torsdag den 31. oktober 2013

Design Camp med krøllede hjerner fra hele verden

Godt 50 af de dygtigste designstuderende fra hele verden mødes i Kolding de to sidste uger af oktober for at give deres bud på, hvordan samfundet skal se ud år 2020. Det er Designskolen Kolding og Designcity Kolding, der står bag Design Camp en.

I de to uger, de studerende er i Kolding, er de formelt deltagere i en såkaldt masterclass, og de kommer til at arbejde med design ud fra en mere holistisk tilgang, end de er vant til. - Vi er ude efter nogle gennemtænkte bud på fremtiden. Verden står over for en række meget store udfordringer, som berører os alle, og som vokser sig større år for år. Problemer som i udgangspunktet blev sået med den industrielle revolution for godt 200 år siden. Hvad betyder alt dette i dag, og hvordan indretter vi vores samfund fremover Det er opgaven, og det giver en langt bredere tilgang til de tre områder, som vi fokuserer på, nemlig transport, beklædning og kommunikation, siger rektor Elsebeth Gerner Nielsen.

Se mere her : http://www.dskd.dk/index.php id=1961

Læs mere her

tags: 2020, Kolding, 2020, kommunikation, studerende, rektor, Design,

Dagens nyheder - Læs bla. om Computerspil skal skaffe flere offshore-ingeniører

Dansk ingeniør i Singapore: »Det vestlige arbejdsmarked kan være en sovepude«
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/dansk-it-ingenioer-i-singapore-det-vestlige-arbejdsmarked-kan-vaere-en-sovepude-641 Er du ikke parat til at tage væk fra Europa, mindsker du dine karrieremuligheder, lyder det fra 33-årig it-ingeniør, der allerede har studeret, arbejdet og boet i tre lande i Østen Jobfinder
Læs mere her

Fra perleplader til e-supermarked
Han solgte perleplader som femårig og stiftede sit første selskab som 23-årig. I dag styrer han et af Danmarks mest succesfulde e-supermarkeder.Foto: Nikolai Linares
Læs mere her

Fagbevægelsen dropper krav om selvvalgt uddannelse
Fagbevægelsen vil nu bryde med det mangeårige princip om selvvalgt uddannelse til forsikrede ledige. Uddannelserne af de ledige skal i langt højere grad tilpasses erhvervslivets behov, lyder det i et samlet udspil til en ny beskæftigelsespolitik.
Læs mere her

Fagbevægelse genopliver a-kasse-kamp
I et nyt fælles udspil lægger LO og FTF op til en helt ny beskæftigelsespolitik. I første omgang for medlemmerne af a-kasserne, der får en række nye fordele.
Læs mere her

Søskende beviser at uddannelse lønner sig
Unge som vælger uddannelser med et matematisk indhold, kommer til at tjene markant mere end andre, viser et større studie af 20.000 søskende. Det er første gang herhjemme, at en undersøgelse af den art er lavet.Foto: Jens Nørgaard Larsen
Læs mere her

HR-ansvarlig: Jobopslag fører sjældent til drømmekandidaten
Emner Arbejdsmarked http://karriere.jobfinder.dk/artikel/hr-ansvarlig-jobopslag-foerer-sjaeldent-til-droemmekandidaten-643 Sydfynsk virksomhed har vendt op og ned på rekrutteringen: De bedste kandidater findes gennem løbende kontakt - ikke gennem stilingsannoncer. Jobfinder
Læs mere her

Computerspil skal skaffe flere offshore-ingeniører
Emner Uddannelse http://karriere.jobfinder.dk/artikel/computerspil-skal-skaffe-flere-shoreingenioerer-647 Mærsk og Dong vil med den internatonale online-konkurrencen PetroChallenge lokke unge deltagere fra otte lande til et job i oliebranchen. Jobfinder
Læs mere her

onsdag den 30. oktober 2013

Lean som karrierevej

Flere og flere gør Lean til deres nye karrierevej og levebrød. Mange af landets største konsulenthuse rekrutterer i denne tid folk, der har specialiseret sig inden for lean til topkonsulentstillinger, ex. Accenture, se www.probana.com/lean.asp. Lean-arbejdsformen vinder i stigende grad indpas i virksomheder i dag. Det er blevet en fantastisk karrierevej for mange. Grundidéen bag Lean er at sikre, at alle aktiviteter tilfører værdi til kunderne med et minimum af organisatorisk spild og det mest optimale flow i arbejdsgangene. På papiret er Lean et trylleord, men at implementere Lean er et betydeligt forandringsprojekt. Det kræver ejerskab i topledelsen, fokus på forandringsledelsen, opbygning af en Lean-kultur og ikke mindst dybdegående kendskab til Lean metoder og værktøjer. Bliv klædt på til at gennemføre effektive Lean-projekter og styrk virksomhedens udvikling, vækst og resultater... Som de første i landet, har Aktiv Kurser / Probana fornøjelsen af at introducere Lean Konsulentuddannelsen, se www.probana.com/lean.asp .

Uddannelsen giver et unikt indblik i samtlige principper for Lean, og deltagerne lærer at forstå de ledelsesmæssige og organisatoriske udfordringer, Lean medfører. Lean konsulentuddannelsen giver den grundlæggende viden om principper og -værktøjer, som er en forudsætning for, at man kan gennemføre Lean-processer. Lean Konsulentuddannelsen er et metodisk, teoretisk og praktisk uddannelsesforløb for både konsulenter, personaleansvarlige og ledere på alle niveauer, der ønsker at sætte spark i deres karriere. Og i deres virksomheder. Undervisningen giver en solid teoretisk og praktisk indføring og træning i Lean principperne og metoden i relation til internt og eksternt konsulentarbejde.

Lean konsulentuddannelsen er baseret på e-learning, men kombineres med kursusdage efter hvert gennemført modul samt en afsluttende eksamen. Uddannelsen bygger på de mest centrale områder og færdigheder inden for ledelse, effektivisering, psykologi, kommunikation og feedback. Undervisningen foregår på et højt kvalificeret niveau og giver deltagerne viden om de principper og -værktøjer, som er en forudsætning for, at iværksætte og gennemføre Lean-processer.

Læs mere på www.probana.com/lean.asp

Læs mere her

tags: uddannelse, virksomhed, Probana, psykologi, kommunikation, Konsulentuddannelsen, værktøj,

Dagens nyheder - Læs bla. om IDAs før valget: Drop de kommunale jobcentre

Unge business-talenter klar til verden
Unge ledere
Læs mere her

Han viderefører arven fra bryggeren
Den internationalt anerkendte nanoforsker Flemming Besenbacher er manden, der lader bryggerigiganten Carlsberg vokse sig endnu større.
Læs mere her

Fremtidens globale topledere er samlet på CBS
54 elitestuderende fra henholdsvis Danmark, USA og Hong Kong er i øjeblikket samlet på CBS, hvor de gennemfører første del af udvekslings- og talentprogrammet GLOBE.
Læs mere her

IDAs før valget: Drop de kommunale jobcentre
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/idas-raad-foer-valget-drop-de-kommunale-jobcentre-638 Det var en kæmpe fejltagelse at flytte beskæftigelsesindsatsen fra staten til kommunerne. 'De er for dumme, for små og for dårlige,' mener formanden for IDAs Arbejdsmarkedsudvalg. Jobfinder
Læs mere her

tirsdag den 29. oktober 2013

PUK uddannelsen en kæmpesucces

Et metodisk, teoretisk og praktisk uddannelsesforløb for ledere på alle niveauer i både offentlige og private virksomheder. Undervisningen giver en solid teoretisk og praktisk indføring og træning i systemisk tænkning og metode i relation til internt og eksternt proceskonsulentarbejde med organisatoriske problemstillinger, herunder konsultation, supervision, coaching, personale- og organisationsudvikling.

Proceskonsulentuddannelsen (PUK) er baseret på e-learning, men kombineres med kursusdage efter hvert gennemført modul og en afsluttende eksamen. Uddannelsen bygger på de centrale områder inden for kommunikationsteori, moderne filosofi og ledelse og belyser over tre moduler konsulentens rolle, ansvar og opgaver.

Uddannelsens tre moduler er på Handelshøjskole niveau og indeholder flg.:

Modul 1: Proceskonsulentens rolle, ansvar og opgaver

Dette modul fokuserer på den viden, de kompetencer og de holdninger, som er væsentlige for at kunne fungere optimalt som intern eller ekstern proceskonsulent.

Herunder:
- Systemisk organisationsforståelse.
- Organisationsstrukturer.
- Strategi.
- Systemisk ledelse.
- Forandringsforståelse og modstand mod forandring.
- Konflikter et potentiale for udvikling.
- ANT.
- Procesfacilitering.
- Situeret læring.

Ca. 120 siders læsning med e-learning-case, online-opgave
og online-tilbagemelding med evaluering. Valgfri kursusdag
den 22.10.09, kl. 9.00-17.00 på Scandic Hotel i København.

Modul 2: Proceskonsultation og intervention

Den systemisk arbejdende proceskonsulent skal kunne føre en professionel, empatisk og meningsfuld dialog med kunder, samarbejdspartnere, ledere og medarbejdere og derved skabe forståelse. På dette modul sættes fokus på den systemiske kommunikationsteori, dilemmaforståelse og den narrative (historiefortællende) arbejdsmetode.

Herunder:
- Kvalifikationer og kompetencer.
- Kognitionspsykologi.
- Personlighedspsykologi.
- Social kompetence.
- Non-verbal kommunikation.
- Verbal og ekstra-verbal kommunikation.
- Narrativer.
- Appreciative Inquiry.

Ca. 120 siders læsning med e-learning-case, online-opgave
og online-tilbagemelding med evaluering. Valgfri kursusdag
den 23.11.09, kl. 9.00-17.00 på Scandic Hotel i København.

Modul 3: Procesledelse og facilitering

Herunder metoder til at bestemme forandringsbehov, ledelse af organisatoriske forandringer, beslutninger og handlinger samt virksomhedskulturens betydning for forandringsprocesser. Modulet sætter fokus på gennemførelse af strategiske forandringer, der medfører vækst og vedvarende værdiskabelse.

Herunder:
- Den strategiske forandringsproces.
- Business Process Reengineering.
- Fusioner.
- Dilemmalæring.
- Gruppepsykologi.
- Gruppedynamik.
- Proceskonsultation i grupper.
- Individuel proceskonsultation.

Ca. 120 siders læsning med e-learning-case, online-opgave
og online-tilbagemelding med evaluering. Valgfri kursusdag
den 09.12.09, kl. 9.00-17.00 på Scandic Hotel i København.

Eksamen

Herunder gennemgang af hver kursists testresultater ved

hvert modul. Eksamen finder sted d. 16. december 09.

Både i e-learning-modulerne og på kursusdagene sætter underviserne fokus på de processer, der finder sted i deltagernes virksomhed, samt hvilke muligheder og metoder deltagerne kan benytte sig af for at påvirke og optimere processerne til gavn for virksomhedens udvikling.

Undervisningsmaterialet er på handelshøjskole- og MBA-niveau, men gøres lettilgængeligt via en kombination af faglig viden og cases fra udvalgte virksomheder. Desuden giver uddannelsen mulighed for at etablere netværk med personaleansvarlige, ledere og konsulenter på tværs af en lang række førende private og offentlige virksomheder.

