onsdag den 31. oktober 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Arbejdsgivere undgår dyre danskere

Sådan skaber man vinderkultur i virksomheden
Gejst. Ulrik Wilbek fortæller i ny bog om sine erfaringer med ledelse igennem et succesfuldt liv i sportens verden. Han giver gode råd med på vejen til virksomheder, der gerne vil skabe en vinderkultur.
Læs mere her

Akutpakke ubrugelig for langtidsledige ingeniører
Ledige ingeniører, der har sat næsen op efter at komme i job med hjælp fra regeringens akutpakke, kan godt tro om igen. Ingeniørvirksomheder lader sig ikke lokke af en præmie på 25.000 kroner.
Læs mere her

Regeringen vil styrke erhvervsuddannelserne
Interessen for erhvervsuddannelserne daler blandt de unge, og deres forældre ser hellere, at de tager en studentereksamen. Regeringen går nu målrettet efter at styrke erhvervsuddannelserne.
Læs mere her

3F varsler ny strategi efter Vejlegården
Fagforeningen 3F vil efter sagen om Vejlegården blive bedre til at sætte ansigter på lønmodtagerne, som det hele handler om, lyder det fra formand Poul Erik Skov Christensen.
Læs mere her

Få højtuddannede får job i små virksomheder
I Akademikerkampagnens database står 2.500 højt-uddannede klar til at arbejde i en lille eller mellemstor virksomhed, men kun få virksomheder er parate til at ansætte de ledige akademikere.Foto: NIels Ahlmann Olesen
Læs mere her

Hver tredje frygter at miste jobbet
Bekymringen for at blive arbejdsløs er vokset blandt lønmodtagerne. En tredjedel går rundt og frygter at blive fyret, viser undersøgelse.Foto: Torben Christensen
Læs mere her

Britiske firmaer skal offentliggøre ansattes køn
Britiske firmaer vil fremover blive afkrævet en offentliggørelse af, hvor mange mænd og kvinder de ansætter.Foto: Ukendt
Læs mere her

Topkvinder ret ligeglade med løn
Vi har ikke mændenes skaffer-gen, siger tidligere topchef i Tryg Stine Bosse. Et problem for hele organisationen, hvis topchefen ikke forlanger sin markedsværdi, mener ekspert.Foto: Torkil Adsersen
Læs mere her

Bitten Clausen fylder 100 år
Danfoss-familiens stærkeste gennem generationer runder det helt store hjørne.
Læs mere her

Arbejdsgivere undgår dyre danskere
Ufaglærte stillinger bliver ofte ikke slået op til danskere. Det bekræfter 3F og Landbo Syd, der dog er uenige om årsagen.
Læs mere her

Strategi i en presset økonomi

Siden den finansielle krise begyndte at kradse i erhvervslivet har vi set et utal af eksempler på forskellige strategiske reaktioner. PROBANA Business School ser tilbage på, hvilke strategier der har vist sig at være de mest bæredygtige i den nye økonomi

Der kan ikke være meget tvivl om, at den mest udbredte strategiske reaktion, som følge af den finansielle krise, har været massive nedskæringer og downsizing på tværs af samtlige brancher. Størstedelen af erhvervslivet har på mange områder valgt, at trække følehornene tilbage, spare på så mange ressourcer som muligt, gå i stand-by-mode, og simpelthen vente på at krisen ville gå over. Men, hvad nu hvis dommedagsprofeterne har ret, og krisen ikke er en, som går over Hvad nu hvis krisen ikke er en krise, men en anden og en ny virkelighed, som vi skal lære at drive forretning i

Hvis dette er tilfældet som meget i øvrigt tyder på så vil stand-by-virksomhederne få sig en gevaldig overraskelse, når de vågner op fra deres dvaletilstand. For alt imens de har stået stille, er der virksomheder, som har grebet den nye situation helt anderledes an i form øgede investeringer til forretnings- og produktudvikling, øget uddannelse af ledere og medarbejdere og øget fokus på kunden og værdikæden. Erhvervsguruen Geoff Colvin har analyseret en række virksomheder, hvor dem der har øget væksten og haft succes igennem krisen, er de virksomheder, som har anvendt sidstnævnte strategi.

Hvis man som virksomhed sidder fast i den gamle økonomi , bør man således spørge sig selv, om man fortsat tror, at vejen frem er igennem besparelser af værdiskabende discipliner, som R&D, HRM, marketing, uddannelse og kompetenceudvikling Ja, spørgsmålet er retorisk. For svaret er selvfølgelig, at vil du med frem i den nye økonomi, hvor kampen om ressourcerne er større end nogensinde, så kræver det, at man går hele vejen, og er villig til at investere, det der kræves for at imødekomme omverdenens nye krav og give kunderne den værdi, som efterspørges.

Ligger din virksomhed i dvale, eller mangler i kompetencer eller et lederskab som kan gå forrest og vise vejen ind i den nye økonomi, så start med at få de rigtige kompetencer og de nyeste ledelsesværktøjer, og bliv klædt på til skabe rammerne for den rigtige udvikling i din virksomhed.

Med en Mini MBA fra PROBANA Business School, får du udvidet din horisont, udviklet dine kompetencer, udbredt dit netværk og fra landets bedste undervisere fra de videregående akademiske uddannelser og toppen af det danske erhvervsliv, vil du få de nyeste tendenser og værktøjer, som kan føre din virksomhed sikkert videre i den nye økonomi.

Læs mere om Mini MBA ens indhold og de forskellige ledelsesdiscipliner på: www.probana.com/dip.asp


Læs mere her

tags: økonomi, uddannelse, OB, virksomhed, erhvervslivet, kompetenceudvikling, strategi, ledelsesdisciplin, ledelsesværktøjer, værktøj,

tirsdag den 30. oktober 2012

Positiv akkreditering af konservatorieuddannelserne

Alle de videregående uddannelser ved de fire konservatorier i Danmark fik en positiv bedømmelse af Akkrediteringsrådet.

Det Jyske Musikkonservatorium, Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole, Rytmisk Musikkonservatorium og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium har tilsammen fået positiv akkreditering af alle sine 22 bachelor- og kandidatuddannelser. De fire konservatorier hører sammen med de øvrige kunstneriske uddannelser under Kulturministeriet.

Kulturminister Uffe Elbæk siger:

Jeg er meget glad for, at alle uddannelserne ved de fire konservatorier er blevet positivt akkrediteret. Det understreger, at konservatorierne har et højt fagligt niveau, og at de fortjener titlen som eliteuddannelser.

Alle videregående uddannelser i Danmark skal akkrediteres, med henblik på at vise at de lever op til en række kriterier for relevans og kvalitet for de enkelte uddannelser.

Akkrediteringsrådet afgør på baggrund af rapporter udarbejdet af Danmarks Evalueringsinstitut (EVA), om de enkelte uddannelser lever op til de fastlagte kriterier.

Akkrediteringen viser, om uddannelser og eksaminer er tilrettelagt i forhold læringsmål for uddannelserne, og om det kunstneriske vidensmiljø, der støtter op om uddannelsen, er af høj international karakter. For at opnå en positiv akkreditering skal uddannelserne også have tilstrækkeligt fokus på dimittendernes mulighed for at få arbejde inden for deres fagområde efter endt uddannelse.

