torsdag den 31. marts 2011

Dagens nyheder - Læs bla. om Krisen får et gok i nødden: Volvo hyrer 900 ingeniører i Sverige

Sander om anonyme spørgsmål: Det var hverken mig eller Penkowa
30 anonyme spørgsmål til forskningsrådet var hverken fra hjerneforsker Milena Penkowa eller fra ministeren, skriver tidligere videnskabsminister Helge Sander i en kommentar. Spørgsmålene var heller ikke anonyme, men ?en kreds af forskere? stod bag, lyder forklaringen.
Læs mere her

Markant flere drømmer om at blive ingeniør
20 procent flere har søgt ingenørstudiet som første prioritet gennem kvote 2
Læs mere her

Øvlisen udnævnt til FN-rådgiver
En af dansk erhvervslivs mest markante skikkelser, tidligere Novo Nordisk-topchef Mads Øvlisen, er udnævnt til rådgiver for FNs Global Compact.
Læs mere her

Kvinderne passer de syge børn
Ligestillingen i de små hjem halter bagefter, når det gælder barnets første sygedag.
Læs mere her

Rektor vil tage eliteforsk-pris fra Penkowa
Rektor på KU, Ralf Hemmingsen har officielt anmodet Videnskabsministeriet om at fratage Milena Penkowa den Eliterforsk-pris, som hun fik i 2009. Hendes betingede fændselsdom for underslæb og dokumentfalsk er begrundelsen.
Læs mere her

Opkøbskonge skal styre Lundbeck
Der er lagt op til nye tider i Lundbeck, efter at svenske Mats Pettersson i går blev ny formand. Han er specialist i opkøb og fusioner og beskrives alle vegne som meget »visionær«.
Læs mere her

Krisen får et gok i nødden: Volvo hyrer 900 ingeniører i Sverige
Volvo i Göteborg er gået i gang firmaets største rekruttering nogensinde. 900 ingeniører med nye kompetencer skal rekrutteres til fabrikken ? blandt andet ved hjælp af Facebook.
Læs mere her

Alle på CBS får eksamensbeviser

De seneste dages presseomtale har skabt en del misforståelser og gjort mange MBA-studerende på CBS bekymrede. Derfor understreger konstitueret rektor Alan Irwin, at alle uddannelser på CBS er fuldt ud lovlige, og at alle studerende får deres eksamensbeviser.

CBS udbyder fortsat E-MBA, E-MBA Flex, Full Time MBA og Blue MBA. Alle, der optages på og gennemfører en MBA-uddannelse på CBS får et eksamensbevis udstedt af CBS.
MBA-programmerne beholder alle de akkrediteringer CBS har. Eksempelvis har universitetet lige fået en femårig EQUIS-akkreditering.

Forvirringen er opstået på grund af presseomtalen af fusionen mellem SIMI og Handelshøjskolens Efteruddannelsescenter i en ny fond kaldet CBS-SIMI Executive. Det har været skrevet, at denne fond er ulovlig. Det er forkert. Den er fuldt ud lovlig og udbyder en række efteruddannelseskurser, men ikke MBA.

MBA-studerende fra det tidligere SIMI er i forbindelse med fusionen kommet i klemme, fordi SIMI har opsagt sin tidligere akkreditering. Det er meget beklageligt, men der er fra flere sider også CBS - udtrykt vilje til at hjælpe de studerende ud af den uheldige situation. Det skal dog slås fast, at denne MBA ikke har noget med CBS eget MBA-program at gøre.

Læs mere her

tags: Handelshøjskolen, uddannelse, studerende, rektor, eksamensbevis, efteruddannelse,

onsdag den 30. marts 2011

Dagens nyheder - Læs bla. om Ulovlig DSB-fyring kan koste dyrt

CBS pålagt at hjælpe studerende
Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) har pålagt CBS at hjælpe de MBA-studerende på SIMI, der er kommet i klemme som en del af fusionen med CBS efteruddannelsesfond.
Læs mere her

Spekulant tilbage på Strandvejen
Den fallerede ejendomsspekulant Kenneth Schwartz Thomsen er flyttet ind på en mondæn adresse på Strandvejen. Han var største kunde i den krakkede Roskilde Bank.
Læs mere her

Multitasking gør dig ikke hurtigere
Du får ikke andet end svedperler på panden, stigende puls og halvfærdige opgaver ud af at forsøge at multitaske.
Læs mere her

Stjernekok står for maden på plejecenter
Kongehuset og Hilton har tidligere nydt godt af hans mad. Nu leder han et køkken bemandet af udviklingshæmmede.
Læs mere her

Nedslidte frisører får aldrig erstatning
Arbejdsskadestyrelsen afviser alle frisører med smerter i kroppen, selv om fire ud af ti frisører forlader faget på grund af ondt i muskler og led.
Læs mere her

CBS-rektor fyret efter ulovlig fusion
Rektor Johan Roos er blevet fyret fra Copenhagen Business School, efter at han ifølge bestyrelsen har stået bag en ulovlig fusion på master-uddannelser.
Læs mere her

Klædt på til ledelse
Ledelsesretten er altafgørende for at kunne udøve ledelse. Det kræver, at leder og chef tager ansvar for deres roller. Det kræver forberedelse. Og det kræver, at lederne løbende uddannelsesmæssigt bliver klædt godt på.
Læs mere her

DSB-fyring skete uden hele bestyrelsens vidende
Fyringen af DSB-direktør Søren Eriksen skete ikke efter reglerne, siger eksperter, fordi de medarbejdervalgte medlemmer af bestyrelsen ikke på forhånd blev orienteret.
Læs mere her

Minister vil hjælpe CBS-studerende
En hjælpende ministerhånd rækkes nu ud til studerende, der er kommet i klemme ved den ulovlige fusion på CBS.
Læs mere her

Ulovlig DSB-fyring kan koste dyrt
Hvis fyringen af DSB-direktør Søren Eriksen er ulovlig, kan han søge om en klækkelig erstatning.
Læs mere her

Nyt projekt afskaffer papireksaminer

Videnskabsministeren sætter nu strøm til de skriftlige prøver. Et pilotprojekt på Aarhus Universitet er udviklet med særligt fokus på at modstå snyd og giver samtidig studerende mulighed for at bruge deres egen computer. Det giver fordele for de studerende og for universiteterne.

Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen har netop underskrevet en aftale med firmaet Netcompany A/S. Firmaet skal udvikle en ny it-løsning, der skal digitalisere de skriftlige eksaminer, hvor studerende ikke må bruge eller kun delvist må bruge hjælpemidler, som bøger, internet eller notater.

I første omgang er der tale om en pilotløsning, som afprøves på et afgrænset eksamensområde på Aarhus Universitet. Planen er, at det skal udvides til resten af landets universiteter efterfølgende.

Min ambition er, at studerende møder et fuldt digitalt universitet lige fra indskrivning til afslutning. Alt fra ansøgningsskemaer, til undervisning og eksaminer skal benytte de digitale muligheder. Med pilotprojektet i Aarhus gør vi nogle interessante erfaringer, så vi kan få udfaset papireksaminerne, siger videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen.

Digitalisering af eksaminer er et område, som optager os meget på Aarhus Universitet, og som vi i forbindelse med vores digitaliseringsstrategi og ønske om at udbrede moderne it-baserede undervisningsmetoder og eksamensformer allerede har investeret betydelige ressourcer i. Vi ser frem til at udvikle den konkrete løsning i samarbejde med videnskabsministeriet, og håber løsningen, vil blive til glæde for alle universitetsstuderende i landet inden for nær fremtid, siger prorektor Søren E. Frandsen fra Aarhus Universitet.

Pilotprojektet er finansieret af Videnskabsministeriet, og er en del af ministeriets arbejdsprogram 'Digitale Veje til Vækst'. Udviklingen af løsningen foregår hen over sommeren og efteråret 2011.

###

Yderligere information:

Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen kan kontaktes via pressesekretær Charlotte Holst på 2211 0200

Souschef Louise Palludan Kampmann, IT- og Telestyrelsen, telefon: 3545 0215

Kontorchef Vibeke Prahl, Universitets- og Bygningsstyrelsen, telefon: 7231 8590

Pressekonsulent Sys Vestergaard, Aarhus Universitet, telefon: 8942 2479 eller mobil: 2367 0012

Læs mere her

tags: Videnskabsministeriet, Aarhus Universitet, internet, 2011, computer, studerende, rektor, sprog, videnskab, strategi, undervisning, pilotprojekt, universitetsstuderende, videnskabsminister,

tirsdag den 29. marts 2011

Dagens nyheder - Læs bla. om Støj er ikke den største gene i storrumskontoret

Så falder ledigheden blandt ingeniører igen
Arbejdsmarkedet for ingeniører er ved at tø op, vurderer IAKs formand med afsæt i de nye ledighedstal for februar
Læs mere her

Støj er ikke den største gene i storrumskontoret
Ny dansk undersøgelser viser, at det er forstyrrelser, ikke støj, der er den største synder i storrumskontoret
Læs mere her

Ny marketingchef hos Louis Nielsen

Kasper Granat, der netop er udpeget som ny marketingchef hos Louis Nielsen, har de seneste fem år arbejdet hos den danske vindmøllegigant Vestas. Han ser frem til udfordringerne i Louis Nielsen.

- Udover Vestas må jeg sige, at det er meget få andre danske brands, jeg kunne have lyst til at arbejde med. Louis Nielsen er et af de få brands, og det skyldes, at der er overensstemmelse mellem det, som man lover kunderne, og det, som man leverer. Det betyder rigtig meget for mig både personligt og professionelt, siger Kasper Granat. Han tilføjer, at jobbet hos Louis Nielsen er noget nær en ultimativ udfordring for ham. Ikke mindst fordi Louis Nielsens langsigtede målsætning er at blive danskernes foretrukne optiker med en markedsandel på mere end 50 procent.

- Louis Nielsen skal fortsat være en vækstvirksomhed, og det skal vores marketing-indsats støtte op om. Men samtidig skal vi også bygge noget mere bredde på brandet, sådan at vi får forklaret danskerne, at Louis Nielsen er meget mere end gode priser. Louis Nielsen er også god kvalitet, top-professionelle medarbejdere og førsteklasses service, siger Kasper Granat.

Kasper Granat mener i øvrigt, at Louis Nielsen er i en uhyre gunstig position i forhold til konkurrenterne.
- Louis Nielsen sælger typisk briller til halvdelen af, hvad andre tager, og samtidig viser undersøgelser, at kvaliteten er fuldt ud på højde med konkurrenternes. Hvis vi formår at kommunikere det klart, så kunderne begynder at spørge sig selv om, hvad det egentlig er, de betaler ekstra for hos de andre optikere, så er vi godt hjulpet, siger Kasper Granat.

Erfaren og kompetent
Sine 32 år til trods har Kasper Granat allerede masser af erfaringer med sig i den karrieremæssige bagage. Han er oprindeligt uddannet cand. merc. i International Business Economics fra Aalborg Universitet. Efter endt uddannelse blev han ansat som international marketing coordinator hos Scanvaegt, blandt andet med ansvar for produktmarketing, online marketing og branding.

Siden 2006 har han arbejdet hos Vestas Wind Systems. Først som marketing developer, senere som manager i global branding og senest som Senior Project Manager i Vestas Group Marketing & Customer Insights. Her har han haft ansvaret for at udvikle og implementere Vestas brand-strategi.
Netop udviklingen af brand-strategien er noget af det, som Kasper Granat kommer til at arbejde meget med hos Louis Nielsen, der ligesom Vestas er en virksomhed i vækst. Louis Nielsen har i dag 66 butikker og er midt i at åbne 35 nye butikker over tre år.