Til hvert modul vil der blive afholdt en kursusdag inklusiv en workshop, der tilsammen strækker sig over en hel dag. Her vil der blive mulighed for personlig sparring med en professionel erhvervspsykolog. Læs mere om vores undervisere og samarbejdspartnere her.

Hvem bør deltage

Personaleansvarlige, konsulenter og ledere med ansvar for virksomhedens strategiske udvikling samt mellemledere og medarbejdere tilknyttet forandringsprojekter i virksomheden.

Undervisningsform

Ved tilmelding til uddannelsen modtager deltagerne et password og et brugernavn, der efter registreret betaling giver adgang til undervisnings-siderne, bibliotekerne og linksiderne, som er tilkoblet undervisningen. Samtidig får deltagerne adgang til et online dialogforum med eksperter og fagfolk, der bidrager undervejs i kursusforløbet med indlæg, cases og praktiske eksempler. Via dialogforummet har deltageren ligeledes mulighed for at komme i kontakt med de øvrige kursister.

Undervisningen er konkret og jobrelateret, og kurset er tilrettelagt således at deltageren kan trække direkte på indlæringen i forbindelse med daglige arbejdsopgaver.
Læs mere her.

Forberedelse:

Før kursets start udfylder deltageren et omfattende
spørgeskema, som, når vi har behandlet svarene, viser
deltagerens læringsprofil og niveau for kommunikation,
ledelse og HRM. Profilen vil blive holdt op imod deltagerens
resultater ved den afsluttende eksamen.

Krav til udstyr:

For at kunne deltage på proceskonsulentuddannelsen skal De have adgang til en pc med internetopkobling og en e-mail-adresse.

Læs mere her

tags: København, internet, uddannelse, december, virksomhed, biblioteker, organisationsforståelse, psykologi, kommunikation, strategi, organisation, arbejdsmetode, kursusforløb, undervisning, coach,

Dagens nyheder - Læs bla. om Nyuddannet med 12 på eksamensbevis får 80 afslag

Uretfærdige chefer giver stress
Emner Ledelse http://karriere.jobfinder.dk/artikel/ikke-arbejdspres-men-uretfaerdige-chefer-giver-stress-637 Følelsen af at blive uretfærdigt behandlet af ledelsen er langt værre for medarbejdernes trivsel end store mængder af arbejde, viser ny dansk undersøgelse. Jobfinder
Læs mere her

Kommuner i vildrede om lønkrav på byggerier
Et flertal af landets kommuner vil stille krav om, at håndværkere, der renoverer den lokale skole, skal følge danske løn- og arbejdsvilkår. Men ingen kan svare præcis på, hvad det indebærer.
Læs mere her

Skarp kritik af kommuneklausuler
En forsker kalder kommunernes kamp mod løndumping for symbolpolitik. LO afviser.
Læs mere her

Retorik og politik
Bag diskussionen om klausuler i kommunernes udbud ligger spørgsmålet om, hvad social dumping dækker over.
Læs mere her

Kvinder og mænd i industrien får forskellig løn for samme job
Kvindelige industriarbejdere må nøjes med 89 kroner i timen, mens deres mandlige kolleger indkasserer 100 kroner for det samme arbejde, viser en ny undersøgelse.Foto: Brian Bergmann
Læs mere her

Nyuddannet med 12 på eksamensbevis får 80 afslag
Emner Arbejdsmarked http://karriere.jobfinder.dk/artikel/nyuddannet-med-12-paa-eksamensbevis-faar-80-afslag-630 Offshorebranchen skriger på maskinkyndige teknikere. Alligevel har den nyuddannede maskinmester Raid Salah fået 80 afslag de seneste tre måneder. »Det er ualmindeligt ærgeligt,« lyder det fra hans vejleder. Jobfinder
Læs mere her

mandag den 28. oktober 2013

Aftale om udkantstilskud er en narresut

Den nye aftale om udkantstillæg til erhvervsskolerne var længe ventet, men glæden blev kort. Er-hvervsskolerne skal nemlig selv betale.

Glæden over nyheden om aftalen om udkantstilskud til erhvervsskoler i udkantsområder blev kort. Meget kort. Nærlæser man aftalen, står det nemlig klart, at pengene skal hentes fra erhvervssko-lernes egen i forvejen skrantende økonomi. Der er altså ikke tale om nye midler til skolerne.

-Det er derfor ikke alene en rigtig dårlig aftale. Det er også stik imod de tilsagn, vi havde fået fra ministeriet. Vi føler os snydt. Aftalen er en narresut og fuldstændig uacceptabel, siger Jørn Ibsen, direktør for Danske Erhvervsskoler - Bestyrelserne.

Udkantstilskuddet skal tilmed tildeles efter såkaldte objektive kriterier - kriterier, Danske Er-hvervsskoler desværre heller ikke er spor enige i.

-Da vi sidste år foreslog at indføre udkantstilskud til erhvervsskolerne, havde vi en klar forventning om at blive hørt i forbindelse med fastsættelse af tilskudskriterierne. Det blev vi desværre ikke, og resultatet er blevet derefter. Aftalen er en ommer, slutter Jørn Ibsen, Danske Erhvervsskoler -Bestyrelserne.

Ønskes der yderligere oplysninger i forbindelse med denne pressemeddelelse, kan man kontakte Jørn Ibsen, direktør i Danske Erhvervsskoler - Bestyrelserne, på tlf. 33 86 23 19/ mobil tlf. 51 34 08 51, eller kommunikationskonsulent Ingrid Behrndt Andersen på tlf. 20 20 72 91.

Læs mere her

tags: direktør, økonomi, penge, Danske Erhvervsskoler, kommunikation, pressemeddelelse,

Dagens nyheder - Læs bla. om Fejl i hver anden lønseddel

Fejl i hver anden lønseddel
54 procent af de danske lønmodtagere har oplevet, at der har været fejl i deres lønseddel.
Læs mere her

søndag den 27. oktober 2013

Lær at lære

Har du i mange år siddet i den samme stilling, så er det måske på tide at sætte fokus på at lære noget nyt at få udvidet din horisont og dine kompetencer! Hos Probana Management har vi fokus på at lære, hvordan man lærer. Mange af vores kursister har ikke været på skolebænken siden folkeskolen, og det kan efterhånden være mange år siden.

- Sidder du i en stilling, hvor du drømmer om at få mere ansvar eller stige i graderne

- Eller sidder du måske i en stilling, hvor du sidder lidt fast, måske har du haft den samme stilling i mange år, og drømmer om at udvikle dig

Kan du svare ja til disse spørgsmål, så kan efteruddannelse via e-læring være svaret for dig.

Mange oplever at det kan være svært at finde tiden til at udvikle sine kompetencer og videreuddanne sig, fordi man skal være flere dage væk fra kontoret og bunkerne hober sig op på skrivebordet, mens man er væk. Fordelen ved at tage en efteruddannelse hos Aktiv Kurser / Probana Management er, at du ikke skal væk fra kontoret, men kan læse pensum online, når det passer dig.

Valgfri kursusdag med mulighed for at skabe netværk

Som et supplement hertil tilbyder Aktiv Kurser / Probana Management én valgfri kursusdag om måneden, hvor du får mulighed for at koble din nyerhvervede teoretiske viden til praksis gennem undervisning og øvelser. Denne kursusdag foregår på minimum 4 stjernede hoteller centralt i København og Århus, der er fuld forplejning i skønne omgivelser. Fordelen ved disse kursusdage er desuden, at du får mulighed for at netværke med de andre deltagere som du måske allerede har skrevet med på e-læringsplatformen.

Se fremad med nye kompetencer i kufferten

Kompetenceudvikling er afgørende både i det daglige virke og når der søges efter nye udfordringer. Med et uddannelsesbevis fra Aktiv kurser / Probana Management i hånden, vil dette kunne føres på CV et og helt nye jobmuligheder vil åbne sig.

Aktiv Kurser / Probana Management udbyder uddannelser i samarbejde med landets førende fagfolk, eksperter og anerkendte undervisere fra videregående undervisere og erhvervslivet. Vores uddannelser behandler blandt andet områder indenfor forandringsledelse, konfliktløsning, kommunikation, projektledelse, værdibaseret ledelse, coaching, Lean og meget meget mere.

Er du nysgerrig, så læs mere på www.probana.com eller ring på 45 76 58 58

Læs mere her

tags: København, Århus, uddannelse, erhvervslivet, folkeskole, efteruddannelse, Probana, Management, jobmuligheder, kommunikation, undervisning, Ford, coach,

lørdag den 26. oktober 2013

Det Sociale Ansvar/Corporate Social Responsibility (CSR)

Hvor går grænsen

Et naturligt spørgsmål som virksomheder stiller sig selv med hensyn til, hvor deres ansvar går i forhold til deres omverden. I dag griber omverdenen i stigende grad ind i private virksomheder, og grænsen for hvilket ansvar virksomheder pålægges eller påtager sig er flyttet - eller mere præcist så er grænserne mellem virksomhedens sfære og omverdenen blevet mere flydende. Virksomhederne er blevet vævet ind i definitionen af begreber som etik og socialt ansvar, og samtidig med at de selv er med til at definere indholdet, bliver de også målt og stillet til ansvar for de handlinger og udtalelser, som ikke harmonerer med, hvad offentligheden mener, er rigtigt og forkert.

Det ses, at omverdenen i stigende grad fokuserer på social, miljømæssig og samfundsmæssig ansvarlighed og kræver, at virksomheder efterlever det ansvar de tillægges af omverdenen og/eller tillægger sig selv. Derfor ser man, at virksomheder udover de traditionelle økonomiske regnskaber udarbejder, sociale og etiske regnskaber, hvor omverdenen kan få indsigt i, om virksomhederne efterlever deres ansvar.

Social ansvarlighed

Der findes forskellige forståelser af, hvad social ansvarlighed omhandler, især fordi virksomheders ansvar generelt er et meget komplekst begreb. Her tager vi udgangspunkt i at social ansvarlighed handler om, at virksomheden skal tage hensyn til og udvise ansvarlighed for menneskerne i og omkring virksomheden.

Omdrejningspunktet i det sociale ansvar er, hvordan virksomheden kan deltage i løsningen af de sociale opgaver, som normalt påhviler samfundet. Socialt ansvar omhandler politikker, beslutninger og aktiviteter af social karakter, som rækker ud over de myndighedskrav og love, virksomhederne er underlagt og indebærer, at virksomheden påtager sig opgaver, som velfærdssamfundet traditionelt har varetaget.

Socialt ansvar kan eksempelvis omhandle, hvordan en virksomhed tackler afskedigelser og hjælper med genplaceringsrådgivning og kurser. Men det kan ligeledes være i form af en virksomhed, der aktivt deltager i debatten om eksempelvis ligestillings- og integrationspolitik.

Ud fra ovenstående er det tydeligt, at virksomhedens HR afdeling og ledere spiller en central rolle. Virksomhedens kommunikation spiller en afgørende rolle, idet virksomheden aktivt kan deltage i de diskussioner og debatter, der kan have direkte eller indirekte konsekvenser for virksomheden. Virksomheden kan således føre en proaktiv kommunikationsstrategi, hvilket betyder, at den ikke passivt ser til, mens der i omgivelserne tages stilling til virksomheden og skabes nye (sociale) krav til virksomheden.

