søndag den 30. juni 2013

Studerende aner ikke hvordan de skal lære af deres præstationer til eksamen

Studerende har ingen redskaber til at lære af deres præstationer til eksamen

Der deles 2-taller og 12-taller ud over hele landet i øjeblikket. Nogle studerende har fortjent deres karakter, uanset om den er høj eller lav. Men nogle studerende kunne have fået en højere karakter, hvis de vidste hvorfor det ofte går galt til eksamenerne.

Daglig leder af stressklinikken for studerende, SPINE, Thoms Pape, har gennem hele foråret undervist, holdt foredrag og rådgivet studerende i at gå til eksamen og der tegner sig et kedeligt mønster hos de studerende.

Det svarer til at spille golf med bind for øjnene
Stort set ingen studerende aner hvordan de konkret og effektivt lærer af deres erfaringer og præstationer til de enkelte eksamener. Det svarer til at spille golf med bind for øjnene. Nogle gange rammer man den klokkeklart, andre gange ryger bolden langt ud i siden af banen. Men du bliver bare ved med at skyde bolde afsted, uden at stoppe og ændre på teknikken.

Konsekvensen for den enkelte studerende er ifølge Thomas Pape, at mange studerende ikke får den karakter de fortjener, deres gennemsnit bliver lavere end nødvendigt og den studerende kan mentalt komme til at tror at de ikke er bedre, end det tal de kan hive hjem til eksamen.

Evaluering er vejen til succes
Evaluering er nøgleordet for læring og ændring af adfærd, metode og mental indstilling, hvis den studerende skal blive bedre til eksamen år for år.

Thomas Pape oplever at måske 1-2 ud af 10 studerende overvejer at evaluere deres præstationer, resten ved ikke at man kan gøre det, andre vil bare fortrænge oplevelsen, mens andre ikke er bevidste om denne del af eksamen.

Fra sportens verden er naturligt at man fra kamp til kamp, eller konkurrence til konkurrence, gennemgår den forgående træning og resultatet. Ellers bliver atleten jo ikke bedre.

Den studerende skal lære at evaluere både proces og resultat, siger stressrådgiver Thomas Pape, ellers kommer de til at tro på at de ikke kan gå til eksamen, eller også vil den gode studerende ikke vide, hvordan hun kan reproducerer den gode resultat igen og igen.

Nem metode giver bedre resultat
Thomas Pape bruger en simpel metode til alle de studerene han arbejder med.
3 ord er nok til at lære af indsatsen.

KEEP, DROP, ADD er ordene den studerende skal knytte til processen og resultatet.

KEEP: hvad vil du fremover blive ved med at gøre, hvad fungerede for dig.
DROP: Hvad vil du undlade til næste gang, hvad fungerede ikke for dig.
ADD: Hvad vil du tilføje og huske til næste gang.

Metoder giver den studerende indsigt i egen læring, præstationsevne og hvor denne kan sætte ind til næste semestre eller eksamen.

Læs mere her

tags: stress, studerende, konkurrence,

Dagens nyheder - Læs bla. om Malou Aamund får ny Microsoft-stilling

Malou Aamund får ny Microsoft-stilling
Erhvervskvinden Malou Aamund får ny direktørtitel i Microsoft, hvor hun har været siden 2011.Foto: Dennis Lehmann
Læs mere her

lørdag den 29. juni 2013

Europæisk hæder til Hartmanns

For andet år i træk er HR-konsulenthuset Hartmanns kåret til en af Europas Bedste Arbejdspladser. Hartmanns rykker hele 11 pladser op af listen og indtager nu en 15.- plads.

Kåringen til en af Europas 20 bedste arbejdspladser 2013 fandt sted i går aftes i Dublin. Med sin 15.-plads foretager Hartmanns en markant avancering fra sidste års 26.-plads i kategorien Mellemstor virksomhed .

Vi er stolte over, at vi igen i år kan kalde os for en af Europas bedste arbejdspladser, og at vi har forbedret vores placering fra sidste år så betydeligt. Det er en stor anerkendelse af, at vi investerer i det gode arbejdsliv og en bæredygtig organisation. Hartmanns engagerede og dygtige medarbejdere bidrager hver dag til at skabe og genskabe vores unikke kultur , udtaler Anne-Mette Ravn, adm. direktør i Hartmanns.

Lavere sygefravær og større overskud
Hartmanns arbejder med den dobbelte bundlinje: den økonomiske og den menneskelige. Konsulenthuset har inden for de seneste to år investeret fire millioner kroner i værdier som arbejdsglæde og work-life balance. Det har bl.a. givet lavere sygefravær, færre opsigelser og en nettogevinst på 16 millioner kroner.

Vi arbejder hver dag for at skabe succes i menneskers jobliv. Det gør vi ved at skabe retning og værdi for kandidater og virksomheder på basis af vores viden, vilje og engagement. Derfor er det vigtigt, at vores medarbejdere har overskud og ikke bare trives men at de har arbejdsglæde. En arbejdsglæde, som smitter både internt og eksternt , siger adm. direktør i Hartmanns, Anne-Mette Ravn.

Hartmanns har de sidste fem år arbejdet strategisk og målrettet med at forankre arbejdet med arbejdsglæde i hele organisationen. Konsulenthuset har ikke en traditionel HR-afdeling, men derimod en dynamisk Arbejdsglædegruppe, der er sammensat på tværs af afdelinger og funktioner.

Om kåringen
Great Place to Work lister de 100 bedste arbejdspladser i Europa inden for tre kategorier: Multinationale Selskaber, Store Arbejdspladser (flere end 500 medarbejdere) og Mellemstore Arbejdspladser (50 499 medarbejdere). Der er 25 arbejdspladser på listerne med hhv. multinationale selskaber og store arbejdspladser, og 50 på listen med små og mellemstore arbejdspladser.

Kort om Hartmanns
- HR-konsulenthus med primære aktiviteter: rekruttering, rådgivning, newplacement, vikarassistance og outsourcing af HR og økonomi
- 9 lokationer og 130 medarbejdere
- Etableret i 1996
- Omsætning 200 mio. Kr. (2011/12)

For yderligere info
Kontakt Christine Westergaard, PR-konsulent
TLF: 4121 1467, E-mail: christine.westergaard@hartmanns.dk

Læs mere her

tags: 2011, Europa, direktør, økonomi, 2013, virksomhed, arbejdsliv, HR-konsulent, strategi, organisation, vikar,

Dagens nyheder - Læs bla. om Cowi- ingeniør valgt til præsident for verdens tunnelorganisation

Selvstændige er meget tilfredse
Når man følger sin drøm, betyder det mindre, at man arbejder over 50 timer om ugen. Derfor er selvstændige glade
Læs mere her

Rambøll: »Ingeniører, I skal være mere modige«
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/ramboells-nye-direktion-kom-nu-ingenioerer-i-skal-vaere-mere-modige-292 Ingeniøren har sat Rambølls nye direktion stævne for at få et bud på fremtidens ingeniørarbejdsmarked - og deres uforbeholdne mening om tidens danske ingeniør. Jobfinder
Læs mere her

Ingeniøren tilpasser organisationen
Kommerciel direktør Christian Hjorth er fratrådt og otte medarbejdere opsagt.
Læs mere her

Her er de kommende partiledere
Hvem er egentlig den bedste politiker, og hvem står klar til at tage magten i de danske partier? Søndagsavisens hold af eksperter giver svaret
Læs mere her

Cowi- ingeniør valgt til præsident for verdens tunnelorganisation
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/cowi-ingenioer-valgt-til-praesident-verdens-tunnelorganisation-283 Med overvældende flertal er den danske civilingeniør Søren Degn Eskesen valgt til præsident for den internationale tunnelorganisation ITA. Jobfinder
Læs mere her

fredag den 28. juni 2013

Specialestuderende bytter viden for skrivebordspladser med Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter

Sommerferien står for døren, og snart går mange af medarbejderne i Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter på ferie. Det betyder ledige skrivebordspladser, der kan udnyttes af specialestuderende.

Hen over sommeren 2013 åbner Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter dørene for op til 12 specialestuderende, der får mulighed for at benytte ministeriets ferieramte faciliteter og sparre med ministeriets medarbejdere. Samtidig får ministeret den nyeste faglige viden inden for dørene.

I ministeriet lægger vi vægt på åbenhed på alle områder, derfor er jeg glad for, at vi nu rent fysisk kan åbne for specialestuderende. Det er en god mulighed for de specialestuderende for at få fællesskab og faglig sparring, ligesom vi herinde i ministeret kan lade os inspirere af ny og spændende viden inden for vores fagområder. Derfor er jeg glad for, at de studerende har taget godt imod initiativet , siger Carsten Hansen, minister for by, bolig og landdistrikter.

Syv studerende fra Roskilde Universitet og Københavns Universitet har allerede meldt deres ankomst og flere har vist interesse. En af dem, der har taget i mod tilbuddet er Soffia Steen Snorradottir fra Plan, By og Proces på Roskilde Universitet:
Min specialemakker og jeg er meget spændte på, hvordan det kommer til at foregå. Vi har snakket om, at det bliver godt for netværk, sparring og vejledning. Men det bliver også bare godt at have et sted at skrive hen over sommeren, hvor man også kan føle stor faglig tilknytning. I det hele taget føler jeg mig meget velkommen, når ministeriet viser interesse for vores specialeprojekt. siger Soffia Steen Snorradottir, specialestuderende.
Soffia skriver speciale om det offentlige systems påvirkning af planlægningsprocessen, og dermed planlæggerens muligheder for at planlægge med Blågårds Plads som case. De studerendes specialeemner er generelt meget forskellige, men har det til fælles, at de relaterer sig til ministeriets fagområder.

Initiativet skydes i gang med et introduktionsarrangement onsdag den 26. juni 2013 fra kl. 11-14, hvor departementschef Claes Nilas byder velkommen. De studerende kan være i ministeriet indtil starten af august.

Læs mere her

tags: København, 2013, Roskilde, studerende, Københavns Universitet,

Sommerskole over Sunny Beach: Voksenunge tager på sprogrejse som aldrig før

Sprogrejser er typisk noget, man forbinder med de 12-17-årige, men hos EF Education First, populært kendt som »EF Sprogrejser« i Danmark, oplever man en hidtil uset vækst i interessen for sprogrejser i 18+ segmentet. Siden 2011 er salget vokset med 30%.

Udviklingen skyldes i høj grad en øget efterspørgsel på rejser med »større mening«, uddyber Christen Bagger, Direktør for EF Education First i Danmark:

»Finanskrisen har gjort, at der er flere unge, der tænker sig om, inden de brager afsted til Sunny Beach og brænder SUen af. Nu skal pengene investeres med fremtiden for øje, og der er sprogrejser en god kombination af både sjove oplevelser og brugbar uddannelse. Som følge deraf oplever vi lige nu op til sommerferien en sand epidemi af rejsehungrende unge mennesker«, fortæller Christen Bagger, der i år for første gang oplever at sende et fire-cifret antal 18+ studerende på sprogrejser af varierende længde rundt omkring i verden.

