fredag den 31. maj 2013

Ny MBA bryder med to dogmer

Niels Brocks nye MBA giver ledere og specialister en chance for at få den eftertragtede uddannelse ved at gøre op med to gængse antagelser: At en MBA skal være dyr og foregå på engelsk.

En ægte , akkrediteret MBA er for topchefer med tung kapital i ryggen. Sådan er den almene forestilling, for sådan har det været indtil nu. Men hvorfor Niels Brock Executive og Middlesex University London har i samarbejde lanceret en ny MBA, hvor mellemlederen også kan være med.

En MBA-uddannelse kan hurtigt løbe op i en halv million kroner. Før krisen blev det betragtet som en god investering i en dygtig medarbejder, men uddannelsesbudgetterne er de senere år blevet skåret helt ind til benet. I dag betaler cirka 40 % af de studerende selv for uddannelsen. Vi er derfor fulgt med tiden og har udviklet en MBA, hvor undervisningen er fuldt på højde med de øvrige på markedet, men hvor udgifter til dyre gæsteforelæsere er skåret fra, fortæller Anya Eskildsen, adm. direktør hos Niels Brock.

Typisk er det anerkendte MBA-forelæsere som kendte amerikanske forfattere og foredragsholdere, der trækker priserne op. Hos Niels Brock Executive bliver opgaven løftet af egne kompetente undervisere med solid erhvervserfaring, og de studerende får rig mulighed for at arbejde med problemstillinger fra egen virksomhed. Dette gør uddannelsen særligt anvendelsesorienteret for såvel den studerende som virksomheden.

Én af de kommende MBA-studerende er it-chef fra Falck, Martin Wiesener. Martin har stået i spidsen for succesfulde, teknologiske kvantespring, men har et ønske om at udvikle sine forretningsmæssige kompetencer på et højt internationalt niveau. Med en MBA imødegår Martin dermed behovet for flere højtuddannede it-folk med solid forretningsforståelse.

Jeg trives bedst med udfordringer, forandringer og muligheden for at lede. MBA-uddannelsen giver mig de nødvendige værktøjer, medvirker til min personlige udvikling og er karrieremæssigt et stort aktiv, fortæller han.

Middlesex University er institutionsakkrediteret af QAA, der har opnået fuldt medlemskab af ENQA. Uddannelsen koster 125.000 kr. og tager 2 år på deltid. Undervisningen foregår på dansk med udgangspunkt i internationalt anerkendt litteratur.

Skal man selv finansiere uddannelsen, er der mulighed for at gøre brug af bruttolønsordningen og dermed spare op imod halvdelen af prisen.

Læs mere her

tags: direktør, uddannelse, sex, London, Falck, virksomhed, teknologi, kvantespring, rock, undervisning, studerende, forfatter, værktøj,

Dagens nyheder - Læs bla. om Sygehusbyggerier skaber tusindvis af nye job

Kommission anbefaler stop for jobklausuler
Jobklausuler er med til at spænde ben for produktiviteten, konkluderer Produktivitetskommissionen i en netop offentliggjort rapport.
Læs mere her

Tre tegn på, at du bør springe ud som selvstændig
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/tre-tegn-paa-du-boer-springe-ud-som-selvstaendig-199 Amerikanske business-bloggere giver deres bud på, hvornår man skal forfølge drømmen om at blive selvstændig. Et af parametrene er, hvis dit lønmodtagerjob påvirker dit privatliv. Jobfinder
Læs mere her

Sygehusbyggerier skaber tusindvis af nye job
Investeringer i sygehusbyggerier kommer ikke alene den pressede byggebranche til undsætning, men skaber også stor omsætning og beskæftigelse i en lang række tilknyttede brancher, viser nye beregninger fra Dansk Byggeri.
Læs mere her

torsdag den 30. maj 2013

Her gælder det ikke om at sælge!

Når medlemmer og gæster mødes til event på fredag er det udelukkende for at hjælpe hinanden til succes. Målene er forskellige, men ens for alle deltagerne er at de er oprigtig interesseret i andre. Og har indset at menneskelige relationer er nødvendige for succes.

Value Connect® er navnet og rammerne om netværket med Danmarks stærkeste idé. Og som absolut ikke er salgsbaseret. Netværket består af 8 homogene grupper. Relationer som alle har passion for at hjælpe hinanden til succes og udvikle sig både personligt og forretningsmæssigt.

Sidste meningsmåling blandt mine gode relationer viser at 92% tror på at det betyder mere end 75-100% at gode relationer er afgørende for succes , siger Torben Kjær Madsen, stifter og indehaver af Value Connect®.

Value Connect® er vokset helt ekstremt stærkt fra bare én netværksgruppe, for 14 måneder siden, til nu 8. Hvoraf den sidste nye gruppe er etableret i Flensborg. Det giver en helt unik mulighed for at skabe relationer på tværs af grænsen. Flere grupper er undervejs, og udelukkende fordi der er forespørgsler.

Jeg tror på at giver man af et godt hjerte kommer det tilbage i uanede mængder. Vi er ikke en sekt eller religiøs klub, men et netværk af stærke relationer som alle har opdaget at hvis vi vil have succes, skal vi hjælpe andre først , siger Torben.

Kriteriet for succes er forskelligt fra menneske til menneske. Intet mål eller behov er umuligt at få opfyldt eller dækket via sit netværk. Det er de tilbagemeldinger medlemmer og gæster giver, når de har prøvet Danmarks stærkeste netværk. Menneskelige relationer er nødvendige for succes.

Amerikanske undersøgelser viser at når et menneske fødes, påvirkes i gennemsnit 250 relationer. Det samme når et menneske dør. Det betyder at hver relation i gennemsnit har 250 relationer. Forstår man at arbejde som en ægte og effektiv netværker kan man få adgang til alle disse relationer. Det giver jo os uanede muligheder for at få vores budskaber markedsført og behov dækket , siger Torben.

Læs mere her

tags: Danmark,

Dagens nyheder - Læs bla. om Ledige benytter ikke uddannelsesmulighed

Han skal standse kundeflugten i Danske Bank
Thomas Mitchell blev i går udnævnt som manden, der skal forsøge at standse kundeflugten fra Danske Banks efter indførslen af det udskældte kundeprogram.
Læs mere her

Spørg om karriere: Hvad skal en effektiv karriereplan indeholde?
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/hvad-skal-en-effektiv-karriereplan-indeholde-194 Jeanette Svendsen fra Jobfinders karrierepanel forklarer i sit svar, hvordan coachingmodellen SMART kan bruges til at komme hele vejen rundt i sin karriereplan. Jobfinder
Læs mere her

Sådan får du styr på din personlige værktøjskasse
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/saadan-kortlaegger-du-dine-kompetencer-197 Dine kompetencer er dine styrker og dem bør du arbejde med. Men det kræver en kompetenceafklaring at komme helt til bunds i, hvad du har med i din værktøjskasse, fastslår IDA's karriererådgiver. Jobfinder
Læs mere her

Kvinder har mest travlt med jobskifte
Lidt mere end en tredjedel af kvinder i det private har skiftet job inden for det seneste år. Kvinderne både i det offentlige og private skifter oftere job end deres mandlige kolleger, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Foto: JAN JØRGENSEN
Læs mere her

Dagpengestop udløser boom i ansøgninger til Fårup Sommerland
Ledige søger mere intensivt op til udløbet af deres dagpengeperiode, konstaterer vismændene. En konstatering, som en nordjysk personalechef kan nikke genkendende til.Foto: Bo Amstrup
Læs mere her

Sandheden om sex på jobbet
Forhold mellem kolleger er slet ikke så ualmindeligt, og det er ikke noget der kan eller bør reguleres, mener arbejdsmiljøkonsulent. Foto: Jacob Schou Nielsen
Læs mere her

Ledige benytter ikke uddannelsesmulighed
I april var det kun hver anden arbejdsløs på uddannelsesydelse, der rent faktisk sad på skolebænken, viser nye tal.
Læs mere her

onsdag den 29. maj 2013

=?iso-8859-1?Q?Flere_og_flere_unge_i_T=F8nder_v=E6lger_erhvervsvejen __?=

Tønder Kommune er tæt på målet om gennemførelse af ungdomsuddannelse. De unge i kommunen er alsidige i deres uddannelsesvalg

Rigtig mange af de unge i Tønder Kommune får en ungdomsuddannelse. Og de unge i grænsekommunen er meget alsidige i deres valg af ungdomsuddannelse. De fleste går i gymnasiet, men modsat tendensen mange andre steder vælger flere og flere nu en erhvervsfaglig grunduddannelse.

I Danmark er det et mål, at 95 pct. af en ungdomsårgang gennemfører en ungdomsuddannelse efter folkeskolen. Og Tønder Kommune er næsten i mål.

De seneste målinger fra Ministeriet for Børn og Undervisning viser, at 93,2 pct. af de unge i Tønder Kommune ventes at få en ungdomsuddannelse. Det er over landsgennemsnittet på 92,1 pct.

Samtidig viser tallene en væsentlig stigning inden for de senere år. I 2006 var det således kun 87,1 pct., der fik en ungdomsuddannelse.

Udviklingen glæder formanden for kommunens Børn- og Skoleudvalg, Henrik Mehlsen, der også hæfter sig ved, at de unge i Tønder Kommune både vælger gymnasiale og erhvervsfaglige uddannelser, når de er færdige med folkeskolen.

I 2012 valgte 23,7 pct. en erhvervsfaglig grunduddannelse efter grundskolen. I år er tallet steget til 28,2 pct. Tilsvarende er søgningen til de gymnasiale ungdomsuddannelser faldet fra 65,6 pct. i 2012 til 61,9 pct. i 2013.

- Vi hører jævnligt i medierne, at de unge er ret ensidige i deres valg af ungdomsuddannelse til fordel for gymnasiet. Og det er uddannelsesvejledningen blevet kritiseret for. I Tønder Kommune ser det anderledes ud. Vi har et godt og fornuftigt mix, og det hænger helt sikkert sammen med, at de unge via Ungdommens Uddannelsesvejledning får en virkelig god og kompetent vejledning, siger Henrik Mehlsen.

De nyeste tal om de unges valg efter grundskolen afspejler også en tradition for, at mange unge i Tønder Kommune vælger at gå i 10. klasse, før de starter på en ungdomsuddannelse. 65,7 pct. af eleverne fra grundskolerne har valgt at tage 10. klasse enten lokalt eller på efterskoler rundt om i landet. Det er lidt flere end året før, hvor 63,5 pct.valgte at tage 10.klasse.

Leder af Ungdommens Uddannelsesvejledning i Tønder Kommune, John Møller, fortæller, at der i hele kommunen er et godt samarbejde om vejledningen af de unge.

- Alle lokale ungdomsuddannelser deltager i de mange tiltag, der gøres for at give god information om mulighederne i området. Det fungerer rigtig godt, og tallene viser, at der er en hensigtsmæssig spredning i de unges uddannelsesvalg, siger John Møller.