Se ACE-Denmark for akkrediteringsrapporter og afgørelser

Yderligere oplysninger

Afdelingschef Steen Kyed,
Kulturministeriet, tlf.: 41 39 38 65

Læs mere her

tags: Danmark, Kulturministeriet, uddannelse, kunst, Akkrediteringsråd, kandidatuddannelse, videregående uddannelse, miljø,

Bliv lykkelig med Positiv Psykologi

Positiv Psykologi kan have en dramatisk effekt på dit humør og livsglæde generelt. PROBANA Business School giver dig 10 gode råd til, hvordan du bliver et mere lykkeligt menneske.

Glæde - privat og i erhvervslivet - opnår man ofte ved, at afgrænse sig fra at foretage visse handlinger. Overvej for eksempel, hvad der vil ske med dit humør, hvis du stopper med følgende 10 ting:

1. Bebrejdelse Mennesker laver fejl. Medarbejdere lever ikke op til dine forventninger, sælgere leverer ikke til tiden, og du bebrejder dem for det. Men i stedet for at bebrejde, så kig indad, tag ansvar, og find ud af hvad du kan gøre for at hjælpe andre til at undgå fejl.

2. Imponere Der er ingen, som kan lide dig for din bil, dit tøj, din titel eller dit hus. Selvfølgelig kan det virke sådan på overfladen, men gode relationer kan ikke bygges på overfladen, og gode relationer er noget af det, som kan gøre dig virkelig glad. Så stop med at prøve at imponere og start med at være dig selv.

3. Holde fast Når man er bange eller usikker, holder man fast, i det trykke og det man kender. Men at holde fast i det du tror, du behøver, gør dig ikke lykkelig at give slip og prøve at række ud efter det du virkelig ønsker, vil gøre dig lykkelig.

4. Afbryde At afbryde er ikke kun uhøfligt. Når du afbryder nogen, siger du i virkeligheden: Jeg er ligeglad med dine meninger, jeg lytter kun til dig for at bestemme, hvad jeg selv skal sige . Stop med at afbryde folk, vis respekt og folk vil få respekt for dig.

5. Brok Dine ord har magt specielt over dig selv. Brok får dig ikke til at få det bedre, tværtimod. Hvis der er et problem, så brug din energi på at løse det. Stop med at brokke dig og snak i stedet om, hvordan du vil gøre ting bedre gør det og bliv gladere.

6. Kontrollere Hvis du prøver at kontrollere andre mennesker, har du bestemt, at du, dine mål, drømme og meninger er vigtigere end dem og deres. Stop med at prøve at kontrollere folk, og find i stedet folk, som har samme værdier som dig. Sammen vil i arbejde bedre, have mere sjov, få mere succes og i vil alle være mere glade.

7. Kritisere Fint, du er bedre uddannet, rigere, mere berejst, har flere facebook venner osv. Men det gør dig ikke bedre, det gør dig bare til dig! Unik ja, ligesom alle andre mennesker i verden. Sæt pris på folks forskelligheder i stedet for at kritisere for deres mangler du vil komme til at se både dig selv og dem fra en bedre side.

8. Prædike Des mere succes du får, des mere sandsynligt er det, at du tror, du ved alt og fortæller folk, alt det du tror, du ved. Når du taler med mere magt end fundament, kan det godt være, folk hører dig, men de lytter ikke. For de respekterer dig ikke. Stop med at prædike og specielt om ting du ikke ved noget om.

9. Dvale Fortiden er værdifuld. Lær af dine og andres fejl, og giv så slip og kom videre. Fortiden er kun træning, og definerer dig ikke som person det gør derimod, om du tager ved lære af dine fejl.

10. Frygt Vi er alle bange. Bange for hvad der måske eller måske ikke kommer til at ske. Bange for det vi ikke kan lave om på, eller det vi kan lave om på. Så det er lettere at tøve og vente med at handle. Og imens vi tøver og venter, går der dage, uger, måneder og år, hvor vi i virkeligheden går glip af vores inderste ønsker. Lad være at frygte og tag det første trin imod et bedre liv og tag trinnet i dag, nu!

Implementer alle 10 råd i din hverdag, og du vil med garanti blive et bedre og lykkeligere menneske. Start allerede i dag og tilmeld dig den store konference om Positiv Psykologi:

http://www.probana.com/invitation.psykologi.htm


Læs mere her

tags: OB, erhvervslivet, energi, psykologi,

Bliv lykkelig med Positiv Psykologi

Positiv Psykologi kan have en dramatisk effekt på dit humør og livsglæde generelt. PROBANA Business School giver dig 10 gode råd til, hvordan du bliver et mere lykkeligt menneske.

Glæde - privat og i erhvervslivet - opnår man ofte ved, at afgrænse sig fra at foretage visse handlinger. Overvej for eksempel, hvad der vil ske med dit humør, hvis du stopper med følgende 10 ting:

1. Bebrejdelse Mennesker laver fejl. Medarbejdere lever ikke op til dine forventninger, sælgere leverer ikke til tiden, og du bebrejder dem for det. Men i stedet for at bebrejde, så kig indad, tag ansvar, og find ud af hvad du kan gøre for at hjælpe andre til at undgå fejl.

2. Imponere Der er ingen, som kan lide dig for din bil, dit tøj, din titel eller dit hus. Selvfølgelig kan det virke sådan på overfladen, men gode relationer kan ikke bygges på overfladen, og gode relationer er noget af det, som kan gøre dig virkelig glad. Så stop med at prøve at imponere og start med at være dig selv.

3. Holde fast Når man er bange eller usikker, holder man fast, i det trykke og det man kender. Men at holde fast i det du tror, du behøver, gør dig ikke lykkelig at give slip og prøve at række ud efter det du virkelig ønsker, vil gøre dig lykkelig.

4. Afbryde At afbryde er ikke kun uhøfligt. Når du afbryder nogen, siger du i virkeligheden: Jeg er ligeglad med dine meninger, jeg lytter kun til dig for at bestemme, hvad jeg selv skal sige . Stop med at afbryde folk, vis respekt og folk vil få respekt for dig.

5. Brok Dine ord har magt specielt over dig selv. Brok får dig ikke til at få det bedre, tværtimod. Hvis der er et problem, så brug din energi på at løse det. Stop med at brokke dig og snak i stedet om, hvordan du vil gøre ting bedre gør det og bliv gladere.

6. Kontrollere Hvis du prøver at kontrollere andre mennesker, har du bestemt, at du, dine mål, drømme og meninger er vigtigere end dem og deres. Stop med at prøve at kontrollere folk, og find i stedet folk, som har samme værdier som dig. Sammen vil i arbejde bedre, have mere sjov, få mere succes og i vil alle være mere glade.

7. Kritisere Fint, du er bedre uddannet, rigere, mere berejst, har flere facebook venner osv. Men det gør dig ikke bedre, det gør dig bare til dig! Unik ja, ligesom alle andre mennesker i verden. Sæt pris på folks forskelligheder i stedet for at kritisere for deres mangler du vil komme til at se både dig selv og dem fra en bedre side.

