. Det er den 38-årige Frida Frost, der skriver historie.
Læs mere her

Kvinde i spidsen for Ingeniørforeningen
For første gang nogen sinde bliver det en kvinde, der står i spidsen for de danske ingeniører. Frida Frost blev kl. 13 lørdag valgt uden modkandidat og overtager derfor hvervet som formand de næste tre år.
Læs mere her

lørdag den 22. maj 2010

Godt undervisningsmiljø belønnes med 25.000 kroner

Sundhed, trivsel og medbestemmelse er vigtige ingredienser i en god skoledag. Den 17. maj modtager fire skoler og uddannelsessteder hver en pris for godt undervisningsmiljø.

Fire uddannelsessteder bliver den 17. maj belønnet for at have gjort en helt særlig indsats for at skabe et godt undervisningsmiljø. Hver tildeles Undervisningsmiljøprisen på 25.000 kroner.

Siden 2001 har alle skoler og uddannelsesinstitutioner udarbejdet undervisningsmiljøvurderinger. I 2005 indstiftede daværende undervisningsminister Bertel Haarder Undervisningsmiljøprisen til institutioner, som gør en ekstraordinær indsats.

Det er femte gang, prisen uddeles til institutioner inden for hvert af områderne:

- Folkeskoler, frie grundskoler og efterskoler
- Gymnasiale uddannelser
- Øvrige ungdomsuddannelser
- Voksen- og videregående uddannelsesinstitutioner.

Undervisningsminister Tina Nedergaard glæder sig over at overrække prisen. Hun pointerer, at undervisningsmiljøet er en vigtig forudsætning for, at elever, studerende og personale trives og har lyst til møde op på deres uddannelsessted og gøre deres bedste.

Et godt undervisningsmiljø er vigtigt for at tiltrække studerende og mindske frafald. Selvom kun fire uddannelsessteder i dag er udpeget som vindere af konkurrencen, kan alle, der arbejder aktivt med undervisningsmiljø, siges at være vindere. Prisen er et symbol på, at nogle skoler og uddannelsessteder har gjort en særlig indsats, som vi alle kan lære af, siger hun.

Og vinderne er

Hornslet Skole har iværksat en bred palet af initiativer. Skolen har udarbejdet en antimobbestrategi, den har en trivselsplan med fokus på den fysiske, psykiske og æstetiske trivsel, og den foretager trivselsmålinger to gange om året. Skolen har gjort en stor indsats for aktivt og involverende elevrådsarbejde til gavn for undervisningsmiljøet.

TEC Hvidovre har valgt at kombinere det sociale med det sunde. Eleverne på grundforløbene bil, fly og andre transportmidler samt transport og logistik spiser morgenmad med deres lærere. Derved sikres det, at eleverne har energi til dagens undervisning, og at lærere og elever lærer hinanden at kende på en mere uformel måde. Begge dele gavner den daglige undervisning. Skolen har samtidig arbejdet med at få de fysiske rammer til at understøtte udvikling af sociale relationer og netværk.

På IBC Aabenraa har eleverne i høj grad været med til at definere indholdet i de initiativer, der er iværksat for at sikre et godt undervisningsmiljø. Det har resulteret i en række udvalg og aktiviteter, herunder sundhedsprojekter, et elevmiljøseminar mv. Eleverne er meget engagerede og oplever reel indflydelse og mulighed for at påvirke skolehverdagen.

Søværnets Sergent- og Grundskole har nedsat et undervisningsmiljøudvalg bestående af elevrepræsentanter, lærere, servicemedarbejdere og ledelse. Udvalget har iværksat en række initiativer, herunder studie-, stress- og socialrådgivning. Skolen har arbejdet eksemplarisk med undervisningsmiljøvurderingen og har fulgt op på handlingsplanerne med udgangspunkt i elevernes ønsker.

Læs mere
- Dansk Center for Undervisningsmiljø

- Hornslet Skole

- TEC Hvidovre

- Søværnets Sergent- og Grundskole

- IBC International Business College Aabenraa

Yderligere oplysninger:

Dansk Center for Undervisningsmiljø, www.DCUM.dk">http://www.DCUM.dk">www.DCUM.dk

Hornslet Skole
Ballesvej 6, 8543 Hornslet, tlf. 8753 5700, www.hornslet-skole.dk">http://www.hornslet-skole.dk">www.hornslet-skole.dk

TEC Hvidovre
Stamholmen 213-215, 2670 Hvidovre, tlf. 3817 7000, www.tec.dk">http://www.tec.dk">www.tec.dk

Søværnets Sergent- og Grundskole
Dronning Margrethes Vej 20, 9900 Frederikshavn, tlf. 9922 1702, www.forsvaret.dk">www.forsvaret.dk">www.forsvaret.dk

IBC International Business College Aabenraa
Dr. Margrethesvej 6-12, 6200 Aabenraa, tlf. 7224 1666, www.ibc.dk">http://www.ibc.dk">www.ibc.dk

Læs mere her

tags: ,Dronning Margrethe,Hvidovre,2001,uddannelse,DCU,Aabenraa,stress,Bertel Haarder,energi,Frederikshavn,undervisningsminister,studerende,uddannelsesinstitution,videregående uddannelse,konkurrence,miljø,strategi,undervisning

Dagens nyheder - Læs bla. om Sunde gravide oftere sygemeldte

Sunde gravide oftere sygemeldte
Gravide kvinder lægger sig stadigt oftere syge under deres ellers helt normale graviditet, viser undersøgelse.
Læs mere her

Et ekstra ring med store fordele

På Tune Skole ringer klokken ind to minutter før, eleverne skal være klar til time. Derfor starter undervisningen til tiden og det giver mere undervisning til børnene. Skolen er udpeget til Månedens gode eksempel i maj.

Ring!

Klokken er 7.58. Parkeringspladsen tømmes hurtigt, da skolens klokke ringer første gang.

Tune Skoles yngste elever går ind på skolen med deres forældre i hånden, mens de ældste parkerer deres cykler, inden de smutter ind.