Kontaktinformation
Henrik Mehlsen
formand for Børn- og Skoleudvalget
Mobil 23 28 04 74
E-mail hm@toender.dk

Lisbeth Hoff
pædagogisk konsulent
tlf. 74 92 95 31
E-mail: lih@toender.dk

Læs mere her

tags: Danmark, uddannelse, 2013, 2012, 2006, Tønder, folkeskole, grunduddannelse, gymnasiet, efterskole,

Dagens nyheder - Læs bla. om LO kræver 12 ugers barsel til fædre

Sådan får du job i de to mest populære ingeniørvirksomheder
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/saadan-faar-du-job-i-de-mest-populaere-ingenioervirksomheder-198 Personalekonsulenterne hos Novo Nordisk og Novozymes, som løb med første- og andenpladsen i årets imageanalyse, giver her deres bud på, hvordan du bedst slår igennem i bunken af ansøgninger. Jobfinder
Læs mere her

LO kræver 12 ugers barsel til fædre
Regeringen skal leve op til sit løfte om at øremærke op til tre måneders betalt barsel til mændene, lyder kravet fra LO.
Læs mere her

tirsdag den 28. maj 2013

Mads Tofte fortsætter som rektor på IT-Universitetet i København

IT-Universitetets nuværende rektor, Mads Tofte, fortsætter som rektor på IT-Universitetet. Det er en enig bestyrelse på IT-Universitetet, der har besluttet, at den 50-årige datalog og PhD skal fortsætte i førersædet for Danmarks digitale universitet.

- Mads Tofte har spillet en meget væsentlig rolle for at bringe IT-Universitetet i København så langt som vi er nu; IT-Universitetet er i dag hovedleverandør af de meget eftertragtede cand.it. er, siger bestyrelsesformand Mogens Munk-Rasmussen.

- Og vi i bestyrelsen glæder os til også i fremtiden at arbejde sammen med Mads om bl.a. at udvikle og realisere IT-Universitetets globaliseringsindsats.

Mads Tofte er glad for udnævnelsen.

- IT-Universitetet er i den ganske enestående situation, at selv om det er en lille organisation, så har det alle muligheder for realistisk at gøre en markant forskel for Danmark. Der er brug for IT-Universitetet, og intet tyder på, at det behov skulle blive mindre i fremtiden, tværtimod. Set med mine øjne gør det IT-Universitetet til en særdeles attraktiv organisation, hvis fortsat positive udvikling jeg glæder mig til at bidrage til, siger Mads Tofte.

Mads Tofte har i år fejret 10-års jubilæum som ansvarlig for det, der i starten i 1999 hed IT-højskolen i København. Og som siden 2003 har heddet IT-Universitetet i København.

Mads Tofte har en baggrund som datalog fra København Universitetet, samt en PhD i Computer Science fra Edinburgh Universitetet.

Rektorstillingen har været slået op, da åremålsansættelsen udløber pr. 31/12-09.

Yderligere oplysninger kan fås hos journalist Mikkel Svane-Petersen på tlf. 2255 0447. Foto af Mads Tofte kan downloades via www.itu.dk/presse

Læs mere her

tags: Danmark, København, 2003, downloade, bestyrelsesformand, journalist, organisation, ansættelse, rektor,

Dagens nyheder - Læs bla. om Hver fjerde ansøger skal vise straffeattest

Kortlæg dine kompetencer og få et bedre job
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/kortlaeg-dine-kompetencer-og-faa-et-bedre-job-195 Dine kompetencer ligger til grund for dit arbejdsliv, og hvis du er bevidst om dem, kan du opdyrke en skræddersyet karriere, som gavner både dit arbejdsliv og dit privatliv. Jobfinder
Læs mere her

Tidligere bankdirektør Carsten Andersen er død
Carsten Andersen, tidligere topchef for Sydbank og formand for fusionen mellem Aarhus Lokalbank og Vestjysk Bank, er død.Foto: Claus Fisker
Læs mere her

Hver fjerde ansøger skal vise straffeattest
Der bliver ofte bedt om en straffeattest, når danskere søger arbejde. Der er dog stor forskel mellem brancherne, viser ny undersøgelse.
Læs mere her

mandag den 27. maj 2013

Inspiration til bedre resultater

Inspiration er kilden til ny viden og skal virksomhederne klare sig igennem finanskrisen, er både ledernes og medarbejdernes dygtighed afgørende faktorer for virksomhedens succes og resultater. Det er hos Aktiv Kurser, der pt. er landets største uddannelsesudbyder på internettet, at du finder inspiration til udvikle, styrke og vedligeholde disse kompetencer inden for ledelse, psykologi, HR og kommunikation i det nye år.

Aktiv Kurser har afholdt kurser for dansk erhvervsliv i mere end 20 år og takket været brugen af både e-learning via internettet + kursusdag, har virksomheden i dag fanget opmærksomheden for mere end 35.000 online kunder. Allerede nu har 1.500 erhvervsfolk (og de mere end 20 forskellige kurser/uddannelser henvender sig til alle lige fra koncernchefen, direktørene, personachefen til chefsekretærerer, mv.).

Lige siden 1995 har Aktiv Kurser udviklet og tilpasset sine kurser og uddannelser, således at de indeholder effektiv læring via internettet som rammer deltagernes og virksomhedernes behov, ønsker og forventninger.

Vinteren/Foråret 2010 er ingen undtagelse og uddannelsesredaktionerne glæder os over i denne pressemeddelse at kunne præsentere en række nye spændende og aktuelle uddanelser og kurser, hvor underviserne er udvalgt ud fra de samme høje krav om ekspertise og faglig dygtighed, som gør sig gældende på alle Aktiv Kurser, bla. fra MBA, Handelshøjskolen & de førende rådgivningshuse.

Ligeledes ser Aktiv Kurser frem til at kunne tage imod deres kursister og kunder på Radisson Blus centralt beliggende kursussteder i Københav og Århus, som Aktiv Kurser samarbejder med, hvor hyggelige omgivelser, moderne lokaler, professionelt udstyr og et højt serviceniveau vil være med til at skabe de helt rigtige betingelser for et optimalt udbytte. Samtlige deltagere har adgang til Business lounges på kursusdagene, hvorfra de kan komme i kontakt med deres virksomhedere og medarbejdere.

I Aktiv Kurser glæder vi os til at byde alle velkomne på vores nye website. På www.probana.com kan man foretage emnesøgninger og indholdet af de eneklte kurser/uddannelser kan studeres nærmere. Yderligere eksemplarer af Aktiv Kursers online uddannelser/kurser kan rekvireres online, ligesom der er mulighed for at tilmelde sig både kurserne og uddannelserne online.

Læs mere her

tags: 2010, direktør, internet, Århus, finanskrisen, Handelshøjskolen, uddannelse, koncernchef, 1995, virksomhed, psykologi, kommunikation,

søndag den 26. maj 2013

It-studerende har trykket på speederen

De studerende på universiteterne er længe blevet klandret for at være langsomme og uarbejdsomme. På IT-Univesitetet i København er udviklingen vendt.

Der har i årevis været et presserende og udtalt ønske fra regering og politikere om at universiteterne skulle forkorte studietiden og øge produktionen. Nu har de studerende ved IT-Universitetet svaret igen.

De nyeste tal viser nemlig, at den såkaldte STÅ produktion er historisk høj. STÅ er et tal, som fortæller, hvor meget de studerende arbejder. For de bachelorstuderende er produktionen i 2009 2 % højere end prognosen, for de kandidatstuderende 3 % højere, og for de gæstestuderende 11 % højere.

- Det er meget glædeligt, at vores studerende så at sige arbejder hurtigere og hårdere. Det er noget, vi har arbejdet hen mod i flere år, og nu er det lykkedes, siger Kasper Østerbye, som er studieleder på IT-Universitetet.

Studerende er ikke overbelastede
Samtidig gennemfører 23 procent flere kandidatstuderende på IT-Universitetet deres studie til tiden. Og selvom de studerende altså er hurtigere og bedre end nogensinde før, viser de nyeste interne evalueringer, at det ikke er noget, de lader sig mærke af.

- Vi kan se, at de studerende ikke føler sig overbelastede på trods af det høje tempo og de øgede krav, vores uddannelser stiller til dem og deres arbejdsindsats. Der skal lyde en stor ros herfra til både studerende og personale, for det er en holdindsats, når man forbedrer sig, som vi har gjort, siger Kasper Østerbye.

Om STÅ
Siden 1993 har studieaktiviteten været opgjort i studenterårsværk (STÅ). Én STÅ svarer til ét års fuldtidsstudium med beståede prøver.

Om IT-Universitetet
IT-Universitetet i København har eksisteret siden 1999, og er et selvstændigt universitet dedikeret til den digitale verden. Der er omkring 1.500 studerende og 270 ansatte. På IT-Universitetet forskes og undervises i et bredt spektrum af emner inden for it. Læs mere på www.itu.dk.

Yderligere oplysninger
Studieleder Kasper Østerbye, tlf.: 7218 5170
Presseansvarlig Mikkel Svane-Petersen, tlf.: 2555 0447/7218 5304

Læs mere her

tags: 2009, København, politi, uddannelse, selvstændig, regering, studerende,

Dagens nyheder - Læs bla. om Sådan overlever du som introvert i et ekstrovert miljø

Sådan overlever du som introvert i et ekstrovert miljø
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/saadan-overlever-du-som-introvert-i-et-ekstrovert-miljoe-193 Susan Cain giver 5 gode råd til, hvordan du kan gøre opmærksom på dine kvalifikationer og fremme din karriere uden at gå på kompromis med din personlighed. Jobfinder
Læs mere her

lørdag den 25. maj 2013

Ny rapport viser at VVU har positiv effekt på job og karriere

En stor andel af deltagerne på de videregående voksenuddannelser (VVU) vurderer, at deres efteruddannelsesforløb på erhvervsakademierne har betydet, at de har fået nyt job, er avanceret og har fået nye ansvarsområder og mere i løn. Det viser, at VVU - også kaldet akademiuddannelser - har en positiv effekt på job og karriere. Det siger en ny rapport fra Danmarks Evalueringsinstitut Videregående Voksenuddannelse (VVU) - Brug af VVU i forhold til job og videre uddannelse . Rapporten er den første undersøgelse, der med sine resultater viser, at efteruddannelse er en investering, der betaler sig.

Undersøgelsen er udtryk for at livslang læring er vigtig for at fastholde sine kompetencer og styrke sin markedsværdi på arbejdsmarkedet , siger Jørgen Ravnsbæk, studiechef på Københavns Erhvervsakademi ledelse/efteruddannelse.

Rapporten fra EVA viser, at 80 % af dem der har gået på en VVU, oplever at uddannelsen har givet dem bedre kompetencer til at klare deres job. Hver femte deltager får et nyt job eller stilling, og hver tredje har fået nye ansvarsområder. Dette helt eller delvist som følge af deres efteruddannelse. Rapporten er den første undersøgelse, der med sine resultater viser, at efteruddannelse er en investering, der betaler sig. Akademiuddannelserne er netop målrettet erhvervslivets behov for efteruddannelse , siger studiechef Jørgen Ravnsbæk, KEA - Københavns Erhvervsakademi.

Behov for nye udbud på ikke-merkantile områder
Rapporten fra EVA viser også, at der kun et meget begrænset udbud af profilforløb uden for det merkantile område, og disse modsvarer ikke den branchemæssige og faglige bredde på arbejdsmarkedet. På det tekniske og andre ikke-merkantile områder findes den erhvervsrettede efter- og videreuddannelse typisk som KVU, som er fuldtidsuddannelser, som ikke er tilrettelagt for voksne med job og familie.

