fredag den 28. februar 2014

Dagens nyheder - Læs bla. om Lettet Stein Bagger forstår mistroen

DTU vrimler med lederspirer
Har du en leder i maven, spurgte IDA Lederforum de studerende på DTU. Og det har mange af dem åbenbart, for 75 mødte op til foredrag og workshop, der skulle gøre dem klogere på egne leder­ambitioner.
Læs mere her

Hvem er din virksomheds største talent?
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/hvem-er-din-virksomheds-stoerste-talent-1367 Deltag i konkurrencen om to dages gratis, international uddannelse på topniveau. Jobfinder
Læs mere her

Lettet Stein Bagger forstår mistroen
Den bedrageridømte Stein Bagger er glad for, at han i går blev frifundet i en ny retssag. Anklagerne, der førte til sigtelsen, kommer dog ikke bag på ham.Foto: Jonas Skovbjerg Fogh
Læs mere her

Jobzonen går direkte efter de studerende med nyt samarbejde

image description
Jobzonen og Metroxpress har netop indgået en samarbejdsaftale, der gør Jobzonen til den største danske jobportal, målt i dækning på print og online. Samarbejdet skal samtidig styrke Jobzonen i kampen om de unge.
Med Metroxpress i netværket styrker Jobzonen sit forhold til det yngre segment og gør det muligt for virksomhederne at kommunikere direkte til den relevante målgruppe.

»Vi er yderst tilfredse med at have indgået et samarbejde med Danmarks mest læste dagblad. Vi ser frem til en tættere kontakt med Metroxpress-brugere, som er et vigtigt segment for en jobportal som Jobzonen. Metroxpress har rigtig godt fat i det yngre segment, her i blandt de studerende, som i fremtiden bliver en mangelvare på jobmarkedet,« siger Jesper Kristoffersen, Salgs- og marketingdirektør i Jobzonen.

Teknologisk platform var afgørende
Metroxpress henvender sig til moderne, travle storbymennesker, der vil læse om hverdagens vigtigste nyheder på en ungdommelig og underholdende måde – uanset om det er via avisen eller via mx.dk.

»Vi har valgt at indgå et samarbejde med Jobzonen, fordi deres jobportal følger den teknologiske udvikling, vores brugere efterspørger, og deres nye platform understøtter vores egen strategi, om at henvende sig til det yngre, mobile publikum,«, siger Kenneth Madsen, Salgsdirektør hos Metroxpress.

Jobzonen samarbejder med landets største dagblade og nyhedsmedier. Jobportalens samarbejde inkluderer blandt andet Politiken, Jyllands-Posten, Ekstra Bladet med flere. Med tilføjelsen af Metroxpress til netværket har Jobzonen Danmarks ubetinget bredeste dækning på print og online.

PÅ BILLEDET
Antal månedlige læsere/brugere i netværket fordelt på danske jobportaler.

Kilde: Index Danmark/Gallup, 2.3 kvartal 2013, Gemius SA – gemiusAudience, oktober 2013. Base: 4.829.000 personer / 13.849 interviews.

Læs mere her

tags: Danmark, Ekstra Bladet, direktør, interview, 2013, portal, Audi, Politiken, Jylland, storby, virksomhed, teknologi, Gallup, strategi, jobmarked, jobportal, studerende, marketingdirektør,

torsdag den 27. februar 2014

Dagens nyheder - Læs bla. om Løve klar til kamp for Coop

Norsk forsvar jagter ingeniører
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/norsk-forsvar-jagter-ingenioerer-1385 Massive investeringer skaber voldsom mangel på ingeniører i norsk forsvar. Nye medarbejdere kommer blandt andet til at håndtere nogle af verdens mest avancerede luftfartøjer. Jobfinder
Læs mere her

Stein Bagger frikendt for nye anklager om svindel
Den tidligere bedrageridømte Stein Bagger blev torsdag frikendt for to nye anklager, mens direktøren for flyttefirmaet Dansk-Selfstorage.dk blev dømt for skyldnersvig.Foto: Jonas Skovbjerg Fogh
Læs mere her

Stein Bagger frikendt for ny svindel
Den tidligere bedrageridømte Stein Bagger blev torsdag frikendt for to nye anklager, mens direktøren for flyttefirmaet Dansk-Selfstorage.dk blev dømt for skyldnersvig.Foto: Jonas Skovbjerg Fogh
Læs mere her

Dansk it-firma vil fordoble antallet af danske kontorer
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/dansk-it-firma-vil-fordoble-antallet-af-danske-kontorer-1383 It-iværksættervirksomheden Tradeshift er på fire år vokset til 150 medarbejdere og forventer efter en kapitalindsprøjtningalene i år at fordoble det antal. Jobfinder
Læs mere her

Løve klar til kamp for Coop
Michael Løve, koncerndirektør i Coop med ansvar for koncernens kæder, står foran store opgaver i sit nye job. Discountkæden Fakta bløder, og topchef Peter Høgsted har ambitioner om at ændre danskernes dagligvarevaner. Løve melder sig klar til udfordringen.
Læs mere her

Nyt projekt skal sikre kvalificeret og talrig arbejdskraft fra Køge

"Projekter, Vækst og Jobs" er et nyt udviklingsprojekt, som Køge Kommune netop har skudt i gang. Projektet indeholder konkrete aktiviteter, som skal medvirke til, at det lokale erhvervsliv og den lokale ledige arbejdsstyrke får størst muligt udbytte af de kommende bygge- og anlægsprojekter i Køge Kommune.
Køge Kommune står i de kommende år over for en stor udvikling med de mange bygge- og anlægsprojekter. En udvikling som kan skabe vækst og velfærd i hele lokalområdet. Køge Kommune har i flere år arbejdet målrettet for at tiltrække aktiviteter til kommunen, og de kommende bygge- og anlægsprojekter er resultatet heraf.

"Med de nye, store anlægsprojekter skabes der mange arbejdspladser og store vækstmuligheder her hos os - både under og efter anlægsperioden. For Køge Kommune er det vigtigt at få mest muligt ud af projekterne, og at de omsættes til vækst i vores virksomheder og giver nye jobs til borgerne i Køge Kommune. Derfor har Byrådet besluttet at igangsætte en særlig indsats for at sikre netop det under navnet "Projekter, Vækst og Jobs"", fortæller Mads Andersen formand for Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget i Køge Kommune.

Klar til projekter, vækst og jobs
Anlægs- og byggeprojekterne er sat i gang af Staten, Region Sjælland og Køge Kommune selv og omfatter: Det ny universitetssygehus, ny jernbane fra Ringsted til København, ny station i Køge Nord, ny uddannelsesby Campus Køge, udvidelse af Køge Bugt-motorvejen, Skandinavisk Transportcenter, ny trafikhavn og nye boligområder ved Køge Kyst og Køge Nord.