Ring!

Klokken er 8.00. Eleverne har fundet deres plads, og lærerne begynder undervisningen i skolens klasselokaler.

Tune Skole har med projekt Teaterring indført et ekstra ring med skolens klokke. To minutter før undervisningen går i gang, ringer klokken første gang. Det er et signal om, at elever og lærere skal begive sig mod deres klasselokale.

Undervisningen begynder ofte tre til fire minutter tidligere, end før skolen indførte et ekstra ring, fordi eleverne og lærerne er klar til at begynde undervisningen til tiden. Med 20 lektioner om ugen har skolen regnet sig frem til, at det betyder to ugers ekstra undervisning i løbet af et år.

Tune Skoles projekt Teaterring sikrer eleverne mere undervisning og medfører færre konflikter mellem dem. Samtidig er projektet et godt eksempel på, hvordan man med enkle metoder kan skabe en kultur, hvor alle påtager sig et ansvar for, at undervisningen starter til tiden. Derfor er skolen udpeget som Månedens gode eksempel i maj.

I forbindelse med projektet har skolen haft stort fokus på, at forældrene og eleverne selv skal tage ansvar for, at eleverne kommer i skole til tiden. Derfor stiller lærerne ikke spørgsmål, når en elev for eksempel kommer en halv time for sent det er et anliggende mellem forældrene og eleven. I stedet noterer læreren det, og hvis det sker tre gange inden for kort tid, ringer skolens ledelse til deres forældre.

Skoleleder Lars Djuraas fortæller, at forældrene og eleverne er glade for at have fået det ansvar, som følger med ordningen.

Forældrene og eleverne bakker op om projektet og bærer hovedansvaret for succesen. Eleverne vil ikke komme for sent, og forældrene hjælper dem med at komme afsted, siger han.

Det ekstra ring med klokken har også betydet færre konflikter. Tidligere blev et skænderi fra skolegården ofte fortsat i klasselokalet. Med Teaterring er læreren allerede i klasselokalet, når eleverne kommer ind.

Undervisningsminister Tina Nedergaard ser gode muligheder i projektet.

Tune Skole viser med projekt Teaterring, at de med små ændringer får mere ud af undervisningstiden, så der undervises effektivt fra start til slut af timen. Projektet er enkelt, og jeg er sikker på, at andre kan hente inspiration fra skolens erfaringer, siger ministeren.

Formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen er glad for skolens projekt.

Teaterring er med til at give en god start på hver time, fordi konflikter fra frikvarteret ikke i så høj grad tages med ind i klasselokalet. Samtidig er det positivt, at undervisningen kan gå i gang med det samme, hvilket sikrer, at eleverne får så meget undervisning som muligt, siger han.

Månedens gode eksempel
Hver måned udpeger Skolestyrelsen og Danmarks Lærerforening en skole som Månedens gode eksempel .

Formålet er at skabe et positivt billede af det engagement, der bærer folkeskolen, og gøre det muligt for skolerne at drage nytte af andres succeser.

Skoleledere, skolebestyrelser og lærere har mulighed for at indstille deres skole. Alle indstillinger til at blive Månedens gode eksempel bliver lagt frem på Undervisningsministeriets hjemmeside som en slags database med inspiration til andre skoler.

Læs mere om Månedens gode eksempel på www.dlf.org og www.uvm.dk/mge, hvor du også finder indstillingsskemaet.

Læs mere
tuneskole.dk
www.dlf.org
www.uvm.dk/mge

Læs mere her

tags: ,Bond,Danmark,folkeskole,database,undervisning,Undervisningsministeriet

fredag den 21. maj 2010

Dagens nyheder - Læs bla. om Ældre har lagt flest timer på jobbet

Ældre har lagt flest timer på jobbet
End ikke hvis arbejdstiden kommer til at stige en time, vil de unge komme til at arbejde lige så meget, som deres forældre.
Læs mere her

Undervisningsministeren: Flere unge skal tage en faglig uddannelse

Danmark kommer til at mangle fagligt uddannede om få år. Det sagde undervisningsminister Tina Nedergaard på Håndværksrådets kongres

Vi har en fælles interesse i, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse. Forudsætningen for, at vi har en stærk velfærd, er, at vi har de dygtigst tænkelige medarbejdere . Det sagde undervisningsminister Tina Nedergaard på Håndværksrådets kongres, der afholdes i dag.

Erhvervsuddannelserne skal være et attraktivt alternativ til de gymnasiale uddannelser, og indholdet af uddannelserne skal matche alle elevgrupper og samtidig hermed leve op til fremtidens krav. Det kræver, at erhvervsuddannelsernes omdømme forbedres, og at undervisningen er differentieret og målrettet. Det er heldigvis sket i de senere år. Vi kan se, at det er blevet ok at tage en erhvervsuddannelse , sagde ministeren.

På kongressen i Moltkes Palæ i København mødte undervisningsministeren repræsentanter for de knap 100 branche- og arbejdsgiverforeninger, samt lokale håndværker- og industriforeninger i Håndværksrådets medlemskreds. Håndværksrådet er Danmarks eneste hovederhvervsorganisation, der alene kæmper for små og mellemstore virksomheder og organisationen repræsenterer over 20.000 små og mellemstore virksomheder inden for bl.a. byggeri, industri, service og handel.

Det rette uddannelsestilbud til alle unge
Håndværksrådets organisationer har valgt uddannelsesområdet som sin mærkesag i 2010, og derfor arbejder organisationerne i Håndværksrådet samt Håndværksrådets sekretariat ud fra en målsætning om at tilbyde det rigtige uddannelsestilbud til alle unge.

"Det er en hjertesag for Håndværksrådet at udvikle og udbrede den høje faglighed, som mange danske håndværkere besidder. Undervisningsministerens markante udmeldinger er derfor godt nyt for de mange små og mellemstore håndværksvirksomheder, der i sagens natur er meget afhængige af faglært arbejdskraft", siger Håndværksrådets adm. direktør Ane Buch i en kommentar til undervisningsministerens tale.