KEA, går efter at styrke efteruddannelse inden for fagområder som ikke har tradition for efteruddannelse på akademiniveau. Vi uddanner rigtig mange inden for byggeri og produktion på ungdomsuddannelserne og indgår i et samarbejde med bl.a. Konstruktørforeningen og Dansk Byggeri for at styrke disse branchers mulighed for at kunne få en relevant videreuddannelse , oplyser studiechef Jørgen Ravnsbæk.

Videreuddan den faglige arbejdskraft
Hele velfærdsområdet er i gang med en teknologisk revolution, hvor der er brug for at frigøre hænder fra tunge opgaver til omsorgsarbejde. Vi vil gerne efteruddanne disse hænder til at håndtere den teknologiske revolution , fortæller studiechef Jørgen Ravnsbæk.

Netop muligheden for at videreuddanne den faglige arbejdskraft er også motivet bag en ny akademiuddannelse i krydsfeltet mellem sundhed og velfærdsteknologi, som lige nu er på tegnebrættet på KEA. KEA arbejder i øjeblikket på at afdække behovet for en ny akademiuddannelse (VVU), der opkvalificerer sundhedspersonale til at håndtere og implementere velfærdsteknologi indenfor pleje- og sundhedsområdet.

Indenfor de tekniske områder ansætter virksomhederne typisk en ingeniør eller en anden type akademiker, når talen falder på teknologi, men højst sandsynligt vil det være mere frugtbart at efteruddanne den faglærte arbejdskraft med nye fagområder , tilføjer Jørgen Ravnsbæk.
Nu ser vi en lavkonjuktur, der gør medarbejderne overflødige. I denne periode vælger de mest fremsynede virksomheder at efteruddanne deres medarbejdere. Derfor mærker vi på KEA, også en stigende efterspørgsel på efteruddannelse, slutter Jørgen Ravnsbæk.

For mere information kontakt
Jørgen Ravnsbæk, studiechef på KEA Ledelse/efteruddannelse, tlf.22162961/46460501
Tekst af Camilla Wittenkamp, kommunikationsmedarbejder KEA, Københavns Erhvervsakademi, ledelse/efteruddannelse.

Fakta
KEA, Københavns Erhvervsakademi, er Københavns nye erhvervsakademi med 28 erhvervsrettede uddannelser og efteruddannelser. Derudover er der en række andre undervisningsaktiviteter og projekter. Alle aktiviteterne er fordelt i fire enheder, der har et fagligt fællesskab. Enhederne er Medie/it, Design/business, Byggeri/produktion og Ledelse/efteruddannelse. Der går ca. 30000 studerende på KEA og der er 300 ansatte.

Læs mere her

tags: Danmark, København, uddannelse, virksomhed, erhvervslivet, teknologi, Københavns Erhvervsakademi, efteruddannelse, kommunikation, undervisning, arbejdsmarked, studerende, arbejdskraft, Fakta, Design, frugt,

Dagens nyheder - Læs bla. om Hver tredje udenlandske byggearbejder er underbetalt

Det gør ondt at gå på arbejde
Til trods for fokus på det gode arbejdsmiljø er antallet af danskere, der får smerter af at gå på arbejde, næsten uændret
Læs mere her

Anmeldelse: Velskrevet portrætbog om Haldor Topsøe halter på teknikken
Politisk kommentator Thomas Larsen har skrevet en flot bog om århundredets ingeniør. Den er dog svag i de tekniske beskrivelser.
Læs mere her

De introverte mistrives på arbejde
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/de-introverte-mistrives-paa-arbejde-192 Introverte føler sig fejlplacerede og oversete på moderne arbejdspladser. Ærgerligt, for trives de ikke, svækker det innovationen, lyder det fra amerikansk forfatter. Jobfinder
Læs mere her

Brug af vikarer i kraftig vækst
Der bliver brugt vikarer i de danske virksomheder for næsten 11 mia. kr., viser nye tal. Det er 28 pct. mere end for tre år siden.Foto: Henning Bagger
Læs mere her

Hver tredje udenlandske byggearbejder er underbetalt
Et stort antal udenlandske byggearbejdere tjener under den absolutte mindsteløn på 115 kroner i timen, afslører omfattende aktion.Foto: ANNETT BRUHN
Læs mere her

fredag den 24. maj 2013

Per Boje udnævnt til adjungeret professor

CBS har udnævnt professor i historie ved Syddansk Universitet Per Boje til adjungeret professor ved Center for Virksomhedshistorie på Institut for Ledelse, Politik og Filosofi

Professor Per Boje fra Syddansk Universitet er en af foregangsmændene inden for dansk erhvervs- og virksomhedshistorie. Han har forsket og undervist i emnet i 40 år, og er nu udnævnt til adjungeret professor på CBS i innovation og entreprenørskab i historisk perspektiv.

Per Boje har mere end nogen anden herhjemme bidraget til at opdyrke dette forskningsfelt herunder også rammevilkårenes, virksomhedslederes og multinationale selskabers historie i Danmark. Per Bojes indsigt i dansk erhvervslivs historie er kommet til udtryk i en række bøger og mange artikler med fokus på iværksætteren, de institutionelle rammer og den økonomiske og sociale udvikling. Per Boje har skrevet om kendte og ukendte iværksættere i det 19. og 20. århundrede. Blandt de kendte er Thomas B. Thrige, Mads Clausen og Danfoss og Villum Kann Rasmussen og Velux. Per Bojes bøger er altid grundigt empirisk begrundede og ofte baseret på et teorisk grundlag, der er inspireret af Joseph Schumpeters teorier om entrepreneuren og den økonomiske udvikling.

CBS, Institut for Ledelse, Politik og Filosofi og Center for Virksomhedshistorie ser frem til samarbejdet med Per Boje om en historisk funderet forståelse af entrepreneurskab og innovation.

Læs mere her

tags: Danmark, økonomi, virksomhed, Velux, Danfoss, Syddansk Universitet, innovation,

Dagens nyheder - Læs bla. om Jobopslag skal tale til ingeniørernes følelser

En driftig bonde drog mod øst
Dansk landbrugs succes i Østeuropa kan i høj grad tilskrives Tom Axelgaard, der på 20 år har opbygget et landbrugsimperium i Polen og Ukraine.
Læs mere her

Internationale projektledere får nye jagtmarker
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/internationale-projektledere-faar-nye-jagtmarker-191 Fremtidens internationale projektledere skal være klar på nye destinationer som f.eks. Afrika og Grønland lød budskabet på dagens konference om international projektledelse. Jobfinder
Læs mere her

Jobopslag skal tale til ingeniørernes følelser
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/jobopslag-skal-tale-til-ingenioerernes-foelelser-188 Stærke faglige fællesskaber er et effektivt lokkemiddel for den, der jagter ingeniører, påpeger kommunikationsrådgiver. Jobfinder
Læs mere her

torsdag den 23. maj 2013

CBS i 2012: Flere studerende, flere forskere, mere undervisning

I 2012 fik CBS flere studerende, flere forskere og studerende fik mere undervisning. Det øgede aktivitetsniveau betyder, CBS de kommende år tærer af egenkapitalen

Årets resultat blev et overskud på 4 mio. kr. Dermed lever CBS op til sin målsætningen om at anvende årets indtægter til aktiviteter i året, hvilket er meget tilfredsstillende. CBS budgetterer i de kommende år med underskud på grund af øget aktivitetsniveau.

Rekruttering af det videnskabelige personale steg fra 2009 til 2012 med 19 %. I 2012 steg antallet af videnskabeligt personale (VIP) med 12 % til 690 stillinger. Rekrutteringen fortsætter i 2013. I 2012 styrkede CBS forskeruddannelsesområdet med 45 nye stipendieforløb. Der er nu en samlet bestand på 258 ph.d.-studerende.

Der er flere studerende og uddannelser på CBS end nogensinde. CBS har siden 2008 øget optaget på bacheloruddannelserne med 13 % og optaget på kandidatuddannelserne med 24 %. Samlet set har CBS 19.999 studerende ved udgangen af 2012 på alle uddannelserne.

Antallet af undervisningstimer blev øget i 2012 med godt 2.500 timer. Det har givet en gennemsnitlig stigning i antal lektioner på 2 % pr. studerende.

CBS øgede i 2012 den eksternt finansierede forskning med 14 %. I 2012 blev godt 171 mio. kr. vundet i konkurrence til gennemførelse af forskningsprojekter over de kommende år.

CBS besluttede i 2012 at lancere to nye BiS-platforme inden for entreprenørskab og konkurrenceevne med opstart i 2013. CBS BiS-platformene er tværfaglige enheder, der understøtter CBS strategi Business in Society (BiS). De nye BiS-platforme bliver den tredje og fjerde i rækken.

For flere oplysninger kontakt universitetsdirektør Peter Jonasson på mail pjp.ls@cbs.dk eller pressekonsulent e-mail mk.ea@cbs.dk

Læs mere her

tags: 2009, 2008, underskud, direktør, uddannelse, 2013, 2012, videnskab, strategi, undervisning, kandidatuddannelse, undervisningstimer, studerende, konkurrence, forskningsprojekt,

Dagens nyheder - Læs bla. om Læs Haldor Topsøes sidste interview med Ingeniøren

København vil favorisere lokale job
SF og Enhedslisten vil undersøge mulighederne for at vælge lokale håndværksfirmaer ved fremtidige byggeopgaver. S er positiv.
Læs mere her

Spørg om karriere: Hvad er den hyppigste fyringsgrund?
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/hvad-er-den-hyppigste-fyringsgrund-189 Hvor let er du at lede? Det opfordrer Edith Kahlke i sit svar fagspecialister til at tænke over, for ofte er det manglende samarbejdsevner, der fører til fyring. Jobfinder
Læs mere her

Millenium-generation kræver udfordringer
En stor generation af unge, vokset op i tider med opsving og med tillid til sig selv og andre, er på vej ind på arbejdsmarkedet. Det kan stille nye krav til arbejdspladserne, da en ny undersøgelse viser, at der er store forskelle mellem forældre-generationen og deres arvinger.
Læs mere her

Passive jobsøgere bliver opdaget på LinkedIn
Emner Networking Rekruttering http://karriere.jobfinder.dk/artikel/passive-jobsoegere-bliver-opdaget-paa-linkedin-187 40 procent af de ingeniører, der ikke er aktivt jobsøgende, er blevet tilbudt job via det sociale medie. Jobfinder
Læs mere her

Læs Haldor Topsøes sidste interview med Ingeniøren
http://ing.dk/artikel/jeg-var-overbevist-om-vi-satsede-rigtigt-73813 Med gode kontakter i det svenske erhvervsliv, skabte vi en virksomhed, baseret på forskning, sådan som vi ønskede det, fortalte den 93-årige - og stadig aktive - Haldor Topsøe til Ingeniøren i 2006.
Læs mere her

onsdag den 22. maj 2013

Mere plads til biologi, Blixen og begejstring

I TV-programmet 9.z mod Kina blev døren åbnet op til ét ud af mange tusinde klasseværelser. Imens lukker Hellebækskolen i Helsingør klasseværelset ned for de ældste elever. I stedet får de en nøgle til et skab ude i gangarealet. Det er også en nøgle til at tage mere ansvar for egen læring. Så øjnene lyser, når tasken slænges over skulderen om morgenen.

Ulla Wiese Christensen, daglig pædagogisk leder, har lige bestilt 300 nye, røde metalskabe. De lange lodrette skabe kender de fleste fra skolemiljøer i amerikanske TV-serier. Men hvad skal de nye skabe i en skole, hvor man i forvejen har tradition for at lykkes strålende med at sende 95 % af eleverne videre til især gymnasiet og også til erhvervsskolerne

Vi vil gerne sætte barren endnu højere, når det gælder det faglige, siger Ulla Wiese Christensen, der er daglig pædagogisk leder og ansvarlig for den ny udskoling.