8. Prædike Des mere succes du får, des mere sandsynligt er det, at du tror, du ved alt og fortæller folk, alt det du tror, du ved. Når du taler med mere magt end fundament, kan det godt være, folk hører dig, men de lytter ikke. For de respekterer dig ikke. Stop med at prædike og specielt om ting du ikke ved noget om.

9. Dvale Fortiden er værdifuld. Lær af dine og andres fejl, og giv så slip og kom videre. Fortiden er kun træning, og definerer dig ikke som person det gør derimod, om du tager ved lære af dine fejl.

10. Frygt Vi er alle bange. Bange for hvad der måske eller måske ikke kommer til at ske. Bange for det vi ikke kan lave om på, eller det vi kan lave om på. Så det er lettere at tøve og vente med at handle. Og imens vi tøver og venter, går der dage, uger, måneder og år, hvor vi i virkeligheden går glip af vores inderste ønsker. Lad være at frygte og tag det første trin imod et bedre liv og tag trinnet i dag, nu!

Implementer alle 10 råd i din hverdag, og du vil med garanti blive et bedre og lykkeligere menneske. Start allerede i dag og tilmeld dig den store konference om Positiv Psykologi:

http://www.probana.com/invitation.psykologi.htm


Læs mere her

tags: OB, erhvervslivet, energi, psykologi,

onsdag den 10. oktober 2012

Fiskerielever skal fiske rigtige fisk

Fødevareministeren vil give Fiskeriskolen mulighed for at tage eleverne på rigtigt fiskeri, så eleverne er bedre rustet til at komme ud i praktik.

Alt for mange fiskerielever falder fra uddannelsen i løbet af det første år, men en ny lov skal give eleverne bedre muligheder for at komme igennem det første år på uddannelsen. Det skal ske ved at give Fiskeriskolen mulighed for at sende en båd på havet, der kan fiske på samme måde som erhvervsfiskere gør. Dermed vil de nye elever være bedre rustet, når de skal i praktik.

Det er vigtigt, at unge får en uddannelse og i mange brancher kniber det med at få praktikpladser. Derfor vil jeg gerne medvirke til, at fiskerieleverne ikke falder fra deres uddannelse, men tværtimod kommer ud og arbejder i et af Danmarks ældste og mest stolte erhverv, fiskeriet, siger Mette Gjerskov.

Den nye lov gør det muligt for fiskeriuddannelser at få godkendelser til erhvervsfiskeri, så de kan sende deres egne fartøjer med elever på havet, hvor de kan lære den praktiske del af fiskeriet.

Det er torskedumt, hvis simpel lovgivning står i vejen for at unge mennesker kan få deres uddannelse, så derfor forventer jeg også, at der er en bred opbakning til forslaget i Folketinget, siger Mette Gjerskov.

Der bliver optaget mellem 50 og 60 elever på Fiskeriskolen hvert år, og omkring halvdelen falder fra i løbet af det første år.
Lovforslaget bliver fremsat i Folketinget i dag.

For yderligere information om lovforslaget
Henry Damsgaard Lanng, Fødevareministeriet, tlf. 41932331

For kontakt til ministeren
Pressesekretær Morten Olsen, tlf. 20915901

Læs mere her

tags: Danmark, uddannelse, lovgivning, Folketinget, Morten Olsen, Lovforslag, lovforslaget, praktikplads,

Dagens nyheder - Læs bla. om Vendepunkt: Rådgivere omsætter nu mest uden for Danmark

Globalisering tvinger topchefer til ny ledelsesstil
Danske virksomheder er midt i en dramatisk omstilling. For ti år siden blev 77 procent af verdens BNP produceret i OECD-lande ? i 2050 vil andelen være 32 procent. Topcheferne skal bruge nye ledelsesværktøjer.Foto: Christian Als
Læs mere her

Studerende designer ske, der smager for dig
DTU-studerende har designet en ske, der fortæller kokken, hvilke ingredienser der skal i gryden for at fremtvinge særlige smagsnuancer.
Læs mere her

Skatteminister under pres før samråd
Det vækker stor bekymring hos politikere, at Skatteministeriets beregninger måske er misvisende. Det forstærker behovet for et svar fra ministeren i morgendagens samråd, lyder det.Foto: Nils Meilvang
Læs mere her

Dansk Metal: Akutpakken har givet 10 job
Fagforeningen Dansk Metal melder, at regeringens akutpakkeindsats ikke giver job til de, der står til at miste dagpengene efter nytår. Beskæftigelsesministeren roser indsatsen.
Læs mere her

Vendepunkt: Rådgivere omsætter nu mest uden for Danmark
Danske ingeniørrådgiveres eksport falder en smule, til gengæld er omsætningen i udenlandske datterselskaber eksploderet siden 2008. Alligevel er der udsigt til flere rådgiverjob i Danmark
Læs mere her

tirsdag den 9. oktober 2012

Direkte sammenhæng mellem succes og antal timer man netværker

En ny global undersøgelse tyder på, at det antal timer, man bruger på at netværke, afspejler sig i, hvor stor succes, man får.

Det handler ikke kun om at netværke, men om hvor mange timer, man bruger på det. Der er nemlig direkte sammenhæng mellem graden af succes og mængden af tid, man bruger på at netværke hver uge. Det viser en undersøgelse foretaget af BNI, som er verdens største business networking-organisation.
I undersøgelsen deltog 12.000 professionelle erhvervsfolk fra hele verden. De, som i undersøgelsen har svaret, at networking spillede en rolle i deres succes, har i gennemsnit brugt 6,3 timer om ugen på at deltage i netværksaktiviteter.

"Det handler om, at folk har tillid til én. Der er meget større sandsynlighed for, at folk vil samarbejde med dig, hvis de kender dig eller har hørt om dig i forvejen. Derfor er netværk meget afgørende for, om du får succes i dit arbejdsliv," siger Freja Svane, kommunikationskonsulent hos Netværksportalen.dk.

For den typiske deltager i undersøgelsen, som bruger lidt over seks timer om ugen på at netværke, bestod næsten 47 procent af deres forretning gennem referencer og netværksaktiviteter.

"Det er overraskende, at tallene er så høje. Men vi kan også konstatere, at der hele tiden dukker nye netværk og foreninger op. Det tyder på, at folk er blevet mere opmærksomme på at netværke," siger Freja Svane. "Hvis man gerne vil udbygge sit netværk, er det derfor en god idé at melde sig ind i nogle formelle netværk, så man får etableret de værdifulde kontakter."
Det er dog vigtigt, at man opbygger et tillidsfuldt forhold først. Størstedelen af de respondenter, der følte, at de havde opnået succes gennem networking, mente nemlig, at det er bedre at opbygge et forhold, inden man fokuserer på forretning.

Læs mere her

tags: portal, arbejdsliv, kommunikation, organisation,

Dagens nyheder - Læs bla. om AAU bygger bro mellem studium og job

AAU bygger bro mellem studium og job
Overgangen fra universitet til arbejsmarked er brolagt med frustrationer for mange dimittender. Men på Aalborg Universitet får de nyuddannede nu målrettet hjælp til at sparke døren ind hos virksomhederne.
Læs mere her

mandag den 8. oktober 2012

Stress koster 8 milliarder

En ny undersøgelse af Analyse Danmark viser, at stress ikke er forbeholdt danskere med et krævende arbejde. Næsten 50 % af de ledige føler sig stressede og det frygtes at den økonomiske krise vil føre til op imod 40.000 nye langtidsdepressive danskere.