Det øgede fokus på socialt ansvar hænger til dels sammen med, at der i det offentlige rum er en større gennemsigtighed, end der tidligere har været, hvilket blandt andet skyldes globalisering og teknologi. Dette betyder, at forbrugerne i stigende grad ønsker at opnå viden om, hvilke produkter de køber, såsom hvor og hvordan de er produceret samt under hvilke vilkår. Med andre ord øges forbrugernes bevidsthed om produkterne og dermed bliver de i mange tilfælde mere kritiske. Ligeledes er konkurrencen hårdere mellem virksomheder, og forbrugerne kan i større omfang end tidligere substituere en vare med en anden, idet der er et større produktudvalg.

Hvis en virksomhed ønsker at arbejde seriøst med social ansvarlighed er der flere strategiske indsatsområder virksomheden skal være opmærksom på for at opnå succes med CSR.

Ledelse, værdier og kommunikation
Fokus på virksomhedens interessenter
Medarbejdere
Kunder
Leverandører
Lokalsamfund

Ovenstående indsatsområder er alle essentielle i arbejdet med CSR. Hvis en virksomhed vælger at arbejde med CSR vil der komme skærpet fokus på virksomhedens sociale profil. Dette gør selvfølgelig at virksomheden har god mulighed for at profilere sig på sit sociale arbejde, men samtidig ligger der en risiko heri, da virksomheden hermed er mere udsat for kritik hvis den ikke holder hvad den lover. Åbenheden er dermed ikke uden omkostninger og det forpligter at profilere sig på social ansvarlighed. Netop derfor er det yderst vigtigt, at have fokus på alle indsatsområder, for at forhindre at noget bliver overset og dermed kan kritiseres på. Det er altså afgørende, at virksomheden formår at følge op på åbenheden og imødekomme deres sagte hensigter med reelle og accepterede handlinger.

Probana Management tilbyder EKL-uddannelsen (Effektiv kommunikation), som bl.a. behandler emnet social ansvarlighed . EKL giver dig evnen til at kommunikere, samarbejde og forstå konsekvensen af en bestemt adfærd og arbejde bevidst med de psykologiske virkemidler der er afgørende succesfaktorer for nutidens ledere.

EKL-uddannelsen er baseret på e-learning kombineret med intensive kursusdage på handelshøjskoleniveau. Uddannelsen er designet til alle ledere, der arbejder professionelt med ledelse, forretningsudvikling og kommunikation, og som ønsker indsigt i de psykologiske virkemidler, der med fordel kan tages i brug i samspillet med andre.

Du kan læse nærmere om kursusdage, emner og tidspunkter på følgende link:
http://www.probana.com/ekl.asp

Læs mere her

tags: politi, økonomi, uddannelse, regnskab, virksomhed, omkostninger, kemi, teknologi, Probana, Management, psykologi, kommunikation, strategi, konkurrence, miljø,

Dagens nyheder - Læs bla. om »Ingeniører bør gå ind i politik - for samfundets skyld«

Faglærte tjener 50.000 mere om året end ufaglærte
Tal fra Danmarks Statistik viser, at der er stor forskel i lønnen for faglærte og ufaglærte.
Læs mere her

Otte veje til større synlighed på jobbet
Emner Ledelse http://karriere.jobfinder.dk/artikel/otte-veje-til-stoerre-synlighed-paa-jobbet-615 Erhvervsrådgiver og civilingeniør Tune Hein giver sine bedste tip til, hvordan du kan skille dig ud fra de andre på arbejdspladsen og blive mere synlig for chefen. Jobfinder
Læs mere her

Erhvervsliv under vandet
Stadig flere smutter i dykkerdragten og søger mod bunden, også en del erhvervsfolk, som søger koncentrerede oplevelser i fritiden. En af de nyere i sporten er Thor Grønbæk, der er direktør og ejer af et vikarbureau, mens IT- og ejendomsinvestor Peter Warnøe har over 20 års erfaring.
Læs mere her

»Ingeniører bør gå ind i politik - for samfundets skyld«
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/ingenioerer-boer-gaa-ind-i-politik-samfundets-skyld-622 Som kommunalpolitiker savner civilingeniør Ivan Lilleng en modvægt mod byrådets store flertal af politikere med humanistisk baggrund. Ved det forestående valg er han klar som borgmesterkandidat i Faxe Kommune Jobfinder
Læs mere her

fredag den 25. oktober 2013

Motivation er ledernes vigtigste værktøj

Motivation er et afgørende ledelsesværktøj, da det er selvforstærkende. Motivation giver bedre resultater, der igen giver stolte og motiverede medarbejdere.

Motivation skaber bundlinje

Motivation handler om energi, retning og vedholdenhed, som alle er aspekter af handling og intention. Men måske mere essentielt er motivation højt værdsat som følge af dens konsekvenser: Motivation skaber produktion. Motivation har derfor en tydelig forbindelse til virksomhedens bundlinie. Medarbejdernes motivation er desuden afgørende for at realisere virksomhedens strategiske mål, og det er en central forudsætning i forbindelse med medarbejderudvikling.

I en arbejdsmæssig sammenhæng handler motivation om at skabe en særlig tilstand, for på denne måde både at skabe og fastholde en målrettet adfærd. En adfærd, der gerne skulle resultere i at medarbejderen præsterer noget bestemt - og måske endda yder en ekstra indsats. Men denne adfærd kan være svær at finde, når kollegaer er blevet fyret, og stemningen på arbejdspladsen er nedtrygt.

Tryghed tilbage på arbejdspladsen

Ledelsen skal derfor motivere medarbejderne, så de kan finde det meningsfulde i en arbejdsdag, der måske er præget af omstruktureringer og nedskæringer. Medarbejderen skal, for at blive motiveret, kunne se en positiv sammenhæng mellem anstrengelser, succes og belønning. Når medarbejderen oplever, at arbejdet er meningsfuldt vil dette give fornyet inspiration. Flere undersøgelser har vist, at der er en klar sammenhæng mellem engagement hos medarbejderen og dennes præstation. Men denne præsentation er også afhængig af, om ledelsen formår at skabe en tryghed på arbejdspladsen, så det meningsfulde ved arbejdet kan blive genskabt.

Den resultatorienteret HR funktion

Aktiv Kurser / Probaner udbyder HR Master-uddannelsen, som retter sig mod erfarne ledere, HR-ansvarlige projektledere m.fl. På kursusdagene bliver der sat fokus på de processer, der finder sted i deltagernes virksomhed, og du vil få værktøjet til, hvordan du som leder kan motivere dine medarbejdere, som kan være med til at forebygge stress og øge dine medarbejders arbejdsglæde.

HR Master-uddannelsen beskæftiger sig med de forretningsorienteret og strategiske sider af Human Ressource Managment, herunder overordnet ledelse af personalefunktionen.

Se nærmere på http://www.probana.com/hrm.asp

Læs mere her

tags: uddannelse, virksomhed, stress, energi, medarbejderudvikling, strategi, projektleder, motivation, værktøj,

Dagens nyheder - Læs bla. om Anerkendt bankanalytiker skifter fra Jyske til Nordea

En uventet tackling
Camilla Harder Hartvig blev landechef for AstraZeneca i maj 2011. Redaktør Claus Skovhus har mødt hende to gange. Første gang, da karrieren gik op og op. Anden gang, da karrieren var blevet ramt af en uventet tackling. Følg rejsen fra toppen af Sky Bar til stueetagen på D'Angleterre.Foto: Mads Nissen
Læs mere her

Ny blog: Ingeniøren, forbrugeren og antropologen
Antropolog Johanne Mose Entwistle er ny Ingeniøren. Hun skriver bl.a. om samspillet mellem ingeniøren og de forbrugere, som de udvikler produkter til.
Læs mere her

CFOen udvider sit domæne
Han var en drivkraft i opsplitningen af Novo og Novozymes. Siden har han været CFO med stadig flere ansvarsområder. Jesper Brandgaard er Årets CFO 2013. Han og de øvrige nominerede fortæller her om CFO-rollen.
Læs mere her

Anerkendt bankanalytiker skifter fra Jyske til Nordea
Den erfarne og i medierne ofte citerede bank- og forsikringsanalytiker Christian Hede har opsagt sin stilling i Jyske Bank for 1. februar at tiltræde en tilsvarende stilling hos Nordea.
Læs mere her

Ny bog, der vil holde liv i forandringen

Der har I mange år været fokus på forandringer i virksomhederne. Medarbejdere og ledere introduceres i et stadigt hastigere tempo for større forandringer. De præsenteres som regel med en større fanfare, så der i starten hersker euforisk energi. Det er meget normalt, at have møder, undervisning, balloner, konkurrencer, artikler i nyhedsbreve, plakater og film. Der skal ekstern energi til for at fange alles opmærksomhed i den travle hverdag.

Men når ballonerne er sprunget, konkurrencerne er afgjort og undervisningen er afsluttet, begynder nye ting at trænge sig på og trække i medarbejdernes opmærksomhed. Den eksterne energi kan ikke fastholde forandringen. Der kræves en helt anden energikilde: Naturlig energi.

Grundperspektivet er, at den eksterne energi skal føre til en intern, naturlig energi hos den enkelte medarbejder:

Ekstern energi er en nødvendighed ved opstart af alle større forandringer.
Den eksterne energi skal hurtigst muligt erstattes med naturlig energi, for at holde liv i forandringen.

Bogen er en del af bog- og film-serien FISH!, som er produceret af ChartHouse Learning i USA med fiskemarkedet Pike Place Fish som inspirationskilde.
Bogen rummer en række energibevarende anbefalinger til virksomhedens interne arbejde med forandringer, anbefalinger og ideer, som guider forandringens interessenter i mål.

Yderligere information om forandrings-modellen kan fås ved at kontakte turguide Michael Meinhardt, FISH! i Danmark moving you. Telefon 28 55 95 79.

FISH! STICKS Hold liv i forandringen. Stephen C. Lundin, John Christensen og Harry Paul.