Hellebækskolen lukker op for en ny skole for eleverne i 7. 8. og 9. klasse, hvor eleverne vælger dansk, tysk og matematik efter hold, f.eks. hvor man træner forskellige fremlæggelsesformer: foredrag, rapport eller film. Fysik/kemi eller fransk kan man vælge som niveaudelt eller man kan springe på hold, hvor der kun er piger fra 8. årgang. I metalskabene i gangarealerne parkerer eleverne bøger, oplader og kopiark til næste lektion, næste dag, mens de finder de ting, de skal bruge til de næste lektioner. Ansvarlighed står med fed skrift.

Ledelsen tror på et mere dynamisk miljø, hvor eleverne bevidst vælger og fravælger, bevæger sig mere rundt på skolen og udvider blikket for nye mennesker og nye samarbejdskonstellationer. Fordi pilen peger på netværk og projektarbejde, når folkeskolen slutter. Og fordi lærerne får mere plads til at folde sig ud.

Gevinsten ved at nedlægge den traditionelle klasse- og klasselærerrolle er, at lærerne bliver faglærere. De sociale konflikter tager primærlæreren sig af, siger Ulla Wiese Christensen.

Hver elev hører til i en primærklasse med tæt kontakt til en primærlærer. Sammen med primærlæreren skal eleverne bl.a. justere på deres læringsmål og også komme ud af busken, hvis noget er ved at gå skævt. Primærlæreren guider, holder fast og viser vej. Tager fat i alt dét, der fylder meget for den traditionelle klasselærer. Elever, der har svært ved at overskue en dag med flere lokaleskift og nye kammerater hver gang, bliver også hurtigt spottet af primærlæreren, der hver morgen har et kort din-dag-ser-sådan-ud-møde med eleven.

Hellebækskolen giver mere plads til biologi, Blixen og begejstring, fordi faglærerene kan sætte foden på pedalen, der handler om selve faget. Mens en mindre gruppe lærere holder øje og holder fast i den enkelte. De nye rammer skal gøre hverdagen større, mere faglig, afvekslende og mere tilpasset den enkelte.

FAKTA om Hellebækskolen

- 830 elever går på skolen ca. 225 elever starter i udskolingen til august.
- Skolen får højeste score i Helsingør Kommune ved folkeskolens afgangsprøve.
- Skolen ligger over landsgennemsnittet i alle fag i nationale test.
- Hellebækskolen er den skole i kommunen, hvor flest elever i skoledistriktet benytter skolen.
- Den ny udskoling er inspireret af Buskelundskolen i Silkeborg.
- Den ny udskoling er et fravalg af linjefagskolen.

Læs mere her

tags: TV-serie, Kina, Silkeborg, kemi, Helsingør, klasseværelse, folkeskole, skolemiljø, gymnasiet, Ford, miljø,

Dagens nyheder - Læs bla. om Lad nu de mails ligge og pas dit arbejde

»Det er vigtigt, at jeg ikke er en facitliste«
Nykredits topchef Peter Engberg Jensen har i mange år været mentor og nydt udfordringen.
Læs mere her

Mentorer skal booste karriereudviklingen
I ti år har erfarne erhvervsfolk kvit og frit stillet sig til rådighed i DJØFs mentorprogram.
Læs mere her

Opkalder vej efter Haldor Topsøe
Fredag skulle en af Frederikssunds store arbejdsgivere, erhvervsmanden Haldor Topsøe, have været fejret ved et storstilet arrangement, hvor kommunen ville opkalde en vej efter ham.
Læs mere her

»Der måtte godt komme et par stykker af hans slags i hver generation«
En af Haldor Topsøes hjertesager var at hjælpe udviklingslande, blandt andet via et samarbejde med IFU - et samarbejde vicedirektør Torben Huss sætter stor pris på. Foto: Claus Bjørn Larsen
Læs mere her

Topsøe hjalp modstandsfolk under krigen
Haldor Topsøe oplevede nogle af de vigtigste historiske begivenheder i det 21. århundrede - helt tæt på. Blandt andet havde han en agent-lignende rolle under Anden Verdenskrig.Foto: NF
Læs mere her

Sådan bliver det nye DTU Compute
Fredag den 17. maj blev det nye DTU Compute officielt indviet. Se et par af instituttets projekter og hør institutdirektøren fortælle om stedets visioner.
Læs mere her

Topsøe var en engageret verdensmand
Haldor Topsøes engagement og brede interesse for både sin videnskab og sin verden er noget af det, der for administrerende direktør i Maj Invest Jeppe Christiansen karakteriserer en af de dygtigste erhvervsfolk, Danmark har set. Foto: Jan Jørgensen
Læs mere her

Lad nu de mails ligge og pas dit arbejde
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/lad-nu-de-mails-ligge-og-pas-dit-arbejde-186 Koncentrationsbesvær, lavere produktivitet og stress er de kedelige ulemper ved at være koblet op døgnet rundt. Derfor skal vi lære at bruge kommunikationskanalerne rigtigt, påpeger videnskabsjournalist. Jobfinder
Læs mere her

tirsdag den 21. maj 2013

Rekordstort antal ph.d.-ansøgerne til IT-Universitet

Der er rift om pladserne på IT-Universitetets ph.d.-program. Universitetet har modtaget 345 ansøgninger til 11 ph.d.-stillinger. Ansøgerne har 60 forskellige nationaliteter.

Leder af IT-Universitetets ph.d.-skole Carsten Schürmann udtaler:
Vi er meget tilfredse med den store interesse for vores ph.d.-program. Det store ansøgerfelt giver os mulighed for at ansætte de allerdygtigste unge mennesker. IT-Universitetet har et godt ry i de internationale forskermiljøer, og det afspejler sig i den store søgning. Vi giver de ph.d.-studerende en god akademisk opbakning og grundig vejledning, og det har de internationale studerende fundet ud af .

IT-Universitetet optager ph.d.-studerende to gange om året. Sidste år ansatte universitetet 24 ph.d.-studerende, selvom målet kun var 22. Og efterspørgslen efter de færdige ph.d.-studerende er stor, siger Carsten Schürmann.

Mange af vores ph.d.er er gået direkte fra universitetet til meget attraktive jobs i erhverslivet. Blandt andet hos Finansministeriet, Nationalbanken og Disney. Derudover er flere af dem blevet selvstændige og har startet innovative it-virksomheder, udtaler Carsten Schürmann.

Som led i Regeringens globaliseringsstrategi skal antallet af ph.d.er i Danmark være fordoblet i 2010. Der er pt. ansat 46 ph.d.er på IT-Universitetet, og målet er at ansætte 22 nye i 2010.

Om IT-Universitetet
IT-Universitetet i København har eksisteret siden 1999, og er et selvstændigt universitet dedikeret til den digitale verden. Der er omkring 1.500 studerende og 270 ansatte. På IT-Universitetet forskes og undervises i et bredt spektrum af emner inden for it.

Læs mere her

tags: Danmark, 2010, København, Nationalbanken, selvstændig, virksomhed, Disney, strategi, studerende, miljø,

Dagens nyheder - Læs bla. om Statoil er årets profil-højdespringer

Når topchefen ikke kan tale
Googles CEO Larry Page har mistet stemmen – og det giver anledning til spekulationer og bekymring på Wall Street.
Læs mere her

Nekrolog: Haldor Topsøe var en af dem, man rejser sig for
Haldor Topsøe er død, 99 år gammel.Foto: Bax Lindhardt
Læs mere her

Haldor Topsøe er død
Nekrolog: Haldor Topsøe var en af dem, man rejser sig for. Han blev 99 år gammel.Foto: Bax Lindhardt
Læs mere her

Statoil er årets profil-højdespringer
Emner Olie http://karriere.jobfinder.dk/artikel/statoil-er-aarets-profil-hoejdespringer-175 Selv om raffinaderivirksomheden i Kalundborg lever et stille liv i oliebranchens skygge, er Statoil den absolutte højdespringer i Ingeniørens profilanalyse 2013. Jobfinder
Læs mere her

mandag den 20. maj 2013

Højere krav til elever på erhvervsuddannelserne

Hvis en ung fremover ikke har bestået folkeskolens afgangsprøve i dansk og matematik, så er eleven ikke uddannelsesparat og bør derfor ikke få adgang til en erhvervsuddannelse.

Så klar er meldingen fra arbejdsmarkedets parter, som torsdag har offentliggjort en fælles aftale om reform af erhvervsuddannelserne.

Installationsbranchen er en af de mest flittige aftagere fra erhvervsskolerne, og derfor glæder brancheorganisationen TEKNIQ sig over, at der er enighed om at stille højere krav til kommende lærlinge. Det er en forudsætning for, at lærlingene får en god uddannelse, og at erhvervsuddannelserne får et image- og profilløft, som gør dem attraktive for flere dygtige unge.

Aftalen mellem DA og LO er ambitiøs og indeholder en række af de initiativer, som installationsbranchen i de seneste år har efterspurgt og sukket efter. På helt centrale punkter mener vi, at aftalen giver svar på en række af de udfordringer, vi kan se, virksomhederne står over for i de kommende år, siger underdirektør i TEKNIQ Tina Voldby og fortsætter:

Elektriker- samt vvs- og energiuddannelsen har i dag et fagligt og et teknisk indhold, der er så højt, at det kræver betydelige grundlæggende faglige færdigheder at gennemføre uddannelsen. Derfor er det helt afgørende, at vi nu klart slår fast, at unge, der forlader folkeskolen uden at have bestået matematik og dansk, ikke kan optages på en erhvervsskole ja de unge skal tilmed også opfylde et konkret adgangskrav knyttet til den enkelte erhvervsuddannelse. Der kræves altså forskellige faglige forudsætninger alt efter, om man vil være frisør, elektriker, maler eller vvs-energitekniker, siger Tina Voldby og tilføjer:

Vi sender altså et klart signal til de unge om, at hvis man gerne vil være elektriker eller vvs er, så er det ikke nok, at man har opholdt sig på folkeskolens matrikel, man skal altså også have lært noget. Det vil være naturligt, at vi stiller krav om fx et højt niveau i matematik og fysik. Hidtil har succeskriteriet i folkeskolen været, at eleverne mødte op og dermed overholdte deres undervisningspligt. Med dagens aftale har vi sendt et klart signal til både folkeskolen og Christiansborg om, at det ikke er nok, at de unge har opfyldt deres undervisningspligt, de skal altså også have bestået deres eksamen og i øvrigt vurderes uddannelsesparate.

Derudover udtrykker Tina Voldby tilfredshed med, at aftalen indeholder stort fokus på at sikre mere kvalitet i erhvervsuddannelserne og sikrer, at dygtige unge vælger en erhvervsuddannelse og udfordres fagligt.

Vi har i installationsbranchen i årevis arbejdet for at sikre, at den undervisning, der tilbydes på skolerne, både udfordrer og udvikler kvalificerede og uddannelsesparate elever på alle niveauer. Derudover glæder vi os over, at vi nu sender et klart signal om, at der skal udbydes både boglige og faglige fag på et højere niveau end det obligatoriske. Og endelig vil vi meget gerne bidrage til, at talentarbejdet styrkes gennem oprettelse af talentspor inden for vores områder, blandt andet fordi vi om ganske få år står med begyndende mangel på kvalificeret arbejdskraft, siger Tina Voldby, som ser initiativet som en måde at gøre nye grupper af unge interesserede i erhvervsuddannelserne.

