torsdag den 31. januar 2013

Vejen til toppen går gennem efteruddannelse!

Særligt i nedgangstider er det centralt at have stærke kompetencer, som gør dig til et værdifuldt aktiv for din arbejdsgiver eller attraktiv arbejdskraft på et konkurrencepræget jobmarked. Det er dog langt fra altid let at opkvalificere sig, når man skal have videreuddannelse til at gå op med job og familieliv.

Hertil har PROBANA udviklet en fleksibel løsning til dig, der ønsker at booste din karriere uden at skulle stille hverken dit familieliv eller job på stand-by. Den anerkendte Mini MBA-uddannelse er sammensat, så du kan læse når, og hvor du vil. Det er en unik løsning, som er populær hos danske såvel som udenlandske erhvervsledere.

Uddannelsen er relevant for erhvervsledere på alle niveauer. Som deltager vil du få en dybere indsigt i ledelse samt indblik i de nyeste trends inden for HR, strategi og organisationsudvikling.

Vil du høre mere om mini MBA'en og vores aktuelle tilbud, kan du kontakte Nina Pedersen på nina.pedersen@probana.com eller på tlf. 45 76 58 58.


Læs mere her

tags: uddannelse, OB, strategi, organisation, jobmarked, arbejdsgiver, arbejdskraft, konkurrence,

Dagens nyheder - Læs bla. om Vestager advarer mod overfokus på de akut ledige

De overenskomstansatte lukker og slukker: Ingen gider stille op for dem til IDA-valg
Formelt eksisterer OK-listen stadig, men det seneste år der ikke været holdt et eneste møde. Medlemmernes aldersprofil og den nye Fagforeningsliste er en del af forklaringen, lyder det fra listens formand.
Læs mere her

Sådan tackler du en irriterende kollega
Jobfinder Hvis du vil slippe for en irriterende kollega, må du ændre på din egen adfærd, lyder rådet fra coach Mathilde Feldstedt, som opfordrer til at sætte klare grænser, lytte og have is i maven.
Læs mere her

Vestager advarer mod overfokus på de akut ledige
Margrethe Vestager advarer mod at »dramatisere« situationen for de danskere, der står til at miste deres dagpenge.
Læs mere her

onsdag den 30. januar 2013

Virkeligheden skal ind på gymnasierne

De unge på gymnasierne bør løse konkrete samfundsproblemer
Gymnasieelever skal nedbringe ungdomskriminalitet
Hvordan nedbringer man ungdomskriminaliteten i lokalområdet, og hvad vil den samfundsøkonomiske gevinst være ved at holde flere ude af fængslet For seks klasser på seks gymnasier i hovedstadsregionen er den slags hovedbrud ikke forbeholdt politikere og embedsmænd på Christiansborg det er en opgave for gymnasieelever.

Projektet skal motivere de unge og ruste dem til arbejdsmarkedet
- Vi skal lukke virkeligheden ind i gymnasierne ved at lade de unge udvikle innovative løsninger på konkrete samfundsudfordringer. Det skaber både større motivation hos de unge at arbejde med konkrete problemer, og samtidig ruster vi bedre de unge til de krav, som de siden vil blive mødt med fra virksomheder og videregående uddannelser, forklarer Marianne Stendell (S), formand for Region Hovedstadens Udvalg for fremtidens uddannelse og forskning.

Tænk gymnasiet forfra
Region Hovedstaden har bevilliget 8,7 millioner kroner til, at seks gymnasier kan gennemføre projektet Gymnasiet tænkt forfra. Projektet skal styrke de unges tværfaglige og innovative kompetencer, og det er ikke kun opgavernes indhold, der bliver anderledes:

Gymnasiet ser ud som for 110 år siden
- Gymnasieskolen er stort set organiseret, som da den blev oprettet i 1903 én lærer per klasse, skarp timeinddeling, frikvarterer og årgange der arbejder uafhængigt af hinanden. Det skal vi have gjort op med, fordi sådan fungerer virkeligheden uden for gymnasiemurene ikke, siger Trine Ladekarl Nellemann, rektor for de gymnasiale uddannelser på CPH West, et af de seks gymnasier, der deltager i projektet.

Flere tværfaglige forløb og eksaminer
I løbet af tre år, vil eleverne på de seks gymnasier opleve færre traditionelle dansk- og matematiktimer og flere tværfaglige undervisningsforløb. Og så vil de komme til at prøve nye eksamensformer som led i den nye organisering af undervisningen. Fx vil man arbejde på at give eleverne mulighed for at gå til eksamen i to fag på samme tid eller selv vurdere, om de er eksamensklar efter et, to eller tre års undervisning.

Læs mere om projektet på www.facebook.com/gymnasiettaenktforfra

Yderligere oplysninger hos:

Marianne Stendell, formand for Region Hovedstadens Udvalg for fremtidens uddannelse og forskning, tlf. 23 41 01 57
Trine Ladekarl Nellemann, rektor ved CPH West, tlf. 40 97 91 47
Jacob Kjærgaard, projektleder for Gymnasiet tænkt forfra , tlf. 61 66 60 76
Pressevagten i Region Hovedstaden, tlf. 70 20 95 88

Læs mere her

tags: embedsmænd, politi, økonomi, uddannelse, virksomhed, hovedstad, Region Hovedstaden, Christiansborg, undervisning, arbejdsmarked, projektleder, gymnasiet, motivation, videregående uddannelse, rektor, samfundsøkonomi,

Dagens nyheder - Læs bla. om Ingeniørmangel bremser offshore-eventyr

Sultne kinesiske babyer øger behovet for danske ingeniører
Jobfinder Alt for få studerende vælger at læse til mejeriingeniør. Store vækstpotentialer i blandt andet Kina får branchen til at skrige på flere kandidater.
Læs mere her

3F truer minkavlere med blokade
Lønninger på helt ned til 60 kr. i timen og arbejdsdage på 14 til 16 timer har fået 3F til at varsle konflikt over for minkavlerne, hvis de ikke tegner overenskomst. Minkavlerne truer med at udflage produktionen. Foto: Morten Melhede
Læs mere her

Offshore-industrien har vind i sejlene, men mangler ingeniører
Business.dk: Der er masser af uudnyttet potentiale i den danske offshore-industri, men manglen på kvalificeret arbejdskraft truer måske eventyret.
Læs mere her

Én ledig koster samfundet over 300.000 kr.
Det er langt dyrere for det danske samfund, end de fleste lige tror, når folk mister jobbet, viser nye tal fra Finansministeriet. Regningen er på over 300.000 kroner, hvis en industriarbejder bliver ledig.Foto: Malte Kristiansen
Læs mere her

Ingeniørmangel bremser offshore-eventyr
Vækstraterne blæser i vejret for den danske offshore-industri. Mangel på kvalificeret arbejdskraft og ingeniører kan dog vise sig at sætte en effektiv stopper for et potentielt væksteventyr.
Læs mere her

tirsdag den 29. januar 2013

Få en fremtid i Europæisk Business

Små og mellemstore virksomheder i Danmark har brug for kræfter, der kan åbne døren til de europæiske markeder og videre ud i resten af verden. CBS lancerer nu en bacheloruddannelse i Europæisk Business

Business cases, aktuel forskning og europæiske sprog. Det er ingredienserne i den nye CBS-uddannelse, Europæisk Business (BA EB). Her lærer studerende at operere i Europa med dansk og engelsk som undervisningssprog og enten engelsk, tysk, fransk eller spansk som fremmedsprog igennem hele bachelorforløbet.

Business-sprog fra dag et
Doris Hansen er studieleder på den nye uddannelse. Hun forklarer, hvem målgruppen for uddannelsen er:
- Det er unge, der har lyst til at blive dygtige inden for forretningsskabelse. De skal synes, det er spændende at følge med i nyheder om politik og EU, og de skal interessere sig lidt for europæisk historie. De skal ville business-verdenen. Sprogene åbner selvfølgelig også op til et større og globalt marked. Spansk i Latinamerika, fransk i Afrika og tysk i Østeuropa, siger Doris Hansen.

Fremmedsprogene bliver en del af undervisningen allerede fra første semester. Doris Hansen forestiller sig, at de kommende studerende primært vil identificere sig som studerende i business, og dernæst som studerende i sprog.


Danske SMV er har brug for Europa
Fag inden for kulturforståelse og kommunikation, økonomi, videndeling og projektledelse, og fag, der styrker mere personlige kompetencer, f.eks. præsentationsteknik, vil være omdrejningspunkter på studiet og på flere sprog og med udgangspunkt i forskningsbaseret undervisning og anvendelse af business cases:

- Der er brug for folk, som kan skabe forretning i Europa. F.eks. de danske små og mellemstore virksomheder, skal blive bedre på det europæiske marked. De studerende vil komme til at forstå den danske SMV-verden og dens udfordringer, og de vil derfor kunne agere som mellemled ud i verden. De studerende skal altså arbejde sig fra Danmark, ud i Europa og derfra videre ud i verden det er det, uddannelsen lægger op til, og den vil kunne åbne mange døre, siger Doris Hansen.
Forskningsbaserede business cases

Med en bachelor i Europæisk Business er der mulighed for at læse videre på CBS kandidatuddannelser. Der optages 120 studerende på bacheloruddannelsen, som begynder efter sommerferien.

