onsdag den 29. februar 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Rådgiverne ansætter flere ingeniører

Overenskomst på plads for elektrikere og vvs-folk
El- og vvs-installatørerne kan fremover se frem til bedre elevlønninger samt en hel fridag på juleaftensdag.
Læs mere her

IDA: Reform af fleksjob er smålig og jantelovsagtig
De forslåede ændringer af fleksjobordningen vil ramme ingeniører og andre højtuddannede urimeligt hårdt, mener formanden for IDAs arbejdsmarkedsudvalg.
Læs mere her

Rådgiverne ansætter flere ingeniører
To års tilbagegang blandt landets rådgivende ingeniørfirma er vendt. Men fremgangen er på én beskeden procent, for samtidig trimmer firmaerne staben.
Læs mere her

Offentlige investeringer giver lærepladser

Flere steder i landet er der det sidste år kommet flere lærlinge på byggepladserne. Det er offentlige investeringer i bygge- og anlægsopgaver, som får håndværksmestrene til at se lidt lysere på fremtiden og ansætte flere lærlinge, lyder det fra Dansk Byggeri.
27-02-2012
En letbane i Aarhus, et sygehus i Gødstrup, en udvidelse af Odense Universitetshospital, et supersygehus i Hillerød og et fængsel på Lolland. Det er bare nogle af de offentlige investeringer, som de næste par år holder gang i byggebranchen og sikrer praktikpladser til en masse unge mennesker. Det ses allerede nu på de nye regionale praktikpladstal for 2011 fra Ministeriet for Børn og Undervisning, hvor der i flere regioner er en stigning i antallet af praktikpladser:

- Vi kan se, at fx på Fyn er der en stigning på hele 12 procent, og her spiller det helt sikkert ind, at der skal ske en udvidelse af både Odense Universitetshospital og Syddansk Universitet i Kolding. Store projekter, som sætter gang i samfundet, gør fremtiden lidt lysere og så tør flere ansætte lærlinge, siger arbejdsmarkedschef i Dansk Byggeri, Louise Pihl.

Også i Region Midtjylland, Region Syddanmark og Region Hovedstaden ses en stigning i antallet af praktikpladser inden for bygge- og anlægsbranchen.

- Når byggeriet af supersygehuset i Gødstrup for alvor går i gang, så skal vi bruge veluddannet arbejdskraft, som kan være med til at løfte den store opgave. Det får flere til at turde ansætte en ekstra lærling, siger formand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland, Niels Hansen.

I Østjylland ses en stigning i antallet af praktikpladser på syv procent:

- I krisetider tager vi naturligvis færre lærlinge, end når vi har mange ordrer. Men tallene viser alligevel, at bygge- og anlægsbranchen på trods af den økonomiske krise løfter et stort uddannelsesansvar også sammenlignet med andre fagområder, siger formand for Dansk Byggeri Østjylland, Michael Ancher.

Kontakt:
Arbejdsmarkedschef i Dansk Byggeri, Louise Pihl, telefon 72 16 01 77 / 25 66 63 12
Formand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland, Niels Hansen, telefon 40 17 20 67
Formand for Dansk Byggeri Østjylland, Michael Ancher, telefon 40 30 43 70

Læs mere her

tags: hospital, 2011, økonomi, Odense, fængsel, uddannelse, Kolding, Midtjylland, Region Midtjylland, Østjylland, sygehus, 2012, Lolland, Region Hovedstaden, Hillerød, Syddansk Universitet, arbejdskraft, praktikplads, arbejdsmarked, lærling,

tirsdag den 28. februar 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Lang udsigt til kvindeboom i bestyrelser

Lang udsigt til kvindeboom i bestyrelser
Dansk erhvervsliv er enigt om at ønske flere kvinder i bestyrelsen. Men der er ingen enighed om, hvordan det skal ske. Carlsberg står alene med en frivillig kvote for andelen af kvinder
Læs mere her

Forsvaret sender deres ledere på Mini-MBA

Forsvaret sender flere ledere fra luftvåbnet på Mini-MBA hos virksomheden Probana Management, som er Danmarks førende inden for ledelsesudvikling og uddannelser.

Det er noget af en opgave at overskue de forandringer og krav, der stilles det danske forsvar. Der kan være et behov for at tænke mere ud af boksen, så det strategiske arbejde ikke bare bliver at lægge det årlige budget. Mini-MBA sætter fokus på det enkelte menneske og det personlige ansvar for udvikling og for de fælles opgaver. Flere deltagere på Mini-MBA´en har allerede haft stor gavn af de værktøjer og viden samt den generelle forretningsforståelse, uddannelsen giver.

En Mini-MBA hos Probana Management er udarbejdet i samarbejde med erhvervsliv og den akademiske verden. Den tilbyder et højt fagligt niveau samtidig med, at den serverer teori i øjenhøjde. Uddannelsen giver plads for den enkelte til at tilpasse forløbet, i relation til det daglige arbejde i virksomheden.

Læs mere her http://www.probana.com/dip.asp


Læs mere her

tags: Danmark, uddannelse, virksomhed, Probana, Management, strategi,

mandag den 27. februar 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Lav profit kan være godt for forretningen

Sådan sikrer du dig en god seniorordning
Karrierekonsulent Kenneth Carstensen fra Ingeniørernes Efteruddannelses-Fond har gennem ti år været med til at afholde IDAs karrierekurser. Her giver han en række råd til, hvordan man sikrer sig en god seniorordning.
Læs mere her

Virksomhedens vinkel på seniorordninger
Hos Cowi har HRD-partner Eva Sidor, cand.merc. med speciale i organisation og ledelse, været med til at udarbejde firmaets seniorordning. Hun giver her en række råd om, hvordan en virksomhed får det bedste ud af en sådan ordning.
Læs mere her

Seniorordninger: En anden vej til den tredje alder
Danske ingeniørvirksomheder vil gerne holde på erfarne medarbejdere gennem seniorordninger. Ordningerne lægger sig midt mellem fuld tid og efterløn som en mulighed for at trappe ned uden at sige farvel til arbejdsmarkedet - og de rummer muligheder og udfordringer for både arbejdsgiver og ingeniør.
Læs mere her

Lav profit kan være godt for forretningen
Dansk boom i antallet af innovative iværksættere, som sætter profitmotivet på standbyPhotos: Claus Fisker
Læs mere her

To trin til bedre ledelse og øget performance

1. Forandring som grundvilkår

Forandring er uundgåeligt og enhver organisation vil således altid forandre sig, uanset hvad man så gør - det slutter aldrig. Således er forandring det eneste stabile. Der er derfor noget problematisk ved, når virksomheder taler om forandring som noget der skal tilføres. Hvis forandring er et grundvilkår må virksomheder også nødvendigvis være i forandring. Dilemmaet med forandringsledelse er altså, at der ofte tages udgangspunkt i den eksisterende praksis, som var den ikke-eksisterende. Det handler i stedet om at styre forandringen i den, for virksomhedens, ønskede retning.

2. ?Situationsbestemt ontologisk antagelse?

Det at være ledende lægger op til noget dynamisk der er i bevægelse. Basalt set handler det om, at være bevidst om de antagelser man har, og således hvordan de påvirker den måde man betragter organisationen, ledelse, omverden og medarbejderne på. Måden hvorpå ledelse kan gøre dette er igennem bevidstliggørelse og handler om, at forholde sig kritisk til sine egne antagelser og forestillinger som leder. På denne måde kan et nyt ledelsesmæssigt mulighedsrum dukke op.

Hos Probana tilbydes et ledelsesudviklingsforløb med udgangspunkt i moderne organisations- og ledelsesteori sammensat fra både erhvervslivet og den akademiske verden. Der bliver lagt vægt på interaktion, højt fagligt niveau og plads for den enkelte til at udføre uddannelsen i eget tempo.


Læs mere her

tags: uddannelse, virksomhed, erhvervslivet, Probana, organisation,

søndag den 26. februar 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Hver 9. nye akademiker ramt af langtidsledighed

»At skrive er en pause for mig«
Portræt: Civilingeniør Bjarne Kousholt tog i midthalvfemserne et brevkursus for forfattere. Siden er det blevet til en snes bøger, ikke mindst en lærebog i projektledelse. Nu er han aktuel med endnu en sværvægter til projektlederne.
Læs mere her

Sammenbrud i lager- og kontorforhandlinger overrasker
Forhandlingsparterne måtte sent fredag gå hver til sit, da de forsøgte at få en overenskomst på plads for HKs lager- og kontoransatte. Og det overrasker en arbejdsmarkedsforsker.Photos: Brian Bergmann
Læs mere her

Hver 9. nye akademiker ramt af langtidsledighed
Hver niende akademiker, der er blevet færdig med studierne for et til to år siden, er arbejdsløs. For et år siden var det en ud af 11.Photos: Michael Bothager
Læs mere her

Hvem vinder mangfoldighedsprisen MIAPRISEN 2012?

Konkurrencen om mangfoldighed på arbejdspladsen er sat ind. Både små, store og mellemstore virksomheder kan indstille sig til prisen. Om jeres virksomhed er offentlig eller privat, spiller ingen rolle. Det eneste krav er, at jeres virksomhed aktivt gør en indsats for at fremme mangfoldigheden i virksomheden og sikre lige muligheder for alle.

For at vinde prisen skal jeres virksomhed være gearet til at have en mangfoldig medarbejderskare, som spænder bredt hvad angår køn, alder etnicitet, religion, handicap eller seksuel orientering. Vigtigst af alt er dog lysten til at inspirere andre virksomheder til at vælge samme mangfoldighedsstrategi.

MIAPRISEN er en frontløberpris, der tildeles virksomheder, som har mangfoldighed på dagsordenen, og som formår at omsætte skriftlige politikker og retningslinjer til meningsfuld praksis for alle virksomhedens interessenter.

?Som international organisation med kontorer i hele verden er det klart, at mangfoldighed er en grundlæggende forudsætning for hele tiden at kunne levere de bedste og mest innovative løsninger til vores kunder? (Udtalt af IBM Danmarks direktør Lars Mikkelgaard-Jensen, vinder af MIAPRISEN 2006 til Institut for menneskerettigheder).

Probanas MasterClass i Human Resource Management tilbyder de rigtige værktøjer til at geare arbejdspladsen til mangfoldighed og til at gøre alvor ud af skriftlige procedurer.

Især uddannelsens 3. modul, Global HR, sætter fokus på mangfoldighed. Læs mere om hele uddannelsen på http://www.probana.com/mch.asp, hvor det også er muligt at tilmelde sig.