Kontakt
Adm. direktør Ane Buch kan kontaktes gennem kommunikationschef Frederik Faurby på telefon 51 34 43 77.

Læs mere her

tags: ,København,direktør,kongressen,Danmark,2010,uddannelse,virksomhed,faglighed,undervisningsminister,arbejdskraft,erhvervsuddannelser,kommunikation,organisation,undervisning,arbejdsgiver

torsdag den 20. maj 2010

Dagens nyheder - Læs bla. om Danske arbejdspladser topper i Europa

Studerende: Vestas er Danmarks bedste ingeniørarbejdsplads
Vestas er Danmarks mest attraktive plads. Det mener de studerende i Ingeniørens imageanalyse af de 111 største danske ingeniørarbejdspladser. Det er første gang i analysens historie, at det ikke Novo Nordisk, der bedømmes bedst.
Læs mere her

Vi er gladere på jobbet end hjemme
Den største personlige anerkendelse oplever vi, at vi får på arbejdspladsen – ikke hjemme i familiens skød.
Læs mere her

Metroselskabet får ny teknisk direktør
Metroselskabet har ansat den 52-årige Erik Skotting som ny teknisk direktør. Han skal stå i spidsen for byggeriet af Københavns kommende metroring, Cityringen.
Læs mere her

Den fodboldglade formand
Adm. direktør i F. Group Michael Kjær har sat sig i stolen som formand for Dansk Erhverv. Han er den fodboldglade formand med stor lidenskab for FC København.
Læs mere her

Den fodboldglade formand
Adm. direktør i F. Group Michael Kjær har sat sig i stolen som formand for Dansk Erhverv. Han er den fodboldglade formand med stor lidenskab for FC København.
Læs mere her

Særpris for social indsats
Lederskab. Creativ Company hædres med en specialpris for at integrere udsatte mennesker på kanten af arbejdsmarkedet.
Læs mere her

Børn er velkomne i ATP
Balance. Et værdi­grundlag baseret på Work Life Balance har gjort ATP til Europas næstbedste arbejdsplads.
Læs mere her

Microsoft bedst i hele Europa
Vinder. Sammen med sine 14 europæiske søsterselskaber indtager Microsoft Danmark førstepladsen blandt de 50 bedste store arbejdspladser.
Læs mere her

Selvledelse er sparekassens succes
SMV-vinder. Den bedste danske mellemstore arbejdsplads er Middelfart Sparekasse, der indtager en fin andenplads blandt de europæiske.
Læs mere her

Danske arbejdspladser topper i Europa
Hver femte af de 100 bedste europæiske arbejdspladser er dansk, viser ny undersøgelse. De populære virksomheder har præsteret markant fremgang i produktiviteten det forgangne år.
Læs mere her

Velanset professor ansat ved datalogi, Aarhus Universitet

Professor i databaser Christian S. Jensen er netop blevet ansat ved Datalogisk Institut, Aarhus Universitet med start 1. august 2010. Dermed skifter han sin stilling ved Aalborg Universitet ud med nye udfordringer indenfor databaser og algoritmer i Aarhus.

Christian S. Jensen skal være med til at opbygge instituttets forskningsaktiviteter indenfor databaser. Han kommer dermed til at spille en stor rolle for instituttets strategi om at etablere et forskningsområde indenfor dette aktuelle felt. Hans professionelle interesser, erfaring og faglige kompetencer indenfor databaser relaterer sig til instituttets andre forskningsområder, herunder specielt algoritmer og datastrukturer, programmeringssprog og pervasive computing allestedsnærværende it.

Desuden er baggrunden for professoratet indenfor databaser, at datalogi i Aarhus nu i efterhånden mange år har haft en særdeles stor forskningsaktivitet med især mange eksterne forskningsbevillinger, bl.a. fra Højteknologifonden, Grundforskningsfonden og Rådet for Teknologi og Innovation. Samtidig har instituttet stor fremgang i antallet af studerende, så datalogi nu er det institut på Naturvidenskabeligt Fakultet, der modtager flest studerende. Dette er med til at udløse et professorat kort efter at instituttet i år også har ansat tre lektorer.


- Jeg glæder mig til at komme til Aarhus Universitet. Jeg ser frem til at opbygge den nye forskningsgruppe samtidig med, at jeg i samarbejde med mine nye kollegaer skal undervise indenfor databaser, siger Christian S. Jensen.

Christian S. Jensen har samarbejdet med en lang række institutioner og virksomheder, herunder Google, Microsoft, SAP og Teradata samt en række mindre virksomheder. I 1990erne var han en af hovedpersonerne bag udviklingen af teknologien bag de såkaldte temporale databaser, som nu gradvist er ved at blive en del af kommercielle systemer. De senere år har han især forsket i data management i relation til det mobile internet.

Christian S. Jensen har mange års erfaring med at undervise. Han har stået for en række kurser indenfor databaseområdet. Desuden har mere end 20 ph.d-studerende, 40 specialestuderende samt talrige studerende på bachelor- og kandidatniveau nydt godt af hans vejledning.

Pioner indenfor databaser
Christian S. Jensens forskning omfatter en række områder indenfor databaser, men fokus er på håndtering af data med referencer til tid og sted. Han var en af de forskere der formaliserede det temporal sprog TSQL2 samt udviklede den teknologi, der er nødvendig for at understøtte sproget effektivt. Dette arbejde udgør en milepæl i databaseforskningen og finder nu vej ind i kommercielle produkter.

Christian S. Jensen var en af de første forskere der opfandt løsninger, der muliggør håndtering store mængder af samtidige forespørgsler og opdateringer i databaser der rummer positionerne af store populationer af mobile objekter såsom brugere af mobiltelefoner. Et stigende antal services (f.eks. i relation til GPS-navigation, road pricing og intelligente transportsystemer) baserer sig på avancerede temporal og spatiale data management teknikker. Christian S. Jensen har upnået nogle af de mest indflydelsesrige og citerede resultater indenfor dette område.