"Projekter, Vækst og Jobs" skal sørge for, at virksomhederne i Køge Kommune får del i de kommende opgaver, og at de store projekter omsættes til lokale jobs i bygge- og anlægssektoren. Udviklingsprojektet går på tværs af Køge kommune, men er forankret hos Køge Erhvervsservice.

""Projekter, Vækst og Jobs" skal sikre, at virksomhederne i Køge Kommune kender til de aktuelle opgaver og entrepriser så tidligt som muligt, så de har mulighed for at byde ind med deres kompetencer. Vi skal medvirke til at markedsføre de lokale virksomheder overfor de store entreprenører og udviklere, der rykker ind for at bygge her i Køge. Derudover skal projektet, i et samarbejde mellem Køge Erhvervsservice og Jobcenter Køge, uddanne og klæde vores ledige medborgere på til de jobmuligheder, som de store projekter skaber. Sidst, men ikke mindst er projektets formål også at finde det perfekte match mellem virksomhederne, de ledige og de kommende jobmuligheder", fortæller Mads Andersen.

Motivation og samarbejde
Køge Kommune har ansat projektleder Bent Lorentzen til at stå for den nye indsats. Bent Lorentzen har mere end 20 års erfaring fra bygge og anlægsbranchen, hvor han har styret projekter for arkitekter og ingeniører, gennemført udviklingsprojekter med investorer og i en årrække haft salgsansvaret i Skandinavien for en international producent af byggeprodukter. Bent Lorentzen føler sig godt klædt på til den nye udfordring som projektleder for Køge Kommunes udviklingsprojekt.

"Jeg vil benytte min solide baggrund til at skabe et tæt samarbejde med de lokale bygge- og anlægsfirmaer, der vil få mulighed for at gøre brug af vores tilbud om at hente nogle spændende projektopgaver hjem til de lokale erhvervsdrivende. En indsats der skal udføres i fællesskab, for vi kan ikke skabe vækst uden firmaernes deltagelse", fortæller Bent Lorentzen.

"Projekter, Vækst og Jobs" tilbyder en række konkrete aktiviteter, som sikrer, at det lokale erhvervsliv og den lokale ledige arbejdsstyrke i Køge kommune bliver styrket i forhold til de kommende muligheder.

"Vi vil i den kommende tid inddrage det lokale netværk og afholde arrangementer for de lokale bygge- og anlægsvirksomheder for at skabe en tæt dialog om fremtidens projekter. Vi vil fortælle både virksomheder og de ledige borgere, hvordan "Projekter, Vækst og Jobs" kan hjælpe dem med at blive synlige, så de får del i de store projekter, slutter Bent Lorentzen.

Kontaktoplysninger
Mads Andersen, formand for Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget og byrådsmedlem i Køge Kommune.
E-mail: mads.andersen@koege.dk, tlf.: 28 72 21 61

Bent Lorentzen, projektleder hos Køge Erhvervsservice.
E-mail: bent.lorentzen@koege.dk, tlf.: 20 45 24 86

Læs mere her

tags: København, uddannelse, Sjælland, Køge, sygehus, virksomhed, Ringsted, motorvej, jobmuligheder, projektleder, investor, Skandinavien, Byråd,

onsdag den 26. februar 2014

Dagens nyheder - Læs bla. om CSR skal ses på bundlinjen

Sådan får du et mere magtneutralt storrumskontor
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/saadan-stoevsuger-du-storrumskontor-magtmarkoerer-1372 Det bliver beskrevet som fællesrummet, hvor alle er lige, men hvis den idé skal realiseres, er det nødvendigt at rydde ud i magtmarkørerne, forklarer ekspert, som her kommer med syv bud på et mere magtneutralt storrumskontor. Jobfinder
Læs mere her

DI: 3F må tjekke firmaers brug af udenlandske vikarer
Fagforeningen får bedre adgang til at kontrollere udenlandske vikarbureauer og forventer også at holde reallønnen med en stigning på 1300 kroner om måneden over de næste tre år.Foto: Linda Kastrup
Læs mere her

Flere unge og færre ældre frygter arbejdsløshed
Mens hver femte i alle aldersgrupper i 2009 mente, at der var seriøs risiko for at blive arbejdsløs, er de unge i dag mere pessimistiske, mens de ældre ser lysere på jobudsigterne. Foto: Michael Bothager
Læs mere her

Ny overenskomst i hus på transportområdet
Dansk Industri og 3F er blevet enige om en ny overenskomst for godt 85.000 ansatte på det såkaldte normallønsområde.
Læs mere her

Benzin i banken
Adm. direktør i BRFkredit Sven Blomberg er både en mand med benzin i blodet og en person, der beskrives som »særdeles retlinet«.
Læs mere her

Hans grydeske fik publikum til at juble
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/hans-grydeske-fik-publikum-til-juble-1375 Serie - Idémagerne: Christopher Holm-Hansen designede en grydeske med smagsevner og opnåede som den eneste dansker nogensinde en podieplads i Electrolux' internationale design-konkurrence. Jobfinder
Læs mere her

EU vil have mere socialt ansvar
De største danske virksomheder skal fortælle mere om, hvordan de arbejder med socialt ansvar og bæredygtighed. EU er klar i kulisserne med nye krav.
Læs mere her

CSR skal ses på bundlinjen
Virksomhederne skal ikke have en overfladisk og blåøjet tilgang til at arbejde med socialt ansvar og bæredygtighed, lyder det fra erhvervsrådgiver.
Læs mere her

Ny test kan bestemme lugten i bageriet

Dansk konsulentfirma har udviklet en ny test, der bestemmer lugten i bageriet. Nu kan alle få vished for om arbejdspladsen er præget af god eller dårlig stemning.
Enhver leder og enhver medarbejder kan nu på nogle få minutter få vished om, hvorvidt hans eller hendes arbejdsplads er præget af en god stemning eller af en dårlig stemning.

Testen kan bruges af én person, af par, af team og af ledergrupper. Og efter testen kan man vælge, at tage sine forholdsregler: At brokke sig, at flygte til et nyt job eller AT GØRE NOGET VED DET.

Med testen er det muligt at opdage, at virksomheden kan præstere bedre. Herefter er der blot nogle ting man skal holde op med og nogle ting man skal begynde på.

Med testen er det også muligt at opdage, at virksomheden befinder sig i superligaen. Så er der blot nogle ting man skal gøre, for at holde liv i situationen.

Få hjælp
Konsulentfirmaet bag testen kan hjælpe virksomheden videre, så lederne og medarbejderne selv kan komme i gang med at bestemme LUGTEN I BAGERIET.