Vægten mellem teori og praksis på studiet er nøje gennemtænkt. Teorien skal dygtiggøre kommende praktikere, forklarer Doris Hansen. De første business cases fra internationale virksomheder, SMV er og organisationer ligger allerede klar og vil blive integreret løbende på de fleste semestre. Det kan lade sig gøre, fordi underviserne ikke bare er dygtige forskere, men også har forbindelser til erhvervslivet.

- Det er nogle fantastisk dygtige forskere, vi har på de har områder, og de har været meget engagerede i udviklingen af uddannelsen. Med andre ord - så glæder de sig til at komme i gang. Jeg vil faktisk gå så vidt og sige, at i alle mine år på CBS, har jeg ikke oplevet noget lignende, siger Doris Hansen.

Kontaktperson: Studieleder Doris Hansen, dh.ibc@cbs.dk, tlf: 38153815

Læs mere her

tags: Danmark, euro, Europa, politi, økonomi, uddannelse, EU, fremmedsprog, virksomhed, erhvervslivet, kommunikation, organisation, undervisning, kandidatuddannelse, studerende, sprog, sommerferie, Forskning,

Dagens nyheder - Læs bla. om Chefer føler sig mobbet

Chefer føler sig mobbet
Otte procent af fagforbundet DJØFs medlemmer med lederstillinger oplever mobning, både fra overordnede og underordnede.Foto: Jens Nørgaard Larsen
Læs mere her

mandag den 28. januar 2013

Århus Sygehus skal have ny cheflæge

Cheflæge på Århus Universitetshospital, Århus Sygehus, Anne Thomassen har besluttet, at hendes 35 år lange karriere i sundhedsvæsnet skal stoppe næste år.

Cheflægen ønsker at gå på pension d. 1. marts 2011. Hun vil da være fyldt 63. Når Anne Thomassen offentliggør beslutningen allerede nu, er det for at sikre den fornødne tid til at få ansat en afløser, så Århus Sygehus ikke skal være uden cheflæge i en længere periode.

Det bedste for hospitalet
Det bliver naturligvis vemodigt at sige farvel til Danmarks bedste hospital og et dejligt arbejdsliv. Men jeg gør det, fordi det vil være det bedste for hospitalet. Etableringen af Det Nye Universitetshospital bliver en af de største og vigtigste opgaver i de kommende år. Det bør ske med en engageret cheflæge, som ikke blot kan deltage i forberedelserne og planlægningen, men også i den efterfølgende virkeliggørelse af dette enestående hospital , siger Anne Thomassen.

12 år som cheflæge
Anne Thomassen har været cheflæge på Århus Universitetshospital siden 1998. Først på Aarhus Amtssygehus og siden 2004 på det det fusionerede Århus Sygehus. Samlet bliver det 12 år som cheflæge. Inden da havde hun været administrerende overlæge på Randers Centralsygehus, hvor hun var en af pionererne i de nyetablerede afdelingsledelser i 1991.

Cheflægen er uddannet fra Aarhus Universitet i 1975, blev speciallæge i kardiologi i 1986 og i intern medicin i 1989. Doktorgraden blev erhvervet i 1992. Lægegerningen har Anne Thomassen udøvet på flere af hospitalerne i det midtjyske, bl.a. Odder Sygehus, Randers Centralsygehus, Aarhus Amtssygehus, Århus Kommunehospital og Skejby Sygehus.

Anne Thomassen har gennem tiden haft flere indflydelsesrige og betroede opgave på nationalt plan. Hun var bl.a. formand for Kræftens Bekæmpelse fra 2006 til 2009 og er i dag formand for Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse.

Arbejder for patienten
- Annes arbejdsindsats har været meget, meget stor og af uvurderlig betydning for de hospitaler, hun har været ansat på, siger Region Midtjyllands sundhedsdirektør, Ole Thomsen, der indtil for få dage siden var kollega i hospitalsledelsen. Han fortsætter:

- Anne arbejder hele tiden meget engageret for patienten, både når det drejer sig om, at hospitalet i dag og i morgen skal levere den bedste behandling til alle patienter, men også når hun skaber rammerne for forskningen, for at hospitalet skal kunne tilvejebringe den største viden og bruge den i behandlingen af patienterne. Annes indsats har også på utallige områder været synlig i Region Midtjylland og i nationale sammenhænge.

Chefsygeplejerske Kirsten Bruun finder det forståeligt og rimeligt, at familien nu skal prioriteres højest og have glæde af Anne Thomassens store overskud og engagement.

- Anne har været en utroligt god kollega gennem mange år - både fagligt og ledelsesmæssigt. Hendes store energi og kompetencer er et fantastisk stærkt kort for hospitalet, men også for regionen og for det nationale sundhedssystem. Anne er på rigtig mange måder en meget farverig og kreativ person, som forstår at formidle et budskab og skabe positive stemninger. Jeg kommer til at savne hende, siger Kirsten Bruun.

Læs mere her

tags: hospital, Danmark, 2009, 2011, Aarhus Universitet, direktør, Århus, uddannelse, medicin, Randers, 1991, Århus Kommune, Midtjylland, Region Midtjylland, sygehus, overlæge, 2006, 1998, Læge, arbejdsliv, kreativ, energi, sundhedssystem, sygeplejerske, Kræftens Bekæmpelse, Skejby,

søndag den 27. januar 2013

Drenge bokser sig til en erhvervsuddannelse

Projekt Rum til drengene har vist, at idræt og sund kost giver ekstra appetit på uddannelsen.
Mange erhvervsskoler indarbejder i dag idræt og kostvejledning i elevernes skema for at mindske frafald.

På Århus Tech har en udvalgt gruppe drenge på uddannelsen til automekaniker frivilligt bokset sig til lysten til at gå i skole. Ved at deltage i projekt Rum til drengene har de styrket deres engagement i uddannelsen. De unge, der deltog, har nemlig særligt svært ved at bevare motivationen til at færdiggøre deres uddannelse.

Nyt skema
I forbindelse med projektet blev der udarbejdet et nyt skema til eleverne. Drengene skulle nu også dyrke sport og udfolde sig fysisk gennem sociale arrangementer som en naturlig del af skolegangen.

En anden målsætning var at ændre de unges madvaner. Drengene spiste sjældent morgenmad, og frokosten var ofte usund. Derfor spiste underviser og eleverne sammen, så underviseren var sikker på, at eleverne fik sund næring til dagens læring.

Motivation blev styrket
Forløbet varede i 20 uger og er netop afsluttet. Underviserne på projektet i Århus er alle enige om, at projektet har haft en positiv indflydelse på deltagernes sociale sammenhold og koncentration i undervisningen.

Efterfølgende er idræt blevet en fast integreret del af grundforløbet på uddannelsen til automekaniker. Alle elever får endvidere udarbejdet en sundhedsprofil.

Et lignende forsøg blev med samme succes udført på Erhvervsskolen Nordsjælland. Her skulle en tilsvarende gruppe drenge dyrke fitness. Også her blev elevernes motivation for at gå på uddannelsen forstærket.

Filmatisering
For at dokumentere de to projekter blev der udarbejdet 15 korte film, der beskriver projekternes forløb og resultater. Underviserne og trænerne fortæller om, hvordan idræt og sund kost fik indflydelse på skolegangen. Hvordan metoderne har virket, kan du høre og se meget mere om via linket til højre.

Se filmene fra Århus Tech

Se filmene fra Erhvervsskolen Nordsjælland

Se den afsluttende film med erfaringer fra de to projektskoler

Projektet er delvist finansieret af Undervisningsministeriets Forsøgs- og Udviklingsmidler.

Projektet er gennemført i samarbejde mellem Århus Tech, Erhvervsskolen Nordsjælland og Nationalt Center for Erhvervspædagogik, Metropol.

Læs mere her

tags: Århus, uddannelse, Nordsjælland, Film, erhvervsuddannelser, undervisning, Undervisningsministeriet, motivation, fitness, madvane,

Dagens nyheder - Læs bla. om Dimittend i praktik med eks-topledere

Dimittend i praktik med eks-topledere
Jobfinder Nyuddannet ingeniør fulgte hælene på eks-topledere i deres jagt på nyt job, og yngstemanden endte med at være uundværlig for de erfarne bosser.
Læs mere her

lørdag den 26. januar 2013

Psykiatrien tiltrækker studerende

Også i år har mange studerende valgt at bruge de sidste dage af deres sommerferie på at få et større kendskab til psykiatrien.

25 medicinstuderende og 33 sygeplejestuderende har tilmeldt sig Region Midtjyllands to psykiatriske sommerskoler for henholdsvis medicinstuderende og sygeplejestuderende.

På sommerskolerne får de studerende mulighed for at lære psykiatrien at kende indefra. Erfarne fagfolk underviser i psykiske sygdomme som f.eks. depression, skizofreni og angst, og de studerende møder også patienter og medarbejdere, der kan være med til at give dem et billede af hverdagen i psykiatrien.