Stress er en belastningstilstand som de fleste mennesker i løbet af deres liv vil opleve. Faktisk har en femtedel af den danske befolkning næsten dagligt symptomer på stress. Disse symptomer kan blandt andet være træthed, hovedpine, svigtende koncentration, nedtrykthed eller søvnløshed. Arbejdsskadesstyrelsen anerkender i stadig større grad depression som følge af stress som en arbejdsskade.

Hver dag er 35.000 danskere sygemeldte på grund af stress. Det er en fjerdedel af alle sygedage og koster årligt virksomheder og staten op mod 8 milliarder kroner i tabt produktion og sygedagpenge. Undersøgelser viser, at dette tal kan halveres, hvis der tages hånd stress på arbejdspladsen.
På vores stress management konsulent uddannelse får deltagerne konkrete værktøjer, metoder og processer med hjem så de med øjeblikkelig virkning kan reducere stress i deres virksomheder , udtaler den private business school Probana.

WHO har forudsagt, at stress i 2020 vil være en folkesygdom og vi er godt på vej. Derfor er det vigtigt, at både medarbejdere, virksomheder og samfund tager ansvar for udviklingen og ser på hvordan vi kan blive bedre til at håndtere og afhjælpe stress. Det kræver, at de danske virksomheder får en bedre forståelse for stress og lærer at genkende og håndtere stress på arbejdspladsen.

Læs mere på http://www.probana.com/stress.asp


Læs mere her

tags: Danmark, økonomi, uddannelse, 2020, 2020, virksomhed, sygedagpenge, penge, stress, Probana, værktøj, hovedpine, sygdom, depression, depressive,

søndag den 7. oktober 2012

Byggeriet er flyttet ind midt i Hørby Efterskole.

De seneste måneder har været præget af byggeri på Hørby Efterskole, og snart står skolens nye Multisal klar, og giver inden længe den fornødne til elever og lærer, når der skal arbejdes med dans, drama og bevægelse.

Færdiggørelsen af dramasalen markerer afslutningen på første etape af det byggeri, der nu flytter ind midt i Hørby Efterskole, når anden etape går i gang med en gennemgribende renovering af pejsestue, klasselokaler, bibliotek og TV-stue.

Pejsestuen på Hørby Efterskole er centrum i skolens undervisningsafdeling, hvor fordelingsgangene mødes, så eleverne skal i de næste måneder, hvor byggeriet pågår finde nye veje for at komme rundt på skolen og den afspærrede byggeplads midt inde i bygningerne. Afspærringen har derfor også hurtigt fået tilnavnet Berlinmuren .

Når arbejdet på anden og sidste etape af byggeriet er afsluttet i ugerne efter nytår fremstår området omkring pejsestuen som har været et af de områder på Hørby Efterskole, der i mere eller mindre uændret form har set ud som ved siden begyndelsen i 1972 i en ny og moderne form, hvor bl.a. til nye nicher, der bygges til de eksisterende bygninger skal give rum for eleverne, når de arbejder i mindre grupper.

- Vi har ikke længere brug for klasselokaler, hvor eneste naturlige indretning er en dørrække, en midterrække og en vinduesrække og så et par og tyve elever fordelt rundt ved bordene, fortæller forstander Mogens Vestergård Pedersen og fremhæver, at når man som Hørby Efterskole undervisning med læringsstile og forskellige tilgange til det at lære noget, så er det fleksible lokaler og lokaler af meget forskellig størrelse, der er det optimale for den daglige undervisning.


Læs mere her

tags: nytår, undervisning,

Dagens nyheder - Læs bla. om Erfarne ingeniører afvises som overkvalificerede

Særligt til 50+: Sådan undgår du at fremstå overerfaren
Glem dine titler: Fokusér på dine kompetencer, ikke tidligere titler. Vis, at dine kompetencer matcher jobbet, og underspil den erfaring, der ikke har relevans. Skru ned for erfaringstsunamien: Det ka…
Læs mere her

Sådan undgår du at blive stemplet overkvalificeret
Fortæl om dit motiv: Læg mærke til, hvad virksomheden efterspørger, og forklar i ansøgningen, hvilke helt konkrete aspekter ved jobbet du glæder dig til. Det viser, at du har sat dig i arbejdsgivers s…
Læs mere her

Nyuddannet ingeniør: »Jeg havde brug for nogen, der hjalp mig videre«
Følelsen af at kunne en helt masse, men bare ikke det, som arbejdsgiverne efterspurgte, fik 34-årige civilingeniør Svanborg Gudjonsdottir til at takke ja til tilbuddet om karrierevejledning til nyuddannede.
Læs mere her

AAU bygger bro mellem studie og job
Overgangen fra universitet til arbejsmarked er brolagt med frustrationer for mange dimittender. Men på Aalborg Universitet får de nyuddannede nu målrettet hjælp til at sparke døren ind hos virksomhederne.
Læs mere her

Erfarne ingeniører afvises som overkvalificerede
Masser af faglig pondus eller en række af fine titler kan stå i vejen for ønskejobbet. Det oplever en tidligere fabrikschef, som nu er ledig. Og han er ikke alene.
Læs mere her

lørdag den 6. oktober 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Ældre tror ikke på job efter fyring

Ingeniører stiller hjernen til rådighed for den gode sag
Flere store ingeniørvirksomheder lader medarbejderne bruge arbejdstid på humanitært arbejde. Hvorfor? »Fordi vi også selv får gavn af det,« forklarer Mette Blaabjerg, afdelingsleder i Foss.
Læs mere her

Møllen ruller i Vestas: Hundredvis blev fyret i september
I september er over 600 danske medarbejdere blevet fyret. Indikationer tyder på flere ingeniører blandt de fyrede.
Læs mere her

Ældre tror ikke på job efter fyring
Håbet om at få et nyt job efter en fyring er ikke stort blandt ældre over 50 år. Deres bekymringer er desværre helt berettigede, viser nye tal.
Læs mere her

Alt hvad du har lært om strategi er forkert!

Hvad er forskellen på virksomheder, som sidder fast i det samme gear, og de virksomheder som drøner derudaf, og boomer år efter år Svaret ligger i strategi - PROBANA Business School giver dig 3 grunde til, at virksomheder hænger i bremsen!

Vi kender alle de to typer af virksomheder, for de findes på tværs af alle industrier og brancher. Men hvad er forskellen hvad gør boomerne anderledes

Keith McFarland, CEO og grundlægger af McFarland Strategy Partners, baseret i Utah, USA, har brugt de sidste 5 år på at studere mere end 7.000 virksomheder i vækst, for at finde ud af, hvad boomerne gør anderledes.

Følgende er de 3 mest hyppige årsager til, at virksomheder ikke kommer ud over rampen.

1. Strategi skal ikke ske en gang om året
Alt for mange virksomheder anvender den traditionelle strategiudviklings-model, hvor ledelsen mødes én gang årligt, revurderer strategien, skriver en rapport, arkiverer den, og glemmer så alt om det indtil næste år.
Strategiarbejde skal være en kontinuerlig proces, og der skal som minimum stilles spørgsmålstegn til den strategiske retning hvert kvartal.