Kontakt konsulentfirmaet Moving YOU på telefon 28 55 95 89 og læs mere via dette link http://www.jobogide.dk/downloads-45/tag-testen-ka-du-li-lugten-i-bageriet-p438


Læs mere her

tags: virksomhed, stemmer,

tirsdag den 25. februar 2014

Dagens nyheder - Læs bla. om Jobreform kan få 3.500 flere i job

Din plads i storrumskontoret afspejler din magt
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/din-plads-i-storrumskontoret-afspejler-din-magt-1371 Chancen for at kapre den bedste plads i storrumskontoret afhænger af din sociale og faglige kapital. Så pas på derude, for du bliver, 'hvor' du sidder, advarer ledelsesrådgiver. Jobfinder
Læs mere her

Carsten Koch-rapport splitter arbejdsmarkedets parter
Både fagbevægelsen og arbejdsgiverne kritiserer anbefalingerne til en ny beskæftigelsesindskats i skarpe vendinger. Foto: Claus Bech
Læs mere her

KL bakker op om Koch-rapport
Carsten Koch-udvalgets overordnede anbefalinger til en reform af jobindsatsen er positive, mener KL, men regeringen har lang vej igen, når det handler om afbureaukratisering.Foto: Henning Bagger
Læs mere her

Mette Frederiksen: Jobindsatsen er ikke god nok
Regeringen kommer »snarest muligt« med et udspil til en reform af jobindsatsen, bebuder beskæftigelsesministeren, som erkender, at regeringens nuværende politik ikke virker.
Læs mere her

Dansk Metal: Forslag kan forlænge ledigheden
Flere af forslagene fra Carsten Koch-udvalget vil forringe lediges muligheder for at komme hurtigt i job, vurderer Dansk Metal. Fagforbundet mener, at ledige hurtigt bør have ret til uddannelse.Foto: Søren Bidstrup
Læs mere her

Dansk Erhverv: Anbefalinger rammer uden for skiven
Erhvervsorganisationen Dansk Erhverv mener, at Carsten Koch-udvalgets anbefalinger om en bedre beskæftigelsesindsats er en omgang blandede bolsjer.Foto: Jens Nørgaard Larsen
Læs mere her

Her er anbefalingerne til en bedre indsats for ledige
Se alle Carsten Koch-udvalgets anbefalinger til en bedre beskæftigelsesindsats her. Anbefalingerne skal danne grundlag for Mette Frederiksens (S) forhandlinger med folketingets partier.
Læs mere her

Her anbefalingerne til en bedre indsats for ledige
Se alle Carsten Koch-udvalgets anbefalinger til en bedre beskæftigelsesindsats her. Anbefalingerne skal danne grundlag for Mette Frederiksens (S) forhandlinger med folketingets partier.
Læs mere her

Koch-rapport: Beskæftigelsesindsats er alt for bureaukratisk
Den nuværende beskæftigelsesindsats er for bureaukratisk og standardiseret. En mere individuel indsats kan hjælpe flere ledige i arbejde og sikre bedre udnyttelse af midlerne, mener regeringens ekspertgruppe.Foto: Jens Nørgaard Larsen
Læs mere her

Jobreform kan få 3.500 flere i job
Ifølge Carsten Koch-udvalget kan en reform af beskæftigelsesindsatsen øge antallet af danskere i arbejde med 3.500.
Læs mere her

UBC-CBS Challenge er tilbage

MBA studerende fra CBS og University of British Columbia konkurrerer i disse dage om at løse udfordringer for virksomheder så som JMW Consulting og Øresundskömiteen.
Efter sidste års succes, løber UBC-CBS Challenge atter af stablen i februar 2014. I 2011 kastede mere end 20 års nært samarbejde, imellem Copenhagen Business School og University of British Columbia(UBC), en strategisk alliance af sig.

En del af dette samarbejde, består i afholdelsen af den årlige Challenge imellem CBS og UBC. Konkurrencen afvikles over to uger. I løbet af de to uger vil de studerende besøge flere danske virksomheder så som JMW Consulting og Øresundskömiteen, hvor de vil arbejde hårdt for at løse konkrete problemstillinger, som virksomhederne står over for.

I 2013 var en af udfordringerne også relateret til Øresundskömiteen. En af opgaverne til Øresundskömiteen var, at optimere kulturel integration imellem regionerne, målrettet pendlere mellem Danmark og Sverige. De studerende fik som udfordring at løse problemstillinger, relateret til en eventuel app-lancering.

Flere forskellige virksomheder byder på udfordringer så som denne, hvor de studerende må arbejde hårdt for at bevise sig som værdige vindere. Fredag den 28.februar vil de studerende præsentere deres løsninger for en jury, hvilket naturligvis vil være overværet af de involverede virksomheder samt medstuderende på CBS.

Læs mere her

tags: Danmark, 2011, Sverige, 2013, Øresund, virksomhed, strategi, studerende, 2014,

mandag den 24. februar 2014

Dagens nyheder - Læs bla. om Slagsmål om job til de højtuddannede

Ledere: Ingeniører gider ikke provinsen
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/ingenioerledere-ingenioerer-gider-ikke-provinsen-1366 Hver anden ingeniørleder i Nordjylland og Syddanmark oplever geografien som et problem, når de skal rekruttere nye ingeniører, fremgår det af rundspørge. Jobfinder
Læs mere her

Udspillene om 2, 4 eller 7 virker på mig som en omgang talmagi.

Læs mere her

Se her, hvad du får ud af at skifte job
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/se-her-hvad-du-faar-ud-af-skifte-job-1360 Der er lønstigning forbundet med at skifte job, men du kommer i en helt anden liga ved at blive forfremmet, påpeger professor. Jobfinder
Læs mere her

1.100 praktikpladser i det offentlige forsvundet på tre år
På tre år er antallet af praktikpladser i regioner og kommuner faldet med over 1.100, viser tal fra Undervisningsministeriet.Foto: Steffen Ortmann
Læs mere her

Vikarer ekstra udsatte for stress
Risikoen for at få stress er større for vikarer og korttisansatte, siger en af landets førende arbejdsmedicinere.Foto: Casper Christoffersen
Læs mere her

100.000 flere akademikere på seks år
I de næste seks år vil antallet af akademikere stige med lidt over 30 procent. Akademikernes fagforeninger vil øge deres politiske indflydelse. LO advarer imod at uddanne for mange.Foto: Nikolai Linares
Læs mere her

»De har jo aldrig haft et værktøj i hånden«
Den 28-årige murer Louis Jacobsen mener, det er farligt, hvis akademikerne overstiger antallet af faglærte fremover og overtager styringen af samfundet.
Læs mere her

»Vi vil nærme os hinanden«
For 24-årige Rannva Clementsen skal de faglærte ikke frygte et akademikervælde. De to grupper har mere til fælles, end man tror, mener hun.Foto: Nikolai Linares
Læs mere her

Slagsmål om job til de højtuddannede
Tænketanken DEA sætter spørgsmålstegn ved, om de mange nye akademikere kan få job fremover og dermed øge deres indflydelse. Akademikerne tror, at jobbene er der.
Læs mere her

Ny leder - sådan kommer du godt fra land

At blive en tilbudt en lederstilling, enten som chef eller som mellemleder, er for mange en stor anerkendelse og tilfredsstillelse. En anerkendelse af ens faglige arbejde og tillid til, at man kan magte de nye muligheder og udfordringer samt det øgede ansvar, som følger med. Ingen siger nej til den lidt tykkere tegnebog, der som regel følger med den nye titel, men på sigt er det de faglige og personlige udfordringer, som gør det spændende at forvalte sit ledelsesansvar.