Læs mere her

tags: USA, Danmark, virksomhed, energi, undervisning, energikilde, konkurrence,

torsdag den 24. oktober 2013

Dagens nyheder - Læs bla. om Sådan opnår du højere løn

Ingeniørstuderende dropper udlandet
Emner Studerende http://karriere.jobfinder.dk/artikel/ingenioerstuderende-bliver-hjemme-609 Færre og færre ingeniørstuderende kommer til udlandet i forbindelse med deres studie, viser tal fra Danmarks Statistik. En bekymrende udvikling, mener Ingeniørforeningen. Jobfinder
Læs mere her

Endnu en kvinde nupper CFO-post
DONGs nye finansdirektør, Marianne Wiinholt, er seneste medlem af en eksklusiv klub af kvindelige CFOer i store danske virksomheder.
Læs mere her

Jens Hesselberg Lund. DSV
Han har aldrig studeret full time med næsen i bøgerne. Vejen frem for Jens Hesselberg Lund til posten som finans- direktør eller CFO for transport- og logistikkoncernen DSV er af den gamle skole.Han begyndte som revisorelev i Esbjerg og uddannede sig ved siden af. Det kostede rigtigt mange timer, men har ifølge ham selv været hele investeringen værd. Det er farligt, hvis det hele bliver for akademisk. Det er bedre at have prøvet det selv, lyder filosofien fra Jens Hesselberg Lund.
Læs mere her

Novo-chef løber med titlen som årets CFO
Jesper Brandgaard fra Novo blev i går kåret som årets CFO i et tæt opløb med CFOer fra DSV og Novozymes.
Læs mere her

Benny D. Loft, Novozymes
Det er langt sjovere at være ude i virksomhederne og selv være med til at skabe resultaterne. Efter ti år hos PwC og en tung titel som statsautoriseret revisor var Benny Loft ikke i tvivl: Tiden var kommet til at springe over på den anden side af bordet.Det blev til et job som funktionschef i Novo Nordisk tilbage i 1998. Da koncernen blev delt i to, fulgte Benny Loft med over i Novozymes som chef for finanserne. For syv år siden kunne han så begynde at smykke sig med titlen executive vice president og CFO for Novozymes.
Læs mere her

Jesper Brandgaard, Novo Nordisk
Det kan være svært at få tiden til at slå til, når døgnet kun har 24 timer. Det store svendetykke for Jesper Brandgaard kom, da han tilbage i begyndelsen af dette årtusinde var ansvarlig for delingen af landets største medicinalkoncern, så den blev til Novo Nordisk og Novozymes.
Læs mere her

Sådan opnår du højere løn
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/saadan-opnaar-du-hoejere-loen-616 Vær velforberedt, fokuser på din egen indsats og brug chefens vurdering af din præstation som argument. Sådan lyder rådene fra svensk ingeniør-forening. Jobfinder
Læs mere her

Århusiansk sommerskole vækker opsigt

Sammen med Bang & Olufsen afholdt Ingeniørhøjskolen i Århus i juli sommerskolen Conceptual Design for studerende fra hele Europa. Nu har statens styrelse for internationalisering af uddannelser, Cirius, udvalgt det århusianske sommerskolekoncept som et af de mest banebrydende på dansk grund.

Udnævnelsen vækker ikke overraskende stolthed på Ingeniørhøjskolen, hvor ingeniørdocent Peter Gorm Larsen har været initiativtager til sommerskolen, der over tre uger lærte ingeniørstuderende at udvikle nye koncepter til innovative produkter i udviklingsmiljøet hos Bang & Olufsen i Struer.

Vi har arbejdet i flere år med at udvikle sommerskolen, så den i højst mulig grad stimulerer de studerendes evne til at opfinde nye, kreative produkter i samarbejde med industrien. Derfor er vi er meget stolte af, at sommerskolen nu er blevet udvalgt som en af landets bedste inden for innovation og kreativitet i uddannelse og læring, siger Peter Gorm Larsen.

Skal præsentere koncept på konference
Som følge af udnævnelsen skal han præsentere sommerskolekonceptet for en lang række aktører fra den danske uddannelsessektor og erhvervslivet på en uddannelseskonference den 8. oktober, hvor blandt andet formanden for Folketingets Uddannelsesudvalg også deltager.

"Alle virksomheder har brug for at være med i front, når det handler om teknologi og innovation, og som uddannelsesinstitutioner skal geare vores studerende til bedst muligt til at kunne udvikle fremtidens produkter. Sommerskolen er et godt eksempel på, hvordan Ingeniørhøjskolen arbejder tæt sammen med erhvervslivet om at styrke uddannelserne, siger Peter Gorm Larsen.

International dimension er central
De studerende på sommerskolen kom i 2009 fra uddannelsesinstitutioner i Portugal, Holland, Polen, England, Tjekkiet og Danmark. Netop den internationale dimension er også en af årsagerne til, at Cirius har udvalgt konceptet.

De førende teknologiske virksomheder arbejder i dag på tværs af landegrænser, sprog og faggrænser, og derfor har det hele vejen været centralt, at sommerskolen er international. Samtidig har vi lagt stor vægt på, at forskellige ingeniørretninger er repræsenteret blandt deltagerne, for tværfagligt samarbejde er nøglen til innovation, siger Peter Gorm Larsen.

Studerende udviklede fremtidsfjernsyn
En af de danske studerende, der deltog i den innovative sommerskole, var Leni Lausdahl, der læser til diplomingeniør i informations- og kommunikationsteknologi på Ingeniørhøjskolen i Århus.

Det var rigtig spændende at arbejde sammen med studerende fra andre lande om at udvikle nye produktkoncepter. Jeg var for eksempel i en gruppe med studerende fra Tjekkiet, Portugal og Polen, hvor vi som afslutning på sommerskolen udviklede et koncept til et tredimensionelt fjernsyn, der kan kaste billeder op i luften, hvilket ikke er set før, siger Leni Lausdahl.

Udover i juli 2009 har den innovative sommerskole været afholdt i 2008 og 2007. Sommerskolen afholdes igen i juli 2010, og interesserede studerende fra Ingeniørhøjskolen kan allerede nu tilkendegive deres interesse for at deltage ved at henvende sig til Peter Gorm Larsen på tlf: 87 30 24 10 eller 20 70 26 33

Læs mere her

tags: England, Danmark, 2009, 2010, 2008, Europa, Holland, Polen, Århus, uddannelse, Folketinget, Struer, Bang & Olufsen, virksomhed, 2007, erhvervslivet, teknologi, kreativ, sommerskole, Ingeniørhøjskolen, kommunikation, studerende, uddannelsesinstitution, sprog, innovation, Tjekkiet, miljø, Portugal, Design,

onsdag den 23. oktober 2013

Dagens nyheder - Læs bla. om Civilingeniør spidder virksomhedernes bureaukrati i showet Djøf med løg(n)

Sådan gør du dig godt bemærket første dag på jobbet
Emner Arbejdsmarked http://karriere.jobfinder.dk/artikel/saadan-goer-du-dig-godt-bemaerket-foerste-dag-paa-jobbet-568 Tro ikke, at du skal vende hele virksomheden på hovedet, når du begynder i et nyt job, råder tre ledere. Jobfinder
Læs mere her

Der er flere job at søge for sjællænderne
Antallet af jobannoncer er i fremgang på Sjælland, mens jyder og fynboer generelt har knap så mange job at søge.
Læs mere her

Logistikvirksomheden væltede
Sagerne med fagforeningerne hobede sig op, mens underskuddet steg. Ledelsen i DAO Distribution i Vejle havde hovedet under vand, men langsomt flyttede ledelsen beslutningsprocessen tilbage til de ansatte og undgik panikagtige beslutninger.
Læs mere her

Koldblodig bankkøbmand i rampelyset
Jyske Banks snu direktør, Anders Dam, lader ikke en god forretning gå sin næse forbi, og med retoriske evner og store armbevægelser forstår han at skabe opmærksomhed omkring sine projekter.
Læs mere her

Der er længere mellem de ledige ingeniørjob i Norge
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/markant-fald-i-den-norske-ingenioermangel-612 Øget rekruttering fra udlandet, ansættelse af andre faggrupper og stigende outsourcing er nogle af forklaringerne på, at den norske ingeniørmangel er faldet markant. Jobfinder
Læs mere her

Civilingeniør spidder virksomhedernes bureaukrati i showet Djøf med løg(n)
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/civilingenioer-spidder-virksomhedernes-absurde-bureaukrati-i-showet-djoef-med-loegn-605 Torsdag indtager civilingeniør Per Helge Sørensen Frederiksbergscenen i København. Det tog ham ti år og utallige hints at forstå, at han er sjovere end flertallet, men nu folder han talentet ud i sit eget show. Jobfinder
Læs mere her

15-17-årige skal i uddannelse eller job

Regeringen har som mål, at så mange unge som muligt skal have et liv med uddannelse og job. Den 4. september 2009 præsenterede regeringen en række initiativer, som skal forebygge ungdomsledighed og hjælpe unge mellem 18 og 30 år i uddannelse eller job. Blandt andet vil regeringen afsætte 1 mia. kr. til 5.000 nye praktikpladser i 2010 og sørge for, at der bliver sat hurtigere ind for at få unge ledige i beskæftigelse.

Men der er også behov for at tage fat i unge, før de melder sig i jobcentret som 18-årige. Unge, som ikke kommer i gang med uddannelse eller job efter grundskolen, har sværere ved senere i livet at få fodfæste i uddannelsessystemet og på arbejdsmarkedet.

Det er fortsat forældrene og den unge selv, der bærer hovedansvaret for, at den unge kommer i gang med uddannelse eller job. Men regeringen vil sikre, at flere kommer videre efter grundskolen. Derfor præsenterer regeringen en række initiativer, som skal hjælpe unge mellem 15 og 17 år i gang. De centrale initiativer er:

15-17-årige skal følge deres uddannelsesplan. Kommunen skal følge op på planen og sikre, at den unge efterlever den. Den unge skal naturligvis kunne ændre sine fremtidsplaner og dermed uddannelsesplanen. Men det skal være et bevidst valg.

Kommunen skal støtte op om unge, der er i risiko for at falde fra deres uddannelse, bl.a. med mentorstøtte. Hvis den unge alligevel falder fra, skal kommunen hurtigt tage fat i og spore den unge ind på en ny uddannelse, beskæftigelse eller anden relevant aktivitet, der kan hjælpe den unge i uddannelse eller job.

Fremover skal alle unge have vurderet deres uddannelsesparathed før optagelse på en ungdomsuddannelse. Nogle unge har behov for afklaring af, om de vil kunne gennemføre en ønsket uddannelse.

Der skal tages bedre hånd om unge, som ikke umiddelbart har forudsætningerne for at tage en uddannelse. Derfor kan uddannelsesplanen indeholde andre aktiviteter end egentlig uddannelse, fx beskæftigelse og virksomhedspraktik. Jobcentrene skal fremover som led i uddannelsesplanen kunne give aktive tilbud, som hjælper 15-17-årige tættere på uddannelse eller fast arbejde.

Børnefamilieydelsen omlægges for de 15-17-årige til en ungeydelse. Kommunen stopper udbetalingen af ungeydelsen, hvis kommunen vurderer, at den unge ikke følger uddannelsesplanen, og hvis forældrene og den unge ikke samarbejder om udarbejdelsen af uddannelsesplanen. Ungefamilieydelsen vil være på samme niveau som børnefamilieydelsen, der udgør 2.558 kr. per kvartal i 2009. Evt. anden ydelse, f.eks. børnetilskud, påvirkes ikke.

Kommunerne står med regeringens udspil til at få et større ansvar for, at 15-17-årige kommer videre med uddannelse eller job. Derfor vil regeringen forenkle vejledningsindsatsen, så kommunerne får større frihed til at indrette indsatsen efter lokale behov og målrette den mod udsatte unge. Og kommunerne skal have adgang til en række nye tilbud og redskaber, som er skræddersyet til unge, der ikke umiddelbart har forudsætningerne for at gennemføre en ungdomsuddannelse.
Regeringen vil løbende følge op på kommunernes indsats og resultater i forhold til 15-17-årige, som hverken er i uddannelse eller job. Regeringen vil tage initiativ til en politisk aftale med kommunerne, som forpligter kommunerne på den nye indsats.