- Det er glædeligt, at vi igen i år kan melde fuldt hus på den psykiatriske sommerskole, siger Poul Videbech, professor, dr.med., Århus Universitetshospital, Risskov, der er medarrangør og underviser på sommerskolen for de kommende læger.

- Det bekræfter min oplevelse af, at der er en spirende interesse for faget hos mange studerede. De finder specialet spændende og vil gerne vide mere. Det er glædeligt for psykiatrien, som i øjeblikket lider af stor mangel på læger.

Fastholde interessen
Også hos de sygeplejestuderende er sommerskolen booket fuldt op.

- Sidste års sommerskole var en stor succes, og vi har fået mange positive tilbagemeldinger, fortæller uddannelseskonsulent Jan Møller Nielsen.

Et af formålene med sommerskolen er at rekruttere nyuddannede til psykiatrien.

- Vi oplever, at mange viser stor interesse for området under praktikken, men en del af dem vender ikke tilbage til psykiatrien, når de er færdiguddannede, derfor håber vi, at sommerskolerne kan være med til at fastholde og udbygge deres interesse, siger Jan Møller Nielsen.

Det er andet år, Region Midtjylland arrangerer psykiatriske sommerskoler for studerende. Sommerskolen for medicinstuderende foregår 23. 27. august på Århus Universitetshospital, Risskov, mens sommerskolen for sygeplejestuderende i år foregår i Regionspsykiatrien Viborg fra 23. 26. august.

Fakta:
Hent program for sommerskolen for medicinstuderende
Hent program for sommerskolen for sygeplejestuderende

Flere oplysninger:
Poul Videbech, professor, dr.med., Århus Universitetshospital, Risskov, 31 18 62 33
Jan Møller Nielsen uddannelseskonsulent i psykiatrien i Region Midtjylland, 40 89 33 47

Kontaktpersonerne kan også være behjælpelige med at finde interviewpersoner på sommerskolerne - både blandt undervisere og deltagere.

Læs mere her

tags: hospital, 2010, interview, Århus, uddannelse, medicin, 2020, 2020, Viborg, Midtjylland, Region Midtjylland, Risskov, sommerskole, studerende, PDF, sommerferie, nyuddanned, Fakta, sygdom, depression,

Dagens nyheder - Læs bla. om Mere besværligt at få udenlandske forskere til Danmark

Derfor stiller de op: »Jeg kommer helt ind i maskinrummet«
Hvad driver de IDA-medlemmer, som vælger at bruger deres tid og engagement i foreningens øverste politiske organ, repræsentantskabet? Lasse Grønbech blev for alvor tændt, da han var med til at få det årlige budget på plads, og dermed lægge linjen for foreningen.
Læs mere her

Danskere: Ingeniører har større indflydelse end økonomer
Jobfinder Ingeniørerne får fornem topplacering, når befolkningen skal udpege de mest indflydelsesrige erhvervsgrupper. Krisen har styrket ingeniørernes image, påpeger forsker.
Læs mere her

Robotter kan redde danske job
Berlingske Virksomheder bevarer produktion i Danmark ved hjælp af robotter. Det kan sikre danske arbejdspladser, mener industri og fagforening.
Læs mere her

Akutledige får færre end hver femte akutjob
Arbejdsgivere går i en stor bue uden om de arbejdsløse, når de ansætter folk i akutjob, viser ny undersøgelse.
Læs mere her

Mere besværligt at få udenlandske forskere til Danmark
På trods af regeringens forsikringer om det modsatte er det blevet dyrere og sværere at få udenlandske forskere til landet, vurderer Danmarks Tekniske Universitet.
Læs mere her

fredag den 25. januar 2013

Borgmester går i lære forud for DM i Skills

PTorsdag starter DM i Skills i NRGI Park & Arena i Aarhus, hvor der bliver dystet om at blive Danmarks bedste håndværker. Borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard, har inden DM i Skills været i murerlære i Solbjerg

Over 250 unge fra hele landet mødes den 24. 26. januar til DM i Skills i NRGI Park & Arena i Aarhus, hvor de inden for 31 fag kæmper om at blive Danmarks bedste inden for deres felt. En stor begivenhed, hvor også tusindvis af elever fra folkeskoler og tekniske skoler deltager som tilskuere.

I ugen op til DM i Skills har borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard, været i praktik som murerlærling hos Solbjerg Tømrer- og Murerforretning, så han har fået et godt indblik i, hvad det hele handler om, når han byder velkommen ved åbningsceremonien kl. 9.

Sidste år, da DM i Skills blev afholdt i Odense, besøgte 20.800 mennesker arrangementet, hvor der også er studievejledning, rundvisninger af elever, mulighed for at prøve fag og besøge de mange virksomheder og uddannelsesinstitutioner, som har stillet en stand op.

De 31 elever, som inden for deres fag vinder DM i Skills, kvalificerer sig til at gå videre til WorldSkills VM for erhvervsuddannelser - i Leipzig i Tyskland den 2. - 7. juli.

Læs mere her

tags: Danmark, Tyskland, borgmester, uddannelse, Odense, Arena, virksomhed, folkeskole, erhvervsuddannelser, lærling, studievejledning, uddannelsesinstitution,

Dagens nyheder - Læs bla. om Fjernvarmeboom skaber 150 nye ingeniørjob i år

Fyringer på vej i FLSmidth
Joibfinder Også ingeniørjob er i farezonen hos FLSmidth, der vil reducere omkostningerne og trimme organisationen.
Læs mere her

Derfor stiller de op: »Det er der, man får magten i IDA«
Hvad driver de medlemmer, som vælger at bruger deres tid i IDAs repræsentantskab. Selv om fagforeningsmanden Preben Mac kalder forsamlingen for klappekvæg, er han ikke tvivl om, at det er vigtigt at være med, hvis man vil have indflydelse
Læs mere her

LO-formand sidder på en uriaspost
LO-formand Harald Børsting er måske ikke den største billetsælger, men forbundene gør heller ikke livet let for ham, vurderer arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen.Foto: Keld Navntoft
Læs mere her

Fjernvarmeboom skaber 150 nye ingeniørjob i år
Jobfinder Milliardinvesteringer i dansk energiforsyning skaber jobfest for ingeniører med ekspertise inden for fjernvarme. Et stort eksportpotentiale kan betyde endnu flere ingeniørjob i branchen.
Læs mere her

torsdag den 24. januar 2013

Sådan finder du let akutjob på Jobzonen

Langt flere end først forventet falder ud af dagpengesystemet i første halvår af 2013. Men hvordan får man så som ledig, et overblik over de ledige akutjob

Jobzonen gør det let at lede efter akutjob
Jobzonen.dk er det let at få et overskueligt overblik over de jobs, der er opstillet som akutjob. En enkelt søgeterm giver dig en liste med alle opslåede akutjobs, hvorefter du let kan sortere i jobannoncerne baseret på lokation, branche, annonceringstidpunkt osv.

Hvad er akutjob
Et akutjob er et helt almindeligt arbejde med regulære arbejdsvilkår og lønniveau. Det kan både være fast eller midlertidigt job, som dog har en minimumsvarighed på 3 måneder.

Virksomheder, der tilbyder akutjob, får en præmie på op til 25.000 kroner, hvis jobbet går til en ansøger, der har mistet, eller er i risiko for at miste, retten til dagpenge. Disse job kan både være i private og offentlige virksomheder.

Akutjob bliver oprettet for, at du kan nå at optjene retten til dagpenge igen, og for at få dig tilbage på arbejdsmarkedet. Der er fire kriterier, der skal være opfyldt for, at virksomheden får præmien:

● Stillingen skal være opslået som et akutjob
● Du er i målgruppen for akutjob
● Ansættelsen er uafbrudt med min. 32 timer om ugen i gennemsnittet i min. 26 uger (for præmien på 12.500,- kr. - 52 uger for yderligere 12.500,- kr.)
● Ansættelsesforholdet er påbegyndt senest 1. juli 2013

Sådan finder du akutjob
På Jobzonen.dk kan du nemt se en liste med tilgængelige akutjob. Alt, du skal gøre, er at indtaste akutjob i søgefeltet, så får du et overblik over alle akutjob i hele landet.

Derudover kan du gemme din søgning som jobagent og på den måde være den første, der får besked, når der bliver slået et nyt job op med dine søgekriterier.



Læs mere her

tags: retten, 2013, virksomhed, penge, jobannonce, arbejdsmarked,

Dagens nyheder - Læs bla. om Kritik på jobbet udebliver grundet fyringsfrygt

Derfor stiller de op: »En fagforening driver ikke sig selv«
Hvad driver de IDA-medlemmer, som vælger at bruger deres tid og engagement i foreningens øverste politiske organ, repræsentanskabet. En af Mette Mosgaard mærkesager har været at gøre studerende valgbare.
Læs mere her

Rambøll: Grønland kan blive det nye Norge for danske ingeniører
Jobfinder Der er gode karrieremuligheder i Grønland, som får hårdt brug for ingeniører de kommende år, vurderer Max Karlsson bestyrelsesformand i Rambøll Grønland.
Læs mere her

Kritik på jobbet udebliver grundet fyringsfrygt
Kritik af arbejdspladsen eller ledelsen udebliver i langt højere grad, fordi medarbejderne frygter at blive fyret. Det skaber en usund arbejdskultur, mener eksperter.Foto: Jens Nørgaard Larsen
Læs mere her

onsdag den 23. januar 2013

Proactive Reviews Lær af erfaringerne - det betaler sig!

