søndag den 30. september 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Maritime konkurrenter finder sammen om studiekoncept

Grønne tage bringer naturen ind i byen
Inden for en årrække skal København have 150.000 kvadratmeter grønne tage, og der er inspiration at hente flere steder i verden, viste nyligt afholdt konference.
Læs mere her

Maritime konkurrenter finder sammen om studiekoncept
I et treårigt studiejob skal ingeniørstuderende kunne rotere mellem medarbejderkonkurrerende virksomheder i den maritime branche.
Læs mere her

Mini MBA?en inspirerer ledere

Danske ledere stiller krav! Krav til sine medarbejdere, til sine omgivelser og ikke mindst til sig selv. Den typiske leder nyder at blive udfordret dagligt og omfavner lederrollen med de goder og udfordringer, der følger med rollen. Inspiration er et vigtigt aspekt i lederens dagligdag, idet inspirationen kan bidrage til, at lederen stiller højere krav til sig selv for derefter at realisere disse og skabe flotte resultater for virksomheden.

Inspiration kommer i mange former. PROBANA Business School tilbyder inspiration til Mini MBA-deltagerne bl.a. i form af landets dygtigste undervisere og foredragsholdere. I løbet af efteråret kan PROBANA præsentere en underviserskare af særklasse. Deltag på Mini MBA en og hør bl.a.:

- Steen Hildebrandt professor i organisations- og ledelsesteori på Institut for Marketing og Organisation, Aarhus Universitet

- B.S. Christiansen en af NATO s bedst uddannede elitesoldater samt en af Danmarks mest efterspurgte foredragsholder

- Stine Bosse tidligere koncernchef for TrygVesta og bestyrelsesmedlem i flere danske topvirksomheder

- Charlotte Bircow foredragsholder og sundhedscoach

- Chris MacDonald Cand. Scient i Human Fysiologi og grundlægger af Sundhed i Balance og Strong Body Strong Mind koncepterne

- Henning Daverne guru i erhvervsmeditation

Mini MBA en har det klare mål at styrke dig i din karriere som leder og samtidig tilføre din virksomhed endnu bedre resultater gennem dit kompetenceløft.

Læs mere om uddannelsen her: http://www.probana.com/dip.asp.

Læs mere her

tags: Danmark, Aarhus Universitet, NATO, uddannelse, OB, koncernchef, bestyrelsesmedlem, elitesoldat, virksomhed, soldater, kompetenceløft, organisation, meditation, coach,

lørdag den 29. september 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om 200 ingeniørjob med vækstpotentiale truet

Mensa søger 11.000 mulige medlemmer
I morgen inviterer Mensa til uforpligtende optagelsessamtale på Kgs. Nytorv. Men hvad foregår der egentlig inde bag de lukkede mure? Få svaret og test dig selv i tre optagelsesopgaver.
Læs mere her

Mensa søger 11.000 mulige medlemmer - test selv om du er klar
I morgen inviterer Mensa til uforpligtende optagelsessamtale på Kgs. Nytorv. Men hvad foregår der egentlig inde bag de lukkede mure? Få svaret og test dig selv i tre optagelsesopgaver.
Læs mere her

Mensa søger 11.000 mulige medlemmer - test dig selv er du vågen?
I morgen inviterer Mensa til uforpligtende optagelsessamtale på Kgs. Nytorv. Men hvad foregår der egentlig inde bag de lukkede mure? Få svaret og test dig selv i tre optagelsesopgaver.
Læs mere her

200 ingeniørjob med vækstpotentiale truet
Regeringens finanslovsforslag skærer i Højteknologifondens bevilling. Vækst og skabelse af nye ingeniørjob er truet, mener IDA.
Læs mere her

JVK Vinduer åbner Teknisk Satellit Skole

I samarbejde med Skive Tekniske Skole vil JVK Vinduer starte en Teknisk Satellit Skole. Det vil blive en satellit skole på JVK Vinduers fabrik. Og her vil der være mulighed for at tage grundforløbet og H1 til maskinsnedkeruddannelsen.

Det er korrekt at vi er i dialog med Skive Tekniske Skole omkring et uddannelsesforløb på vores fabrik i Føvling siger Ole Stubbe, Salgsdirektør i JVK Vinduer. Det er et led i en større omstrukturering af vores fabrik og alle de vinduesmærker vi har, samtidig med at vi gerne vil bidrage aktivt til vores samfunds unge menneskers uddannelse.

Unge mennesker skal tages alvorligt
Der er ingen Teknisk Skole i Vejen kommune, og vi har mange unge, der gerne vil gå den vej. Vi er forpligtet til, som en stor virksomhed i kommunen, at gå foran med et godt eksempel. Dette er ikke noget Kommuner eller Staten skal klarer alene. Vi må løfte i flok. siger Ole, der ellers ikke er meget for at løfte sløret for den kommende satellitskole.

Vi afholder et infomøde på JVK Vinduers fabrik i Føvling den 8. oktober klokken 10.00, hvor også Skive Tekniske Skole vil være til stede. Og der kan vi også fortælle, hvordan vi vil lokke de unge mennesker til at deltage i projektet. Uden studerende bliver det jo ikke aktuelt.

Alle ledige og unge med tilknytning til UU-Vejen, bosidende i Vejen Kommune, er inviteret til informationsmøde. Med rundvisning på fabrikken og mere information om uddannelserne fra Skive Tekniske skole. VUC-Vejen vil ligeledes være til stede med en stand. Her vil de orientere om, hvordan de støtter op om uddannelsen i forhold til undervisning i dansk, regning og matematik for læse-/talsvage.

Store strukturændringer og fyringsrunde i JVK Vinduer
JVK Vinduer kan nu godt løfte sløret lidt mere. Det er nemlig ideen, at samle de 5 vinduesmærker, der til i dag, har eksisteret i Føvling. Dermed samles vinduesmærkerne, 3Top, Gunsti , Vidano, Jydsk Vindueskompagni og Norsk Vindueskompagni under et fælles mærke. JVK Vinduer. Og med den kulisse som baggrund opstarte et studieforløb. Strategien betyder også en del afskedigelser både i produktionen og i administrationen, da der skal færre personer til at vedligeholde et vinduesmærke frem for fem.

Det er ingen hemmelighed, at vi i den sidste måned har samlet det hele under et og er i gang med en stor omrokering i forbindelse med beslutningen om at bibeholde en dansk produktion af vinduer siger Ole. JVK Group har haft store omkostninger i vedligeholdelsen af 5 mærker, så det har vi samlet under et. Det er svært at opretholde en dansk produktion af vinduer i dag. Vi ser vores konkurrenter flytte deres produktion til udlandet. Vi har valgt at bibeholde en dansk produktion, for at sikre kvaliteten, men det har desværre haft nogle menneskelige omkostninger i form af fyringer, men vi håber vi kan genansætte flere, når vi får det hele på plads.

Verdens største vindue skal samle JVK Vinduer, Vejen kommune og de unge
Til spørgsmålet om at JVK Vinduer vil lave Verdens største vindue er svaret kort og godt:
Det ville i hvert fald samle både JVK Vinduer, de unge og hele Vejen Kommune. Men det kan I høre mere om på pressemødet den 8. oktober, hvor vi glæder os til at fortælle om verdensrekordforsøget.


Billedetekst: Salgsdirektør Ole Stubbe, satser på dansk produktion her i udstilling med danske produkter fra JVK Vinduer.



Læs mere her

tags: direktør, uddannelse, verdensrekord, udland, virksomhed, omkostninger, Skive, undervisning, studerende,

fredag den 28. september 2012

Virksomheder gør kur til CBS?ere

CBS inviterer virksomheder og studerende indenfor på Solbjerg Plads d. 3. oktober til pardannelse på karrieremessen, CBS Career Fair. Employer branding er en årsagerne til, at CBS Career Fair er vokset støt og roligt over de seneste år.
CBS Career Fair skaber samarbejde mellem virksomheder og studerende: De studerende kommer nærmere erhvervslivet, virksomhederne får direkte kontakt til de studerende, der passer bedst til netop deres virksomhed, og CBS får indblik i, hvordan pardannelsen mellem virksomhederne og de studerende drives og trives.

Virksomheder får viden
Bella Lea Buono er leder i Career Center på CBS og står for formidlingen af værdifuld viden mellem de deltagende virksomheder og de studerende.
Fra den daglige karriererådgivning her på CBS ved vi, hvad de studerende tænker om virksomhederne, og det er nyttig viden, som vi kan give til virksomhederne, hvor employer branding er altafgørende, når der skal rekrutteres, siger Bella Lea Buono og forklarer, at det, der gør CBS Career Fair attraktiv frem for andre karrieremesser, er, at virksomhederne her kun møder CBS-studerende.
På de fleste andre karrieremesser udgør de besøgende en langt mere blandet skare. Den klart afgrænsede og for mange virksomheder meget attraktive målgruppe er forklaringen på, at vi i år kan byde velkommen til den største CBS Career Fair nogensinde, siger Bella Lea Buono. I år kommer der 37 virksomheder og organisationer. Det er godt en tredjedel mere end for få siden.

Skaber stilling til rigtig profil
En af de deltagende virksomheder er Missionpharma. De har ikke konkrete ledige stillinger med. Målet er for dem at komme i dialog med de studerende og finde egnede profiler til virksomheden - så kan de konkrete stillinger skabes bagefter, fortæller Marketing Manager i Missionpharma, Lotte Graae Preskou, der både går efter danske og internationale studerende:
Vi oplever, at det ikke er blevet nemmere at finde gode medarbejdere, og derfor er CBS Career Fair et rigtig godt supplement til vores øvrige rekruttering. På papiret kan en kandidat til en stilling se kvalificeret ud, men kemien og værdierne skal også matche, ellers kan det blive dyrt. Vi har fået fokus på, at det ikke kun er fagligheden, der skal være i orden. Der er også noget menneskeligt og ideologisk, der skal passe sammen, når man vil rekruttere med succes, siger Lotte Graae Preskou.
Ved sidste CBS Career Fair i februar fandt Missionpharma en kandidat, der på alle punkter matchede deres behov, og derfor valgte Missionpharma at komme tilbage til denne omgang af CBS Career Fair.

Gerne mere målrettede
Hos virksomheden KPMG har de også tidligere fundet gode medarbejdere ved CBS Career Fair både til studiejob og til andre stillinger i afdelingerne Revision, Tax og Advisory. Og der forventes meget af de studerende til messen, også når der tales studiejob, for et studiejob i KPMG kan på sigt skabe adgang til en spændende stilling for en nyudklækket kandidat:
Når de studerende kommer hen til os, er det vigtigste, at de er målrettede. De skal altså ikke være for åbne og bare gerne ville have et job . De skal ville noget og have faglige interesser, som de viser, de vil bruge hos os. Sådan kan vi lave de bedste matches, siger Jette Tang Hansen, der er HR Konsulent i KPMG.

Employer branding it is
Både virksomhederne og Career Centeret på CBS er klar over, at det er dyrt at fejlrekruttere, og at employer branding derfor kan være altafgørende, fordi den kan trække de optimale kandidater til virksomheden.