Unge, som ikke kommer i gang efter folkeskolen, får sværere ved at klare sig senere i livet. Vi sikrer nu, at alle unge følges tæt og bliver hjulpet i gang med enten uddannelse, beskæftigelse eller andre udviklende aktiviteter. Den manglende indsats over for de helt passive unge 15-17-årige er en rugekasse for fremtidens kontanthjælpsmodtagere og kriminelle, herunder bandemedlemmer m.v. Her kan arbejde, udlandsophold, praktik, højskole eller andet modne og udvikle dem, så især de skoletrætte bliver klar til at tage en uddannelse. Det er farligt bare at putte alle i samme bås, siger undervisningsminister Bertel Haarder.

Vi tager hånd om de tabte unge, som står på bar bund efter folkeskolen, og derfor er meget sårbare. Ikke alle unge har en retning i livet, og der kan fx være nogen, der skal have en hammer i hånden, før de får lyst til at uddanne sig til tømrer. Derfor vil vi tage et større ansvar for de unge, der har brug for støtte og hjælpe de unge med at se nye muligheder for fremtiden , siger beskæftigelsesminister Inger Støjberg.

Læs mere her

tags: 2009, 2010, politi, uddannelse, regeringen, udland, virksomhed, kriminelle, regering, Bertel Haarder, folkeskole, mentor, undervisningsminister, praktikplads, undervisning, arbejdsmarked, beskæftigelsesminister, jobcentre, beskæftigelse,

tirsdag den 22. oktober 2013

Dagens nyheder - Læs bla. om En skrøne, at MBA er en fribillet til topjobbet

Autodidakt antropolog
Rasmus Ankersen har på få år positioneret sig som international foredragsholder og bestseller-forfatter ved at koble toppræstioner i sportens verden med evnen til at skabe succes i erhvervslivet.Foto: Morten Stricker
Læs mere her

HK-formand udstikker ny kurs
Taler om fællesskab og solidaritet kan ikke alene redde den traditionelle fagbevægelse, mener HKs formand Kim Simonsen.
Læs mere her

Forbund og arbejdsgivere gør fælles front
Fagforeningernes politiske arbejde vil i fremtiden i højere grad foregå i samarbejde med arbejdsgiverne og ikke i opposition til dem, siger flere forbund i den private sektor.
Læs mere her

Steffen Normann Hansen fratræder som direktør i Skat
Skat skal have ny direktør for kundeservice, efter at det mandag stod klart, at Steffen Normann Hansen fratræder som direktør. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Læs mere her

En skrøne, at MBA er en fribillet til topjobbet
Emner Efteruddannelse http://karriere.jobfinder.dk/artikel/en-skroene-mba-er-en-fribillet-til-topjobbet-577 En Master of Business Administration giver ingen genvej til hurtige forfremmelser, men den er den direkte vej til et mere interessant arbejdsliv, fremgår det af en rundspørge. Jobfinder
Læs mere her

Ingeniørstuderende får gode råd til karrieren

En erfaren ingeniør fra erhvervslivet som mentor letter overgangen fra ingeniørstudiet til jobbet. Det viser en ny evaluering af mentorordningen på Ingeniørhøjskolen i Århus, hvor ingeniører fra 100 midtjyske virksomheder giver karrieremæssig sparring til de århusianske ingeniørstuderende.

Den nye evaluering viser, at 90 procent af de ingeniørstuderende vurderer, at mentorordningen i meget høj eller høj grad er en medvirkende årsag til at lette overgangen fra studie til job. Og hele 94 procent af de studerende angiver, at deres mentor har gjort dem mere bevidste om deres fremtidige arbejdsliv som ingeniører.

Vi gør en stor indsats for, at de studerende allerede under studiet får indsigt i deres fremtidige arbejdsliv som ingeniører og bliver mere afklaret med hensyn til deres valg af faglige profil. Det er en af grundene til, at de studerende er meget glade for mentorordningen, siger projektleder Lene Vinten Madsen fra Ingeniørhøjskolen i Århus.

Er med til at fastholde studerende
Mentorordningen er et af en række initiativer, der skal forbedre studiemiljøet på Ingeniørhøjskolen. I evalueringen angiver 47 procent af de studerende, at mentorordningen i høj grad eller nogenlunde har været med til at fastholde dem på studiet.

Det er værdifuldt at have en mentor, fordi det sætter nogle tanker i gang om, hvad man vil beskæftige sig med i arbejdslivet. Vi oplever også, at mentorerne er meget glade for at hjælpe de studerende på vej, ligesom mentorer og studerende får udvidet deres netværk. Og så er det positivt, at ordningen er med til at fastholde nogle studerende, forklarer Lene Vinten Madsen.

Mentorerne for de århusianske ingeniørstuderende er typisk ingeniører med nogle års erhvervserfaring og kommer fra omkring 100 private og offentlige virksomheder i Midtjylland.

Studerende: Min mentor bekræftede mig
En af de studerende, der har haft en mentor, er den 23-årige Gonca Kurt, der læser til diplomingeniør i bygning. Hendes mentor var den erfarne ingeniør Kåre Tinning fra virksomheden Grontmij Carl Bro, som hun mødtes med nogle gange hen over foråret.

Det var utroligt spændende at komme ud i en virksomhed og høre om, hvordan en ingeniør arbejder i virkeligheden, og hvordan store byggeprojekter for eksempel kører i praksis. Jeg har også fået et godt indblik i, hvordan får man undgår stress, og hvordan man får arbejdslivet til at hænge sammen med privatlivet, siger Gonca Kurt.

Det mest værdifulde ved at have en mentor var dog, at jeg blev bekræftet i, at det er ingeniør, jeg skal være. Så nu glæder jeg mig til at blive færdig med studiet, så jeg kan komme ud og arbejde, tilføjer Gonca Kurt.

Læs mere her

tags: Århus, Midtjylland, virksomhed, erhvervslivet, arbejdsliv, stress, mentor, Ingeniørhøjskolen, projektleder, ingeniørstudiet, mentorordning, studerende, miljø,

mandag den 21. oktober 2013

Dagens nyheder - Læs bla. om Ledige får ikke job via a-kassen

Derfor leder vi efter nyt job om mandagen
Emner Arbejdsmarked http://karriere.jobfinder.dk/artikel/derfor-leder-vi-efter-nyt-job-om-mandagen-571 Weekenden giver tid til at reflektere over, hvad vi egentlig vil med vores arbejdsliv. Det er en af forklaringerne på, at antallet af besøgende på ingeniørernes jobportal, Jobfinder.dk, stiger markant om mandagen Jobfinder
Læs mere her

Ledige får ikke job via a-kassen
En ny undersøgelse viser, at de ledige sjældent oplever, at a-kassen hjælper dem tilbage på arbejdsmarkedet. A-kasserne skal først og fremmest sikre hjælp til selvhjælp, lyder det fra deres brancheorganisation.
Læs mere her

Rekordoptag til universiteterne er en realitet

Over 2500 unge har i år søgt ind på universitetet efter den koordinerede tilmeldings optagelsesrunde. Det endelige optag i 2009 på universitetsuddannelserne ender på 21.587 personer og er dermed det største antal nogensinde.

Da det i sommers kom frem, at der på trods af rekordsøgning ikke var rekordoptag, var jeg meget forundret. De unges søgemønster resulterede i, at mange fik afslag. Vi opfordrede derfor til at søge alternative uddannelser og universiteter. Det ser ud til at være sket, siger videnskabsminister Helge Sander.

Over 2500 unge har i år benyttet muligheden for at søge ind på universiteterne i optagelsens anden runde. Det er markant flere end de foregående år, hvor tallet lå under 2000. Samtidig har færre end i 2007 takket nej til deres tilbudte studieplads.

Samlet set betyder det, at årets optag er steget med 1226 personer. I 2008 var tilvæksten mellem første runde og anden runde kun 367 og i 2007 lå den på 567.

Jeg er utrolig glad for, at så mange unge er begyndt på universitetet. Vi lever i en verden, hvor viden er en af de vigtigste forudsætninger for at Danmark kan sikre fortsat vækst og velfærd. Regeringen har derfor et mål om, at halvdelen af en ungdomsårgang skal have en videregående uddannelse. Det mål er vi nu rykket et skridt nærmere på, siger Helge Sander.

Især Syddansk Universitet og Aalborg Universitet har oplevet en stigning i optagetallet fra første til anden runde med stigninger på henholdsvis 19 og 12 procent.

Læs mere her

tags: Danmark, 2009, 2008, uddannelse, Helge Sander, Aalborg, Aalborg Universitet, 2007, videnskab, videnskabsminister, Syddansk Universitet, videregående uddannelse,

søndag den 20. oktober 2013

Dagens nyheder - Læs bla. om HK: Man skal ikke lade sig presse til vaccine

HK: Man skal ikke lade sig presse til vaccine
Du er aldrig tvunget til at få en influenzavaccination, understreger HK/Privat, der igen i år oplever medlemmer, der føler sig presset af chefen til at få stikket, der holder sygdommen fra døren.
Læs mere her

Fra konflikt til udvikling

Alle organisationer indeholder konflikter, og hvis ikke disse konflikter håndteres på den rette måde, kan det virke skadeligt for organisationen og modvirke realiseringen af forretningsstrategien.

Der findes vel næppe den medarbejder eller leder, der ikke har oplevet konflikter på arbejdspladsen. For mange udgør de en kilde til frustration, men ofte rummer konflikter et potentiale til en konstruktiv udvikling. Konflikter opstår ofte når engagerede medarbejdere møder modstand mod deres ideer og prioriteringer. Bag konflikten kan der altså ligge et ønske om at ville skabe noget bedre. For at kunne udnytte konfliktens skjulte udviklingspotentiale, er det vigtigt at have indsigt og forståelse for psykologiens verden.

Psykologiens verden byder på de mest effektfulde og samtidig hurtigste metoder til vækst, forandring og personlig udvikling. En grundig indsigt i menneskets sociale omgangsformer, personlighed og følelser er et godt udgangspunkt for at kunne imødekomme morgendagens udfordringer.

Probana Managements uddannelse i Erhvervspsykolgi (EPU) er pt. en af landets absolut mest populære efterudddannelser for ledere og trækker på landets dygtigste psykologer og erhvervsfolk. Undervisningsforløbet er baseret på e-learning, og kombineres med kursusdage efter hvert gennemført modul samt en afsluttende eksamen.

Afklarende erhvervspsykologiske værktøjer øger forståelsen inden for områder som virksomhedskultur, motivation, engagement, følelsesmæssige relationer, stress og kognitive ressourcer - altså faktorer, der er af betydning for såvel det sociale klima i en virksomhed, medarbejdernes individuelle velbefindende, virksomhedens ansigt udadtil som dens produktion. Eksempelvis kan større viden om virksomhedskultur give et mere nuanceret billede af, hvorfor det kan være vanskeligt at få to medarbejdergrupper til at samarbejde på tværs af faggrænser. Et problem, der kan give anledning til store interne konflikter og smitte af på såvel stemning som produktion i hele virksomheden.