Yderligere information, kontakt:

Underdirektør i TEKNIQ Installatørernes Organisation
Tina Voldby, tlf. 77 42 42 38, mobil 20 12 82 83, e-mail: tvo@tekniq.dk

Læs mere her

tags: direktør, uddannelse, LO, virksomhed, energi, folkeskole, erhvervsuddannelser, Christiansborg, organisation, undervisning, arbejdsmarked, lærling, arbejdskraft, elektriker, frisør,

Dagens nyheder - Læs bla. om Fjernkøling er en stor ingeniørudfordring

Fjernkøling er en stor ingeniørudfordring
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/fjernkoeling-er-en-stor-ingenioerudfordring-181 »De kender os kun som dem, der graver rør ned,« siger det københavnske forsyningsselskab Hofors fjernkølingschef, Henrik Bøgeskov, om fusionsselskabets entré på næstsidstepladsen i årets profilanalyse. Jobfinder
Læs mere her

søndag den 19. maj 2013

Undersøgelse: Erhvervsskoler leverer varen

Danmarks SMV'er er tilfredse med det vekseluddannelsessystem, som erhvervsuddannelserne bygger på. Det viser den hidtil største undersøgelse på området, som bygger på svar fra 3000 virksomheder i 10 branche- og arbejdsgiverorganisationer.

Det er svært at give lærlinge respekt for faget, nå de ikke møder den på skolerne. Sådan siger en håndværksmester i Håndværksrådets nye skoletilfredshedsundersøgelse.
"Der er dygtige lærere, der følger med og kan undervise i det nyeste", lyder meldingen fra en anden håndværkmester.

Mestrene har meget forskellige opfattelser af undervisningen, men selvom kvaliteten af erhvervsuddannelserne løbende møder kritik, er der bred tilfredshed med uddannelserne blandt de danske håndværksmestre. Det viser Håndværksrådets undersøgelse af skoletilfredshed, som blev offentliggjort i forbindelse med Håndværksrådets årlige repræsentantskabsmøde i København onsdag den 15. maj.

For få lærer nok på skolerne
Undersøgelsen viser dog, at 22 pct. af håndværksmestrene angiver, at deres lærling ikke lærer nok på skoleopholdene, og kun 13 pct. angiver, at lærlingene i høj grad lærer nok på skoleopholdet. På positivsiden finder 73 pct. af håndværksmestrene undervisernes kvalifikationer i orden eller særdeles gode.

Undersøgelsen peger på nogle problemer, som det er vigtigt, at vi fortsat arbejder på at løse. Men vi får samtidig at vide, at der er gode muligheder for at fastholde de danske erhvervsuddannelser på et særdeles højt niveau, hvis vi håndterer de problemer målrettet og effektivt , siger Håndværksrådets formand Niels Techen i en kommentar til undersøgelsen.

Håndværksrådet arbejder for at styrke erhvervsuddannelserne og for at sikre, at flere unge bliver klædt på til at træffe et kvalificeret valg mellem erhvervsuddannelser og fx det almene gymnasium, som ca. 70 pct. af de unge vælger.

Men vejledningen halter, og ofte træffes uddannelsesvalget uden, at den unge kender tilstrækkeligt til mulighederne inden for erhvervsuddannelsessystemet. Samtidig kan fordomme om erhvervsuddannelserne påvirke uddannelsesvalget negativt.
Hovedpointer i Håndværksrådets skoletilfredshedsundersøgelse:
26 pct. af mestrene fortæller, at deres lærlinge får færre end 32 timers undervisning om ugen
30 pct. af mestrene peger på, at skolen ikke griber tilstrækkeligt ind over for manglende mødedisciplin
21 pct. af mestrene angiver, at deres lærlinge ikke lærer nok på skoleopholdet

Fokus på Erhvervsuddannelser
På repræsentantskabsmødet holdt forskningschef Torben Pilegaard Jensen fra KORA - Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning, desuden oplæg under overskriften: De unges motivation for uddannelse og arbejde matcher EUD

Kontakt
Håndværksrådets formand Niels Techen kan kontaktes gennem kommunikationschef Frederik Faurby på telefon 51 34 43 77
Erhvervspolitisk konsulent Heike Hoffmann, telefon 25 39 03 19

Læs om Håndværksrådets uddannelsespolitiske arbejde.

Håndværksrådet er hovederhvervsorganisation for knapt 20.000 små og mellemstore virksomheder inden for byggeri, handel- og servicefagene.

Læs mere her

tags: Danmark, København, politi, uddannelse, EU, virksomhed, erhvervsuddannelser, kommunikation, organisation, undervisning, arbejdsgiver, lærling, motivation, Forskning,

Dagens nyheder - Læs bla. om B&O scorer image-point på forandringsledelse

Læs Profilmagasinet 2013
http://livebook.dk/livebook.php?book=ing_20130517_profil2013 Hvilke virksomheder har det bedste image blandt ingeniører og ingeniørstuderende - og hvordan ligger din egen virksomhed placeret. Læs det i Ingeniørens profilmagasin 2013.
Læs mere her

B&O scorer image-point på forandringsledelse
Emner Ledelse http://karriere.jobfinder.dk/artikel/bo-scorer-image-point-paa-forandringsledelse-180 Mennesker er det sværeste og mest spændende ved at lede en virksomhed. Det siger Bang & Olufsens Tue Mantoni, som nu har siddet lidt over to år i direktørstolen. Jobfinder
Læs mere her

lørdag den 18. maj 2013

Vikarbureauer kan være vejen til fast arbejde

Vikarer bliver ikke forhindret i at tage et fast job i virksomhederne, som det fremgår af dagens udgave af Ugebrevet A4. Tværtimod går vejen til en fast ansættelse ofte via vikarbureauerne, lyder det fra Dansk Erhverv.

Flere medier har i dag gengivet en historie fra Ugebrevet A4, der kritiserer brugen af jobformidlingshonorarer i vikarbureauer. Kritikken går på, at jobformidlingshonorer forhindrer vikarer i at få ansættelse hos den virksomhed, som de er sendt ud til af vikarbureauet.

Dansk Erhverv og Vikarbureauernes Brancheforening afviser kritikken og mener, at den er udtryk for en misforståelse.

Honoraret dækker de omkostninger, som vikarbureauet har brugt til at rekruttere den rigtige person til virksomheden. Mange vikarer bruger med succes bureauerne som et springbræt til fast beskæftigelse. Og ofte vælger virksomheden at fastansætte vikarerne, hvis de har været tilfredse med deres indsats. Det er en helt normal del af den service, som vikarbureauerne yder til kunder og vikarer , siger Jakob Tietge, chefkonsulent i Dansk Erhverv.

Derfor anerkender EU s vikardirektiv også brugen af jobformidlingshonorarer, og det samme vil være tilfældet i den vikarlov, som Folketinget behandler lige nu.

Jobformidlingshonoraret har dermed ikke noget at gøre med hemmelige jobklausuler, som det fremgår af Ugebrevet A4.

Et jobformidlingshonorar er et honorar, som et vikarbureau kan aftale med en kunde. Ifølge loven skal det stå i rimeligt forhold til, hvad virksomheden skulle have betalt for en lignende rekrutteringsydelse. Og det vil typisk falde bort, når vikaren har arbejdet hos virksomheden i en bestemt periode , siger Jakob Tietge.

Det kunne for eksempel være 16 uger eller indtil det tidspunkt, hvor vikarbureauet har fået dækket sin udgift til at besætte stillingen. Desuden vil honoraret oftest blive sat ned alt efter, hvor længe vikaren har arbejdet i virksomheden.

Alle medlemmer af Vikarbureauernes Brancheforening under Dansk Erhverv er i øvrigt forpligtet til i ansættelseskontrakterne at informere vikarer om, at bureauet kan opkræve et jobformidlingshonorar fra virksomheden.

For yderligere information kontakt Jakob Tietge på mobil 41 24 29 61

Læs mere her

tags: EU, Folketinget, virksomhed, omkostninger, ansættelse, beskæftigelse, jobformidling, vikar,

Dagens nyheder - Læs bla. om DTU samler talknusere på nyt institut

Tænkerne bliver fyret først
Er der fyringsrunde, så ryger de indadvendte først. Det kan give en arbejdsplads i ubalance, påpeger psykolog
Læs mere her

Eksamen rykker ud i virkeligheden
Tirsdag blev historiestuderende fra Syddansk Universitet eksamineret på en café i Kolding. Fremtidens eksamen vil i stigende grad blive flyttet væk fra det grønne bord, mener professor
Læs mere her

Få vil være håndværkere efter folkeskolen
Erhvervsuddannelserne har svært ved at få unge direkte fra folkeskolen. Lige modsat er det i andre europæiske lande
Læs mere her

12-talsingeniør får IDAs Ligestillingspris
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/12-talsingenioer-faar-idas-ligestillingspris-185/ Civilingeniørstuderende Lise Kjær Andersen har netop modtaget Agnes & Betzy Pris, fordi hun er med til at synliggøre kvinder i ingeniørfaget. Jobfinder
Læs mere her

Ny ingeniør-yndling: To gange Siemens i image-top-10
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/profil-2013-gange-siemens-i-top-10-176 Siemens A/S og Siemens Wind Power strækker armene i vejret i Ingeniørens profilundersøgelse - begge har fået placeringer i top-10. Jobfinder
Læs mere her

Ingeniørerne tilkæmper sig flere lederposter
Emner Ledelse http://karriere.jobfinder.dk/artikel/ingenioererne-tilkaemper-sig-flere-lederposter-182 På bare ét år er det samlede antal ledere, der har uddannet ingeniører, steget 13 procent, viser nye tal fra IDA. Jobfinder
Læs mere her

DTU samler talknusere på nyt institut
Informatik og Matematik på DTU bliver nu samlet i én enhed, som med stærke Big Data-kompetencer fremover skal være universitetets talknusercentral.
Læs mere her

fredag den 17. maj 2013

CBS stifter international pris til de største forskertalenter i finansiering

De største internationale forskertalenter inden for finansiering er inviteret til København for at blive hædret til Top Finance Graduate Award.

Center for Finansielle Friktioner (FRIC) har stiftet en ny international pris for de mest lovende, unge finansforskere. Prisen har fået navnet Top Finance Graduate Award, og den første overrækkelse finder sted 31. maj, hvor forskertalenter fra prominente universiteter som Harvard, Berkeley, Stanford, Chicago og HEC besøger CBS.

- Det er vores ambition at etablere et netværk for de yngste, dygtigste og mest produktive forskere i finansiering og sætte CBS på verdenskortet, siger professor Lasse Heje Pedersen, som har taget initiativet til Top Finance Graduate Award inspireret af Review of Economic Studies pris til lovende unge økonomer. Begivenheden er gjort økonomisk muligt med støtte fra Danmarks Nationalbank.
Den eneste pris

Ifølge Lasse Heje Pedersen findes der ingen tilsvarende pris internationalt. Ideen har derfor vakt begejstring i miljøet for forskning i finansiering, og der er ingen problemer med at tiltrække nogle af de meste fremtrædende forskere til panelet, som udvælger prisvinderne. Panelet tæller Nicholas Barberis fra Yale University, Patrick Bolton fra Columbia University, John Campbell fra Harvard, og Darrell Duffie fra Stanford University og Toby Moskowitz fra Chicago.