Gift og far til to
Privat bor den 32-årige marketingchef i Svenstrup syd for Aalborg sammen med sin kone, Sabina, og sønnerne Filip og Noah på henholdsvis 5 og 2 år.

Læs mere her

mandag den 28. marts 2011

Dagens nyheder - Læs bla. om Fagforbund: Vestas stavnsbinder ansatte

Topchefer: Vi skal hyre medarbejdere igen
Ny konjunkturanalyse fra Greens Analyseinstitut er klart tegn på lyse tider på jobmarkedet, vurderer professor
Læs mere her

Fagforbund: Vestas stavnsbinder ansatte
De seneste måneder har op mod 400 Vestas-ansatte skulle underskrive en omfattende konkurrenceklausul. Fagforeningen anklager Vestas for at stavnsbinde de ansatte, men Vestas afviser kritikken.
Læs mere her

Jyllands første Sexologiskole optager nu til 2. hold af Sexologuddannelsen

Fra mandag d. 28. marts kommer Yazmin Fox, stifter af Sexologiskolen i Jylland, til Sønder- og Midtjylland og fortæller om uddannelserne til Sexolog og Parterapeut. Alle er velkomne!

Yazmin Fox startede sidste år Jyllands første Sexologiskole, i Århus, som ligger Stranvejen 96. På første hold er der 34 elever fra hele Jylland, fra Ribe til Ålborg, mænd og kvinder, mellem 18 og 61 år. På hold 1 går bl.a. en politibetjent fra Sønderborg, en psykolog fra Esbjerg, en sygeplejerske fra Herning og en kok fra Ålborg.

Uddannelserne tager udgangspunkt i det hele menneske og rummer både klinisk sexologi, psykologi, de videnskabelige facts på området - såvel som den gamle visdom indenfor traditionel sexologi. Yazmin Fox er selv uddannet på Gøteborg Universitet I almen- og klinisk sexologi (3 årig), såvel som traditionel erotisk tantra (8 år).

Begge uddannelser varer 2 år og kører 13 moduler á 3 hele dage. Sexolog hold 2 starter d. 12. oktober i Århus. Parterapeut d. 27. maj i København. Vi mener det er vigtigt at informere og uddanne sexologer med primær fokus på dé problemstillinger, som danskerne virkelig oplever. Vores fokus ligger derfor på at undervise og uddanne, frem for at underholde .

Yazmin udtaler: På uddannelser til Sexolog og Parterapeut kommer man igennem mange af livets facetter indenfor sexologi og parterapi. Vi ved at der er brug for dygtige sexologer og parterapeuter, og derfor koncentrerer vi os om at undervise og uddanne sådan, at vores elever efter uddannelse og eksamen, kan komme ud og løfte opgaven som praktiserende sexologer og parterapeuter. Uddannelserne er professionelle uddannelser, til at blive Sexolog og Parterapeut. Man kommer igennem en personlig udvikling undervejs, derfor har vi også krav om min. 8 t. egenterapi undervejs. Selvudviklingen og inspirationen indenfor det seksuelle, er ikke det primære sigte i uddannelserne, men en af de positive sidegevinster, man kan tage med sig efter 2 el. 4 års uddannelse på Sexologiskolen.

Til tidens trend og om udsendelsen Sexologerne siger Yazmin Fox. Danmark har igennem de sidste år været igennem en form for seksuel pubertet. En tid hvor det handler om at chokere og tale højt, sige alle fy-ordene højt og dyrke ekstrem-sex. Det kan også være ok og underholdende at se på, men vores oplevelse på Sexologiskolen, er at det man på tv skildrer er et lille udsnit af hvad nogle enkelte mennesker seksuelle præferencer (som tilfældigvis er sexologer) og måske glemmer man størstedelen af danskerne, som ikke kan spejle deres seksualitet i tv2´s show. Det er dejligt at danskerne gerne vil have mere information om sexologi og der er også masser af facts og fantastisk inspiration, som venter på at blive givet videre i form af artikler, udsendelser etc. Vi laver på Sexologiskolen, hvert år undersøgelser omkring danskernes sexliv, og de viser mange spændende ting, som vi gerne vil dele med den øvrige befolkning. OG der er vældig meget konkret og brugbar information at hente fra de nordiske såvel som verdens sexologikongresserne, hvor fagfolk indenfor sexologi og parterapi samles og kommunikerer viden og moderne forskning indenfor området.

Yazmin Fox taler i år på WAS, Verdens Sexologi Kongressen i Glasgow d. 12.-16. juni 2011.

Intro og pressemøder igennem hele Danmark NU:
- Kom og hør mere om de to uddannelser til Sexolog & Parterapeut

Sønderborg Sygehus Mandag d. 28. marts kl. 19-20.30. Byg. m 62, lok. 2

Haderslev Sygehus Tirsdag d. 29. marts kl. 14-15.30 Skallebækvej 7

Esbjerg Tirsdag d. 29. marts kl. 19-20.30 Hotel Britannia, Torvegade 24

Ribe Onsdag d. 30. marts kl. 19-20.30. Hotel Dagmar, Damvej 34

Vejle Musikteater Torsd, d. 31. marts kl. 15-16.30 Flegborg 8-10

Fredericia Tor. d. 31. marts kl. 19-20.30. Hotel Postgården, Oldenborgg. 4

Sexologiskolen Århus d. 1.4. + 14.4. + 12.5. + 7.6. + 3.8. kl. 19-20.30

Sexologiskolen København d. 11.4. + 29.4. + 23.5. + 6.6. + 5.7. kl. 19-20.30

Grenå Fredag d. 15. april kl. 14-15.30

Randers Fredag d. 15. april kl. 19-20.30

Viborg Lørdag d. 16. april kl. 14-15.30

Silkeborg Lørdag d. 16. april kl. 19-20.30

Holstebro Søndag d. 17. april kl. 14-15.30

Herning Søndag d. 17. april kl. 19-20.30

Slagelse Tirsdag d. 26. april kl. 15-16.30

Odense Tirsdag d. 26. april kl. 19-20.30

Nykøbing Falster Torsdag d. 28. april kl. 19-20.30

Karlslunde Fredag d. 29. april kl. 19-20.30

Sæby Mandag d. 9. maj kl. 19-20.30 Kulturhuset Manegen Rådhuspl. 3

Hjørring Tirsdag d. 10. maj kl. 14-15.30

Ålborg Tirsdag d. 10. maj kl. 19-20.30



---

Kom og mød Yazmin Fox, lærere & elever fra skolen.
Tilmelding: info@sexologiskolen.dk M: 2670 5577
Øvrige datoer + adresser på www.sexologiskolen.dk

Sexologiskolen København
Gunløgsgade 1
2300 København S.

Sexologiskolen Århus
Strandvejen 96
8000 Århus C.

Læs mere her

tags: København, Esbjerg, Danmark, 2011, Odense, Århus, politi, Kulturhus, Vejle, uddannelse, sex, Randers, Holstebro, Jylland, Viborg, Midtjylland, Herning, Ribe, Silkeborg, Slagelse, Sønderborg, Hjørring, Fredericia, Nykøbing, sygeplejerske, videnskab, psykologi,

søndag den 27. marts 2011

Dagens nyheder - Læs bla. om Topchef på skolebænken

Topchef på skolebænken
Niras administrerende direktør har netop taget en MBA, som ellers er en billet til det job, han allerede har. Med 11 års anciennitet på topposten er det sjovt med ærlig feedback fra lærerne, siger Carsten Toft Boesen.
Læs mere her

Ny bog er en tiltrængt hjælp til landets ledige samt systemet omkring dem

Jobkonsulenter, sagsbehandlere, politikere, 2. aktører, A-kasser og fagforeninger forsøger løbende at knække koden til, hvordan overgangen fra ledig til selvforsørgende kan blive kortest mulig. Men midt i den evige, omkostningsrige diskussion og dårlige erfaringer, har man helt overset et af de allerstørste problemer, der fastholder ledige i deres situation, nemlig ledighedsstress.

Det er måske landets dyreste fordom, at det kun er folk i arbejde, der kan få stress. Faktisk viser undersøgelser, at halvdelen af de ledige går rundt med stresssymptomer, der kun bliver værre, fordi ingen af de professionelle vil se det i øjnene endsige prioritere problemet. 82,6 procent af IAK s medlemmer mener direkte, at ledighedsstress er et tabu. Det går igen udover de arbejdsløse samt resten af landet, der skal betale regningen.

Ny bog kommer de ledige og systemet til hjælp
Men nu kommer der hjælp fra én, der selv er ledig. Cand. pæd. i pædagogisk psykologi Helle Alsted har forfattet bogen Ledig uden stress. Sådan skaber du trivsel som ledig , og det er en håndsrækning til alle aktørerne, men først og fremmest andre ledige, der nu kan få de værktøjer, ingen andre har givet dem.

Og landets førende stressforsker, dr.med. Bo Netterstrøm, er enig. I bogens forord skriver han blandt andet:

Det er vigtigt at forholde sig til denne problematik, og det er lige præcis, hvad denne bog gør. Og det er derfor, den er vigtig.

Helt kort kan man dele ledighedsstress op i to dele. For det første handler det om understress, der opstår, når man ikke får brugt sine ressourcer. For det andet er det jobsøgningsstress, som er en konsekvens af det store pres, man bliver udsat for. Det kan være pres fra diverse aktører, men også fra familie, venner og ikke mindst én selv. Konsekvensen er, at man som ledig bliver stresset, så man ikke er i stand til at gøre det, der skal til for at få et job. Hvis man skulle komme så langt i processen, at man kommer til samtale, bliver man alligevel afvist, fordi man er energiforladt og ligner en hængt kat.

Hjælpen består i at vide, hvordan man håndterer stress og selv kan skabe trivsel i dagligdagen som ledig, og det er lige præcis det, bogen handler om.
Bogen Ledig uden stress. Sådan skaber du trivsel som ledig udkom d. 6. februar 2011 på Forlaget Flammen. Man kan læse yderligere på www.LedigUdenStress.dk

Læs mere her

tags: 2011, politi, fagforening, fagforening, arbejdsløs, stress, energi, A-kasse, psykologi,

lørdag den 26. marts 2011

Mette Kjølby bliver chef for Center for Kvalitet og Folkesundhed

Region Midtjylland har sat navn på den kommende chef for Center for Kvalitet og Folkesundhed i Region Midtjylland. Det bliver den nuværende souschef i Center for Folkesundhed Mette Kjølby.

Bag ansættelsen står både Region Midtjyllands direktion og et enigt bedømmelsesudvalg.

Mette Kjølby er i 1991 uddannet cand.odont. og siden ph.d. fra Tandlægehøjskolen ved Århus Universitet. Forskningsvejen trak imidlertid mere end tænderne, og ret hurtigt begyndte Mette Kjølby at koncentrere sit arbejde om medicinske teknologivurderinger og en vifte af andre sider af sundhedsforskningen.

I 2009 blev hun forskningsleder/kontorchef for Sundhedstjenesteforskning/MTV, Sundhedsfremme / Forebyggelse og Datamanagement i Forsknings- og Udviklingsafdelingen under Center for Folkesundhed.

Mette kjølby tiltræder stillingen som chef, netop som regionsrådet har vedtaget planen om omstilling til fremtidens sundhedsvæsen, der blandt andet forudsætter sammenlægning af de eksisterende centre for hhv. Kvalitet og Folkesundhed. Den første ledelsesopgave bliver derfor at tilrettelægge og gennemføre fusionen.

- Vigtige kendetegn for fusionen vil for mig være, at centerets ledelse inddrager alle medarbejdere i processen og anerkender de styrkepositioner, de to centre har oparbejdet, siger Mette Kjølby.