VidenDanmark afholder temadag den 31. januar. om Proactive Reviews.

Proactive Reviews er en metode til at lære af erfaringer. Den kan bruges i grupper på mellem to og 100 deltagere.

Proactive Reviews er et værktøj til Knowledge Management - en metode til innovation og problemløsning, som er implementeret i flere end 30 lande i Europa, Mellemøsten og Afrika.

Proactive Reviews er en videreudvikling af After Action Reviews (AAR), og begge metoder er baserede på dialog mellem deltagerne, som har løst en opgave sammen. Proactive Review indeholder en struktur for dialogen, som bliver faciliteret af en uddannet facilitator.

Resultater:
Proactive Reviews har to håndgribelige resultater: er en aktivitets- og handlingsplan, og en ledelsesudfordring. På den måde får ledelsen hurtigt kendskab komplekse problemstillinger, som opstår ude i organisationen i samarbejdet mellem afdelinger, med partnere eller kunder.

Proactive Reviews starter en udvikling, som spreder sig som ringe i vandet: Den enkelte deltager deler og skaber ny viden, teamet skaber innovation, hele organisationen ændrer sig, når den lærer af erfaringerne og implementerer innovationerne; og Proactive Reviews kan bruges som metode, når organisationen ønsker at skabe løsninger sammen med kunder eller partnere.

Proactive Reviews skaber organisatorisk læring.

Temadagen afholdes på Frederiksberg fra kl. 9 til 16. Prisen er 2.500 kr. plus moms.

Læs mere her

tags: Danmark, Europa, Frederiksberg, Mellemøsten, Afrika., moms, VidenDanmark, Management, organisation, innovation, værktøj,

Dagens nyheder - Læs bla. om Her træder du dine udenlandske kolleger over tæerne

Derfor stiller de op: »Jeg tænder på at bidrage til en proces«
Hvad driver de IDA-medlemmer, som vælger at bruger deres tid og engagement i foreningens øverste politiske organ, repræsentantskabet. For Ulrik Skov handler det om at være med til at skabe en forandring til det bedre.
Læs mere her

Fagforbund opfordrer til nye lønformer
En række fagforbund mener, at virksomheder i højere grad bør belønne deres medarbejdere for at øge produktiviteten. DI er enig.Foto: Steffen Ortmann
Læs mere her

Her træder du dine udenlandske kolleger over tæerne
Jobfinder Udenlandske kolleger oplever dansk humor som et udtryk for, at vi ikke tager dem seriøst. Tysk it-ingeniør i Danmark har skrevet en bog om alt det, vi for givet, og som forvirrer folk udefra.
Læs mere her

tirsdag den 22. januar 2013

Spar tid ved at få styr på dine rekrutteringer med et professionelt system

Nu kan du benytte et professionelt rekrutteringssystem til at håndtere de mange ansøgere, selvom du kun har få ansættelser om året. En analyse af rekrutteringsprocessen foretaget af HR Manager i samarbejde med Roskilde Kommune viste, at der spares op mod 10 mandetimer pr. rekruttering, hvis du benytter et HR system sammenlignet med, hvis du lader være.

Der findes særligt én god løsning, der giver dig alt det bedste fra et HR-system også selvom du har færre end 15 rekrutteringer om året. Ansøg Online giver dig de mest nødvendige funktioner fra det kendte HR Manager system og henvender sig til små og mellemstore virksomheder, der har mellem 1-15 rekrutteringer om året.

Det er jo i sig selv godt, at der er mange interesserede i det job, der slås op, men der følger også et stort stykke arbejde med i håndteringen af de mange ansøgninger. Overblikket skal bevares; der skal sendes bekræftelser, indkaldes til samtaler, sendes afslag m.m. ud til alle de interesserede kandidater. Kommunikationen skal desuden gerne have samme ordlyd, så din virksomhed fremstår professionel. Alt dette skal du sætte i system, samtidig med at de andre daglige opgaver, du har på din to-do liste, skal løses.

Med Ansøg Online får du:
● Link i din jobannonce, så kandidaten sender ansøgning og CV via en fast formular
● Overblik over alle ansøgninger samt status, sortering og markering af kandidater. Kandidatlisten kan udskrives i Excel, XML og PDF
● Mulighed for at sende personaliserede e-mails til alle kandidater (bekræftelsesmail, invitation til samtale, afslag)
● PDF fil med al korrespondence, kandidatinformationer etc. fra hele forløbet
● Kalender funktion med mulighed for at oprette kalenderaftaler. Aftalerne kan eksporteres til Outlook
● Hotline til hjælp ved brug af værktøjet

Dine fordele:
● Tids- og ressourcebesparende
● Let adgang til screening af kandidater
● Nem og enkelt måde at kommunikere med kandidaterne
● Professionel og ensartet kommunikation
● Kandidaterne får et positivt indtryk af din virksomhed
● Webbaseret kræver ingen involvering af IT afdelingen

Læs mere her

tags: Roskilde, virksomhed, Outlook, jobannonce, kommunikation, arbejdsgiver, ansættelse, PDF, værktøj,

Dagens nyheder - Læs bla. om Danskerne vil have fleksible dagpenge

Medieforsker: Stop for støtte til Ingeniøren holder ikke i EU
Professor Frands Mortensen tvivler på, at EU-Kommissionen accepterer regeringens nye aparte mediestøtte. Men ellers må Ingeniørforeningen oprette en fond, der kan eje Ingeniøren, mener han.
Læs mere her

Medieforsker: Ingeniøren skal lave sig om til en fond
Professor Frands Mortensen tvivler på, at EU-Kommissionen accepterer regeringens nye aparte mediestøtte. Men ellers må Ingeniørforeningen oprette en fond, der kan eje Ingeniøren, mener han.
Læs mere her

Færch-advokats død udsætter retssag
Tobaksenken Tineke Færch advokat, professor Preben Stuer Lauridsen er død. Derfor er Tineke Færchs erstatningssag mod datteren Merethe udsat på ubestemt tidFoto: Asger Ladefoged
Læs mere her

Ufaglærte mænd takker nej til efteruddannelse
Tusindvis af langtidsledige vælger i øjeblikket af tage uddannelse efter at have mistet deres dagpenge. Det øger jobmulighederne og giver samtidig et halvt års ekstra ydelse. Hver femte takker dog nej til tilbuddet og foretrækker kontanthjælp. Navnlig de ufaglærte mænd.
Læs mere her

Ny mediestøtteaftale rammer Ingeniøren hårdt
Regeringen har vedtaget en mediestøtte, som kapper over 4 mio. kroner af Ingeniørens budget. Samtidig beholder de kapitalfondsejede konkurrenter støtten.
Læs mere her

Sådan kommer du bedst gennem personlighedstesten
Jobfinder Mange jobansøgere får klamme håndflader, når de skal gennem en personlighedstest. Her er fem råd til, hvordan du får det bedste ud af testen - uden at snyde.
Læs mere her

Smal mediestøtteaftale rammer Ingeniøren dobbelt
Ingeniørens chefredaktør kalder regeringens mediestøtteaftale for en politisk betalingsring, som kommer til at ramme Mediehuset Ingeniøren to gange.
Læs mere her

Kom i clinch med IDAs politikere
IDAs politiske lister får deres egen blog, som skal skabe en levende debat om Ingeniørforeningens repræsentantskabsvalg.
Læs mere her

Formand om ingeniørmangel: Virksomhederne er for kræsne
Virksomhederne skal være bedre til at fortælle arbejdsløse ingeniører, hvad de mangler for at få jobbet, mener formanden for Ingeniørernes Arbejdsløshedskasse.
Læs mere her

Danskerne vil have fleksible dagpenge
Et markant flertal i befolkningen, fra højre til venstre, ser fleksible dagpengeregler, der følger konjunkturerne, som en god idé. På Christiansborg lyder der imidlertid bred afvisning.
Læs mere her

mandag den 21. januar 2013

Diversitet betaler sig ? det kan simpelthen måles på bundlinjen

Danske virksomheder indgår i stadig større grad i internationale set-up. I 2030 vil den danske arbejdsstyrke være ældre, mere kvindelige og mere kulturelt mangfoldig en nogensinde. Det er en udvikling, der byder på mange udfordringer men også muligheder, hvis virksomhederne forstår at udnytte dem.

Den globale konkurrence stiller høje krav til danske virksomheders omstillingsparathed. En mangfoldig arbejdsstyrke kan være med til at skabe den innovation det kræver for at klare sig i den globale økonomi. Vigtige erfaringer og kompetencer risikerer at blive tabt på gulvet, hvis danske virksomheder kun rekrutterer folk der ligner deres nuværende ansatte. En undersøgelse fra McKinsey (2010) slår fast at diversitet kan måles på bundlinjen. Alligevel er det kun hver tredje danske virksomhed der i dag arbejde med at fremme mangfoldighed i deres arbejdsstyrke.