Det er en udbredt misforståelse, at mellemledere blot er en strategisk positioneret medarbejder, der skal fungere som budbringer og skjold for den øverste chef og som lynafleder for medarbejderes frustrationer. Tværtimod er mellemledere et vigtigt knudepunkt i de flade og netværksbaserede organisationer, hvor der netop er brug for nogle faste stationer, der opsamler og distribuerer informationerne. Denne position stiller den nye leder over for store udfordringer, idet han/hun ikke tidligere har skullet svæve over vandende, men har været vant til at have fingrene godt nede i bolledejen. Nu gælder det om at fylde førertrøjen ud ved at træffe beslutninger, udstikke retningen og håndtere de paradokser og konflikter, der løbende opstår på enhver arbejdsplads.

Aktiv Kurser / Probana tilbyder en unik og målrettet uddannelse til nyudnævnte ledere, der forbereder dem på de muligheder, dilemmaer og udfordringer, de vil blive stillet overfor.

Aktiv Kurser / Probana er blandt landets førende uddannelsesudbydere indenfor ledelse, HR og arbejdsmiljø. Uddannelserne er udarbejdet sammen med landets førende fagfolk, eksperter og anerkendte undervisere fra de videregående uddannelser og erhvervslivet og indeholder den skarpeste viden og inspiration.

Uddannelsen er baseret på e-learning, hvilket giver Dem mulighed for at læse, når De vil og kan, og desuden kræver det kun en internetadgang, før De har adgang til hele uddannelsesplatformen med pensum, cases og dialogforum. Uddannelsen er inddelt i tre moduler, der hvert afsluttes med en kursusdag på hotel, hvor en erfaren underviser vil relatere teorien til praksis. Denne model bifaldes af deltagerne og viser fantastiske resultater, der på ingen måde kan sammenlignes med korte en- eller to-dags kurser.

Hvis De er interesseret, kan De læse mere på www.probana.com/nlu.asp, hvor De også kan tilmelde Dem direkte. De er også velkommen til kontakte os på tfl. 45 76 58 58.

Læs mere her

tags: internet, uddannelse, erhvervslivet, arbejdsmiljø, Probana, strategi, organisation, videregående uddannelse, miljø,

søndag den 23. februar 2014

Dagens nyheder - Læs bla. om Den venlige mand fra Microsoft

Den venlige mand fra Microsoft
Microsofts nye topchef Satya Nadella skiller sig klart ud fra mængden af egodrevne ledere. Den indiskfødte Microsoft-veteran er historien om en succes, der ikke har glemt sin menneskelighed. Foto: Microsoft/Reuters
Læs mere her

Eleverne i tale med politikerne om skolepraktik

Bertel Haarder har i dag afholdt møde med forligspartierne fra globaliseringsaftalen. På dagsordenen var forslag om skolepraktik på den første halvdel af tre uddannelser. Det er langt fra nok mener eleverne, der inden mødet tog en snak med Socialdemokraterne og de Radikale.

Her til morgen kørte Erhvervsskolernes Elev-Organisation (EEO) og LO-Ungdom en åben lastbil ind foran Undervisningsministeriet, og inviterede politikerne der skulle til møde om skolepraktikken, til et reality check forinden. Her fik de indspark fra elever der kæmper for at gennemføre uddannelsen udelukkende fordi praktikpladser er umulige at opstøve. Jonathan Simmel, formand for EEO, forklarer om dagens tilbud til politikerne: Vi inviterede politikerne til et reality check. Med god hjælp fra næstformanden fra HK, Karin Bancsi, gav vores elever gode input til Marianne Jelved og Christine Antorini der troppede op. Jeg er sikker på det er noget de kunne bruge under deres møde med de andre forligspartier, og det ærgrer mig at regeringen ikke tog imod tilbuddet om et indspark fra den virkelige verden det er nok dem der har mest brug for det.

Måske er der noget om sagen, for det forslag der lå på bordet, og som elever og fagbevægelse har kritiseret i meget grove vendinger, mødte i hvert fald modvind fra den del af oppositionen der deltog på mødet.

Farvel til uddannelsesgarantien

Jonathan Simmel er oprigtig bekymret over det forslag Bertel Haarder i går præsenterede. Kritikpunkterne er mange og han mener faktisk forslaget er en direkte forringelse af uddannelsessystemet: I praksis er man med dette forslag i gang med at afskaffe uddannelsesgarantien for en fuld uddannelse. Forslaget går på man kun kommer i skolepraktik på trin 1, så efter halvdelen af uddannelsen er man solgt til stanglakrids. Det er en glidebane og på langt sigt er dette altså en voldsom forringelse af vores uddannelsessystem.

Men kritikken går på mere end det. Bertel Haarders forslag åbner op for ca. 1.400 skolepraktikpladser og det er slet ikke nok mener Jonathan Simmel:

Der er ca. 5.400 elever der akut mangler en praktikplads, og de er spredt godt og grundigt ud over erhvervsuddannelsernes 12 forskellige indgange. Det her forslag er noget uambiøst makværk der burde skrives helt forfra.

Det var sidste chance

Det forslag Bertel Haarder præsenterede i går var hans sidste chance for at redde de tusindvis af elever der ellers ryger ud af uddannelsessystemet, sådan forklarer Jonathan Simmel det:

Bertel Haarder har konsekvent trukket denne her proces i langdrag. Allerede i januar begyndte krisen for alvor at kradse der skulle Bertel Haarder have lavet en reel genindførelse af skolepraktikken så alle unge kan få drømmeuddannelsen. På trods af han er Undervisningsminister, har han sovet i timen, og nu er det snart sommerferie og tusindvis af unge vil ryge permanent ud af uddannelsessystemet. Det er sgu ikke uddannelse i verdensklasse.

