tirsdag den 31. juli 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om IDA-formand: Vi vil stadig mangle 13.500 ingeniører om otte år

Nærhed til studerende sender SDU?s ingeniøroptag på himmelflugt
Antallet af nye studerende, der er optaget på Syddansk Universitets ingeniøruddannelser, er eksploderet i år. Forklaringen er mindre massemarkedsføring og fokus på tætte relationer til de kommende studerende, lyder det fra SDU.
Læs mere her

Akademikeres løn klarer sig gennem krisen
Danskere med lange uddannelser har fået en anelse mere i lønningsposen, mens kortuddannede og ufaglærte taber til inflationen.
Læs mere her

Ingeniørhøjskolen i København har rekordoptag af ingeniører
Med en stigning på hele 45 procent siden sidste år i antallet af optagede studerende på diplomingeniøruddannelsen er Ingeniørhøjskolen i København en af årets højdespringere. Forklaringen er tidssvarende uddannelser og samarbejde med erhvervslivet, mener konstitueret rektor.
Læs mere her

IDA-formand: Vi mangler 13.500 ingeniører om otte år
Frida Frost glæder sig over en markant fremgang i antallet af optagne på ingeniørstudierne, men hendes lommeregner siger stadig, at Danmark oplever massiv ingeniørmangel om få år.
Læs mere her

IDA-formand: Vi vil stadig mangle 13.500 ingeniører om otte år
Frida Frost glæder sig over den markante fremgang i antallet af optagne på ingeniørstudierne, men hendes lommeregner siger stadig, at Danmark oplever massiv ingeniørmangel om få år.
Læs mere her

mandag den 30. juli 2012

Den traditionelle jobansøgning er mere effektiv end netværket

I lang tid er der blevet fokuseret på, at netværk er vejen frem, når man leder efter et nyt job. Nu viser det sig imidlertid, at det måske er mere fornuftigt at satse på den traditionelle ansøgning end på netværket, når man er midt i en jobsøgning.

I de seneste uger har flere medier haft artikler om, at flere får job ved at sende en traditionel ansøgning end ved at stole på, at netværket kan skaffe det næste job.

Analyse viser at flest får job gennem traditionelle jobansøgninger

I på baggrund af en analyse foretaget af analysebureauet Wilke, konkluderer Avisen.dk at flest får job gennem traditionelle jobansøgninger. I analysen svarer over 50%, at de har fået deres job gennem en traditionel ansøgning. Under 20% siger, at det er deres netværk, der har skaffet dem job. Analysen fra Wilke er ikke den eneste af sin slags. Flere undersøgelser viser samme tendens. Netværket bliver fremhævet, men det er ikke altid vejen frem at stole på, at det er netværket, der kan skaffe det næste job.

Skriv en god ansøgning og kom i betragtning til jobbet

Til trods for undersøgelserne, bør man dog ikke afskrive sit netværk fuldstændigt. Man bør bruge det som et supplement til den mere traditionelle jobsøgning. For at komme i betragtning til jobbet, er det vigtigt i første omgang, at skrive en god ansøgning. På Jobzonen kan man finde mange gode råd til jobansøgning og cv.


Læs mere her

tags: arbejdsliv, jobansøgning, kaffe,

Dagens nyheder - Læs bla. om Kunsten at afskedige respektfuldt

Ekspert forudser langvarig konflikt mellem 3F og Vejlegården
Konflikten i Vejle har udviklet sig til en principiel kamp mellem de kristelige og LO-familien. Og da ingen af parterne vil tabe ansigt, kan konflikten vare mange måneder endnu, vurderer arbejdsmarkedsforsker.Photos: Camilla Rønde
Læs mere her

Konflikten på Vejlegården fortsætter efter kuldsejlede forhandlinger
Lørdag blev ikke dagen, hvor 3F og Vejlegården blev enige om en overenskomst mellem restauranten og 3F. Parterne er uenige om, hvem der bærer skylden.Photos: Camilla Rønde
Læs mere her

Kunsten at afskedige respektfuldt
KARRIEREPANELET: At afskedige en medarbejder er én af de sværeste ledelsesopgaver, som kræver grundig forberedelse og aldrig må blive en rutine. Det handler om at sikre, at hverken medarbejderen, lederen eller virksomheden lider unødig skade.
Læs mere her

søndag den 29. juli 2012

Find et kollegie og bliv klar til studiet

De forskellige universiteter starter snart deres intro periode, og tusindvis af unge mennesker leder derfor efter en lejlighed, som de kan flytte ind i. Men det kan være svært at finde en lejlighed i store byer som København, Århus etc. Og hvis man ikke har været tilmeldt en boligorganisation i flere år, kan det være rigtig svært at finde en lejlighed.