Læs mere her

lørdag den 25. februar 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Overenskomst på vej for 50.000 transport-ansatte

Forlig på plads for ansatte på i hotel- og restaurationsbranchen
Aftalen kom i hus efter flere dages intensive forhandlinger, og omfatter omkring 65.000 ansatte.
Læs mere her

CO-Industri: Lønmodtagerne udviser samfundssind
Overenskomstsforliget på industriområdet viser, at lønmodtagerne aktivt deltager i løsningen af de problemer, det danske samfund står over for.
Læs mere her

Her er Industriens overenskomst
Industriens nye overenskomst giver mere efteruddannelse, mulighed for seniorordninger, en udvidelse af HK's dækningsområde, en fælles kampagne for flere praktikpladser og stigninger i mindstelønnen. Her er hovedpunkterne.
Læs mere her

Fagbevægelsen vil overtage aktivering
SF støtter krav om, at a-kasserne skal overtage aktiveringen af nye arbejdsløse, og at det skal være langt nemmere at optjene ret til dagpenge. Socialdemokraterne tøver.Photos: Keld Navntoft
Læs mere her

Ikke et ord om kvinder
Shhh ... Flere karrierenetværk for kvinder nedtoner kønsaspektet og lægger vægt på at være erhvervsnetværk. Udtrykket »kvindenetværk« vækker nemlig fordomme og kan fastholde køn som karrierebarriere.Photos: Niels Ahlmann Olesen
Læs mere her

Derfor kommer kvinder ikke til tops
Der findes mange forklaringer på, at mænd indtager langt de fleste topposter i erhvervslivet herhjemme. Forsker peger på fem forskellige diskurser om kvinder og ledelse.
Læs mere her

Størst jobtilfredshed i små firmaer
Arbejdsglæden blandt de ansatte er større i mindre virksomheder end i de store, viser ny undersøgelse.
Læs mere her

Uafbrudt reallønsfald i byggeriet de seneste to år
Når topforhandlerne i byggeriets organisationer fredag mødes i Dansk Byggeri for at tage hul på de afsluttende overenskomstforhandlinger, sker det med bevidstheden om, at bygningsarbejderne har haft uafbrudt reallønsfald siden parterne for to år siden satte deres underskrift på overenskomsterne.Photos: Claus Fisker
Læs mere her

Her er ugens taber i dansk erhvervsliv
Kapitalfondsejer hos TDC, Kurt Bjørklund, får i denne uge den tvivlsomme ære af at være ugens taber i erhvervslivet. Se her hvorfor.Photos: Erik Refner
Læs mere her

Overenskomst på vej for 50.000 transport-ansatte
I morgen tager DI og 3Fs Transportgruppe fat på de afgørende forhandlinger for godt 50.000 ansatte i transportsektoren. Deres forlig lægger linjen for de ansatte i fødevareindustrien. Photos: CLAUS FISKER
Læs mere her

Mindfulness er vejen frem

Mindfulness giver ledelse en helt ny dimension ifølge flere praktikere og akademikere. Ifølge den danske ekspert Steen Hildebrandt, er Danmark det land i verden, som har taget konstruktivt imod den mere utraditionelle ledelsesstil der rummer begreber som nærvær, tillid og det, at turde miste kontrollen. I stedet for at hvile på fortidens erfaringer som løsning på fremtidens problemer gør Mindfulness den enkelte i stand til, at lade tingene tale for sig selv. Således handler det om, at være optaget af, hvordan noget er kommet til at se ud, som det gør.

Konferencen Mindfulness hos Probana Management har de fordele, at det kræver, at man er mere bevidst om, hvad vi selv rummer, og blive bedre til at lytte til, hvad vores medmennesker rummer af potentiale. Det giver en enorm styrke at få udviklet disse evner i en ledelsesmæssig sammenhæng. Kun ved at lade os selv miste kontrollen, er det muligt at udvikle området.


Læs mere her

tags: Danmark, Probana, Management, ledelsesstil,

fredag den 24. februar 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om HD-mikroskop puster nyt liv i naturfagundervisning

Unge førtidspensionister arbejder
Hver fjerde førtidspensionist under 30 begynder at arbejde igen, viser ny analyse. Det sætter fokus på midlertidige psykiske diagnoser som basis for førtidspension.
Læs mere her

Kommuner parkerer psykisk syge på førtidspension
fortidspensiongrafik
Læs mere her

Stramme deadlines spolerer din nattesøvn
Ny dansk forskning slår fast, at mange deadlines, som er svære at overholde, fører til dårligere og mindre søvn blandt vidensarbejdere sammenlignet med de fagfæller, der ikke har svære deadlines.
Læs mere her

Forlig i hus for 50.000 transportarbejdere
Det er netop blevet bekræftet af DI og 3F har indgået en ny aftale for 50.000 transportarbejdere.
Læs mere her

Transportforlig i hus
Det er netop blevet bekræftet af DI og 3F har indgået en ny aftale for 50.000 transportarbejdere.
Læs mere her

HD-mikroskop puster nyt liv i naturfagundervisning
Eleverne på Horsens Statsskole fik sig et chok, da de undersøgte en kage under et nyt HD-mikroskop. Til gengæld blev de mere interesseret i naturfag.
Læs mere her

Københavns Universitet og Probana står bag Ernæringsrådgiver-uddannelsen

Rekordmange bruger i år den nye Ernæringsrådgiver-uddannelse som karrierespringbrædt. Det er både de store virksomheder, som sender deres HR folk og sundhedskonsulenter afsted, men også hospitalerne, lægerne, diætisterne, apotekerne deltager i stort omfang. En række af landets største fitness centre har også sendt deres trænere afsted samt de store kendte restauranter.

Årsagen er at uddannelsen trækker direkte på Københavns Universitets fakultet LIFE samt professor Arne Astrup, som står bag både pensum samt undervisningen på uddannelsen. Uddannelsen er merritgivende og giver deltageren den nyeste viden inden for kost, ernæring og sundhed samt stærke værktøjer inden for kommunikation, psykologi og rådgivning... Der starter 5 hold i år. Næste hold starter i marts. Læs med på http://www.probana.com/erku.asp

Læs mere her

tags: København, restaurant, hospital, uddannelse, Københavns Universitets, virksomhed, Probana, psykologi, kommunikation, undervisning,

torsdag den 23. februar 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Fusioner udfordrer ansattes selvværd

Hver fjerde føler sig for god til jobbet
Arbejdsløse akademikere skal droppe de fine fornemmelser og være klar til at tage et arbejde, som ikke har det fjerneste med deres uddannelse at gøre.
Læs mere her

60 mio. kr. til bedre vilkår for kloge udlændinge
Investeringsfremmeorganisationen Copenhagen Capacity har fået 60 mio. kr. til at tiltrække kvalificeret udenlandsk arbejdskraft
Læs mere her

Tag opgøret med for mange pauser
Bliver der holdt for mange pauser på arbejdspladsen, bør lederen sætte ind og tage en snak med medarbejderne om pausekulturen.
Læs mere her

Fusioner udfordrer ansattes selvværd
Virksomhedsoverdragelser og fusioner kan være barske for medarbejderne, som kan være pinlige over at være blevet opkøbt. Kommunikation om den nye organisations styrke kan holde de ansatte motiverede.Photos: Asger Ladefoged
Læs mere her

Åbent Hus hos Studiebyen Esbjerg ? Bliv klogere på din fremtid!

Studiebyen Esbjerg åbner i samarbejde med byens videregående uddannelsesinstitutioner dørene for alle interesserede. Dette sker fredag den 24. februar kl. 8-14 og lørdag den 25. februar kl. 10-15 hos Syddansk Universitet Esbjerg, University College Syddanmark, Aalborg Universitet Esbjerg og Erhvervsakademi Sydvest.

Til årets Åbent Hus arrangement får de besøgende muligheden for at opleve realiteterne på en videregående uddannelse i Esbjerg. Derfor bliver gæsterne mødt af både nuværende og gamle studerende, undervisere, studievejledere og repræsentanter fra Studiebyen Esbjerg, som alle står klar til at snakke om dagligdagen på institutionerne og besvare alle tænkelige spørgsmål fra nysgerrige sjæle. Derudover vil der visse steder også være mulighed for at overvære forelæsninger, få guidede ture, opleve kemishow og deltage i workshops, så potentielle studerende rigtig kan få en fornemmelse af, hvad det vil sige at være studerende i Esbjerg. Det skal bemærkes, at det er meget individuelle programmer, der tilbydes på de forskellige institutioner, og at det særligt er om fredagen man kan deltage i de almindelige undervisningsaktiviteter. Så det anbefales at studere programmet nærmere, og planlægge sit besøg, så man kommer til at opleve lige netop det man ønsker.

Flere informationer om arrangementet kan findes på StudiebyenEsbjerg.dk og på de enkelte uddannelsesinstitutioners hjemmesider. En hjemmeside med hele årets program kan også findes på følgende link: http://aabenthus.studiebyenesbjerg.dk/. Her kan man finde alle Studiebyens 60 videregående uddannelser og se hvor og hvornår, man kan høre mere om de enkelte uddannelser.

Nysgerrige sjæle kan med andre ord få svar på mange forskellige spørgsmål såsom: Er det den rigtige uddannelse for mig? Hvordan ser der ud? Hvilke typer læser der i forvejen? Hvad kan jeg bruge uddannelsen til? Hvor skal jeg bo? Er der mange lektier? Hvordan foregår undervisningen? Er der et godt studiemiljø? Hvad kan jeg lave i fritiden? Vil jeg føle mig godt tilpas der? Er der inspirerende undervisere? Er der fredagsbar? ER DET HER, JEG VIL LÆSE?

For yderligere information kontakt:
Studiebyen Esbjerg - Lasse Lietzen Jensen: 22450151
University College Syddanmark - Marianne Keldorff: 72157551
Erhvervsakademi SydVest - Helene Pedersen: 41775703
Aalborg Universitet Esbjerg - Tove Morell: 99407719
Syddansk Universitet Esbjerg - Birgit Jahn: 65501501

Læs mere her

tags: Esbjerg, uddannelse, Aalborg, Aalborg Universitet, kemi, Syddansk Universitet, studievejleder, studerende, uddannelsesinstitution, videregående uddannelse, miljø, undervisning, øl,

onsdag den 22. februar 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Parter tænker indtil torsdag

Har krisen kvalt arbejdsglæden?
Ledelsesdilemmaet: Hvad gør du, når både du selv og dine medarbejdere er blevet nogle hængemuler af de udfordringer, krisen har bragt ind på jeres arbejdsplads? Photos: Miriam Hinman Nielsen
Læs mere her

Parter tænker indtil torsdag
Efter at have forhandlet om en ny overenskomst det meste af tirsdagen har Dansk Erhverv og HK Handel besluttet at holde tænkepause frem til torsdag, hvor man mødes til drøftelse af de få punkter, man endnu ikke er enige om.
Læs mere her

Randrusianer startet i lære hos Euromaster i Hobro

Medierne fortæller igen og igen om manglen på praktikpladser. Hos dækkæden Euromaster anser man imidlertid lærlinge som et stort aktiv, og randrusianeren Daniel Østergaard er netop startet i mekanikerlære på centret i Hobro.