- Med Mette Kjølby som chef for det nye center får regionen en fagligt og ledelsesmæssigt meget kompetent leder, som jeg er overbevist om vil kunne arbejde i feltet mellem praksis, forskning og administration med et målrettet fokus på, hvad der er til gavn for den kliniske udvikling, patienterne og borgerne, siger direktør Anne Jastrup.

Med Mette Kjølbys tiltrædelse 1. marts 2011 fratræder centerchef Jens Krogh sin stilling som leder af Center for Folkesundhed.

Region Midtjylland ønsker at styrke samspillet mellem Århus Universitet og regionen. Begrundelsen herfor er, at udviklingen af et moderne sundhedsvæsen stiller store krav til en sammenhæng mellem uddannelse, forskning og udvikling.

Region Midtjyllands direktion har bedt Jens Krogh om aktivt at indgå i denne opgave. Jens Krogh overgår derfor også 1. marts til en stilling som projektchef med særligt ansvar for denne opgave.

- Der er mange muligheder for, at regionen og universitetet ved koordineret indsats kan få større indflydelse på væsentlige strategiske indsatsområder. Jens Krogh er med sin store indsigt og erfaring samt sit store netværk og engagement i dette område den helt rigtige person til den opgave, siger direktør Anne Jastrup.

Flere oplysninger
Direktør Anne Jastrup, tlf. 8728 5050 / Anne.Jastrup@stab.rm.dk
Centerchef Mette Kjølby, tlf. 8728 4751 / Mette.Kjoelby@stab.rm.dk
Projektchef Jens Krogh, tlf. 8728 4690 / Jens.Krogh@stab.rm.dk

http://www.regionmidtjylland.dk/files/Aktuelt/grafik/Billeder%20i%20lav%20opl%C3%B8sning/x370/Kjoelby_CV_370.png target=_blank>Pluk fra CV'et

Læs mere her

tags: direktør, 2009, 2011, Århus, uddannelse, medicin, 1991, Midtjylland, Region Midtjylland, teknologi, sundhedsvæsen, Region Midtjylland., Forskning, strategi, ansættelse,

fredag den 25. marts 2011

Dagens nyheder - Læs bla. om MBA-titler fra CBS måske ubrugelige

Lars Kolind bliver ny formand for Grundfos-koncernen
Formænd i Grundfos-bestyrelser bytter plads.
Læs mere her

MBA-titler fra CBS måske ubrugelige
Fusionen mellem CBS og MBA-instituttet SIMI har vist sig at være ulovlig, og derfor kan godt 20 studerende se frem til et eksamensbevis uden den betydningsfulde akkreditering.
Læs mere her

Dagens nyheder - Læs bla. om MBA-titler fra CBS måske ubrugelige

En god chef er vigtigere end løn
God ledelse tæller mere end løn, nedskæringer og mobning. Det viser en ny trivselsundersøgelse fra HK
Læs mere her

Danske studier koster kassen
Mange studerende skal selv betale for materialer på deres studium. Men det rækker SU'en slet ikke til, mener Danske Studerendes Fællesråd
Læs mere her

Lars Kolind bliver ny formand for Grundfos-koncernen
Formænd i Grundfos-bestyrelser bytter plads.
Læs mere her

MBA-titler fra CBS måske ubrugelige
Fusionen mellem CBS og MBA-instituttet SIMI har vist sig at være ulovlig, og derfor kan godt 20 studerende se frem til et eksamensbevis uden den betydningsfulde akkreditering.
Læs mere her

Bedste undervisningsmiddel 2011 kåres

Undervisningsmaterialer til fysik, musik og afsætning er nomineret til Undervisningsmiddelprisen 2011. Vinderen udpeges den 10. marts i Roskilde.

Skal vinderen af Undervisningsmiddelprisen 2011 være en digital udgivelse til faget afsætning med blandt andet PowerPoint-præsentationer, videoklip og interaktive quizzer

Hvad med en lærerbog, cd-rom og fire musik-cd er, der indgår i et musiksystem for grundskolen, og med ideer, der kan tilpasses den enkelte lærer og klasse Eller en fysikbog, der gennem problemorienterede artikler dækker kernestoffet i gymnasiets fysikundervisning

Den 10. marts kårer Undervisningsministeriet vinderen af Undervisningsmiddelprisen 2011 på Skolebogsmessen i Roskilde Kongres- og Idrætscenter. Arrangementet begynder klokken 14.00, hvor undervisningsminister Tina Nedergaard afslører vinderen.

Pressen er velkommen.

Prisen bidrager til et nyt undervisningsmiddel af bemærkelsesværdig høj kvalitet til folkeskolen, ungdoms- eller voksenuddannelser.

Forlagene kan indstille undervisningsmidler fra kategorierne: De naturvidenskabelige, de humanistiske og de praktiske/musiske fag.

De tre nominerede materialer til Undervisningsmiddelprisen 2011 er:

Aktiv fysik C en basisbog for gymnasiet til fysikundervisning på C-niveau. Forfatterne er Bjarning Grøn, Philip Kruse Jakobsen og Jette Rygaard Poulsen (L&R Uddannelse).

Musik i luften 2 der retter sig til musikundervisningen i folkeskolens 3. - 4. klasse. Materialet består af en lærerbog, en cd-rom og af fire musik-cd er. Forfatterne er Susanne Hvitved og Inger Ubbesen (Forlaget Dansk Sang).

Toolbox din værktøjskasse til afsætning er et netbaseret undervisningsmiddel til faget afsætning på hhx. Materialet udnytter hele mediepaletten. Forfatteren er Birte Ravn Østergaard (Forlaget Systime).

Undervisningsmiddelprisen markerer, at undervisningsmidlers kvalitet er vigtig for børns og unges uddannelse. Prisen er samlet på 85.000 kroner, hvoraf 45.000 kroner går til vindermaterialet.

Prisen uddeles med støtte fra Folkeskolen, Gymnasieskolen og Centre for Undervisningsmidler. Det er 16. gang, den uddeles.

Læs mere her

tags: 2011, uddannelse, Roskilde, folkeskole, undervisningsminister, gymnasiet, naturvidenskab, videnskab, undervisning, Undervisningsministeriet,

torsdag den 24. marts 2011

Spændende ideer til ungdomsuddannelser

Iderigdommen er stor på nogle af de midtjyske uddannelsesinstitutioner. Region Midtjylland har modtaget 18 ansøgninger om udviklingsstøtte til projekter over hele regionen.

Da fristen for at søge midler fra Region Midtjyllands udviklingspulje udløb 1. marts, var der kommet 18 ansøgninger. I alt har de midtjyske uddannelsesinstitutioner søgt om 23,5 mio. kroner til de 18 projekter, der samlet har budgetter på ca. 60 mio. kroner.
Projekterne fordeler sig over en bred vifte af emner. Det er eksempelvis brugen af it i undervisningen, internationalisering, samarbejde med erhvervslivet, udvikling af nye pædagogiske undervisningsmetoder samt fastholdelse og rekruttering.

Sociale medier
En af de indkomne ansøgninger er projektet Socio Media Education , der er et forskningsbaseret projekt om udvikling af pædagogiske metoder til at skabe en god it-kultur. Det skal ske ved at inddrage sociale medier i undervisningen med henblik på at skabe en inkluderende klasserumskultur og et godt fagligt læringsmiljø. Formålet med projektet er at skabe viden om, hvordan lærere kan gøre elever socialt ansvarlige og hjælpe dem til at blive kompetente it-brugere. Herunder også hvordan man indarbejder eksisterende viden om etableringen af en god it-kultur, der fremmer inklusion, læring og samarbejde og modvirker frafald, ensomhed og distraktion. I projektet deltager to forskere fra Aarhus Universitet og Syddansk Universitet som de bærende kræfter sammen med ansøgerinstitutionen Skive Handelsgymnasium.

Spredning
Der er også denne gang en god geografisk spredning i ansøgerfeltet, der dækker hele regionen fra Lemvig i Vest til Horsens i Øst. Bedst repræsenteret er dog Learnmark Horsens, VUC Århus og Egaa Gymnasium der tilsammen har indsendt 8 af de 18 indkomne ansøgninger.
Projekterne bliver politisk behandlet den 27. april.

Region Midtjylland har foreløbig bevilget 95 mio. kroner i udviklingstilskud til 104 projekter.

Læs mere her

tags: Aarhus Universitet, Horsens, Århus, politi, uddannelse, Midtjylland, Region Midtjylland, erhvervslivet, Lemvig, Gymnasium, Skive, Syddansk Universitet, uddannelsesinstitution, miljø, undervisning,

onsdag den 23. marts 2011

Dagens nyheder - Læs bla. om Kvinder tavse om deres løn

Dansk undersøgelse: Ingeniører skal ruste sig til global jobkamp
Arbejdsdagen for danske ingeniører er blevet langt mere international de seneste fire år. Det stiller krav til efteruddannelse og fleksibilitet, påpeger IDA-formand.
Læs mere her

Supervision hindrer udbrændthed
For nogle faggrupper slider det daglige arbejde hårdt på sjælen
Læs mere her

Forsker tekstil erhvervsPhD
Designer Anne Louise Bang er erhvervsPhD. Hun undersøger de emotionelle værdier ved tekstiler. Hvordan påvirker for eksempel materiale og farver os, når vi sætter os i en stol?
Læs mere her

EU forsker mod terror
Forskere og Europas industri samarbejder om en af de mest efterspurgte varer: sikkerhed
Læs mere her

Bissen og bossen kønskvoter
Direktører diskuterer arbejdsliv og ledelse med provo'er, politikere og proletarer
Læs mere her

Tackl en irritererende kollega
Aflæs dine kolleger, drop konfliktskyheden og stop konflikterne
Læs mere her

Nøglepersoner i Penkowa-sagen blev aldrig hørt
Centrale personer i sagen om rotteforsøg blev aldrig afhørt til kammeradvokatens rapport, der blev offentliggjort i går.
Læs mere her

Start dagen uden stress
Se de 7 råd til, hvordan du får en dag uden stress
Læs mere her

Russiske ølafgifter vil koste job
Nye afgifter på øl i Rusland risikerer at koste landet 100.000 arbejdspladser, hedder det i en advarsel fra Carlsbergs koncernchef.
Læs mere her

Kvinder tavse om deres løn
Kvinder fokuserer ikke nær så meget på løn som deres mandlige kollegaer. Det koster dem tillæg, viser en ny undersøgelse blandt FOA's medlemmer.
Læs mere her

Ny plan skal løbende sikre et bedre studiemiljø på AAU

Det gode studiemiljø kan være vidt forskelligt fra uddannelse til uddannelse og derfor bør det tilrettelægges forskelligt. Aalborg Universitet sætter nu gang i et løbende udviklingsprojekt, som skal sikre alle studerende et godt studiemiljø.

I de seneste år har der været fokus på undervisningsmiljøet i folkeskoler og gymnasier, men indtil videre er erfaringerne på de danske universiteter begrænsede, når det handler om at kortlægge de studerendes arbejdsforhold systematisk. Derfor sætter Aalborg Universitet i disse dage gang i første del af et nyt tiltag, som ikke blot skal munde ud i en samlet studiemiljøvurdering. Planen er i stedet at foretage løbende temperaturmålinger af de fysiske, psykosociale og æstetiske rammer blandt alle studerende, så resultatet ikke bliver en enkeltstående undersøgelse, men et studiemiljøprojekt i konstant udvikling.