Men en af de muligheder man så kan vende sig imod, er kollegieværelser. For når alt kommer til alt - finder du nok ikke billigere lejligheder end et kollegieværelse. Huslejen overstiger sjælendt 2.500 kr., og det giver noget tiltrængt luft i ens SU-budget. Der er ofte ikke så lang ventetid på kollegieværelser, så det vil ofte være muligt at kunne finde én forholdsvis akut.

Samtidig slipper du for at erhverve dig basale ting, som fx en stavblender, kartoffelskræller, brødrister etc., da man ofte deler køkken med andre, hvor der allerede er disse ting. Og hvis der er noget man kan bruge som studerende, så er det at spare penge.

Er du ny i den by du skal studere, finder du også lyn hurtigt nye venner på et kollegie, ift. hvis du sad alene i din lejlighed på Amager. Og du omgiver dig med mennesker, der besidder forskellige kompetencer. Der kan fx være en IT Studerende, som kan hjælpe dig hvis computeren driller. En ernæringsstuderende der kan hjælpe dig med en sundere kost, og en filosofi studerende der lige kan hjælpe dig med hvad Kierkegaard mener om spidsborgeren.

Og du har altid en der kan tage et slag bordfodbold med dig i dagligstuen, eller en der kan lave en kop te til dig, når du er syg. Så udover huslejen, er der mange andre fordele ved at vælge et kollegie.

Synes du at et kollegie lyder som noget for dig, kan du se hjemmesiden www.findkollegie.dk der giver en oversigt over alle kollegier og ungdomsboliger i Danmark.

Læs mere her

tags: Danmark, København, Århus, Amager, fodbold, computer, penge, organisation, studerende, husleje, ernæring,

Dagens nyheder - Læs bla. om 3F: Vi har en løsning på Vejlegård-konflikten

Østarbejdere strømmer til presset 3F
På trods af massiv medlemsflugt oplever flere sydjyske 3F-afdelinger, at østeuropæere, der arbejder i Danmark, vil under deres vinger.Photos: Brian Bergmann
Læs mere her

Forsker: Nu skal polakkerne selv sprede ordet
Hvis østarbejdere ønsker bedre forhold og mere i løn, så må de sprede budskabet om danske fagforeninger, mener forsker.Photos: Morten Dueholm
Læs mere her

3F: Vi har en løsning på Vejlegård-konflikten
3F-formand hævder at have en løsning, hvor ingen taber, men hvor ingen heller er helt tilfredse.Photos: Camilla Rønde
Læs mere her

lørdag den 28. juli 2012

Højesteret: Gravide har ikke forrang

Bliver du gravid, mens du er ansat i en tidsbegrænsede stilling, har du ikke automatisk krav på at blive fastansat, selv om der er ledige stillinger i virksomheden. Det har Højesteret for nylig afgjort i to forskellige sager. Graviditet giver ikke i sig selv tidsbegrænset ansatte forrang, påpeger Dansk Erhverv.

Mange arbejdsgivere afholder sig fra at opsige gravide medarbejdere, fordi det typisk koster en godtgørelse på 9 måneders løn, hvis arbejdsgiveren ikke kan løfte den tunge bevisbyrde, der beskytter de gravide, siger underdirektør i Dansk Erhverv Charlotte Vester.
Men hvad gælder, når den gravide er ansat i en tidsbegrænset stilling, og der er ledige stillinger i virksomheden, når den tidsbegrænsede stilling udløber Det har Højesteret for nylig taget stilling til i to forskellige sager. Højesteret afgjorde, at det var i orden ikke at fastansætte de to gravide medarbejdere, der var ansat i tidsbegrænsede stillinger.