--

Der er travlt hos Euromasters dæk- og autocenter på Erhvervsparken i Hobro. For kort tid siden ansatte man den erfarne automekaniker Leif Nielsen, og nu udvides medarbejderstaben atter. Denne gang med 29-årige Daniel Østergaard fra Randers, der netop er startet i lære som mekaniker. Jeg er uddannet industrioperatør, men kan godt lide at skrue og har altid været tiltrukket af biler og mekanik. Derfor greb jeg straks chancen, da jeg fik tilbudt praktikpladsen hos Euromaster, siger lærlingen.

Centerleder Peter Hald fortæller, at Daniel Østergaards forudgående virksomhedspraktikophold på dækcentret har ført til lærlingepladsen. Den måned, hvor Daniel var i virksomhedspraktik, oplevede vi ham som en serviceminded og dygtig fyr, som passer godt ind i teamet. Jeg husker selv fra min lærlingetid, hvor svært det er at finde en praktikplads. Vi anser lærlinge som et stort aktiv og vil gerne yde et bidrag til at afhjælpe den store mangel på praktikpladser. Samtidig får vi på den måde nogle dygtige folk ind, som kommer til at kende Euromaster godt, og som måske endda har lyst til at blive efter endt læretid, siger han.

Individuel dækrådgivning

Daniel Østergaard opfatter kundekontakten som det allermest attraktive ved at være lærling hos et dækcenter. Jeg er især glad for at lære mere om dæksikkerhed og vejgreb. Et specialiseret dækcenters styrke ligger i det brede udvalg og den store viden. Dermed kan vi rådgive om den optimale løsning i forhold til kundens individuelle kørselsmønster.

Men hvad har givet Daniel Østergaard lyst til at blive lærling hos netop Euromaster? Det er en moderne virksomhed med fokus på sikkerhed og medarbejdertrivsel. Et godt eksempel er de forskellige kurser og andre tiltag, som løbende afvikles for at opkvalificere personalet. Det adskiller Euromaster fra de virksomheder i branchen, der ikke specialiserer sig i dæk, siger lærlingen. Samtidig lægger han vægt på, at man hos Euromaster er meget alsidig. Vi arbejder med dæk til både personvogne, lastbiler, busser, motorcykler, landbrugsmaskiner og entreprenørmateriel, fortæller han.

Forventer vækst på autoservice

Euromaster i Hobro tilbyder ud over dæk også autoreparation og -service. Et område, hvor der ifølge centerleder Peter Hald findes et stort potentiale. Flere og flere får øjnene op for, at vi servicerer biler på lige fod med autoriserede værksteder og til noget lavere priser, hvilket har givet mange nye kunder. Han vurderer, at den tendens vil fortsætte fremover, og centret har netop foretaget en række investeringer i nyt udstyr.

? Vi tilbyder alle former for autoreparation og fejlfinding samt skift af bl.a. bremser, batterier, olie og støddæmpere. Desuden er vi godkendt til at udføre serviceeftersyn på lige fod med mærkeværkstederne. Hos os kan man både spare penge og beholde sin nyvognsgaranti, lover centerlederen.

--

Fakta

Euromaster er europæisk markedsleder inden for dæk og dækserviceløsninger. I Danmark har kæden 40 servicecentre og ca. 210 ansatte. Nærmeste center anvises på tlf. 87 28 28 28 og på www.euromaster.dk.

--

Billedtekster

? Foto 1: 29-årige Daniel Østergaard er oprindelig uddannet industrioperatør. Jeg kan godt lide at skrue og har altid været tiltrukket af biler og mekanik, siger han.

? Foto 2: Daniel Østergaard opfatter kundekontakten som det mest attraktive ved lærlingepladsen. Her ses han med centerleder Peter Hald og kollegaen Leif Nielsen (længst til venstre).

Læs mere her

tags: Danmark, euro, lastbil, Randers, virksomhed, penge, praktikplads, lærling, øl,

tirsdag den 21. februar 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Nu kan alle og enhver læse på verdens mest prestigefyldte tekniske universitet

Transportforhandlinger brudt sammen
Forhandlingerne om en ny overenskomst for chauffører og havnearbejdere er brudt sammen - også byggeriet og detailhandlen er gået i tænkeboks.
Læs mere her

Nu kan alle og enhver læse på verdens mest prestigefyldte tekniske universitet
Det amerikanske universitet MIT åbner nu sit grundkursus på elektronikingeniøruddannelsen for alle, der har lyst. Det er ganske gratis, og kræver kun, at man vil overholde et æreskodeks.
Læs mere her

Hvorfor kvinder i topledelse?

Virksomheder med kvinder i topledelsen klarer sig signifikant bedre end virksomheder uden kvinder!

Debatten fortsætter om kvindekvoter og manglende kvinder i topledelse. I sidste uge var EU´s ligestillingskommisær´s tålmodighed, for virksomhederne for at få flere kvinder i topledelse, ved at udløbe. Der er en uges tid tilbage inden aftalen udløber og det skal vise sig, om det er lykkedes virksomhederne, at få flere kvinder på toppen. Hvis ikke, bliver kravene sat udefra og de lyder på 30 % flere kvinder.

I følge undersøgelser lader det ikke til, at virksomhederne har formået at skabe en mere lige fordeling af mænd og kvinder i bestyrelserne, og det til skuffelse for den danske stat. Debatten om kvindekvoter deler vandene blandt politikere og erhvervslivet. Holdningerne for ligestilling er mange men vejen dertil er præget af stor uenighed. Er det på tide at vi stiller andre spørgsmål i debatten om kvinder i topledelse? Hvad er ligestilling for virksomhederne? Skal kønskvoter være afhængig af branche? Kan ligestilling være et spørgsmål om, at for at behandle ens må vi behandle forskelligt?

Probana Management sætter med sin konference om kvinder og karriere fokus på kvinder og ledelse. Hvorfor skal der være kvinder i ledelse og hvordan kan kvinder selv bane sig vej til toppen? Konferencen tager fat på de udfordringer virksomheder og medarbejdere kan have på dette område. Der er mulighed for en åben dialog om normer og værdier på området. Det er en oplysende konference der tager udgangspunkt i et individuelt syn på kvinder i ledelse og en mulighed for den enkelte medarbejder at drøfte og sparre med andre medarbejdere om emnet.

Se mere og tilmeld dig konferencen her http://www.probana.com/invitation.kvinder.htm


Læs mere her

tags: politi, EU, virksomhed, erhvervslivet, Probana, Management, øl,

mandag den 20. februar 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Faglig ensomhed lurer hos hver anden ingeniør

Unge har det største sygefravær
Man siger, at unge er friske og frejdige, men i virkeligheden skulle man måske ændre det til hostende, hakkende og sengeliggende.
Læs mere her

Faglig ensomhed lurer hos hver anden ingeniør
Næsten halvdelen af IDAs medlemmer har ingen særlig fællesskabsfølelse med fagfæller. Blandt den halvdel, der føler sig som del af et fagligt netværk, ser langt de fleste IDA som omdrejningspunkt.
Læs mere her

Flere og flere vil have verden som arbejdsplads

Siden Falk Lauritsen Rejser blev kåret som Danmarks bedste rejsebureau i 2011 har interessen for dets rejselederuddannelse været enorm. Der er dog stadig pladser for sommeren - og mulighed for at lægge billet ind på Ferie for Alle i Herning.

Falk Lauritsen Rejser uddanner årligt ca. 25 nye rejseledere, og efter at man i 2011 blev kåret som Danmarks bedste rejsebureau har den i forvejen store interesse været stærkt stigende.

Rejselederuddannelsen er krævende og arbejdet som rejseleder er hårdt arbejde. Til gengæld får man mulighed for at opleve hele verden og er sikret et job med udfordringer fra dag et.

Rekruttering på Ferie for Alle
Det fortæller Line Hvass Andersen, som selv er uddannet rejseleder og i dag har ansvaret for rekruttering og uddannelse af nye rejseledere hos Falk Lauritsen Rejser. Under rejsemessen Ferie for Alle i Herning fra 24. 26. februar står hun klar til at fortælle om uddannelsen på Falk Lauritsen standen:

?Vi kunne rigtig godt tænke os at fortælle alle interesserede, om hvordan de bedst muligt kan forberede sig til rejselederuddannelsen. Udover dem der kommer på rejsemessen vil Falk Lauritsen Rejser derfor også uddele et vist antal fribilletter til handelsskoleelever i nærområdet?, forklarer Line Hvass Andersen og fortsætter:

?For at blive rejseleder skal man være fleksibel, indlevende og i stand til at give gode råd, vejledning og hjælp i alle tænkelige situationer ikke mindst når det brænder på og der opstår uforudsete problemer. Rejselederens fornemste opgave er at sikre, at feriegæsterne får en perfekt og mindeværdig oplevelse på rejsemålet uanset hvad der sker undervejs.?

Bliv rejseleder i udlandet og i Danmark
Rejselederskolen strækker sig over ti krævende dage på et af Falk Lauritsen Rejsers rejsemål, hvor man lærer en masse om sig selv og personlig udvikling. Fra morgen til aften er der intensiv undervisning i bl.a. konflikthåndtering, kulturforståelse, salg og service og økonomi.

Hvis man har rigtig meget erfaring fra servicesektoren, eller allerede har en rejselederskole bag sig, er der dog mulighed for at springe rejselederskolen i udlandet over og i stedet tage fire dages basisuddannelse hjemme i Danmark, forklarer Line Hvass Andersen, som understreger, at rejselederuddannelsen er særdeles populær i erhvervslivet.

?Uddannelsen ligger naturligvis op til at man efterfølgende skal ud i verden som rejseleder og senere kan rejselederjobbet føre til større udfordringer som enten rundrejseleder, supervisor eller destinationschef. Selvom næsten alle uddannede rejseledere tilbydes job på et af Falk Lauritsens rejsemål, så er uddannelsen og kompetencerne imidlertid også gode at have med i bagagen, hvis man senere søger udfordringer udenfor branchen og karrieremulighederne er fine?.

Fakta: Sådan bliver du rejseleder
Næste rejselederskole finder sted fra den 19. 29. marts 2012 i Alanya i Tyrkiet. Er man fyldt 21 år og har man et kørekort kan rejsen starte her. Bagefter er der mulighed for bl.a. at arbejde på Falk Lauritsen Rejsers rejsemål i Tyrkiet, Grækenland, Egypten, Spanien og Bulgarien. Uddannelsen koster 4.500 kr., hvilket inkluderer flybillet t/r samt ophold med helpension på hotel.