Phillip C. Nell er adjunkt på Department of Strategic Management and Globalization på CBS og beskæftiger sig med employer branding, der i bund og grund drejer sig om, at hvis virksomheden vil have de bedste medarbejdere, skal det også være en attraktiv arbejdsplads, og at medarbejdere og virksomhed skal matche hinanden.

Det kan være kompliceret at formidle, hvordan en virksomhedskultur fungerer, f.eks. graden af formalitet eller hvilken feedbackkultur, der gør sig gældende. Det kan især være vanskeligt for en virksomhed at markere sig over for potentielle medarbejdere, der ikke er knyttet direkte eller indirekte til virksomheden. Man er f.eks. indirekte knyttet, når der handles B2B, men studerende er slet ikke en del af gamet på samme måde. CBS Career Fair får has på den manglende viden hos de studerende og giver adgang til kvalificeret pardannelse for både virksomheder og kommende medarbejder - og det er det, employer branding drejer sig om, siger Phillip C. Nell.

Læs mere her

tags: KPMG, virksomhed, erhvervslivet, kemi, faglighed, Management, organisation, studerende,

Dagens nyheder - Læs bla. om Jobrotation tynder ud i arbejdsløshedskøen

Dagpengeregler tvinger Lars ned i sofaen
Paradoks. 46-årige Lars Pries har i snart to år søgt 2.500 job og tyet til de mest utraditionelle metoder for at arbejde. Nu er han tvunget til at være ledig i stedet for at tage imod et deltidsjob eller vikariat.
Læs mere her

Antallet af ledige falder overraskende
På trods af analytikernes forventninger om det modsatte, viser dugfriske tal fra Danmarks Statistik, at arbejdsløsheden nu ikke stiger mere. I stedet er den faldet 0,1 procent.Foto: Torben Christensen
Læs mere her

Antallet af ledige falder
Dugfriske tal fra Danmarks Statistik viser, at arbejdsløsheden nu ikke stiger mere. I stedet er den faldet 0,1 procent.Foto: Torben Christensen
Læs mere her

EL vil gøre det nemmere at tage vikarjob
Systemet med supplerende dagpenge er alt for stift og gør det svært for ledige at få deltids- og vikarjob.
Læs mere her

A-kasse til vikar: Bare meld dig ledig
Den 46-årige Randi Carlsen fik at vide af sin a-kasse, at hun skulle melde sig arbejdsløs i stedet for at tage et vikariat. Foto: Thomas Lekfeldt
Læs mere her

Jobrotation tynder ud i arbejdsløshedskøen
Ledige i jobrotation øger deres chance for at få et job - ordningen er langt mere effektiv end løntilskud.
Læs mere her

torsdag den 27. september 2012

Nyt skolebogsforlag udfordrer krisen med innovation

Der er røre i forlagsbranchen, for ingen ved om bøger stadig laves af papir de kommende år.
Danske forlag står overfor samme udfordringer mht. ophavsrettigheder af ikke fysiske materialer, der for blot få år siden tvang musikbranchens i knæ.

Samtidig med at landets næststørste skolebogsforlag Lindhardt og Ringhof fyrer ca. 10 procent af forlagets ansatte, ser skolebogsforlaget, DigTea, dagens lys.

Kombinerer faglig erfaring med ny teknologi

Forlaget er startet af tidligere medarbejdere fra Lindhardt og Ringhofs skolebogsforlag, Alinea. Det er således erfarne kræfter der står bag undervisningsmaterialerne, rettet mod folkeskolens kerneområder.

I fagene dansk, matematik, og natur/teknik udgives, som forlagets første materialer, systemer til indskolingen, der kombinerer de klassiske opgavehæfter med gratis it-ressourcer.

Underviseren skal vide sig sikker på kvaliteten og samtidig kunne forme materialet så det passer til undervisningen.
Ved at kombinere det analog materiale med de digitale ressourcer, sikres mangfoldigheden i såvel arbejdsformer som opgavetilgangen - undervisningen levendegøres simpelt hen, udtaler forlagsdirektør John Præstegaard.

I dag er det svært at finde dygtige skolebogsforfattere, og med de aflønnings-satser forlagene udbetaler, er det ren idealisme der skal drive materialetilblivelsen. Samtidig er det svært for de store forlag at digitalisere det eksisterende materiale, simpelt hen fordi der mangler en afgørende løsning på rettighedsspørgsmålet.

Ideen med at starte forlaget DigTea opstod som reaktion på de traditionelle forlags rådvildhed. Selvfølgelig står også skolebogsmarkedet på tærsklen til en teknologisk revolution, som vil vende op og ned på betingelserne for at producere og sælge bøger.

Hemmeligheden bag DigTea, er filosofien om at trække på de udviklingsmæssige ressourcer og de tanker vi allerede har erhvervet os gennem årene i det større forlagshus, uden at være bundet af samme rettigheds mæssige forviklinger.
Derfor kan vi også sælge kvalitetsmaterialer til så lav en pris, fortsætter forlagsdirektør John Præstegaard.

Underviseren skal ikke begrænses men frisættes af den teknologiske udvikling.

Da forlaget på den måde har rettighederne til alle materialerne, kan vi også give skolerne og underviserne præcis det de efterspørger alle boglige materialer suppleret med digitale versioner, og desuden den mulighed at underviseren selv kan arbejde videre med indholdet.
Med DigTeas it-ressourcer er det muligt, digitalt, at klippe og klistre sine opgaver, så materialet tilpasses undervisningen, den enkelte undervisers temperament, og elevens niveau. Ikke omvendt.

Forlagets hjemmeside og webshop WWW. DigTea lanceret i dag.


Læs mere her

tags: direktør, teknologi, folkeskole, undervisning, undervisningsmateriale, forfatter, Forlag,

Dagens nyheder - Læs bla. om Skab en vinderkultur

Vikarbureauer: Hvor er de ledige?
Vikarbureauerne har over 200 vikariater til ufaglærte, men svært ved at finde folk til stillingerne. Foto: Thomas Lekfeldt
Læs mere her

Hvor er de ledige?
Vikarbureauerne har over 200 vikariater til ufaglærte, men svært ved at finde folk til stillingerne. Nu spørger de: Hvor er de ledige?
Læs mere her

DJØF: Mærsk er på stenalder-niveau
Mærsks HR-chef er ekstremt provokerende over for de kvindelige medarbejdere, mener DJØF-formand, der opfordrer virksomheden til at komme med en god forklaring på lønforskelle.Foto: Camilla Rønde
Læs mere her

Skab en vinderkultur
Virksomheder, der vil klare sig i den øgede konkurrence, skal have medarbejdere med samme vindermentalitet som professionelle idrætsudøvere. Det mener Toms Gruppen A/Ss direktør.
Læs mere her

onsdag den 26. september 2012

A.P. Møller Fonden giver 40 mio. til professorat på CBS

En tiårig bevilling fra A.P. Møller Fonden skaber grundlaget for, CBS kan ansætte en internationalt anerkendt professor i entrepreneurship og konkurrere med de bedste business schools i verden
CBS efterspørger en international kapacitet inden for kunsten at skabe succesrige, nye virksomheder. En donation på 40 millioner kroner fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal gør det nu muligt for CBS at headhunte blandt verdens førende eksperter.

Vi er særdeles glade for den generøse donation fra A.P. Møller Fonden. CBS er optaget af, at entreprenørskab skal bidrage til den økonomiske vækst, som danskerne skal leve af i fremtiden, ogvi kan nu tiltrække en forsker fra den absolutte internationale top til gavn for studerende og erhvervsliv, siger rektor Per Holten-Andersen.

CBS forventer at ansætte en Mærsk Mc-Kinney Møller-professor med tilhørende forskningsstab i løbet af 2013, og med denne oprettelse af en endowed chair i entreprenørskab vil den forsknings- og undervisningsstrategiske indsats i Danmark blive styrket markant. A.P. Møller Fondens formand, Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, udtaler:

Hvis danske virksomheder skal blive ved med at udvikle sig og nye vokse frem, er kun det bedste vidensgrundlag godt nok. En international topforsker vil ikke blot kunne understøtte samarbejdet mellem erhvervsliv og forskning, men også inspirere og udfordre de dygtigste danske undervisere og studerende inden for feltet. Det vil være helt i vor tidligere bestyrelsesformand, min far Mærsk Mc-Kinney Møllers ånd, og derfor er det naturligt at knytte hans navn til et topprofessorat inden for dette felt.

CBS er centrum for forskning i entreprenørskab, og cirka fire ud af ti forskningspublikationer udgivet om entreprenørskab i Danmark er skrevet af forskere fra CBS. På CBS er de studerende aktive iværksættere: Studentervæksthuset Copenhagen School of Entrepreneurship har lige nu 52 virksomheder under opstart. Gennem det seneste årti har CBS udvidet sine aktiviteter og tilbyder nu to kandidatuddannelser i emnet fra næste år tilbydes desuden en bacheloruddannelse i innovation og entrepreneurship sammen med valgfag på alle uddannelsesniveauer.

Læs mere her

tags: Danmark, økonomi, uddannelse, kunst, 2013, bestyrelsesformand, virksomhed, Mærsk, strategi, undervisning, kandidatuddannelse, studerende, rektor, innovation, publikation,

Dagens nyheder - Læs bla. om Han skal redde Vestjysk Bank

Mærsk-kvinders løn vækker vrede
Mænd præsterer bedre end kvinder og får derfor højere løn - dette budskab fra Mærsks HR-chef har vakt harme blandt selskabets medarbejdere. Foto: Brian Bergmann
Læs mere her

Han skal redde Vestjysk Bank
Den tidligere næstkommanderende i Vestjysk Bank, Vagn Thorsager, overtager direktørposten. Han kom ind i banken tidligere i år fra Aarhus Lokalbank, da de to banker fusionerede.Foto: Flemming Højer
Læs mere her

tirsdag den 25. september 2012

Regioner opretter flere praktikpladser

Regeringen og Danske Regioner har aftalt at oprette 390 ekstra praktikpladser i regionerne i 2011. Det er en forøgelse på 60 pladser i forhold til det aftalte niveau for 2010.

I 2011 stiger antallet af praktikpladser på erhvervsuddannelsesområdet yderligere i regionerne.

Regeringen og Danske Regioner har tidligere aftalt en ekstraordinær stigning på 330 praktikpladser i regionerne i 2010.

I 2011 skal regionerne nu oprette yderligere 60 pladser, så der oprettes i alt 390 ekstra pladser sammenlignet med niveauet i 2009, hvor der var 2.723 pladser.

Hertil kommer de ekstra pladser på SOSU-området, der allerede er aftalt i forbindelse med trepartsaftalen fra 2007. Det var 100 ekstra i regionerne i forhold til 2009 og 20 yderligere i forhold til 2010.

Undervisningsminister Troels Lund Poulsen fremhæver, at de ekstra pladser skal bruges til at hjælpe unge, som har svært ved at få en praktikplads på grund af den økonomiske krise.