2. Strategien må ikke være en eksklusiv klub
De fleste CEO er er af den overbevisning, at den bedste måde at udvikle strategi på er ved at putte topledelsen ind i et mødelokale, og først gå fra mødet når der foreligger en plan. Metoden er dømt til at gå galt!
I stedet skal vi bringe mere demokrati ind i ledelsesprocessen noget McFarland kalder Democraship . Des flere mennesker der arbejder på et problem, des bedre bliver løsningen og hvilken problemstilling er mere vigtig end virksomhedens strategiske retning

3. Strategien må ikke være en hellig ko
Som ledere har vi en ubevidst naturlig tendens til at omringe os selv med medgivende medarbejdere det gør uden tvivl vores arbejde lettere, men forringer desværre også kvaliteten.
Vi undervurderer konsekvenserne af en yes-man kultur. Strategien skal hænges op som skydeskive, og medarbejderne skal have lov til at skyde løs. Kun på den måde kommer vi rundt om alle de kritiske faktorer, som i sidste ende afgør, om strategien bliver en succes.

Lær mere med PROBANA Business School som giver dig de nyeste ledelsesværktøjer, teorier og tendenser. Mere end 2.900 danske erhvervsledere har allerede et forspring med Mini MBA en kom med fremad, få skiftet gear og hop med ombord. Læs mere på: www.probana.com/dip.asp


Læs mere her

tags: USA, OB, virksomhed, strategi, ledelsesværktøjer, strategiudvikling, værktøj,

fredag den 5. oktober 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Chef af den gamle skole

Ingeniørernes A-kasse fusionerer med præster og jurister
Billigere administration og bedre service til ledige medlemmer ligger bag IAK?s beslutning om at fusionere med Akademikernes A-kasse.
Læs mere her

Danske universiteter kravler op ad rangliste
Berlingske / Information Danske universiteter går frem på anerkendt rangliste, men generelt viger de vestlige universiteter for universiteterne i øst.
Læs mere her

LO-toppen siger nej til løntørke
Virksomhederne skræmmer folk fra at bruge penge ved konstant at true med flere fyringer, lyder det fra fagbevægelsen.
Læs mere her

Chef af den gamle skole
Claus Baunkjær har været en del af Femern-projektet siden 2008 og var det oplagte valg til posten som ny direktør i Femern A/S.Foto: Asger Ladefoged
Læs mere her

Gymnasierne skal tilbage på ret kurs

Med to let tilgængelige tiltag kan give landets gymnasier et stort løft og få dem tilbage på ret kurs. Derfor skyder Danske Gymnasieelevers Sammenslutning nu gang i en kampagne for bedre studievejledning og en ordentlig undervisningsmiljølov.
Ingen troede, at Titanic kunne synke. Og selvom STX-, HF- og IB-uddannelserne for mange står frem som stolte skibe lastet med guld, har de gevaldige huller i skroget.

- Hovedpine, koncentrationsforstyrrelser og et eksamensbevis, studenterne ikke kan bruge til at komme ind på deres videregående uddannelser, er ikke småting. Det er store problemer, der skal tages hånd om nu, hvis vi vil nå regeringens mål om, at 95 procent af en ungdomsårgang skal have en ungdomsuddannelse, og at flere unge skal have en videregående uddannelse, siger Malene Nyborg Madsen, formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS). Derfor skyder DGS nu med begivenheder i hele landet gang i kampagnen Invester i Uddannelse og kommer med to konkrete forslag, der kan gøre en kæmpe forskel på uddannelserne:

61 procent af studenterne fra sidste år har slet ikke haft nogen personlig kontakt til en studievejleder i gymnasietiden, viser en undersøgelse fra UVM. E-vejledning og kollektive arrangementer erstatter i højere og højere grad individuelle samtaler. Samtidig er der ofte langt til nærmeste Studievalg- center i de jyske regioner. Det har mange negative konsekvenser; mange falder fra, inden de får huen på hovedet, flere og flere må tage suppleringskurser efter gymnasiet, og hver tiende student starter på en erhvervsuddannelse og ender på den måde med to ungdomsuddannelser.

- Vejledningsindsatsen er for dårlig. Hvis vi unge skal hurtigere igennem, vælge den rigtige videregående uddannelse første gang og derudover have styr på, hvilke adgangskrav uddannelserne har, er man nødt til at sikre en god og kvalificeret studievejledning til alle gymnasieelever, siger Malene Nyborg Madsen.
DGS mener derfor, at det er vigtigt, at der bliver afsat midler til at sikre alle elever minimum én obligatorisk vejledningssamtale i løbet af deres gymnasietid. Derudover skal der afsættes penge til en styrket vejledningsindsats mellem folkeskole og ungdomsuddannelse.

Undervisningsmiljøet er på mange skoler meget dårligt. Kun hver tredje elev svarede i den sidste elevtrivselsundersøgelse, at indeklimaet på deres skole var i orden. Dårlige ventilationssystemer, oldgamle borde og stole, overfyldte klasselokaler og store temperaturforskelle betyder, at gymnasieelever må finde sig i at arbejde i et miljø, der ville være forbudt, hvis det hørte under arbejdsmiljøloven.

- Undervisningsmiljøloven er ikke særlig konkret og mangler specifikke retningslinjer. Derfor er det svært at skabe et bedre undervisningsmiljø, og de skoler, der ikke opfylder kravene i loven, kan i dag ikke sanktioneres, fortæller Malene Nyborg Madsen.
DGS efterlyser en reel undervisningsmiljølov, der kan være med til at sikre et godt læringsmiljø på alle skoler og uddannelser. Loven skal indeholde sanktionsmuligheder, der tvinger skolerne til at overholde loven, og der skal være et eksternt tilsyn med skolerne, ligesom der er en arbejdsmiljøstyrelse, som besøger virksomheder.

DGS har sendt de to forslag til alle partiers undervisningsordførere som anbefalinger til finansloven 2013. Og for at råbe politikere, embedsmænd og skolernes ledelser op, vil DGS afholde en række forskellige aktiviteter og arrangementer rundt om i landet, der skal sætte fokus på den mangelfulde vejledningsindsats og det dårlige undervisningsmiljø på mange skoler.
Blandt andet vil DGS i København lave aktionen Titanic foran Børne- og Undervisningsministeriet tirsdag den 9. oktober, hvor gymnasieelever fra DGS Storkøbenhavn ved hjælp af en kæmpe Titanic-model vil demonstrere, at gymnasieeleverne i dag sejler i blinde, fordi de ikke får ordentlig studievejledning, og derfor støder på isbjerge, når de skal videre fra gymnasiet.
I Århus onsdag den 10. oktober vil DGS Østjyllands undervisningsmiljøkontrol komme på besøg på en række skoler i regionen. Udstyret med gasmasker, kontrolskemaer og smiley-klistermærker, tager de rundt på skolerne og undersøger de forhold, eleverne må arbejde under hver dag.