Hos Institut for Engelsk, Germansk og Romansk ved Københavns Universitet kan man genkende billedet på voksenunge, der søger mod udlandet for at forbedre deres engelskkundskaber, og det er der måske en god forklaring på:

»I gymnasiet har eks. engelskundervisningen et andet fokus end fagsprogindlæring, og det kommer derfor uundgåeligt bag på de unge, når de står på de videregående uddannelser, og opdager hvor meget højere niveauet er«, forklarer Anne Holmen, Ph.d. cand.mag, professor i Parallelsproglighed, centerleder på CIP ved Københavns Universitet og at regne blandt landets fremmeligste autoriteter i feltet.

Læs mere her

tags: Danmark, 2011, København, uddannelse, Finanskrise, udland, Bagger, penge, Rom, undervisning, gymnasiet, studerende, videregående uddannelse, sprog, sommerferie, Københavns Universitet,

Dagens nyheder - Læs bla. om Hver femte lønmodtager skifter job hvert år

Nanosensor sikrer tre studerende sejr i Venture Cup
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/nanosensor-sikrer-tre-studerende-sejr-i-venture-cup-291 Bare et halvt år efter, at tre studerende undfangede ideen til en nanosensor, der undersøger vandværksvand for coli-bakterier, vandt de finalen i årets Venture Cup Startup Competition 2013. Jobfinder
Læs mere her

Japansk elektronikgigant lukker dansk udviklingsafdeling - 110 udviklere smides på gaden
Renesas Mobile skal ikke længere udvikle 4G-modemer. Samtlige medarbejdere i København, som i 2010 blev købt af Nokia, mister jobbet.
Læs mere her

Microsoft: Kamp om it-talenter skal vindes med leg
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/kamp-om-it-talenter-skal-vindes-med-leg-276 Microsofts globale chef for rekruttering vil have mere sjov og specialisering i de tekniske uddannelser. Danske universiteter er enige, men peger også på behovet for langtidsholdbar viden. Jobfinder
Læs mere her

Enegængeren Dennis Kristensen
Den 60-årige FOA-formand Dennis Kristensen er aktiv som aldrig før. Han deler vandene mellem de, der mener han med sine soloridt skader fagbevægelsen mere end han gavner den og de, der ser ham som den eneste, der tør sætte fødderne i overfor regeringen.Foto: Martin Sylvest Andersen
Læs mere her

Hver femte lønmodtager skifter job hvert år
Rotationen på det danske arbejdsmarked, hvor folk flytter til nye job, er større end i de fleste andre lande, viser ny undersøgelse. Det burde være en fordel, men alligevel har vi en lavere vækst i produktiviteten end i mange andre lande.
Læs mere her

torsdag den 27. juni 2013

Arbejdsmarkedet tager godt imod nye cand.public journalister fra Århus

20 studerende fra Århus skriver historie i disse dage. De er de første, som kan smykke sig med titlen cand. public efter at have taget en kandidatuddannelse i journalistik ved Aarhus Universitet og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Arbejdsmarkedet har allerede taget godt imod de nye kandidater, der kombinerer journalistik med en bacheloruddannelse i et andet fag.

Cand. public står for candidata publicitatis, og det lyder gammeldags, men uddannelsen er i høj grad rettet mod de behov, som både medier og det moderne samfund har for journalister og formidlere, der kan kombinere journalistiske kompetencer med akademiske perspektiver og indsigt, siger Hans-Henrik Holm, der er bestyrelsesformand for Center for Journalistiske Universitetsuddannelser.

"Uddannelsen er et blandingsprodukt, hvis styrke ligger i at kombinere det bedste fra den akademiske og den journalistiske verden " siger Hans-Henrik Holm. Han regner med, at mange af de nye kandidater vil komme til at løse opgaver for diverse organisationer samt offentlige og private virksomheder. Men han håber også, at de kan bane vejen for mere analytiske historier i journalistikken.

De første studerende startede på den to år lange kandidatuddannelse i september 2007. Alle havde i forvejen en bachelorgrad inden for humaniora eller samfundsfag såsom jura, idræt, filosofi eller litteraturhistorie.

"Det betyder, at der ikke er en bestemt profil for vores kandidater, men mange forskellige. Derfor skal uddannelsen nu bevise, at den er bæredygtig gennem det, som den enkelt kandidat kan gøre med den," siger Hans-Henrik Holm.

Meget tyder på, at de nyslåede kandidater bliver godt modtaget på arbejdsmarkedet. Flere af de studerende fik tilbudt længerevarende vikariater på medier som Jyllands-Posten og Information, mens de var i praktik under uddannelsen. Og endnu inden blækket er tørt på eksamensbeviset, har en fået job som formidler på et videnscenter, en anden arbejder fuldtid for DR, og flere har godt gang i en tilværelse med freelance opgaver i både ind- og udland.

For flere oplysninger kontakt

Centerleder Henrik Bødker, Center for Journalistiske Universitetsuddannelser, tlf. 28 99 21 92

Center for Journalistiske Universitetsuddannelser blev etableret i 2004 og er et samarbejde mellem Danmarks Medie- og Journalisthøjskole samt det Humanistiske og Samfundsvidenskabelige Fakultet ved Aarhus Universitet. Centret udbyder to cand. public uddannelser, der skal bygge bro mellem den akademiske og den journalistiske verden. Den ene uddannelse er for journalister og den anden er for studerende uden journalistisk baggrund. Læs mere på: http://www.cju.au.dk

Læs mere her

tags: Danmark, Aarhus Universitet, Århus, uddannelse, bestyrelsesformand, Jylland, Henrik Bødker, udland, virksomhed, 2007, journalist, Journalisthøjskole, videnskab, organisation, arbejdsmarked, kandidatuddannelse, bachelorgrad, humaniora, studerende, vikar, eksamensbevis,

Dagens nyheder - Læs bla. om Netbutikken, hvor smilet giver salg

Spørg om karriere: Hvordan forhandler jeg mig til en bedre løn?
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/hvordan-forhandler-jeg-mig-til-en-bedre-loen-247 Får du lige så meget som dine kolleger? Grundig forberedelse er vigtig inden lønforhandlingen, påpeger Line Sjøntoft Frederiksen fra IDA. Jobfinder
Læs mere her

DTU-professor første dansker på gratis undervisningsportal
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/dtu-professor-foerste-dansker-paa-gratis-undervisningsportal-272 Mandag begyndte første kursus med en dansk professor på den gratis undervisningsportal Coursera. 14.000 er allerede med på kurset, som man stadig kan tilmelde sig. Jobfinder
Læs mere her

Netbutikken, hvor smilet giver salg
Den personlige betjening er for de fleste netbutikker umulig at overføre til kunderne. Sådan er det ikke for sko- og tøjbutikken Zappos.com, der er berømt for at gøre ekstra meget for sine kunder. Ansættelsen af den rigtige medarbejder er essensen, siger talsperson om succesen.
Læs mere her

onsdag den 26. juni 2013

De Røde Løbere bliver rullet ud til Landsstævnet

Studiebyen Esbjerg og de Røde Løbere gør klar til at modtage de mange gæster til Landsstævnet og vil, midt i alt det sportslige, slå et slag for de muligheder, der er for at studere i byen.

Ingen af deltagerne ved Landsstævnet i Esbjerg skal være i tvivl om, at der er mange videregående uddannelser i byen, og at studiemiljøet både er sjovt og nærværende. Det skal De Røde Løbere nok sørge for! De ruller ud til en foto-event for alle idrætsudøverne på pladsen overfor Blue Water Dokken.

Eventen indeholder blandt andet en cykel med 5 sadler, en 20 fods container, chill-out-område, sommerspil og hygge. Vi vil gerne i dialog med de mange gæster, så vi giver dem mulighed for at opholde sig hos os, få et foto-minde fra Landsstævnet og naturligvis mulighed for at dele det med vennerne via Facebook , siger marketingchef Birgit Bech Jensen.

De Røde Løbere er Studiebyen Esbjergs friske kampagneteam, som består af studerende fra de fem videregående uddannelsesinstitutioner. Kampagneteamet er sammen med Studiebyen Esbjerg forankret i Esbjerg Erhvervsudvikling og en del af den indsats, der skal bringe flere studerende til byen. Studiebyen Esbjerg og de Røde Løbere tilbyder hvert år mere end 80 arrangementer og events for de studerende i byen, og det er med til at skabe de sjove og nærværende rammer, som studerende i Esbjerg kan forvente.

Studielivet i Esbjerg er unikt. Der er færre studerende på de forskellige studier, end der er i de store byer, og det betyder, at man ikke bare kan gemme sig i mængden. Man kommer helt tæt på både undervisere og de andre studerende på en helt anden måde , siger marketingkoordinator Lasse Jensen fra Studiebyen Esbjerg, som selv har studeret i Esbjerg og nu er med til at sikre, at de Røde Løbere rulles ud, når det er passende. Og det er det til Landsstævnet, hvor masser af unge mennesker kommer til byen og måske bliver inspireret til at søge ind på en af de mange videregående uddannelser.

Fakta:
Studiebyen Esbjerg er et samarbejde på tværs af følgende videregående uddannelsesinstitutioner i Esbjerg: University College Syddanmark, Syddansk Universitet, Erhvervsakademi Sydvest, Aalborg Universitet Esbjerg og Syddansk Musikkonservatorium & Skuespillerskole koordineret af og forankret i Esbjerg Erhvervsudvikling.

Der er over 60 forskellige videregående uddannelser i Esbjerg og 5.500 studerende på dem.

Kontakt:
Birgit Bech Jensen, marketingchef i Esbjerg Erhvervsudvikling, tlf.: 24 95 16 60.
Lasse Jensen, marketingkoordinator i Esbjerg Erhvervsudvikling, tlf.: 22 45 01 51.

Læs mere her

tags: Esbjerg, uddannelse, Facebook, Aalborg, Aalborg Universitet, Syddansk Universitet, studerende, uddannelsesinstitution, videregående uddannelse, miljø, Fakta,

Dagens nyheder - Læs bla. om Netværk for arbejdsløse ingeniører sejrer sig ihjel

DTU snupper Danmarks superstudent
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/dtu-snupper-danmarks-superstudent-278 Med et eksamensbevis udelukkende bestående af 12-taller vil den nyudklækkede student Naja Nørgaard Nielsen søge ind på DTU. Drømmen er at blive astronaut. Jobfinder
Læs mere her

Netværk for arbejdsløse ingeniører sejrer sig ihjel
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/netvaerk-arbejdsloese-ingenioerer-sejrer-sig-ihjel-271 Aktive Ingeniører har så stor succes med at få sine medlemmer i job, at netværket nu efterlyser flere ledige, som kan føre arbejdet videre. Jobfinder
Læs mere her

tirsdag den 25. juni 2013

Frustrerede skoleledere forlader forening

FARVEL TIL FSL: Ca. 100 skoleledere har allerede smækket med døren og sagt farvel til Frie Skolers Lærerforening. Nu går konkurrentforeningen Ledere i Frie Skoler målrettet efter skolelederne, som de bedre kan repræsentere.