Fakta:
Christian S. Jensen fik sin kandidatgrad og ph.d. ved Institut for Datalogi på Aalborg Universitet i 1988 og 1991. I 2000 modtog han også Dr.Techn. graden fra Aalborg Universitet. Siden 1998 har han været professor ved Institut for Datalogi ved Aalborg Universitet, hvor han tidligere var lektor (1994-1997) og adjunkt (1990-1994). Fra 1998 til 2002 var han leder af Nykredit Center for Databaseforskning. Han har desuden været gæsteforsker (1991 og 1992) samt visiting Associate Professor (1994-1995) og Professor (1999) ved University of Arizona. I sommeren 2002 var han visiting Professorial Fellow ved National University of Singapore, og fra september 2008 til august 2009 var han Visiting Scientist på Googles hovedkvarter i Silicon Valley.

Han er IEEE Fellow (for sine bidrag til temporale, spatio-temporale og mobile databaser) og desuden medlem af Akademiet for De Tekniske Videnskaber og Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab. Han har modtaget Telenors Nordiske Forskningspris og Direktør Ib Henriksens Forskningspris. Desuden varetager han flere prestigefyldte tillidshverv indenfor sit forskningsområde.

Flere oplysninger hos:
Institutleder, Kurt Jensen, tlf. 2990 5612. Han kan bl.a. fortælle om instituttets planer for de kommende år, om samarbejdet med erhvervslivet, om rekruttering af nye studerende m.m.

Professor Christian S. Jensen, tlf. 9940 8900.

Tiltrædelsesforelæsning fredag d. 21. Maj 2010 kl. 14.15-15.00, Store Aud. Åbogade 15

Læs mere her

tags: ,Aarhus Universitet,internet,2002,2009,2010,2008,Microsoft,1988,SAP,1995,Telenor,Google,1991,Aalborg,Aalborg Universitet,virksomhed,Nykredit,Arizona,1998,teknologi,erhvervslivet,Singapore,studerende,Forskning,database,sprog,videnskab,strategi

onsdag den 19. maj 2010

Dagens nyheder - Læs bla. om Jobbet er alkoholikerens livline

Ring til den hyppigt syge
Trækker en af teamets ansatte sygefraværsstatistikken i vejret, skal du som leder ikke kun sætte ind over for den syge, men hele teamet.
Læs mere her

Halv milliard til langtidsledige
Regeringen lancerer nu en plan til bekæmpelse af langtidsledighed. LO toppen afviser at bakke op, selvom de har været med til at forhandle aftalen på plads.
Læs mere her

500.000 kr. pr. medarbejder koster udflytning af Sikkerhedsstyrelsen
Det koster en halv million kroner pr. medarbejder at flytte statslige arbejdspladser væk fra hovedstaden, viser ny rapport. Og hvis udflytningerne skal hjælpe, kræver det penge til andet end kontorstole og flyttevogne, mener forsker.
Læs mere her

500.000 kr. pr. medarbejder koster udflytning af Sikkerhedsstyrelsen til Esbjerg
Det koster en halv million kroner pr. medarbejder at flytte statslige arbejdspladser væk fra hovedstaden, viser ny rapport. Og hvis udflytningerne skal hjælpe, kræver det penge til andet end kontorstole og flyttevogne, mener forsker.
Læs mere her

500.000 kr. pr. medarbejder for at flytte Sikkerhedsstyrelsen til Esbjerg
Det koster en halv million kroner pr. medarbejder at flytte statslige arbejdspladser væk fra hovedstaden, viser ny rapport. Og hvis udflytningerne skal hjælpe, kræver det penge til andet end kontorstole og flyttevogne, mener forsker.
Læs mere her

Britisk Carlsberg-chef kickstartede dialog
Efter halvandet år i chefstolen for Carlsberg i Storbritannien har rumænsk-israelske Isaac Sheps vendt udviklingen og skabt ny optimisme. Opskriften er simpel, men Isaac Sheps præstationer har givet genlyd i Storbritannien.
Læs mere her

Kan ansatte tvinges til fitness?
UGENS DILEMMA: Selv om de ansatte har fået et gratis fitnesskort, er interessen for at benytte sig af tilbuddet er lav. Vil du nu trække dem i løn for deres manglende fitness-trang?
Læs mere her

»Jeg havde ikke overlevet uden mit job«
Selvmordstanker og kyllinger fyldte Kurt Elmegaards berusede liv, da han bad sin arbejdsgiver om hjælp ud af alkoholisme.
Læs mere her

Jobbet er alkoholikerens livline
Lider en ansat af et alkoholmisbrug, kan det være gavnligt at true med, at jobbet ryger, hvis den ansatte ikke tager imod behandling. For mange alkoholikere er arbejdet nemlig vigtigere at holde fast i end familien.
Læs mere her

Personaleledelse via e-learning

E-learning er et værktøj, der dokumenterer at HR funktionen står med virksomhedens største udviklingsansvar. Udvikling af viden og færdigheder er drivkraften i både private og offentlige virksomheder, både på kort og langt sigt, og med E-learning kan HR-afdelingen synliggøre effekten af HRM og dermed blive topledelsens primære sparringspartner.

På denne baggrund belyser den anerkendte HR Konsulentuddannelse, HRK, (se www.hrk.se)i denne tid, HR-afdelingens rolle i forbindelse med brug af E-Learning.

Der sættes bla. fokus på følgende indgangsvinkler:

Introduktion til elementerne i E-Learning.

Begreber: Hardskills og Softskills.

Indhold, opbygning og metodologi.

Læring, mentoring og coaching.

Sammenhæng mellem forretning og E-Learning.

Den nye virtuelle læringskultur.

Motivation for læring ved virtuelle læringsformer.

Return on Investment, ROI. Effektmålig på kort og lang sigt;

Hovedtal mht. effekten af investeringen i forhold til omkostningen.

E-Learning, der understøtter forretningen.