Se mere på: www.falklauritsen.dk

For yderligere information: Line Hvass Andersen, Human Resources Overseas: Tlf. 35 20 11 25 lha@falk-lauritsen.dk



Læs mere her

tags: billetter, Danmark, 2011, økonomi, Spanien, uddannelse, Grækenland, udland, Herning, 2012, erhvervslivet, lederjob, konflikthåndtering, rejsebureau, flybillet, rundrejse, rejseleder, Bulgarien, undervisning, øl,

søndag den 19. februar 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Regeringen sender opsang til unge akademikere

Jobsamtale på video eller Skype
Hvad skal du være opmærksom på som jobsøger, hvis du bliver interviewet via Skype?
Læs mere her

»Hver gang du skal slå én ihjel, koster det kassen«
Som filminstruktør skal man også være leder, men det er ofte en overset side af jobbet, fortæller Kathrine Windfeld, som har instrueret den nye Hamilton-film med Mikael Persbrandt i hovedrollen. Photos: Esben Salling
Læs mere her

Jensen rykkede Kina til Bornholm
Før Jensen-Group lagde grundstenen til en ny fabrik i Kina, var den kinesiske produktion allerede i gang. Ved at oprette en miniudgave af fabrikken i Rønne fik firmaet et godt grundlag for produktionen i Fjernøsten.
Læs mere her

Regeringen sender opsang til unge akademikere
Blomsten af Danmarks ungdom må tage sig sammen, og det samme gælder universiteterne, der i alt for høj grad uddanner direkte til ledighedskøen. Photos: Lars Rievers
Læs mere her

CBS satser på Brasilien

Virksomheder og studerende skal hjælpes til at gøre forretning og karriere via Brasilien
Erhvervslivet har en af de store vækstøkonomier, Brasilien, i kikkerten. Derfor skal de studerende tættere på det sydamerikanske land. CBS arbejder på højtryk for at få nye samarbejdsaftaler på plads med brasilianske universiteter, udvikle muligheder for virksomhedspraktik og rekruttere ekstra videnskabeligt personale med fokus på Sydamerika, siger institutleder og Vice President for International Affairs Dorte Salskov-Iversen, som er tovholder på Brasilien-strategien.

- Vi vil støtte op om de bestræbelser, der er for at lette danske virksomheders gang i forhold til Brasilien. De studerende efterspørger udveksling, og der er forskere, som gerne vil arbejde med Brasilien. Det er en god nyhed for dansk erhvervsliv, som har appetit på landet og brug for talent og kompetencer, der kan hjælpe dem til at etablere sig der, siger hun.

Brasilien åbner døren
CBS har gode relationer til nogle af de bedste business schools som Fundacão Getulio Vargas i Sao Paulo, Fundacão Getulio Vargas i Rio de Janeiro samt INSPER i Sao Paulo, der netop er lavet aftale med.

Ifølge Dorte Salskov-Iversen arbejdes der på at få nye samarbejdsaftaler på plads. Universitetssystemet i Brasilien er meget ujævnt udviklet og udfordringen er at finde de universiteter, som er længst fremme med at tilbyde undervisning på engelsk. CBS har en håndfuld erhvervsuniversiteter i kikkerten i Rio de Janeiro, Minas Gerais, Sao Paolo og Parana Der er et window-of-opportunity med OL og VM i fodbold, som afholdes i Brasilien.

- Landet har annonceret en internationaliseringsproces, der blandt andet betyder, at undervisning på universiteterne ikke kun foregår på portugisisk, men i stigende omfang også på engelsk, ligesom den brasilianske stat åbner op for økonomisk støtte til brasilianske studerende på udveksling i udlandet, siger hun.
Forskere kigger mod Sydamerika

CBS opruster også forskning og undervisning på området. Der er flere forskergrupper, som kigger på potentialer og udfordringer i de fremadstormende økonomier i vækstlande og der søges efter videnskabeligt personale med. specifikt fokus på forretningsmuligheder i Brasilien, siger Dorte Salskov-Iversen.

- Vi skal have undervisningskræfter, som er specialiseret i den store brasilianske økonomi, som forstår Brasiliens kontekst og kan give et crash course i de forretningsrelaterede institutionelle vilkår, man som virksomhed navigerer i, siger hun.

Læs mere her

tags: økonomi, fodbold, OL, storm, udland, Brasilien, virksomhed, Rio de Janeiro, studerende, videnskab, strategi, undervisning, forskergruppe, Forsker, øl,

lørdag den 18. februar 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Overenskomst på vej for 50.000 transport-ansatte

Overenskomst på vej for 50.000 transport-ansatte
I morgen tager DI og 3Fs Transportgruppe fat på de afgørende forhandlinger for godt 50.000 ansatte i transportsektoren. Deres forlig lægger linjen for de ansatte i fødevareindustrien. Photos: CLAUS FISKER
Læs mere her

DK4 besøger Hørby Ungdomsskole

Hørby Ungdomsskole præsenteres i den kommende tid på TV-stationen DK4 i programmet ?Forbrugermagasinet?, der sendes hver formiddag kl. 9.00 og hver eftermiddag kl. 17.30. Indslaget fra Hørby ruller over skærmen i perioden fra den 5. 9. marts og er en præsentation af den vifte af tilbud, som efterskolen har til elever, og der er således lagt vægt på skolens tre profilområder idræt, musik&drama samt undervisning med læringsstile.

På Hørby Ungdomsskole er der i den seneste tid blevet arbejdet ihærdigt med kommunikation af, hvad efterskolen kan, når det handler om at skabe den fortælling, der skal til for at gøre opmærksom på, hvad en kommende elev har i vente, hvis efterskolelivet planlægges til Hørby.

- Det er nyt for os at være med på TV, som det nu er tilfældet med DK4, siger forstander Mogens Vestergård Pedersen, og mit indtryk er, at vi generelt i efterskoleformen i disse år oplever vigtigheden af, at vi præsenterer vores produkt på en helt anden måde, end vi har gjort tidligere.

Mogens Vestergård Pedersen fortæller, at Efterskoleforeningen har udarbejdet flere statistikker, der entydigt peger på, at der i de kommende år på landsplan vil være færre unge i alderen 14 18 år, som er efterskolernes målgruppe. I Region Nordjylland vil der i tiden frem til 2026 forsvinde små 20 % af de unge i forhold til det antal, der er i aldersgruppen i disse år.

- Det kan godt være lidt dyster læsning, men på den anden side sætter det en god proces i gang, når det handler om at finde ind til kernen af det ens skolen står for, hvad det er vi kan med eleverne og ikke mindst, hvordan vi så får det kommunikeret ud, fastslår Mogens Vestergård Pedersen.

Udover præsentationen på DK4 åbner Hørby Ungdomsskole i den kommende tid dørene for interesserede og kommende elever. Det sker søndag den 11. marts fra kl. 13 til kl. 17, hvor der er mulighed for at komme på besøg, og opleve bare lidt af det et efterskoleophold kan byde på.

Læs mere her

tags: Nordjylland, kommunikation, undervisning, efterskole,

fredag den 17. februar 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Her er ugens taber i dansk erhvervsliv

Her er ugens taber i dansk erhvervsliv
Kapitalfondsejer hos TDC, Kurt Bjørklund, får i denne uge den tvivlsomme ære af at være ugens taber i erhvervslivet. Se her hvorfor.Photos: Erik Refner
Læs mere her

Syv ministre skal sikre uddannelse til alle

Regeringen nedsætter et bredt ministerudvalg, der skal sikre, at alle unge gennemfører en ungdomsuddannelse.

Mindst 95 procent af en ungdomsårgang skal gennemføre en ungdomsuddannelse. Målet er velkendt, men de sidste og helt afgørende skridt på vejen mangler. For der er stadig 10 procent af en ungdomsårgang, der ikke får en uddannelse efter 9. eller 10. klasse. Denne udfordring tager regeringen nu på sig og nedsætter derfor et udvalg bestående af syv ministre, som skal komme med sammenhængende forslag på hele ungdomsuddannelsesområdet.

Stort set alle unge begynder på en ungdomsuddannelse, men for mange unge falder hurtigt fra igen. Det er langt fra tilfredsstillende i et samfund som det danske, der skal leve af kompetente og højt kvalificerede medarbejdere. Hertil kommer, at det ofte er problematisk for den enkelte ikke at have en uddannelse som afsæt til voksenlivet. Eksempelvis har ni ud af 10 kontanthjælpsmodtagere under 30 år ikke en erhvervskompetencegivende uddannelse, og efterspørgslen efter ufaglært arbejdskraft forventes at falde dramatisk i de kommende år. Unge uden uddannelse går således en usikker fremtid i møde.

Derfor er målsætningen om, at 95 procent af en ungdomsårgang skal gennemføre mindst en ungdomsuddannelse i 2015, også indlysende rigtig. Men det er ikke tilstrækkeligt at formulere en ambitiøs målsætning målsætningen skal naturligvis bakkes op af initiativer, der understøtter den. Det skal et bredt sammensat ministerudvalg nu sikre. Udvalget skal i december 2012 komme med sammenhængende forslag, der kan understøtte, at flere unge får en ungdomsuddannelse. For bordenden sidder børne- og undervisningsminister Christine Antorini:

"Når en ung falder fra en erhvervsuddannelse, så skyldes det ikke altid forhold, der har noget med skolen at gøre. Det kan være, at årsagen skal ses i sammenhæng med den unges forsørgelsesgrundlag, boligforhold eller sociale forhold. Derfor er ministerudvalget bredt sammensat, så vi kan komme med forslag, hvor hele mennesket er tænkt med", siger ministeren og tilføjer:

"Og så skal vi have et stærkere fokus på evidens og erfaringer for, hvad der virker."

Ministerudvalget skal blandt andet arbejde med:

At frafaldet skal ned, så flere unge gennemfører en påbegyndt erhvervsuddannelse. Og det skal ske i en tidligere alder.
At der skal være et højt fagligt niveau i erhvervsuddannelserne, der er relevant i forhold til arbejdsmarkedets behov og videregående uddannelse. Erhvervsuddannelsernes prestige skal fremmes, så stærke elever vælger erhvervsuddannelser som første prioritet.
At der skal etableres en fleksuddannelse til de elever, der ikke har forudsætninger for at gennemføre en erhvervsuddannelse eller en gymnasial uddannelse.
At kvaliteten i de gymnasiale uddannelser skal styrkes, og det skal tydeliggøres, at gymnasiet har et studieforberedende sigte. Der skal laves et serviceeftersyn af uddannelserne.
Fakta om ministerudvalget

Ministerudvalget består af:

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini, formand
Finansminister Bjarne Corydon
Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager
Uddannelsesminister Mortens Østergaard
Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen
Social- og integrationsminister Karen Hækkerup
Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn

Herudover kan der inviteres yderligere relevante ministre og eksterne interessenter i arbejdet.