Eleven blev gravid
I den ene sag blev eleven gravid. Elevforholdet var sat til at vare 1 ½ år. I slutningen af elevforholdet var der opslået 5 stillinger, som eleven søgte. Hovedparten af de evalueringer eleven havde modtaget i sin elevtid var positive, men eleven fik alligevel afslag på alle 5 stillinger.
I den anden sag, som blev ført af Dansk Erhverv, var en medarbejder ansat i en tidsbegrænset stilling gået i fertilitetsbehandling, hvilket hun havde fortalt sin arbejdsgiver. I ansættelsesperioden på knap et år havde der været en hel del ledige stillinger, som medarbejderen dog ikke blev tilbudt, selvom hun ønskede fastansættelse.
I begge sager påstod medarbejderne, at deres graviditet eller fertilitetsbehandling var skyld i, at de ikke var blevet fastansat. I ingen af sagerne mente Højesteret dog, at medarbejderen havde sandsynliggjort, at det skulle være tilfældet, og begge arbejdsgivere blev derfor frikendt, fortæller Charlotte Vester.
Dommene understreger, at tidsbegrænset ansatte ikke automatisk har ret til at blive fastansat, når de er gravide, selv om der er ledige stillinger i virksomheden. Som udgangspunkt indgår de på lige fod med andre ansøgere, uddyber hun.

Ikke nok at pege på den gravide mave
I denne type sager om gravide i tidsbegrænsede stillinger, der søger ledige stillinger i virksomheden, er der en såkaldt delt bevisbyrde. Det betyder, at hvis den tidsbegrænset ansatte kan sandsynliggøre, at graviditet eller fertilitetsbehandling kan have været skyld i, at hun ikke fik tilbudt den ledige stilling, vender den tunge bevisbyrde over på arbejdsgiveren. Så er det op til arbejdsgiveren at bevise, at graviditet eller fertilitetsbehandling alligevel ikke har spillet ind, da man traf beslutning om, hvilken jobansøger man ville tilbyde jobbet, forklarer Charlotte Vester.

Arbejdsgiveren må nemlig ikke lægge vægt på graviditet og fertilitetsbehandling, men kun lovlige kriterier som f.eks. uddannelse, erfaring, osv. Det Højesteret har afgjort er, at den gravide ikke kan vælte bevisbyrden over på arbejdsgiveren bare ved at sige, at hun jo var gravid. Der skal mere til, slutter hun.

Godtgørelse på 25.000 kr., hvis medarbejderen vinder
Hvis det går galt for arbejdsgiveren, og virksomheden taber en sag om ikke at fastansatte en gravid medarbejdere i tidsbegrænset stilling, har Højesteret afgjort, at prisen som udgangspunkt er en godtgørelse på 25.000 kr.
For yderligere information kontakt Charlotte Vester på mobil 2887 2861.

Læs mere her

tags: direktør, uddannelse, virksomhed, jobansøger, arbejdsgiver, ansættelse,

Dagens nyheder - Læs bla. om Peter Engberg passede tanken

3F's aktioner er lige efter bogen
Sagen om Vejlegården har bragt 'Den danske model' på banen. Modellen, som sikrer de ansatte mest indflydelse
Læs mere her

For mange får studiepladser
Overblik. Rekordmange har søgt studieoptagelse i år. Der er dog delte meninger om, hvorvidt alle skal have en studieplads, og hvor
Læs mere her

Højtuddannet arbejdskraft skaber flere job i virksomheder
Når en lille eller mellemstor virksomhed ansætter den første højtuddannede, skaber det gennemsnitligt otte nye job på arbejdspladsen, viser tal fra en ny analyse.
Læs mere her

Vejlegården klar med kaffe til 3F-boss
De stridende parter i Restaurant Vejlegården-konflikten vil gerne mødes, men restauratør Amin Skov afviser, at mødet kan ende med, han skifter fra Krifa til 3F.Photos: Bo Amstrup
Læs mere her

Peter Engberg passede tanken
Ferietjans. Sommerjobbet lærte Nykredits topchef at gøre kassen op og skabe kunderelationer på en øde tankstation midt om natten i 1960erne - og så lærte han at køre lastbil. Photos: Bjarke Bo Olsen
Læs mere her

fredag den 27. juli 2012

Har du en Mini MBA

PROBANA Business School sætter nye standarder.

I 1992 slog PROBANA for første gang dørene op for sine online efteruddannelser. Siden har flere tusind danske erhvervsledere været igennem de succesfulde døre og det er især den populære Mini MBA der trækker. En her og nu uddannelse der tilbyder de kendte teorier og ledelsesværktøjer til en fordelagtig pris og på blot 6-10 måneder. Det er et avanceret executive lederudviklingsprogram med en klar forretningsmæssig orientering tilpasset de danske erhvervslederes travle hverdag.