Selvom der i 2010 blev oprettet 22 procent flere praktikpladser end i 2009, er der stadig for mange unge, der mangler en praktikplads. Vi må gøre alt, hvad vi kan, for at hjælpe de unge med at få en praktikplads. Jeg er derfor glad for, at både staten, kommunerne og regionerne nu har forpligtet sig til at øge antallet af praktikpladser igen i 2011, siger Troels Lund Poulsen.

Danske Regioners næstformand, Carl Holst, udtaler:

I regionerne ønsker vi med aftalen at tage et medansvar for, at flere unge får mulighed for at tage en uddannelse. Regionerne stiller i forvejen et stort antal praktikpladser til rådighed for erhvervsuddannelserne, og vi vil igen i 2011 gøre en ekstraordinær indsats for at etablere endnu flere praktikpladser på sygehusene og andre regionale arbejdspladser, siger Carl Holst.

Sammen med regeringens aftale med KL af 1. marts 2011 skal aftalen mellem regeringen og Danske Regioner sikre, at kommunerne og regionerne opretter i alt 1.950 ekstra praktikpladser i 2011 sammenlignet med niveauet i 2009.

De 1.950 ekstra praktikpladser er del af den politiske aftale om flere praktikpladser i 2011 mellem regeringen, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre, der samlet set skal sikre oprettelsen af knap 9.000 ekstra praktikpladser i 2011 sammenlignet med 2009-niveau.

###

Aftalen mellem regeringen og Danske Regioner
I forbindelse med efterårets finanslovsforhandlinger indgik regeringen sammen med Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre Aftale om flere praktikpladser i 2011. Aftalen betød blandt andet, at præmie- og bonusordningen blev videreført og forhøjet, så der nu gives op til 70.000 kroner per ny uddannelsesaftale.

Regeringen og Danske Regioner er i forlængelse af finanslovsaftalen blevet enige om, at den forhøjede præmie og bonus giver de regionale arbejdsgivere økonomisk grundlag for at oprette mindst 390 ekstra praktikpladser i 2011 sammenlignet med 2009-niveauet. De ekstra pladser skal etableres ud over de ekstra pladser, der i forvejen er aftalt på social- og sundhedsområdet i 2011 i forbindelse med trepartsaftalen fra 2007 mellem regeringen, KL, Danske Regioner, LO og AC.

De ekstra pladser skal oprettes inden for social- og sundhedsuddannelsen, det vil sige social- og sundhedshjælper og social- og sundhedsassistent, den pædagogiske assistentuddannelse, de øvrige erhvervsuddannelser samt erhvervsgrunduddannelsen, egu.

Læs mere her

tags: 2009, 2010, 2011, Venstre, Socialdemokrater, politi, Dansk Folkeparti, økonomi, uddannelse, LO, regeringen, sygehus, 2007, regering, erhvervsuddannelser, praktikplads, grunduddannelse, arbejdsgiver, Radikale Venstre, finanslov,

mandag den 24. september 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om 10 procent ansættes via Linkedin

Chefen tjekker telefonen på sengekanten
Langt de fleste ledere i danske virksomheder griber fat i smartphonen, inden de går i seng og når de står op. Pas på med at kontakte medarbejderne på skæve tidspunkter, lyder rådet.Foto: Malte Kristiansen
Læs mere her

Amanda Jacobsen anker straf
Amanda Jacobsen har angiveligt besluttet at anke dom på tre et halvt års fængsel.
Læs mere her

Få studerende vælger jernbanen som karrierevej
Rådgiverne henter jernbaneingeniører i udlandet eller videreuddanner egne ansatte for at besætte ledige stillinger i baneafdelingerne.
Læs mere her

10 procent ansættes via Linkedin
Virksomhederne bruger i stigende grad Linkedin til at finde nye medarbejdere, viser undersøgelse.Foto: DAVID LOH
Læs mere her

Charlotte Bircow på Mini MBA

Som leder er det vigtigt, at man signalerer til sine medarbejdere, at man tror på, at virksomheden kan overkomme selv de sværeste forhindringer. Kun hvis lederen tror på, at det kan lykkes, vil medarbejderne følge trop og arbejde hen mod at realisere selv de sværest opnåelige mål.

Charlotte Bircow optræder nu som oplægsholder på PROBANA Business Schools Mini MBA, hvor hun deler ud af sine erfaringer som coach og karrierekvinde og giver sit bud på, hvordan man som leder kan skabe medvind i selv den strideste modvind og smitte organisationen med livsglæde og overskud .

Charlotte Bircow vil afholde følgende to foredrag:

Medvind i strid modvind:
Det er de færreste af os, der kommer gennem livet uden kriser og store bakker, der på et tidspunkt skal forceres. Hør Charlotte Bircows inspirerende, tankevækkende og humoristiske bud på hvordan man bliver bedre til at skifte gear på vej op ad bakken og skaber medvind, selv når der er strid modvind.

Livsglæde og overskud:
Charlotte Bircow viser i dette foredrag, hvordan man ved hjælp af simple redskaber indenfor motion, kost og mentale teknikker, kan blive bedre til at skabe livsglæde og overskud for sig selv, så det bliver det nemmere at prioritere, organisere og optimere sine ressourcer i en hverdag, der for mange af os, er præget af travlhed.

Læs mere om uddannelsen her, http://www.probana.com/dip.asp, hvor det også er muligt at tilmelde sig.

Læs mere her

tags: uddannelse, OB, virksomhed, organisation, coach,

søndag den 23. september 2012

Christian Waldstrøm som foredragsholder på Mini MBA?en

En af de største trends i erhvervslivet er netværk. Det er de færreste arbejdspladser, som ikke allerede nu anerkender de markante fordele, som man kan opnå via et godt og solidt netværk, men at skabe dette netværk kan imidlertid være en udfordring, såfremt man ikke tidligere har arbejdet målrettet hen mod dette.

Vi bevæger os i hastige skridt væk fra de traditionelle hierarkier i organisationerne, og i stedet fokuseres der på relationerne i organisationen. Relationer på kryds og tværs af formelle hierarkiske niveauer, afdelinger, medarbejdere og når vi bevæger os uden for organisationens fire vægge på tværs af brancher, landegrænser osv.

PROBANA Business School kan nu præsentere Christian Waldstrøm som foredragsholder på Mini MBA en. Christian Waldstrøm er lektor på Aarhus Universitet og har modtaget flere priser for sin forskning i netværk. Christian Waldstrøm er desuden partner i virksomheden Unilyze samt forfatter af en række publikationer.

Danskernes valg af lederuddannelse taler for sig selv. Mini MBA en er med sine 2.800 deltagere danskernes foretrukne lederuddannelse grundet bl.a. den massive mængde af håndgribelige værktøjer og metoder, som tilbydes til uddannelsens deltagere, samt den palet af kendte undervisere og erhvervsfolk, som PROBANA benytter som foredragsholdere.

Læs mere om Mini MBA en her, hvor det også er muligt at tilmelde sig: http://www.probana.com/dip.asp.

Læs mere her

tags: Aarhus Universitet, uddannelse, OB, virksomhed, erhvervslivet, organisation, forfatter, publikation, værktøj,

Dagens nyheder - Læs bla. om Sundhedsordninger er fortsat populære

Forsøgsordning fritager ledige ingeniører for tvangsmøder
Ingeniørernes A-kasse er med i en forsøgsordning, som giver magten til de arbejdsløse: De kvitterer med overvældende tilfredshed.
Læs mere her

Danske virksomheder i Kina: »Vi bliver på trods af stigende lønninger«
Billige ingeniører er ikke årsagen til, at det kan betale sig at have forsknings- og udviklingsafdelinger i Kina, fortæller Grundfos og Novozymes. Det handler om at være tæt på kineserne.
Læs mere her

Kinesiske ingeniør-lønninger overhaler danske
Topspecialister og chefer med ingeniørbaggrund i Kina scorer dobbelt så meget som deres danske kolleger. Pres på erfarne specialistkompetencer styrer udviklingen.
Læs mere her

Sundhedsordninger er fortsat populære
Selvom sundhedsordninger er blevet ramt af et skattesmæk, så ser virksomheder og medarbejdere forsat klare fordele ved ordningen.Foto: Morten Melhede
Læs mere her

lørdag den 22. september 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Novo Nordisk indtager fjerdeplads for bedste forskningsarbejdsplads i verden

Novo Nordisk indtager fjerdeplads for bedste forskningsarbejdsplads i verden
Fra niendepladsen sidste år til fjerdepladsen i år. Novo Nordisk nærmer sig toppen af listen over verdens bedste virksomheder at være forsker i.
Læs mere her

Lær som du er ? også for forældrene.

Fællesspisning, læringsstile, dans, løb og maling af udhæng var overskrifter for nogle af de programpunkter, der var for de besøgende forældre på Hørby Efterskole, da skolen havde indbudt til forældreweekend for første gang.

Det at have et barn på efterskole er andeledes end at have et i folkeskolen, hvor man har kontakt med hinanden hver dag. Sådan behøver det ikke at være på efterskolen, og på Hørby har idéen med forældreweekenden derfor været, at give et indtryk af hverdagen på skolen og de værdier og tanker, der ligger bag.

Naturligt på Hørby Efterskole var det derfor, at forældre ud fra temaet Lær som du er skulle stifte bekendtskab med skolens pædagogiske udgangspunkt, hvor de fire læringsstile og det at eleverne lærer på forskellige måder spiller en stor rolle. Der var derfor lejlighed til både at få en teoretisk tilgang til dette og efterfølgende at komme rundt på skolen, hvor forældrene i klasserne selv kunne opleve og prøve, hvordan eks. en matematiktime foregår for eleverne.



Læs mere her

tags: folkeskole, efterskole,

fredag den 21. september 2012

Forskningsprojekt gør op med fordomme om tosprogede elever

Undersøgelser som PISA Etnisk diskvalificerer tosprogede elever på forhånd, mener ekspert. Forskningsprojektet Tegn på Sprog viser, at eleverne har brug for noget vidt forskelligt pædagogisk, og at man i højere grad skal inddrage den viden om sprog, de har med sig hjemmefra.

Læseundersøgelser som eksempelvis PISA Etnisk fremstiller tosprogede elever som en samlet problemkategori med store faglige problemer. Men dét billede er ikke bare unuanceret og generaliserende - det er også meget langt fra virkeligheden. Det mener forskningsleder hos UCC Helle Pia Laursen, der står i spidsen for forskningsprojektet Tegn på Sprog.

"Læseundersøgelserne er en stor del af den offentlige debat. Derfor er billedet af tosprogede elever som en problemkategori i sig selv også med til at diskvalificere dem på forhånd," siger Helle Pia Laursen og peger på, at de færreste af undersøgelserne kommer ordentligt bagom.

De konkluderer for eksempel, at en elev har svært ved at læse uden at finde ud af, hvad resultatet egentlig skyldes.

"Der er jo meget stor forskel på om læseproblemer bunder i, at eleven ikke er så langt i processen med at lære dansk, eller om der er et reelt problem i forhold til at afkode bogstaverne. Når en test ikke tager højde for det, kommer en hel elevgruppe til at fremstå som dårlige læsere uden at man egentlig kan afgøre, hvad grunden er og dermed give dem den rigtige pædagogiske støtte," forklarer Helle Pia Laursen.