Læs mere på www.hrk.se

Læs mere her

tags: ,uddannelse,E-learning,virksomhed,mentor

tirsdag den 18. maj 2010

Dagens nyheder - Læs bla. om Arbejdsulykker koster os milliarder

Hver femte plages af en hård tone på jobbet
Bandeord og skænderier er hverdag for hver femte ansatte, viser ny rundspørge. Næsten lige så mange oplever, at tonen er blevet værre de seneste år.
Læs mere her

Den legesyge sparekasseboss fra Randers
Jacob Leth, tidl. direktør i Sparekassen Kronjylland og mangeårige formand for Lokale Pengeinstitutter, er havnet i sit livs stormvejr, efter at han er blevet hvirvlet ind i svindelsag.
Læs mere her

Arbejdsulykker koster os milliarder
42.561 arbejdsulykker blev registreret i 2009. I gennemsnit koster hvert uheld samfundet 1,5 millioner kroner. Spild af arbejdskraft og penge, siger LO.
Læs mere her

Ny forstander på Hinnerup Kollegiet

Lars Aarup Jensen er udnævnt til ny forstander på det regionale bo- og beskæftigelsestilbud, Hinnerup Kollegiet, for voksne med Autisme Spektrum Forstyrrelser pr. 1. august. Forstanderen er dog ikke ny på autismetilbuddet, idet han siden 2001 har været stedfortræder på stedet.

Lars Aarup Jensen overtager roret fra den mangeårige forstander Per Bøgh, som efter eget ønske har valgt at gå på pension.

Del af Hinnerup Kollegiet i 15 år
Den nye forstander er uddannet socialpædagog og kender Hinnerup Kollegiet indefra, idet han siden 1995 har været ansat på autismetilbuddet først som pædagog, senere som afdelingsleder og stedfortræder og senest udelukkende som stedfortræder.

- Jeg har nu været en del af Hinnerup Kollegiets historie i 15 år og glæder mig nu til som forstander at arbejde målrettet for at fastholde og udvikle vores evne til at være innovative, når det drejer sig om udvikling af tilbud til voksne med Autisme Spektrum Forstyrrelser, så vi også fremover vil kunne tilbyde tilbud, der opleves som meningsfulde for vores brugere.

Siden Lars Aarup Jensen blev ansat på Hinnerup Kollegiet i midten af 90 erne, er der sket en stor udvikling i den pædagogiske indsats og i de metoder, personalet anvender på autismetilbuddet.

Hinnerup Kollegiet har i dag elleve afdelinger geografisk placeret i Hinnerup, Randers, Gødvad og Viborg og er desuden VISO-leverandør.

Kontakt
Forstander Lars Aarup Jensen, tlf. 2942 0545

Læs mere her

tags: ,2001,1995,Randers,Viborg,beskæftigelse

mandag den 17. maj 2010

Dagens nyheder - Læs bla. om Time-lapse film på 10 min lærer studerende at samle en gasturbine

Time-lapse film på 10 minutter kan lære studerende at samle en gasturbine
Store projekter som samling af en gasturbine kan blive vist på få minutter med såkaldte time-lapse film, imens en underviser eller projektleder kan forklare ind over. Det giver en langt bedre forståelse for virkelighedens verden ifølge idéens ophavsmand.
Læs mere her

Psykisk arbejdsskade giver størst mén
En psykisk arbejdsskade udløser fire gange så høj erstatning som andre erhvervsskader. Årsagen er et markant større tab af arbejdsevne.
Læs mere her

Time-lapse film viser på 10 minutter studerende, hvordan man samler en gasturbine
Store projekter som samling af en gasturbinekan blive vist på få minutter med såkaldte time-lapse film, mens en underviser forklarer ind over. Det giver en langt bedre forståelse for virkelighedens verden, ifølge idéens ophavsmand.
Læs mere her

Time-lapse film på 10 min lærer studerende at samle en gasturbine
Store projekter som samling af en gasturbinekan blive vist på få minutter med såkaldte time-lapse film, mens en underviser forklarer ind over. Det giver en langt bedre forståelse for virkelighedens verden, ifølge idéens ophavsmand.
Læs mere her

Ministre diskuterer uddannelse og ungdomsarbejdsløshed i EU

Undervisningsministre og ungdomsministre fra EU s medlemslande mødes i Bruxelles for at drøfte uddannelsesniveau og beskæftigelse. Desuden vil de diskutere indgreb mod den stigende ungdomsarbejdsløshed i Europa.

Hvordan sikrer EU-landene, at flere unge uddanner sig Og hvordan nedbringer landene den stigende ungdomsarbejdsløshed

Den 11. maj deltager undervisningsminister Tina Nedergaard i et ministerrådsmøde i Bruxelles, hvor deltagerne er undervisningsministre og ungdomsministrene fra EU s medlemslande. Her er der fokus på uddannelsesniveau og ungdomsarbejdsløshed.

På mødet skal ministrene først og fremmest drøfte EU s nye strategi for vækst og beskæftigelse, Europa 2020 . De skal blandt andet se på den afgørende rolle, som uddannelsesområdet spiller.

Et af de vigtigste mål med strategien er, at færre unge forlader uddannelsessystemet efter grundskolen, og at flere gennemfører en videregående uddannelse. Ministrene skal drøfte, hvordan landene sikrer udviklingen af nye nøglekompetencer og kvalifikationer til nye job, som skal hjælpe landene til at møde de udfordringer, som hastige sociale, teknologiske og demografiske forandringer stiller dem over for.

Ministrene skal også diskutere, hvad medlemslandene kan gøre for at bekæmpe den stærkt stigende ungdomsarbejdsløshed i Europa. I EU s formandskabsland, Spanien, er over 40 procent af alle unge mellem 15 og 24 år arbejdsløse. I Danmark er det cirka 14 procent, mens det i gennemsnit i EU er cirka 20 procent.

Undervisningsminister Tina Nedergaard er glad for, at det spanske EU-formandskab tager disse vigtige spørgsmål op.