Der er udvalgt fem ph.d.-studerende, som er ved at lægge sidste hånd på deres forskning. De bliver alle færdige til sommer og har allerede fået job på førende universiteter. Hver af de fem ph.d.-studerende modtager ud over æren en pengepræmie.
- Missionen med Top Finance Graduate Award er at give talenterne et forum, hvor de kan præsentere deres forskning, inspirere andre og over et par dage med sociale aktiviteter at lære hinanden og CBS s forskere at kende. Det giver mulighed for ideer til forskning, som opstår i mødet mellem talentfulde finanshjerner, siger Lasse Heje Pedersen.
For flere oplysninger kontakt pressekonsulent Mikael Koldby, mail: mk.ea@cbs.dk

Læs mere her

tags: Danmark, København, økonomi, penge, studerende, miljø,

Dagens nyheder - Læs bla. om Seks grunde til at humoren skal med på arbejde

DTU samler talknuserkompetencerne på nyt institut
Informatik og Matematik på DTU bliver nu samlet i én enhed, som med stærke Big Data-kompetencer fremover skal være universitetets talknusercentral.
Læs mere her

Seks grunde til at humoren skal med på arbejde
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/seks-grunde-til-humoren-skal-med-paa-arbejde-172 Humor har ofte kant og kan derfor være vanskelig at håndtere på jobbet. Men fordelene ved en sjov arbejdsdag mere end opvejer ulemperne, mener Michael Kerr, der står bag firmaet Humor at Work. Jobfinder
Læs mere her

torsdag den 16. maj 2013

Stor offentlig sektor får iværksættere til at trives

Iværksættere trives tilsyneladende stik imod gængs opfattelse i samfund med en stor, offentlig sektor og et højt skattetryk. Det viser forskning fra CBS
13/05/2013

Kombinationen af en stor offentlig sektor og et højt skattetryk er tilsynelandende en cocktail, som får iværksætteri til at trives. Det er en af de overraskende konklusioner i forskning fra CBS. Den stereotype opfattelse er ellers, at lavt skattetryk og derfor typisk en lav offentlig sektor giver en højere grad af økonomisk frihed og derfor et bedre miljø for iværskættere.

Stærkeste overlever
Der kan være to årsager til at danske forhold giver gode vilkår for iværksætteri, uddyber professor Nicolai J. Foss fra Institut for Strategi og Globalisering. Den ene er, at det offentlige med sine forskningsinsititutioner baner vej for iværksætterne, den anden er, at en stor offentlig sektor dæmper iværksætteraktiviteter i et omfang, så kun de stærkste overlever.

- Staten sætter sig så meget på et lands økonomiske aktiviteter, at det udfaser en stor del af iværksætteraktiviteterne gennem for eksempel høje skatte- og overførselsindkomster. Hvis det er tilfældet, vil det kun være de allerbedste ideer, der overlever og dermed dem, der har størst betydning for produktivitetsudviklingen, siger Nicolai J. Foss.

Mere forskning
Forskningsartiklens titel er How Institutions of Liberty Promote Entrepreneurship and Growth og er skrevet af professor Nicolai J. Foss fra CBS og lektor Christian Bjørnskov fra Aarhus Universitet. Forskningen er publiceret i den seneste udgave af den canadiske tænketank Fraser Institutes Economic Freedom of the World -rapport. Økonomisk frihed måles på parametre som velfungerende retssystem, ejendomsrettens sikkerhed, pengepolitikkens kvalitet, frihed til at engagere sig i international handel, regulering af økonomien.

Nicolai J. Foss peger på, der er brug for mere forskning i emnet:
- Det, at vi endnu ikke kender sammenhængen mellem iværksætteri og vækst til bunds, kan få den uheldige virkning, at man fra lovgivernes side handler for kortsigtet, siger han.

Kontakt for flere oplysninger professor Nicolai J. Foss, Tel: +45 38152562 E-mail: njf.smg@cbs.dk, pressekonsulent Mikael Koldby 3815 3722

Læs mere her

tags: Aarhus Universitet, tænketank, politi, retten, økonomi, 2013, penge, ejendomsret, produktivitet, cola, skattetryk, iværksætteri, miljø, Forskning,

Dagens nyheder - Læs bla. om Ingeniør-kæledæggen Novo vinder imagepris for 13. gang

Norges »pæne« oliekonge under mistanke
Topchefen for norske Statoil, Helge Lund, er kommet i søgelyset, efter at europæiske konkurrencemyndigheder har sat lup på oliebranchen i forbindelse med en sag om prismanipulation.
Læs mere her

DTU er de studerendes drømmearbejdsplads
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/dtu-er-de-studerendes-droemmearbejdsplads-169 De studerende i Ingeniørens profilanalyse kårer det tekniske universitet til Danmarks bedste arbejdsplads. Forhåbentlig kommer de færreste af dem til at arbejde her, lyder det fra universitetets direktør. Jobfinder
Læs mere her

Ingeniør-kæledæggen Novo vinder imagepris for 13. gang
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/ingenioer-kaeledaegge-vinder-imagepris-13-gang-168 Medicinalgiganten Novo Nordisk er netop blevet kåret som vinder i Ingeniørens profilanalyse 2013. Jobfinder
Læs mere her

onsdag den 15. maj 2013

Tag på kursus og spar tid på regnskabet

Der er rigtig mange tal at holde styr på, når virksomhedens regnskab skal gøres op. På Køge Erhvervsservices regnskabskursus får deltagerne nu mulighed for at få styr på bilag, budgetter, årsregnskaber og indberetninger. Kurset starter den 4. juni kl. 18:00 21:30.

Køge Erhvervsservice holder et spændende regnskabskursus over fire tirsdage aftener i juni måned. Arne Thomsen fra Køge Handelsskole vil her give iværksættere og virksomheder vejledning i, hvordan man bygger et regnskab op fra bunden. Under kurset vil deltagerne få indblik i, hvordan man bogfører bilag, indberetter moms til SKAT og udarbejder budgetter.

Få styr på bogføring og budgetter
Som selvstændig kan man bruge adskillige ressourcer på regnskaber, og finder man det svært, ryger der hurtigt ekstra timer oven i. Timer som kunne bruges på andet og måske mere spændende arbejde i virksomheden. Med kurset får deltagerne en grundlæggende viden, som vil styrke deres evner til at optimere de daglige arbejdsprocedurer, når det drejer sig om økonomistyring.

Arne Thomsen har som underviser og tidligere økonomichef arbejdet med både store og små regnskabsopgaver. Han ved derfor, hvilke udfordringer kursusdeltagerne støder på i deres daglige arbejde i forbindelse med regnskaber, og det er netop de emner, kurset tager udgangspunkt i. Under kurset holder Arne Thomsen oplæg, og deltagerne får stillet praktiske opgaver. Der vil derfor være rig mulighed for at prøve kræfter med den viden, som tilegnes på kurset, inden man vender hjem til regnskaberne.

Underviser og økonomichef Arne Thomsen
Arne Thomsen underviser til daglig på Køge Handelsskole, har en HD i regnskab og en række ansættelser inden for økonomi bag sig, herunder også som økonomichef. Han har derfor bred erfaring med at vejlede og forklare økonomiens til tider kringlede verden, så ikke-regnskabsfolk også kan følge med.

Kurset er for alle i Køge eller Ringsted kommuner, som arbejder med økonomi og ønsker viden om, hvordan man bygger et regnskab op fra bunden.

Tilmelding senest den 3. juni til Erhvervskonsulent Jes Pettersson på e-mail: jes.pettersson@koege.dk eller telefon: 20 52 94 04.

Se programmet for regnskabskurset her: www.koegeerhvervsservice.dk/Kurser/Regnskabskursus

FAKTA
Kontakt:
Jes Pettersson, Erhvervskonsulent, Køge Erhvervsservice, telefon: 20 52 94 04
Arne Thomsen, Kursusleder, telefon: 28 74 95 53

Kurset starter tirsdag den 4. juni og løber over de tre efterfølgende tirsdage fra kl.18:00 til 21:30 på Galoche Allé 15, 1. sal i Den Hvide By.

Kurset koster 800,- kr. inkl. forplejning og materialer.

Køge Erhvervsservice er Køge Kommunes enhed, der tilbyder vejledning, arrangementer og kurser til Køges virksomheder og iværksættere. Køge Erhvervsservice har udviklet regnskabskurset i samarbejde med Ringsted kommune og Arne Thomsen.


Læs mere her

tags: økonomi, regnskab, Køge, selvstændig, virksomhed, Ringsted, moms, SKAT, ansættelse,

Dagens nyheder - Læs bla. om Fem udvalgte tip til øget arbejdsglæde

Energieksperten
Efter 30 år hos el- og vvs-grossisten Solar leder Bent Ole Jonsen Atea-koncernens nye satsning om at rådgive om lavere energiforbrug i bygninger.
Læs mere her

Topvirksomheder går efter gode netværkere
Et godt hoved gør det ikke alene, hvis jobbet skal i hus. Netværk betyder mere og mere, men kan ende som en demokratisk udfordring, advarer ekspert.
Læs mere her

Det sociale er også en professionel øvelse
Det var en bekendt fra studiet, der tog fat i 25-årige Jonas Eigil Nielsen og opfordrede ham til at søge ind i talentnetværket Nova 100. Netværk er der så mange af i vores samfund, og Jonas Eigil Nielsen havde allerede flere af dem fra foreningslivet og sit jura-studie, men talentnetværk trak alligevel i sidste ende.
Læs mere her

En hjælp til karriereafklaring
»Helt overordnet er det en konkurrencepræget verden, vi lever i,« siger Mads Sperling Larsen om, hvorfor han som studerende valgte at blive en del af talentnetværket Nova 100.»På den ene side skal man gøre sig attraktiv over for virksomhederne, og på den anden side skal virksomhederne gøre sig attraktive over for de studerende. Nova 100 er en perfekt måde at mødes på midten.«
Læs mere her

Han har viljen til at ville
Jimmy Maymann, der står i spidsen for en af verdens mest beundrede medievirksomheder, Huffington Post, er ambitiøs som bare pokker og har evnen til at bide tænderne sammen, når det gør rigtig ondt.
Læs mere her

Fem udvalgte tip til øget arbejdsglæde
Emner Arbejdsmiljø http://karriere.jobfinder.dk/artikel/fem-tip-til-oeget-arbejdsglaede-163 Civilingeniør Jon Kjær Nielsen, der er konsulent i at skabe arbejdsglæde, har udvalgt fem af sine bedste råd til, hvordan den fremelskes. Jobfinder
Læs mere her

tirsdag den 14. maj 2013

Nye innovative strategier til ledere i det offentlige

CBS er i luften med en ny version af Master of Public Administration, MPA uddannelsen. Den er udviklet, så offentlige ledere kan møde nye udfordringer, håndtere kravene om mere for mindre og skabe robuste løsninger i en udfordrende tid.