Skolelederforeningen Ledere i Frie Skoler, LIFS, søsætter nu en kommunikationskampagne, for at komme i dialog med utilfredse skoleinspektører og andre skoleledere, der overvejer at forlade Danmarks største forening for skoleledere på fri- og efterskoler, Frie Skolers Lederforening, FSL.

Ledere repræsenteres ikke godt nok
Efter de seneste ændringer af lederne og lærernes arbejdsopgaver og ansvar er det blevet meget tydeligt, at FSL ikke kan varetage begge parters interesser samtidig, som de forsøger i dag. De to parter har fået meget forskellige opgaver, løn og arbejdsvilkår. Her er det f.eks. problematisk, hvis en forening, der primært varetager skolelærernes interesser, også skal forhandle skoleledernes løn og rettigheder, der i højere grad bliver resultatorienteret. Det kan vi gøre meget bedre, fordi vi kun har én interessentgruppe, nemlig skolelederne, siger talsmand for Ledere i Frie Skoler, René Jacobsen.

FSL har i dag 10.200 medlemmer, hvoraf kun 8 procent er skoleledere. Over 100 skoleledere har forladt foreningen i kølvandet på lærerlockouten. Mange af dem henvender sig nu til Ledere i Frie Skoler.

Utilfredse skoleledere skifter forening
I løbet af den seneste måned har vi fået 15 procent flere medlemmer, fortrinsvis skoleledere fra FSL. Det er en markant stigning. Vi oplever, at mange skoleledere er utilfredse og ikke føler, at de bliver hørt. Derfor skifter de, siger René Jacobsen.

FSL: Opsplitning kan give konflikter
Hos FSL er man opmærksomme på utilfredsheden blandt skolelederne.

Det, at lærere og ledere kan være i samme forening, er med til at få tingene til at fungere på skolerne. Hvis vi splitter op, tror jeg, der vil blive flere konflikter, men det er på den anden side heller ikke i vores interesse at stå med en medlemsgruppe, som ikke føler sig som en del af fællesskabet, siger Uffe Rostrup, formand hos FSL til foreningens hjemmeside.

Billedtekst
"Vi kan bedre varetage skolelederes interesser, fordi vi kun har én interessentgruppe, nemlig skolelederne, siger talsmand for Ledere i Frie Skoler, René Jacobsen.


Læs mere her

tags: Danmark, kommunikation, skolelære, efterskole,

Dagens nyheder - Læs bla. om Exit-interview giver medarbejdere på vej ud luft for frustrationerne

Vi tør ikke tale engelsk, når kollegaen lytter med
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/vi-toer-ikke-tale-engelsk-naar-kollegaen-lytter-med-263 Mange danske medarbejdere vægrer sig ved at engelsk, fordi de frygter andre danskeres dom, oplever chefen for Global Diversity and Inclusion i Novo Nordisk. Jobfinder
Læs mere her

Exit-interview giver medarbejdere på vej ud luft for frustrationerne
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/exit-interview-giver-luft-frustrationer-264 Hos Dong Energy skal alle medarbejdere, som siger op, gennem et exit-interview. Det er 'god hygiejne' for en virksomhed, siger HR-direktøren. Jobfinder
Læs mere her

mandag den 24. juni 2013

Beskæftigelsesministeriet får ny departementschef

Peter Stensgaard Mørch er udnævnt som ny departementschef i Beskæftigelsesministeriet. Han kommer med en bred erfaring fra centraladministrationen, hvor han har ledelseserfaring fra både Finansministeriet, Sundhedsministeriet, Miljøministeriet og Beskæftigelsesministeriet.

Han har siden 2010 været afdelingschef i Beskæftigelsesministeriets departement. Før det kom han fra en stilling som kontorchef for Center for effektivisering og digitalisering i Finansministeriet.

Peter Stensgaard Mørch er født i 1975 og er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet, hvor han stadig er tilknyttet som censor. Han tiltræder den 1. august og afløser Bo Smith, der har valgt at stoppe som departementschef efter 15 år på posten.

Læs mere her

tags: 2010, Aarhus Universitet, Miljøminister,

Dagens nyheder - Læs bla. om Enkelhedens arkitekt bliver ved at bygge broer

Enkelhedens arkitekt bliver ved at bygge broer
Dissing+Weitling har netop vundet konkurrencen om designet af endnu en stor bro. Med på holdet er Danmarks mest erfarne broarkitekt, Poul Ove Jensen.
Læs mere her

søndag den 23. juni 2013

Højtuddannede giver virksomheder mere i overskud

Det kan betale sig for virksomheder at ansætte højtuddannede. Det viser en omfattende undersøgelse fra Center for Economic Business Research på CBS, som sætter kroner og ører på effekten af uddannelse

Højtuddannede går nemt hen og blive deres vægt værd i guld på det danske nationalregnskab. Den ekstra effekt ved at medarbejdere har en uddannelse svinger mellem 90.000 kroner om året for en kort teknisk uddannelse til mere end en million kroner for en lang sundheds- eller samfundsvidenskabelig uddannelse. Det viser beregninger CEBR på Copenhagen Business School fra foretaget for DJØF.

Hvis niveauet for uddannelse i Danmark løftes til en top 5 placering i OECD, er udsigterne ifølge beregningerne en stigning i bruttonationalproduktet på op til tre procent eller 43 milliarder kroner. Det svarer til en kopi af den kongelige opera i de 18 største, danske byer.

I undersøgelsen defineres højtuddannede bredere og inkluderer både korte- og mellemlange uddannelser og lange videregående uddannelser. Som eksempler på værdien ved højere uddannelse nævner rapporten, at for en familie, som køber et ældre hus og renoverer det, har det ekstra værdi, at det er en uddannet elektriker, som trækker elkablerne. På samme måde har det ekstra værdi for en dansk virksomhed, som opkøber udenlandske konkurrenter, at specialuddannede jurister kan gennemskue spidsfindigheder i kontrakten.

Fortjenesten ved mere uddannelse gøres ifølge analysen op i egeneffekt og fælleseffekt. Den første effekt er de ekstra penge i hånden for en virksomhed eller familie ved at bruge højere uddannet arbejdskraft, mens fælleseffekten er de ekstra penge det i alt giver samfundet i form af produktivitet, øget konkurrenceevne og vækst.

For flere oplysninger kontakt seniorrådgiver Henrik Fosse, CEBR, telefon 3815 3497 eller email hf.eco@cbs.dk eller presse

Læs mere her

tags: Danmark, uddannelse, regnskab, virksomhed, penge, produktivitet, videnskab, samfundsvidenskab, videregående uddannelse, arbejdskraft, konkurrence, elektriker,

Dagens nyheder - Læs bla. om Dansk firma skaffer autister job i USA

Dansk firma skaffer autister job i USA
Et dansk firma har stor succes med at skaffe autismeramte arbejde uden for Danmark.Foto: Kristian Sæderup
Læs mere her

lørdag den 22. juni 2013

Blended Learning er opskriften på værdiskabende lederudvikling

Efteruddannelse af ledere i 2013 handler om effektive læringskoncepter, skarpe undervisere og ny viden der kan omsættes til praksis med det samme.

15.000 afsluttede kursusforløb, heraf 4.000 på den populære mini MBA, er resultater, der taler for sig selv. Og årsagen til PROBANA Business Schools store succes, skal findes i arbejdet med det pædagogiske princip Blended Learning. Her kombineres e-læring, online opgaveløsning og evaluering med face-to-face-undervisning i et samlet forløb, så indlæring og output konstant optimeres.

Ledere i dag har ikke tid til teoritunge forelæsninger, der er mere karakterdannende end værdiskabende. Teori for teoriens skyld er historie. I stedet handler effektiv lederudvikling om at lære nyt for at forblive den bedste til opgaven og skabe resultater på bundlinjen.

PROBANA Business School har derfor specialiseret sig i at udvikle professionelle kursusmoduler, der hverken er tidskrævende eller økonomisk belastende. I stedet forenes det bedste fra den traditionelle uddannelsessektor med det private kursusmarked. Kursisterne hos PROBANA har en gennemsnitsalder på 35 år og opefter samt flere års ledererfaring, og for dem er universiteterne ikke et appellerende læringsmiljø.. Samtidig er andre private kursusudbyderes en- eller to-dags kurser ofte for korte og dyre i forhold til det output, den ambitiøse leder forventer. PROBANA Business School forener det bedste fra begge verdner i et attraktivt alternativ, og værdiskabelsen er ikke til at tage fejl af (http://www.probana.com/acitat.asp - læs kundeudtalelserne her).

Evaluering holder undervisere til ilden
Et af grundprincipperne i Blended Learning er et øget fokus på løbende at optimere kursusmodulerne. Derfor evalueres underviserne efter hver eneste kursusdag. Samtidig skræddersyes kurserne, så både datoer, undervisningsniveau og emner målrettes den enkelte kursist. Den gensidige forventningsafstemning er essentiel for at skabe de bedste rammer for resultatorienteret læring.

Flere end 100 eksterne undervisere er tilknyttet de forskellige uddannelser. Alle er anerkendte, værdsatte og førende kapaciteter indenfor netop deres felt. Både professorer, konsulenter, advokater, HR-chefer, erhvervspsykologer, direktører, sprogforskere, statsautoriserede revisorer, kommunikationseksperter m.fl. lægger navn til uddannelserne, og er dermed garanter for det høje niveau (http://www.probana.com/aomos.asp - se liste med undervisere her).

Komprimeret teori udvider horisonten med rekordfart
Samtidig har PROBANA Business School valgt selv at udvikle alt undervisningsmateriale for at sikre den rette kombination af teoretisk tyngde og praktiske værktøjer. Det teoretiske indhold suppleres løbende med aktuelle cases, hvor tunge lærebøger er erstattet med komprimerede introduktioner til de nyeste teorier og tendenser. Det giver den enkelte mulighed for at prioritere sine ressourcer og fordybe sig i relevante emner, mens andre får mindre opmærksomhed. Dermed er der skabt en både helstøbt og fleksibel læringsplatform, der effektivt klæder danske ledere og mellemledere på til at løse morgendagens udfordringer.

Med Blended Learning har PROBANA Business School udviklet et unikt produkt til det danske marked for resultatorienteret lederudvikling, og de meget flotte evalueringer fra kursister og virksomheder peger på, at Blended Learning vil være med til at sætte standarden for efteruddannelse i fremtiden.