Probanas MasterClass i Human Ressource Management introducerer dig til begreber, teorier og værktøjer der kan støtte dig og din virksomhed i, at arbejde i flerkulturelle kontekster. Uddannelsen sætter fokus på, hvordan du strømliner og arbejder mere strategisk med HRM og trækker på landets dygtigste HR talenter. Uddannelsen er baseret på e-learning, hvilket giver dig frihed til at studere når det passer dig. E-learing kombineret med spændende kursusdage, hvor professionelle og erfarne undervisere hjælper dig med at forankre teorien i den enkelte deltagers hverdag.


Læs mere her

tags: 2010, økonomi, virksomhed, Probana, Management, strategi, konkurrence, innovation, værktøj,

Dagens nyheder - Læs bla. om Antallet af »arbejdende fattige« stiger

Højtuddannede bliver mobbet på jobbet
Mobning er udbredt på arbejdspladser med højtuddannede ansatte, viser en ny undersøgelse.
Læs mere her

Antallet af »arbejdende fattige« stiger
En ny rapport viser, at antallet af personer, der arbejder til en løn, som de ikke kan leve af, er stigende.
Læs mere her

søndag den 20. januar 2013

Invitation til entreprenørskabsmesse

Fredag d. 18. januar inviterer Young Enterprise og Niels Brock alle innovationsinteresserede til entreprenørmesse på Københavns Rådhus.

Young Enterprise er et koncepttilbud til uddannelsessektoren i Danmark, hvor elever får mulighed for at prøve kræfter med iværksætteri. I løbet af et skoleår skal de unge virksomhedsejere idégenerere, producere, budgettere, markedsføre, sælge og udarbejde regnskab ganske som i en almindelig virksomhed. I mange tilfælde fører eksperimenterne til rigtige, succesfulde virksomheder.

I år deltager ca. 270 elever fordelt på 70 virksomheder. Eleverne er alle gymnasieelever (HHX/HTX) og kommer fra Niels Brock, TEC Frederiksberg/Lyngby/Ballerup og Cph West-Ballerup.

På messen får du bl.a. mulighed for at møde og interviewe repræsentanter fra to af virksomhederne.

Se vedhæftede invitation for yderligere information og program for dagen.


Læs mere her

tags: Danmark, København, interview, Lyngby, uddannelse, regnskab, Frederiksberg, virksomhed, rock, Ballerup, iværksætteri, innovation,

Dagens nyheder - Læs bla. om Over 8.000 ledige kan ikke få kontanthjælp

Har du en topleders DNA?
Drømmer du om flere stjerner på skulderen og måske en fremtidig plads i hjørnekontoret, så læs her, hvad det kræver.
Læs mere her

Over 8.000 ledige kan ikke få kontanthjælp
For tusinder af langtidsledige spænder deres formue eller ægtefælles indkomst ben for, at de kan modtage kontanthjælp. Det drejer sig ifølge FTF om 8.000 personer.
Læs mere her

lørdag den 19. januar 2013

Hørby Efterskole genopfører musical om Hvidsten Gruppen.

FashionPeople - fashion for the people

Du er her: Forside
404 - sorry
 
FIND BUTIK HER

  




SENESTE NYT





Artikler




 
NYESTE BUTIKKER


SENEST OPDATEREDE BUTIKKER



MEST BESØGTE BUTIKKER



MINDST BESØGTE BUTIKKER



TILFÆLDIGE BUTIKKER


Seneste Søgninger


Tøj
Gør FashionPeople til din startside - Tilføj FashionPeople til foretrukne - Privacy Policy - Smykker
Historien omkring, hvordan det var, at leve i Danmark under den tyske besættelse i 1940´erne er blevet fortalt mange gange, og tilsyneladende er der til stadighed stor appetit hos danskerne for at få nye vinkler på de mange begivenheder, der fandt sted dengang.
Senest har vi set, hvordan Anne-Grethe Bjarup Riis film om modstandsgruppen fra Hvidsten blev en publikumssucces som biograffilm i 2012.

Netop Hvidsten Gruppen danner rammen om Hørby Efterskoles musical, som elever og lærere fra skolen efter nytår har påbegyndt arbejdet med. Forestillingen har premiere onsdag den 20. marts, og inden da skal replikker, sange, musik, sceneopbygning og en lang række andre ting være på plads.

Musicalen, der hedder Om så det gælder ´, har allerede en gang tidligere været opført på Hørby Efterskole nemlig for 15 år siden i foråret 1998. Men interessen for det historiske samt musicalens budskab om at være med til at gøre en forskel gør, at den stadig er aktuel at arbejde med for efterskolens unge mennesker.

- Hvad skal man Overleve så længe som muligt i fred og fordragelighed uden at stikke næsen så langt frem, at man brænder sig, eller at risikere alt for at gøre en forskel, når det virkelig gælder, spørger musiklærer Helle Krogsgaard, der i 1998 var med til at skrive musicalen. De fleste af os mener nok det sidste og efterlever alligevel mest det første, men i en krigstid kan almindelige mennesker vise sig at besidde et mod, de ikke på forhånd kender.

Om så det gælder er, som de øvrige musicals på Hørby Efterskole, skrevet af skolens lærere, der siden 1984 hvert år sammen med eleverne har iscenesat mindst en musical. Det historiske har ofte været udgangspunkt for forestillingerne, hvilket også bliver tilfældet i år. Udfordringerne med at få en musical til at fungere på scenen, lærer i praksis eleverne en hel masse om samarbejde og om det at tage ansvar for sine opgaver begge dele noget, der kan drages nytte af i de øvrige af skolens fag.


Læs mere her

tags: Danmark, biograf, nytår, 2012, 1998, 1984, efterskole,

Dagens nyheder - Læs bla. om Ingeniører over 55 føler sig diskrimineret på jobbet

IDAs sofavælgere: Et irrelevant valg med alt for mange ens lister
Ny rapport sætter fokus på den lave stemmeprocent ved valget til IDAs repræsentantskab. Men klagen over for mange lister er en dårlig undskyldning, mener valgforsker.
Læs mere her

Ingeniører over 55: Vi bliver snydt for lønstigninger
Hver fjerde senioringeniør mener ifølge en ny undersøgelse, at han går glip af lønforhøjelser på grund af sin alder. De ældre skal fjerne fordommen med dokumentation, lyder rådet.
Læs mere her

Sådan sikrer du dig en spændende karriere som senioringeniør
Vil du undgå at ende som en støvet nisse i et trist hjørne af kontoret, gælder det om at gøre dig uundværlig. Her giver Torben Lausten, direktør i TL Karriereudvikling, en række råd til, hvordan du bærer dig ad.
Læs mere her

Ingeniører over 55 føler sig diskrimineret på jobbet
Hver fjerde senioringeniør mener ifølge en ny undersøgelse, at han går glip af lønforhøjelser på grund af sin alder. De ældre skal fjerne fordommen med dokumentation, lyder rådet.
Læs mere her

fredag den 18. januar 2013

Nu vælger de unge deres fremtid

Tusindvis af unge og deres forældre er netop nu optaget af at vælge uddannelse efter 9. klasse. Niels Brock er Københavns største gymnasium med flest forskellige linjer. Vi kan hjælpe dig med en case til dine historier.

Har du brug for inspiration til en historie om det, som netop nu optager tusindvis af unge og deres forældre springet fra 9. klasse og videre til en uddannelse kan Niels Brock hjælpe dig.

Niels Brock er Københavns største gymnasium - med flest forskellige linjer:

INTERNATIONAL LINJE (IBB):
Undervisningen foregår på engelsk og giver mulighed for et halvt års studierejse til Californien. Ekstremt populær linje, fordi fremtiden er global.

MEDIELINJEN:
Eleverne lærer om kommunikation og medier i det digitale samfund og producerer selv en række video. Populær linje med fokus på sociale medier, video, tv m.m.

KINALINJEN:
Eleverne får undervisning på kinesisk har mulighed for at komme på et halvt års studierejse til Shanghai. Fokus på verdens nye supermagt og samhandel med Kina.

SPANSKLINJEN:
Spansk er hot blandt de unge. Vi oplever stigende interesse for spansk sprog og kultur.

ELITEGYMNASIET:
Niels Brock stod bag det første elite-gymnasium i Danmark. Eleverne har flere fag på højt niveau. År efter år leverer elitelinjen studenter med nogle af de højeste karakterer i Danmark.

INNOVATIONSLINJEN:
Ny, populær linje, hvor eleverne starter deres eget firma som led i uddannelsen.

ØKONOMILINJEN:
Klassisk linje med fokus på økonomi. Meget stor søgning.

IDRÆTSLINJEN:
Giver unge sportsfolk mulighed for at dyrke deres idræt på topplan uden at gå glip af en uddannelse. Mange af FCK s unge spillere går fx her.