Uddannelse er afgørende for at skabe bedre forudsætninger for vækst og konkurrenceevne i Europa. De ungepakker, som regeringen fik vedtaget sidste år, er et skridt i den rigtige retning, når det drejer sig om at få flere unge i gang med en uddannelse eller et job. Jeg ser frem til at dele erfaringer med mine kolleger i de andre europæiske lande, siger ministeren.

Yderligere oplysninger:
Fuldmægtig, Mette Mørk Andersen, Tlf. 33 95 54 20
Fuldmægtig, Jens Thuesen, Tlf. 33 92 56 69

Læs mere her

tags: ,Europa,arbejdsløshed,Danmark,euro,Spanien,EU-lande,uddannelse,Bruxelles,2020,EU,regeringen,ungdomsarbejdsløshed,2020,arbejdsløs,teknologi,regering,undervisningsminister,videregående uddannelse,konkurrence,beskæftigelse,strategi,undervisning

søndag den 16. maj 2010

Dagens nyheder - Læs bla. om Facebook kræver god ledelse

COP15-projektstab i kampformation for at sikre logistikken
Selv om køerne var lange, og det politiske resultat ikke varnoget at råbe hurra for, fik klimatopmødet ros for ledelsen af det kolossale projekt.
Læs mere her

Her scorer kvinderne kassen
Under finanskrisen har en række amerikanske kvindelige topchefer haft en betydelig lønfremgang i forhold til deres mandlige kolleger. Udviklingen kommer bag på eksperterne.
Læs mere her

Facebook kræver god ledelse
Må medarbejdere gå på Facebook i arbejdstiden, skal der være retningslinjer, skal lederen være ven med de ansatte. Sociale medier kræver stillingtagen hos ledelsen
Læs mere her

Studerende hilser ny prorektor velkommen på Københavns Universitet

Bestyrelsen på Københavns Universitet (KU) har i dag valgt at ansætte professor Thomas Bjørnholm som ny prorektor på KU.
Studenterrådet ved Københavns Universitet ønsker Thomas Bjørnholm tillykke med stillingen og ser frem til samarbejdet.

Bjarke Rubow, næstformand for Studenterrådet ved KU, udtaler:
Det er godt, at der nu er ansat en prorektor. Københavns Universitet står overfor nogle alvorlige udfordringer, især på grund af den ustabile økonomiske situation, så vi har brug for alle kræfter. Vi studerende ser frem til et konstruktivt samarbejde.

Thomas Bjørnholms hovedområde vil bl.a. blive forskning.
I den forbindelse udtaler Bjarke Rubow:

Det er glædeligt, at Thomas Bjørnholm vil have et stærkt fokus på forskning. Der er brug for bedre og mere forskning på KU, så det høje uddannelsesniveau sikres.

For yderligere information kontakt:
Bjarke Rubow, næstformand i Studenterrådet ved Københavns Universitet, tlf. 60 89 35 26

Læs mere her

tags: ,København,økonomi,uddannelse,studerende,rektor

fredag den 14. maj 2010

Dagens nyheder - Læs bla. om Kærlighed mellem kollegaer

Kærlighed mellem kollegaer
7 tip til dig, der har en dejlig kollega i kikkerten
Læs mere her

HTX ? en naturvidenskabelig talentfabrik

Det tekniske gymnasium (htx) er en af de vigtigste talentfabrikker i skabelsen af fremtidens danske samfund, siger interesseorganisationen Danske Erhvervsskoler Lederne. Samspillet mellem teknologi, naturvidenskab og samfundsudvikling er nemlig ét af omdrejningspunkterne i htx-uddannelsen og en vigtig betydning for det velstandsniveauniveau, der kendetegner det danske samfund.

Elevernes interesse for de teknologiske og naturvidenskabelige fag i gymnasiet været stærkt stigende i en længere årrække nu. Og især på htx, hvor eleverne nærmest vælter ind. Siden gymnasiereformens implementering 1. august 2005 er elevtallet på det tekniske gymnasium (htx) steget med cirka 25 procent. Siden 2000 er der tale om en stigning på knap 35 procent.

Alt tyder på, at den flotte udvikling fortsætter i de kommende år. Htx er nemlig blevet en meget populær gymnasieuddannelse for de elever, der er særligt interesserede i naturvidenskab og teknologi. Endda i sådan en grad at htx i dag er en sand talentfabrik og en direkte fødekæde til de videregående tekniske og naturvidenskabelige uddannelser, som der er en stor overgangsfrekvens til , siger Lars Kunov, direktør i Danske Erhvervsskoler - Lederne.

Kigger man alene på studieretningsfaget Matematik A, viser tallene, at der blandt de elever, der afslutter htx i 2010, vil være flere end 3000 elever, som lever op til adgangskravene til stort set alle videregående uddannelser inden for naturvidenskab, teknik og sundhed. Vi har da også en klar forventning om, at langt størstedelen af de dimitterende htx-elever i 2010 ønsker at læse videre på en af de videregående uddannelser inden for naturvidenskab, teknik og sundhed.

Htx er en unik talentfabrik
Noget af det helt særlige og unikke ved undervisningen på htx er, at eleverne får lejlighed til at afprøve en del af den teoretiske undervisning i værksteder og laboratorier, ligesom eleverne skal lære at arbejde med de metoder, teorier og teknologier, der anvendes i erhvervslivet. Samspillet mellem teknologi, naturvidenskab og samfundsudvikling er ét centralt omdrejningspunkt i htx-uddannelsen.

Krydsfeltet mellem teknologi, naturvidenskab, uddannelse og erhvervsliv samt de resultater, som vi skaber i denne sammenhæng, vil have afgørende betydning for samfundets fremtidige vækst og velfærd. Htx er derfor en af de vigtigste talentfabrikker, vi har i skabelsen af fremtidens danske samfund, både i relation til arbejdsmarkedet, men også i relation til den generelle vidensproduktion. Derfor er det vigtigt, at vi stadig formår at nurse og pleje de talenter og dygtige elever, der heldigvis stormer ind på htx i disse år , siger Lars Kunov.