Læs mere her

tags: direktør, økonomi, uddannelse, OB, 2013, virksomhed, efteruddannelse, kommunikation, kursusforløb, undervisning, sprog, undervisningsmateriale, miljø, værktøj,

Dagens nyheder - Læs bla. om Ups! Civilingeniører er alligevel ikke mindre værd end humanister

Minister lukker aktiveringshul
Beskæftigelsesministeren ændrer nu reglerne om den såkaldte jobrotation for at undgå en potentiel milliardudgift til det offentlige.
Læs mere her

Derfor gider talenterne ikke arbejde for dig
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/derfor-gider-talenterne-ikke-arbejde-dig-267 De skarpeste ingeniørhjerner er svære at holde på. Måske fordi du som leder gør alt det forkerte for at motivere dem. Læs her, hvad der i virkeligheden tænder dem. Jobfinder
Læs mere her

Mangler du ideer? Så tag på landet
Tag på landet, hvis du er idéforladt. Det er nemlig i mødet med nye kulturer, at kreativiteten blomstrer
Læs mere her

Gav ulovlige ordre for millioner
Forsvarets Materieltjeneste har ifølge eksperter brudt loven og givet millionordrer til leverandører, som ikke havde det bedste tilbud eller levede op til minimumskravene. Ministeren har kendt til sagerne uden at gribe ind.
Læs mere her

Ups! Civilingeniører er alligevel ikke mindre værd end humanister
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/ups-civilingenioerer-er-alligevel-ikke-mindre-vaerd-end-humanister-265 Dagbladet Information fejlfortolkede en analyse fra CBS og slog ingeniører i hartkorn med andre teknikere. I virkeligheden er ingeniører mindst lige så værdifulde som humanister. Jobfinder
Læs mere her

fredag den 21. juni 2013

Anbefaling fra ungdomsmøde: Luk arbejdsmarkedet ind i uddannelsessystemet

Hvis Danmark skal komme ungdomsledigheden til livs, er der behov for at lukke virkeligheden ind på uddannelserne via et tættere samarbejde mellem arbejdsmarkedet og uddannelsesinstitutionerne. Det mener 80 unge fra ungdomsorganisationer over hele landet, der i weekenden var samlet til ungdomsmøde på Christiansø, mens de voksne havde travlt med at diskutere politik på Folkemødet i Allinge.

"Det virkelighedsnære bør komme ind i uddannelsessystemet på alle niveauer, lige fra grundskolen til universitetet. Det kan blandt andet ske ved, at vejlederne på ungdomsuddannelserne kommer i rotation på arbejdsmarkedet, så de ikke kun sidder på kontoret og vejleder, men rent faktisk ved, hvad de vejleder om. Ligeledes skal vejlederne i folkeskolen have en mere central rolle og kende eleverne bedre, end det er tilfældet i dag, hvilket kan ske ved at gøre vejledning til en del af klasselærerfunktionen, siger Olav Hesseldahl fra ungdommens tænketank YouGlobe, initiativtager til Ungdomsmødet på Christiansø.

Arbejdsmarkedets parter bør konsekvent være til stede på uddannelserne fra start til slut, mener de unge, der ønsker at nå frem til en model, hvor lokale fagforeninger og virksomheder i samarbejde formidler og sikrer jobs i lokalsamfundet.

Gennem mere projektorienteret arbejde og individualiserede uddannelsesforløb ønsker vi at skabe en bedre, mere inkluderende og målrettet grundskole. Projektarbejdet skal foregå i samarbejde med arbejdsmarkedet, så eleverne får en idé om, hvordan undervisningen kan bruges i praksis, siger Olav Hesseldahl.

Ungdomsmødet på Christiansø var arrangeret af Ungdommens Tænketank Youglobe i samarbejde med 3F Ungdom, Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Vallekilde Højskole, Netværket Af Ungdomsråd og UP Ungdomsproduktion. Blandt de øvrige deltagere var repræsentanter fra Ungdommens Røde Kors, Yngre Sagen, Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, Venstre Ungdom, HK Ungdom, Det danske spejderkorps, tre ungdomsskoler, SF Ungdom, 3F Ungdom og Dansk Metal Ungdom.

Ungdomsmødet var finansieret af EU-programmet Aktive Unge og Foreningen Roskilde Festival.


Læs mere her

tags: Danmark, Venstre, tænketank, politi, HK, uddannelse, EU, 3F, fagforening, fagforening, Røde Kors, SF, Roskilde, virksomhed, folkeskole, organisation, undervisning, arbejdsmarked, Dansk Metal, uddannelsesinstitution, ungdomsskole,

Dagens nyheder - Læs bla. om Danmark i bund med lønstigninger

Flere fejl med udenlandske kolleger
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/sprogforviklinger-med-udenlandske-kolleger-sender-fejlraten-i-vejret-241 Hver femte ingeniør oplever, at der er flere ups'er og øv'er, når kolleger ikke taler dansk. Jobfinder
Læs mere her

Undersøgelse: Humanister er mere værd end ingeniører
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/undersoegelse-humanister-er-mere-vaerd-end-ingenioerer-262 IDAs formand kalder det et 'skævt billede af virkeligheden', når sammenligning konkluderer, at humanister har større værdi for en virksomhed end ingeniører. Jobfinder
Læs mere her

Danske lønninger har nået konkurrencedygtigt niveau
I forhold til konkurrenceevnen er lønniveauet ved at have fundet sit leje, men derfor skal danskerne dog ikke regne med lønfest lige med det første, vurderer eksperter.
Læs mere her

Danmark i bund med lønstigninger
Lønstigningerne herhjemme fortsætter med at tabe fart og er nu blandt de mindste i hele EU, viser nye tal.
Læs mere her

torsdag den 20. juni 2013

30.000 unge hverken i job eller under uddannelse i Region Hovedstaden

Ny analyse viser behovet for helt nye tiltag for at få regionens mest udsatte unge på ret kurs og en stor samfundsmæssig gevinst, hvis det sker.
30.000 unge uden uddannelse
Rundt omkring i Region Hovedstaden sidder ca. 30.000 unge mellem 15 og 30 år, som ikke har et job eller en uddannelse at tage hen til hver morgen.

Det viser en ny analyse fra Region Hovedstaden.

- Det store tal viser, at vi står over for en politisk udfordring af dimensioner. Vi kommer til at mangle disse unge til at skabe fremtidig vækst i regionens virksomheder, siger Marianne Stendell (S), formand for Udvalget for fremtidens uddannelse og forskning i Region Hovedstaden og fortsætter:

- Det koster vores samfund dyrt, da mange af dem ender i kontanthjælpssystemet eller som ufaglærte i usikre jobs. Jeg tror, vi skal sadle fuldstændig om, hvis vi skal lykkes med at få disse unge på ret køl igen.

8% af alle mellem 15 og 30
Den samlede gruppe udgør 8 procent af alle unge mellem 15 og 30 i hovedstadsregionen.

Stor økonomisk gevinst
Den samlede samfundsøkonomiske gevinst i hovedstadsregionen ved at nedbringe andelen af de 30.000 unge med fx 50 procent frem mod 2020 - vil ifølge analysens beregninger være ca. 12 mia. kr. i perioden frem mod 2030.

- Der er to væsentlige grunde til at gøre noget ved det her. Der er mange penge at spare for samfundet, men ligeså vigtigt er det at sikre, at denne store gruppe af unge kan se frem til et liv med lyse udsigter dvs. et liv med større livskvalitet og bedre jobmuligheder, siger Marianne Stendell.

Tre målgrupper i særlig risiko
Analysen peger på tre grupper af unge, som er i særlig risiko for at havne uden job eller uddannelse:

De sene startere
3.846 unge i alderen 15-17, der har grundskolen som højeste uddannelse, og som ikke er kommet i gang med en ungdomsuddannelse, og som hverken er i job eller uddannelse. Det er en gruppe, der kræver ekstra opmærksomhed, fordi det ikke er meningen, at man skal have sabbatår efter grundskolen.

De unge på standby
21.708 unge i alderen 18-30, der kun har bestået grundskolen, og som hverken er i job eller uddannelse, men som kan få kontanthjælp. De unge har ofte oplevet mange forskellige kontaktpersoner i form af sagsbehandlere, vejledere og jobkonsulenter.

De ufokuserede studenter
4.134 unge i alderen 22-30, som har en gymnasial uddannelse, men som ikke har brugt den endnu til hverken uddannelse eller i job.

Mangler vejledning og støtte
Halvdelen af gruppen har ikke haft kontakt med uddannelsessystemet, efter de blev studenter, og de øvrige er faldet fra de uddannelser, som de har forsøgt sig med. De ufokuserede studenter oplever ifølge analysen en mangel på vejledning og støtte.

På de unges præmisser
Analysen viser store forskelle fra kommune til kommune i indsatsen. Den viser også, at det er afgørende for den unge at blive mødt af en fast kontaktperson, der tager afsæt i den unges behov.

- Analysen giver en enestående mulighed for at sætte målrettet ind over for de unge. Det virker ikke med spredte indsatser. Vi skal have skabt et fælles værdigrundlag for, hvordan vi møder de unge og et system, hvor der er én indgang for den unge, siger Marianne Stendell og pointerer:

- Derfor ligger der en overordnet regional opgave i at sikre tæt koordination og samarbejde på tværs af kommune- og institutionsgrænser, hvor vi tager udgangspunkt i de gode eksempler.

Gode kræfter samles om løsninger
Derfor inviterer Region Hovedstaden 27. august regionens jobcentre, vejledningscentre, kommunalforvaltninger og uddannelsesinstitutioner til en konference, hvor nye effektive løsningsforslag kan udvikles og finde ejere.

Fakta:

Regionsrådet i Region Hovedstaden besluttede i Budget 2013 at få udarbejdet en analyse af unge uden job og uddannelse.
Analysen er lavet blandt de unge og så repræsentanter fra Ungdommens uddannelsesvejledningscentre, Studievalg og jobcentre, kommunalforvaltninger og uddannelsesinstitutioner.
Analysen er foretaget af konsulentvirksomheden PLUSS Leadership i samarbejde med analyseinstituttet Epinion og Center for Ungdomsforskning ved Danmarks Pædagogiske Universitet i første halvår af 2013.
Analysen viser, at ca. 30.000 unge i aldersgruppen 15 til 30 år hverken er i uddannelse eller job og kortlægger kerneudfordringerne i forhold til de unge og systemet omkring dem. Gruppen udgør 8 procent af de 15 til 30-årige i hovedstadsregionen.
Region Hovedstadens målsætninger er, at 95 % af en årgang gennemfører en ungdomsuddannelse og 60 % gennemfører en videregående uddannelse

Læs mere her

tags: Danmark, politi, økonomi, Regionsråd, uddannelse, 2013, 2020, 2020, virksomhed, hovedstad, penge, Region Hovedstaden, livskvalitet, jobmuligheder, uddannelsesinstitution, videregående uddannelse, jobcentre, jobkonsulent, samfundsøkonomi, Fakta,

Dagens nyheder - Læs bla. om Nu skal rådgiverne uddannes

Spørg om karriere: Hvordan får jeg min leder til at give mig efteruddannelse?
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/hvordan-kommer-jeg-igennem-med-efteruddannelse-235 Find tre gode argumenter for, hvordan din faglige udvikling kan blive til gavn for virksomheden, lyder et af rådene fra Jobfinders karrierepanel. Jobfinder
Læs mere her

Haldor Topsøe får sin egen sten foran Ingeniørhuset
Henrik Topsøe: »Far vi ville være glad for at blive den første rockstjerne-ingeniør«.
Læs mere her

Så er det slut med at være IAK-medlem
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/saa-er-det-slut-med-vaere-iak-medlem-256 De to a-kasser, IAK og AAK, fusionerer om halvanden uge. De har sendt deres gamle navne på museum og døbt den nye fælles a-kasse: Akademikernes. Jobfinder
Læs mere her

Nu skal rådgiverne uddannes
Nyt kursus på Københavns Universitet skal gøre de studerende bekendte med den hastigt voksende konsulentbranche.
Læs mere her

onsdag den 19. juni 2013

Asger Aamund gæsteforelæser på PROBANAs Mini MBA

Asger Aamund er blandt de mange kendte forelæsere, som deltagerne kan opleve i efteråret på PROBANAs Mini MBA.