MARKEDSFØRINGSLINJEN:
Klassisk linje med fokus på markedsføring og kulturforståelse.

LEVENDE BILLEDER, FOTOS OG LYD TIL ÅBENT HUS
Du kan få billeder af enhver art, når vi inviterer de unge og deres forældre til Åbent Hus. Vi forsøger at være meget imødekommende over for ønsker fra medierne. Et Åbent Hus er et stort og levende arrangement, hvor hundredevis af forældre og unge bevæger sig rundt på vores gymnasier, snakker med elever og forældre, ser film og snuser til stemningen.

Åbent Hus finder sted på følgende dage:

TORSDAG 17. JANUAR 19-21 PÅ KULTORVET
MANDAG 21. JANUAR VED FORUM I KØBENHAVN
LØRDAG 26. JANUAR 13-15 PÅ KULTORVET

TENDENSHISTORIER:

UNGE FOKUSERER PÅ UDLANDET
Vi mærker en øget interesse for at komme til udlandet. Det er slet ikke nok med en uge i Prag for nutidens unge. De vil lære sprog på et seriøst niveau. Både på vores internationale linje og Kinalinjen er der nu mulighed for et halvt års studieophold i udlandet.

DE UNGE VIL PLEJE TALENTET
Vores elitegymnasium var et kontroversielt initiativ i 2006, men i dag er det helt legalt, at de unge (og deres forældre) har tårnhøje ambitioner.

Læs mere her

tags: FCK, Californien, markedsføring, Danmark, København, økonomi, uddannelse, Kina, SF, udland, 2006, rock, kommunikation, undervisning, sprog,

Dagens nyheder - Læs bla. om Massiv fangst af ulovlige firmaer

Nyt Jobfinder sætter karrieren i 5. gear
Oplev et helt nyt karriereunivers og find lynhurtigt frem til dit drømmejob på ingeniørernes foretrukne jobportal, der relanceres i dag.
Læs mere her

Dansk forsker modtager hæderspris af Kinas leder
Flemming Besenbacher hædres med Kinas fornemmeste naturvidenskabelige forsknigspris.
Læs mere her

IDA-politikere uenige om medlemmernes moderniseringsforslag
Hvis Ingeniørforeningen begrænser antallet af lister til repræsentantskabsvalget, risikerer man at udhule medlemsdemokratiet, frygter IDA-politiker. Andre at svært ved at se problemet med færre lister.
Læs mere her

Langtidsledige er ikke dårlige uddannet end andre
Langtidsledige er uddannet ligesom resten af befolkningen. Hverken bedre eller dårligere. Det viser nye tal, som Dansk Arbejdsgiverforening (DA) har hentet i Beskæftigelsesministeriets Dream-register samt i Danmarks Statistik, skriver Politiken torsdag.Foto: Torben Christensen
Læs mere her

Massiv fangst af ulovlige firmaer
På et år har Arbejdstilsynet fundet 850 udenlandske virksomheder, der ikke var registreret, som de skulle, og derudover har Skat fundet snyd for mindst 44 mio. kroner.Foto: Claus Bech
Læs mere her

torsdag den 17. januar 2013

Bliv en bedre leder med disse 3 ord

Som leder vil du ofte opleve, at medarbejdere kommer til dig, for at trække på din viden og kompetencer, eller endnu oftere, fordi de har brug for, at du viser dem retningen de skal gå.

Det kan eksempelvis ske med et konkret spørgsmål omkring den opgave, som medarbejderen arbejder på lige nu. Et fagligt spørgsmål som du måske ikke kan give et fyldestgørende svar på, da du ikke er helt inde i opgaven, men kun har overblikket og kender formålet med opgaven. Dette hænger sammen med, at dine medarbejdere er specialister, og du, som leder, er generalist. Det er ikke meningen, at du skal kunne give et fyldestgørende svar derimod er det meningen, og ekstremt vigtigt, at medarbejderen alligevel går derfra med et svar på sit spørgsmål. Så hvad gør du

Du spørger helt simpelt medarbejderen: Hvad syntes du . Personen har uden tvivl allerede ét eller flere løsningsforslag til problemet, og vil hellere end gerne vise dig, at vedkommende rent faktisk har gennemtænkt situationen. På denne måde, får du alt den specialiserede viden serveret, som du har brug for for at træffe en beslutning, og derudover får du også medarbejderens syn på, hvilken mulighed som vil være den bedste løsning og i og med, at vedkommende er specialist på det givne område, så vil vedkommende som regel have ret. Yderligere viser du medarbejderen, at du har tillid til vedkommende, og derigennem giver du også personen et ansvar. Og husk ansvar motiverer!

Træffer du som leder alligevel en anden beslutning, end den medarbejderen foreslår, så vil det nok være fordi, der ligger nogle forudsætninger til grund, som medarbejderen ikke er bevidst om. Sker dette, så lad ikke medarbejderen gå derfra med følelsen af at være overruled eller at have fejlet ! Dette er en enestående mulighed for at give noget information, som medarbejderen tydeligvis vil have gavn af, så derfor, fortæl medarbejderen hvorfor du beslutter som du gør.

Hmm, hvad syntes du Det virker simpelt, men det virker.

Mini MBA en ved PROBANA Business School har nu givet et forspring til mere end 4.000 danske ledere. Vi udvikler hele tiden uddannelsen, og giver dig de nyeste ledelsestendenser, teori og praktiske værktøjer. Klik ind på www.probana.com/dip.asp og læs mere om uddannelsen.

Har du allerede færdiggjort uddannelsen, har du nu mulighed for at få udvidet din adgang til uddannelsesplatformen kontakt PROBANA for mere info.

Læs mere her

tags: uddannelse, OB, værktøj,

Dagens nyheder - Læs bla. om Forkert SMS eller Facebook-update kan give dig fyresedlen

Ingeniørerne slår pensionsmilliarderne sammen med DJØFerne
Pensionskasserne DIP og JØP indgår i et samarbejde om at forvalte investeringerne i en samlet kasse.
Læs mere her

IDA-medlemmer: Modernisér IDA, så skal vi nok stemme
Hvis Ingeniørforeningens medlemmer nemmere kunne skelne mellem de forskellige partier, og der var færre af dem, ville det øge stemmeprocenten til repræsentantskabsvalget i april. Det mener i hvert fald medlemmerne selv.
Læs mere her

IDA-medlemmer: Moderniser IDA, så skal vi nok stemme
Hvis Ingeniørforeningens medlemmer nemmere kunne skelne mellem de forskellige partier, og der var færre af dem, ville det øge stemmeprocenten til repræsentantskabsvalget i april. Det mener i hvert fald medlemmerne selv.
Læs mere her

Stærkstrømsingeniører er akut mangelvare i danske virksomheder
EPN: Flere store danske virksomheder savner ingeniører. Efteruddannelse af håndværkere kan måske hjælpe.
Læs mere her

Offentligt ansatte skal kunne tåle mere vold
Erstatningsnævnet under Justitsministeriet får kritik fra fagforeninger og advokater med speciale i arbejdsskadesager på grund af forskelsbehandling af vold mod offentligt ansatte og øvrige voldsofre.
Læs mere her

Ingeniører er akut mangelvare i danske virksomheder
EPN: Flere store danske virksomheder savner ingeniører. Efteruddannelse af håndværkere kan måske hjælpe.
Læs mere her

Forkert SMS eller Facebook-update kan give dig fyresedlen
Det er en god idé at tænke sig om, inden man foretager en opdatering på Facebook, eller inden man sender en hadefuld SMS til en kollega. Senest er en kranfører fra Aarhus Havn blev fyret efter at have mobbet en række kolleger på telefonen.Foto: KAREN BLEIER
Læs mere her

onsdag den 16. januar 2013

Stærkt netværk giver finanskrisen baghjul!

Undersøgelser viser at netværk med menneskelige relationer, er vejen til succes. Region Syddanmarks stærkeste netværk Value Connect® har lavet en analyse blandt medlemmer og gæster. Relationer mødes i mindre grupper, indtil videre i 6 byer i Region Syddanmark. En slags samfund hvor der er tillid og respekt. Og hvor man er oprigtig interesseret i andre mennesker, og den mest ægte udgave af sig.

Gruppen i Vejen drejer startnøglen for 2013 med en helt særlig event. Hvor man kan mødes med nye og kendte relationer. Samtidig med at man prøvekører biler hos Louis Lund A/S Toyota Vejen. Eventen "Drive Your Network" afholdes fredag 25/1.

Kl. 8.00 kl. 12.00 sker den officielle del. Fra kl. 12.00 til kl. 13.00 har man mulighed for at købe frokost, og få skabt relationer til dem man ikke har nået i bilerne , siger Bernt Lassen, mødeleder Value Connect® Vejen.

Yderligere information om eventen kan fås via nedenstående kontakt oplysninger. Eller på hjemmesiden Value Connect®.