Du kan læse nærmere om kursusdage, emner og tidspunkter på følgende link: http://www.probana.com/epu.asp. Her kan De også tilmelde Dem uddannelsen online. Har De spørgsmål, er De naturligvis også velkommen til at kontakte os på tlf. 45 76 58 58.

Læs mere her

tags: uddannelse, virksomhed, stress, Probana, Management, psykologi, strategi, organisation, motivation, værktøj,

lørdag den 19. oktober 2013

Dagens nyheder - Læs bla. om Det dummeste, du kan gøre til jobsamtalen

De unge skal lære at bestille noget
Den er gal med attituden og arbejdsgejsten hos de fleste kokkeelever, som Anita Klemensen får ind i folden. De unge har haft det for godt.
Læs mere her

Udenlandske virksomheders retsstilling truet
Virksomheder med udenlandske ansatte er underlagt særregler i det faglige system, selv om de er omfattet af samme overenskomster som deres danske konkurrenter, lyder kritikken.
Læs mere her

Tyske virksomheder overvejer at forlade Danmark
Tyske virksomheder står uforstående overfor, at de skal betale dobbelt i pension og feriepenge, hvis de vil arbejde i Danmark.
Læs mere her

Udenlandske firmaer betaler dyrt for aftaler
KPMG råder udenlandske virksomheder til at undgå at forhandle med fag-foreningen 3F på egen hånd.
Læs mere her

Det dummeste, du kan gøre til jobsamtalen
Spiste burger, tilbød kokain og tog paryk på. Man tror, det er løgn, hvad en række HR-ansatte har oplevet, når de skal ansætte nye medarbejdere
Læs mere her

Bedste omdømme i efteruddannelsesbranchen

Aktiv Kurser har rekordmange deltagere på sine 150 årlige online uddannelser og modtager topevalueringer og bifald fra samtlige kfx virksomheder, staten og kommunerne, jævnf. nedenfor: Virksomheden Aktiv Kurser, der som en af de første satsede på e-learning for 10 år siden, er i dag en af landets meste roste uddannelsesvirksomheder. Aktiv Kurser har rekordmange deltagere på sine 150 årlige online uddannelser og modtager topevalueringer og bifald fra samtlige kfx virksomheder, staten og kommunerne, jævnf. nedenfor:

Det siger kursisterne:

Om Lean projektleder :

"Jeg er glædeligt overrasket over hvor grundig, professionel og spændende uddannelsen er. Man ved aldrig hvordan indholdet vil være før end man er i gang - men jeg læste pensum med stor entusiasme og følte virkelig, at jeg lærte og udviklede mig. Jeg vil helt bestemt anbefale denne uddannelse og læringsform til andre."
Travel Consultant, Rikke Brøndberg, Novo Nordisk A/S

---
Om Chefsekretær/Mellemleder:

"Den bedste uddannelse jeg har været på længe. En god måde at undervise på med e-learning og forelæsning "
Executive Admin Assistant, Sandra Frederiksen, Novozymes

---
Om HR-Konsulentuddannelsen:

"Det er en ideel måde at videreuddanne sig på - en god blanding af faglig teori og spændende dialog med både undervisere og andre kursister. Underviserne er meget inspirerende og med en aktuel vinkel fra erhvervslivet."
Human Resources Consultan, Lene Frandsen, NYCOMED

---
Om Erhvervspsykologi, EPU:

"Jeg vil gerne rose underviserne for deres indlæg på uddannelsen. Jeg fik meget med hjem, - de var spændende, inspirende og formåede at sætte nogle meget væsentlige begreber i perspektiv. Jeg har fået noget at tænke på - det er jo herligt."
Kriminalkommissær, Helle Arnold Rasmussen, Politiets Efterretningstjeneste

---
Om Proceskonsulent:

"Dygtige undervisere. Underviserne var gode til at forklare og få alle med. Jeg synes det har været nogle gode og brugbare tilbagemeldinger på casene. Det har synliggjort både hvad der var godt og hvad man kunne gøre mere ud af eller hvad man skulle lære mere af."
Afdelingsleder, Una Møller Filyo, Århus Politi

---
Om HR-Konsulentuddannelsen:

"Super uddannelse. Jeg har været meget glad for at deltage i uddannelsen, og dette har været fantastisk udbytterigt. "
HR Konsulent, Gitte Rygaard, Nordisk Kellogg A/S

---
Om HR Master:

"Undervisningen på HR Masteruddannelsen var utrolig inspirerende, teoretisk vedkommende og udbytterig. Både instruktører og deltagere var engagerede og motiverede til at yde deres bedste - og det gjorde de/vi! "
HR Partner, Marianne Blanchholm Dupont, Danske Bank

---

Om HR-Konsulentuddannelsen:

"Jeg har haft stor glæde af flere af modulerne på HRK uddannelsen. Disse giver mig et godt fundament for mit samlede virke."
Rekrutteringschef, Pia Løvgret, Statoil Detailhandel A/S

---
Om Proceskonsulent:

"Meget levende og dygtige forelæsere, som brænder for emnerne."
Medarbejderudviklingschef, Poul Hansen, Codan

---
Om HR-Konsulentuddannelsen:

"Fantastisk god uddannelse. Underviserne forstod at skabe en rigtig god debat blandt deltagerne, hvilket gjorde kursusdagene spændende og særdeles lærerige. "
HR Manager, Jeanette Rasmussen, Fujitsu Siemens Computers A/S

---
Om HR-Konsulentuddannelsen:

"Generelt stor ros til Probana for at have styr på hele forløbet. Der er ingen slinger i valsen undervejs og alt ting virker meget professionelt. Fantastisk god uddannelse!"
HR Konsulent, Linda Dam Havmøller, ECCO Sko A/S

---
Om Stress Management Konsulent:

"Det har været en utrolig, spændende og lærerig uddannelse. Måden som undervisningen er strikket sammen på, passede mig fint. Det at man selv kan tilrettelægge, hvornår man vil koncentre sig om opgaveløsningen og så alligevel have en tidsplan at støtte sig til, synes jeg er super. Undervisningen blev gennemført yderst professionelt af nogle meget kompetente undervisere. Alt i alt en professionel, veltilrettelagt og god uddannelse. "
Sekretær, Berit B. Ley, Mærsk Container Industri A/S

---
Om Erhvervspsykologi, EPU:

"Probana som kursustilbyder er super professionel. og det er en fordel, at man kan have en hurtig start på ekstrahold. Det fungerer godt. "
HR Manager, Petra Möller Køhn, Daimler-Chrystler Danmark

---
Om Chefsekretær/Mellemleder:

"Supergod uddannelse. Godt materiale, gode forelæsninger og utrolig værdifuld case feed-back!"
Chefkoordinator, Anne Isaksen, Sonofon

---
Om HR-Konsulentuddannelsen:

"Såvel Probanas kursusdage som undervisningsplatformen på HR-Konsulentuddannelsen har indfriet forventningerne til en aktiv og relevant efteruddannelse."

HR-udviklingschef, Claus Johannessen, VIA Travel A/S

---
Om HR-Konsulentuddannelsen:

"Supergod uddannelse. Underviserne var gode til at formidle budskaberne. Kan varmt anbefales!"
Personalechef, Anna Maria Høyer, Rosendahl A/S

---
Om Lean projektleder :

"Lean Projektlederuddannelsen er rigtig god. Undervisningsmaterialet er super, og selve kombinationen med kursusdage, cases og elearning er supergod. Det er med til at få sat gang i læsningen. Kursusdagene fungerer perfekt, og det er et kursus jeg varmt kan anbefale til andre."
Chefskonsulent, Kirsten Hansen, Københavns Energi, Miljø- og kvalitetsafdelingen

---
Om HR-Konsulentuddannelsen:

"Jeg er glad for at have deltaget på HRK-uddannelsen. En god uddannelse med masser af viden og inspiration."
Personalechef, Mariane Ekberg, Rentokil Initial A/S

---
Om HR-Konsulentuddannelsen:

"Kanon uddannelse. Underviserne er rigtig gode, godt uddannelsessted, alt bygget ovenpå en velfungerende E-learing platform, som har været medvirkende til, at jeg fik rigtig meget ud af uddannelsen. Jeg kan klart anbefale uddannelsen til andre, der har eller skal have deres virke inden for personale og HR."
Major, Søren Johansson, Flyvevåbnets Specialskole

---
Om HR-Konsulentuddannelsen:

"Super professionel håndtering af hele uddannelsesforløbet. E-learning kombineret med forelæsninger fungerer optimalt. Interessant fagligt indhold med undervisning på højt fagligt niveau."
HR Chef, Kim Remin Rasmussen, Tytex Group

---
Om HR-Konsulentuddannelsen:

"HR Konsulentuddannelse er helt unik. Den har en fantastisk evne til at koble teori og praksis. Det jeg har lært på uddannelsen har jeg kunnet drage nytte af i mit daglige arbejde. "
HR Manager, Lotte Burgdorf, Kvist Industries

Læs mere her

tags: Danmark, Siemens, København, Århus, uddannelse, Kriminalkommissær, Danske Bank, virksomhed, Novo Nordisk, erhvervslivet, Mærsk, Statoil, HR Masteruddannelsen, efteruddannelse, Probana, Management, psykologi, Personalechef, Konsulentuddannelsen, Sonofon, E-learning, undervisning, projektleder, Novozymes,

fredag den 18. oktober 2013

Dagens nyheder - Læs bla. om Her peger medarbejderne det ud, der ikke dur

Her er, hvad du skal kunne som ingeniør i 2020
Emner IDA http://karriere.jobfinder.dk/artikel/se-her-hvad-du-skal-kunne-som-ingenioer-i-2020-578 Ny rapport fra Teknologisk Institut slår fast, at dyb faglig viden bliver det absolut vigtigste for ingeniører i 2020. Er den ikke på plads, snupper udenlandske ingeniører danske job – de er faktisk allerede i fuld gang Jobfinder
Læs mere her

»Vi skal danne Generation Y – og de skal uddanne os«
De unge kan noget, som der er hårdt brug for i dansk erhvervsliv – men de mere modne skal være bedre til at udstikke retning for dem, mener HR-chef Anne-Marie Finch Iversen hos Telmore.
Læs mere her

17.000 flere ledige job
Der bliver flere og flere job at søge. Fra januar til august i år har der været hele 119.877 at søge på den offentlige jobportal Jobnet.Foto: Esben Salling
Læs mere her

CFOen får luft under vingerne
Økonomi- direktøren er blevet stadig mere vigtig, og mange steder er han rykket op som CFOens højre hånd. Han er gået fra at være historiefortæller om virksomhedens økonomi til at have ansvaret for nye tiltag.
Læs mere her

Kalenderen bugner med 200 rejsedage om året
Jørn P. Jensen startede i Carlsberg for 12 år siden som den klassiske økonomidirektør, mens hans rolle er blevet kraftigt udvidet, og jobbet som CFO kræver i dag langt mere end blot en finansiel regnestok.Foto: Asger Ladefoged
Læs mere her

Vi skal tilpasse os de unge
Netto lyder ikke umiddelbart så fancy, og derfor skal butikken tilpasse sig til ungdommen for at få de bedste elever. En kampagne har femdoblet antallet af ansøgninger til elevpladserne.
Læs mere her