Udover selve undervisningen på Mini MBAen kan du - Som deltager på Mini MBAen - Se frem til 12 specialindkøbte gæsteforelæsninger med landets mest kendte foredragsholdere, heriblandt Asger Aamund, Kjeld Hillingsø, Alfred Josefsen, Christian S. Nissen, Stine Bosse, Klaus Lund, Christian Waldstrøm, mfl. Læs med om Mini MBA her - http://minimba.dk/

Asger Aamund er i dag formand for bestyrelsen i Bavarian Nordic og er administrerende direktør for A. J. Aamund A/S, et holdingselskab, der har specialiseret sig i bioteknologi. Han er tidligere administrerende direktør for Ferrosan, en dansk industrikoncern med aktiviteter inden for bl.a. medicinalområdet. Asger Aamund er formand for bestyrelsen i Rehfeld Partners A/S samt medlem af bestyrelsen i A. J. Aamund A/S. Han er desuden formand for Alzheimerforskningsfonden. Læs mere om Mini MBA uddannelsen på: http://minimba.dk/

Asger Aamunds er kendt for hans mangeårige ledelseserfaring fra den danske og international farmaceutiske industri. Som en af pionererne inden for dansk biotek har han været med omkring opbygningen, børsnoteringen og kommercialiseringen af flere virksomheder, og han har stor erfaring med samarbejder og aftaler inden for den internationale farmaceutiske branche. Tilmeld dig allerede i dag, og få adgang til uddannelsesplatformen, som giver dig adgang til networking og pensum materiale. Læs med på - http://minimba.dk/

Læs mere her

tags: direktør, uddannelse, OB, medicin, virksomhed, teknologi, undervisning, bioteknologi,

Dagens nyheder - Læs bla. om Unge tager det tunge slæb på arbejdspladserne

Mærsk-reder stadig langt fra havn
Strategiskifte og ny alliance kan hjælpe Maersk Line godt på vej, men dyre skibe og konkurrencemyndigheder kan sænke projektet.
Læs mere her

Ledere knokler løs for at kunne holde ferie
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/ledere-knokler-loes-kunne-holde-ferie-250 Mere end halvdelen af de danske chefer belaver sig på et par ekstra travle uger op til sommerferien. Det viser en endnu ikke offentliggjort undersøgelse fra Lederne. Jobfinder
Læs mere her

Danmarks største spiludvikler fyrer halvdelen
http://www.version2.dk/artikel/danmarks-stoerste-spiludvikler-fyrer-halvdelen-52565 Tæt ved halvdelen af medarbejderne står til at miste deres job som følge af en kraftig nedskæringsrunde hos spilfirmaet IO Interactive Version2
Læs mere her

Operasanger: Sådan aktiverer du din indre Clint Eastwood
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/saadan-aktiverer-du-din-indre-clint-eastwood-249 Har du svært ved at vinde gehør for dine ideer, bliver du nervøs og anspændt før et vigtigt møde, så læs her operasanger Vibeke Krogsgaards råd til at styrke din personlige fremtoning. Jobfinder
Læs mere her

Unge tager det tunge slæb på arbejdspladserne
Yngre medarbejdere bruger en stor del af deres arbejdstid på at løfte og bære, viser undersøgelse. Det bekymrer forsker og arbejdsmiljørådgiver.
Læs mere her

tirsdag den 18. juni 2013

Kommuner kræver lærepladser hos leverandører

Kommunerne kan blive den store joker i spillet om at skaffe flere metallærlinge en læreplads ved at kræve lærepladser hos de firmaer, der byder på offentlige opgaver

Nye hjælpepakker og bonusordninger vil ikke skaffe væsentligt flere lærepladser i industriens virksomheder. Det er Dansk Industri og Dansk Metal enige om. Til gengæld kan lærlingene måske få hjælp fra en uventet kant, nemlig kommunerne. For de kan stille krav til virksomheder, der vil arbejde for dem, om at de skal have et vist antal lærlinge for at kunne byde på opgaven.

KL bakker op
Kravet om lærepladser hos virksomhederne kan indskrives som såkaldt sociale klausuler i udbudsbetingelserne. Og det bør kommunerne gøre, siger formand for KL s arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalg, Erik Nielsen (S:

- Det er både rimeligt og nødvendigt at forsøge at skaffe flere lærepladser ad den vej. Hvis de unge ikke kan gennemføre deres uddannelse, står vi om lidt med en masse unge langtids-ledige og en alvorlig mangel på faglærte. Derfor er det i alles interesse at hjælpe til, siger Erik Nielsen til metallærlingenes fagblad, MUM.

Både Århus og Københavns kommuner har bebudet, at de vil stille krav om lærepladser hos entreprenører og leverandører, der vil arbejde for de to kommuner.

Læs historien i lærlingebladet MUMs tema om lærepladser på vores hjemmeside.

Bladet udkommer onsdag 09. december 2009.

Læs mere her

tags: 2009, København, hjælpepakke, Århus, uddannelse, december, Dansk Industri, virksomhed, arbejdsmarked, lærling, Dansk Metal, kaffe,

Dagens nyheder - Læs bla. om Ledige føler sig set ned på

Almenvellets nye byggematador
Kritikere finder det uklædeligt, at Jesper Nygård bytter sin formandspost i Realdania ud med titlen som adm. direktør samme sted. Han har forståelse for kritikken, men fastholder. at valget faldt på den bedst egnede.
Læs mere her

Jobfinder får nyt mobilsite og iPhone-app
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/jobfinder-faar-nyt-mobilsite-og-iphone-app-233 Jobsøgningen på mobilen bliver lettere med Jobfinders nye mobilsite og den nyudviklede app til iPhone. Jobfinder
Læs mere her

»Man opgiver at fortælle jokes af frygt for, de måske ikke bliver forstået«
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/man-opgiver-fortaelle-jokes-af-frygt-de-maaske-ikke-bliver-forstaaet-239 Hver fjerde ingeniør oplever, at det sociale samvær lider under kolleger, der ikke taler dansk, viser en undersøgelse fra Ingeniørforeningen. Jobfinder
Læs mere her

Ledige føler sig set ned på
Fire ud af ti ledige føler sig set ned på, fordi de er ledige. Følelsen af at være ugleset kan gøre det sværere for ledige at få arbejde, lyder det fra fagforbund og forsker.
Læs mere her

mandag den 17. juni 2013

Ny universitetsliste til udlandsstipendium

Flere europæiske og færre amerikanske universiteter er på listen over universiteter, hvor danske studerende kan tage deres udlandsstipendium med til.

Danske studerende skal have mulighed for at læse på de bedste universiteter i verden. Udlandsstipendieordningen åbner dørene for mange studerende, som kan få taxametertilskuddet og SU med til udlandet, så de økonomiske barrierer mindskes, siger videnskabsminister Helge Sander.

I det seneste år er der kommet flere højt rangerede vesteuropæiske universiteter på THES (TIMES Higher Educational Supplement) og færre nordamerikanske. Dette betyder, at der i 2009 er kommet fire universiteter mere på universitetslisten fra det tidligere Vesteuropa, samtidig med at der nu er seks færre universiteter fra Nordamerika med på universitetslisten. Fra den øvrige del af verden er der kun sket små ændringer.

Universitetslisten opdateres hvert år, når THES offentliggør en ny ranking-liste. Formålet med listen er at sikre, at danske studerende kan få udlandsstipendium til uddannelser på verdens bedste universiteter.

Det er muligt at få udlandsstipendium til de 100 bedst placerede universiteter fra THES ranking-listen samt det bedste universitet fra hvert af de lande, der har universiteter i top 400, men ingen universiteter i top 100. Universitetslisten er udvidet ud over top 100 for at give udlandsstipendieordningen en bredere geografisk dækning.

Det første år efter ordningens indførelse i juli 2008 læste 855 studerende i udlandet ved hjælp af udlandsstipendieordningen. Jeg håber, at endnu flere i fremtiden vil benytte sig af tilbuddet, siger Helge Sander.

Faktaark - Ændringer i universitetslisten til udlandsstipendium :
http://vtu.dk/nyheder/aktuelle-temaer/2009/ugens-tal/endringer-i-universitetslisten-til-udlandsstipendium

Læs mere her

tags: euro, 2009, 2008, økonomi, uddannelse, Helge Sander, udland, videnskab, videnskabsminister, studerende, Fakta,

Dagens nyheder - Læs bla. om Elever lærer at gå på arbejde

Elever lærer at gå på arbejde
Sygefraværet for sosu-assistent-elever var gennemsnitligt på fem uger, nu har kommunen bragt det ned.Foto: Asger Ladefoged
Læs mere her

søndag den 16. juni 2013

Mange firmaer skærer ned på efteruddannelse

Ny international undersøgelse giver et tankevækkende og bekymrende indblik i situationen ude på de nordeuropæiske arbejdspladser. På trods af stort behov - og en stor interesse for - kompetenceudvikling, har mange ikke fået bevilliget den nødvendige efteruddannelse i 2009.

FindCourses Global foretog i november en online undersøgelse blandt erhvervsaktive på fire markeder Danmark, Sverige, Finland og England. Resultaterne viser tydeligt, hvordan krisen har tvunget mange nordeuropæiske virksomheder til at skære i budgetterne for efteruddannelse. 53% af de adspurgte udtaler, at de slet ikke har deltaget på nogen kompetenceudvikling i løbet af 2009.

Fredrik Andersson, Informationschef for FindCourses Global, udtaler

"Resultaterne går heldigvis direkte imod, hvad vi ser generelt blandt besøgerne på vores søgetjenester, hvor 2009 faktisk har været vores travleste år nogensinde. Undersøgelsen er dog stadig værd at bide mærke i, selvom vi bestemt ikke håber det er et tegn på en længerevarende trend. Industriens analyser har gentagende gange vist, hvordan investering i medarbejderudvikling hænger direkte sammen med firmaers produktivitet og innovation."

Fredrik Andersson fortsætter, Vigtigheden af kompetenceudvikling er ikke til at komme uden om heller ikke i krisetider. Nordeuropæiske lande, der hele tiden bliver presset på prisen, har brug for et vedvarende kompetenceløft, så de kan bibeholde konkurrenceevnen.

www.finduddannelse.dk - der lancerede i april sidste år - hjælper HR afdelinger med at bruge kompetenceudvikling strategisk, og sætter desuden erhvervsaktive i kontakt kursusudbydere. Flere og flere ansatte tager i dag ansvar for deres egen kompetenceudvikling.

Mere en 360.000 erhvervsaktive har i løbet af 2009 brugt finduddannelse.dk til at finde efteruddannelse.