Læs mere her

tags: Socialdemokrater, lastbil, politi, opposition, HK, uddannelse, LO, regeringen, oppositionen, regering, Bertel Haarder, erhvervsuddannelser, praktikplads, skolepraktik, skolepraktikplads, Undervisningsministeriet, uddannelsesgaranti, sommerferie, kaffe,

lørdag den 22. februar 2014

Dagens nyheder - Læs bla. om Se listen: Så meget tjener din kassedame

Regioner vil løfte erhvervsuddannelser med op mod 490 millioner
Mens Christiansborg ligger i forhandlinger om reformer af erhvervsuddannelsessystemet, er regionerne klar med en opprioritering af området i de kommende år.
Læs mere her

Anklage: For kompliceret at søge kvote 2
Kvote 2-søgning er for kompleks og forvirrende, lyder kritikken. Samme studie kan have vidt forskellige adgangskrav. Universitet og minister afviser problem.
Læs mere her

Det er mændene, der ringer gratis
Mere end dobbelt så mange mænd som kvinder får telefonregningen betalt af chefen.
Læs mere her

Robotter overtager vores job
Hvert tredje job kan blive udført af robotter i fremtiden, viser ny forskning
Læs mere her

Se listen: Så meget tjener din kassedame
Piloter og privatansatte læger scorer kassen. Men i detailhandlen er lønningerne »usle«, mener forsker.
Læs mere her

Stil spørgsmål og få et job

Mange kæmper med jobsøgning og ansøgninger i disse tider. Der er længere mellem de ledige job, og konkurrencen er høj. Jobzonen erfarer, at det øger succesraten ved en jobsamtale, hvis ansøgeren stiller spørgsmål.
Hvis du slutter en jobsamtale af med at sige, at du ikke vil spørge om noget, kommer du til at fremstå som uinteresseret i virksomheden og i jobbet.
Spørgsmål som disse øger du derfor dine chancer for at få fingrene i en af de ledige job.

1.Hvorfor er stillingen ledig Spørgsmålet illustrerer, at du er interesseret i omstændighederne omkring det job, du er til samtale på. At det ikke bare er endnu et job i din endeløse jobsøgning. Du viser en interesse i, hvordan virksomheden er skuet sammen. Her har intervieweren mulighed for at tegne et positivt billede af en virksomhed i vækst. En virksomhed, der udvikler sig, og derfor har ledige job. Svaret, du ikke vil høre er, at din forgænger blev fyret eller forlod jobbet, fordi han/hun var stresset, utilfreds med arbejdspladsen eller lignende i samme skuffe. Det er de færreste interviewere, der vil være så ærlige, men prøv at læse mellem linjerne, når du får svaret på årsagen til det ledige job.

2. Hvad skal jeg prioritere de første 3-6 måneder Når du spørger, hvilke opgaver du skal fokusere på i den første tid, viser du, at du er engageret og motiveret til at komme i arbejdstøjet med det samme. Du viser, at du er interesseret i at vide præcis, hvordan din hverdag kommer til at se ud. Det tegner et billede af en god og ansvarsfuld medarbejder, der er parat til at sætte en stopper for sin jobsøgning.

3. Hvorfor skal jeg forlade det gode job, jeg har Det er ikke sikkert, at du har et job i forvejen, men hvis du har, så vis at du ikke vil forlade det for hvad som helst. Hvis du virker for "sulten" efter at få det ledige job, kan du komme til at fremstå som desperat. Ved at spørge på denne måde, spiller du bolden over på interviewerens banehalvdel, som derfor skal arbejde hårdt for at overbevise dig om, at stillingen er den rette for dig.

4. Passer jeg ind i virksomheden Det perfekte jobmatch handler i høj grad om kemi. Du kan leve op til alle de faglige krav virksomheden har, men hvis du slet ikke kan fungere med dine kolleger, kommer du aldrig til at blive glad for det ledige job. Bed om at få et ærligt svar på spørgsmålet, og tag det med i dine overvejelser om, hvorvidt jobbet rent faktisk er noget for dig.
Det gælder altid om at vise interesse og indsigt, når du går til jobsamtale. Forbered dig grundigt på stillingen, virksomheden og branchen, så er du rigtig godt stillet.


Læs mere her

tags: interview, virksomhed, kemi, stress, jobsamtale, konkurrence,

fredag den 21. februar 2014

Dagens nyheder - Læs bla. om Revisorer vil tjekke løn på byggepladser

Transportforhandlere tager timeout
DI og 3F sættter forhandlingerne om en ny overenskomst på transportområdet på pause til i morgen eftermiddag.
Læs mere her

Sådan gør du, når du ikke gider at gå i gang med en opgave
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/du-gider-ikke-gaa-i-gang-med-en-opgave-hvad-goer-du-1359 Motivationsforsker nævner tre grund til, at du udsætter ubehagelige opgaver, og giver råd til, hvad du skal gøre for at løse dem. Jobfinder
Læs mere her

Universitetsfyringer rammer naturvidenskab hårdt
Aarhus Universitet nedlægger omkring 360 stillinger. Det naturvidenskabelige universitet rammes hårdest, men også administration og sundhedsvidenskab står for skud.
Læs mere her

Revisorer vil tjekke løn på byggepladser
Mange kommuner ved ikke, hvordan de skal kontrollere, at deres udenlandske leverandører følger dansk overenskomst. Det øjner landets revisorer nu en forretningsmulighed i.Foto: Kasper Palsnov
Læs mere her

Krisepakke - økonomisk støtte til efterskoleophold

En af arbejderbevægelsens efterskoler står bag en ny oprettet fond, som yder økonomisktilskud til kommende skoleår i august. I den forbindelse vil der hen over sommeren være en massiv målrettet kampagne, som skal skabe opmærksomhed for denne fond.

»Alle skal have mulighed for et efterskoleophold«, sådan lyder sloganet for efterskolekampagnen, som Holmstrup Efterskole i Jyderup lancerer i dag den 19. juni 2009.

Landets efterskoler kan alle mærke virkningen af den verserende økonomiskkrise og den stigende egenbetaling på grund af mindre statsstøtte og flere udgifter til lærelønningerne, i hvert fald hvis man spørger Holmstrup Efterskoles forstander Maria Vinding Perera.

»Usikkerheden om den voksende arbejdsledighed gør forældrene så udtrykke, at de vælger at afmelde deres barn fra efterskolen eller slet ikke lader det komme på tale i hjemmene. Derudover har størstedelen af landets efterskoler også valgt, at lade prisen stige på grund af flere udgifter forbundet med den ny overenskomst for lærerne«, understeger forstander Maria Vinding Perera.

OPRÅB TIL CHRISTIANSBORG
Holmstrup Efterskole har afsat 100.000 kroner af efterskolens egen opsparing, som hårdt trængte efterskolefamilier kan søge ved optagelse på skolen. Derudover har efterskolens bagland som består af arbejderbevægelsen støttet op med hjælp fra deres netværk med kendte politikere fra oppositionen.

»Kampagnen skal afdække to områder. Udover oplyse om muligheden for ekstra tilskud til efterskoleopholdet skal kampagnen også være et opråb til politikerne på Christiansborg. Derfor er vi glade for, at vores bestyrelse bruger sit stærke netværk til, at skabe debat blandt politikerne«, smiler Maria Vinding Perera.

Holmstrup Efterskole har sytten ledige pladser til august, men forstander Maria Vinding Perera forventer at alle ledige pladser vil være fyldt henover sommeren med denne kampagne.