Vores erfaring er at snakken går helt naturlig og ukompliceret, når man kører i bil sammen , siger Torben Kjær Madsen, indehaver af Value Connect®

Torben Kjær Madsen startede i 2009 netværket Value Connect®. Hans venner tvivlede på at han kunne sælge. Derfor begyndte han lidt ustruktureret at arbejde med sine relationer. I starten havde han 80 relationer. Ved systematisk og struktureret at arbejde med relationer har han i dag over 1.500. Alle har han mødt eller talt med. Relationer i Kolding opfordrede Torben til at starte sit eget netværk. Det gjorde de fordi hans tilgang til relationer er ægte og med oprigtig interesse.

Min overbevisning er, at jo mere jeg giver, des mere vil jeg få. Jeg kan tillade mig at konstatere, at jeg har netværket mig til succes. Begge mine forretninger er bygget op omkring netværk, og jeg laver aldrig salgsarbejde. Min succes er, fordi jeg altid tænker på andre før end mig selv , siger Torben Kjær Madsen.

Relationer i netværket tilbagemelder, at det de lærer hos Value Connect®, er tusinde gange mere værdifuldt end alverdens reklamer og annoncer. Torben Kjær Madsen deler gerne ud af sin viden og indsigt. Han leverer ofte træning til både medlemmer og iværksættere. Senest har han holdt workshops for iværksættere på House Of Innovation og Slagteriet Udviklingspark Vejle. Her har Torben lært iværksætterne hvordan de gør deres virksomhed konkurrencedygtig med et stærkt netværk.

Jeg har selv været iværksætter og ved hvor svært det kan være at få succes. Og hvordan man i det hele taget skal få taget hul på bylden og fundet det der gør sin virksomhed unik. De erfaringer jeg har fået i mit liv og den værdi jeg har opnået, vil jeg gerne berige andre med , siger Torben Kjær Madsen.

Hos Value Connect® bliver der løbende holdt events, træning, øvelser og debatter. Den næste som man altså kan se frem til er "Drive Your Network". Tilmeldingerne er allerede nået det halve af sit potentiale. Der er plads til 40 deltagere og man skal skynde sig, hvis man vil sikre sin plads.

"Som alt andet der sker hos Value Connect® bliver "Drive Your Network" helt sikkert en succes. Vi glæder os til at opleve deltagerne køre i mål med et større og endnu mere betydningsfuldt netværk", siger Bernt Lassen.

Kontakt:

Torben Kjær Madsen, Value Connect® - C-Value® / 50 89 60 00
Bernt Lassen, mødeleder Value Connect® Vejen / 40 80 24 90
Lisbet Rosendahl, Value Connect® - C-Value® /50 89 60 01

Kort om indehaveren:

Value Giver® og Effektiviseringstræner Torben Kjær Madsen er selvstændig på 7. år med firmaerne Value Connect® og C-Value®.

Hos C-Value® hjælper vi virksomhederne med at tjene flere penge. Undersøgelser fra Yougov viser at kun 34% af virksomheder arbejder konkret med at forbedre deres produktivitet. Vi løfter vores kunder fra at være i blandt de 66% af virksomheder som ikke tør arbejde med forbedringer, til at tage udfordringen.

Hos Value Connect® tilbyder vi succes til relationer, som har det potentiale. Medlemmerne mødes hver 14. dag i faste rammer. Her udfordres de med debatter, events, indslag, temaer og øvelser. Ligesom grupperne mødes på tværs til bl.a. Gæstedag. Vi har et brændende ønske om, at give os selv til andre netværkere i Value Connect®. Vores overbevisning er, at jo mere vi giver, des mere vil vi få. Vi kæmper for vores værdier: Værdi, Relationer, Interesser, Ægte og Modtagelig. Vores succes er lig med antallet af gode relationer vi betjener godt. Value Connect® er DIG, din succes er vores succces.

Citat:
Den mest værdifulde gave, du kan give andre, er den bedste udgave dig selv .

Læs mere her

tags: 2009, Vejle, 2013, Kolding, selvstændig, virksomhed, penge, produktivitet, Toyota, konkurrence,

Mediter dig til et succesfuldt arbejdsliv.

Formålet med konferencen er foruden at lære deltagerne at meditere, også at dokumentere, at meditation kan øge den samlede hjernekapacitet efter blot 2 måneders meditation, påvirke dit stressniveau og din opfattelse af lykke i markant positiv retning.

I samarbejde med landets førende ekspert inden for mindfulness og meditation Henning Daverne, Inviterer vi dig, dine kolleger og dit netværk til en stor konference om brug af meditation i erhvervslivet på Hotel Royal i København d. 31. januar 2013.

HR-konsulenter, ledere og interne/eksterne konsulenter fra landets største private og offentlige virksomheder har allerede tilmeldt sig, og det vil glæde os, hvis også I har lyst til at deltage.

Deltagerne får - før konferencedagen - "gratis" adgang til et onlinemodul med cirka 50 siders spændende læsning med ny viden, værktøjer, guides samt inspiration - en værktøjskasse af metoder, så du opnår og kan fastholde en ressourcefuld tilstand i arbejdslivet, privatlivet og i fritiden.
Deltagerpris: Pga. den store tilslutning til dagen er deltagerprisen kr. 3.000,- (normalpris kr. 8.000,-).

Er I 3 deltagere tilbydes en samlet pakkepris á kr. 6.500,-. ex moms. Tilmeld dig og læs mere omkring konferencen på http://www.probana.com/invitation.meditation.htm eller kontakt morten.logstrup@probana.com


Læs mere her

tags: København, 2013, virksomhed, erhvervslivet, arbejdsliv, stress, moms, HR-konsulent, meditation, værktøj,

Dagens nyheder - Læs bla. om Boykot af IDA-valg er ren dovenskab

B&O fyrer 64 medarbejdere og lukker butikker
Endnu engang må B&O i Struer fyre en række medarbejdere som følge af et skuffende regnskab. 64 må forlade posten.
Læs mere her

Boykot af IDA-valg er ren dovenskab
Det er ikke andet end dårlige undskyldninger, når IDA-medlemmer forklarer deres manglende valgdeltagelse med et uoverskueligt listesystem og manglende politisk substans, mener samfundsforsker.
Læs mere her

tirsdag den 15. januar 2013

Sahl-Madsen besøger Danmarks otte universiteter

Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen begynder 1. september sin første store besøgsrunde til landets otte universiteter. Her vil hun fortælle om sine visioner for fremtidens universiteter og samle værdifuld inspiration fra studerende, ansatte og ledelser.

Danmark skal have mindst ét universitet i Europas top 10 i 2020, og samtidig skal alle danske universiteter fastholde eller forbedre deres internationale position. Det er et af regeringens ambitiøse målsætninger i arbejdsprogrammet: Danmark 2020. På vejen hen imod målet skal vi i fællesskab styrke indsatsen på en række områder. Vi skal hele tiden blive bedre, og jeg glæder mig til at komme rundt og møde studerende, ansatte og ledelserne og høre deres synspunkter, siger videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen.

På besøgsrunden vil ministeren hente inspiration og drøfte forslag til, hvordan niveauet kan løftes inden for især tre områder:

1. Hvordan sikrer vi en høj undervisningskvalitet
2. Hvordan fremmer vi det internationale forsknings- og uddannelsessamarbejde
3. Hvordan sikrer vi samspil mellem universiteterne og det omgivende samfund

Jeg glæder mig til at møde studerende og ansatte og se konkrete eksempler på deres hverdag og til at opleve forskellene på de forskellige universiteter. Alle universiteter skal ikke være ens tværtimod. Vi skal dyrke forskellene, så hvert universitet er unikt, og vi skal blive bedre til at lære af hinanden, siger Charlotte Sahl-Madsen.

Videnskabsministeren vil blandt andet bruge de indhentede erfaringer fra besøgsrunden i forbindelse med efterårets udspil inden for de tre temaer.

Tidsplan for besøgsrunden:
- Aarhus Universitet: Onsdag den 01.09. kl. 9.30 13.00
- IT-Universitetet: Mandag den 06.09. kl. 9.00 11.00
- Syddansk Universitet: Mandag den 20.09. kl. 9.30 12.30
- Roskilde Universitet: Tirsdag den 21.09. kl. 09.00 12.00
- Københavns Universitet: Torsdag den 23.09. kl. 14.30 17.30
- Danmarks Tekniske Universitet: Onsdag den 29.09. kl. 13.00- 16.00
- Copenhagen Business School: Torsdag den 30.09. kl. 8.30 11.30
- Aalborg Universitet: Mandag den 04.10. kl. 08.30 11.30.

Yderligere information om de enkelte besøg følger, når tidspunktet for besøget nærmer sig.