02/05/2013
MPA-uddannelsen tager udgangspunkt i den nye virkelighed i den offentlige sektor og de udfordringer, som offentlige ledere skal håndtere frem mod 2020. Globale, sociale og demografiske ændringer skaber helt nye vilkår for udvikling af velfærd og offentlig værdi. I de kommende år har CBS gjort det til sin opgave at formulere et svar til disse problemstillinger via en relancering af sit mangeårige flagskib inden for offentlig ledelse. Vicedekan Christian Tangkjær siger:

- Der er jo ingen tvivl om, at den offentlige sektor generelt er under et enormt pres for at præstere mere for færre ressourcer. Samtidig har den moderne borger ændrede forestillinger og forventninger til offentlig velfærd. De ting fører til store forandringer i forhold til, hvordan vi organiserer os i det offentlige for at løfte velfærdsudfordringerne. Derfor er jeg selvfølgelig glad for, at vi med den nye version af MPA har fået udviklet en masteruddannelse, der helt tydeligt vil styrke ledelseskompetencerne på de områder, siger han.

Den nye MPA-uddannelse er udviklet med henblik på at skabe visionære og handlekraftige ledere, der kan designe strategier og nye værdiskabende løsninger. Ledere skal kunne tænke strategisk og skabe mere værdi for færre ressourcer og samtidig sikre, at det sker på et bæredygtigt grundlag. Derfor er MPA en udviklet, så den er bygget op om hovedtemaerne ledelsesrum, offentlig værdi og innovativ strategi samt et integreret masterprojekt. En stærk forskningsbasering kombineres med cases, laboratorier og løsning af praktiske problemstillinger i deltagernes egen ledelseskontekst. Studieleder Dorthe Pedersen uddyber:

- Ved at arbejde intensivt med en ny strategisk indsigt og konkrete løsningsmuligheder, bliver deltagerne klædt på til at handle proaktivt og komme med svar på de udfordringer, som den offentlige sektor står over for. Vores vision er at uddanne ledere, der tænker ud over rammerne og udvikler nye muligheder, siger hun.
Offentlig værdi

MPA henvender sig til ledere i den offentlige sektor, interesseorganisationer og den del af den private sektor, der samarbejder med den private sektor. Den er sammensat, så den udvikler ledelseskompetencerne på et strategisk niveau. Det gør, at deltagerne bliver i stand til at analysere og forstå komplekse styrings-, organiserings- og ledelsesudfordringer i en offentlig kontekst. De får nye handlingsperspektiver, der gør dem i stand til at designe nye strategiske løsninger, der skaber offentlig værdi. Samlet set bliver deltagerne klædt på til at kunne involvere, mobilisere og målrette relevante ressourcer, aktører og organiserede handlinger i egen ledelseskontekst.

- Man kan virkelig nå at flytte noget på de to år uddannelsen tager. Deltageren hjælpes op ad karrierestigen, men rent samfundsmæssigt er det også en gevinst: Det offentlige er, ligesom den private sektor, påvirket af finanskrise og budgetrestriktioner, og set fra en samfundsmæssig synsvinkel, er det derfor vigtigt, at lederne kan påtage sig en langt mere krævende ledelsesopgave, der sikrer mest muligt offentlig velfærd for færre midler og samtidig mobilisere nye ressourcer, partnerskaber og løsningsmuligheder, siger Dorthe Pedersen.

For mere information kontakt communication & marketing manager, Mikael Esmann, på tlf: 3815 3658 eller mail: me.stu@cbs.dk

Læs mere her

tags: uddannelse, 2013, 2020, 2020, strategi, organisation, offentlige sektor,

Dagens nyheder - Læs bla. om Haldor Topsøes fødselsdags-arrangementer aflyst

Mærsk Mc-Kinney Møller i Hall of Fame
Den afdøde skibsreder er optaget i maritim Hall of Fame i New York ved en ceremoni med deltagelse af branchens spidser.Foto: Nils Meilvang
Læs mere her

Sådan er det gået to Norge-søgende ingeniører
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/saadan-er-det-gaaet-de-norge-soegende-ingenioerer-161 Norge skriger på arbejdskraft, og vi har tidligere skrevet om ingeniører, som jagtede et job i Norge. Endnu har der dog ikke været bid hos de to, vi har kontaktet igen. Jobfinder
Læs mere her

Flere blæksprutter på arbejdsmarkedet under krisen
Seks ud af ti på arbejdsmarkedet har mere end én jobfunktion, viser ny forskning.
Læs mere her

Haldor Topsøes fødselsdags-arrangementer aflyst
Civilingeniøren Haldor Topsøe er få uger inden sin 100 års fødselsdag faldet og brækket hoften, hvormed fødselsdagsarrangementerne 16. og 17. maj er aflyst.Foto: Søren Bidstrup
Læs mere her

mandag den 13. maj 2013

Ledelse er anerkendelse af menneskelige behov og bundlinje

Ledelse er et mangesidet koncept, og som leder skal du kunne navigere i en verden, som dels styres af menneskelige behov og dels af bundlinjen. Lederens primære rolle er at skabe økonomiske resultater. Samtidig er det PROBANA Business Schools erfaring, at der i de seneste år er kommet mere og mere fokus på medarbejdernes behov og motivation.

For at kunne skabe resultater skal lederen være i stand til at motivere medarbejderne og på den måde skabe engagement og arbejdsglæde. Der findes ikke en entydig definition af medarbejdermotivation, som ledere kan anvende for at motivere. Grunden til det er for første at menneskelige behov er subjektive, og for det andet er der en teoretiskdiskussion af, hvilke faktorer som er motiverende.

Den grundlæggende uoverensstemmelse der er imellem motivationsteorier omhandler hvilke motivationsfaktorer der påvirker arbejdsindsatsen. Nogle teoretikere mener, at løn er det primære redskab til at fremme motivationen. Dette kaldes de ydre motivationsfaktorer. Andre teoretikere er fortalere for, at selve jobindholdet skaber motivation, hvilket kaldes de indre motivationsfaktorer.

Herzberg er en af de mest anerkendte motivationsteoretikere. Hans teori baserer sig på at de ydre motivationsfaktorer, som han kalder Hygiejnefaktorer, reducerer og forhindrer utilfredshed. De indre motivationsfaktorer, som han kalder Motivationsfaktorer, kan modsat fremme motivationen og tilfredsheden i jobbet. Med andre ord er de to typer faktorer afhængige af hinanden. Herzbergs pointe er, at de ydre faktorer kun motiverer på kort sigt. Det vil sige at, faktorer såsom løn, fysisk arbejdsmiljø, jobsikkerhed og frynsegoder kun motiverer i starten. Herefter er det ifølge Herzberg de indre faktorer såsom ansvar, meningsfyldt arbejde og anerkendelse som er motiverende.

I PROBANA Business School arbejder vi med en grundantagelse om, at alle mennesker motiveres forskelligt. Det er derfor vigtigt som leder at have kendskab til og kunne anvende differentierede motivationsteorier. De forskellige tilgange til motivation ligger op til forskellige ledelsesformer. Eksempelvis er belønningsledelse og resultatorienteret ledelse udtryk for ledelsesformer, der tilgodeser medarbejdere der motiveres igennem ydre faktorer. På den anden side er selvledelse en ledelsesstil, som tilgodeser medarbejdere, der motiveres igennem indre faktorer.

Forskellen på om medarbejderne motiveres igennem indre eller ydre faktorer er som sagt subjektiv. Alligevel er det almenkendt at nyuddannede og unge medarbejdere generelt ofte motiveres af ydre faktorer, hvorimod medarbejdere med længere erfaring ofte motiveres af indre faktorer. Derudover er der også forskel på hvilken branche og dermed medarbejdergruppe man har med at gøre. Lavtlønnede fagfolk motiveres oftere af ydre faktorer, hvorimod højtlønnede akademikere som regel motiveres af indre faktorer.

Med PROBANAs Mini MBA får du kendskab til forskellige tilgange til motivation og ledelsesformer som kan optimere og bidrage til at skabe resultater på bundlinjen. Uddannelsen er centreret om ledelsesaspekter, og er velegnet til ledere som har flere års erfaring. PROBANAs tilgang er dels at give en teoretisk indførsel i de nyeste tendenser indenfor ledelsesteori, og dels at omsætte den teoretiske viden til praktiske værktøjer der virker i hverdagen. Med PROBANAs Mini MBA får du således inspiration til lederrollen, og bliver samtidig godt rustet til at omsætte den nye viden i din hverdag.

Læs mere om PROBANAs Mini MBA her: http://www.probana.com/dip.asp

Eller følg os på:
LinkedIn: http://www.linkedin.com/company/probana-management
Facebook: https://www.facebook.com/Probana fref=ts
Twitter: https://twitter.com/probanaBS
Google+: http://google.com/+probana
YouTube: http://www.youtube.com/watch v=g0oXcegun2U


Læs mere her

tags: økonomi, OB, Facebook, Google, arbejdsmiljø, Probana, ledelsesstil, motivation, miljø, nyuddanned, værktøj,

Dagens nyheder - Læs bla. om Topsøes testamente

Kommuner: Jobcentre skal ikke være socialkontorer
Kommunerne ser frem til regeringens kommende eftersyn af beskæftigelsessystemet og er parate til at forbedre deres indsats over for virksomhederne. De mener dog også, at a-kassernes indsats skal ses efter i sømmene.
Læs mere her

Turen er kommet til jobcentrene
I ugens løb har det været svært at få ørenlyd på Christiansborg med alt, som ikke har handlet om dagpenge. Foto: keld Navntoft
Læs mere her

Dansk jobindsats blandt verdens dyreste
Danmark topper listen, når det gælder udgifter til at hjælpe ledige i arbejde. Vi får ikke fuld valuta for pengene, lyder det fra de Radikale forud for regeringens storstilede eftersyn af beskæftigelsesindsatsen.Foto: Esben Salling
Læs mere her

Shell-chefen vil skifte livsstil
Overraskende har Shells topchef, Peter Voser, meldt sin afgang næste år. Efter mindre end fire år på posten vil 54-årige schweizer have mere tid til familie og privatliv.
Læs mere her

Det har gjort Haldor Topsøe verdenskendt
Katalysatorer er lige så vigtige for industrien, som enzymer er for din krop. Med katalysatorer kan man fremme og omdanne kemiske processer, og på den måde øge eller ændre en produktion til et bedre resultat. Det er til det marked, som danske Haldor Topsøe er blevet verdenskendte på at levere løsninger.
Læs mere her

Topsøes testamente
Haldor Topsøe grundlagde ingeniørvirksomheden, som bærer hans navn, med den tanke at skabe en virksomhed, som kunne bidrage til en bedre verden. Den grundtanke gennemsyrer på 73. år virksomheden, men også stifteren selv, der nærmer sig de 100 år.
Læs mere her

søndag den 12. maj 2013

Stadig forvirring for syge medarbejdere

Hvis en medarbejder er syg, er der stadig både en mulighedserklæring og en såkaldt frihåndsattest i spil. Det er resultatet efter at arbejdsgivere og læger i dag mødtes hos Arbejdsmarkedsstyrelsen for at blive enige. HK mener, det skaber fortsat forvirring for syge.

Hvis du bliver syg, og din arbejdsgiver kræver en lægeerklæring, er din læge nu forpligtet til at udskrive en frihåndsattest. Men nogle gange vil en mulighedserklæring være en bedre løsning. Det var det, arbejdsgivere og læger i dag blev enige om på et møde hos Arbejdsmarkedsstyrelsen.