EFTERSKOLEKRISEN KAN ENDE MED LUKNINGER
I Danmark er der 263 efterskoler hvor kun 124 skoler kan melde alt optaget. Det kan være starten på den krise som landet højskoler mærkede omkring årtusindskiftet spår kommunikationsrådgiver Mikkel Kjerri med speciale inden for rådgivning og markedsføring til høj- og efterskoler.

»Det er en meget kedelig udvikling vi ser, da både høj- og efterskoletanken grundidé er helt speciel for Danmark«, siger Mikkel Kjerri, partner i Kommunikationsbureauet M4M ApS hvis speciale er branding og strategi inden for de frie skoler.

»Oplysning være skal vor lyst, er det så kun om sivet - skriver Grundtvig i salmen Er lyset for de lærde.., men hvis regeringen ikke yder mere statsstøtte til landets efterskoler. Så bliver oplysningen kun for de riges børn samt børn med særlige behov. Ellers vil det få store konsekvenser og det samme vil så ske for efterskolerne, som det skete med højskolerne for snart et årti tilbage. De må lukke eller gå konkurs«, fastslår kommunikationsrådgiver Mikkel Kjerri, som selv både har været elev på en højskole og undervist på både højskoler og efterskoler.

DOWNLOAD PRESSEFOTO
Kommunikationsrådgiver med speciale i markedsføring til høj- & efterskoler:
http://m4mnews.dk/wp-content/uploads/2009/05/mikkel-kjerri-og-janich-sorensen.jpg

Forstander Holmstrup Efterskole
http://m4mnews.dk/wp-content/uploads/2009/06/holmstrup-efterskole-0809-3661.jpg

Læs mere her

tags: markedsføring, Danmark, 2009, politi, opposition, økonomi, konkurs, LO, OL, regeringen, oppositionen, Jyderup, regering, Christiansborg, kommunikation, strategi, efterskole,

torsdag den 20. februar 2014

Dagens nyheder - Læs bla. om Opsigtsvækkende farvel til direktør i PFA

Mød ingeniøren, der vandt amerikansk pris for årets bedste start-up
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/moed-ingenioeren-der-vandt-amerikansk-pris-aarets-bedste-start-1356 Videoserie - De gør en forskel: Marius Klausen satte ingeniørstudiet på pause og udviklede med sine partnere Airtame-donglen til deling af skærme. Tag med ham til CES-messe i Las Vegas. Jobfinder
Læs mere her

Novo Nordisk jagter svenske ingeniører
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/novo-nordisk-jagter-svenske-ingenioerer-1353 Knaphed på både biostatistikere og ingeniører herhjemme får Novo Nordisk til at arbejde målrettet på at tiltrække ingeniører fra nabolandene. Jobfinder
Læs mere her

Novos problemknuser
Novo Nordisks koncerndirektør og CIO, 47-årige Lars Fruergaard Jørgensen fik sin ilddåb efter mindre end to uger som medlem af topledelsen, da medicinalselskabet fik afvist en ny insulin i USA.
Læs mere her

Opsigtsvækkende farvel til direktør i PFA
Mange i pensionsbranchen erklærer sig stærkt overraskede over, at Anne Broeng nu forlader posten som koncerndirektør i PFA, og der spekuleres flittigt i, hvad der ligger bag beslutningen. Foto: Nils Meilvang
Læs mere her

Eleverne har sejret: skolepraktikken på vej tilbage

Efter mange protester fra eleverne på de tekniske skoler, er skolepraktikken nu på vej tilbage. En aftale mellem forligspartierne fra globaliseringsaftalen er på plads, og eleverne på 3 uddannelser mere er nu sikret en skolepraktikplads. Eleverne er glade, men spørger hvad der skal ske med eleverne på 68 uddannelser der stadig står uden uddannelsesgaranti.

Der var glæde at spore hos eleverne efter forligspartierne indgik aftalen om skolepraktik. Men på trods af smil og lettet stemning er der stadig skepsis at spore blandt eleverne. Formand for Erhvervsskolernes Elevorganisation (EEO), Jonathan Simmel, udtrykker det således:

Vi er glade for den aftale der er indgået. 1.488 elever er nu reddet på falderebet. Det er dejligt at se, at vores kamp har båret frugt, og jeg er glad for at vi som elever ikke lod os slå ud af Bertel Haarders udenomssnak. Men hvad med eleverne på de 68 uddannelser der stadigvæk mangler skolepraktik og uddannelsesgaranti Dem lader Bertel Haarder sgu i stikken.

Jonathan Simmel er bidsk i tonen, når han skal beskrive den lange vej der har ført til gårsdagens aftale:

Det er dejligt at se at Bertel Haarder nu har lært om ansvarlighed, vi håber at han vil udnytte denne nye viden til hurtigst muligt at sikre eleverne på de sidste 68 uddannelser, uddannelser som: elektrikere og smede. Alt i alt stadigvæk ét par tusind elever hvis fremtid er usikker. Ene og alene fordi at vores undervisningsminister kun har kigget på 3 uddannelser. Derudover må vi selvfølgelig ikke glemme de tusinder af elever som har forladt og er blevet presset ud af uddannelsessystemet fordi at ministeriet har arbejdet alt for langsomt. Dette kunne ministeren have afværget ved at lave en reel genindførelse af skolepraktikken tilbage i januar, da vi andre råbet vagt i gevær

Læs mere her

tags: uddannelse, Bertel Haarder, undervisningsminister, praktikplads, skolepraktik, skolepraktikplads, organisation, undervisning, uddannelsesgaranti, elektriker, frugt,

onsdag den 19. februar 2014

Dagens nyheder - Læs bla. om Børsnoteringens sælgere

Vi kan ikke vente på, at arbejdspladsen tager hånd om vores trivsel. Det er os selv, der betaler den

Læs mere her

Han gjorde det muligt at støbe en vindmøllevinge i ét stykke
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/hans-ide-revolutionerede-siemens-forretning-1344 Serie - idémagerne: Siemens patentkonge Henrik Stiesdals bedste idé ændrede produktionen af vindmøllevinger radikalt. De over 1.000 idéer, han har fået tilsendt fra entusiaster over hele verden, har han imidlertid aldrig kunnet bruge. Jobfinder
Læs mere her

Marketingchefen gør comeback
Mængder af data om virksomhedernes kunder sætter nye og større krav til marketingcheferne. De skal tænke bredere og mere strategisk, og de mange data skal bruges, så det kan ses på bundlinjen.
Læs mere her

En sjælden gæst i direktionen
Kun to af Danmarks C20-selskaber har en Chief Marketing Officer med i direktionen. Hos Danske Bank ser man marketing som en integreret del af alle forretningsbeslutninger, uanset hvem der er med i den øverste ledelse.
Læs mere her

Børsnoteringens sælgere
Jeff Gravenhorst og Heine Dalsgaard er begge stædige mænd med fødderne solidt plantet på jorden. Det vil ISS nyde godt af, når makkerparret skal charmere investorer frem mod ISS børsnotering.Foto: NIels Ahlmann Olesen
Læs mere her

Miracle udnævnt til Oracle Approved Education Reseller

Oracle University udvider og intensiverer sine kommercielle partnerskaber

Oracle Danmark kan med tilfredshed fortælle, at Miracle er trådt ind i en ny rolle som Oracle Approved Reseller på det danske marked med effekt fra 1. juni 2009. I denne rolle vil Miracle sælge og levere Oracle-kurser i tæt samarbejde med Oracle University, herunder gennem brug af Oracle University s partner supportsystemer.