Udvalget slutter sit arbejde i december 2012

Læs mere her

tags: uddannelse, december, regeringen, 2012, integrationsminister, regering, Margrethe Vestager, undervisningsminister, gymnasiet, videregående uddannelse, arbejdskraft, erhvervsuddannelser, undervisning, arbejdsmarked,

torsdag den 16. februar 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Spejdere hos Coloplast skanner horisonten for nye teknologier

Uafbrudt reallønsfald i byggeriet de seneste to år
Når topforhandlerne i byggeriets organisationer fredag mødes i Dansk Byggeri for at tage hul på de afsluttende overenskomstforhandlinger, sker det med bevidstheden om, at bygningsarbejderne har haft uafbrudt reallønsfald siden parterne for to år siden satte deres underskrift på overenskomsterne.
Læs mere her

Størst jobtilfredshed i små firmaer
Arbejdsglæden blandt de ansatte er større i mindre virksomheder end i de store, viser ny undersøgelse.
Læs mere her

Ingeniøren bag den nye triumfbue i Paris er død
Professor, civilingeniør Erik Reitzel blev 71 år
Læs mere her

Spejdere hos Coloplast scanner horisonten for nye teknologier
Et hold såkaldte teknologispejdere er ansat hos Coloplast til finde brugbare teknologier eksempelvis i bilindustrien. Snart kommer de første produkter med spejdernes hjælp.
Læs mere her

Derfor kommer kvinder ikke til tops
Der findes mange forklaringer på, at mænd indtager langt de fleste topposter i erhvervslivet herhjemme. Forsker peger på fem forskellige diskurser om kvinder og ledelse.
Læs mere her

Ikke et ord om kvinder
Shhh ... Flere karrierenetværk for kvinder nedtoner kønsaspektet og lægger vægt på at være erhvervsnetværk. Udtrykket »kvindenetværk« vækker nemlig fordomme og kan fastholde køn som karrierebarriere.Photos: Niels Ahlmann Olesen
Læs mere her

Spejdere hos Coloplast skanner horisonten for nye teknologier
Et hold såkaldte teknologispejdere er ansat hos Coloplast til finde brugbare teknologier som eksempelvis i bilindustrien. Snart kommer de første produkter med spejdernes hjælp.
Læs mere her

Kulegravning af data skal afsløre dødelige hjertefejl

Analyser af 410.000 danskeres hjertekardiogrammer og helbredsoplysninger skal kaste lys over en bestemt type hjerteforstyrrelse, som forårsager pludselige dødsfald hos ellers raske personer. Projektets imponerende omfang ventes at skabe international opmærksomhed.

Hjerterytmeforstyrrelser er hvert år skyld i omkring 200.000 dødsfald i Nordamerika og Europa. I mange tilfælde er der ingen forudgående synlige symptomer, men patienternes hjertekardiogrammer (EKG) kan give en tidlig og livreddende varsling om, at der er fare på færde. Omhyggelig dansk register-praksis gør det muligt at finde svaret på, hvad lægerne skal være opmærksomme på, når de studerer udskrifterne.

- Det er helt uhørt at få adgang til så store mængder data. Det er mere end 10 gange så mange som i det hidtil grundigste studie på området, så det vil give genklang ude i verden, vurderer adjunkt og projektleder Claus Graff fra Aalborg Universitets Institut for Medicin og Sundhedsteknologi.

Torsdag modtager han godt tre millioner kroner i støtte til arbejdet fra Det Frie Forskningsråds særlige eliteprogram for talentfulde unge forskere (Sapere Aude DFF Ung Eliteforsker) ved forskningsministeriets store EliteForsk-prisuddeling i København. Men Claus Graff og samarbejdspartnerne, som tæller Rigshospitalets Hjerteafdeling, Københavns Praktiserende Lægers Laboratorium og eksperter i USA, er allerede tyvstartet på opgaven, for der er nok at tage fat på.

- Københavns Praktiserende Læger har opsamlet grundigt datamateriale tilbage fra 1999, så takket være dem får jeg adgang til alle de EKG-diagrammer, der er taget på hele Københavns befolkning fra det tidspunkt og frem. Det drejer sig om digitale EKG-optagelser fra mere end 410.000 patienter, og alt i alt er der omkring dobbelt så mange EKG?er, fordi nogle har fået taget flere, fortæller Claus Graff.

Computerbaserede analyser skal være med til at lede efter de karakteristiske mønste i hjertekardiogrammerne, der betegnes ?tidlig repolarisering?, og som kan føre til farlige forstyrrelser af hjerterytmen. Men for at lave den kobling, er det nødvendigt at inddrage øvrige sundhedsoplysninger om de mange undersøgte københavnere.

- Vi får adgang til offentlige sundhedregistre, så vi kan se, om de konkrete EKG?er er relateret til død eller overlevelse. I sidste ende er målet naturligvis, at vi i fremtiden kan indkredse de patienter, som har en risiko for pludselig hjertedød på grund af den her specielle type hjerterytmeforstyrrelse. I givet fald kan vi gribe ind med målrettet behandling i tide, så personer i risikogruppen eksempelvis får indopereret en form for integreret hjertestarter, forklarer Claus Graff, der allerede som ingeniørstuderende var med til at opfinde og patentere en ny metode til diagnose af en anden type hjerterytmeforstyrrelse.

De erfaringer kan forhåbentlig også bruges i det nye projekt, og den unge eliteforsker hæfter sig ved, at han ikke er ene om at være optimistisk:

- Man kan aldrig garantere noget, men hvis vi kan overføre de metoder, vi tidligere har haft succes med, så tror jeg på, at vi kan finde det, vi leder efter. Når vi som her får støtte fra forskningsrådet, har internationale bedømmere vurderet vores projekt og sagt god for det. Det vidner om, at andre også mener, vi har fat i noget med potentiale, siger Claus Graff.

Yderligere oplysninger:

- Claus Graff, Institut for Medicin og Sundhedsteknologi, Aalborg Universitet, mobil 6133 3369.

Læs mere her

tags: USA, Europa, København, hospital, Aalborg, Aalborg Universitet, hjertefejl, Læge, teknologi, studerende, Forskning, projektleder,

onsdag den 15. februar 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om IDA og arbejdsgivere vil beholde støtteordning

IDA og arbejdsgivere vil beholde støtteordning
Jyllands Posten Små og mellemstore virksomheder kan ikke længere få tilskud gennem videnpilotordningen til at ansætte diplomingeniører. Beslutningen kritiseres af både IDA og arbejdsgivere.
Læs mere her

Karrieremesse: Netværk frem for job

Styrk netværket og afklar mulighederne
30 danske og internationale virksomheder tager onsdag den 8. februar ud for at møde de studerende til årets første karrieremesse på CBS.

Karrieren begynder på studiet
I en tid med et klemt jobmarked er det særlig vigtigt, at de studerende allerede tidligt i studiet får øjnene op for de muligheder, de har for at målrette deres karriere. Karriererådgiver Bella Lea Buono understreger, at messen ikke kun er for studerende, der allerede står med det ene ben i jobmarkedet.

- Det er aldrig for tidligt at udbygge sit netværk og blive sporet ind på det rette valg af valgfag, relevante udvekslingsophold eller internships, samt være på udkig efter emner til bacheloropgaven, specialet eller andre projekter, siger hun.

Danmark eller udlandet?
Det er især virksomheder med internationale aktiviteter, der har vist interesse for at møde deres kommende medarbejdere og styrke netværket med de studerende.
Bella Lea Buono forklarer, at selvom der i nogle tilfælde ikke er ledige stillinger i de danske afdelinger, kan det sagtens være, at der er en mulighed på de udenlandske kontorer. Og det er bestemt ikke uinteressant for de studerende.

Et kig om bag facaden
Ønsket om et konkret job nu og her er dog langt fra den eneste motivation for at deltage i en karrieremesse.

For de studerende er dagen samtidig en mulighed for at få et kig ind bag virksomhederne. Hvordan er virksomhedskulturen? Hvilke virksomheder har ansat medarbejdere med min baggrund og hvad er deres karriereveje? Hvilke karrieremuligheder er der længere ude i fremtiden? Hvordan foregår rekrutteringsprocessen? Det er nogle af de spørgsmål, som der blandt andet er mulighed for at diskutere med repræsentanterne for de forskellige virksomheder.

Hvilke virksomheder deltager?
De deltagende virksomheder dækker mange forskellige brancher, og alt lige fra revisionsselskabet til kosmetikvirksomheden og medicinalfirmaet er repræsenteret.
CBS Career Fair finder sted onsdag den 8. februar 2012.

Læs mere her

tags: Danmark, medicin, udland, 2012, virksomhed, studerende, motivation, jobmarked,

tirsdag den 14. februar 2012

Overenskomst med tryghed

Dansk Metals formand er tilfreds med den nye industrioverenskomst, som faldt på plads søndag. "Den skaber tryghed for vores medlemmer i en krisetid", mener Metal-formand.

Søndagens overenskomstaftale på industriens område skaber tryghed for, at der også er Metal-arbejdspladser i fremtiden, mener Dansk Metals formand.

- Vi får en overenskomst, der sikrer at vi fortsat kan have produktion i Danmark, siger Thorkild E. Jensen, forbundsformand for Dansk Metal.

- Det er et resultat, vi er meget godt tilfreds med set i lyset af den økonomiske situation. Samtidig er jeg sikker på, at resultatet faktisk også giver et godt udgangspunkt for de lokale lønforhandlinger. Der er plads til lønstigninger i de lokale lønforhandlinger, der går i gang på de enkelte virksomheder, når overenskomsten er på plads, siger Thorkild E. Jensen.

Han hæfter sig ved, at aftalen styrker uddannelse og tryghed:

- Vi havde som mål at styrke Metal-medlemmernes markedsværdi, og derfor har vi naturligvis haft fokus på efteruddannelse, og glæder os over, at det er lykkedes at få flere markante forbedringer her, siger Thorkild E. Jensen.

Han mener også, at de nye seniorordninger er en klar forbedring:

- Nu får seniorer mulighed for at veksle pensionsbidrag til nedsat tid. Set i lyset af forringelserne af efterlønnen, så er det et stærkt resultat, mener Thorkild E. Jensen.

Dansk Metal afholder hovedstyrelsesmøde mandag, hvor forbundet tager stilling til aftalen. Derefter sendes aftalen til urafstemning blandt medlemmerne.