Læs mere her

tags: England, Danmark, euro, 2009, Sverige, uddannelse, virksomhed, produktivitet, Finland, kompetenceløft, kompetenceudvikling, efteruddannelse, medarbejderudvikling, strategi, konkurrence, innovation,

lørdag den 15. juni 2013

Dansk virksomhed tager del i svensk innovativ vækstsucces

Søgetjenesten FindCourses Global er udpeget som en af Europas hurtigst voksende og mest innovative virksomheder i e-learning-sektoren. Vækstsuccesen inkluderer den hurtigt voksende danske søgetjeneste finduddannelse.dk. Det uddannelsesteknologiske selskab Edxus Group præsenterer sammen med IBIS Capital sin top 20 liste på den årlige begivenhed EdTech 20 i London den 14. juni.

Den svenskfødte søgetjenestes mission er enkel og målbar. Vi hjælper virksomheder og fagfolk til at finde den rette uddannelse. Vi har tidligere modtaget priser som den svenske Gazelle fra Dagens Industri, men EdTech 20 er endnu større og giver os en velfortjent international anerkendelse, siger Mattias Säker, CEO utbildning.se.

Mattias mener, det har været en fordel for virksomheden, at den i stedet for at bygge et globalt brand i sin internationale ekspansion, har valgt at arbejde med lokale brands på hvert marked herunder den danske søgetjeneste finduddannelse.dk, der drives af datterselskabet Finduddannelse Danmark.

Finduddannelse Danmark er begejstret over den flotte nominering. Vi er stolte over nomineringen. Det er en fundamental del af vores virksomhedsstrategi og kultur at konstant tænke i nye løsninger og udvikle vores produkter i tråd med moderne it-brugeres behov. Nomineringen bekræfter os i, at vi skal blive ved med udfordre os selv og vores produkter , siger Jesper Petersen, direktør for Finduddannelse Danmark.

Nomineringer til EdTech 20 er gået til virksomheder i hele Europa. Virksomhederne er vurderet af et brancheførende panel, der har set på faktorer som: Innovation, markedseffekt og omsætningsvækst i det forløbne år.

###

Finduddannelse Danmark står bag søgetjenesten finduddannelse.dk, der samler markedet for kurser og efteruddannelse. Med godt 4000 kurser formidler Finduddannelse Danmark hver dag kontakten mellem hundredvis af private og offentlige kursusudbydere og potentielle kursister.

FindCourses Global indgår i Educations.com Media Group, som i dag har ca. 100 medarbejdere fordelt i virksomheder i Norge, Danmark, Finland, Storbritannien, Tyskland og Holland

FindCourses Global er i fortsat udvikling og har en ambition om at være en milliard virksomhed i løbet af de kommende 5 år.

Mattias Säker vil modtage prisen ved ceremonien på London Business School, fredag den 14. juni.

Læs mere her

tags: Danmark, Norge, Tyskland, Europa, Storbritannien, Holland, direktør, uddannelse, London, datterselskab, omsætning, virksomhed, nominering, teknologi, Finland, efteruddannelse, strategi,

Dagens nyheder - Læs bla. om Brdr. Lund Madsen: Rank ryggen ingeniører. Det er jer, det hænger på

Her er Løkkes hemmelige klub
Oppositionen holder ugentlige kaffemøder for at koordinere angreb på Helle Thorning-Schmidts regering
Læs mere her

Ung ingeniør nummer to i Europa: »Man bliver lidt jysk«
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/ung-ingenioer-nummer-i-europa-man-bliver-lidt-jysk-245 34-årige Anne Rosborg fra Cowi har netop vundet andenpladsen i konkurrence om årets unge europæiske rådgiver. Hun hædres blandt andet for sin evne til at skabe holdånd. Jobfinder
Læs mere her

Brdr. Lund Madsen: Rank ryggen ingeniører. Det er jer, det hænger på
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/brdr-lund-madsen-rank-ryggen-ingenioerer-det-er-jer-det-haenger-paa-243 Video: Se Anders og Peter Lund Madsens forsøge sig med tre gode råd til ingeniører. Jobfinder
Læs mere her

fredag den 14. juni 2013

Klimaet kræver at vi uddanner os

Vil du gerne medvirke til, at Danmark både nationalt og internationalt kan nedbringe energiforbruget og dermed på sigt kunne bidrage med at opretholde et mere bæredygtigt og CO2-neutralt miljø, kan du vælge at uddanne dig til energiteknolog. KEA Københavns Erhvervsakademi udbyder energiteknologuddannelsen fra sommeren 2010 og der er allerede mange forespørgsler på uddannelsen.

Du kan nu uddanne dig til energiteknolog på Sjælland. Københavns Erhvervsakademi udbyder uddannelsen fra sommeren 2010. I de øvrige dele af Danmark kan du også blive uddannet energiteknolog, bl.a. på erhvervsakademierne Dania, Midtvest, Lillebælt samt 3 øvrige steder i landet.

Der er brug for energiteknologer, da de kan opbygge og optimere energiforbruget i byggetekniske installationer. Det er en vigtig faglig kompetence i dag, da det populært sagt ikke kun handler om skrue ned for varmen, men også at gøre det på det rigtig tidspunkt. Energiteknologer kan styre denne proces effektivt.

Produktion af alternative og nye energiformer er en del af uddannelsens indhold. Det vil sige, at udover håndtering af og rådgivning om energirigtige byggetekniske løsninger vil en energiteknolog også beskæftige sig med den nyeste viden om bl.a. tekniske energibesparende foranstaltninger i både bebyggelse og industri. Innovative løsninger inden for energioptimering i fx klimaanlæg, luftvarme anlæg og varmepumper mm. vil være i fokus.

Fakta:
Energiteknolog er en erhvervsakademiuddannelse, der tager to år. Med uddannelsen kan man blandt andet søge arbejde i virksomheder, der beskæftiger sig med bygningsinstallationer eller procesanlæg. Der er også jobs som energirådgiver inden for kommunale og statslige områder, som beskæftiger sig med tekniske installationer.

Læs mere her

tags: Danmark, 2010, København, uddannelse, Sjælland, energiforbrug, virksomhed, Lillebælt, energi, Københavns Erhvervsakademi, miljø, Fakta,

Dagens nyheder - Læs bla. om Stadil senior er både eventyrer og opkøbsekspert

Verdens teknologi-top samles i Danmark
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/verdens-teknologi-top-samles-i-danmark-242 Danmark får til september for første gang besøg af Singularity Universitys teknologi-spåmænd. Fem af de dygtigste folk inden for fremtidens teknologier forudsiger udviklingen på seminar hos IDA. Jobfinder
Læs mere her

Stadil senior er både eventyrer og opkøbsekspert
Stadil-familien har benyttet krisen til ekspansion og har netop vist, at den har appetit på mere. 68-årige Thor Stadil er familiekoncernens opkøbsspecialist.
Læs mere her

torsdag den 13. juni 2013

A-kasserne leverer varen, mens DA leverer røverhistorier

Der er ikke hold i påstanden, når arbejdsgiverne påstår, at de ikke kan få besat ledige job.

Dansk Arbejdsgiverforening har de seneste dage genoplivet deres kampagne mod de faglige A-kasser. A-kasserne leverer ikke varen, så virksomhederne får ikke dækket deres behov for arbejdskraft, hedder det sig. Kun hvert femte job bliver formidlet af A-kasserne, og virksomhederne forsøger forgæves at skaffe medarbejdere.

Budskabet bakkes igen og igen op af forskellige arbejdsgivere, der beredvilligt fortæller, at de har søgt medarbejde uden held. Problemet er bare, at de omtalte arbejdsgivere sjældent har slået job op, ikke har lagt dem på jobnet.dk (beskæftigelsessystemets centrale jobportal) eller taget kontakt til A-kasserne.

Torben Poulsen, leder af Dansk Metals A-kasse, afviser DA's påstande.
- Det er simpelthen kampagnejournalistik og mikrofonholderi af værste skuffe, når DA s adm. direktør Jørn Neergaard Larsen og et nøje udvalgt kor af arbejdsgivere får lov til at tegne virkeligheden. Hver eneste gang vi i Dansk Metal har set disse eksempler i medierne, har vi taget kontakt til virksomheden, hvis den ligger inden for vores brancher. Og faktum er, at eksemplerne ikke holder vand, siger chefen for Metals A-kasse Torben Poulsen.

Seneste eksempel kunne læses i Berlingske den 7. juni 2013. Her fortalte adm. direktør Flemming Andreassen fra virksomheden Rolf Schmidt Industri Plast i Kolding, at Metals A-kasse ikke kunne finde kvalificeret arbejdskraft. Avisen har dog ikke ment, at det var nødvendigt at kontrollere den oplysning.

- Faktum er, at vi to gange i starten af året har været i kontakt med den konkrete virksomhed - den 8. januar og den 4. marts. Begge gange var meldingen, at virksomheden ikke aktuelt havde brug for at ansætte flere medarbejdere, siger Torben Poulsen, der påpeger, at det ligner et orkesteret angreb på A-kassernes kompetencer.

- Alene siden årsskiftet har vi i Dansk Metal formidlet langt over 1.000 job til danske industrivirksomheder. De fleste virksomheder har vi et rigtig godt forhold til, og derfor er det med hovedrysten, vi ser på DA s udmeldinger, slutter Torben Poulsen.

Metals A-kasse i Kolding var i kontakt med Rolf Schmidt Industri Plast d. 8. januar 2013, hvor produktionschefen sagde, at der p.t. ikke var behov for yderligere medarbejdere. Det blev aftalt, at Metals A-kasse skulle vende tilbage i starten af marts 2013.

Den 4. marts 2013, da Metals A-kasse tog kontakt igen, var meldingen den samme, hvorfor det blev aftalt, at virksomheden bare skulle tage kontakt, hvis der opstod behov for nye medarbejdere.

Læs mere her

tags: Dansk Arbejdsgiverforening, direktør, 2013, portal, Kolding, virksomhed, A-kasse, journalist, jobportal, arbejdsgiver, Dansk Metal, arbejdskraft, beskæftigelse, kaffe,

Dagens nyheder - Læs bla. om 12 veje til at droppe overspringshandlinger

Spørg om karriere: Hvordan bliver jeg leder?
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/hvordan-bliver-jeg-leder-196 Tre ud af fire ledere rekrutteres internt i virksomheden, så det er et godt sted at begynde, råder Jeanette Svendsen fra Jobfinders karrierepanel i sit svar. Jobfinder
Læs mere her

12 veje til at droppe overspringshandlinger
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/12-veje-til-droppe-overspringshandlinger-222 Jurgen Wolff, forfatter, underviser og hypnotisør, giver råd til at påvirke opgaven, som du springer over, så du alligevel får den løst. Jobfinder
Læs mere her

onsdag den 12. juni 2013

Studerende: Venstre må have spist søm

Venstre lægger op til et brud med en af de mest centrale danske værdier i vores velfærdssamfund nemlig princippet om gratis uddannelse udtaler formand for Danske Studerendes Fællesråd Jakob Ruggaard som reaktion på Venstres forslag om at nedsætte en hurtigarbejdende kommission der skal se på muligheden for at indføre brugerbetaling i Danmark.

Jakob Ruggaard mener at et opgør med princippet om gratis uddannelse vil være direkte samfundsskadeligt og ødelæggende for uddannelsesniveauet i Danmark.