I sin tid førte lanceringen af Mini MBAen til så stor efterspørgsel, at PROBANA har kørt med fuldt bookede hold lige siden. I 2012 har PROBANA Business School derfor valgt at fordoble antallet af kurser i både Århus og København. Kursusdeltagerne der spænder fra topdirektører til ledere fra mindre virksomheder bliver tiltrukket af det høje niveau og den lave pris.

På kursusdagene bliver deltagerne forkælet med oplæg fra Chris MacDonald, Charlotte Bircow, Steen Hildebrandt og mange andre spændende profiler fra det danske erhvervsliv.

Hvis du endnu ikke har en Mini MBA fra PROBANA kan du benytte dig af fredagens fantastiske tilbud 3 stk. MINI MBA uddannelser for kr. 50.000,- ex moms (Normalpris kr. 35.000,- ex moms pr. stk.)

Læs mere her

tags: København, direktør, Århus, uddannelse, OB, 2012, virksomhed, moms, efteruddannelse, ledelsesværktøjer, sprog, værktøj,

onsdag den 25. juli 2012

Nyuddannet - hvad skal man lægge vægt på i jobansøgningen

Ung, nyuddannet og uden job. Hvad nytter det at søge et job, når alle forventer, at man har 5 års erfaring

Det er vigtigt som nyuddannet at fremlægge sine faglige- og personlig kompetencer, at markedsføre sig selv så markedsværdien springer i øjnene, og virksomheden er motiveret til at kalde til samtale. Her er nogle gode råd:

1. Kend markedsværdien
Arbejdslivet efterlyser ikke kun faglige kompetencer, men også personlige kompetencer. Man ansætter ikke en faglig kompetent, men et helt menneske. Arbejde, familie og fritidsliv er et sammenhængende hele, der giver en markedsværdi i forhold til efterspørgslen på arbejdsmarkedet.

Forsøg at formidle kompetencer, så de kan bruges optimalt i forhold til virksomhedens strategier. Tænk på sociale kompetencer, der er tilpasset kulturen i virksomheden, at kunne følge arbejdsopgaver til dørs, den personlige fremtræden og performance: Såsom at være initiativrig, udholdende og engagerende.

Nyuddannede mangler måske erfaring, og der skal slibes et par kanter, men det hører til småtingsafdelingen i betragtning af det fundament, der hviles på. Fundamentet er de faglige- og personlige kompetencer, og der bliver vurderet i forhold til de muligheder virksomheden ser for at skabe værdi gennem den nyuddannede. Denne kan formes, der er muligheder, og det er i sig selv en markedsværdi for den nyuddannede.

2. Studiejobs, Fritidsopgaver og Fritidsinteresser
Den nyuddannede har langt flere kompetencer, som han kan benytte i sin jobsøgning, end han egentlig er klar over. Det gælder om at få sat ord på de erfaringer, man faktisk har. Rigtig mange betragter de opgaver, de har udført i deres fritid, som irrelevante, når der skal sammensættes et CV eller en ansøgning. Det er en almindelig opfattelse, at opgaver, man ikke har fået løn for, ikke giver kompetencer - hverken faglige eller personlige - i hvert fald ikke noget der er værd at nævne.
Der kan være studiejobs, praktikophold i virksomheder, feltarbejder under studiet, fritidsopgaver og fritidsinteresser, der har værdi. Det, der er væsentligt, er at få sat ord på, hvilke opgaver blev der løst, og hvilke erfaringer man har fået herfra. Det kan være, at disse kompetencer stille og roligt forsvinder ud af CVet med tiden, da der bliver fyldt mange nye faglige kompetencer på, men som en start er de vigtige.

Få beskrevet de faglige kompetencer og få sat ord på de opgaver der er udført. I forhold til de personlige kompetencer er det vigtigt, at man beskriver dem med eksempler. Det er ikke nok at skrive, at man er modig, udholdende og konkurrenceminded.

Ansøgning og CV
Som nyuddannet er det vigtigt, at man får beskrevet de muligheder, som virksomheden vil kunne se i en. De ved godt, at man ikke har 5 års erfaring eller mere, men der kan være mange grunde til, at de netop gerne vil have en nyuddannet.