Læs mere her

tags: Danmark, økonomi, uddannelse, virksomhed, lønstigning, efteruddannelse, seniorer, Dansk Metal,

mandag den 13. februar 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om HK accepterer forlig uden 50 procentsregel

Chris MacDonald skal motivere fyrede medarbejdere fra Vestas
Inspirationsforedrag, hjælp til outplacement og jobmesser er nogle af de tilbud, som vindmøllevirksomheden tilbyder de medarbejdere, der skal forlade virksomheden.
Læs mere her

Fagbevægelsen vil overtage aktivering
SF støtter krav om, at a-kasserne skal overtage aktiveringen af nye arbejdsløse, og at det skal være langt nemmere at optjene ret til dagpenge. Socialdemokraterne tøver.
Læs mere her

Her er Industriens overenskomst
Industriens nye overenskomst giver mere efteruddannelse, mulighed for seniorordninger, en udvidelse af HK's dækningsområde, en fælles kampagne for flere praktikpladser og stigninger i mindstelønnen. Her er hovedpunkterne.
Læs mere her

CO-Industri: Lønmodtagerne udviser samfundssind
Overenskomstsforliget på industriområdet viser, at lønmodtagerne aktivt deltager i løsningen af de problemer, det danske samfund står over for.
Læs mere her

Industrien har fået ny overenskomst
DI og CO-Industri har søndag indgået forlig om en ny overenmskomst for de 240.000 ansatte i industrien, oplyser kilder tæt forhandlingerne over for Berlingske Business.Photos: Jens Nørgaard Larsen
Læs mere her

Zen og kunsten at perfektionere
Nyt tegneseriehæfte sætter fokus på Apple-grundlæggeren Steve Jobs mangeårige engagement i zen-buddhismen og den ofte oversete forbindelse mellem japansk æstetik og Apples produkter.
Læs mere her

Ret til nedsat tid erstatter efterløn
Meget tyder på, at lønmodtagerne over 60 år fremover kan vælge at bruge en del af deres pensionsindbetalinger til at købe sig til nedsat tid.
Læs mere her

Brugeranarki skal udfordre Coloplasts produktudvikling
Brugere administrerer selv Coloplasts nye innovationshjemmeside. Det skaber masser af nye ideer, og konkurrenterne må også gerne kigge med.
Læs mere her

HK dropper hovedkrav for flere medlemmer
HK nikker ja til en ny overenskomst uden 50 procentsreglen mod til gengæld at få udvidet mulighed for at beholde flere medlemmer, erfarer Berlingske fra kilder tæt på forhandlingerne. Photos: Claus Bech
Læs mere her

HK accepterer forlig uden 50 procentsregel
HK nikker ja til en ny overenskomst uden 50 procentsreglen mod til gengæld at få udvidet mulighed for at beholde flere medlemmer, erfarer Berlingske fra kilder tæt på forhandlingerne. Photos: Claus Bech
Læs mere her

Det tager kun 12 minutter?

Ny hjerneforskning viser, at blot 12 minutters meditation om dagen øges følelsen af nærvær og indre ro. Den kendte foredragsholder og forfatter, Henning Daverne, vil på Probanas Mindfulness Konference blandt andet undervise i hvordan Mindfulness kan bruges som en mønsterbryder på arbejdspladsen, selvdisciplin og bevidst nærvær. Henning Daverne har undervist mere end 20.000 mennesker og betragtes i dag, som en af spidskompetencerne i Danmark inden for erhvervsmeditation.

Mindfulness konference på Hotel Marriott
Den 23. marts kl. 08.30
Pris pr. person kr. 3.000,- ex moms.
3 deltagere tilbydes en samlet pakkepris á kr. 6.500,- ex moms

Mindfulness er et af de nyeste skud på stammen inden for medarbejderudvikling og stresshåndtering. Det er et effektivt instrument til at optimere trivsel og højne præstation i pressede tider og hektiske situationer. Mindfulness beskrives bedst som en mentaltræning, der har rødder i buddhismens meditation, kombineret med vestens psykologi, og dennes konkrete og praktiske værktøjer.
På Probanas store nye Mindfulness konference vil give en grundig introduktion teorierne, tankerne og forskningen bag Mindfulness. Deltagerne vil modtage en bred og unik værktøjskasse af metoder, der hjælper til at opretholde en ressourcefuld tilstand både i arbejdslivet og i privatlivet. Som deltager vil du gå hjem med konkrete redskaber til at blive mere nærværende, ikke-dømmende og anerkendende elementer der både mindsker stress og øger velvære.

Det tager kun 12 minutter, men på Probanas Mindfulness konference får du en hel dag fyldt værktøjer og motivation.

http://www.probana.com/invitation.mindfulness.htm

Læs mere her

tags: Danmark, arbejdsliv, stress, moms, meditation, motivation, forfatter, Probana, medarbejderudvikling, psykologi, øl,

søndag den 12. februar 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Han skal sende nye signaler til jernbanen

Han skal sende nye signaler til jernbanen
Portræt: Efter seks år som direktør for signalprogrammet skal Morten Søndergaard nu lede moderniseringen af banenettet ind i designfasen. Det koster en Storebæltsbro, men er lidt usexet, erkender han.
Læs mere her

Nyuddannede arkitekter hædres med VELUX Dags-lyslegat

To nyuddannede arkitekter har netop modtaget VELUX Dagslyslegat. Legatet er stiftet af VELUX Danmark og LYSnET og gives til dimittender, der i deres afgangsprojekt har arbejdet specifikt med dagslyset på en særlig innovativ og indlevelsesrig måde.

I år fik Martin Winther Nielsen, dimittend fra Kunstakademiets arkitektskole, og Kristian Nielsen Kjær, dimittend fra Arkitektskolen Aarhus, begge et rejselegat på 10.000 kr. Legatmodtagerne udvælges af en bedømmelseskomite under netværket LYSnET, der består af undervisere og forskere fra landets byggefaglige uddannelses- og forskningsinstitutioner samt eksperter fra byggeindustrien - alle med speciale i lys og dagslys.

Martin Winther Nielsen fik prisen for projektet Sted, rum og beboelse. Projektet tager udgangspunkt i genanvendelsen af et relativt almindeligt sted, nemlig en gammel landsbyskole i Stege, der siden 50?erne har stået delvist forladt og nu skal forvandles til boligbebyggelse. Kristian Nielsen Kjærs projekt Light as Work er et indgående studie af dagslysets betydning i bygninger.

- VELUX Dagslyslegat uddeles til arkitektstuderende, der har vist særlig forståelse for dagslysets anvendelse som en bevidst ressource i arkitekturen. Både Kristian Nielsen Kjær og Martin Winther Nielsen viser begge en flot fornemmelse af dagslysets karakteristika, og deres projekter bærer tydeligt præg af en stor interesse og et grundigt studie af dagslysets betydning i arkitekturen, siger Jesper Salskov Jensen, direktør i VELUX Danmark.

Fakta om projekterne:
Dagslys som ramme om beboelse
Martin Winther Nielsens projekt tager udgangspunkt i solens placering på himlen. Betydningen af den høje sol om sommeren kontra den lavtstående vintersol har været undersøgt og indarbejdet i opgaven. Juryen er især imponeret over, hvordan Martin ser ?det store projekt i det lille sted?, i det underspillede valg af sted og bygningstype, og hvordan han ser og fremdrager husets potentiale gennem studiet af dagslyset som det væsentlige materiale.

- Det er en stor anerkendelse at blive tildelt VELUX Dagslyslegat, det betyder meget for mig. I projektet har jeg arbejdet med beboelse i det åbne landskab, hvor man lever helt tæt på årstidernes skiften og lysets indvirken på det beboede i løbet af dagen. Udsynet til landskabet er bygningens ydre ramme en ramme i konstant forandring, fortæller Martin Winther Nielsen.

I projektet har Martin arbejdet inden for den eksisterende volumen og uden de store tilbygninger. Rummene i bebyggelsen har bevaret de eksisterende vinduesåbninger, der er rettet mod et enkelt verdenshjørne pr. rum. På den måde er lysets specifikke egenskaber afhængig af retning og tid på døgnet udnyttet bedst muligt til at skabe nye rum i den gamle bygning, og dagslyset får lov til at udgøre storheden.

Grundigt studie af dagslys
Light as work udført af Kristian Nielsens Kjær fangede juryens opmærksomhed, fordi projektet fremstår visuelt betagende, formidlet på et æstetisk og kunstnerisk højt niveau. Projektet er en erkendelsesrejse ind i lysets verden, hvor Kristian tydeligt demonstrerer sin interesse for dagslysets kvaliteter. Med enkelte indgreb i et pakhus, viser Kristian, hvordan lyset kan danne eller forbedre rum - indgangsrum, opholdsrum, kollektive rum og individuelle rum.

- Dagslys er særligt interessant, fordi det visuelt kan formgive bygninger uden brug af vægge og på den måde skabe passager og ophold i store rum. Dagslyset kan derfor være med til at definere bygningens udtryk, siger Kristian Nielsen Kjær, der planlægger, at legatet skal bruges til at rejse til udlandet for at arbejde yderligere med dagslys og på sigt munde ud i en Ph.d. inden for området.

Juryen håber, at tildelingen af VELUX Dagslyslegat til Kristian Nielsen Kjær vil tilskynde ham til at fortsætte sin rejse i studiet af dagslys og udvikle og anvende sine viden om emnet gennem sit fremtidige virke. Samtidig er håbet, at legatet vil inspirere andre til at foretage lignende rejser ind i lysets verden.

Læs mere her

tags: direktør, Danmark, uddannelse, kunst, udland, studerende, nyuddanned,

lørdag den 11. februar 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Industrien i slutforhandlinger om OK 2012

Akademikerboom skærper jobkampen
Kun en revolution i den private sektor kan redde fremtidens akademikere fra arbejdsløshed, viser ny prognose.
Læs mere her

Tavshed før overenskomstforhandlinger
Både DI og CO-industri er tavse før weekendens overenskomstforhandlinger. HK afviser at have droppet sit hovedkrav.
Læs mere her

Industrien enig om grundlag for ny overenskomst
Industriens parter er ifølge TV2 Finans blevet enige om grundlaget for en ny toårig overenskomst. Allerede nu står det klart, at HK må droppe sit hovedkrav. Photos: Keld Navntoft
Læs mere her

Industrien i slutforhandlinger om OK 2012
I morgen eftermiddag mødes DIs direktør Karsten Dybvad med formand for CO-industri Thorkild E. Jensen for at tage hul på de endelige forhandlinger om en ny overenskomst.Photos: Jens Nørgaard Larsen
Læs mere her

Eksperter sætter lederen i centrum

Markus Bjørn Kraft og Klaus Lund, to af landets absolut dygtigste ledelseseksperter, forener deres erfaring, kompetencer og engagement på årets største lederkonference.