En af de største styrker ved vores samfund er at vi er i stand til at uddanne så mange til et så højt niveau. Det ødelægger vi, hvis vi bryder det danske princip om gratis uddannelse. siger Jakob og fortsætter:

De må have spist søm i Venstre. Vores samfund får brug for mere veluddannet arbejdskraft på alle niveauer i fremtiden ikke mindre. Derfor er det helt uforståeligt at Venstre vil gøre op med den gratis adgang til uddannelse i Danmark.

Jakob Ruggaard understreger at brugerbetaling vil skabe mere ulighed i det danske uddannelsessystem.

Det brugerbetaling helt konkret betyder, er jo at alle de danske studerende og familier må flække sparegrisen, og overveje om de har råd til uddannelse. Det vil afholde mange fra at uddanne sig og udfordre ligheden på vores danske uddannelser.

Læs mere her

tags: Danmark, Venstre, uddannelse, brugerbetaling, studerende, arbejdskraft,

Dagens nyheder - Læs bla. om Ingeniørvirksomheder tror på fremgang

Milliardær-klubben prøver igen på Vestegnen
Denne gang er den god nok. Aldo Petersen, medlem af Milliardærklubben, har endelig bemægtiget sig indflydelse i Brøndby IFs bestyrelse.
Læs mere her

Svær vej for ny bestyrelseslov
Andelen af kvinder i de danske bestyrelser har ikke rokket sig ret meget det seneste år, viser en rapport fra den internationale konsulentvirksomhed Alexander Hughes.
Læs mere her

Sådan får vi flere kvinder i bestyrelserne
Der skal stilles skarpt på, hvad det rent økonomisk betyder at få flere kvinder med i virksomhedernes bestyrelser. Mangfoldigheden skal være en del af samtlige bestyrelsesmøder i virksomhederne, siger tidligere reder i A.P. Møller, Thomas Thune Andersen.
Læs mere her

24 år og i første job: »Det nytter ikke, at jeg formulerer mig som én i 3. klasse«
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/24-aar-og-i-foerste-job-det-nytter-ikke-jeg-formulerer-mig-som-en-i-tredje-klasse-234 Nyuddannede Mette Svane Lassen har masser af fagrelevant erfaring at trække på i sin nytiltrådte stilling som projektingeniør i Niras. Til gengæld har hun skulle oppe sig på det sproglige. Jobfinder
Læs mere her

Ingeniørvirksomheder tror på fremgang
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/ingenioervirksomheder-tror-paa-fremgang-231 Langt de fleste ingeniørvirksomheder har udsigt til fremgang i økonomien, viser undersøgelse. 43 procent forventer at ansætte flere ingeniører. Jobfinder
Læs mere her

tirsdag den 11. juni 2013

L?Oréal populær arbejdsgiver blandt nordiske studerende

Forrest blandt FMCG virksomheder

Når 48 000 nordiske universitetsstuderende skal vælge deres foretrukne arbejdsgiver, ligger L Oréal højt på listen. L Oréal er nr. 7 på den samlede liste blandt økonomistuderende, hvilket betyder at L Oréal er en af de populæreste arbejdsgivere blandt universitetsstuderende i de nordiske lande.

De virksomheder, der ligger højt på listen, forbindes med gode karrieremuligheder og innovation, og det er vigtigst for de talentfulde unge i dag på deres vej ud på arbejdsmarkedet , siger Claes Peyron, Direktør i Sverige og Global Head of Insight for Universum.

L Oréal ligger bedst placeret blandt FMCG* virksomheder i 2013 undersøgelsen førende på sit felt.

Universums undersøgelse blandt studerende i de nordiske lande foretages årligt og spørger til karriere, ansættelse og fremtiden, og er dermed en hjælp til arbejdsgivere i de nordiske lande til at forstå og kommunikere med potentielle kommende medarbejdere. Resultaterne er baseret på Universums analyser blandt studerende i 2013, der er blevet besvaret af 47 900 studerende fra top universiteter i Sverige, Danmark, Norge og Finland.

Se de samlede lister på http://www.universumglobal.com/IDEAL-Employer-Rankings/Nordic-Top-50

Besøg venligst http://careers.loreal.com for information om L Oréals virksomhedskultur og karrieremuligheder.

(*FMCG = Fast Moving Consumer Goods)


Læs mere her

tags: Danmark, Sverige, Norge, økonomi, 2013, virksomhed, Finland, arbejdsgiver, ansættelse, arbejdsmarked, universitetsstuderende, studerende, innovation,

Dagens nyheder - Læs bla. om Derfor skal du bede om en anbefaling på vej ud

Akademikerjob siver fra land til by
Over to tredjedele af jobbene til højtuddannede ligger nu i hovedstadsregionen og det østlige Jylland fra Kolding og op til Viborg. Totalt set ville de to områder have 105.000 færre arbejdspladser, hvis jobbene i Danmark var fordelt som for 20 år siden.
Læs mere her

Succesrig Tryg-boss møder modstand
Morten Hübbe har så meget fart på forretningen Tryg, at han risikerer at føre virksomheden ind i imageproblemer, der minder om Danske Banks.
Læs mere her

Sådan skriver du den bedste anbefaling
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/saadan-skriver-du-den-bedste-anbefaling-211 En god anbefaling skal fortæller, hvorfor personen ikke længere er ansat, og give et klart billede af vedkommende som medarbejder. Jobfinder
Læs mere her

Derfor skal du bede om en anbefaling på vej ud
http://karriere.jobfinder.dk/216 En god anbefaling kan gøre en forskel i situationer, hvor din ansøgning vejes imod én uden anbefaling. Jobfinder
Læs mere her

mandag den 10. juni 2013

Sander til kamp imod fup-universiteter

Videnskabsminister Helge Sander ønsker universitets-titlen beskyttet for at komme diplom-fabrikker til livs

Universitets-betegnelsen skal i fremtiden være beskyttet her i Danmark, så kun institutioner med lovhjemmel hertil kan anvende titlen.

Vi kan ikke i Danmark acceptere 'fup-universiteter' og 'diplom-fabrikker,' Derfor vil jeg stille forslag i Folketinget om at ændre lovgivningen, så retten til at anvende titlen universitet fremover skal være beskyttet, siger videnskabsminister Helge Sander.

Dermed bliver det nemmere for de studerende at overskue uddannelsestilbuddene og undgå at bruge tid på og betale for ikke-komptencegivende undervisning.

Forhåbentlig kan initiativet også bidrage til at styrke udlandets i forvejen solide tillid til danske eksamenspapirer, når man absolut ikke behøver at være i tvivl om kvaliteten, hvis der er tale om et eksamenspapir fra et universitet i Danmark.

Forslag til ændring af universitetsloven er netop nu i høring, og kan ses her

Læs mere her

tags: Danmark, retten, uddannelse, portal, lovgivning, Folketinget, Helge Sander, udland, videnskab, undervisning, videnskabsminister, studerende, Fakta,

søndag den 9. juni 2013

Stor vækst i efteruddannelse 2010

Allerede nu har mange af landets førende virksomheder og organisationer tilkendegivet, at de vil satse meget på efteruddannelse i 2010. Det er en tydelig og logisk strategi med henblik på at skabe mere engagerede og kompetente medarbejdere, som kan løfte større og nye opgaver.

Aktiv Kurser / Probana er blandt landets førende uddannelsesudbydere indenfor ledelse, HR og kommunikation. Uddannelserne er udarbejdet sammen med landets førende fagfolk, eksperter og anerkendte undervisere fra de videregående uddannelser og erhvervslivet og indeholder den skarpeste viden og inspiration.

Fri adgang til uddannelse og netværk
Uddannelserne er e-learning baserede, hvormed man har adgang til uddannelsen 24 timer i døgnet samt mulighed for at netværke med alle ledere, mellemledere og personaleansvarlige i større danske virksomheder. Blandt andet via vores Karriereforum, hvor du har kontakt til vores kursister og netværksdeltagere.

Se mere på www.probana.com/akursuskatalog.asp

Læs mere her

tags: 2010, uddannelse, virksomhed, erhvervslivet, efteruddannelse, Probana, kommunikation, strategi, organisation, videregående uddannelse,

Dagens nyheder - Læs bla. om Udenlandske specialister får toplønninger i Danmark

Cepos vil have seniorjobordningen afskaffet
Seniorjobordningen bør afskaffes ved de kommende kommuneforhandlinger, anbefaler den borgerligt-liberale tænketank Cepos.Foto: Torben Christensen
Læs mere her

Udenlandske specialister får toplønninger i Danmark
Amerikanere, briter, svenskere og nordmænd tjener styrtende på at arbejde i kort tid i Danmark, viser ny opgørelse.Foto: GEORGES GOBET
Læs mere her

lørdag den 8. juni 2013

CPH WEST-elever vinder PRAKTIK-TAK-kampagne

25.000 kr. var belønningen til eleverne fra merkantil Voksen Taastrup, da de vandt for bedste oplæg til en praktikpladskampagne, udskrevet af HK Ungdom.

Præmien blev overrakt til elverne ved et arrangement torsdag den 10. december 2010, og det var en flok glade elever, der vendte tilbage til skolen med den store check under armen. Elevernes kampagne handler om den fiktive Nikolaj, som lige har afsluttet sit merkantile grundforløb, men som ikke kan finde en praktikplads. En meget følelsesladet kampagne, - "som ramte lige midt i juryens hjerter."

Afdelingsleder Gitte Høygaard Larsen fra CPH WEST i Taastrup var naturligvis stolt af eleverne og de involverede undervisere.

Det er selvfølgelig vildt flot, at eleverne hiver en førsteplads hjem med deres kampagne, og det er jo et rigtig vigtigt område at få belyst lige nu. Praktikpladssituationen er fuldstændig afgørende for vores merkantile elever og for erhvervsuddannelserne generelt. Derfor er det dejligt, at eleverne selv kan være med til at råbe erhvervslivet op, så vi kan få flere praktikpladser.

PRAKTIK-TAK
HK Ungdom skød den 19. oktober 2009 en kampagne i gang for at sætte fokus på praktikpladssituationen i Danmark, fordi mere end 6.000 unge står uden en praktikplads og dermed uden mulighed for at færdiggøre deres uddannelse. Tallet er stigende, og ved årsskiftet forventes tallet at være 10.000.

Under sloganet PRAKTIK-TAK! vil HK Ungdom Hovedstaden motivere virksomheder, forældre og selvfølgelig de unge selv til aktivt at gå ind i kampen for at skaffe flere praktikpladser.