Og i Odense onsdag den 10. oktober kl. 17.00 sætter gymnasieeleverne fokus på dårlig studievejledning i ''vejledningslabyrinten''. På Vestergade opstilles en kæmpe labyrint, som alle forbipasserende er velkomne til at prøve. Kan du finde vej til din drømmeuddannelse som pædagog, eller ender du som jurist Og kan du finde den studievejleder, som skal lede dig på rette vej

Derudover vil der de næste uger rundt om i landet være mange forskellige arrangementer, der sætter fokus på ordentlig vejledning og et bedre undervisningsmiljø. Kontakt den lokale DGS-region for at høre, hvilke aktiviteter der ellers er i netop jeres område:

DGS Nordjylland: Sophie Worrall, 31 60 09 04, sis.worrall@gmail.com
DGS Østjylland: Rasmus Holme, 60 81 80 70, rasmus.h@dgsnet.dk
DGS Sønderjylland: Pernille Grau, 21 49 66 51, pernille-g@hotmail.dk
DGS Fyn: Samuel Jonathan Watsham, 21 31 60 24, samuel@dgsnet.dk
DGS Sjælland: Lærke Uldal, 28 43 98 12, laerkeuldal@hotmail.com
DGS Storkøbenhavn: Sofus Goldschmidt Pedersen, 30 86 60 70, sofusgoldschmidt@gmail.com

Yderligere oplysninger:
Malene Nyborg Madsen, formand for DGS, 50 77 48 01, malene@dgsnet.dk
Mia Jo Otkjær, pressemedarbejder i DGS, 60 61 06 13, mia@dgsnet.dk


Læs mere her

tags: embedsmænd, København, Århus, politi, Vejle, uddannelse, Sjælland, 2013, Odense, Nyborg, Nordjylland, regeringen, Østjylland, virksomhed, penge, Sønderjylland, regering, folkeskole, arbejdsmiljø, STX, undervisning, Undervisningsministeriet, studievejledning, gymnasiet, studievejleder, videregående uddannelse, miljø, eksamensbevis, finanslov,

torsdag den 4. oktober 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Danmark halter bagefter i den globale talentkrig

Mange års lønnedgang forude
I det næste årti skal de danske lønninger holde sig i ro, så vi igen kan konkurrere med lande som Tyskland og Sverige, lyder det fra både økonomiprofessor og Dansk Industri (DI).Foto: Søren Bidstrup
Læs mere her

190 millioner kroner dyr jobrotation skaber 385 job
Jobrotation til ledige giver marginalt udbytte, viser beregninger.Foto: Torkil Adsersen
Læs mere her

Danmark halter bagefter i den globale talentkrig
Konkurrence. Hvis dansk økonomi og erhvervsliv skal få succes fremover, kræver det, at vi kan tiltrække den højtkvalificerede arbejdskraft. Vi mangler en klar strategi for, hvordan det skal ske.Foto: HO
Læs mere her

Kampagne for voksenuddannelse og realkompetencer

Med en realkompetencevurdering kan borgere stå stærkere på arbejdspladsen og jobmarkedet, og virksomhederne kan forbedre medarbejdernes kompetencer og dermed styrke konkurrenceevnen. Men det er der for mange, der ikke er klar over, mener børne- og undervisningsminister, Christine Antorini. Derfor iværksætter hun sammen med VEU-centrene en kampagne, der fra den 2. oktober 2012 sætter fokus på området.

Med en realkompetencevurdering er det muligt at få anerkendt sine realkompetencer, og det kan være med til at gøre vejen fra ufaglært til faglært kortere. Men flere skal kende til de muligheder, en realkompetencevurdering giver. Derfor lancerer børne- og undervisningsminister Christine Antorini sammen med landets 13 voksen- og efteruddannelsescentre (VEU-centre) nu en kampagne om realkompetencevurdering med titlen Fra det, du kan til det, du vil.

Det er vigtigt, at både borgere og virksomheder får øjnene op for, hvilke muligheder der ligger i at få lavet en vurdering af sine realkompetencer fra sit arbejdsliv. Det kan give medarbejderen bedre muligheder, når der skal søges job, mens virksomhederne kan spare tid på efteruddannelse og fastholde og styrke medarbejderne, siger Christine Antorini.

En realkompetencevurdering er en god mulighed for borgere, der vil i gang med en voksen- og efteruddannelse eller ønsker at få papir på det, de allerede kan og ved. Realkompetencevurdering kan også have betydning for virksomheden, hvis den skal omstrukturere og tilpasse sig udviklingen.

Fakta

Realkompetencevurderinger (RKV) er gratis og foretages på uddannelsesinstitutioner, der udbyder voksen- og efteruddannelse inden for uddannelsesområderne AMU, GVU, avu og almengymnasiale fag, VVU og diplomuddannelser.

En RKV giver afhængig af uddannelsesområdet mulighed for at få adgang til uddannelse, individuel tilrettelæggelse og afkortning af en uddannelse.

Man kan desuden få et kompetencebevis, hvis dele af en given uddannelse vurderes som opfyldt, eller man kan få et uddannelsesbevis, hvis hele uddannelsesmålet vurderes som opfyldt.

Resultatet af en RKV er gyldig på alle uddannelsesinstitutioner over hele landet og kan også bruges, når man søger job.

VEU-centre er et formelt samarbejde mellem institutioner for de erhvervsrettede uddannelser, herunder AMU og VUC. Der findes i alt 13 VEU-centre fordelt over hele landet.

VEU-centrene skal medvirke til at styrke kvaliteten og effekten af voksen- og efteruddannelsesområdet, blandt andet ved at fungere som én indgang for personer og virksomheder, som ønsker rådgivning og vejledning om voksen- og efteruddannelse, herunder også realkompetencevurdering (RKV).
aktaboks indholdseksempel

Læs mere her

tags: uddannelse, EU, 2012, virksomhed, arbejdsliv, undervisningsminister, efteruddannelse, jobmarked, undervisning, uddannelsesinstitution, konkurrence, Fakta,

onsdag den 3. oktober 2012

Ny tænketank knuser problemerne for Hovedstadens ungdomsuddannelser

30 unge skal over de næste to år give deres bud på, hvordan uddannelserne skal indrettes, så flere unge fuldfører.
Unge vægter uddannelse meget højt
97 % af Hovedstadens unge mener, at det er vigtigt at få en uddannelse, og hovedparten af dem vurderer, at evnen til at tilegne sig ny viden og evnen til at løse problemer er afgørende kompetencer på fremtidens arbejdsmarked. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Region Hovedstaden med overskriften Ungdomsuddannelse i krisens skygge.

Hver femte unge forventes at stå uden uddannelse i 2022
Men tallene står i kontrast til prognoser, der siger, at omkring en femtedel af de unge ikke vil have en ungdomsuddannelse om ti år.

Dream Team skal matche unges drømme med virksomhedernes behov
Derfor nedsætter Region Hovedstaden nu en tænketank for unge et såkaldt Dream Team som skal komme med konkrete forslag til, hvordan ungdomsuddannelserne kan indrettes, så de bedre matcher de unges drømme og fremtidens behov for kompetencer.

Vi taber for mange unge på gulvet
- Vi har gennemført en undersøgelse, der viser, at de unge ved, at uddannelse giver dem bedre muligheder for job senere i livet, og alligevel er vi ved at tabe en stor andel af dem på gulvet, siger Marianne Stendell (S), formand for Region Hovedstadens Udvalg for fremtidens uddannelse og forskning.