"Den tosprogede elev" findes ikke
Forskningsprojektet "Tegn på sprog" kigger på gruppen af tosprogede børn og deres faktiske sproglige erfaringer og brug af sprog. Projektet følger fem klasser over hele landet fra børnehaveklassen til og med 5. klasse i et tæt samarbejde mellem lærere og forskningsmedarbejdere. Fælles for klasserne er, at der er en stor andel af tosprogede elever.

"Vi kan fx se, at begrebet "den tosprogede elev" i ental slet ikke findes, fordi den her gruppe er meget, meget sammensat. De kommer med et meget forskelligt sprogligt repertoire og har brug for noget vidt forskelligt pædagogisk," siger Helle Pia Laursen.

Børnene i projektet går nu i 2. klasse. De foreløbige resultater viser, at mange tosprogede elever bringer en skriftsproglig viden, fra blandt andet deres modersmål, med sig i skolen, som man kan komme til at overse, men som med stor succes kan bruges i undervisningen.

Lærerne og forskningsmedarbejderne i projektet løfter en del af sløret for det foreløbige arbejde og resultaterne på en konference den 10. maj på Holckenhavn Slot på Fyn.

Mere om midtvejs-konferencen for projektet den 10. maj 2011: http://www.ucc.dk/videreuddannelseogkonsulentydelser/konferencer/94513/

Kontakt: Forskningsleder ph.d. Helle Pia Laursen, UCC og DPU tlf. 22 12 61 17

Projektet ultrakort

- Det landsdækkende forsknings- og udviklingsprogram "Tegn på sprog - tosprogede børn lærer at læse og skrive" skal udvikle den nødvendige faglige og pædagogiske viden, så tosprogede elever kan klare sig i folkeskolen og videre i uddannelsessystemet på linje med etsprogede elever. Projektet er seksårigt og løber fra 2008 til 2014.

- De foreløbige resultater viser, at mange tosprogede elever bringer en skriftsproglig viden med sig i skolen, som man kan komme til at overse, men som med stor succes kan bruges i undervisningen. Projektet bygger på lige dele forskning og praksis og skal styrke den faglige udvikling både i folkeskolen og på professionsuddannelserne.

Læs mere her

tags: 2011, 2008, uddannelse, børnehave, folkeskole, undervisning, sprog, Forskning, 2014, forskningsprojekt,

Dagens nyheder - Læs bla. om Danskere har mindre sygefravær

Bill Gates bliver rigere og rigere
USAs rigeste har stadig Bill Gates i toppen - og han bliver kun mere velhavende. Det samme gælder de øvrige milliardærer på listen over USAs rigeste, som magasinet Forbes netop har udgivet.Foto: JIM URQUHART
Læs mere her

Danskere har mindre sygefravær
Sygefraværet i den private sektor falder for tredje år i træk. Antallet af sygedage er rekordlavt, viser nye fraværstal.
Læs mere her

torsdag den 20. september 2012

Talentpris til kvinder i fysik går til RUC er

Netværk for Kvinder i Fysiks talentpris 2011 (KIF-prisen) blev givet til ph.d. Tina Hecksher fra Glas og Tid ved Roskilde Universitet, for hendes originale arbejde med at forstå superkølede væskers dynamik.

Tina Heckshers arbejde er afgørende for at øge forståelsen af og flytte fronten i et gammelt forskningsfelt.

Prisen blev uddelt ved Netværk for Kvinder i Fysiks (KIFs) årsmøde på Experimentarium tirsdag den 3. maj.

KIF-prisen blev indstiftet i 2010 og uddeles for at skabe opmærksomhed omkring kvinders betydning for fysikkens udvikling.

Prisen skal opmuntre og støtte unge kvindelige fysikere til at fortsætte deres videnskabelige karriere efter kandidatgraden og videre efter erhvervelse af ph.d.-graden, og/eller at gøre kvindelige fysikere synlige som rollemodeller såvel på universiteterne som i samfundet og i erhvervslivet.

KIF-prisen er en ærespris, der gives til en kvindelig ph.d.-, specialestuderende eller nyuddannet lærer, hvis arbejde udmærker sig ved videnskabelig originalitet, særligt vellykket formidling af sit arbejde til en bred kreds eller en ekstraordinær formidlingsindsats i sin undervisning.

Kandidater til prisen kan indstilles af en overordnet, vejleder, kollega eller kandidaten selv.

Kandidaterne skal beskæftige sig med de fysiske fag og ydermere opfylde en af følgende betingelser:

Være i gang med speciale

Være i gang med pædagogikumuddannelse

Være i gang med ph.d.-uddannelse

Have erhvervet deres kandidatgrad inden for de seneste fem år

Kandidaterne er i år bedømt af en videnskabelig komité bestående af centerleder Britt Hvolbæk Larsen, NanoDTU; professor Merete Bilde, Kemisk Institut, Københavns

Universitet og professor Ove Poulsen, rektor for Ingeniørhøjskolen i Århus.

For yderligere information kontakt venligst:

Lektor Kristine Niss, Institut for Natur, Systemer og Modeller, Roskilde Universitet, 476 74 22 78, mobiltelefon: 61 30 23 57, kniss(at)ruc.dk

eller

Phd.- studerende Tina Hecksher, Institut for Natur, Systemer og Modeller, Roskilde Universitet, 46 74 32 75, tihe(at)ruc.dk

Læs mere her

tags: 2010, 2011, København, Århus, Bild, uddannelse, Roskilde, erhvervslivet, DTU, videnskab, Ingeniørhøjskolen, undervisning, studerende, rektor,

Dagens nyheder - Læs bla. om Seks tegn på at du skal til at skifte job

Sagde nej til Dansk Metal - og blev fyret
Klejnsmed Morten Jensen blev fyret under en sparerunde, da han nægtede at melde sig ind i Dansk Metal i stedet for den gule forening ASE. Dansk Metal ønsker ikke at kommentere sagen.
Læs mere her

Sådan bruger du bedst din frokostpause
Du kan hurtigt komme til at forskyde, nedprioritere eller helt glemme din frokostpause, hvis der er travlt på arbejdet. Men i stedet for at spise din frokost over computeren eller tjekke mails på telefonen samtidig, så læs her, hvordan du rent faktisk bruger din frokostpause bedst. Forbes har samlet 14 gode bud på, hvordan tiden udnyttes optimalt.Foto: Morten Germund
Læs mere her

Seks tegn på at du skal til at skifte job
Der findes nogle klassiske tegn, som indikerer, at det er på tide at sige farvel til ens job.
Læs mere her

onsdag den 19. september 2012

Nyt netværk i det gamle gymnasium

Efter sparring med datacompagniet er den københavnske Ingrid Jespersens Gymnasieskole i dag fremtidssikret med en sikker, trådløs netværksløsning. Skolen kan dermed håndtere forventningen fra såvel elever og forældre som lærere og ledelse om stabilt at være online over alt på skolens område.

---

I 1894 blev Ingrid Jespersens Skole (IJG) for piger etableret i en villa på Østerbro. I dag er omgivelserne skiftet ud med større bygninger, fyldt med moderne elever og deres mange håndholdte devices som bærbare pc ere, smartphones og tabletter. Det førte over årene til, at netværket på Ingrid Jespersens Gymnasieskole endte i et forældet system med mange knopskydninger: En udvikling, der skulle vendes!

Kast jer bare ud i at etablere et trådløst netværk, der dækker hele skolens område , lyder det fra Mikhail Ivanov, Systemadministrator på Ingrid Jespersens Gymnasieskole, til andre uddannelsesinstitutioner.

Som eneansvarlig har han tidligere vedligeholdt de mange knobskydninger på skolens net. I dag er han lettet over at administrere én løsning, som nemt kan skaleres via en central router og opsætning af flere eller færre Access Points på skolens arealer.

Vi holder IT-statusmøder med ro i sindet, for vi hører typisk kun fra brugerne, når netforbindelsen ikke fungerer som forventet, og det sker uhyre sjældent i dag. I stedet for at rette fejl, kan vi fokusere på at udvikle netværket og løbende give sikker adgang til flere online services i takt med at de efterspørges.

SKOLEN SPEJLER SAMFUNDET
Netværksløsningen på IJG er bygget op af Fortinet hardware og sikkerhedssoftware samt rådgivning af Datacompagniet som ekstern IT-partner. Udfordringerne var bl.a. at håndtere netadgang med forskellige rettigheder for hhv. elever og lærere/administration, og at tillade eleverne at benytte egne maskiner.

"I dag indebærer det at være en attraktiv gymnasieskole bl.a., at vi kan tilbyde en trådløs netadgang, som er sikker og stabil - over hele skolen og 24/7/365. Det gør det muligt at integrere netforbindelsen fleksibelt i undervisningen, så lærere og elever har samme vilkår, som de er vant til at have i andre sammenhænge.

En god gymnasieskole skal m.a.o. spejle resten af samfundet, der i dag er gearet til, at vi ganske enkelt bare henter, hvad vi har brug for i IT-skyen oven over os - om vi sidder i toget eller i klasselokalet.

At vi nu selv kan justere alle settings i netværksløsningen, har givet os langt bedre muligheder for at styre sikkerheden helt ned på klientniveau. Med support fra Fortinet og datacompagniet har vi løftet os op i ligaen af gymnasieskoler, der er rustet til en hverdag med netadgang til mere end én device pr. elev .

Elever, lærere og ledelse på Ingrid Jespersens Gymnasieskole kan i dag tage for givet, at de har et stabilt og sikkert netværk, som trådløst er tilgængeligt over alt på skolens område. Det gør IJG i stand til at brande sig som en privat gymnasieskole med en velfungerende IT-infrastruktur.

OM DATACOMPAGNIET A/S
I datacompagniet forpligter vi os til at levere optimale og relevante IT-løsninger. Målet med vores rådgivning og salg er konsekvent, at hver kunde får muligheden for at få det maksimale ud af deres IT-infrastruktur. På den måde hjælper vi vores kunder til at kunne fokuserer på det, der er vigtigt for dem. Det er med til at frigøre energi, de kan bruge til at drive og videreudvikle deres kerneforretning.