Denne udvidelse og optimering af Oracle University s tilgang til at sælge og levere kurser ligger i forlængelse af Oracle´s overordnede strategi for at udvide og intensivere kommercielle partnerskaber. Aftalen med Miracle er et udtryk for, at Oracle University drager nytte af Oracle's successfulde partnermodel.

I tillæg til at levere kurser fra Oracle University forventes det også, at Miracle aktivt vil drive egne salgsaktiviteter som Oracle University Reseller. Målet er at komme endnu tættere på kunderne. Miracle vil også deltage i salgs- og marketingaktiviteter i partnerskab med Oracle University.

Oracle Danmark vil fortsat have uddannelsesfaciliteter og vil fortsætte med at udbyde kurser såvel som online Live Virtual Classes.

Miracle har siden etableringen været dedikeret til Oracle. Derfor er det en stor tilfredsstillelse nu også at kunne repræsentere Oracle University i Danmark. Det føjer en vigtig facet til vores forretning, og komplementerer det omfattende uddannelsesprogram, Miracle kører i forvejen. Vi ser uddannelsesområdet som meget lovende, og vi ser frem til at sætte turbo på salg og markedsføring af kurser fra Oracle University siger Mogens Nørgaard, administrerende direktør for Miracle A/S.

Jeg ser på aftalen med stor entusiasme, fordi uddannelse af medarbejderne efter min opfattelse er afgørende for, at vores kunder får det optimale ud af deres IT-investeringer. Med denne aftale kommer vi endnu tættere på det danske marked, og vi øger udbuddet og valgmulighederne for vores kunder og vores partner community , siger Thomas Honoré, administrerende direktør for Oracle Danmark.

Live Virtual Classes, Denmark :
http://education.oracle.co.uk/html/oracle/36DK/SCHED_LVC.htm

Om Oracle:
Oracle Corporation er verdens største leverandør af software til verdens erhvervsliv. Oracle Corporation har specialiseret sig i udviklings og marketing enterprise software produkter - især database management systemer.

Om Miracle:
Miracle er et dansk IT-konsulenthus, ølbryggeri og en kursusvirksomhed, der primært lever af sin ekspertise i den tunge ende af Oracles database-verden.


Læs mere her

tags: markedsføring, Danmark, 2009, direktør, uddannelse, virksomhed, strategi, kursusvirksomhed, sprog, database,

mandag den 17. februar 2014

Dagens nyheder - Læs bla. om Dansk Erhverv og HK Handel enige om treårig overenskomst

Største udbud af ledige ingeniørjob i to år
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/klar-til-et-karriereskift-stoerste-udbud-af-nye-ingenioerjob-i-aar-1337 Mediehuset Ingeniørens jobportal har ikke siden januar 2012 haft så mange stillingsannoncer som nu. Rådgivernes brancheforening genkender tendensen. Jobfinder
Læs mere her

Ny aftale på plads i detailhandlen
De butiksansatte får samme moderate lønstigninger som de industriansatte, og deltidsansatte får flere timer.
Læs mere her

Treårig overenskomstaftale giver beskeden lønfremgang
HK Handel er tilfreds med ny, treårig overenskomstaftale, der giver butiksansatte 4,95 kroner mere i timen over tre år. Dansk Erhverv mener, at aftalen sikrer virksomhedernes konkurrenceevne.
Læs mere her

Ny overenskomstaftale belønner faglærte tjenere
3F og Horesta indgik søndag en treårig overenskomstaftale, der lønmæssigt læner sig op ad de to øvrige overenskomstaftaler på butiks- og industriområdet. Overenskomstaftalen skal motivere ufaglærte tjenere til at blive faglærte.Foto: Erik Refner
Læs mere her

Dansk Erhverv: OK-aftale er godt for konkurrenceevnen
Dansk Erhverv glæder sig over en treårig overenskomstaftale, som søndag blev indgået med HK Handel på butiksområdet. Aftalen vil medvirke til at genoprette virksomhedernes konkurrenceevne.Foto: Claus Fisker
Læs mere her

110.000 butiksansatte har fået ny overenskomst
Dansk Erhverv og HK Handel er blevet enige om løn- og ansættelsesvilkårene for godt 110.000 butiksansatte. Parterne vil udtale sig om indholdet fra kl. 18.30.Foto: Jeppe Bjørn Vejlø
Læs mere her

Dansk Erhverv og HK Handel enige om treårig overenskomst
Dansk Erhverv og HK Handel er blevet enige om en ny treårig overenskomst. Parterne vil udtale sig om indholdet fra kl. 18.30.
Læs mere her

søndag den 16. februar 2014

Arbejderbevægelsens efterskole i Jyderup har oprettet en fond, som hjælper familer med at finansere efterskoleopholdet

Efterskolen i Jyderup vil ikke finde sig i, at ikke alle unge kan få mulighed for at komme på efterskole på grund af økonomien. Derfor lancerer skolen nu en kampagne, hvor de bruger skolens opsparing på ekstra støtte.

SE PRESSEMEDDELSE & DOWLOAD FOTO:
http://m4mnews.dk/stoette-til-efterskoleophold

Holmstrup Efterskole, der har rødder i arbejderbevægelsen, har lanceret en større mediekampagne med budskabet: - alle skal have mulighed for et efterskoleophold

Imens efterskoleforeningen og politikerne på Christiansborg kæmper om den voldsomme stigning i egenbetaling, har Holmstrup Efterskole lanceret en mediekampagne, der skal give mindre velstillede familier en chance.

Mediekampagnen er sat i værk for at modvirke den voldsomme stigning i egenbetaling, som ifølge skolen giver dissiderede klasseforskelle, og derved skaber en kløft mellem hvilke familier, der har råd til at sende deres børn på efterskole. For at finansiere kampagnen er der afsat en større pengepulje, som Holmstrup Efterskole har sparret sammen igennem flere års overskud.

»Kald os bare Robin Hood, men jeg kan ikke som ansvarlig forstander sammen med mit bagland sidde stille og se til, mens mine elevers forældre må melde fra, fordi egenbetalingen er blevet for stor. Derfor har min bestyrelse og jeg valgt, at bruge vores oparbejdede overskud til, at hjælpe mindre økonomisk velstillede forældre«, oplyser forstander Maria Vinding Perera og understreger, at ansøgningen om den ekstra bevilling vil blive behandlet fortroligt.