Meget stor tilfredshed med hhx
Htx er en af de uddannelser, de unge er allermest tilfredse med. Undersøgelser viser, at 90 procent af eleverne er glade for at gå på uddannelsen, og at 87 procent af eleverne er glade for undervisningen. Den enorme glæde ved uddannelsen hænger tæt sammen med anvendeligheden af de teknologiske og naturvidenskabelige fag. Htx-eleverne lægger nemlig især vægt på, at de kan se, at teknik og naturvidenskab kan bruges til noget, at det har et anvendelsesperspektiv, men også, at det er muligt at være kreativ og eksperimentere. Og det er noget, de oplever på htx, ikke mindst i forbindelse med den måde, uddannelsen er tilrettelagt på.

Læs mere her

tags: ,direktør,2010,uddannelse,storm,teknologi,erhvervslivet,kreativ,gymnasiet,videregående uddannelse,naturvidenskab,videnskab,Danske Erhvervsskoler,organisation,undervisning,arbejdsmarked

torsdag den 13. maj 2010

Dagens nyheder - Læs bla. om Ingen motionsidioti på CVet

Drop motionsidioti på CVet
Et gennemført marathon eller en amatørkarriere som trialet kan måske føre dig til drømmejobbet. Alligevel skal man passe på med ikke at overdrive træningsseancerne på CVet.
Læs mere her

Sådan lukker du munden på Kloge Åge
5 tip til at håndtere en besserwisser, før din tålmodighed slipper op
Læs mere her

Ingen motionsidioti på CVet
Et gennemført marathon eller en amatørkarriere som trialet kan måske føre dig til drømmejobbet. Alligevel skal man passe på med ikke at overdrive træningsseancerne på CVet.
Læs mere her

Praktikpladser til alle

Det danske vekseluddannelsessystem er godt. Men manglen på praktikpladser gør det nødvendigt at se på alle virkemidler, der kan vende udviklingen. Høring på Christiansborg opfordrede til handling.

Vi har et godt, gammelt hus, men det skal holdes ved lige.

LO-sekretær Ejner K. Holst sammenlignede det danske vekseluddannelsessystem med et gammelt hus, da LO den 6. maj inviterede til politisk høring på Christiansborg. Til høringen Praktikpladser til alle var inviteret en bred kreds af interessenter for erhvervsuddannelserne samt uddannelsesordførerne fra de politiske partier.
Praktikpladscentre som en løsning

Der er gået hul i tagrenden på vores hus. Men i stedet for at rive hele huset ned eller håbe på, at regnen holder op, skal hullet repareres, sagde Ejner K. Holst, som blandt andet så praktikpladscentre som en af løsningerne. Praktikpladscentrene skal sikre, at unge uden praktikplads får et tilbud af højere kvalitet end den eksisterende skolepraktik.

Undervisningsminister Tina Nedergaard var dog ikke meget for den idé.

Vi har oprettet skolepraktikpladser, fordi vi skal sikre, at de unge i erhvervsuddannelserne kan gennemføre deres uddannelse, selvom de ikke kan få en praktikplads i en virksomhed. Men det er en midlertidig løsning. Vi skal holde fast i, at vi har et vekseluddannelsessystem. Med praktikpladscentre risikerer vi, at de unge ikke gør sig umage nok for at finde en praktikplads, sagde undervisningsministeren.
Handling i stedet for tale

Undervisningsministeren var imidlertid også langt fra tilfreds med den nuværende situation. Der skal ryddes ud i praktikpladskøen. Alle involverede parter skal derfor sætte stærkere ind for at oprette flere praktikpladser, sagde hun.

Allerede nu mødes parter fra LO, DA og KL med jævne mellemrum til morgentopmøder hos undervisningsminister Tina Nedergaard for at drøfte, hvordan problemet med manglende praktikpladser kan løses.

Peter Amstrup, formand for Danske Erhvervsskoler Lederne, konstaterede da også, at hvis tale kunne løse problemet, ville alt være godt.

De forskellige parters religiøse synspunkter er heldigvis ved at blive opløst. Nu skal vi sørge for, at vores uddannelsessystem bliver mindre konjunkturfølsomt. Det har vi nok glemt, mens alt endnu gik godt, sagde Peter Amstrup.

Læs mere her

tags: ,politi,uddannelse,LO,virksomhed,kemi,undervisningsminister,erhvervsuddannelser,Danske Erhvervsskoler,praktikplads,Christiansborg,LO-sekretær,skolepraktik,skolepraktikplads,undervisning

onsdag den 12. maj 2010

Dagens nyheder - Læs bla. om Ingeniør-formand: Kandidat-pant er sund fornuft

Danskere er flittige trods kort arbejdsuge
En dansk arbejdsuge på 37 timer er godt nok kort sammenlignet med andre lande, men vi arbejder i virkeligheden mere. Danske familier ligger helt i top i Europa.
Læs mere her

Sådan undgår du manipulation
6 tip til at håndtere manipulation
Læs mere her

Børnelæge med business-gen
Flemming Ørnskov bliver meget højt placeret, ny direktør i medicinal­firmaet Bayer Schering Pharma, der har 10.000 medarbejdere globalt og en omsætning på seks milliarder euro.
Læs mere her

Sorg er en privat sag
Når en medarbejder mister sin ægtefælle eller en anden, der står ham nær, er det vigtigt at lade ham selv bestemme, om det er noget, han vil tale om, og hvordan han vil sørge. Men vis, at din dør står åben for ham, lyder rådet i Ugens Dilemma.
Læs mere her

Flere klæder sig fagligt på til bestyrelsesjob
Krisen og den nye selskabslov har gjort det populært at uddanne sig til bestyrelsesmedlem. Mange nye uddannelser skyder op. Både de nye og etablerede uddannelser oplever en stor tilstrømning af ansøgere.
Læs mere her