Læs mere her

tags: Danmark, 2009, 2010, HK, uddannelse, december, virksomhed, erhvervslivet, erhvervsuddannelser, praktikplads, kaffe,

Dagens nyheder - Læs bla. om Kun hver femte får job via jobcenter

Forbund langer ud efter virksomhed efter jobcenterkritik
Dansk Metal anfægter udtalelser fra virksomheden Rolf Schmidt Industri Plast om, at der er mangel på kvalificerede industriarbejdere i trekantsområdet.
Læs mere her

Rektorer efterlyser ny eksamen
Gymnasiereformen kræver, at der skal undervises i innovation, men der må ikke eksamineres i det. Det har fået fl ere rektorer til at råbe vagt i gevær.
Læs mere her

Drømmen om fælles pensionskasse for ingeniører brast
Formanden for civilingeniørernes pensionskasse, DIP, ærgrer sig over, at ISP har indgået aftale med AP Pension - der er dyrere end DIP.
Læs mere her

Karrieren får et skub, når kollegaen taler udenlandsk
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/karrieren-faar-et-skub-naar-kollegaen-taler-udenlandsk-219 Ikke-dansktalende kolleger gavner karriere og faglig udvikling, viser IDA-analyse. Hos NOV Flexibles kunne de ikke forestille sig en hverdag udelukkende på dansk. Jobfinder
Læs mere her

Ingeniørpensionskasse slår sig sammen med AP Pension
Pensionskassen for Teknikum- og Diplomingeniører indgår administrativ aftale med AP Pension – selv om DIP, civilingeniørernes pensionskasse, sidste år inviterede dem til fusionforhandlinger.
Læs mere her

Stressbombe rammer finanssektoren
Trivslen i finanssektoren har ramt et nyt bundniveau i kølvandet på finanskrise, banklukninger og nedskæringer.Foto: KASPAR WENSTRUP
Læs mere her

Verdens rigeste kvinde i brutalt familieopgør
Den australske minedronning Gina Rineharts krig mod stedmor og børn får stridighederne i vores hjemlige Færch-klan til at ligne en skovtur – men familiefejder kan være gode for en virksomhed.
Læs mere her

Kun hver femte får job via jobcenter
Langt de fleste ledige finder job uden om den offentlige jobformidling, viser tal, som Dansk Arbejdsgiverforening har fundet hos Danmarks Statistik.
Læs mere her

fredag den 7. juni 2013

Europas første uddannelse i bæredygtig bioteknologi åbner i Danmark

Når Europas første uddannelse i bæredygtig bioteknologi starter i sommeren 2010, sker det på dansk jord. De studerende får deres daglige gang i Ballerup, hvor Aalborg Universitet åbner en helt ny type ingeniøruddannelse inden for et af de udviklingsområder, der forventes at vokse hastigt i de kommende år. AAU s afdeling i Ballerup har nu fået grønt lys fra Akkrediteringsrådet til at åbne uddannelsen, som etableres hos en af Danmarks stærkeste forskergrupper inden for netop bæredygtig bioteknologi.

Udviklingsområdet bæredygtig bioteknologi har fået stor bevågenhed de seneste år, fordi drivhuseffekten og klimaforandringerne tvinger os til at tænke i nye baner på energiområdet. Men bioteknologien er ikke kun interessant, fordi den sammen med vedvarende energikilder kan tilbyde et bæredygtigt alternativ til olien. Med udsigt til at klodens oliedepoter slipper op i en ikke fjern fremtid bliver biomasse også den alt overskyggende afløser for olie på en række andre områder. Kemikalier, som er af stor betydning i industrien, produceres i dag i forbindelse med olieudvinding, og uanset om man i fremtiden vil gøre brug af biomasse som brændstof, vil man have brug for at skabe kemikalier fra biomasse, og biokemikalier kan endda fremstilles langt mere miljøvenligt end kemikalier fra olieproduktion. Derfor arbejder en forskergruppe med danske og udenlandske eksperter på Aalborg Universitets afdeling i Ballerup på at udvikle fremtidens teknologier, og nu har universitetet også fået godkendt en egentlig uddannelse på området.

Det nye studium Sustainable Biotechnology er en kandidatuddannelse, dvs. en to-årig overbygning for studerende, der allerede har en bachelorgrad fra et beslægtet fagområde. Uddannelsen vil give destuderende en indgående viden om blandt andet bioteknologi, raffinering af biomasse, anvendt mikrobiologi, ressourceforståelse og miljøteknologier, og den studerende kan selv vælge at fokusere på den molekylærbiologiske eller den procesorienterede del af bæredygtig bioteknologi.

Oprettelsen af den nye uddannelse er en del af en langsigtet indsats inden for bæredygtig bioteknologi, forklarer sektionsleder Peter Westermann:

- Vi beskæftiger os med forskning og udvikling af bæredygtig bioteknologi, fordi det på sigt er et enormt vigtigt område, ikke kun fordi der her og nu er interesse for biobrændstof i offentligheden. Vi har længe været i gang med hele grundforskningsdelen, og vi har samarbejdspartnere, der kan medvirke til at virkeliggøre planerne i projekter med bioraffinaderier og etablering af demo-anlæg. Der er efterhånden stor international interesse for området, og vi satser på at kunne modtage studerende fra hele verden på den nye uddannelse, forklarer Peter Westermann.

Informationsmateriale om Sustainable Biotechnology er derfor på vej ud internationalt, og da den 100 procent engelsksprogede uddannelse er unik i Europa, håber forskerne på AAU også, at den bliver interessant for bachelorer fra andre universiteter i ind- og udland, som AAU allerede i dag er et tæt samarbejde med. Ansøgerne vil formentlig komme fra delvist beslægtede studier som biologi, kemiingeniør, bioteknologi og lignende. Jobmulighederne for de færdiguddannede kandidaterne vil ligge i blandt andet offentlig forskning, bioteknologivirksomheder, store industrivirksomheder som Novozymes og Danisco samt på fremtidens bioraffinaderier, som forventes at blive en ny branche til produktion af blandt andet biobrændstof og biokemikalier.

Yderligere oplysninger:
Lektor og sektionsleder Peter Westermann, Section for Sustainable Biotechnology, Aalborg Universitet i Ballerup, tlf. 99 40 25
87, mobil 30 53 03 54
Professor og prodekan Lene Lange, tlf. 99 40 25 84, mobil 24 43 20 40

Læs mere om uddannelsen http://www.en.aauk.dk/studyprogrammes

Læs mere her

tags: Danmark, 2010, olieproduktion, Europa, uddannelse, Danisco, udland, Aalborg, Aalborg Universitet, virksomhed, klimaforandringer, kemi, teknologi, energi, Ballerup, Kemikalier, bioteknologi, ingeniøruddannelse, AAU, Akkrediteringsråd, forskergruppe, drivhuseffekten, energiområde, energikilde, oliedepoter, biomasse, Kemikalie, brændstof, biokemikalie, miljøvenlig, kandidatuddannelse, bachelorgrad, mikrobiologi, molekylærbiologisk, studerende, sprog, miljø, Novozymes, miljøvenligt,

Dagens nyheder - Læs bla. om Nyt medlem af Novo-familien sikrer danske ingeniørjob

Jernlady i brutalt familieopgør
Den australske minedronning Gina Rineharts krig mod stedmor og børn får stridighederne i vores hjemlige Færch-klan til at ligne en skovtur – men familiefejder kan være gode for en virksomhed.
Læs mere her

Millioner til jobportal for nyuddannede akademikere
Europas største jobportal for studerende og nyuddannede akademikere, Graduateland, er boomet og får nu millionstøtte. Den skal bruges på international udvidelse og på at få endnu flere unge i arbejde.Foto: Liselotte Sabroe
Læs mere her

Nyt medlem af Novo-familien sikrer danske ingeniørjob
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/nyt-medlem-af-novo-familien-skal-sikre-ingenioerjob-217 Med opkøbet af norske Xellia vil Novo styrke Danmark som hub for lifescience. 'Ikke for at lyde pladderromantisk, men vi sikrer danske job,' siger manden bag milliardopkøbet. Jobfinder
Læs mere her

torsdag den 6. juni 2013

Gode intentioner skal følges op med kontante krav

De gode takter og intentioner om højere kvalitet i både folkeskolen og i erhvervsuddannelserne skal følges op med kontante krav, mener TEKNIQ Installatørernes Organisation.
Reaktionen kommer, efter at statsminister Helle Thorning Schmidt (S) bebudede gennemgribende forandringer af erhvervsuddannelserne i afslutningsdebatten i Folketinget.

Arbejdsmarkedets parter har allerede fremlagt et forslag til, hvordan erhvervsuddannelsessystemet bør skrues sammen. Derfor tager vi det for pålydende, når statsministeren i sin tale påpegede, at regeringen allerede har indledt en dialog med arbejdsmarkedets parter, der vil fortsætte frem til det endelige forslag, som regeringen fremsætter til efteråret, siger Niels Jørgen Hansen, der er administrerende direktør i TEKNIQ Installatørernes Organisation.

Han understreger, at der er behov for konkrete initiativer og krav til både lærere og elever, hvis kvaliteten i erhvervsuddannelserne skal styrkes og statussen forbedres, så flere ønsker at søge ind.

Der er meget højere krav til, hvad en vvs er og en elektriker skal kunne i dag end for ti år siden. For at matche virksomhedernes krav skal vi også stille krav til de unge og ikke kun fremsætte ønsker, siger Niels Jørgen Hansen.
Han påpeger tre kontante krav, der er beskrevet i forslaget fra DA og LO, som går hånd-i-hånd med Helle Thorning Schmidts gode intentioner.

Statsministeren siger:

3-4 elever i hver folkeskoleklasse kan ikke regne eller skrive godt nok, når de forlader folkeskolen. Det skal vi lave om på Arbejdsmarkedets parter mener, at unge, der forlader folkeskolen uden at have bestået matematik og dansk, ikke skal optages på en erhvervsskole, før de faglige forudsætninger er i orden.

Vi skal have mere kvalitet ind i erhvervsuddannelserne, så uddannelserne matcher arbejdsmarkedets krav om mere teknisk viden adgang til et hovedforløb forudsætter, at den unge har opnået et tilfredsstillende resultat på grundforløbet.

Flere unge med kompetencer inden for blandt andet teknik og håndværk skal tage en erhvervsuddannelse der skal indføres talentspor, så man tilgodeser og udvikler de unge, som er særligt stærke fagligt.

Yderligere information, kontakt:

Administrerende direktør i TEKNIQ Installatørernes Organisation
Niels Jørgen Hansen,
tlf. 77 42 42 32 mobil 40 74 43 60, e-mail njh@tekniq.dk

Læs mere her

tags: direktør, statsminister, uddannelse, LO, Folketinget, regeringen, virksomhed, regering, folkeskole, erhvervsuddannelser, arbejdsmarked, elektriker,

Dagens nyheder - Læs bla. om Uenighed om reform af erhvervsuddannelser

Humaniorastuderendes rådgivning ændrer kommunikationen i Mærsk Line IT
I et halvt år har studerende fra humaniora på Københavns Universitet analyseret Mærsk Line ITs interne kommunikation i København og Mumbai - det har betydet ændringer i virksomheden og en øget fokus på kulturelle forskelle.
Læs mere her

Bred aftale sikrer stærke erhvervsakademier
Regeringen, Venstre, de Konservative og Dansk Folkeparti er enige om, at de selvstændige erhvervsakademier i Danmark skal styrkes mest muligt i en ny aftale.
Læs mere her

Uenighed om reform af erhvervsuddannelser
Det lykkedes ikke LO, DA og regeringen i går at nå til enighed om statsministerens reform af erhvervsuddannelser.
Læs mere her