De unge skal i førersædet
- Politikere, uddannelsesinstitutioner og forskere har i mange år lagt mange ressourcer i at få flere til at tage en ungdomsuddannelse, men hvem har for alvor inddraget de unge direkte i løsningen Vi i regionen nu se, hvad der sker, hvis vi sætter de unge i førersædet og beder dem foreslå konkrete indsatser, som skolerne kan igangsætte, siger Marianne Stendell.

Tænketank af 30 unge fra hovedstadsregionen
Dream Team-tænketanken består af 30 unge fra folkeskole, gymnasier og erhvervsskoler, rekrutteret fra hele regionen. Tænketanken kommer over de næste to år med forslag til, hvordan deres drømmeuddannelser skal se ud.

Inspiration til gymnasier og erhvervsskoler
Det skal inspirere gymnasier og erhvervsskoler til at indrette sig, så de matcher de unges drømme og ønsker og behovene på fremtidens arbejdsmarked.

Folkeviser og virksomhedsøkonomi
En af de unge som har meldt sig til Dream Teamet er Anders Bech, der til daglig går på handelsgymnasiet i Lyngby:

- Personligt så jeg det som en mulighed for at få indflydelse på nogle ting i min uddannelse, som jeg godt kunne tænke mig var anderledes. Sidste år havde jeg lidt for meget fravær, fordi jeg havde svært ved at se, hvordan analyser af gamle folkeviser gavner mig til at arbejde med virksomhedsøkonomi, siger Anders Bech.

Tænketank kan trække på eksperter og tage på studieture
De unge i tænketanken har mulighed for at bestille undersøgelser, eksperter og tage på studieture for at for inspiration til at komme med alternativer til de uddannelser, de allerede kender.

De unge skal tegne et billede af fremtidens arbejdsmarked
Deres første opgave er at tegne et billede af fremtidens arbejdsmarked og at komme med idéer til, hvordan nutidens uddannelse bør se ud, så de unge får de kompetencer, der efterspørges på fremtidens arbejdsmarked.

Dream Teamet tænker i tre år
Dream Team-tænketanken mødes næste gang den 26. og 27. oktober. Tænketankens arbejde afrapporteres løbende og afsluttes i 2015.

Yderligere oplysninger hos

Marianne Stendell, formand for Region Hovedstadens Udvalg for fremtidens uddannelse og forskning, tlf. 23 41 01 57
David Meinke, projektleder for Dream Team-tænketanken, tlf. 21 34 33 56
Pressevagten i Region Hovedstaden, tlf. 70 20 95 88

Læs mere her

tags: tænketank, Lyngby, økonomi, uddannelse, virksomhed, 2022, hovedstad, Region Hovedstaden, folkeskole, arbejdsmarked, projektleder, gymnasiet, uddannelsesinstitution,

Dagens nyheder - Læs bla. om Ingeniører hæver over en milliard efterlønskroner

3F affejer Vejlegården: Vi har fulgt reglerne
Gruppeformand for restaurationsområdet i 3F i Vejle, Henning Troelsen, sidder tirsdag eftermiddag i vidneskranken i Arbejdsretten i sagen om restaurant Vejlegården og afviser, at fagforeningens metoder er ulovlige.
Læs mere her

Interessen for civlingeniørstudiet i Aarhus stiger markant
Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet modtog 20 procent flere ansøgninger til civilingeniørstudiet sammenlignet med sidste år. Direktøren for ingeniøruddannelserne er glad for udviklingen.
Læs mere her

Vejlegårdens ejer: 3F truede mig fra starten
Vejlegårdens ejer Amin Skov har tirsdag siddet i vidneskranken i sagen om konflikten på Vejlegården, hvor Kristelig Arbejdsgiverforening forsøger at få dømt 3Fs konfliktmetoder ulovlige.
Læs mere her

Ingeniører hæver over en milliard efterlønskroner
I nat udløb fristen for at kunne hæve sit efterlønsbidrag. Det har betydet, at IAK har været med til at betale over en milliard efterlønskroner til ingeniørerne, hvilket var langt mere end forventet.
Læs mere her

tirsdag den 2. oktober 2012

Danmarks første kampsports efterskole

KAMPSPORT PÅ SKEMAET

Højer Efterskole satser på unge, der er til kampsport, judo, karate og gymnastik. 10 elever startede på skolens nye kampsportslinie i august.

Af: Mikkel Kjerri, freelance fotojournalist

TØNDER: I juli var Magnus Torp til graduering inden for kampsport. Resultatet blev sort bælte i tre måneder. Derfor er han gået i træninglejr på Højer Efterskoles nye kampsportslinie.
- Det er ikke nyt for mig at gå til kampsport. Det har jeg gjort siden jeg var 12 år, og det er helt vildt fedt. Det giver mig en form for adrenalinkick når det hele bare pumper løs i hele kroppen, siger den 16-årige passionerede kampsport entusiast Magnus fra Tønder.
Han ser frem til sin tredje kamp i Gråsten til oktober når Højer Efterskole er repræsenteret ved Det Sønderjyske Mesterstævne.

Intensiv undervisning og disciplin

Han indledte sit ophold på den sønderjyske efterskole med udsigt til Højer Slusen og vadehavet efter sommerferien. På mindre end to måneder har han fået forfinet sin kampteknik, og om få uger vil han skulle kæmpe sin tredje kamp.
Ifølge medarbejder og kampsportsinstruktør på den sønderjyske efterskole Andy Petersen kræver det intensiv undervisning og stor disciplin af eleverne i træningslokalet.

Eneste kampsportslinie

 - Men kampsportslinien er mere end kampstævner og undervisning på skolen. Vi har flere aftaler med områdets karateklubber og foreninger. Højer Efterskole har en aftale med karateklubben i Tønder, Minami Karate Dojo, som muliggør at efterskole bliver en underafdeling af klubben, fortæller Andy Petersen, der selv dyrker glæden ved kampsport.


 - Højer Efterskole er den eneste skole i landet, der har tilbud om en særlig kampsportslinie. Jeg interesser mig for judo, karate og Ju-Jitsu, og har dyrket denne kampsport siden jeg var 10 år. Derfor var det helt naturligt, at det blev Højer Efterskole, fremhæver Thor Leif Høj Nissen iført sin hvide dragt med tilhørende grønne bælte.
Det havde han også på i maj, da han blev udtaget til ungdomslandsholdet U18 hvor han repræsenterede Danmark til Europamesterskabet i Italien hvor han vandt en kamp, men desværre blev sejret ved de efterfølgende to kampe. Til gengæld er han meget stolt over, at være udtaget til U18 foruden flere sejre ved Danmarks Mesterskaberne i kampsport inden for hans aldersgruppe.

Efterskole ser lyst på fremtiden

Højer Efterskole er klar med ny strategi og visioner i konkurrencen om elevernes gunst i fremtiden. Efter et turbulent forår med rekordlavt antal unge på skolen fik skolen en ny forstander og formand som sammen med medarbejdergruppen har fået redefineret efterskolen med ny strategi og nye visioner.
Sprog, gymnastik og kampsport er overskrifterne i skolens nye og skarpere profil med den erfarne friskole og højskoleforstander Erling Joensen i spidsen. Han tager kampsporten med sig fra sit tidligere job på Idrætshøjskolen Bosie, hvor han fik stor succes med denne linie.
Han oplever det er en stigende efterspørgsel inden for dette område, da denne sportsgren foruden det rent fysiske også giver eleverne en unik mental og disciplinær træning som også kan ses i den mere boglige indlæring.
- Jeg ser meget frem til efterskolernes dag hvor de besøgende her kan få en smagsprøve på skolens tre linier: sprog, gymnastik og kampsport, siger Erling Joensen, og tilføjer i år vil efterskolen også give mulighed for, at lave løbende optagelse på skolen til indeværende skoleår.