S-SF-forslag får forsker til at tænke på Cuba
Flemming Ibsen fra Aalborg Universitet tror ikke på oppositionens forslag om 38-timers arbejdsuge. En urafstemning blandt arbejdstagerne ville få forslaget til at falde med et brag, vurderer han.
Læs mere her

Sådan tager du imod kritik
Bliver du irriteret eller såret, når nogen kritiserer dit arbejde, så læs her, hvordan kritik kan hjælpe dig.
Læs mere her

Officielle kandidater taber terræn i spil om IDA-formandspost
Det komplicerede puslespil om formandsposten i IDA er i gang, og en ny uofficiel kandidat spås gode chancer.
Læs mere her

Udspil fra S og SF: Bliv i landet eller betal skolepengene tilbage
Unge højtuddannede skal blive i Danmark efter endt uddannelse. Ellers må de betale pengene tilbage for uddannelsen, lyder det i oppositionens udspil "En fair løsning".
Læs mere her

Ingeniør-formand: Kandidat-pant er sund fornuft
Lars Bytoft finder det fornuftigt, hvis ingeniører og andre højtuddannede i fremtiden skal betale uddannelsespengene tilbage, hvis de finder arbejde i udlandet efter endt uddannelse.
Læs mere her

tirsdag den 11. maj 2010

Dagens nyheder - Læs bla. om Aktieanalytikere roser forslag om længere arbejdstid

Seks tegn på at du er en dårlig chef
Giver de ansatte dig altid ret og har du fuldkomment tjek på alt, hvad der rører sig i din afdeling? Så er der risiko for, at dine evner som chef kan ligge på et lille sted.
Læs mere her

Ingeniør-formand: Kandidat-pant er sund fornuft
De to store fagforeninger for højtuddannede - Akademikernes Centralorganisation og Ingeniørforeningen - er helt uenige i bedømmelsen af det nye forslag fra socialdemokraterne og SF om såkaldt "ka…
Læs mere her

Udspil fra S og SF: Bliv i landet eller betal skolepengene tilbage
En nyuddannet civilingeniør vil i fremtiden ikke uden videre kunne rejse f.eks. over Atlanten og få job hos en nordamerikansk teknologivirksomhed til en lukrativ hyre med medfølgende yderligere goder …
Læs mere her

Stine Bosse: Flot at S og SF starter debat om arbejdstid
Af hensyn til familierne foretrækker Tryg-bossen dog at hæve pensions- eller efterlønsalderen fremfor den ugentlige arbejdstid
Læs mere her

LO er klar til mere arbejde
København: LO er klar til at indgå i forhandlinger om at arbejde mere, hvis oppositionen vinder næste valg, og socialdemokraten Helle Thorning-Schmidt bliver ny statsminister.
Læs mere her

Erhvervsfolk: Nødvendigt at arbejde mere
En af Danmarks C20-topchefer, Lars Rasmussen Fra Coloplast, er enig med rigmanden Karsten Ree om, at S-SF-forslaget om længere ugentlig arbejdstid er godt
Læs mere her

Analytikere og økonomer roser forslag om længere arbejdstid
Aktørerne på aktiemarkedet hilser velkomment, at S og SF tager fat på Danmarks centrale økonomiske problemer - selvom et opgør med efterlønnen er hovedønsket til reformer
Læs mere her

Aktieanalytikere roser forslag om længere arbejdstid
Aktørerne på aktiemarkedet hilser velkomment, at oppositionen tager fat på Danmarks centrale økonomiske problemer - selvom et opgør med efterlønnen er hovedønsket til reformer
Læs mere her

Ekstra semester succes på RUC

MetroXpress bragte i går, 04.05.10, en artikel under overskriften Ekstra semester er en fuser om universiteternes udbud af de såkaldte særlige kompetenceudvidende forløb. I artiklen indgår antallet af optagne kandidater på ekstra-semestret på Københavns Universitet, Aarhus Universitet, Aalborg Universitet og Syddansk Universitet, men ikke tallene fra Roskilde Universitet.

Roskilde Universitet har på nuværende tidspunkt optaget 20 dimittender på Kandidat+-forløbet 2 er i fuld gang, mens 18 starter forløbet på mandag den 10. maj. Derudover oplever universitetet en stor interesse fra universitetets specialestuderende og kan på det grundlag forudse, at der vil blive optaget endnu flere dimittender i den resterende del af lovens ramme (loven er indtil videre gældende til og med den 31. januar 2011).

Roskilde Universitet har, på lige fod med andre universiteter, valgt at udbyde et sådant forløb, da RUC finder det magtpåliggende at gøre en aktiv indsats for at afhjælpe den stigende dimittendledighed. Netop fordi universitetet finder denne indsats så afgørende, har RUC lagt et stort arbejde i at udvikle et forløb, der ikke blot skal være en varmestue for de nyudklækkede dimittender. Derimod er Roskilde Universitets forløb som benævnes Kandidat + et tilbud om et skræddersyet semester, der i høj grad sigter mod at bygge bro til arbejdsmarkedet gennem uddannelse i innovation, entreprenørskab og selvstændighedsuddannelse samt muligheden for praksislæring gennem praktik- og projektsamarbejde. Konceptet for Kandidat+ er blevet udviklet med udgangspunkt i de mange undersøgelser, der viser, at netop praksisdimissionen og kontakten med erhvervslivet er den afgørende årsag til en hurtig overgang til arbejdsmarkedet. Endvidere har Roskilde Universitet gjort en dyd ud af, at så mange dimittender som muligt skal have dette tilbud ved at have løbende optag på forløbet.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Inger Rossing Jensen, studiechef, Roskilde Universitet, tlf: 4674 2221
Maj Parker Wagner, fuldmægtig, RUCinnovation, Roskilde Universitet, tlf.: 4674 2548

Læs mere her

tags: ,Aarhus Universitet,København,2011,uddannelse,selvstændig,Aalborg,Roskilde,Aalborg Universitet,erhvervslivet,Syddansk Universitet,studerende,arbejdsmarked