Læs mere her

tags: Danmark, Aarhus Universitet, Europa, København, uddannelse, 2020, 2020, regeringen, Aalborg, Roskilde, Aalborg Universitet, regering, videnskab, Danmarks Tekniske Universitet, undervisning, videnskabsminister, Syddansk Universitet, studerende, sprog, Charlotte Sahl-Madsen, Københavns Universitet,

Dagens nyheder - Læs bla. om Danskerne er parate til fire års løntørke

Hver 10. pensionist har stadig job
Enten er de omkring 97.000 seniorer ikke klar til at forlade arbejdsmarkedet, eller også ønsker de at vende tilbage efter en pause, lyder vurderingen af de ældre, som fortsætter i job, efter de er fyldt 65 år.
Læs mere her

Dansk løn-depression når nye dybder
Der er nu en så udbredt negativ forventning til vores løn i det kommende år herhjemme, at selv de dybt kriseramte italienere holder hovedet højere end os.
Læs mere her

Efteruddannelse skal give bonus på bundlinjen
Danske virksomheder bruger hvert år milliarder af kroner på efter- og videreuddannelse til medarbejderne, men hvor det tidligere var et frynsegode, skal det i dag give resultat på bundlinjen. Foto: Liselotte Sabroe
Læs mere her

Peter Straarup rykker op i Mærsk-hierarkiet
Den tidligere Danske Bank-direktør er avanceret i bestyrelsen for en af Danmarks rigeste fonde.Foto: Morten Germund
Læs mere her

Regeringen vil gøre arbejdsløse nyuddannede til iværksættere
Knap hver tredje med et eksamensbevis fra universitetet i hånden har ikke job, men et nyt initiativ fra regeringen skal hjælpe dem med at blive selvstændige.
Læs mere her

Jobbene roterer ikke som håbet
Første akutpakke - jobrotationen - har kun fået 254 personer i arbejde, selv om regeringen havde håbet på flere. Katastrofalt, mener en professor.
Læs mere her

Topkvinder sættes i bås
Kvindelige chefer deles op i fire arketyper.Foto: niels ahlmann olesen
Læs mere her

Topchefer forudser løndyk næste år
Lønmodtagerne skal være forberedte på nedgang i reallønnen næste år, lyder det fra topchefer. Erhvervsorganisationer er enige, mens bankøkonomer er mere optimistiske.Foto: Jens Nørgaard Larsen
Læs mere her

Farvergade-sag koster København mere end 100 millioner kroner
Snyd. I al ubemærkethed er regningen for det klare nederlag til København i den såkaldte Farvergade-sag vokset. Den samlede regning for sagen overstiger nu 100 mio. kroner. Først i det nye år vil kommunen tage stilling til en eventuel anke til Højesteret.
Læs mere her

Danskerne er parate til fire års løntørke
Over halvdelen af de danske lønmodtagere er indstillede på at udhule deres egen løn, viser ny meningsmåling. LO er bekymret.
Læs mere her

mandag den 14. januar 2013

Stadig intet nyt under solen fra lærerforeningen

Det er glædeligt, at Danmarks Lærerforening kommer med et oplæg til, hvordan skolens parter sammen kan gøre en god skole bedre. Men når det er sagt, så er lærerforeningens tilbud om, at lærerne kan forpligte sig til at undervise 25 timer om ugen stadig et lige så tomt tilbud, som det var før jul.

Sådan lyder reaktionen fra Michael Ziegler, formand for KL s Løn- og Personaleudvalg, efter at Danmarks Lærerforening i dag har offentliggjort et nyt udspil om, hvordan folkeskolen kan gøres bedre.

Når det handler om, hvordan elevernes undervisningstid kan øges, så genfremsætter lærerforeningen blot det udspil, som foreningen lancerede før jul. Her kaldte KL udspillet for et optisk bedrag. Og jeg må desværre bruge samme betegnelse om dette udspil. For det er stadig det samme røgslør, som lærerforeningen lægger ud over sit forslag. Umiddelbart er der stadig ikke én ekstra time til eleverne i det, som lærerforeningen i dag lægger op til, siger Michael Ziegler.

KL mener, der er tale om et røgslør, fordi lærerforeningen blot pumper tallene op, når foreningen siger, at lærerne kan forpligte sig til at undervise 25 timer. Det bliver et oppumpet tal, fordi foreningen udvider det klassiske undervisningsbegreb til også at omfatte elevpauser, skolebibliotek og timer, hvor lærere udøver læse- og matematikvejledning af hinanden.

KL beklager også, at udspillet desværre ikke bidrager til at nytænke den overenskomstmæssige ramme om folkeskolen.

Lærerforeningen fastholder i sit udspil, at der skal indgås aftaler om, hvad lærerne bruger deres arbejdstid på. Det er rigtig ærgerligt. For KL er af den klare overbevisning, at vi kun lykkes med at skabe rum for en bedre og moderne fleksibel folkeskole, hvis bindingerne på lærernes arbejdstid fjernes. Men lige nu er vi midt i overenskomstforhandlingerne. Og det er ved forhandlingsbordet, at drøftelser om de overenskomstmæssige rammer om folkeskolen skal føres, siger Michael Ziegler.

Når det er sagt, så mener KL, det er meget positivt, at lærerforeningen byder ind med et oplæg, der på mange måder lægger sig tæt op ad KL s holdninger til, hvordan folkeskolen skal udvikles.

Vi ser i udspillet, at vi kan drøfte mange positive ting med lærerforeningen. Vi bemærker blandt andet, at lærerforeningen lægger op til intensivt at drøfte målopfyldelse for elevernes læring. Og vi hæfter os også ved, at lærerne i udspillet arbejder og samarbejder på skolen, så lærernes tilstedeværelse på skolen prioriteres, siger Michael Ziegler.

Lærerforeningen foreslår i sit udspil, at lærerforeningen, KL og regeringen skal iværksætte et trepartsprojekt, der skal sikre lærernes efteruddannelse. KL er enig i, at lærerne naturligvis skal sikres efteruddannelse, men vil gerne advare imod, at efteruddannelse kun kan foregå på den gammeldags facon .

Vi skal tænke nyt om lærernes efteruddannelse og f.eks. i langt højere grad tænke i nye tilrettelæggelsesformer, hvor læring sker på jobbet i forbindelse med undervisningen. Vi skal have mere læring-i-praksis i stedet, hvor vi ikke tager lærerne ud af klasseværelset og sender dem på kursus, mens vikarer tager over, men i stedet tager underviserne på professionshøjskolerne ud i praksis, siger Michael Ziegler.

For yderligere kommentarer kontakt KL s presseafdeling på tlf.: 3370-3333

Læs mere her

tags: Danmark, uddannelse, regeringen, regering, klasseværelse, folkeskole, efteruddannelse, undervisning, arbejdstid, vikar,

Dagens nyheder - Læs bla. om IDA: Selv teknikglade piger fravælger ingeniørstudiet

A-kasse kritiserer forbud mod ældre som medlemmer
Selv om du er nået over folkepensionsalderen, så burde du stadig kunne være medlem af en a-kasse. Det mener Ældre Sagen, som støttes af fagforeninger og de Radikale.Foto: JAN JØRGENSEN
Læs mere her

Kristina er DTU-studerende: »Jeg gad da heller ikke arbejde med beton og jern«
... men ingeniørfaget rummer så meget andet, mener Kristina Linde Hansen. Hvis flere ingeniører underviste i gymnasierne, ville flere unge få indblik i faget, foreslår hun.
Læs mere her

IDA: Selv teknikglade piger fravælger ingeniørstudiet
Selv blandt piger, der ellers er glade for natur og teknik, drømmer kun få om at læse til ingeniør, viser ny undersøgelse fra IDA. Lærerne har en nøglerolle, hvis det mønster skal ændres, mener IDA-formand Frida Frost.
Læs mere her

søndag den 13. januar 2013

Hørby Efterskole vært for DM i volley

FashionPeople - fashion for the people

Du er her: Forside
404 - sorry
 
FIND BUTIK HER

  




SENESTE NYT





Artikler




 
NYESTE BUTIKKER


SENEST OPDATEREDE BUTIKKER



MEST BESØGTE BUTIKKER



MINDST BESØGTE BUTIKKER



TILFÆLDIGE BUTIKKER


Seneste Søgninger


Tøj
Gør FashionPeople til din startside - Tilføj FashionPeople til foretrukne - Privacy Policy - Smykker
Over de næste tre år vil mange volleyspillere fra efterskoler i såvel Nordjylland som det øvrige Danmark lægge deres vej omkring Hørby Efterskole. Skolen skal i nemlig 2013, 2014 og 2015 være vært for NM volley for de nordjyske efterskoler, ligesom der i 2014 også afvikles DM i volley for efterskolehold i Hørby.

Begge stævner såvel NM som DM tæller mange spillere og hold, hvorfor stævnerne i Hørby ikke alene afvikles på efterskolen, men også i de omkringliggende haller.

Efterskolerne landet over er inddelt i en række regioner, hvor man som f.eks. i Nordjylland afholder et regionalt stævne, hvor de hold, der kvalificerer sig til DM findes.

Vintermånederne er også tiden, hvor andre af Hørby Efterskoles idrætsgrene afvikler stævner, og således deltog godt 20 drenge og piger på en af de første skoledage efter juleferien i et nordjysk mesterskab i Basket for efterskolehold, og ved den lejlighed spillede Hørbys piger sig så langt som til en sølvmedalje. En medalje og en placering i turneringen, der er adgangsbilletten til DM i Basket, der senere på foråret afvikles på Sjælland.

Læs mere her

tags: Danmark, mesterskab, Sjælland, 2013, Nordjylland, sølvmedalje, 2014, efterskole,