- I 2008 lavede vi en spørgeskemaundersøgelse, men selvom resultaterne mundede ud i forskellige planer, måtte vi erkende, at det er meget svært at omsætte overordnede resultater til handling. Derfor etablerer vi nu et system, der skal give nye svar en-to gange om året og samtidig tænkes sammen med de mange andre evalueringer, der laves af uddannelser, undervisere og så videre, forklarer AAU s HR-chef Kjeld Lanng fra, som har ansvaret for de nye studiemiljøvurderinger.

Forud for den første af de tilbagevendende undersøgelser blandt alle studerende har holdet bag studiemiljøvurderingerne afholdt workshops og diskussionsmøder i forskellige afdelinger på universitetet. Her har det vist sig, at der er meget stor forskel på, hvad der på de forskellige studieretninger betragtes som et godt studiemiljø. Nogle steder er rummenes helhedsindtryk meget afgørende, mens andre prioriterer tekniske faciliteter og praktiske fornødenheder højest.

- Fra tidligere undersøgelser ved vi overordnet hvilke faktorer, der skaber det gode studiemiljø er, men detaljerne er forskellige fra en uddannelse til en anden. Tidligere handlede det meget om at have adgang til eget grupperum, men de steder, hvor grupperummene ikke udnyttes hele tiden, er det måske noget andet, de studerende efterspørger. Selvom det er meget forskelligt, hvad der bliver sat pris på, vil der være nogle elementer, der går igen flere steder og kræver fælles handlinger. Disse udfordringer gør studiemiljøarbejdet kompleks og meget relevant, pointerer HR-konsulent Jeanet Klindoch.

Det betyder også, at de gennemsnitlige og overordnede resultater fra AAU s studiemiljøvurderinger formentlig ikke bliver særligt lette at agere direkte ud fra, mens delkonklusionerne for de enkelte studiemiljøer kan afsløre en guldgrube af viden om, hvad der efterspørges netop der. Undersøgelsens spørgsmål skal sendes ud til AAU s ca. 12.500 studerende, så der løbende kan laves opfølgninger og handlingsplaner lokalt og centralt. I samme ombæring får de studerende mulighed for at videregive idéer og udpege områder, de hver især mener, bør prioriteres på deres uddannelse.

En rapport fra UBST (Universitets- og Bygningsstyrelsen) viser, at de danske universiteter hidtil har grebet opgaven meget forskelligt an. På Aalborg Universitet har HR-afdelingen allieret sig med universitetets ressourcecenter AAU Leaning Lab, som på de enkelte områder skal hjælpe med at dykke ned i, hvad det gode studiemiljø er. Det er også håbet, at resultater fra de løbende studiemiljøvurderinger kan bruges i arbejdet med forestående byggeriplaner efter hvilke typer studerende, de nye AAU-bygninger skal huse. For eksempel har Arkitektur & Design-uddannelsen gode erfaringer med at inddele store rum i mindre gruppesektioner, hvilket ikke vil kunne fungere for eksempelvis Psykologi på grund af behovet for fortrolige samtaler. Forholdene for det problembaserede projektarbejde i grupper, som Aalborg Universitet er internationalt anerkendt for, kommer således også til at spille en væsentlig rolle i det løbende studiemiljøprojekt.

Yderligere oplysninger:
HR-chef Kjeld Lanng, formand for studiemiljøudvalget, AAU, tlf. 99 40 95 65, mobil 24 79 46 96
HR-konsulent Jeanet Eugenia Klindoch, AAU, tlf. 99 40 74 33
Generel pressekontakt, AAU: Tor Bagger, tlf. 99 40 96 44
Læs mere på om studiemiljøvurderingen på http://www.studiemiljoe.aau.dk/> Rapport om tilsyn med universiteternes implementering af undervisningsmiljølovens krav: http://kortlink.dk/8u2m

Læs mere her

tags: 2008, uddannelse, Bagger, Aalborg, Aalborg Universitet, folkeskole, studerende, miljø, HR-konsulent, undervisning, AAU,

tirsdag den 22. marts 2011

Dagens nyheder - Læs bla. om KU-rektor Ralf Hemmingsen frikendt i Penkowa-sag

KU-rektor Ralf Hemmingsen frikendt i Penkowa-sag
Hverken rektor eller andre på Københavns Universitet har været usaglige i sagen om hjerneforskeren Milena Penkowa. Det slår kammeradvokaten fast efter en omfattende undersøgelse af Penkowa-sagen. Sagen får derfor ikke konsekvenser for rektor Ralf Hemmingsen
Læs mere her

Studerende kan tjene penge på deres opgaver

Ny online portal giver studerende adgang til noter og opgaver fra alle studier i landet og de studerende kan tjene penge på deres noter

Studiedeling.dk giver alle studerende i Danmark folkeskoleelever, gymnasie-elever, handelsskole-elever og studerende på videregående uddannelser - mulighed for at dele egne noter, opgaver, regneark, specialer o.l. Studiedeling tilbyder en sofistikeret databasestruktur, der gør det muligt at foretage en detaljeret søgning efter noter & opgaver på tværs af studier, uddannelsesretninger, niveauer, fag og emner.

Der findes Studiedeling bekendt ikke en sådan database i Danmark. Der findes databaser med opgaver primært for folkeskolen og gymnasiet/handelsskolen, men disse hjemmesider giver ikke den studerende andel i omsætningen; dvs. de studerende har ikke mulighed for selv at tjene penge på egne noter og opgaver.

Konceptet på Studiedeling er ganske enkelt. Den studerende, der ønsker at dele en note, opretter en konto ganske gratis på studiedeling.dk og uploader herefter igen ganske gratis sin note på hjemmesiden. Den studerende, der bidrager med noten, bestemmer selv prisen på denne. Det er således omkostningsfrit for den studerende at uploade sine egne noter og opgaver.

Andre studerende kan herefter mod betaling købe de noter og opgaver som er sat til salg. Hver gang en note købes og downloades tjener den studerende, der har bidraget med noten, penge nærmere bestemt tjener den studerende 50% af prisen på noten eksklusiv moms.

Den optjente saldo kan ses under personens profil i Min konto . Den studerende kan herinde holde øje med, hvor mange gange de forskellige noter og opgaver er blevet downloadet. Når saldoen overstiger en minimumsgrænse kan den studerende anmode om udbetaling, hvorefter pengene overføres til dennes private bankkonto.

Målet er at opbygge en bred database, så alle studerende på tværs af uddannelser i Danmark kan søge hjælp og inspiration. Det kan være, at man ikke deltog i undervisningen i mandags og mangler noterne, ønsker inspiration til, hvordan andre har skrevet en større opgave om fx Pengepolitik , mangler et Excel program, der udregner værdien af en virksomhed, eller måske er man nervøs for den mundtlige eksamen i dansk og søger efter eksamensnoter om bestemte forfattere etc. Mulighederne er ubegrænsede.

Det er vigtigt at understrege, at Studiedeling ønsker at skabe en platform for at dele viden, hvor noter og opgaver fungerer som en inspirationskilde formålet er således ikke at opfordre til snyd og en struktur, hvor den, der har udarbejdet noten optjener en andel af den omsætning som noten skaber.

Studiedeling er stadig under opbygning og opfordrer derfor alle studerende til at besøge hjemmesiden og uploade deres noter ganske gratis og hvem ved måske tjene mange penge på dem!


Læs mere her

tags: Danmark, politi, bankkonto, portal, uddannelse, downloade, omsætning, virksomhed, penge, moms, folkeskole, gymnasiet, studerende, videregående uddannelse, database, forfatter, undervisning,

mandag den 21. marts 2011

Dagens nyheder - Læs bla. om Helge Sanders anonyme spørgsmål var et enestående tilfælde

Helge Sanders anonyme spørgsmål var et enestående tilfælde
Det er ikke normal procedure, at en minister stiller anonyme spørgsmål til et forskningsråd, konkluderer videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen i sagen om de 30 spørgsmål, som hjerneforsker Milena Penkowa mistænkes for at stå bag.
Læs mere her

Flere udlændinge vil læse på IT-Universitetet

Det er svært at trække kvalificeret arbejdskraft til Danmark, men de studerende kommer væltende. IT-Universitetet i København har modtaget 57 procent flere kvote 2-ansøgninger end sidste år, og flere og flere af de håbefulde ansøgere kommer fra udlandet.

Efter endt optælling har bacheloruddannelserne på IT-Universitetet modtaget 348 Kvote 2-ansøgninger i forhold til 2010 s 221 ansøgninger til kvote 2-fristen, en stigning på 57 procent.
Samtidig er antallet af ansøgere med andet statsborgerskab end dansk steget markant især på den nyeste bacheloruddannelse, Global Business Informatics, som udbydes på engelsk. Her har i alt 48 ud af 88 ansøgere udenlandsk statsborgerskab. Ansøgningerne dumper ind fra alle dele af verden fra lande som f.eks. Kina, USA og Pakistan. Alt i alt en udvikling, som studiechef på IT-Universitetet, Trine Eltang, er meget tilfreds med:

- Vi er meget glade for den store søgning, for det er et tilsagn om, at de unge har fået øje på mulighederne i at tage en it-uddannelse som den direkte adgangsbillet til et arbejdsliv med mange forskellige karrieremuligheder både i Danmark og globalt. Jeg tror, den mangfoldighed af muligheder, som en it-uddannelse giver, er en af hovedårsagerne til, at vi oplever en støt stigning i antallet af ansøgere, siger Trine Eltang.

Skarp, international konkurrence
Stigningen i de udenlandske ansøgere glæder også studiechefen, da et globalt perspektiv på uddannelse er et vigtigt element i uddannelsen af fremtidens it-professionelle. Lige nu er knap hver fjerde studerende på IT-Universitetet fra et andet land end Danmark, men udviklingen går mod en endnu større andel af udlændinge på Danmarks yngste universitet:

- Det, at flere udenlandske studerende søger ind på IT-Universitetets uddannelser, er en tilkendegivelse af, at vi holder et højt niveau, også i forhold til den skarpe internationale konkurrence. Samtidig er vi meget tilfredse med, at vores nyeste, globalt orienterede uddannelse, Global Business Informatics, tiltrækker så mange udenlandske studerende. For netop it-støttet samarbejde på tværs af landegrænser og kulturer er et omdrejningspunkt for uddannelsen, fortæller Trine Eltang.

De ansøgere, som bliver optaget på en bacheloruddannelse på IT-Universitetet, har studiestart til september 2011.

Om IT-Universitetet
IT-Universitetet i København har eksisteret siden 1999, og er et selvstændigt universitet dedikeret til den digitale verden. Der er omkring 2.000 studerende og 270 ansatte. På IT-Universitetet forskes og undervises i et bredt spektrum af emner inden for it.

Mere info
Studiechef Trine Eltang, Tlf.: 7218 5223, eltang@itu.dk


Læs mere her

tags: USA, København, Danmark, 2010, 2011, uddannelse, Kina, selvstændig, statsborger, udland, arbejdsliv, studerende, arbejdskraft, konkurrence,

Flere udlændinge vil læse på IT-Universitetet

Det er svært at trække kvalificeret arbejdskraft til Danmark, men de studerende kommer væltende. IT-Universitetet i København har modtaget 57 procent flere kvote 2-ansøgninger end sidste år, og flere og flere af de håbefulde ansøgere kommer fra udlandet.