* * *

EFTERSKOLERNE KONKURRERER PÅ FAGLIGHED OG NYTÆNKNING

De unge vil kunne bruge opholdet til noget, og forældrene vil have mest muligt for pengene. Derfor skærper efterskolerne deres faglighed og profil i konkurrencen om elever.

Af: Mikkel Kjerri, freelance fotojournalist

»I dette skoleår er 27.200 elever begyndt på en efterskole. Det er 500 færre end sidste år, men antallet af skoler er også mindsket med seks i dette skoleår,« siger sekretariatsleder i Efterskoleforeningen, Sophus Bang Nielsen, og tilføjer, at tallene desuden skal vurderes i forhold til, at ungdomsårgangene bliver mindre.
»Vi kan se, at befolkningsudviklingen slår igennem. Dels med færre elever totalt, men også ved at familier med skolesøgende børn søger mod de større byer,« siger han.

Det betyder at tendensen til, at der er flere ledige sengepladser på efterskolerne i yderområderne eksempelvis i den nordlige, vestlige og sydlige del af Jylland er blevet mere markant end sidste år.

»I disse områder er der skoler, som melder alt optaget, men også nogle som gerne ville have 25 eller flere elever ekstra,« siger Sophus Bang Nielsen.

Forstander på Højer Efterskole, Erling Joensen, fortæller, at det fortsat er muligt at starte på Højer Efterskole. Skolen har plads til 85 elever, men aktuelt er elevtallet på 50.

»Jeg mener ikke, Højer Efterskole er i krise. Tværtimod. Men vi kan godt mærke, at vi skal være nytænkende og gøre en ekstra indsats for at skaffe elever,« siger han.

Højer Efterskole har i den forbindelse ansat en professionel presse- og kommunikationsrådgiver, hvilket er lidt af en nyskabelse inden for efterskoleverdenen. Desuden har skolen fået en skarpere profil med tre linjer: kampsport, sprog og gymnastik.

Som en appetitvækker tilbyder Højer Efterskole alle i 7., 8., og 9. klasse muligheden for, at afprøve efterskolelivet i et døgn.

»Det bliver den 10. 11. november vi holder vores miniEfterskoleophold på Højer Efterskole, at vi her giver interesserede børn og unge muligheden for at afprøve skolens linjer, f.eks. karate, Cambridge-engelsk og tysk samt gymnastik og spring. Det er en helt unik og eksklusiv weekend, hvor eleverne får smagsprøver på efterskoleformen,« siger en smilende Erling Joensen.

Erling Joensen blev ansat i maj måned og har en klar forventning om, at Højer Efterskole igen til de kommende skoleår kan melde alt udsolgt med 85 elever. Det er ifølge ham det optimale elevtal i forhold til at skabe et trygt efterskolemiljø, hvor alle elever og medarbejder får et nært kendskab til hinanden.

* * *
TIL REDAKTIONEN
Pressemeddelelse og pressefoto er til fri afbenyttelse i forbindelse med
presseomtale af Efterskolernes Dag 2012 eller Højer Efterskole.

Læs mere her

tags: Danmark, Italien, Europa, mesterskab, EM, Jylland, OL, 2012, penge, Gråsten, Tønder, faglighed, journalist, kommunikation, strategi, undervisning, skolemiljø, sprog, konkurrence, miljø, sommerferie, efterskole, kaffe, gymnastik,

Dagens nyheder - Læs bla. om Landbrugets mand skal stå i spidsen for IDA

Landbrugets mand skal stå i spidsen for IDA
Onsdag tiltræder tidligere direktør i Landbrug & Fødevarer som ny direktør i Ingeniørforeningen. Dermed får IDA den tredje direktør på under to år.
Læs mere her

mandag den 1. oktober 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Hver tredje dansker med arbejde dropper fagforeningen

Hver tredje dansker med arbejde dropper fagforeningen
Fagforeningerne har ikke haft held til at lokke flere medlemmer til trods en stigende arbejdsløshed.
Læs mere her

Ny skole it-strategi bringer Sorø Kommune i front

Alle elever, lærere og sfo-pædagoger i Sorø Kommunes folkeskoler vil efter nytår få hver deres iPad. Det er den mest markante konsekvens af den skole it-strategi som byrådet vedtog i går.

I alt ca. 19 millioner kroner investeres i iPads, fremvisere, trådløst netværk og uddannelse af lærere og pædagoger.

Det her handler om læring. Vi vil gøre it til en naturlig del af læringsrummet. Læreren bliver i højere grad vejleder og facilitator for elevernes læring, og eleverne bliver aktive producenter af viden. iPads til alle giver læreren bedre muligheder for at differentiere undervisningen og tilrettelægge en undervisning, som imødekommer den enkelte elevs behov, siger Anne Madsen, formand for børn og undervisningsudvalget.

Der er ingen tvivl om at det er en ambitiøs og markant beslutning. Jeg er glad for at vi i Sorø Kommune, selv i en tid hvor vi har masser af udfordringer, alligevel vælger at insistere på at vi skal have råd til at give vores folkeskole et løft, siger borgmester Ivan Hansen.

Med beslutningen om at investere i iPads til alle, kommer Sorø Kommune helt frem i bussen og bliver en af de første skoler i landet som gennemfører 1:1 skole altså en elev pr. enhed (iPad).

Mange eksperter peger på at netop 1:1 modellen er afgørende for at skolerne kan få det fulde udbytte af de mange pædagogiske og læringsmæssige muligheder der ligger i at bringe ny teknologi i spil i og uden for klasseværelset. Vi har valgt at investere massivt, for vi tror på at en 1:1-skole giver mest læring, mest kvalitet og mest it for pengene. Det giver simpelthen de bedste muligheder, både for elever, lærere og forældre, siger Ivan Hansen.

Læring og uddannelse
Lærerne er nøglepersonerne som skal føre strategien ud i livet. For at give dem de bedste forudsætninger for at gribe de mange muligheder der ligger i den nye platform, er der planlagt et omfattende uddannelsesforløb.

iPad en er ikke et mål i sig selv. Den er et middel til en bedre folkeskole, hvor eleverne bliver aktive medproducenter af viden og hvor lærerne har en god, fælles platform at tilrettelægge undervisningen på. Beslutningen giver lærerne mulighed for at udfolde deres kompetencer, fordi de kan planlægge deres undervisning i vished om at de har en it-platform som fungerer og noget grej som virker, siger Anne Madsen.

Planen er at de første iPads lander hos lærerne inden jul, og fra starten af det nye år bliver det elevernes tur.

Læs mere her

tags: borgmester, uddannelse, nytår, penge, teknologi, klasseværelse, folkeskole, strategi, undervisning,