Markus Bjørn Kraft, CEO o Kraft & Partner sætter før frokost fokus på den personlige gennemslagskraft og evnen til at iscenesætte sig selv som leder. Med mere end 20 års erfaring i implementering af virksomhedsstrategier indenfor kunde-, kvalitets, - og markedsorientering stiller Klaus Lund, CEO i Klaus Lund & Partners, om eftermiddagen skarpt på vækst gennem kundeorientering.

Lederkonferencen 2012
Den 23. marts kl. 8.30 på Marriott Copenhagen Hotel
Deltagerprisen er kr. 3.000,-

Konferencen giver endvidere unikke muligheder for networking, sparring og dialog med ligesindede. Riv derfor en dag ud af kalenderen og få masser af inspiration og værktøjer til det nye år.

Læs mere her og få ekstra rabat hvis I er flere der tilmelder jer http://www.probana.com/invitation.leder.htm

Læs mere her

tags: 2012, virksomhed, strategi,

fredag den 10. februar 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om ATV: Lær af sporten og lav et Team Danmark for unge forskere

Danske unge udnyttes på jobbet
Arbejd gratis uden for din normale arbejdstid. Find selv en afløser, hvis du er syg. Søndagstillæg har vi ikke noget af her. Den slags beskeder får unge på arbejdsmarkedet i s igende grad.
Læs mere her

Ingeniører klikker og kigger sig til nyheder
Netmedier er næsten dobbelt så populære nyhedskanaler for ingeniører som papiraviser ? eneste undtagelse er såmænd deres eget fagblad, Ingeniøren
Læs mere her

ATV: Lær af sporten og lav et Team Danmark for unge forskere
De bedste studerende skal have dobbelt SU og rejse- og opholdslegater til ophold ved udenlandske topuniversiteter.
Læs mere her

Snart må internettet bruges til flere eksamener

Ministeriet for Børn og Undervisning øger antallet af fag i de gymnasiale uddannelser, hvor eleverne må få adgang til internettet ved skriftlig eksamen.

Det vakte opsigt både herhjemme og i udlandet, da Danmark i 2010 for første gang tillod gymnasieelever at bruge internettet under skriftlig eksamen. Nu kommer der yderligere fem fag, hvor eleverne frit kan bruge internettet til at søge information.

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini glæder sig over, at der nu bliver åbnet for at bruge internettet til skriftlige eksamener i flere fag i de gymnasiale uddannelser.

?Vi skal sikre, i det omfang det er muligt, at vilkårene til eksamen ligner de vilkår, som eleverne har til daglig. Og når internettet er et værktøj i elevernes daglige måde at arbejde på, er det naturligt også at lade det være tilladt til de afsluttende prøver. Muligheden for at bruge internettet styrker også elevernes forudsætninger for at begynde på en videregående uddannelse,? siger børne- og undervisningsminister Christine Antorini.

Nye eksamensopgaver på vej

Ministeriet for Børn og Undervisning vil nu udvikle nye eksamensopgaver i flere fag på A-niveau. I første omgang gælder det engelsk i stx, hhx og htx, hvor der vil være eksamen med adgang til internettet i maj 2014, samt dansk i hhx og htx.

Eleverne får adgang til internettet, men det er fortsat ikke tilladt at kommunikere med andre under eksamen. Internettet kan bruges til at indsamle, vurdere og præsentere ny information.

De første forsøg med brug af internettet ved skriftlige eksamener fandt sted ved eksamen i 2010 i tre stx-fag: dansk, samfundsfag og matematik, og tre hhx-fag: afsætning, international økonomi og virksomhedsøkonomi. Den efterfølgende evalueringsrapport anbefalede, at ordningen fortsatte i de eksisterende fag, og at nye fag blev inddraget.

Læs mere her

tags: internet, Danmark, 2010, økonomi, uddannelse, udland, virksomhed, undervisningsminister, videregående uddannelse, 2014, undervisning, øl,

torsdag den 9. februar 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Rygsækrejse modner unge ledertalenter

Ingeniører risikerer et ringere pensionistliv med nyt skatteloft
Skattefordelen ved at spare mere end 50.000 kroner op om året på ratepensionen er forsvundet. Det rammer især højtlønnede som for eksempel ingeniører.
Læs mere her

Ingeniører risikerer et ringere pensionistliv med nye skatteloft
Skattefordelen ved at spare mere end 50.000 kroner op om året på ratepensionen er forsvundet. Det rammer især højtlønnede som for eksempel ingeniører.
Læs mere her

Bagtaleri skal stoppes omgående
Sætter lederen ikke ind over for ondskabsfulde drillerier medarbejderne imellem, kan det få alvorlige følger.
Læs mere her

Rygsækrejse modner unge ledertalenter
IKEA sender helt unge ansatte med potentiale til at nå toplederniveau i koncernen et år til udlandet. Rejsen skal ruste dem fagligt og mentalt til at tage et tigerspring på karrierestigen, når de vender hjem.Photos: Asger Ladefoged
Læs mere her

Skoleelever er gennemsnitligt fraværende 12 skoledage om året

For første gang kan vi nu få et overblik over, hvor stort fraværet er på landets grundskoler. UNI?C har indsamlet landsdækkende tal for skoleåret 2010-11.

UNI?C?s rapport viser, at det gennemsnitlige fravær på landsplan i folkeskolerne er 6 procent. Det svarer til, at en elev i løbet af et år er fraværende i 12 dage.

Størstedelen af fraværet skyldes sygdom og lignende. Fravær på grund af sygdom er på 3,7 procent, som svarer til knap otte dage i løbet af et år. En mindre del af det samlede fravær 1,5 procent, som svarer til tre dage skyldes, at skolelederen i løbet af et år har givet eleven lov til at holde fri uden for de almindelige skolefridage. Det ulovlige fravær udgør 0,9 procent, som svarer til knap to dage i løbet af et år.

Variationen i fraværet omkring gennemsnittet er dog betydeligt. Fx har 2/3 af folkeskoleeleverne slet ikke haft ulovligt fravær.

Det ulovlige fravær er næsten på samme gennemsnitlige niveau for elever i 1.-6. klasse, hvorefter det stiger i takt med klassetrinnet. I 10. klasse har knap halvdelen af alle elever haft ulovligt fravær. Og en 10. klasses elev har gennemsnitligt haft fem dages ulovligt fravær om året.

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini glæder sig over, at der nu ligger tal for det reelle fravær på skolerne:

?12 gennemsnitlige fraværsdage i løbet af et skoleår er for meget. Det mest bekymrende er selvfølgelig det ulovlige fravær. Som vi allerede havde en formodning om, er det ulovlige fravær højst i de ældste klasser. Den viden tallene giver os, betyder, at der nu i højere grad er grundlag for at målrette indsatserne mod fravær. Fraværskampagnen er et rigtig godt udgangspunkt for at tage fat om problemerne og det viser sig også, at rigtig mange skoler og uddannelsesinstitutioner med afsæt i kampagnen har sat ekstra ind i forhold til fraværsproblemerne. Og i den forbindelse ser jeg frem til, at den udviklingspulje på syv millioner kroner, der er afsat til projekter til nedbringelse af fraværet, vil give os dokumentation for, hvilke initiativer der virker.?

Mens det ulovlige fravær tilsyneladende er fordelt jævnt over året, viser det fravær, som skolelederen har givet tilladelse til udover de almindelige ferie- og fridage, en svag stigning i februar. Det tyder på, at mange forældre beder eleverne fri uden for skolens normale vinterferie og at skolerne giver tilladelse til det.

Undersøgelsen viser desuden, at der er større ulovligt fravær blandt elever med ikke-dansk herkomst. Når det gælder sygdom og fravær med skolelederens tilladelse, er der ingen forskelle i forhold til herkomst.

Det er første gang, der er indsamlet landsdækkende fraværsoplysninger, og der er skoler, som ikke har kunnet levere oplysninger. Dog må undersøgelsen siges at give et tilstrækkeligt repræsentativt billede af fraværets omfang på landsplan. Da der ikke er indsamlet oplysninger fra tidligere år, som disse tal kan sammenlignes med, kan der ikke siges noget om tendenserne inden for omfanget af fravær. Det vil først ske til næste år, hvor der blive indsamlet tal for skoleåret 2011-12.

Læs mere her

tags: 2010, 2011, uddannelse, ulovlige, folkeskole, undervisningsminister, uddannelsesinstitution, undervisning, øl,

onsdag den 8. februar 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Simens Windpower varsler fyring af 270 medarbejdere

Snyder de ansatte sig til ekstra pauser?
LEDELSESDILEMMAET: Dine medarbejdere er blevet langt mindre effektive det seneste år og du mistænker dem for at drive den af, når du er væk. Laver du regler for pauser på jobbet?
Læs mere her

Mærsk-formand årets nordiske formand
Midt i turbulensen og de store udskiftninger i ledelsen hos A.P. Møller - Mærsk er der hæder til gruppens formand.Photos: Malte Kristiansen
Læs mere her

Simens Wind Power varsler fyring af 270 medarbejdere
Fyringerne skal slanke organisationen, men samtidig med at vindmølleproducenten planlægger fyringer, gør de klar til at ansætte 150 nye medarbejdere.
Læs mere her

Simens Windpower varsler fyring af 270 medarbejdere
Fyringerne skal slanke organisationen, men samtidig med at vindmølleproducenten planlægger fyringer, gør de klar til at ansætte 150 nye medarbejdere.
Læs mere her

Global Excellence åben for ansøgninger

Prisen er på 1,5 mio. kroner og gives for forskning, udvikling og brug af ny viden inden for sundhed. Både universiteter og hospitaler kan søge.

Anerkendelse til de bedste miljøer
De bedste faglige miljøer inden for forskning, udvikling og brug af ny viden på sundhedsområdet skal anerkendes. Både universiteter og hospitaler kan søge Global Excellence-prisen.

Ansøgning fra både universiteter og hospitaler
Kravet for at komme i betragtning er, at ansøger er en fagligt og organisatorisk afgrænset enhed bosat på et universitet eller hospital/psykiatrisk center i hovedstadsregionen.

Ny viden skal tages i brug
Samtidig skal ansøgerne kunne vise, at deres forskning foregår på højeste nationale og internationale niveau, samt at den nye viden fra forskningen tages i brug og bidrager til udvikling i patientbehandlingen.

Send ansøgningen inden 2. april
Ansøgninger skal sendes elektronisk til Global Excellence sekretariatet i Region Hovedstaden på e-mail: globalexcellence@regionh.dk. Ansøgningsfristen er mandag den 2. april kl. 12.00.

Hospitaler og universiteter samarbejder
Global Excellence i sundhed er etableret i et samarbejde mellem Region Hovedstaden, Københavns Universitet og Danmarks Tekniske Universitet. Målet med prisen er at anerkende og fremme kompetente faglige miljøer i international særklasse inden for sundhedsområdet på regionens hospitaler og universiteter.