Efter endt optælling har bacheloruddannelserne på IT-Universitetet modtaget 348 Kvote 2-ansøgninger i forhold til 2010 s 221 ansøgninger til kvote 2-fristen, en stigning på 57 procent.
Samtidig er antallet af ansøgere med andet statsborgerskab end dansk steget markant især på den nyeste bacheloruddannelse, Global Business Informatics, som udbydes på engelsk. Her har i alt 48 ud af 88 ansøgere udenlandsk statsborgerskab. Ansøgningerne dumper ind fra alle dele af verden fra lande som f.eks. Kina, USA og Pakistan. Alt i alt en udvikling, som studiechef på IT-Universitetet, Trine Eltang, er meget tilfreds med:

- Vi er meget glade for den store søgning, for det er et tilsagn om, at de unge har fået øje på mulighederne i at tage en it-uddannelse som den direkte adgangsbillet til et arbejdsliv med mange forskellige karrieremuligheder både i Danmark og globalt. Jeg tror, den mangfoldighed af muligheder, som en it-uddannelse giver, er en af hovedårsagerne til, at vi oplever en støt stigning i antallet af ansøgere, siger Trine Eltang.

Skarp, international konkurrence
Stigningen i de udenlandske ansøgere glæder også studiechefen, da et globalt perspektiv på uddannelse er et vigtigt element i uddannelsen af fremtidens it-professionelle. Lige nu er knap hver fjerde studerende på IT-Universitetet fra et andet land end Danmark, men udviklingen går mod en endnu større andel af udlændinge på Danmarks yngste universitet:

- Det, at flere udenlandske studerende søger ind på IT-Universitetets uddannelser, er en tilkendegivelse af, at vi holder et højt niveau, også i forhold til den skarpe internationale konkurrence. Samtidig er vi meget tilfredse med, at vores nyeste, globalt orienterede uddannelse, Global Business Informatics, tiltrækker så mange udenlandske studerende. For netop it-støttet samarbejde på tværs af landegrænser og kulturer er et omdrejningspunkt for uddannelsen, fortæller Trine Eltang.

De ansøgere, som bliver optaget på en bacheloruddannelse på IT-Universitetet, har studiestart til september 2011.

Om IT-Universitetet
IT-Universitetet i København har eksisteret siden 1999, og er et selvstændigt universitet dedikeret til den digitale verden. Der er omkring 2.000 studerende og 270 ansatte. På IT-Universitetet forskes og undervises i et bredt spektrum af emner inden for it.

Mere info
Studiechef Trine Eltang, Tlf.: 7218 5223, eltang@itu.dk


Læs mere her

tags: USA, København, Danmark, 2010, 2011, uddannelse, Kina, selvstændig, statsborger, udland, arbejdsliv, studerende, arbejdskraft, konkurrence,

Flere udlændinge vil læse på IT-Universitetet

Det er svært at trække kvalificeret arbejdskraft til Danmark, men de studerende kommer væltende. IT-Universitetet i København har modtaget 57 procent flere kvote 2-ansøgninger end sidste år, og flere og flere af de håbefulde ansøgere kommer fra udlandet.

Efter endt optælling har bacheloruddannelserne på IT-Universitetet modtaget 348 Kvote 2-ansøgninger i forhold til 2010 s 221 ansøgninger til kvote 2-fristen, en stigning på 57 procent.
Samtidig er antallet af ansøgere med andet statsborgerskab end dansk steget markant især på den nyeste bacheloruddannelse, Global Business Informatics, som udbydes på engelsk. Her har i alt 48 ud af 88 ansøgere udenlandsk statsborgerskab. Ansøgningerne dumper ind fra alle dele af verden fra lande som f.eks. Kina, USA og Pakistan. Alt i alt en udvikling, som studiechef på IT-Universitetet, Trine Eltang, er meget tilfreds med:

- Vi er meget glade for den store søgning, for det er et tilsagn om, at de unge har fået øje på mulighederne i at tage en it-uddannelse som den direkte adgangsbillet til et arbejdsliv med mange forskellige karrieremuligheder både i Danmark og globalt. Jeg tror, den mangfoldighed af muligheder, som en it-uddannelse giver, er en af hovedårsagerne til, at vi oplever en støt stigning i antallet af ansøgere, siger Trine Eltang.

Skarp, international konkurrence
Stigningen i de udenlandske ansøgere glæder også studiechefen, da et globalt perspektiv på uddannelse er et vigtigt element i uddannelsen af fremtidens it-professionelle. Lige nu er knap hver fjerde studerende på IT-Universitetet fra et andet land end Danmark, men udviklingen går mod en endnu større andel af udlændinge på Danmarks yngste universitet:

- Det, at flere udenlandske studerende søger ind på IT-Universitetets uddannelser, er en tilkendegivelse af, at vi holder et højt niveau, også i forhold til den skarpe internationale konkurrence. Samtidig er vi meget tilfredse med, at vores nyeste, globalt orienterede uddannelse, Global Business Informatics, tiltrækker så mange udenlandske studerende. For netop it-støttet samarbejde på tværs af landegrænser og kulturer er et omdrejningspunkt for uddannelsen, fortæller Trine Eltang.

De ansøgere, som bliver optaget på en bacheloruddannelse på IT-Universitetet, har studiestart til september 2011.

Om IT-Universitetet
IT-Universitetet i København har eksisteret siden 1999, og er et selvstændigt universitet dedikeret til den digitale verden. Der er omkring 2.000 studerende og 270 ansatte. På IT-Universitetet forskes og undervises i et bredt spektrum af emner inden for it.

Mere info
Studiechef Trine Eltang, Tlf.: 7218 5223, eltang@itu.dk


Læs mere her

tags: USA, København, Danmark, 2010, 2011, uddannelse, Kina, selvstændig, statsborger, udland, arbejdsliv, studerende, arbejdskraft, konkurrence,

Flere udlændinge vil læse på IT-Universitetet

Her åbner www.booman.dk (400)Det er svært at trække kvalificeret arbejdskraft til Danmark, men de studerende kommer væltende. IT-Universitetet i København har modtaget 57 procent flere kvote 2-ansøgninger end sidste år, og flere og flere af de håbefulde ansøgere kommer fra udlandet.

Efter endt optælling har bacheloruddannelserne på IT-Universitetet modtaget 348 Kvote 2-ansøgninger i forhold til 2010 s 221 ansøgninger til kvote 2-fristen, en stigning på 57 procent.
Samtidig er antallet af ansøgere med andet statsborgerskab end dansk steget markant især på den nyeste bacheloruddannelse, Global Business Informatics, som udbydes på engelsk. Her har i alt 48 ud af 88 ansøgere udenlandsk statsborgerskab. Ansøgningerne dumper ind fra alle dele af verden fra lande som f.eks. Kina, USA og Pakistan. Alt i alt en udvikling, som studiechef på IT-Universitetet, Trine Eltang, er meget tilfreds med:

- Vi er meget glade for den store søgning, for det er et tilsagn om, at de unge har fået øje på mulighederne i at tage en it-uddannelse som den direkte adgangsbillet til et arbejdsliv med mange forskellige karrieremuligheder både i Danmark og globalt. Jeg tror, den mangfoldighed af muligheder, som en it-uddannelse giver, er en af hovedårsagerne til, at vi oplever en støt stigning i antallet af ansøgere, siger Trine Eltang.

Skarp, international konkurrence
Stigningen i de udenlandske ansøgere glæder også studiechefen, da et globalt perspektiv på uddannelse er et vigtigt element i uddannelsen af fremtidens it-professionelle. Lige nu er knap hver fjerde studerende på IT-Universitetet fra et andet land end Danmark, men udviklingen går mod en endnu større andel af udlændinge på Danmarks yngste universitet:

- Det, at flere udenlandske studerende søger ind på IT-Universitetets uddannelser, er en tilkendegivelse af, at vi holder et højt niveau, også i forhold til den skarpe internationale konkurrence. Samtidig er vi meget tilfredse med, at vores nyeste, globalt orienterede uddannelse, Global Business Informatics, tiltrækker så mange udenlandske studerende. For netop it-støttet samarbejde på tværs af landegrænser og kulturer er et omdrejningspunkt for uddannelsen, fortæller Trine Eltang.

De ansøgere, som bliver optaget på en bacheloruddannelse på IT-Universitetet, har studiestart til september 2011.

Om IT-Universitetet
IT-Universitetet i København har eksisteret siden 1999, og er et selvstændigt universitet dedikeret til den digitale verden. Der er omkring 2.000 studerende og 270 ansatte. På IT-Universitetet forskes og undervises i et bredt spektrum af emner inden for it.

Mere info
Studiechef Trine Eltang, Tlf.: 7218 5223, eltang@itu.dk


Læs mere her

tags: USA, København, Danmark, 2010, 2011, uddannelse, Kina, selvstændig, statsborger, udland, arbejdsliv, studerende, arbejdskraft, konkurrence,

Flere udlændinge vil læse på IT-Universitetet

Her åbner www.booman.dk (400)Det er svært at trække kvalificeret arbejdskraft til Danmark, men de studerende kommer væltende. IT-Universitetet i København har modtaget 57 procent flere kvote 2-ansøgninger end sidste år, og flere og flere af de håbefulde ansøgere kommer fra udlandet.

Efter endt optælling har bacheloruddannelserne på IT-Universitetet modtaget 348 Kvote 2-ansøgninger i forhold til 2010 s 221 ansøgninger til kvote 2-fristen, en stigning på 57 procent.
Samtidig er antallet af ansøgere med andet statsborgerskab end dansk steget markant især på den nyeste bacheloruddannelse, Global Business Informatics, som udbydes på engelsk. Her har i alt 48 ud af 88 ansøgere udenlandsk statsborgerskab. Ansøgningerne dumper ind fra alle dele af verden fra lande som f.eks. Kina, USA og Pakistan. Alt i alt en udvikling, som studiechef på IT-Universitetet, Trine Eltang, er meget tilfreds med:

- Vi er meget glade for den store søgning, for det er et tilsagn om, at de unge har fået øje på mulighederne i at tage en it-uddannelse som den direkte adgangsbillet til et arbejdsliv med mange forskellige karrieremuligheder både i Danmark og globalt. Jeg tror, den mangfoldighed af muligheder, som en it-uddannelse giver, er en af hovedårsagerne til, at vi oplever en støt stigning i antallet af ansøgere, siger Trine Eltang.

Skarp, international konkurrence
Stigningen i de udenlandske ansøgere glæder også studiechefen, da et globalt perspektiv på uddannelse er et vigtigt element i uddannelsen af fremtidens it-professionelle. Lige nu er knap hver fjerde studerende på IT-Universitetet fra et andet land end Danmark, men udviklingen går mod en endnu større andel af udlændinge på Danmarks yngste universitet:

- Det, at flere udenlandske studerende søger ind på IT-Universitetets uddannelser, er en tilkendegivelse af, at vi holder et højt niveau, også i forhold til den skarpe internationale konkurrence. Samtidig er vi meget tilfredse med, at vores nyeste, globalt orienterede uddannelse, Global Business Informatics, tiltrækker så mange udenlandske studerende. For netop it-støttet samarbejde på tværs af landegrænser og kulturer er et omdrejningspunkt for uddannelsen, fortæller Trine Eltang.

De ansøgere, som bliver optaget på en bacheloruddannelse på IT-Universitetet, har studiestart til september 2011.

Om IT-Universitetet
IT-Universitetet i København har eksisteret siden 1999, og er et selvstændigt universitet dedikeret til den digitale verden. Der er omkring 2.000 studerende og 270 ansatte. På IT-Universitetet forskes og undervises i et bredt spektrum af emner inden for it.