Læs mere her

tags: uddannelse, OL, Østerbro, energi, undervisning, uddannelsesinstitution,

Dagens nyheder - Læs bla. om Skat på fri bolig kan ramme 700 ingeniører i udlandet

Netværk er vigtigere end jobannoncer
Virksomheder finder i stigende omfang deres ansatte gennem netværk i stedet for traditionelle jobopslag, viser ny rundspørge.
Læs mere her

650 får fyreseddel i Vestas danske afdelinger
Vindmøllegiganten Vestas siger farvel til 650 danske medarbejdere. Det er endnu uvist, hvor mange ingeniører, der bliver ramt.
Læs mere her

Skat på fri bolig kan ramme 700 ingeniører i udlandet
Nye skatteregler på fri bolig risikerer at give ekstra skattesmæk til de udstationerede ingeniører, der i forvejen står til at skulle betale mere i skat fra 2014
Læs mere her

tirsdag den 18. september 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Forsker i kontor-arbejdspladser: Produktiviteten lider under tankeløs brug af storrumskontorer

Arbejdsløs byggematador fraflytter mondæn million-villa
Iværksætteren Jesper Øhlenschlæger har solgt en de mest kendte boliger i Aarhus og opløst de fleste af sine selskaber i Danmark for at begynde på en frisk i blandt andet Afrika.Foto: Henning Bagger
Læs mere her

Skuffet Aarhus-matador lukker og slukker
Iværksætteren Jesper Øhlenschlæger har opløst de fleste af sine selskaber i Danmark for at begynde på en frisk i blandt andet Afrika.Foto: Henning Bagger
Læs mere her

Forsker i kontor-arbejdspladser: Produktiviteten lider under tankeløs brug af storrumskontorer
Indretning af kontorarbejdspladser er alt for vigtigt til udelukkende at overlade til arkitekterne - det er en strategisk opgave for lederen, mener dansk rumforsker.
Læs mere her

Ny leder til industri-universitetssamarbejde

Jakob Neimann er ny platform manager i DTU Fødevareinstituttet fra den 1. maj 2011. Han skal lede en platform for forskning og innovation kaldet inSPIRe, som før nytår modtog en historisk stor bevilling på 127 millioner kroner. Platformen skal forbedre den danske fødevaresektors globale konkurrenceevne og øge fødevarekvaliteten til gavn for forbrugerne ved at styrke forsknings- og innovationssamarbejdet mellem universiteter, GTS-institutter og fødevareindustrien.

Jakob Neimann er uddannet cand. brom. og er ph.d. fra det tidligere Danmarks Veterinærinstitut. Han kommer fra en stilling som systemchef inden for bæredygtig udvikling i Nordic Sugar. Jakob Neimann har gennem sin karriere arbejdet med fødevaresikkerhed og fødevareproduktion og har tidligere været ansat i blandt andet Danisco Sugar, Danmarks Fødevareforskning og Levnedsmiddelkontrollen i København. Han har efteruddannelse inden for ledelse, innovation og kvalitetsstyring.

"Jakob Neimann har stor erfaring med ledelse af komplekse og samarbejdskrævende projekter i fødevareindustrien og har samtidig en solid forskningsbaggrund. Det er jeg sikker på, at inSPIRe vil nyde godt af. Han vil være i stand til at kommunikere med forskere og forstå både universiteternes, GTS-institutternes og industriens måde at arbejde på. Jeg ser derfor frem til et frugtbart samarbejde", siger direktør Henrik C. Wegener fra DTU Fødevareinstituttet.

Forskning skal afspejle fødevareerhvervets udfordringer
"De seneste ti år har de danske fødevarevirksomheder tabt konkurrenceevne på grund af for lav produktivitet. Hensigten med inSPIRe er, at den danske fødevareteknologiske og fødevarevidenskabelige forskning i højere grad afspejler industriens udfordringer. Det vil på sigt gavne fødevarekvaliteten og fremme erhvervets produktivitet og konkurrenceevne", siger forskningschef Torger Børresen fra DTU Fødevareinstituttet, som har ledet arbejdet med at få platformen finansieret.

InSPIRe vil fokusere på at udvikle bedre og smartere produktion og måleprincipper i fødevareindustrien. Det overordnede forskningsmål er at optimere processerne fra kvalitet af den biologiske råvare til kvalitet af det færdige produkt.

Banebrydende nyt samarbejde
Den nye Forsknings- og innovationsplatform hedder "inSPIRe" for "Danish Industry-Science Partnership for Innovation and Research in Food Science". Platformen består af forskere fra fire andre universiteter udover DTU, nemlig Københavns Universitet, Århus Universitet, Ålborg Universitet og Syddansk Universitet, foruden fem GTS-institutter og et stort antal fødevarevirksomheder blandt andet Arla, Danish Crown, Easy Food, Chr. Hansen, Leaf Danmark og Danisco.

Der er tale om en ny form for samarbejde, hvor fødevarevirksomhederne deltager både i planlægningen og udførelsen af forskningen og innovationen sammen med universiteterne og GTS-institutterne.

"Jeg ser frem til at lede den strategiske satsning, som ligger i grænsefladen mellem universiteterne, GTS-institutterne og fødevareindustrien. I den forbindelse vil jeg gerne være med til at vise, at den nye form for samarbejde - på lang og kort sigt - vil gavne både industri og forskning", siger platform manager Jakob Neimann fra DTU Fødevareinstituttet.

Læs mere
Find mere information og fakta om inSPIRe og SPIR initiativet i DTU Fødevareinstituttets nyhed: Fødevareteknologisk forskningsboost :
http://www.food.dtu.dk/Default.aspx ID=22558&PID=226708&NewsID=2097

Kontakt
Platform manager Jakob Neimann, tlf. 23 36 68 74
Forskningschef Torger Børresen, tlf. 45 25 25 77

Læs mere her

tags: Danmark, 2011, København, direktør, Århus, uddannelse, nytår, Arla, Danisco, virksomhed, produktivitet, teknologi, DTU, videnskab, efteruddannelse, strategi, Syddansk Universitet, konkurrence, innovation, Danish Crown, Forskning, frugt, Københavns Universitet,

mandag den 17. september 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Kemi og erfaring slår uddannelse til jobsamtalen

Novo skaber rum for både videndeling og koncentration
Kontoret skal understøtte arbejdsprofilen. Derfor afgør arbejdsopgaverne medarbejdernes placering i Novo Nordisks nye hovedkvarter.
Læs mere her

Forsker i kontorarbejdspladser: Produktiviteten lider under tankeløs brug af storrumskontorer
Indretning af kontorarbejdspladser er alt for vigtigt til udelukkende at overlade til arkitekterne - det er en strategisk opgave for lederen, mener dansk rumforsker.
Læs mere her

Rekordmange arbejder hjemmefra
Flere og flere lønmodtagere udnytter muligheden for at arbejde hjemme. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at mere end hver fjerde dansker nu arbejder hjemme mindst en gang om måneden.
Læs mere her

Kemi og erfaring slår uddannelse til jobsamtalen
Kun et fåtal af arbejdsgiverne mener, at uddannelse er det vigtigste, når de skal ansætte en ny medarbejder, lyder det i undersøgelse.Foto: Camilla Rønde
Læs mere her

Metal-formand takker af

Thorkild E. Jensen takker af efter 9 år på posten som forbundsformand for fagforbundet Dansk Metal.

Den 62-årige bygnings- og landbrugssmed fra Ydby i Thy har været tillidsvalgt i Dansk Metal i 35 år først som sikkerheds- og tillidsrepræsentant på Vølund i Esbjerg, siden som afdelingsformand for Metal Esbjerg. I 1988 kom han ind i Dansk Metals forretningsudvalg, og i 1993 blev han forbundssekretær. Allerede året efter blev han valgt til forbundets næstformand. Posten som forbundsformand overtog han i 2003 efter Max Bæhring.

Som leder af Dansk Metal og forhandlingsfællesskabet CO-industri var Thorkild E. Jensen spydspidsen for 240.000 lønmodtagerne under forhandlingerne om industriens overenskomster. Derudover har han bl.a. været medlem af Det økonomiske Råd, Danmarks Vækstråd, været bestyrelsesmedlem og formand for repræsentantskabet i Arbejdernes Landsbank, samt været en del af LOs daglige ledelse.

Thorkild E. Jensen afløses på formandsposten i Dansk Metal af tidligere næstformand Claus Jensen.

Læs mere her

tags: Danmark, Esbjerg, 2003, økonomi, 1988, LO, overenskomster, bestyrelsesmedlem, Dansk Metal,

søndag den 16. september 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om En ud af ti stoler ikke på chefen

Stadig over 30.000 ledige i 3F
I august var der 30.100 fuldtidsledige 3Fere. Det svarer til en ledighedsprocent på 11,7.Foto: Torben Christensen
Læs mere her

En ud af ti stoler ikke på chefen
Danskerne har høj tillid til kollegerne, men ikke til chefen.
Læs mere her

Tid for Efterskolernes Dag på Hørby Efterskole.

Efterår, efterskole og Efterskolerens Dag hænger sammen, så det efterhånden gennem mange har været en fast tradition på landets efterskoler, at mand en sidste søndag i september åbner dørene for interesserede unge og deres forældre.

Et meget vigtigt budskab dette er at fortælle ikke mindst de unges forældre, at det trods meget snak om økonomi ikke er blevet dyrere at gå på efterskole. Tværtimod har regeringen fra 2012 forhøjet i forhold til tidligere for at gøre det økonomisk overkommeligt for alle familier at sende et barn på efterskole.

I år afholdes Efterskolerens Dag søndag den 30. marts fra kl. 13-17, og på Hørby Efterskole bruges dagen til at fortælle gæster om, hvad er efterskoleophold i Hørby kan byde på. Der vil således rundt i klasserne være eksempler på, hvordan undervisningen er skruet sammen med udgangspunkt i tankerne om læringsstile og mange intelligenser, ligesom der i skolens musiklokale, på scenen og i hallen er aktiviteter, som præsenterer skolens to store valgfagslinier idræt samt musik&drama.

- På Hørby Efterskole siger vi Lær som du er , fortæller forstander Mogens Vestergård Pedersen og understreger, at en af skolens kæpheste er, at eleverne bliver set, som dem de er, men også skubbet ud i en udvikling både når det handler om at lære nye ting og blive klogere på sig selv, men i lige så høj grad om at blive afklaret med, hvordan man lærer, altså hvilke strategier man skal stille op med for at det nye bliver kendt.

Allerede inden dørene åbnes søndag den 30. september, bliver der travlhed på efterskolen, der fredag den 28. september er vært for det nordjyske fodboldstævne for efterskolehold, og således befolkes Hørby den dag af ikke mindre end 30 hold fra de omkringliggende efterskoler.

Læs mere her

tags: økonomi, fodbold, regeringen, 2012, regering, strategi, undervisning, efterskole,

lørdag den 15. september 2012

IBM satser på de studerende under årets største event

IBM Danmarks årlige event, Smarter Business, sprænger alle statistikker. På sit ottende år har eventen flere tilmeldinger, flere spor og sessioner end nogensinde før og henvender sig desuden til en bredere målgruppe end tidligere. Som noget nyt har IBM etableret et selvstændigt spor til 100 handels- og IT-studerende en målgruppe, IBM satser meget på.

IBM er verdens største konsulentforretning og en af verdens største softwareproducenter. På sin årlige event, Smarter Business 18. september (tidligere Softwaredag, red.), åbner IBM op for sit enorme videncenter og inviterer en lang række spændende kunder, samt egne innovatører og skarpe forretningshjerner fra ind- og udland til at fortælle de forventede 1.300 deltagere om nye teknologier, tendenser og konkrete løsninger.

Hver enkelt session på Smarter Business har til formål at vise, hvordan teknologi bidrager til at gøre hverdagen i virksomheder, organisationer og byer mere intelligent, og hvilken konkret værdi teknologien skaber for hvert enkelt forretningsområde.