Læs mere her

tags: København, hospital, Danmark, hovedstad, Region Hovedstaden, miljø, Danmarks Tekniske Universitet,

tirsdag den 7. februar 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Hun muger ud og malker for 33 kroner i timen

Mikrolån kan være vejen ud af kontanthjælp
I Aarhus har foreløbig 12 kontanthjælpsmodtagere og førtidspensionister ifølge Ugebrevet A4 fået et såkaldt mikrolån fra kommunekassen til at få foden under eget bord.
Læs mere her

Østarbejdere malker og muger ud for 33 kroner i timen
Ungarere knokler for 33 kroner i timen på et dansk landbrug - fagforeningen skriger løndumping og menneskehandel, men både arbejderne og landmanden er godt tilfredse.
Læs mere her

EU truer retten til at strejke
Arbejdsgivere og lønmodtagere enige om, at EU-kommissionen er gået over stregen med et forslag om, at alle medlemslande skal advare kommissionen, hver gang der er optræk til arbejdskonflikter.
Læs mere her

Hun muger ud og malker for 33 kroner i timen
De to ungarere Katalin Rábai og Péter Balogh knokler for 33 kroner i timen på et dansk landbrug. Fagforeningen skriger løndumping og menneskehandel, men både arbejderne og landmanden er godt tilfredse.
Læs mere her

Mere forskning og undervisning

15 procent flere videnskabelige medarbejdere på CBS i løbet af tre år. Udsigt til mere forskning og bedre undervisning

CBS søger i disse dage gennem internationale og danske jobannoncer 70 videnskabelige medarbejdere, og de næste to til tre år følger flere rekrutteringer. Ifølge rektor Per Holten-Andersen skal de nye medarbejdere styrke forskningen, give flere undervisningstimer på nogle af kandidatuddannelserne og mere forskningsbaseret undervisning.

- Forskning og undervisning er områder, hvor vi hele tiden skal udvikle os, og vi styrker nu begge dele markant. Vi øger holdet af fastansatte, videnskabelige medarbejdere med 15 procent i løbet af de næste to-tre år, siger Per Holten-Andersen.

Flere gode kort på hånden
CBS har i 2010 og 2011 styrket undervisningen med mindre hold, mere vejledning og et øget timeantal på nogle af uddannelserne. Sidste år begyndte direktionen processen med at designe strategien for rekrutteringen af nye, fastansatte videnskabelige medarbejdere. Et af kravene er at imødekomme behovene på de uddannelser, som CBS tilbyder i de kommende år. I budgettet for 2012 er rekruttering af videnskabeligt personale prioriteret helt i top. Dette gælder alle typer stillinger, både tidsbegrænsede og fastansatte.

- De studerende bør opleve, at undervisningen styrkes. Kvaliteten af undervisningen får et løft, fordi vi får flere gode kort på hånden og flere videnskabelige medarbejdere, som er fastansatte og derfor har en solid forankring i deres fag. Vi foretager en stærk investering i uddannelse af den næste generation af danske erhvervsledere, siger Per Holten-Andersen.

De videnskabelige medarbejdere rekrutteres bredt på institutterne med et øje til, hvor behovet er størst. CBS har 600 fastansatte, videnskabelige medarbejdere og med de kommende rekrutteringer i 2012, 2013 og 2014, er målet at udvide holdet med 15 procent.

Læs mere her

tags: 2010, 2011, 2013, uddannelse, 2012, studerende, rektor, Forskning, 2014, videnskab, jobannonce, strategi, undervisning, kandidatuddannelse, undervisningstimer, øl,

mandag den 6. februar 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Hyr en ghostwriter og øg chancen for at få jobbet

Tre mænd håndterer Femernprojektets 1.000 risici
Verdens længste sænketunnel er på vej mellem Danmark og Tyskland. Et projekt til 40 mia. kr., der efter planen skal stå klar i 2020. Ingeniøren har talt med de tre danske ankermænd bag Femernprojektet og spurgt dem, hvordan de arbejder med risikostyring i det daglige.
Læs mere her

Hyr en ghostwriter og øg chancen for at få jobbet
Krisen har åbnet for et konsulentmarked, hvor ledige får andre til at skrive deres jobansøgninger. Levnedsmiddelingeniør Miriam Ryrberg From brugte mere end 4.000 kroner på en coach ? og fik sit drømmejob.
Læs mere her

Ny chef for DTU Fødevareinstituttets ernæringsafdeling

Gitte Gross er ny afdelingschef i DTU Fødevareinstituttets Afdeling for Ernæring pr. 1. maj 2011. Afdeling for Ernæring overvåger, hvad danskerne spiser, og rådgiver og forsker især i forebyggende ernæring og sundhedsfremme i befolkningen.

Gitte Gross kommer fra en stilling som leder af Nationalt Videncenter for Fødevarer og Sundhed, Viffos, og har tidligere været ansat i Suhrs, Forbrugerrådet, FOA og den kommunale levnedsmiddelkontrol. Hun har desuden siddet i DTU Fødevareinstituttets advisory board siden 2007. Gitte Gross er uddannet bromatolog og har efteruddannet sig inden for blandt andet kommunikation og ledelse.

Hun har ofte markeret sig i den offentlige fødevaredebat og modtog i 2001 FLIK's hæderspris for sin indsats inden for fødevarekommunikation. FLIK er Foreningen af Levnedsmiddelkandidater og Ingeniører i Danmark.

"Vi ser frem til samarbejdet med Gitte Gross og mener, hun er rigtig godt klædt på til opgaven som afdelingschef i instituttets Afdeling for Ernæring. Gitte Gross har stor faglig indsigt i ernæringsområdet og har flerårig erfaring med kommunikation og ledelse. Hun har også stor erfaring i at samarbejde med både fødevareindustrien og offentlige institutioner", siger institutdirektør Henrik C. Wegener fra DTU Fødevareinstituttet.

DTU Fødevareinstituttets Afdeling for Ernæring står for den nationale overvågning af danskernes kostvaner og den nationale fødevaredatabank, som afdelingen vedligeholder med oplysninger om danske fødevarers indhold af næringsstoffer. Næringsstofoplysningerne bruges blandt andet i fødevareindustrien til at udarbejde næringsstofdeklarationer. Afdelingen forsker også i de faktorer, der kan påvirke forskellige befolkningsgruppers kostvalg.

"Ernæringsafdelingen producerer helt central viden for at kunne fremme sunde kostvaner og forebygge de livsstilssygdomme, som alt for mange mennesker lider af. Jeg har fulgt DTU Fødevareinstituttets arbejde i mange år og glæder mig over at have fået mulighed for at bidrage til det vigtige arbejde", siger afdelingschef Gitte Gross fra DTU Fødevareinstituttet.

Tidligere forskningschef i afdelingen, Inge Tetens, forsætter i DTU Fødevareinstituttet som professor i ernæring. Inge Tetens vil dermed fortsat stå for en stor del af den forskningsmæssige indsats i Afdeling for Ernæring.

Læs mere
Læs mere om Afdeling for Ernæring på DTU Fødevareinstituttets website:
http://www.food.dtu.dk/Default.aspx?ID=11114

Læs mere her

tags: direktør, Danmark, 2011, 2001, 2007, overvågning, DTU, Forbrugerrådet, advisory board, kommunikation,

søndag den 5. februar 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Lønaftale på plads for 55.000 bankansatte

Er du en rollemodel?
Hvis man skal være en god rollemodel, skal ens ansatte og omverdenen kunne forholde sig til hele personen inden i jakkesættet.
Læs mere her

Lønaftale på plads for 55.000 bankansatte
Ansatte i banker landet over kan se frem til en yderst sparsom lønstigning de kommende år.
Læs mere her

Gymnasieelever strømmer til talentuddannelse i hovedstadsregionen

Akademiet for Talentfulde Unge åbner to nye afdelinger på Sjælland
Talenter skal løse fremtidens udfordringer
De næste to år skal 300 talentfulde gymnasieelever være med til at løse Europas krise, debattere megatrends i informationsteknologien og komme med deres bud på, hvordan man undgår videnskabelig uredelighed. Arrangementerne står Akademiet for Talentfulde Unge for.

Succes udvides nu med to afdelinger
De seneste tre år har Akademiet for Talentfulde Unge tilbudt hovedstadsregionens gymnasielever med særlige boglige talenter ekstra udfordringer uden for skoletid. Og initiativet er en succes. Så stor en succes, at der her i januar åbner to nye afdelinger af akademiet på Sjælland en i Hillerød og en i Greve.

2,6 millioner regionale kroner muliggør Akademiet
Region Hovedstaden har støttet projektet med 2,6 millioner kroner. Den store tilslutning til initiativet glæder Marianne Stendell (S), der er formand for Region Hovedstadens Udvalg for fremtidens uddannelse og forskning:

Talenter har også brug for opmærksomhed
- Den danske hovedstadsregion skal i fremtiden leve af viden. Derfor er det vigtigt, at vi også har fokus på de af vore unge mennesker, der har et særligt talent. Initiativet her vidner om, at dygtige unge også har brug for et frirum, hvor de kan blive inspireret og inspirere hinanden til at blive endnu bedre. Det er jeg glad for, at Region Hovedstaden kan bidrage til, siger Marianne Stendell.

To år langt uddannelsesforløb oven i den normale skoletid
Gymnasieeleverne bliver udvalgt til at deltage i det to år lange uddannelsesforløb af deres lærere og rektor og bliver derefter screenet af akademiet selv, inden de bliver optaget. Alle aktiviteterne ligger efter skoletid, så selv når de er kommet gennem nåleøjet, er det hårdt arbejde at gå på Akademiet for Talentfulde Unge. Det afskrækker
dog ikke de flittige elever:

Akademiet udvider år for år
- De elever som går hos os, udtrykker ofte et behov for at blive udfordret på et højere fagligt niveau, end de er vant til. De er ekstremt engagerede og har en stor forkærlighed for læring og viden, og det er derfor, at de møder op gang på gang efter en lang skoledag. At vi nu åbner to nye afdelinger og tredobler vores deltagerantal vidner om, at der sidder rigtig mange motiverede gymnasieelever derude med potentiale til at nå langt, fortæller projektleder Nynne Afzelius.

Yderligere oplysninger hos

Marianne Stendell, formand for Region Hovedstadens Udvalg for fremtidens ud-dannelse og forskning, tlf. 23 41 01 57
Nynne Afzelius, projektleder for Akademiet for Talentfulde Unge, tlf. 26 45 65 51

Læs mere her

tags: Europa, uddannelse, Sjælland, hovedstad, teknologi, Region Hovedstaden, Greve, Hillerød, rektor, videnskab, projektleder,