Mere info
Studiechef Trine Eltang, Tlf.: 7218 5223, eltang@itu.dk


Læs mere her

tags: USA, København, Danmark, 2010, 2011, uddannelse, Kina, selvstændig, statsborger, udland, arbejdsliv, studerende, arbejdskraft, konkurrence,

søndag den 20. marts 2011

Dagens nyheder - Læs bla. om Vejdirektoratet gør medarbejderne til databaser

Viden skal flyde frit i organisationen
Som videnambassadør er Dorthe Hessellund Hansen fødselshjælper på de faglige netværk og fjerne barrierer for videndeling.
Læs mere her

Vejdirektoratet gør medarbejderne til databaser
For at spare tid på evindelige opdateringer har Vejdirektoratets anlægsdivision sendt videndatabasen på slankekur og lader nu i stedet medarbejderne søge viden hos de faglige eksperter blandt kollegerne. Det har krævet en forstærkning af de faglige netværk.
Læs mere her

Bakkedal får prisen som Årets Praktikplads for PAU-studerende

FOA har mandag den 7. marts 2011 kåret Faxe Kommunes institution, Bakkedal, til Årets Praktikplads for PAU-studerende. PAU står for pædagogisk assistent uddannelse.

Prisen dækker Sydsjælland, nærmere bestemt Vordingborg, Næstved og Faxe kommuner.

Kåringen er sket på baggrund af tilbagemeldinger fra eleverne selv.

Vi er meget stolte af, at vi nu har fået prisen som Årets Praktikplads. Vi har et tæt samarbejde med SOSU-skolen i Næstved og vi har et stort fokus på løbende, at udvikle vores tilbud til de studerende , forklarer René Busch Jensen, som er leder af Bakkedal, og uddyber:

Vi har valgt at varetage den daglige drift med afsæt i et medstyrende personaleteam, hvor PAU-eleverne også indgår. På den vis får eleverne et grundlæggende kendskab til både den daglige drift og til de personalemæssige forhold. Vi opfordrer dem desuden til at se på vores institution med nye øjne og komme med konstruktiv respons, hvis de har gode ideer eller forslag til noget, der kan gøres anderledes. På den vis kan de sætte deres helt eget præg på vores fælles hverdag og være med til at udvikle Bakkedal i en positiv retning .

Han afslutter: Den nye kåring er for os et synligt bevis på, at vores arbejde med PAU-eleverne har båret frugt, og det er derfor med stor glæde, at vi har taget imod den eftertragtede pris .

Læs mere her

tags: 2011, Næstved, Næstved, uddannelse, Vordingborg, studerende,

lørdag den 19. marts 2011

Dagens nyheder - Læs bla. om Ny amerikansk undersøgelse: Kvindelige politikere er skarpere

Ny amerikansk undersøgelse: Kvindelige politikere er skarpere
Kvindelige medlemmer af den amerikanske kongres får mere lovgivning igennem. Svært at dokumentere, om effekten findes i Danmark.
Læs mere her

Erhvervsmentorer holder studerende til ilden

Erhvervsmentorer kan hjælpe studerende med at gennemføre en uddannelse. Det viser erfaringerne fra et seksårigt projekt på Ingeniørhøjskolen i Århus, hvor langt færre dropper ud af studiet end tidligere.

Mentorer fra det midtjyske erhvervsliv hjælper ingeniørstuderende med at holde gejsten oppe hos studerende i deres uddannelse, og det kan ny aflæses direkte i Ingeniørhøjskolens frafaldsstatistik.

Mentorordningen har eksisteret 6 år, og andelen af studerende, der dropper ud af studiet er næsten halveret. I dag har Ingeniørhøjskolen et rekordlavt frafald på 16 procent i løbet af det første år og 9 procent i løbet af den resterende studietid.

Vi har sat hårdt ind på at minimere vores frafald. Vi har et stort ansvar for at levere flere dygtige ingeniører til dansk erhvervsliv. Vi skal kunne matche den store aldersbetingede afgang fra arbejdsmarkedet, der venter os i de kommende år. Derfor må vi hele tiden være kreative i vores metoder til at fastholde vores studerende igennem hele studieforløbet, forklarer Birgitte Viborg, der er leder af den centrale studievejledning på Ingeniørhøjskolen i Århus.

En af de vigtigste årsager til frafald på ingeniøruddannelserne er, at de studerende er usikre på, hvad de kan bruge deres tekniske viden til i et fremtidigt arbejdsliv.

Vi kan se, at vores studerende mangler rollemodeller. De har brug for at få en fornemmelse af, hvad deres fremtidige arbejdsliv vil byde på. Og her er erhvervsmentorordningen meget værdifuld. Den skaber nogle helt unikke relationer mellem studerende og ingeniører i det omgivende erhvervsliv, siger Birgitte Viborg.

Stine Aalund Knudsen læser bioprocesteknologi på 4. semester. Hun er en af de studerende, der benytter sig af erhvervsmentorordningen. Hun mødes med sin mentor cirka en gang om måneden. På møderne taler de om, hvordan det er at være ingeniør, og hvilke muligheder hendes uddannelse giver.

Jeg er glad for min mentor. Han giver mig en karrieremæssig afklaring, som er vigtig. Jeg har fået en helt anden indsigt i mit fremtidige arbejdsliv, som bekræfter mig i, at jeg har valgt den rigtige uddannelse. Det motiverer mig og hjælper mig til at holde gejsten oppe, når jeg føler, at jeg er ved at drukne i projektarbejde og eksamensres. Jeg kan se målet klarere. Jeg glæder mig.

Mentorordningen er et af en række initiativer, der skal fastholde studerende på ingeniøruddannelserne i Aarhus.

BAGGRUNDSOPLYSNINGER

Mentorordningen er et tilbud til studerende på 3. til 6. semester. En mentor er typisk ingeniør i det østjyske erhvervsliv med mindst et par års erhvervserfaring.

Hver mentor får tilknyttet 2-4 studerende.

Mentorerne og de studerende mødes 6-8 gange i løbet af et år på Ingeniørhøjskolen, privat eller på mentorens arbejdsplads i forbindelse med virksomhedsbesøg.

Mentorerne hjælper de studerende med at få et realistisk billede af ingeniørens arbejdsliv og træffe beslutninger med hensyn til valg af fag og karriere.

KONTAKT
Stine Aalund Knudsen 24 år, studerende på Ingeniørhøjskolen i Århus: 6018 8982
Birgitte Viborg, leder af den centrale studievejledning, Ingeniørhøjskolen i Århus: 8730 2608 / 6127 8859

Læs mere her

tags: Århus, uddannelse, Viborg, virksomhed, teknologi, arbejdsliv, kreativ, mentor, studievejledning, mentorordning, studerende, Ingeniørhøjskolen, arbejdsmarked, ingeniøruddannelse,

fredag den 18. marts 2011

Dagens nyheder - Læs bla. om Kvinde fik for lidt

Fire ud af ti føler sig udenfor
Alt for mange studerende føler sig ikke som en del af fællesskabet på deres studie
Læs mere her

Brygmann om skoletiden: Jeg havde ingen venner
Indtil 3. klasse krøb Martin Brygmann langs panelerne. Derefter fik hans mor klager over, at han hang oppe i gardinerne.
Læs mere her

Larm bliver ikke taget alvorligt
Otte ud af ti, som arbejder i åbne kontorlandskaber, klager over for højt lydniveau
Læs mere her

Vi finder os gerne i sexchikane
Ansatte er bange for at sige fra, hvis chefen sexchikanerer. Det kan have alvorlige psykiske konsekvenser
Læs mere her

De otte største fejl til svære samtaler
Det er de færreste, der er ufejlbarlige. Og det gælder også for chefer
Læs mere her

Min mor troede, jeg var bøsse
Sven-Ole Thorsen havde det svært med pigerne i folkeskolen. Så svært, at moderen troede, han var til mænd.
Læs mere her

Lillebror er fremtidens leder
Storebrødre må vige pladsen i chefstolen for deres mindre søskende. Fremtidens leder er lillebror eller lillesøster.
Læs mere her

Brug Kung Fu på arbejdet
Her er tre af hemmelighederne, der kan gøre dig mindre syg og friskere på arbejdet.
Læs mere her

Sådan siger du sandheden til chefen
Det er svært at sige sin ærlige mening om chefens geniale ideer. Se, hvordan du gør - uden at miste jobbet.
Læs mere her

Kvinde fik for lidt
... men har til gengæld fået en million i erstatning.
Læs mere her

Flere elever i klassen

De sidste 15 år er der i gennemsnit kommet to elever mere i hver klasse. FOA foreslår, at der ansættes undervisningsassistenter på alle skoler.

Hvis det er blevet sværere at få ro i klassen, kan det skyldes, at der er blevet flere om at lave larmen. Mens der i 1995 i gennemsnit var 18,5 elever i en folkeskoleklasse, så var der i 2010 20,5 elever per klasse. Det viser tal fra Indenrigs- og Sundhedsministeriets hjemmeside www.noegletal.dk.

"Det er en bekymrende udvikling, vi desværre også kender fra daginstitutionerne. Der bliver simpelthen flere børn per voksen. Det gør det hårdere at være barn, og det er skidt for indlæringen," siger Jakob Sølvhøj, der er formand for Pædagogisk Sektor i FOA.

Han er særligt bekymret for, at udviklingen rammer de svageste børn.

"De børn, der har den dårligste ballast, er mest afhængige af, at vi skaber ordentlige forhold for læring. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at jeg helst ser, at antallet af elever per klasse bliver sat ned. Men hvis der absolut skal flere ind i den enkelte klasse, så kunne man i det mindste sørge for ordninger med undervisnings-assistenter, så der bliver flere voksne rundt om børnene," siger Jakob Sølvhøj.

Op mod 130 skoler har i dag ansat undervisningsassistenter, og erfaringerne med ordningerne er så positive, at FOA mener, at de bør bredes ud, så der ansættes undervisningsassistenter på alle folkeskoler. Assistenterne vil kunne støtte lærere og elever, så elevernes faglige niveau kan hæves og deres trivsel øges.

Flere kommentarer :
Sektorformand Jakob Sølvhøj, telefon: 2672 3182

Læs mere her

tags: 2010, 1995, folkeskole, undervisning,

torsdag den 17. marts 2011

Mød mig med det jeg ikke troede fandtes

The system cannot find the file specified. Under sit besøg på Hørby Ungdomsskole havde Thomas Ziehe lejlighed til at møde såvel skolens lærere som en lille gruppe af eleverne for at få en snak om ungdom, ungdomsliv og skolens rolle, når det handler om at danne og uddanne eleverne til at kunne navigere i det voksenliv, der venter alle, der er lidt ældre end de teenagere, der til dagligt befolker gange og bygninger på Hørby Ungdomsskole.

Thomas Ziehe har selv tidligere arbejdet som lærer, men har siden sin afsluttende universitetseksamen i 1975 dels arbejdet ved universiteterne i Frankfurt am Main og dels i Hannover, hvor han i dag er professor i pædagogik.

I oplægget for Hørby Ungdomsskoles lærerkollegium fremhævede Ziehe et træk, der karakteriserer unge i det 21. Århundrede, hvor de unge lever et hvad Ziehe kalder Liv 1 og Liv2 . Hvor Liv 1 er den virkelige fysiske verden, er liv 2 den selvverden den unge eksempelvis bygger op på internettet og gennem populærmusik.
Undersøgelser foretaget blandt unge i Tyskland viser, at over halvdelen af de tyske unge betegner det, der ligger i Liv 2 som den vigtigste del af deres liv.

Ziehe fremhæver ligeledes forskellen mellem unge i dag og unge i 60´erne og 70´erne, hvor de unge tidligere gennem deres ungdomsliv gjorde oprør mod forældregenerationens regler og traditioner, mens det at være ung i dag ikke er ensbetydende med dette oprør, men i højere grad af, at den unge ikke forholder sig til det, der er fastsat og bestemt af forældregenerationen, så længe det ikke har en direkte indflydelse på det liv, den enkelte lever de gør deres og jeg gør mit .