Tidligere var den årlige softwaredag udelukkende målrettet IT-chefer og IT-arkitekter. I dag er der stadig mange spændende sessioner målrettet dem, men vi er i lige så høj grad dedikeret til at give forretningen, HR og marketing en aha-oplevelse. IT og forretning er uadskillelige, og uanset hvor i virksomheden, man arbejder, kan IT gøre en væsentlig forskel. IBM er bl.a. stærk inden for intelligente samarbejdsformer og intelligente måder at markedsføre og handle varer på, og disse områder er relevante for fx HR- og marketingansvarlige, siger Lars Bang, direktør, IBM Software Group.

Smarter Business 2012 har i særdeleshed fokus på intelligent håndtering af:

Big data og analytics, mobility og BYOD (Bring Your Own Device), herunder sikkerhed, integration og udvikling af apps
Sociale samarbejdsværktøjer og organisatoriske krav til en social business
Integrerede og automatiserede processer
Smarter Commerce, dvs. hvordan man kan optimere markedsføring, kampagner, salg, handel og varelevering.

Studerende får netværk og viden

Deltagerne på Smarter Business 2012 har adgang til i alt 11 spor og knap 50 sessioner på dagen, hvoraf det ene spor er forbeholdt ca. 100 studerende fra Copenhagen Business School, Københavns Universitet, IT-Universitetet i København og Danmarks Tekniske Universitet.

Det er nyt for IBM og også for branchen som helhed at satse så målrettet på de studerende. De er næste generations ledere og innovatører og har brug for at netværke med erhvervslivet. Og så skal de selvfølgelig have direkte adgang til nyeste viden om, hvordan man binder forretning og IT sammen og udnytter ressourcerne bedst muligt. Vi har tilrettelagt fire sessioner for de studerende, som fokuserer på analytics, dvs. hvordan man får gedigen forretningsviden ud af enorme mængder forskellige data og social business, dvs. brugen af sociale værktøjer internt og eksternt, siger Lars Bang.

Initiativet er en del af IBM s Global Entrepreneurial Program, som støtter iværksættere med faglig ekspertise, teknologiløsninger, forretningsudvikling og markedsføring. Programmet, som blev lanceret i Danmark i 2011, skal bidrage til, at flere iværksættere lykkes med at udvikle intelligente løsninger til gavn for miljø, virksomheder og samfund.

Smarter Business 2012 er pga. vokseværk flyttet fra Øksnehallen til Bella Sky.

Interesserede kan tilmelde sig her!

Læs mere her

tags: IBM, markedsføring, Danmark, 2011, København, direktør, selvstændig, udland, 2012, virksomhed, erhvervslivet, teknologi, Danmarks Tekniske Universitet, organisation, studerende, miljø, værktøj, Københavns Universitet,

Dagens nyheder - Læs bla. om Ledere forsikrer sig mod fyring

Brandvæsen: Udskældte iltapparater er uundværlige
Tre alvorlige uheld med kredsløbsapparater har ført til massiv kritik af Københavns Brandvæsen. Men apparaterne kan ikke undværes for eksempel i metrotuneller, påpeger beredskabschef.
Læs mere her

Ledere forsikrer sig mod fyring
Ledere er tilsyneladende så bekymrede for at miste jobbet, at flere og flere af dem tegner en ledighedsforsikring.
Læs mere her

fredag den 14. september 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Det bruger de rige deres penge på

Rekordhøjt millionkrav mod entreprenør på Cityringen
Italienske Trevi er blevet mødt med et krav på cirka syv millioner kroner for manglende overholdelse af dansk overenskomst i forbindelse med metrobyggeriet.
Læs mere her

Så er der skattesmæk til danske ingeniører i udlandet
Trods massive protester vedtog regeringen i dag forslaget om at afskaffe skatterabat for ingeniører i udlandet. »Skuffende,« lyder det fra IDA.
Læs mere her

EU-penge til fyrede Vestas-ansatte
Der er over 50 millioner kroner på vej til at skaffe 720 afskedigede Vestas-medarbejdere nyt job.Foto: Christian Als
Læs mere her

Valg i Holland. Rød ingeniør blev kun nummer to
Den karismatiske røde ingeniør Diederik Samsom, leder af det hollandske socialdemokrati, vandt ikke regeringsmagten ved gårsdagens valg.
Læs mere her

Det bruger de rige deres penge på
Nok findes der danskere med store formuer, men armbevægelserne er ikke voldsomme, når pengen skal trille.
Læs mere her

KL er enig i, at Ungepakke 2 virker

En ny evaluering viser, at Ungepakke 2 er en succes. Det er kommunernes fortjeneste, mener KL.

Ungepakke 2 blev til i 2009 og havde til mål at få flere unge i beskæftigelse eller uddannelse. En ny evaluering fra Epinion, Pluss Leadership og CEFU Center for Ungdomsforskning viser, at det er lykkedes.

Evalueringen kalder Ungepakke 2 for et vellykket samarbejdsprojekt, som har bidraget til at få de unge væk fra sofaen.

Fra januar 2011 til juni i år er gruppen af unge mellem 15 og 17 år, der ikke er i beskæftigelse eller uddannelse, faldet fra 5.611 til 3.411.

Det bekræfter, hvad KL tidligere sagt, nemlig at ungepakken fungerer, og det er langt hen ad vejen kommunernes fortjeneste. Vi formår både at tilbyde de unge et kvalificeret forløb i samarbejde med produktionsskoler, erhvervsskoler og gymnasier, så de ikke falder tilbage til sofaen, siger formand for KL s Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg Jacob Bundsgaard.

Han henviser til, at KL allerede i foråret udsendte et erfaringskatalog, der viser, hvordan kommunerne arbejder med Ungepakke 2, og dermed, hvordan de gode resultater som evalueringen viser, er opnået.

I evalueringen bliver det foreslået, at det fremtidige fokus skal ligge på at skabe alternative tilbud til de unge, som ikke er parat til at tage en ungdomsuddannelse. Her er KL ikke fuldstændig enig:

Det er vigtigt, at vi har nogle gode tilbud til de unge, som ikke er parate til en ungdomsuddannelse. Kommunerne har allerede en række gode tilbud på det område, fx erhvervsgrunduddannelse (EGU), produktionsskole og ungdomsskole og mange andre lokale tilbud .

Det er vigtigt, at uddannelse leder til et job og helst via de almindelige gymnasier og erhvervsskoler. Derfor er det vigtigere at sætte fokus på overgangen fra grundskole til de ordinære ungdomsuddannelser. Det er jo det, som den stående debat om inklusion handler om. Eksklusion er at sende de unge hen i nogle alternative tilbud, som ligger uden for normalsystemet. I stedet skal vi se på, hvordan vi får det normale system til at inkludere så mange som muligt, siger Jacob Bundsgaard.

Han tilslutter sig evalueringens anbefaling om at øge fastholdelsen af de unge på ungdomsuddannelserne:

Frafaldet fra erhvervsskolerne er en stor udfordring. Næsten halvdelen af dem, der begynder, falder fra. Der er behov for meget mere samarbejde mellem kommuner og gymnasier og erhvervsskoler bl.a. for at nedbringe frafaldet .

Vi har alle et ansvar. Overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse skal være mere jævn og føles mere sammenhængende for de unge. Sidst på året sætter vi fokus på det i et nyt samarbejde mellem KL og 26 kommuner og deres gymnasier og erhvervsskoler, siger Jacob Bundsgaard.

Læs mere her

tags: 2009, 2011, uddannelse, grunduddannelse, beskæftigelse, ungdomsskole,

torsdag den 13. september 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Københavnske brandmænd bruger livsfarlige ilt-apparater

Vil du være rig - så bliv købmand
Danmark er en handelsnation, og det præger Berlingske Business Magasins liste over landets 100 rigeste. Godt købmandskab giver god indtjening. Især hvis man forstår at tænke internationalt.Foto: Henning Bagger
Læs mere her

Falleret eksbokser gør comeback
Hans Henrik Palm, som gik konkurs i 2010, er igen aktiv i dansk erhvervsliv med ledelsesposter i bl.a. den kendte københavnerrestaurant Boheme, et kampsportbureau og et investeringsselskab. Det sker i kompagniskab med den velhavende fitnessejer Henrik Rossing.
Læs mere her

Rød ingeniør og a-kraft-modstander kan blive Hollands næste statsminister
Når hollænderne i dag går til stemmeurnene, kan de sætte deres kryds ved den røde ingeniør Diederik Samsom, der er kendt for sin indædte modstand mod atomkraft og sine røde overalls.
Læs mere her

Rød ingeniør og akraft-modstander kan blive Hollands næste statsminister
Når hollænderne i dag går til stemmeurnene kan de sætte deres kryds ved den røde ingeniør, Diedrik Samsom, der er kendt for sin indædte modstand af atomkraft og sine røde overalls.
Læs mere her

Rød ingeniør kan blive Hollands næste statsminister
Når hollænderne i dag går til stemmeurnene kan de sætte deres kryds ved den røde ingeniør, Diedrik Samsom, der er kendt for sin indædte modstand af atomkraft og sine røde overalls.
Læs mere her

Københavnske brandmænd bruger livsfarlige ilt-apparater
Avisen.dk Københavnske brandmænd bruger omdiskuteret ilt-apparat, der er skyld i, at brandmænd er faldet bevidstløse om. Apparatet, der er potentielt livsfarligt, bruges ikke i Oslo og Stockholm, da det anses for at være for farligt for brandmændene.
Læs mere her

Unge skal lære gennem jobs

Region Hovedstaden søsætter i samarbejde med kommuner og erhvervsskoler et banebrydende projekt om bl.a. en ny jobuddannelsesmodel
Dystre tal
Nye analyser peger på, at det i fremtiden netop vil være de ufaglærte, der står forrest, når der uddeles fyresedler på arbejdspladserne, fordi der bliver stadig færre ufaglærte job.

Ny rapport viser for få job til ufaglærte
En netop offentliggjort rapport fra Region Hovedstaden og Region Sjælland viser, at der ikke blot i dag men også om 10-12 år vil være for få job i hovedstadsregionen til de ufaglærte op mod 23.000 job.

Udsigt til mange ufaglærte
Der er således udsigt til, at der også i fremtiden vil være en stor gruppe ufaglærte uden en kompetencegivende uddannelse i hovedstadsregionen.

At få mod på mere uddannelse
Region Hovedstaden søsætter derfor sammen med to kommuner og tre erhvervsskoler et helt nyt jobuddannelsestilbud . Projektet skal give gruppen af unge mellem 15 og 20 år, der ikke er motiveret til at tage en traditionel ungdomsuddannelse, lyst til og mulighed for at starte en erhvervsuddannelse på arbejdspladsen.

Udvalgsformand: Kæmpe problem
- Vi har et kæmpeproblem, når så mange unge ikke kommer i gang med en formel ungdomsuddannelse. Derfor vil vi nu give dem et tilbud om at få et job, hvor de samtidig kan dygtiggøre sig. Og vi vil sørge for, at de får papir på det de lærer i virksomhederne. Det skal løfte de unge, give dem selvtillid og tro på, at de kan gennemføre en erhvervsuddannelse, siger Marianne Stendell, formand for udvalget for fremtidens uddannelse og forskning, Region Hovedstaden.