- Parterne blev i dag enige om, at der kører to spor i forhold til lægeerklæringer. Der vil være tilfælde, hvor mulighedserklæringen er den rette at bruge, og der vil være tilfælde, hvor en frihåndsattest er den rette at bruge, siger Signe Schertiger, fuldmægtig i Arbejdsmarkedsstyrelsen til Nyhedsmagasinet HK og fortsætter:

- Hvis en arbejdsgiver efterspørger en lægeerklæring på at en medarbejder er syg, skal lægen udstede en frihåndsattest. Hvis lægen mener, at en mulighedserklæring ville være en bedre løsning i en situation, vil lægen opfordre arbejdsgiveren til i fremtiden at gøre brug af mulighedserklæringen, hvis der opstår lignende situationer.

I HK er forbundsformand Kim Simonsen ikke helt tilfreds med resultatet af det møde, der ellers skulle kaste lys over den forvirring, der er opstået, efter at lægeerklæringen blev officielt afskaffet i oktober og erstattet af mulighedserklæringerne. Arbejdsgiverne er blevet ved med at efterspørge lægeerklæringerne, mens lægerne har holdt fast i, at de ikke skulle udskrive dem længere. Arbejdsmarkedsstyrelsen havde derfor kaldt parterne til møde i dag for at sikre, at syge medarbejdere ikke sendes frem og tilbage.

- Umiddelbart er der en lille smule mere klarhed i det for syge medarbejdere. Men det lader stadig til, at der er forvirring om, hvornår man skal bruge en mulighedserklæring, og hvornår man skal bruge en frihåndsattest. Så syge medarbejdere risikerer stadig at blive kastebold mellem læger og arbejdsgivere, siger Kim Simonsen.


Læs mere her

tags: HK, arbejdsgiver, kaffe,

Afsløring af uddannelsessystemets bedst bevarede hemmelighed

140.000 husstande i hovedstadsregionen får information om muligheden for at blive faglært på rekordtid
Ufaglærte jobs forsvinder i stigende grad ud af hovedstadsregionen, og i 2020 vil der være et overskud på op mod 23.000 ufaglærte. Samtidig vil virksomhederne her få svært ved at dække deres behov for faglærte.

Ny informationskampagne
Det skal en informationskampagne nu gøre noget ved. Kampagnen gennemføres som led i projekt Fra ufaglært til faglært på rekordtid , som støttes af Region Hovedstaden.

140.000 husstande får folder
Over 140.000 husstande med potentielle kursister vil i uge 19 modtage en folder, der beskriver mulighederne for at blive faglært på rekordtid .

Løsningen ligger lige for
For de voksne ufaglærte ligger løsningen nemlig lige for: Den særlige uddannelsesordning Grunduddannelse for voksne (GVU). Her kan voksne ufaglærte få godskrevet deres erfaringer og tage en uddannelse på kortere tid end i det ordinære uddannelsessystem.

Skolerne er blevet bedre
- Med projektet er skolerne blevet langt bedre til at anerkende folks arbejdserfaring i uddannelsessystemet. Det betyder, at voksne ufaglærte nu kan tage en uddannelse på rekordtid. Problemet er bare, at GVU´en er uddannelsessystemets bedst bevarede hemmelighed. Nu mangler vi at gøre folk opmærksomme på tilbuddet, siger Marianne Stendell (S), som er formand for Region Hovedstadens Udvalg for fremtidens uddannelse og forskning.

Kort og effektivt
Undersøgelser fra Danmarks Evalueringsinstitut peger på, at det manglende kendskab til GVU blandt virksomheder, jobcentre og ikke mindst de ufaglærte selv, udgør en væsentlig barriere for at få opkvalificeret flere ufaglærte til faglærte.

Hun har benyttet sig af GVU
Natascha Feyerstad på 38 år, som nu er faglært kontorassistent, har selv benyttet sig af GVU.

- Det er kort og effektivt, og jeg kan bruge de kompetencer, jeg har med fra tidligere. Jeg har fået en meget målrettet uddannelse, uden at spilde tid på noget jeg kan i forvejen, siger Natascha Feyerstad.

Fakta om kampagnen og projektet Fra ufaglært til faglært på rekordtid :
Informationskampagnen gennemføres i uge 19 22. Over 140.000 husstande med potentielle kursister vil i uge 19 modtage en folder, der beskriver mulighederne for at blive faglært på rekordtid .
Kampagnen kulminerer i uge 22 med åbne informationsmøder for potentielle kursister på Erhvervsskolen Nordsjælland i Hillerød den 28. maj kl. 19.00-21.00 og på CPH WEST i Taastrup den 29. maj kl. 19.00-21.00.

For at kunne få en Grunduddannelse for voksne skal man være mindst 25 år, have forudsætninger svarende til folkeskolens afgangseksamen i de relevante fag for uddannelsen, og man skal have mindst to års relevant erhvervsarbejde indenfor den branche, uddannelsen retter sig mod.
Yderligere oplysninger hos:
Marianne Stendell (S), formand for Region Hovedstadens Udvalg for fremtidens uddannelse og forskning, mobil 23 41 01 57.
Projektleder Anders G. Wittenborg, mobil 23 28 90 64; angw@cphwest.dk (kontakt til Natascha Feyerstad)
Pressevagten i Region Hovedstaden, tlf. 70 20 95 88

Læs mere her

tags: Danmark, uddannelse, Nordsjælland, 2020, 2020, virksomhed, hovedstad, Region Hovedstaden, husstand, Hillerød, folkeskole, jobcentre, Fakta,

lørdag den 11. maj 2013

Ny højskole på vej i tidligere plejecenter

Skolefællesskabet SINE i Løgumkloster har planer om en ny sportshøjskole i det tidligere plejecenter Aaløkke. Tønder Kommuner bakker planerne op.

Skolefællesskabet SINE i Løgumkloster er nu på vej til at udvide aktiviteterne med en sportshøjskole. Der er lagt op til, at den nye højskole får til huse i det tidligere plejecenter Aaløkke, der har stået tom, siden det nye plejecenter Lindevang blev taget i brug i 2011.

SINE omfatter i dag en sportsefterskole med plads til 210 elever fordelt på 9. og 10. klasse. Efterskolen startede i 1997 og har siden fået flere og flere elever.

- Gennem nogen tid har vi arbejdet med planer om at udvide tilbuddene med en ny højskole med formidling af sport og idræt som omdrejningspunkt. Bl.a. har vi været i dialog med Tønder Kommune om placeringen, oplyser SINEs forstander, Rene Jacobsen.

Borgmester Laurids Rudebeck ser gerne, at kommunen overdrager Aaløkke til SINE til brug for den planlagte højskole, så der atter kan komme liv i de tomme bygninger.

- Der gælder særlige regler for en sådan overdragelse, og opgaven er derfor lige nu at finde den rigtige konstruktion. Det undersøger vi, og jeg håber meget, at det lykkes. SINE er en succesfuld skole og et stort aktiv for Tønder Kommune, og det nye tiltag vil udbygge og styrke denne position yderligere. Vi kan bl.a. se frem til 15-20 nye arbejdspladser, og samtidig får vi en god udnyttelse af de tomme bygninger. Så der er mange plusser ved SINEs nye projekt, siger borgmesteren.

Rene Jacobsen håber også, at Aaløkke-løsningen bliver mulig.

- Det vil være en ideel placering med kort afstand til Klosterhallerne og efterskolen. Men der er nogle juridiske forhold vedrørende driften, vi skal have på plads. Det arbejder vi på, oplyser forstanderen.

Den nye sportshøjskole vil tilbyde både korte og længere kurser inden for forskellige idrætslinjer, som f.eks. fodbold, håndbold, dans, skisport, friluftsliv, basketball, badminton og golf. Dertil kommer instruktøruddannelser gerne i samarbejde med DIF og DGI, forberedelseskurser til bl.a. politi-, fysioterapeut- og ergoterapeutuddannelserne og til bachelor- og kandidatuddannelserne i idræt.

Hvis alt går som planlagt, vil den nye sportshøjskole i Løgumkloster kunne byde de første elever og kursister velkommen til september 2014.

Kontaktinformation
Laurids Rudebeck
borgmester
Tlf. 74 92 90 00
Mobil 20 55 81 96.

Rene Jacobsen
forstander
Tlf. 74 74 49 90
E-mail: rj@sine.dk

Læs mere her

tags: 2011, politi, borgmester, basketball, uddannelse, håndbold, fodbold, Tønder, kandidatuddannelse, ergoterapeut, 2014, efterskole,

Dagens nyheder - Læs bla. om Senioringeniørerne er taberne efter Nokia-fyringer

Kropssprog kan hæve karakteren
Du kan tale stoffet op ved at bruge stemme og kropssprog korrekt. Men har du ikke styr på stoffet, kan hverken charme eller kropssprog hjælpe
Læs mere her

Vi vil ikke pendle til et bedre job
Hvis arbejdsdagen begynder og ender med lang transport, vil vi hellere nøjes med et mindre prestigefyldt arbejde
Læs mere her

Senioringeniørerne er taberne efter Nokia-fyringer
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/nokias-tidligere-senioringenioerer-mangler-job-154 De fyrede senioringeniører fra Nokia er hårdest ramt af arbejdsløshed, viser Ingeniøren-undersøgelse. Jobfinder
Læs mere her

fredag den 10. maj 2013

Nykredit planlægger at samle 1.400 arbejdspladser i nyt byggeri i Ørestad City

Hovedsædet forbliver på Kalvebod Brygge, men en række spredte funktioner planlægges samlet i Ørestad City i et nyt byggeri for at skabe effektive arbejdsgange, lavere omkostninger, samt at understøtte en fælles virksomhedskultur. Indflytning ventes at blive i 2017.

Nykredit planlægger at samle 1.400 arbejdspladser i et nyt byggeri i Ørestad City. Det nye vil afløse en række mindre lejemål, som Nykredit i dag har i København.

De centrale administrative funktioner bevares i hovedsædet Glaskuben, kundecenteret Krystallen og Kalvebod Brygge 47.

Vi har efterhånden så mange administrative funktioner spredt på både gamle og nyere adresser i København, at det giver mening at overveje at samle dem i et moderne effektivt og miljørigtigt kontorhus i Ørestad City. Det nye byggeri vil ligge optimalt på Kay Fiskers Plads, lige ved metroen og Fields, og være med til at skabe mere effektive arbejdsgange for medarbejderne, stordriftsfordele og i højere grad leve op til vores mål om at arbejde i miljørigtige bygninger, der mindsker klimapåvirkningen, siger koncerndirektør Bente Overgaard.

Jeg er glad for, at vi nu planlægger denne løsning, for det vil give medarbejderne bedre arbejdsforhold og for manges vedkommende en nemmere vej til arbejde, da både metro, motorvejen og Øresunds- og intercitytog passerer lige forbi, siger Bente Overgaard.

Byggeriet opføres af det norske pensionsselskab KLP, der også ejer grunden, og skal stå færdigt til indflytning i 2017. Bygningen bliver på 50.000 kvadratmeter, og Nykredits tanke er at leje sig ind på 30.000 kvadratmeter.

Aktuelt forberedes en arkitektkonkurrence, hvor et antal arkitektfirmaer indbydes til at komme med deres bud på byggeriet. Den endelige beslutning om flytningen tages i 2014, når der er afholdt licitation.

Kontakt:
Kommunikationsdirektør Nels Petersen, telefon 44 55 14 70/20 22 22 72

Læs mere her

tags: København, direktør, Øresund, metroen, Nykredit, virksomhed, motorvej, omkostninger, konkurrence, lejemål, miljø, 2014, miljørigtig,