Samtidig understreger Ziehe, at mange af de unge han i sin forskning kommer i kontakt med giver udtryk for en søgen efter kontinuitet og tryghed, hvor de for længst har gennemskuet voksne, der sætter sig op til noget, de ikke er og spiller en rolle over for den unge.
Ziehe introducerede i forlængelse heraf begrebet unplugged aktiviteter , hvor den voksne, læreren eller forælderen er til stede sammen med den unge, slet og ret som det menneske han eller hun nu engang er.

Thomas Ziehes udgangsreplik blev derfor, at den gode skole gør noget som den unge ikke selv ville have valgt f.eks. gennem at lytte til musik man ellers ikke ville lytte til eller læse tekster man ellers ikke ville læse kort sagt at blive udfordret der, hvor nye verdener kan åbne sig.

Læs mere her

tags: internet, Tyskland,

onsdag den 16. marts 2011

Dagens nyheder - Læs bla. om Fagforeningslisten: ?Stem ikke nej? til OK

KU-rektor brød regler, da Penkowa blev ansat i 2004
Ansættelsesregler blev brudt til fordel for hjerneforskeren Milena Penkowa, da hun fik sin første faste stilling på Københavns Universitet
Læs mere her

Midtjyske ingeniører savner kolleger
En ny undersøgelse fra SFI viser, at der i Midtjylland er op mod 250 stillinger til akademiske medarbejdere. Ingeniører er stærkt efterspurgte og især hos virksomheder, der i forvejen har ingeniører ansat.
Læs mere her

Altid et ekstra spørgsmål i ærmet
Via Aktive Ingeniører fik softwareingeniøren Ebbe Kristensen tilfældigvis foden inden for hos sin senere arbejdsgiver.
Læs mere her

Fagfæller holder motivationen oppe
64 år gammel stod John Hilbert for første gang uden arbejde, men en dag blev han kontaktet af en arbejdsgiver, der havde set hans CV hos Aktive Ingeniører.
Læs mere her

Ingeniører puffer hinanden i arbejde
Foreningen Aktive Ingeniører har som mål at komme af med sine medlemmer. I netværket giver de hinanden hjælp til selvhjælp med jobsøgningen, og blandt midlerne er en online CV-bank, elevatortaler og morgenbrød.
Læs mere her

Splid om DMU-fremtid får miljødirektør til at stoppe efter 22 år
Direktøren for Danmarks Miljøundersøgelser (DMU) Henrik Sandbech går før tid på grund af uenighed med Aarhus Universitet. »Nu kan man ikke beskylde mig for at have skjult dagsorden,« siger han.
Læs mere her

Minister vil undersøge Arbejdstilsynets kontrol med LM Wind Power
Beskæftigelsesministeren er ikke overbevist om, at Arbejdstilsynet og Arbejdsskadestyrelsen har gjort deres arbejde godt nok i forbindelse med brugen af styren hos LM Wind Power. Hun har derfor krævet svar på flere spørgsmål. Den foreløbige redegørelse bekræfter dog, at LM Wind Power har haft alvorlige og tilbagevendende problemer med arbejdsmiljøet.
Læs mere her

Erhvervs-ph.d?er sender Danmark til tops i innovation
Antallet af ansøgninger til erhvervs-ph.d.?er for 2010 er det største, der nogensinde har fået støtte, og det kan sender Danmark til tops på flere lister over, hvor innovative de europæiske lande er.
Læs mere her

IDA: Stem ja til overenskomsten
Selv om det ikke lykkedes at sikre reallønnen, anbefaler IDA, at de offentligt ansatte ingeniører stemmer for de aftaler, der netop er indgået med arbejdsgiverne i stat, regioner og kommuner.
Læs mere her

Fagforeningslisten: ?Stem ikke nej? til OK
Normalt stemmer man ja eller nej til en urafstemning, men når IDAs offentligt ansatte ingeniører de næste tre uger får mulighed for at tilkendegive deres holdning, opfordrer en enkelt af IDAs politiske lister dem til ikke at stemme nej.
Læs mere her

Nye tider inden for interaktive whiteboardtavler

I medio marts 2011 kommer der en ny generation Interaktive whiteboard tavler til Danmark.

Det er nu muligt at få en samlet, økonomisk fordelagtig løsning. Det vil betyde meget for især skoler og andre undervisningsinstitutioner. Det giver større fleksibilitet, bedre udnyttelse af IT-budgettet, ukompliceret undervisning. De nye interaktive whiteboardtavler tilbydes i en fleksibel og mobil løsning på et robust letvægtsstativ, så den kan transporteres rundt efter behov.

Indehaveren af Tavlecentret, Benedikte Dall siger Interaktive whiteboard tavler er i sig selv ikke nogen nyhed. Den sikrer som bekendt at ens pc, whiteboard tavlen og projektoren taler sammen. Det gør det langt nemmere at benytte AV som et redskab. Men nu er det muligt at få det hele i en samlet løsning og tilmed få den transportabel, som vi kender fra de gamle konferencetavler på stativ. Denne nytænkning gør det langt mere økonomisk attraktivt for både skoler, uddannelsesinstitutioner og virksomheder generelt .

Og Benedikte Dall fortsætter med denne nye interaktive whiteboard tavleløsning, har du sikret din fremtid indenfor brugen af AV-udstyr. Det tilgodeser især folkeskolerne med deres trange økonomi. Tavlen har en stål-keramisk overflade, som sikrer den mod stød og slid. Som den eneste miljøcertificerede tavle på markedet, kan ēno one også møde de voksende miljøkrav som samfundet stiller. Den kræver ikke speciel software, og så er den fremtidssikret for opdateringer og den generelle IT udvikling. Det nye ved ēno one er fleksibiliteten og enkeltheden. Du kan nu få en samlet løsning med whiteboard tavle, original projektor og stativ, så løsningen bliver transportabel. Dertil kommer at de vægophængte tavler kan laves efter specielle mål, så vi kan matche kundernes behov .

Fleksibilitet
ēno one giver mulighed for at kombinere traditionel tavleundervisning med interaktivitet. Du kan undervise som ved almindelig projektorvisning eller kombinere med den interaktive tavles fordele. Du kan samtidig bruge tavlen som en hvilken som helst anden whiteboard tavle. ēno one nedbryder undervisningens tidligere begrænsninger og giver mulighed for inspirerende og alsidig varierende undervisning.

Mere undervisningstid
ved at benytte ēno one, hvor op til 3 brugere kan arbejde samtidigt på den interaktive ēno tavle og flere medier tilsluttet. Giver garanti for et mere spændende og inspirerende læringsmiljø for både elev & lærer.

Nem at anvende
ēno one er nem at komme i gang med. Den monteres på 30 minutter , den benytter Bluetooth teknologi og du kan bruge dit eksisterende software. Du skal blot lære at styre tavlen ved hjælp af pennen og nogle få ikon-symboler på den magnetiske icon-strip. Den trådløse pen navigerer på tavlen, og du kan nemt tegne, pege og forklare dine pointer. Derved får du frigivet værdifuld undervisningstid, ved ikke at skulle skifte mellem forskellige tavler & medier.

Økonomi, brug budgettet rigtigt
Kombinationen af whiteboard og interaktiv tavle, samt den simple installation, reducerer omkostninger i tid og penge for skoler og større institutioner. De kan med andre ord få mest muligt udbytte af deres interaktive teknologi og implementering. Desuden yder tavlecentret undervisning og kurser i brugen af vores tavler, som en ekstraordinær service.

Indehaver Benedikte Dall nævner for os er det altafgørende at vore kunder er tilfredse med den service de får fra os. Det er også meget vigtigt at brugerne af tavlen føler sig trygge inden vi slipper dem. Derfor tilbyder vi at undervise brugerne og/eller uddanne enkelte nøglepersoner som superbrugere. Det er med til at skolen eller undervisningsinstitutionen er selvhjulpne i fremtiden og ikke får behov for unødig konsulentbistand, som igen rammer deres budget . Benedikte Dall slutter og da de kan bruge deres nuværende software, er det nemt at komme i gang med at lege og bruge deres nye tavler .

Mobil og højdejusterbar interaktiv tavleløsning
Selvom ēno one er mobil, kan den højdejusteres ved hjælp af et højdejustèrbart beslag hvorpå ēno one løsningen monteres. Ved at højdejustere/tilpasse ēno tavlen, får du undervisning i øjenhøjde, gode ergonomiske forhold, og icon strip en i siden giver underviseren overblik og styring ved tavlen. ēno one er inklusiv indbygget projektor & beslag samt kabelføring. Den standardiserede løsning, sikrer en nem installation. ēno one er også kørestolsvenlig og testet for dette. Uanset hvilken undervisningsstil du vælger, møder ēno one lærer og elever dér, hvor de er.

Renere og mere miljøvenlige undervisningslokaler
ēno-tavlen er miljøcertificeret og fremstillet af genanvendeligt materiale. Den har en såkaldt e3 stålkeramisk overflade med livsvarig garanti. Ved at vælge en ēno one interaktiv tavleløsning fra tavlecentret tager du hensyn til brugernes helbred, og bidrager til at bevare naturlige ressourcer og et rent miljø i fremtiden.

Læs mere her

tags: Danmark, 2011, økonomi, uddannelse, virksomhed, teknologi, penge, fleksibilitet, omkostninger, folkeskole, uddannelsesinstitution, miljø, undervisning, miljøvenlig,

tirsdag den 15. marts 2011

Forstærket samarbejde mellem RUC og University College Sjælland

RUC og University College Sjælland (UCSJ) har i kølvandet på det forestående naboskab indgået en ny samarbejdsaftale, der skal fremtidssikre forskning, udvikling og videregående uddannelser i Region Sjælland

University College Sjællands rektor Ulla Koch hilser aftalen velkommen:

- Den nye aftale giver mulighed for at udvikle nye uddannelser og udannelsesformer, bl.a. i forbindelse med de naturvidenskabelige og pædagogiske uddannelser.

Samarbejdet skal videreudvikle nuværende faglige synergifelter om professionsudvikling og uddannelsesforskning inden for især det pædagogiske område og udvikle nye fælles, faglige felter, der medvirker til at øge kvalitet og volumen i forskning og videregående uddannelser inden for de merkantile, tekniske, naturvidenskabelige og sundhedsfaglige områder.

- Samarbejdet vil bygge på flere forskningsmiljøer på RUC, hvor vi kan bidrage med forskningsbaseret viden inden for bl.a. biologi, de pædagogiske professioner og inden for sundhedsfremme til University College Sjællands store sundhedsområde , siger RUC s rektor Ib Poulsen.

Nyt Campus Roskilde i 2012

Det er det igangværende byggeri af University College Sjællands nye uddannelsessted Campus Roskilde , der giver anledning til det styrkede samarbejde. Det nye byggeri skal samle professionshøjskolens uddannelser i Roskilde-området af sygeplejersker, socialrådgivere, lærere, pædagoger og fysioterapeuter under ét tag, og når det står færdigt, vil mere end 12.000 studerende, med University College Sjællands 3.500 studerende, have deres daglige gang i Trekroner.

- Jeg ser meget frem til flere studerende, der kan bidrage til det samlede campusliv, og til at der kommer en større diversitet i studentersammensætningen, siger Ib Poulsen.

- Nærheden mellem universitetet og UCSJ åbner også op for at man kan anvende hinandens undervisningslokaler og dermed skabe de mest optimale vilkår for undervisnings- og studiemiljøet, ligesom vi forhåbentlig også kan inspirere RUC-studerende til at læse videre hos os, og omvendt, siger Ulla Koch.

Første spadestik til det nye campus, der er tegnet af Henning Larsen Architects, blev taget den 11. januar 2011.