Skolebænken er ikke eneste mulighed
Konkret er formålet med projektet at udvikle en fleksibel uddannelsesmodel med udgangspunkt i de praktiske kompetencer, som de unge kan opnå i erhvervslivet. De unge skal i højere grad lære gennem jobs, og disse kompetencer bør anerkendes som uddannelse. Projektet gør dermed op med fordomme om, at skolebænken er eneste vej til uddannelse.

Samarbejde mellem region og mange andre
Projektet udvikles i samarbejde mellem Region Hovedstaden, Halsnæs og Gribskov Kommune, Handelsskolen København Nord, Erhvervsskolen Nordsjælland og SOPU (Sundhed, omsorg, pædagogik København og Nordsjælland). Desuden er DPU (Institut for Uddannelse og Pædagogik ved Aarhus Universitet i København) og en privat konsulent tilknyttet udviklingsprojektet.

Ny metode til at dokumentere kompetenceudvikling
Parterne skal sammen udvikle en ny jobuddannelsesmodel og et værktøj til at dokumentere de unges kompetencer. Dette kunne f.eks. være et pointsystem, som gør det synligt, hvad den unge har lært i virksomheden.

Vi må tænke anderledes
- Det traditionelle uddannelsessystem passer ikke på en stor række unge i dag. Derfor må vi tænke anderledes og komme deres kompetencer i møde. Der ligger helt sikkert et uudnyttet potentiale i projektets jobuddannelsesmodel og at vi får motiveret unge ind i en uddannelse via den praktiske vej. Den faglige og menneskelige gevinst ved at udvikle nye tilbud er for stor til at lade være, siger Rikke Skov-Nielsen, rektor for erhvervsuddannelserne, Handelsskolen København Nord.

Fakta:
Succeskriterierne for projektet er:
Fra 20,8 % til 15 % i andelen af unge uden igangværende eller afsluttet kompetencegivende ungdomsuddannelse i de involverede kommuner.
15 % færre unge på kontanthjælp i de deltagende kommuner.
Positiv ændring af de unges holdning, motivation og syn på uddannelse.
Dokumenterbar samfundsøkonomisk positiv effekt af jobs med uddannelsesperspektiv.
Region Hovedstaden har afsat 12 mio. kr. over de næste tre år.
Deltagelse af 300 unge 15-20-årige, som ikke har mod på at påbegynde og gennemføre en ungdomsuddannelse.
Personer uden en ungdomsuddannelse har 12 gange større risiko for at ende på kontanthjælp eller førtidspension sammenlignet med personer med end ungdomsuddannelse.
Læs om projektet Jobs med uddannelsesperspektiv her

Yderligere oplysninger

Marianne Stendell, formand for udvalget for fremtidens uddannelse og forskning, Region Hovedstaden, mobil 23 41 01 57
Rikke Skov-Nielsen, rektor for erhvervsuddannelserne, Handelsskolen København Nord, 26 16 08 92 / 88 52 63 16
Pressevagten i Region Hovedstaden, 70 20 95 88

Læs mere her

tags: Aarhus Universitet, København, økonomi, uddannelse, Sjælland, Nordsjælland, virksomhed, hovedstad, erhvervslivet, Region Hovedstaden, førtidspension, kompetenceudvikling, erhvervsuddannelser, motivation, rektor, samfundsøkonomi, værktøj, Fakta,

onsdag den 12. september 2012

Mød Jobzonen på HR-messen til oktober

Onsdag d. 3 og torsdag d. 4 oktober 2012 er Øksnehallen i København rammerne for Danmarks største og vigtigste HR-messe, Træfpunkt Human Ressources. Messen er arrangeret af PID-Personalechefer i Danmark i samarbejde med IBC Euroforum, og her vil hele jobmarkedet være repræsenteret.

Interessante talere og dygtige udstillere samles i Øksnehallen

Årets temaer på HR-messen er "Vindermentalitet" og "Værdiskabende HR". Der vil bl.a. være fokus på strategisk HR, og der besøgende vil få praktiske og konkrete værktøjer med hjem, der sikrer at HR-afdelingen bakker op om forretningen og skaber værdi. Desuden vil personligheder som blandt andre Thyra Frank, Bubber, Christina Hembo og Thorkild Thyrring inspirere på det såkaldte Power Corner under emner som "ledelsesstil udover det sædvanlige" og "positivitet og livsglæde- få et bedre arbejdsklima ved hjælp af humor". I 2011 var der ca. 150 udstillere inden for HR, rekruttering og jobbranchen, og messen havde mere end 2400 besøgende i løbet af de to dage, messen stod på.

Igen i år er Jobzonen repræsenteret med en spændende stand. Jobzonen står klar til at fortælle besøgende om
jobmarkedet og om, hvordan man får det hurtigste rekrutteringsforløb. Der vil desuden være spændende konkurrencer på Jobzonens stand.

Vi glæder os til at møde dig på Træfpunkt Human Ressources 2012.

Læs mere her

tags: Danmark, 2011, København, Bubber, 2012, ledelsesstil, strategi, jobmarked, Personalechef, arbejdsgiver, konkurrence, værktøj,

Dagens nyheder - Læs bla. om Sjusk i byggebranchen som aldrig før

Stadig sløje jobudsigter for ledige
Ledigheden er stigende, og på landsplan er der ikke kommet flere ledige stillinger i den private sektor i forhold til sidste år. Region Hovedstaden kan som den eneste region i år tilbyde flere job, men stigningen er minimal.Foto: Torben Christensen
Læs mere her

Kinesere forsinker dansk-kinesisk universitet
Et halvt år før det prestigefyldte dansk-kinesiske universitet i Beijing skulle stå færdigt, er der ikke taget et eneste spadestik. Uventede krav fra kineserne forsinker byggeprocessen.
Læs mere her

Ledige og lærlinge glemmes i gigant-kontrakter
Virksomheder kan vinde kontrakter til millioner af kroner for det offentlige uden at tage sociale hensyn, ansætte langtidsledige eller oplære praktikanter. Beskæmmende, mener fagbevægelsen.
Læs mere her

Sjusk i byggebranchen som aldrig før
Antallet af arbejdsulykker i byggebranchen er næsten dobbelt så højt som gennemsnittet for alle brancher.
Læs mere her

tirsdag den 11. september 2012

Rekord antal amerikanske studerende ankommer til København!

Over 1000 unge amerikanere ankommer til København
Rekord antal studerende til efterårssemestret på DIS

Søndag den 19. august ankommer 1011 forventningsfulde amerikanske universi-tetsstuderende til København. DIS - Danish Institute for Study Abroad i Danmark er i løbet af årene blevet et populært sted at læse blandt de amerikanske studerende. Samtidig får de mulighed for at komme bag kulisserne af dansk familieliv og kultur.

De 1011 amerikanske studerende, der i disse dage pakker kufferten, har med garanti sommerfugle i maven! For de fleste amerikanske studerende er det deres første besøg i Danmark, hvor de har fået mod på at internationalisere deres hjemlige universitets-uddannelse ved at studere hele efterårssemesteret på engelsk på DIS i København.

Hvem er de studerende
De studerende kommer fra de bedste universiteter over hele USA. De er typisk 20-21 år og tager til Danmark på tredje eller fjerde år af deres uddannelse for at læse et helt semester (efterår eller forår) hos DIS. De studerende kan vælge mellem over 150 meritgivende fag, som efterfølgende overføres til deres hjemmeuniversitet. Fagområderne spænder bredt fra arkitektur, psykologi, medicin, politik, økonomi, litteratur og kommunikation mv. Undervisningen varetages af eksterne lektorer an-sat og efteruddannet af DIS og suppleres med virksomheds- og institutionsbesøg samt studieture i Danmark og Europa.

Studiernes faglige niveau og engagement er højt. Ud over faglige studieture til ud-valgte byer i Europa deltager de studerende i kulturelle og sociale arrangementer i København. DIS arrangerer desuden over 200 akademiske såvel som oplevelses ori-enterede ture. Det er med til at ryste de studerende sammen, og det kan være alt lige fra en cykeltur på Bornholm til en trekking tur i Tjekkiet. Samtidig sørger DIS og-så for at de studerende får assistance til at klare praktiske problemer og ikke mindst mulighed for at deltage i mange forskellige aktiviteter gennem DIS.

Study abroad program
Den kulturelle udveksling på tværs af USA og Danmark er ekstrem vigtig for DIS. Det er hensigten, at de amerikanske studerende får indsigt i den danske kultur og møder danskerne. Det sker fx ved at de bor hos værtsfamilier og kommer til fx brunch, middag eller kaffe hos besøgsfamilier i Danmark.

Værts eller besøgsfamilie!
På DIS er vi stolte over at have mange værts- og besøgsfamilier tilknyttet hvert se-mester. Der er i efterårssemesteret 298 studerende, der bor hos DIS værtsfamilier og yderligere 333 studerende, der kommer på besøg hos DIS besøgsfamilier.

Alt, hvad man behøver som DIS værtsfamilie, er et ekstra værelse til den studeren-de, og at man bor max en times transporttid fra Rådhuspladsen i København. Desu-den skal mindst ét medlem i familien tale engelsk. DIS familier dækker bredt - der er familier med og uden børn, gamle som unge. Motivationen er typisk at få noget in-spiration udefra, at tale engelsk og lære en anden kultur at kende. En værtsfamilie udtaler Det har været en ualmindelig positiv og inspirerende oplevelse for hele fa-milien at have en DIS-studerende boende. Vi har fået talt meget engelsk, er blevet opdateret om det amerikanske valg, har set Amerikansk Football og udvekslet kulturelle forskelle mellem Danmark og USA. Vi har fået et nyt familiemedlem!

Hvis man er interesseret i orientering for værtsfamilier klik på www.dansk.dis.dk

Yderligere information
Direktør Anders Uhrskov tlf. 2167 0870
Presseansvarlig Christian Palvad, tlf. 3311 0144.

Kort om DIS
DIS - Danish Institute for Study Abroad er en selvejende, non-profit uddannelsesinstitution. DIS er internationalt højt respekteret og har siden 1959 undervist amerikanske universitetsstuderende. DIS study abroad program udbydes i samarbejde med en lang række af universiteter over hele USA, der har indgået partnerskabsaftaler med DIS. DIS programoplysninger klik på www.DISabroad.org

Læs mere her

tags: USA, Danmark, Europa, København, politi, økonomi, uddannelse, medicin, Bornholm, virksomhed, Sabro, psykologi, kommunikation, universitetsstuderende, studerende, uddannelsesinstitution, Tjekkiet, kaffe,

mandag den 10. september 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Rygter og sladder skal tages i opløbet

Italiensk superforsker slår sig ned i Aalborg
En af Italiens førende forskere begyndte sine ingeniørdrømme med besættelse af Lego. Nu bor han i Aalborg for at kortlægge effektelektroniks pålidelighed.
Læs mere her

Rygter og sladder skal tages i opløbet
Sladder kan føre til videndeling og sammenhold, men både ledere og medarbejdere har et ansvar for, at sladderen ikke tager overhånd og fører til et dårligt psykisk arbejdsmiljø.Foto: Jens Nørgaard Larsen
Læs mere her

Ny på uddannelse: Undgå at blive en dropout

Op mod 20.000 nye studerende dropper ud af deres videregående uddannelse hvert år. På kurset Effektiv Studiestart, som afholdes i København i september, kan alle studerende lære at bruge hjernen så det bliver nemmere at komme igennem sit studie.