Læs mere her

tags: virksomhed, arbejdsliv, strategi, arbejdsmarked, konkurrence, nyuddanned,

Dagens nyheder - Læs bla. om Bylder og kløe florerer på arbejdspladserne

Hellere en tom stol end en pistol for panden
Ultimatum. Det kan blive dyrt, når en nøglemedarbejder forlader virksomheden. Men hvis vedkommende truer med at gå for at få sine krav om efteruddannelse igennem, vil det ofte være bedre at sige farvel.
Læs mere her

Kvinders karrierer må vige for det syge barn
Arbejdsliv. Mor passer det syge barn i højere grad end far, viser ny undersøgelse. Det har konsekvenser for kvindernes karrierer, mener flere interesseorganisationer.
Læs mere her

Bylder og kløe florerer på arbejdspladserne
På seks år er anmeldelser af hudsygdomme på grund af arbejde steget med 99 procent. Det sker, fordi vi er blevet opmærksomme på, at det kan skyldes jobbet, mener souschef i Arbejdsskadestyrelsen.
Læs mere her

tirsdag den 24. juli 2012

Sådan sikrer du dig den nyeste viden

Efteråret byder på nye og spændende udfordringer MasterClass in Human Ressource Management, en perlerække af konferencer og ikke mindst den populære Mini MBA.

På nuværende tidspunkt har ledere, HR-konsulenter, og personaleansvarlige fra både den offentlige og private sektor allerede sikret sig pladser på uddannelserne, hvor deres evner som strategiske sparringspartnere bliver udfordret og udviklet.

Uddannelserne hos PROBANA Business School er baseret på e-learning, hvilket giver dig mulighed for at læse, når du kan og vil, og desuden kræver det kun en internet-adgang, før du har adgang til hele uddannelsesplatformen med pensum, cases samt netværket Karrriereforum. E-learningen kombineres med fysiske kursusdage, hvor professionelle og erfarne undervisere sørger for at koble teorien til praksis og sikrer en forankring af uddannelsen i den enkelte deltagers hverdag.

På kursusdagene bliver deltagerne desuden forkælet med oplæg fra Chris MacDonald, Charlotte Bircow, Steen Hildebrandt og mange andre spændende profiler fra det danske erhvervsliv.

Med en uddannelse fra PROBANA Business School styrkes dine evner til at analysere det dynamiske spil mellem medarbejdere, arbejdsopgaver, jobfunktioner og ledelse internt i virksomheden. Uddannelserne trækker på landets dygtigste fagfolk. PROBANA Business School møder dig der, hvor du er.

Læs mere her

tags: internet, uddannelse, OB, virksomhed, Management, HR-konsulent, strategi, E-learning,

Dagens nyheder - Læs bla. om Original og anderledes

Kufferter skal være lettere
EU er på vej med nye regler for arbejdsvilkår i lufthavne for kuffertslæbere. Der stilles blandt andet forslag om skrappere krav for, hvor tunge kufferter må være.Photos: Jeppe Bøje Nielsen
Læs mere her

Danskere siger nej til ufaglært arbejde
Stadig flere ufaglærte job inden for bestemte brancher i Danmark bliver besat af udlændingePhotos: Nikolai Linares
Læs mere her

En dansk svendeprøve giver job
Hæng i, og gør uddannelsen færdig. Det budskab til unge på en erhvervsfaglig uddannelse bliver styrket af en undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Velværd, SFI. Photos: Lars Rasborg
Læs mere her

Jobfesten i gang for ingeniører
Mens store dele af arbejdsmarkedet står i stampe, går kun knap tre procent af ingeniørerne ledige, mens jobopslagene boomer. Fagforening ser tegn på flaskehalse uden for de store byerPhotos: Jens Nørgaard Larsen
Læs mere her

Flere hundrede ansøgere til ufaglærte job
Det er ikke usædvanligt med flere hundrede ansøgere, når et ufaglært job bliver slået op, lyder meldingen fra otte af Danmarks største arbejdsgivere.Photos: Dennis Lehmann
Læs mere her

125.000 flirter med ny fagforening
Men det er overraskende få, siger professor.Photos: Henning Bagger
Læs mere her

Frynsegoder får fyresedlen
Nye tal fra Multidata og Dansk Erhverv viser, at danske virksomheder skærer i de ansattes frynsegoder over én kam.Photos: Karsten Schnack
Læs mere her

Jobpatrulje trevler Nordsjælland for ungarbejdere
LOs jobspatrulje bevæger sig igennem Nordsjælland for at tjekke unge arbejdsvilkår. Det er især de mindre steder, hvor der er problemer og enkelte steder vil opleve faglig opfølgning efter besøget.Photos: Andreas Beck
Læs mere her

Lavtlønnede vil have sundhedsordninger
Stadig flere fag- og ufaglærte får via deres overenskomster gratis adgang til behandling hos fysioterapeuter og massører og benytter sig af tilbuddet i vidt omfang.Photos: Claus Bjørn Larsen
Læs mere her