Et opgør med myter
Grossistgiganten Solars kommende topchef Anders Wilhjelm er ikke bange for at udfordre fastforankrede tankegange. Det tager han med sig, når han skal skabe vækst i en branche, der stadig lider under lavt blus i byggeriet.
Læs mere her

Ros din medarbejder, så han præsterer mere
Emner Arbejdsmarked http://karriere.jobfinder.dk/artikel/ros-din-medarbejder-saa-han-praesterer-mere-530 Husk at ros dine ansatte eller dine kolleger. Japansk forskning har vist, at komplimenter gør os bedre til at løse opgaver. Ros er lige så vigtigt som at få penge for sit arbejde. Jobfinder
Læs mere her

Det ser chefen efter på din LinkedIn-profil
Emner Arbejdsmarked http://karriere.jobfinder.dk/artikel/det-ser-chefen-efter-paa-din-linkedin-profil-566 Hvilken LinkedIn-profil sparker døren ind til branchens sværvægtere? Læs hvad Novo Nordisk og NIRAS kigger efter, når de søger ingeniørkandidater på de sociale medier Version2
Læs mere her

Her peger medarbejderne det ud, der ikke dur
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/her-peger-medarbejderne-det-ud-der-ikke-dur-564 It-virksomheden Volubill involverede sine medarbejderne for at fjerne de faktorer på arbejdspladsen, der gav anledning til stress. Det har været godt for både forretningen og arbejdsmiljøet. Jobfinder
Læs mere her

Lær at lære

Har du i mange år siddet i den samme stilling, så er det måske på tide at sætte fokus på at lære noget nyt at få udvidet din horisont og dine kompetencer! Hos Probana Management har vi fokus på at lære, hvordan man lærer. Mange af vores kursister har ikke været på skolebænken siden folkeskolen, og det kan efterhånden være mange år siden.

- Sidder du i en stilling, hvor du drømmer om at få mere ansvar eller stige i graderne

- Eller sidder du måske i en stilling, hvor du sidder lidt fast, måske har du haft den samme stilling i mange år, og drømmer om at udvikle dig

Kan du svare ja til disse spørgsmål, så kan efteruddannelse via e-læring være svaret for dig.

Mange oplever at det kan være svært at finde tiden til at udvikle sine kompetencer og videreuddanne sig, fordi man skal være flere dage væk fra kontoret og bunkerne hober sig op på skrivebordet, mens man er væk. Fordelen ved at tage en efteruddannelse hos Aktiv Kurser / Probana Management er, at du ikke skal væk fra kontoret, men kan læse pensum online, når det passer dig.

Valgfri kursusdag med mulighed for at skabe netværk
Som et supplement hertil tilbyder Aktiv Kurser / Probana Management én valgfri kursusdag om måneden, hvor du får mulighed for at koble din nyerhvervede teoretiske viden til praksis gennem undervisning og øvelser. Denne kursusdag foregår på minimum 4 stjernede hoteller centralt i København og Århus, der er fuld forplejning i skønne omgivelser. Fordelen ved disse kursusdage er desuden, at du får mulighed for at netværke med de andre deltagere som du måske allerede har skrevet med på e-læringsplatformen.

Se fremad med nye kompetencer i kufferten
Kompetenceudvikling er afgørende både i det daglige virke og når der søges efter nye udfordringer. Med et uddannelsesbevis fra Aktiv kurser / Probana Management i hånden, vil dette kunne føres på CV et og helt nye jobmuligheder vil åbne sig.

Aktiv Kurser / Probana Management udbyder uddannelser i samarbejde med landets førende fagfolk, eksperter og anerkendte undervisere fra videregående undervisere og erhvervslivet. Vores uddannelser behandler blandt andet områder indenfor forandringsledelse, konfliktløsning, kommunikation, projektledelse, værdibaseret ledelse, coaching, Lean og meget meget mere.

Er du nysgerrig, så læs mere her eller ring på 45 76 58 58

Læs mere her

tags: København, Århus, uddannelse, erhvervslivet, folkeskole, efteruddannelse, Probana, Management, jobmuligheder, kommunikation, undervisning, Ford, coach,

torsdag den 17. oktober 2013

Flere håndværkere springer ud som ingeniør

Stadig flere elektrikere, tømrere og murere skifter livet på byggepladsen ud med en uddannelse som ingeniør. Det viser en opgørelse fra Ingeniørhøjskolen i Århus, hvor optaget på skolens adgangskursus for håndværkere er steget med 50 procent på kun et år. En kampagne skal nu øge antallet af håndværkere på ingeniørstudiet yderligere.

Vi har det seneste år oplevet en markant stigning i antallet af håndværkere, der tager vores adgangskursus for derefter at starte på ingeniørstudiet. Både nyuddannede og erfarne håndværkere vil læse videre, og vi møder alle faggrupper lige fra elektrikere og tømrere til smede og maskinarbejdere, siger studieleder Mette Lindhardtsen fra Ingeniørhøjskolen.

På adgangskurset lærer håndværkere og andre uden en gymnasial uddannelse blandt andet matematik, fysik og kemi. Den nye opgørelse viser, at optaget i september 2009 slog alle rekorder med 151 nystartede studerende. Til sammenligning startede 101 studerende på adgangskurset i september 2008, hvilket svarer til en stigning på 50 procent på kun et år.

Flere årsager til håndværkerboom
Ifølge Mette Lindhardtsen er der flere årsager til væksten i antallet af studerende med en baggrund som håndværker eller en anden erhvervsuddannelse.

Med en erhvervsuddannelse i bagagen kan man blive diplomingeniør på i alt 4,5 år, og det er tillokkende for mange håndværkere, der har fået nok af de kolde, regnfyldte dage på byggepladsen. Men det er klart, at krisen i byggebranchen også har gjort, at flere faglærte ser ingeniøruddannelsen som en vej til et mere sikkert job, siger Mette Lindhardtsen.

Kampagne skal tiltrække flere håndværkere
Ingeniørhøjskolen satser på fortsat vækst i antallet af studerende med håndværkerbaggrund og iværksætter derfor en kampagne til efteråret, der ved hjælp af blandt andet brochurer, web, events, annoncer og en mobilportal skal synliggøre mulighederne for at læse videre til ingeniør.

Mange håndværkere kommer fra hjem uden uddannelsestradition, og derfor er det med til at bryde den negative sociale arv, når en håndværker bliver ingeniør. Samtidig er det en fordel som ingeniør at have en praktisk baggrund. Med den nye kampagne vil vi informere håndværkere i Midtjylland om muligheden for at læse videre, siger Mette Lindhardtsen.

Studerende: Fordel at være håndværker
En af de håndværkere, der har skiftet Kansas-tøjet ud med lommeregneren, er den 22-årige Torsten Sødinge Gregersen, der er tidligere klejnsmed og nu er ved at uddanne sig til diplomingeniør i bygning.

Jeg har valgt at læse videre til ingeniør, fordi jeg er fascineret af store konstruktioner og gerne vil konstruere og bygge store byggerier. Og så er det et plus, at min fortid som håndværker kan bruges i ingeniørstudiet. Eksempelvis har jeg en teknisk snilde og en god indsigt i arbejdet med et materiale som stål, som en typisk student nok ikke har, siger Torsten Sødinge Gregersen.

Ingeniørhøjskolen afholder torsdag den 22. oktober kl. 16.30 et informationsmøde for håndværkere, der overvejer at læse videre til ingeniør. Læs mere på www.iha.dk/faglaert.

Læs mere her

tags: 2009, 2008, Århus, uddannelse, portal, Midtjylland, kemi, Ingeniørhøjskolen, ingeniøruddannelse, ingeniørstudiet, studerende, Ford, nyuddanned, elektriker,

onsdag den 16. oktober 2013

Kandidater fra CBS er i høj kurs

En uddannelse fra CBS giver mere i løn og en større chance for at få et job som topleder end samfundsvidenskabelige uddannelser fra øvrige universiteter.

En kandidat fra CBS kommer med stor sandsynlighed til at tjene mere i løn og får en større chance for at blive topleder sammenlignet med et gennemsnit for andre danske samfundsvidenskabelige uddannelser. Det er konklusionen i en omfattende undersøgelse fra det uafhængige analyseinstitut på CBS, Center for Economic and Business Research (CEBR). Rektor Per Holten-Andersen fremhæver som årsag, at uddannelserne tilpasses erhvervslivet og at CBS har en international profil.

- Vores uddannelser bliver hele tiden endnu mere rettet mod det globale arbejdsmarked. Det handler ikke kun om at sende vores kandidater ud i verden, men også om at give dem en global forståelse med, siger han.

Målt på årsløn og sandsynligheden for at blive topleder klarer kandidater uddannet på CBS sig ifølge CEBRs analyse signifikant bedre på arbejdsmarkedet. En kandidat fra CBS tjener i gennemsnit 54.000 kroner mere om året før pension og har 27 procents større sandsynlighed for at blive topleder end kandidater fra de øvrige samfundsvidenskabelige uddannelser. Undersøgelsen er den første af sin art og baseret på et omfattende datamateriale fra Danmarks Statistik.

- Det spiller ind, at vi ligger i København, hvor lønnen er højere og arbejdsløshedsgraden er lavere end andre steder i landet, men også, at vi leverer de uddannelser, erhvervslivet efterspørger. Vi uddanner vores studerende til at blive nøglepersoner i virksomheder og det tætte link til erhvervslivet under uddannelsen gør, at man som regel bliver ansat, inden studiet er afsluttet, siger Per Holten-Andersen.

Metode:
Undersøgelsen er foretaget af CEBR, et uafhængigt analyseinstitut på CBS. Populationen for lønberegningerne er 8.520 CBS-kandidater. Populationen for sandsynligheden for at blive topchef er 9.274 CBS-kandidater. Ved hjælp af en såkaldt tvillingeanalyse sammenlignes hver kandidat fra CBS med en person, som har præcis den samme baggrund, alder og køn, men en lang videregående samfundsvidenskabelige uddannelse fra et andet universitet. Tvillingerne som sammenlignes med, er udvalgt fra en population på 15.369 personer, som har en kandidatgrad inden for administration, jura, politologi, samfundsøkonomi, samfundsvidenskab og erhvervsøkonomi/ledelse fra en anden institution end CBS. Undersøgelsen omfatter kun det private arbejdsmarked. Data stammer fra Danmarks Statistik og CBS' databaser.

For flere oplysninger om undersøgelsen kontakt seniorrådgiver Joannes Jacobsen, CEBR, telefon +45 38155684, email jj.cebr@cbs.dk. For kommentar fra rektor Per Holten-Andersen gå via pressekontakt.

Læs mere her

tags: arbejdsløshed, Danmark, København, økonomi, uddannelse, Danmarks Statistik, arbejdsløs, virksomhed, erhvervslivet, videnskab, arbejdsmarked, samfundsvidenskab, studerende, rektor, samfundsøkonomi, database, erhvervsøkonomi,

tirsdag den 15. oktober 2013

Dagens nyheder - Læs bla. om Hvad gør du, når du er klogere end chefen?