De færreste danske studerende har lært at lære. De har lært at læse og skrive, men ikke lært, hvordan deres hjerne hurtigst muligt tilegner sig, bearbejder og husker informationer. Ny hjerneforskning giver dog klare svar på dette, og det er noget, som alle kan lære.

Kurset Effektiv Studiestart lærer de studerende, hvordan de hurtigt får overblik og hurtigt kommer igennem over deres pensum, hvordan de bedre husker det, og hvordan de kan bruge deres viden effektivt til en eksamen udtaler Mads Brøbech, underviser og ejer af firmaet Apprehendo.

Netop i disse dage starter over 60.000 unge på deres nye videregående uddannelse. De er glade, spændte og forventningsfulde. Men op mod 33% (20.000!) af dem vil inden for de første 3 år forlade deres studie. Mange tager dette valg, fordi de føler sig presset på deres studie.

Det er konsekvensen af, at de aldrig har lært at lære, noget som de videregående uddannelser forventer, at de kan, når de starter. Med de mange nedskæringer på uddannelserne, er det et område, som ikke tildeles mange ressourcer, og det er derfor jeg sætter fokus på dette siger Mads Brøbech

Effektiv Studiestart handler ikke om studieteknik, men om at lære hjernen at lære.
På www.brughjernen.dk udbydes flere kurser (Hurtiglæsning og Mindmap), som hjælper den studerende med at komme hurtigere igennem sit studie, så der bliver mere tid til familie, arbejde og fritidsaktiviteter.

Underviseren, Mads Brøbech, er den eneste dansker, som er udlært af verdens førende underviser i brug af hjernen, Tony Buzan. Mads Brøbech ejer virksomheden Apprehendo, som lærer studerende og vidensmedarbejdere at bruge hjernen bedre, så de bliver mere effektive i deres hverdag.

For mere information:
Mads Brøbech
Telefon: 26139890
Mail: mads@apprehendo.dk

http://www.brughjernen.dk/kurser/effektiv-studiestart/
www.facebook.com/BrugHjernen






Læs mere her

tags: København, uddannelse, virksomhed, studerende, videregående uddannelse,

lørdag den 8. september 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Direktøren: »Vi ved godt, at de gode gamle dage ikke kommer igen«

Ny undersøgelse: Arbejdsliv og karriere lider under krisen
Hver fjerde ingeniør oplever, at krisen både har indsnævret karrieremulighederne og forværret det psykiske arbejdsmiljø.
Læs mere her

Direktøren: »Vi ved godt, at de gode gamle dage ikke kommer igen«
Både julefrokosten og kantinen røg, da krisen ramte produktionsvirksomheden Gandrup Element. Men netop da det så allerværst ud, satte ledelsen ind med en vitaminindsprøjtning til medarbejderne - og den hjalp.
Læs mere her

Hustur og forældreweekend på Hørby Efterskole

Eleverne på Hørby Efterskole har været i gang i fire uger og skoleårets første tid introduktionsforløbet sluttede 6. og 7. september med en tur forskellige steder i det østvendsysselske, hvor et drengehus og et pigehus sammen med deres lærere slog lejr for et døgns tid.

- Vi har i de senere år indledt og afsluttet vores introduktionsperiode med en tur væk fra skolen, fortæller forstander Mogens Vestergård Pedersen og understreger den store forskel, der er på eleverne efter bare en måned i efterskolefællesskabet. Hvor den første tur allerede i skoleårets første døgn i høj grad bærer præg af, at man skal snakke sig ind på hinanden og finde ud af, hvem alle de nye mennesker er, så er oplevelsen på husturen, at man nu er et hold, hvor snakken løber frit på kryds og tværs. Det betyder, at noget så almindeligt som at få lavet aftensmad eller at afvikle en aktivitet på turen nu er anderledes naturligt i forhold til for en måned siden, fordi eleverne nu i stor stil har ladet maskerne falde over for hinanden, slutter Mogens Vestergård Pedersen.

Som noget nyt inviterer Hørby Efterskole i weekenden 14-15. september elevernes forældre til et døgn på efterskole, så de kan få en oplevelse af, hvilken hverdag deres søn eller datter lever i, mens de er på efterskole.

Skolen har derfor tilrettelagt et program, hvor forældrene får nogle af de aktiviteter med, som eleverne har oplevet i den første tid på Hørby, ligesom der også kommer fokus på skolens pædagogiske udgangspunkt med læringsstilene og De Mange Intelligenser under overskriften Lær som du er .

- Sidst, men ikke mindst handler denne weekend også om, at forældre og skole lærer hinanden at kende, understreger forstander Mogens Vestergård Pedersen, så forældregruppen får en god fornemmelse af både, hvordan deres børn bliver undervist her på Hørby, men også af de rammer efterskolehverdagen byder på. Det kan kun være en fordel i det samarbejde, vi skal have gennem skoleåret!

Læs mere her

tags: Intel, efterskole,

fredag den 7. september 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Danmark siger nej til europæiske studerende

Færre bliver mobbet på arbejdspladsen
Hver fjerde leder oplever mobning på sin arbejdsplads. Et stort problem, der dog er blevet mindre.
Læs mere her

Metal-formandens frieri afvises
Hovedorganisationen FTF deltager ikke i en fusion med LO på nuværende tidspunkt, siger formand Bente Sorgenfrey.
Læs mere her

Vind en IPad3 og find et relevant studiejob
Jobfinder har fået en lillebror. I dag lanceres Studiejobfinder, som er målrettet ingeniørstuderende på jagt efter relevant arbejde.
Læs mere her

Metalformand vil samle LO, FTF og AC
Danmark er for lille et land til de tre faglige hovedorganisationer LO, FTF og AC, og det ville være klogere med kun én hovedorganisation og færre fagforbund. Foto: Torkil Adsersen
Læs mere her

54.000 ufaglærte vil mangle job
Selv om Østdanmark i de kommende 10 år vil opleve anlægs- og renoveringsprojekter for 140 milliarder kroner til blandt andet metro, jernbane og sygehuse samt Femern Bælt-forbindelsen, så vil der i 2024 alligevel mangle jobs til 54.000 ufaglærte på Sjælland.
Læs mere her

Danmark siger nej til europæiske studerende
Danske uddannelsesinstitutioner afviser europæere, som vil studere gratis i Danmark, efter pres fra statslig styrelse. Afvisningen skader dansk erhvervsliv og internationaliseringen, mener både rektorer og borgmestre.
Læs mere her

THINK ABOUT IT fejrer 10 års jubilæum som The Enneagram Institute of Denmark

Torsdag den 6. september fejrer konsulentvirksomheden THINK ABOUT IT sit 10 års jubilæum som det officielle Enneagram Institute of Denmark

For 10 år siden blev den danske kursus-, konsulent og foredragsvirksomhed THINK ABOUT IT udnævnt til The Enneagram Institute of Denmark . Det blev starten på et tæt samarbejde mellem den certificerede institutleder og forfatter Flemming Christensen i Danmark og Don Richard Riso samt Russ Hudson fra The Enneagram Institute i USA, der er anerkendt som de førende eksperter inden for brugen af ledelses- og persontype¬værktøjet Enneagrammet.

Enneagrammet er en psykologisk og holistisk typologi, der består af ni personlighedstyper. Ordet ennea-gram er græsk og betyder 9-model. En forklarings- og forståelsesmodel, der arbejder både på identitets-niveau og på det, der driver og motiverer mennesker på et meget dybt plan. Hver Enneagramtype beskrives meget præcist og giver et billede på hver types adfærd. Det er anerkendt som et værdifuldt redskab til at få indsigt i både egen og andres måde at være i verden på.

THINK ABOUT IT er et af Danmarks førende uddannelseshuse, hvor danske ledere og medarbejdere kan tilegne sig redskaber og selvindsigt til at udvikle menneskelige talenter og potentialer. I dette arbejde indgår persontypeværktøjet Enneagrammet som et af de centrale udviklingsredskaber, som flere end 50.000 kursister og foredragsgæster gennem de ti år som Danmarks eneste officielt anerkendte enneagram-institut har stiftet bekendtskab med. Blandt de mange danske virksomheder, der gennem årene har arbejdet sammen med THINK ABOUT IT er NNIT, Philips, Rådet for Sikker Trafik og Pfizer.

Flemming Christensen er født i 1963 og har været selvstændig siden 1986. Han er en passioneret rådgiver, underviser og foredragsholder med fokus på at formidle evnen til at opnå selvindsigt og til det meningsfulde liv for kursusdeltagere, ledere og medarbejdere i de virksomheder og organisationer, som THINK ABOUT IT arbejder for. Han er forfatter til 13 bøger, hvor de seneste handler om personlig udvikling, ledelse og teamarbejde, blandt andet Keep the spirit, Succesfuld ledelse, Væk din drøm, Enneagrambogen, Coachingbogen, Livslederens ordbog samt 324 Det tager kun 324 dage at ændre livsstil.

Jubilæet markeres med åbent hus for forretningsforbindelser, kunder og venner af huset på virksomhedens adresse Trekronergade 149B i Valby i tidsrummet 16.00-19.00.


Forslag til billedtekst:
Konsulentvirksomheden THINK ABOUT IT, der indehaves af virksomhedsrådgiver, foredragsholder og forfatter Flemming Christensen, fejrer torsdag den 6. september 2012 sit 10 års jubilæum som officielt Enneagram Institute of Denmark.

Jubilæet markeres med en reception for forretningsforbindelser, kunder og venner af huset på virksomhedens adresse, Trekronergade 149 i Valby i tidsrummet kl. 16.00-19.00.

Læs mere her

tags: USA, Danmark, uddannelse, selvstændig, 2012, virksomhed, recept, Philips, Valby, psykologi, organisation, Coaching, forfatter, værktøj, livsstil,

torsdag den 6. september 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om ”Det var to af mit livs sværeste telefonsamtaler”

Få job i Norge og spar 50.000 kr. i skat
Der er masser af ledige job i Norge, og der er er også en klækkelig skatterabat.
Læs mere her

Peter Straarup skal passe på verdens børn
Den tidligere Danske Bank topchef kaster sig over velgørenhed.Foto: Morten Germund
Læs mere her

"Det var to af mit livs sværeste telefonsamtaler"
Kirsten Drejer er en erfaren erhvervskvinde indenfor biotek-branchen. Alligevel var hun nervøs, da hun for fem år siden skulle forklare en livsvigtig investor, at de planlagte projekter ikke kunne gennemføres.
Læs mere her