Original og anderledes
Unboss skal have seks stjerner. Det er en af de bedste danske ledelsesbøger, der er skrevet i år. Der er en rød tråd fra Gary Hamel til Lars Kolind og Jacob Bøtters bog. Men der er også tråde til Frederick Taylors Scientific Management, som er blevet lagt for had gennem mange år, men har fået pustet nyt liv efter lean bølgen skyllede over konsulentfirmaerne, produktionsvirksomhederne og hospitalerne. Med blandede resultater.
Læs mere her

torsdag den 5. juli 2012

Ny skoleleder på Danehofskolen pr. 1. august 2012

Peter Nordby, 45 år, tiltræder 1. august jobbet som skoleleder på Danehofskolen i Nyborg.

Peter Nordby er læreruddannet og har siden 1992 opnået bred erfaring både som underviser i folkeskolen og på teknisk skole og i lederstillinger.

Fra 2002 - 2011 har Peter Nordby været ansat som afdelingsleder og souschef på Brørup Skole i Vejen Kommune. Senest har Peter Nordby fungeret som kombineret leder for specialcenteret på Højmarkskolen og som pædagogisk afdelingsleder for den almene skole.

Privat er Peter Nordby gift og har to børn på 17 og 19 år. Familien er bosiddende i Kolding.

På Danehofskolen skal Peter Nordby bl.a. stå i spidsen for arbejdet med at udvikle Danehofskolens nye fælles kultur.

Danehofskolen er en sammensmeltning af tidligere Skovparkskolen, Borgeskovskolen og Vindinge Skole og består nu af to afdelinger: hhv. afdeling Nyborg og afdeling Vindinge.

Danehofskolen har over 700 elever og ca. 90 ansatte.

For yderligere oplysning kontakt:
Skole- og kulturchef Jan Hermansen, tlf. 6333 7881
Peter Nordby tlf. 3061 9521

Læs mere her

tags: 2011, 2002, Kolding, Nyborg, folkeskole,

Dagens nyheder - Læs bla. om Over 20.000 kan miste dagpengene næste år

Børsting vil trepartsforhandle igen
LO-formand Harald Børsting er så glad for skatteaftale, at han på mandag vil invitere regeringen til at genindkalde til de trepartsforhandlinger, som ellers er brudt sammen.Photos: Jens Nørgaard Larsen
Læs mere her

Dårlig ledelse gør også en forskel
Mere end en tredjedel af medarbejderne i danske virksomheder dumper deres leder.
Læs mere her

Danfoss-chef den bedst lønnede i Danmark
Efter en samlet løn på 24 mio. kr. i 2011 er Danfoss koncernchef Niels B. Christiansen er den bedst lønnede.Photos: Keld Navntoft
Læs mere her

Svage unge gennemfører praktisk erhvervsuddannelse
En særlig praktisk erhvervsuddannelse har haft succes med at få svage unge, som ikke kan gennemføre almindelige ungdomsuddannelser, igennem.Photos: Jonas Vandall Ørtvig
Læs mere her

Nye ferieregler kan koste firmaer dyrt
Bliver du syg i ferien, så er der nu mulighed for at få erstattet ferien på et andet tidspunkt. Photos: Judith betak
Læs mere her

Vi lægger færre timer på jobbet
Vi tror, at vi arbejder mere end for ti år siden, men vores ugentlige arbejdstid er faldet siden 2001, viser ny rapport. Det truer landets velfærd, mener forskeren bag undersøgelsen.Photos: NIELS AHLMANN OLESEN
Læs mere her

Danmarks arbejdsomkostninger steg mere end EUs
Arbejdsomkostningerne i den private sektor steg i Danmark med 1,9 pct. i årets første tre måneder sammenlignet med samme periode året før. Photos: Kim Haugaard
Læs mere her

Højtuddannede skifter ofte job
Jobshopping stiller nye krav til virksomhederne. Photos: Erik Refner
Læs mere her

Hver fjerde leder sætter grænser for Facebook
I en stor del af de danske virksomheder har arbejdsgiverne udstukket regler for, hvor meget de ansatte må bruge sociale medier i arbejdstiden. Photos: STOYAN NENOV
Læs mere her

Over 20.000 kan miste dagpengene næste år
Det vurderer a-kassernes brancheorganisation A-Kassernes Samvirke i en ny analyse.
Læs mere her