Broder Grene har dybe rødder
Mikkel Grene står i spidsen for den nye Søstrene Grene-generation. Han skal føre grenene videre til udlandet og samtidig beholde firmaets gamle rødder.
Læs mere her

Aalborg udklækker tekniske iværksættere
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/aalborg-udklaekker-tekniske-ivaerksaettere-563 Aalborg Universitet har netop oprettet en ny linje for teknisk uddannede i forretningsinnovation. Kandidaterne skal klædes på til at hjælpe danske virksomheder med at forny og genopfinde sig selv. Jobfinder
Læs mere her

Huawei-chef i fuld rotation
Karrusellen drejer i den kinesiske telegigant Huawei, der nu skal drive TDCs danske mobilnet. Chefposten kører på skift mellem tre topchefer, og Eric Xu, der nu har fået stafetten, betragtes som en ferm strateg.
Læs mere her

»Vi falder ikke på halen for Generation Y«
Der er grænser for, hvor langt Codan Forsikring vil strække sig for at tækkes talenterne blandt Y'erne, men man er lydhør over for generationens krav – blandt andet i form af øget feedback.
Læs mere her

Nordisk Fjer-bog afslører slutspil før kollaps
Den nye bog af Charlotte Langkilde omhandlende Nordisk Fjers krak i 1990 bringer spændende oplysninger omkring hele hændelsesforløbet, men også meget interessante informationer om tiden lige inden kollapset.Foto: Allan Moe
Læs mere her

Loyal Danske Bank-mand sendt uden for døren
Han har været i Danske Bank i 33 år og avancerede hele vejen til toppen, men nu er Steen Blaafalk uden forklaring fritstillet. Foto: Jan Jørgensen
Læs mere her

Hvad gør du, når du er klogere end chefen?
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/hvad-goer-du-naar-du-er-klogere-end-chefen-557 Har du flere års erfaring, dybere faglighed og bedre lederegenskaber end din overordnede? Læs her, hvordan du håndterer dilemmaet at være bedre kvalificeret end chefen Jobfinder
Læs mere her

Fleksibel og effektiv kompetenceudvikling

Tiden er knap for de fleste. Og det at skulle væk fra kontoret et par dage synes ofte helt uoverskueligt. Gevinsten ved at tage et kursus eller en uddannelse hos Aktiv Kurser er bla. at du eller dine medarbejdere ikke skal væk for arbejdspladsen. Der er bred enighed om, at et-dages eller tre-dages kurser ikke nytter i dag, hvis man for alvor skal lære en faglig discliplin inden for ledelse, personaleledelse eller psykologi. Hvis man vil netværke, inspireres og måske ud og få lidt godt at spise, så er det helt fint at deltage den slags korte kurser, korte internater, konferencer, osv.. Men er man bare en lille smule erfaren og ønsker man virkelig viden, indsigt og forståelse inden for en given ledelsesdisciplin, et ledesværktøj eller en arbejdsmetode, så er det mildest talt spild af tid med disse korte seancer. To budskaber og en vittighed er ofte, hvad deltagerne erindrer efter korte kursusforløb.

Der er en sund logik og godt incitament i, at man kombinerer traditionel undervisning med fjernundervisning eller konkret e-learning, når deltagerne skal forholde sig til ledelsesværktøjer og -metoder, der kræver omfattende indlæring. Dels, kan deltageren sætte sig grundigt ind i det grundlæggende stof inden de møder op, og dels, kan deltageren bedre relatere og trække på dagligdags problemstillinger i forhold til undervisningen.

Hertil kommer de mange fordele mht. frihed til at lære, hvor og hvornår dette passer ind i kalenderen. Der er tale om åbne uddannelser på deltid og korte kurser, som deltagerne kan følge ved siden af deres job. Undervisningen er fleksibel og målrettet til de forskellige deltagere. Det anderledes, men også revolutionerende moment på uddannelserne er, at deltagerne skal forholde sig til konkret undervisningsmateriale via e-learning direkte på internettet, før de møder op til en kursusdag. E-learning platformene dækker den teoretiske og videnskabelige tilgangog viden inden for det givende læringsområde, og er inspireret af undervisningen på de videregående uddannelser.

Læs mere her

tags: internet, uddannelse, videnskab, personaleledelse, psykologi, E-learning, ledelsesdisciplin, arbejdsmetode, kursusforløb, undervisning, fjernundervisning, ledelsesværktøjer, videregående uddannelse, undervisningsmateriale, værktøj,

mandag den 14. oktober 2013

Efteruddannelse betaler sig

Lederne får ikke noget ud af at efteruddanne deres medarbejdere, viser en ny undersøgelse, som Conny Bauer, direktør i firmaet ImpactResearch, har foretaget med et amerikansk forskerteam. KEA Københavns Erhvervsakademi anerkender problemet og har derfor udviklet en Læringskonsulentuddannelse (LKU). Uddannelsen giver uddannelsesansvarlige ledere og konsulenter på efteruddannelserne en fælles forståelse af læring og dermed forudsætningen for sammen at tilrettelægge uddannelsesforløb for medarbejderne, som faktisk virker.

Efteruddannelse kan betale sig, når ledere opnår en viden om læring, og når der bliver lagt en handlingsplan for den medarbejder, der skal erhverve sig nye kompetencer. Det er forudsætningen for, at efteruddannelse bliver en succes, siger Niels Mikkelsen, projektleder og udviklingskonsulent i efteruddannelsesenheden på KEA.

Hyldevare eller specifik handlingsplan
KEA har hyldevarer som andre efteruddannelsesudbydere. Det vil sige varer, som aftagerne kan gøre med, hvad de vil , siger Niels Mikkelsen og fortsætter: Hyldevarer kan sagtens give medarbejdertilfredshed og fastholde medarbejdere, men hvis lederen vil have et målbart udbytte af efteruddannelsen, skal der være fokus på den ansattes specifikke kompetencebehov. Der skal ikke mindst gives plads til, at medarbejderen kan få brugt sine nye kompetencer. Der skal med andre ord laves en handlingsplan for den ansatte. Derfor er det vigtigt, at lederen har en klar idé om, hvad han vil have ud af at efteruddanne sin medarbejder, og her kan et LKU-forløb være en hjælpende hånd.

Om LKU en Læringskonsulentuddannelse
Livslang læring er en væsentlig faktor i vores samfund i dag. Seniorkonsulent i Intenz A/S, Morten S. Petersen, har fulgt et LKU-forløb i KEA-regi og udtaler: I hverdagen bliver man let låst fast i nogle tankemønstre. Jeg blev udfordret på mine tankemønstre og kunne se værdien af at tænke uddannelse og læring i en anderledes form. De yngre generationer opdrages, udfordres og påvirkes i dag på en anden måde end de ældre og således er vi tvunget til at tilpasse fremtidens læring til dette. Derfor bliver efteruddannelse utrolig vigtigt for alle med henblik på at skabe fremtidens resultater i virksomhederne.
Jeg fik også fokus på vigtigheden af at skabe de nødvendige rammer for at medarbejderne kan vokse, siger Morten S. Petersen, der arbejder med at fremme læringsmiljøer inden for forskellige virksomhedskulturer.

På et LKU-forløb lærer man, hvordan mennesker lærer. Udviklingslære, organisationsforståelse og hvordan efteruddannelse og organisationer samvirker, er vigtige elementer i uddannelsen. Frem for alt lærer man at sikre, at efteruddannelsen bringer den ansatte i den rigtige retning ved brug af spørgeteknikker og feedback.

Detailakademiet
LKU er en central del af projektet Detailakademiet på KEA, som i al enkelhed går ud på at drive uddannelsesudvikling på en ny måde , forklarer Lars Bach, projektleder af Detailakademiet på KEA.

Bestseller, El-giganten, Ilva og mange flere kæder og er allerede partnere i Detailakademiet. De deltager i detailakademiets arbejdsgrupper, hvor undervisere fra handelsskoler og erhvervsakademier arbejder sammen med HR-konsulenter fra kæderne om at udvikle skræddersyede efteruddannelser til Detailhandlen.

Læs mere her

tags: København, direktør, uddannelse, virksomhed, Københavns Erhvervsakademi, efteruddannelse, ImpactResearch, Udviklingslære, organisationsforståelse, spørgeteknikker, uddannelsesudvikling, El-giganten,, Ilva, Detailakademiet, HR-konsulent, Detailhandlen, organisation, projektleder, miljø, Bestseller,

søndag den 13. oktober 2013

Dagens nyheder - Læs bla. om Gul overenskomst giver ringere vilkår til kokke og stuepiger

Ombudsmanden vil kulegrave arbejdsskadesager
Folketingets ombudsmand iværksætter en undersøgelse om sagsbehandlingen i Arbejdsskadestyrelsen. Det sker efter anklager om usaglige afgørelser, som ifølge ombudsmanden kan udgøre »et alvorligt retssikkerhedsproblem«.Foto: Kim Haugaard
Læs mere her

Topkvinder fra udlandet indtager bestyrelserne
Halvdelen af kvinderne i bestyrelserne i de største danske aktieselskaber er fra udlandet. Et erfarent bestyrelsesmedlem siger, at de danske kvinder er der, men langt de fleste af dem har et CV, der er for blødt til bestyrelsesarbejde.
Læs mere her

Canadas Buffett griber BlackBerryen
Prem Watsa havde kun håndører på lommen, da han for 42 år siden forlod Indien. Siden har han fået tilnavnet »Canadas Warren Buffett«. Nu er det den hårdt prøvede smartphone-producent BlackBerry, han ser potentiale i.
Læs mere her

Gule fagforeninger anker sjældent medlemmers skadesager
De såkaldte gule fagforeninger anker kun i få tilfælde tabte sager om arbejdsskader, viser statistik.Foto: Bax Lindhardt
Læs mere her

Loyale medarbejdere bliver på samme pind
Hver femte ansatte over 50 år på det private arbejdsmarked har haft det samme job mere end 15 år. Unge flytter stadig rundt.
Læs mere her

Med leg skal land bygges
Som en afveksling fra lårtykke lovbøger tog 36 jurastuderende i deres sommerferie ud for at spille rollespil i den virkelige verden.Foto: Linda Kastrup
Læs mere her

Advokaterne kommer indefra
De store advokathuse kæmper om at få fingre i de bedste studerende. Kampen går dog i lige så høj grad den anden vej, og her handler det om at have foden indenfor – langt de fleste hentes nemlig fra egne rækker.
Læs mere her

Han skal give os det gode liv
Henrik Lehmann Andersen er netop blevet ny direktør for Nordea-fonden. En af hans hovedopgaver bliver at gøre fonden, der består af en pengetank på 11 milliarder kroner, mere kendt.
Læs mere her

Gule fagforbund har ingen adgang på erhvervsskoler
På en række erhvervsskoler får kun LOs forbund lov til at tale med eleverne, mens de såkaldt gule forbund bliver afvist. Demokratisk problem, mener Krifa.
Læs mere her

Gul overenskomst giver ringere vilkår til kokke og stuepiger
Ansatte på restauranter og hoteller, der har overenskomst med Kristelig Fagforening, har på langt de fleste områder ringere ansættelsesvilkår end ansatte på en 3F-overenskomst, konkluderer forskningsrapport.Foto: Kim Haugaard
Læs mere her