For yderligere oplysninger kontakt:

Ib Poulsen, rektor for RUC, tlf.: 4674 2065, mobil: 23 45 01 30
Ulla Koch, rektor for University College Sjælland, mobil: 72 48 10 50

Læs mere her

tags: 2011, uddannelse, Sjælland, Roskilde, 2012, studerende, videregående uddannelse, rektor, sygeplejerske, miljø, naturvidenskab, videnskab, campus, undervisning,

Forstærket samarbejde mellem RUC og University College Sjælland

RUC og University College Sjælland (UCSJ) har i kølvandet på det forestående naboskab indgået en ny samarbejdsaftale, der skal fremtidssikre forskning, udvikling og videregående uddannelser i Region Sjælland

University College Sjællands rektor Ulla Koch hilser aftalen velkommen:

- Den nye aftale giver mulighed for at udvikle nye uddannelser og udannelsesformer, bl.a. i forbindelse med de naturvidenskabelige og pædagogiske uddannelser.

Samarbejdet skal videreudvikle nuværende faglige synergifelter om professionsudvikling og uddannelsesforskning inden for især det pædagogiske område og udvikle nye fælles, faglige felter, der medvirker til at øge kvalitet og volumen i forskning og videregående uddannelser inden for de merkantile, tekniske, naturvidenskabelige og sundhedsfaglige områder.

- Samarbejdet vil bygge på flere forskningsmiljøer på RUC, hvor vi kan bidrage med forskningsbaseret viden inden for bl.a. biologi, de pædagogiske professioner og inden for sundhedsfremme til University College Sjællands store sundhedsområde , siger RUC s rektor Ib Poulsen.

Nyt Campus Roskilde i 2012

Det er det igangværende byggeri af University College Sjællands nye uddannelsessted Campus Roskilde , der giver anledning til det styrkede samarbejde. Det nye byggeri skal samle professionshøjskolens uddannelser i Roskilde-området af sygeplejersker, socialrådgivere, lærere, pædagoger og fysioterapeuter under ét tag, og når det står færdigt, vil mere end 12.000 studerende, med University College Sjællands 3.500 studerende, have deres daglige gang i Trekroner.

- Jeg ser meget frem til flere studerende, der kan bidrage til det samlede campusliv, og til at der kommer en større diversitet i studentersammensætningen, siger Ib Poulsen.

- Nærheden mellem universitetet og UCSJ åbner også op for at man kan anvende hinandens undervisningslokaler og dermed skabe de mest optimale vilkår for undervisnings- og studiemiljøet, ligesom vi forhåbentlig også kan inspirere RUC-studerende til at læse videre hos os, og omvendt, siger Ulla Koch.

Første spadestik til det nye campus, der er tegnet af Henning Larsen Architects, blev taget den 11. januar 2011.

For yderligere oplysninger kontakt:

Ib Poulsen, rektor for RUC, tlf.: 4674 2065, mobil: 23 45 01 30
Ulla Koch, rektor for University College Sjælland, mobil: 72 48 10 50

Læs mere her

tags: 2011, uddannelse, Sjælland, Roskilde, 2012, studerende, videregående uddannelse, rektor, sygeplejerske, miljø, naturvidenskab, videnskab, campus, undervisning,

mandag den 14. marts 2011

Stigende interesse for en seriøs Sexologuddannelse.

Sexologiskolen i Århus og København oplever i disse dage, en stor tilstrømning af nye elever, som ønsker at uddanne sig til Sexolog og/ eller Parterapeut.

Uddannelserne har et højt fagligt niveau og afsæt ind i sexologien og en etik, som appellerer til mange. Yazmin Katarina Fox Andersen, som i år har arbejdet indenfor sexologi i 20 år, er stifter af Sexologiskolen i København og Århus. Hun grundlagde skolen i 2009, og starter i år sit 6. Sexologhold.

Yazmin Fox er uddannet i almen- og klinisk sexologi på det psykologiske fakultet på Gøteborg Universitet, en 3 årig uddannelse og har her ud over igennem 7 år uddannet sig indenfor østens sexologi, tantra og tao.

Om succesen siger Yazmin Fox: Jeg tror den store interesse omkring Sexologiskolens uddannelser skyldes, at det vi beskæftiger os med at lære vores elever er vel fundameteret i videnskab, moderne forskning, kombineret med visdom og erfaringsbaseret viden fra de gamle traditioner. Vores elever vil gerne have et helhedsindtryk af sexologi og en tilgang som inkluderer det hele menneske. Derfor har vi også mange spændende elever med forskellig uddannelsesmæssig baggrund, sygeplejersker, psykologer, socialpædagoger, sosu-assistenter, handicapmedhjælpere, politibetjent, sælger, musikpædagog, kunstterapeut, psykoterapeut mm.

Endelig ligger Sexologiskolens fokus på at undervise frem for at underholde. Når man går på uddannelsen, er det for at uddanne sig til en kompetent Sexolog/ Parterapeut, der ved hvor danskernes problemer ligger, og hvordan de løfter opgaven. Der er plads til masser af kærlighed og nysgerrighed på uddannelsen, men de studerendes grænser bliver ikke overtrådt, ligesom der ingen seksuelle manifestationer er på holdene - det er hjemmearbejde

Vi optager fra 18 år og har pt. elever mellem 18 og 61 år. Vi vælger eleverne ud fra at de har en stærk motivation og en sund indgang til faget, et godt hoved, så de kan læse bøgerne, løse opgaverne undervejs og endelig hjertet på rette sted.

Yazmin K. Fox Andersen har i år 20 års jubilæum med arbejdet indenfor sexologi. Yazmin taler i år på WAS, Verdens Sexologi Kongressen i Glasgow 12.-16. juni.

Sexologiskolens uddannelser er nogle af de længste uddannelser, indenfor sexologi og parterapi, som man kan tage i Danmark og Yazmin er højt respekteret i faglige kredse for
hendes mange kompetencer.

KOM TIL INFO AFTEN OM EN SERIØS UDDANNELSE TIL SEXOLOG/PARTERAPEAUT

Tag et af dit livs vigtigste skridt .
Vi glæder os til at se dig

INTRO TIL UUDANNELSEN og PRESSEMØDE I KØBENHAVN D.14.3. KL.19.00-21.30+

INTRO TIL UDDANNELSEN SAMT PRESSEMØDE I ÅRHUS D. 1.4. KL.19.30-21.00+

Uddannelsen til Parterapeut København. Start d. 27. maj.

Uddannelsen til Sexolog København. Start d. 14. september.

Uddannelsen til Sexolog Århus. Start d. 12. oktober.

Tilmelding info@sexologiskolen.dk
Mobil: 2670 5577
www.sexologiskolen.dk

Udtalelser fra de studerende på Sexologiskolen:

-Efter at have arbejdet med unge i en årrække, var det naturligt for mig at starte på Sexologi Skolen i København, med et stort ønske om at være bedre rustet i samtalen med den unge, der er ved at gøre sig sine første erfaringer med kærlighed, kæreste og sex. Studiet giver løbende input til min egen seksuelle og personlige udvikling, og stof til eftertanke i min rolle som; far, mand, pædagog, ven mm. Jeg er især glad for at vi kommer bredt rundt om seksualitet, og henter viden fra såvel det spirituelle samt den naturvidenskabslige verden.
Bjørn Andersen Samming

-Pædagog & underviser på SOPU København
Som en kvinde der har født ni børn, 7 drenge og 2 pige,er formand Pornofrit Miljø; sammenlagt har været gift i 32 år( 20 med min nuværende);brændende elsker mand, børn og øvrige familie;har en stærk tro på Kristus; samt mange, mange andre ting.........
....er jeg måske ikke lige prototypen på en sexolog, hvis der overhovedet findes en sådan.
Jeg anser seksualitet som værende en naturlig, gavnlig og rigtig dejlig del af menneskets natur.
Jeg har valgt at uddanne mig til sexolog, fordi jeg ønsker at være en formidler af seksualitet og sex på en respektfuld, kærlig og ikke mindst ansvarlig måde. I et samfund, hvor der sker en enorm overseksualisering med risiko for at det enkelte individ har svært ved både at finde, forholde sig til og ikke mindst at sætte rammer for egen seksualitet, mener jeg det er vigtigt at nogen tør blæse i basunen og sige:  'Holdt! Der er noget, der er ved at gå den gale vej!'
Den basun vil jeg godt være med til at blæse i og  få tingene sat i  rette perspektiv, samtidig med at seksualitet og sex hyldes, æres og respekteres for det fine og vidundelige det i bund og grund er.
Den slags sexolog jeg ønsker at blive, er der kun en skole i Danmark der kan gøre mig til - og det er Sexologiskolen!!
Heidi Als Ringheim,
2. års studerende på Sexologiskolen

-Jeg er en svensk kvinna på 45 år
sökte rett lang tid efter en uddannelse hvor man ikke läste kun klinisk sexologi.
vi får med det hele og läser og löser opgaver på forskellige hvis vi möder intressanta föreläsare som får os att tänka og udvecklas på nytt sett.
Yazmin har meget stor viden og kan give den feedback man har brug för under uddannelsen. Hun har planlagt uddannelse sån att man har den tid man har brug för till sin litteratur att läse. Jeg föler jeg  får en god start till att blive en sexolog!
og kommer att läsa vidare till parterapeut hos Yasmin!
Marie Grönberg
blivande sexolog
Yasmin Fox sexolog uddannelse

-Gitte Ørskov Daater/ Herning
Jeg har valgt Sexologiskolen frem for andre der tilbyder sexologisk uddannelse, da jeg ønsker en bredt funderet og holistisk uddannelse som sexolog. Disse krav får jeg til fulde indfriet hos Yasmin Fox På holdene er der en stor menneskelig mangfoldighed og aldersspredning, hvilket jeg ser som en stor fordel, for på uddannelsen kommer vi meget tæt på inderste kerner.
Anbefale denne skole Helt sikkert og meget gerne!!
Karin Knudsen/ Århus

Hun viser mig alle dørene .. !

Der var ingen tvivl i mit valg af hvor jeg skulle tage min uddannelse som sexolog, da jeg læste Yazmin fox´s ideologi med hendes skole den lå mit hjerte så nær, ingen manifester, en uddannelse baseret på videnskab og det HELE menneske (krop og sjæl) ... med op til 40 gæstelære som kunne give mig et hav af redskaber jeg frit kunne plukke af ...til min egen ideologi. Og med respekten som hovedvægt til den enkelte elevs grænser som jeg mener, er grundlaget for at arbejde med mennesker, da man ikke kan påtvinge nogen noget men give redskaber til selv at tage skridtene ... Jeg er nu næsten 8 mdr ..henne i mit studie og er så taknemmelig for mit valg, som på ingen måde har skuffet mine forventninger !

-Freya Chalotte Holm.
Da jeg havde besluttet, at jeg ønskede at studere sexologi og parterapi, gik jeg på jagt på nettet. Da jeg så, hvad Yazmin Fox og Sexologiskolen kunne tilbyde, vidste jeg, at her var det helt rigtige for mig: en bred, holistisk og alternativ uddannelse, med både Vestens kliniske viden, og i lige så høj grad Østens visdomme. 
Efterhånden som uddannelsen er skredet frem, er jeg mere og mere sikker på, at mit valg er helt rigtig for mig. Tingene går op i en højere enhed, og passer som fod i hose til mig.
Nøgleordene må være: Holistisk, alternativ, gennemtænkt og helt fantastisk. Det er absolut de skønneste mennesker, der indtil nu har valgt at tage deres uddannelse hos Yazmin. 
Freya Chalotte Holm.

Læs mere her

tags: København, Danmark, 2009, Århus, politi, uddannelse, EM, sex, kunst, LO, OL, Herning, studerende, motivation, sygeplejerske, naturvidenskab, videnskab, psykologi,