Familier i mellemklassen bliver de helt store tabere
Det er ikke børn af socialt dårlige stillede familier og familier med en årlig indtægt på over 600.000 til sammen der kommer til at mærke den stigende egenbetaling på mellem 4.000 - 4.800 for at have sit barn på efterskole. Derimod er det mellemklassen som rammes hårdest. Årsagen til den stigende egenbetaling skal ses i lyset af, at lønningerne hos landets efterskolelærer er steget så meget, at efterskolerne ikke kan undgå prisstigninger. Efterskoleforeningen kæmper med politikerne om, at få et større elevtilskud så prisstigningen ikke vil kunne mærkes hos forældrene.

Holmstrup Efterskole sænker også uge prisen
I mens størstedelen af alle landets godt 260 efterskoler hæver ugeprisen, så vælger Holmstrup Efterskole at sænke prisen med 39,- kr. om ugen. Dermed bliver efterskolen én af landets absolut billigste efterskoler med en pris på kun 1.611,- om ugen før tilskud og evt. ekstrabevilling. Efterskolernes gennemsnitlige ugentlige pris ligger på 1.795,- kr. pr. uge.

»Vi er godt klar over, at nogen sikket vil tro vi bliver en discountefterskole. Men vi hverken går på kompromis med den meget faglig undervisning vi tilbyder eller opsiger medarbejdere. Jeg er af den personlige opfattelse, at politikerne godt kan se, at de bliver nød til at lave en ekstra bevillig til efterskolerne så vi ikke får de klasseforskelle. I mellemtiden har vi så valgt, at gøre en forskel allerede nu. Så alle får råd til et efterskoleophold«, siger forstander Maria Vinding Perera.
I forbindelse med denne kampagne - alle skal have mulighed for et efterskoleophold vil to af skolens medarbejdere være ude og oplyse både elever der er tosprogede samt middelklasen om muligheden for et efterskoleophold uden det koster kassen.

PRESSEKONTAKT
Holmstrup Efterskole
Åmosevej 1,
4450 Jyderup

Forstander:
Maria Vinding Perera
Telefon: +(45) 59 27 74 56
Direkte: +(45) 59 27 74 50
Mobil: +(45) 40 19 83 89

Presseansvarlig:
Mikkel Kjerri
Direkte: +(45) 69 91 14 14
Mobil: +(45) 20 63 08 23

Læs mere her

tags: politi, økonomi, EM, LO, Jyderup, penge, Christiansborg, undervisning, sprog, skolelære, prisstigninger, efterskole,

Dagens nyheder - Læs bla. om Studerende lægger pres på overenskomst

Studerende lægger pres på overenskomst
De danske restauranter drives i stadig højere grad af studerende – både danske og udenlandske. Det lægger pres på branchens overenskomst.
Læs mere her

lørdag den 15. februar 2014

Hele verden vil lære om dansk el på Sommerskole Power

Ingeniørhøjskolen i Århus har i den seneste tid modtaget ansøgninger fra mere end 26 lande. De er skrevet af ingeniørstuderende som ønsker at deltage i den allerførste sommerskole med fokus på elnettet og brugen af alternativ energi. I alt 28 studerende kan nu se frem til en tre uger lang sommerskole med base på Fuglsø-centret på Mols.

Vi er meget glade for den overvældende interesse som udlandet viser os, men det danske elnet er jo også front-teknologi. Danmark baner med sine stærkstrømsingeniører vejen for mere alternativ el-produktion, især ved hjælp af vindmølleparker. Og da arbejdet med elnettet sker i et internationalt perspektiv, så glæder vi os til at modtage ingeniørstuderende fra så fjerne lande som Kina, Etiopien, Rusland, Indien og Australien , siger ingeniørdocent Martin Heide Jørgensen, fra Ingeniørhøjskolen i Århus.

Sommerskole Power arrangeres af fem danske uddannelsesinstitutioner, der uddanner stærkstrømsingeniører. Udover Ingeniørhøjskolen i Århus deltager Danmarks Tekniske Universitet, Ingeniørhøjskolen i København, samt Syddansk Universitet og Aalborg Universitet.

Stærkstrømsingeniører gavner klimaet
Sommerskolen foregår i august og udover virksomhedsbesøg hos el-producenten Vattenfall i Fredericia og vindmølleteststationen Høvsøre ved Nissum Fjord vil deltagerne få indsigt i behovet for et fleksibelt elnet, ligesom de vil blive undervist i det teoretiske grundlag for teknologierne bag det danske elnet.

Stærkstrømsingeniøren er uhyre populær især nu, hvor Danmark er frontløber og lader vindmøller stå for en større del af el-produktionen end kraftværkerne, der udleder CO2. Vi har en jord, vi skal passe på - en klimaudfordring vi skal have løst, og samtidig vil vi have forsyningssikkerhed, så der altid kommer strøm ud af stikkontakten, og det er nogle af de emner vi tager op på den allerførste Sommerskole Power , siger Martin Heide Jørgensen.

Stor efterspørgsel på stærkstrømsingeniører
Sommerskole Power skal generelt skabe fokus på ingeniører med speciale i stærkstrøm. Især i Danmark, da de største danske årgange af ingeniører med speciale i el er på vej på pension.

Danmark har brug for stærkstrømsingeniører. Kan du forestille dig et samfund uden strøm Intet ville fungere, og det er altså stærkstrømsingeniøren der sørger for at vi får strøm gennem stikkontakten. Og nu hvor hele det danske elnet lige straks skal opgraderes, hvilket sandsynligvis vil tage 20 år, så er jobmulighederne jo virkeligt gode for de kommende i faget , siger Martin Heide Jørgensen.

Regeringen godkendte i foråret planer om at alle danske elmaster skal nedlægges for i stedet at føre strømmen via kabler i jorden. Den kommende kabellægning af hele transmissionsnettet er ikke set før og er et udtryk for at opgradere elnettet, så det kan håndtere omlægningen til brug af mere vindkraft. Og Danmark er i høj grad forgangsland.

21 % af Danmarks el-produktion stammer fra vindmøller og til sammenligning henter Tyskland kun 6 % af deres el fra vindmøller, så vi forstår godt hvorfor ingeniørstuderende fra hele verden har ansøgt om at komme på Sommerskole Power , siger Martin Heide Jørgensen.

FAKTA
Den internationale Sommerskole Power finder sted fra 9-28. august 2009 med base på Fuglsø-centret på Mols.
Sommerskole Power arrangeres af Ingeniørhøjskolen i Århus, Ingeniørhøjskolen i København, Danmarks Tekniske Universitet samt Aalborg og Syddansk Universitet, og støttes af EnergyMinds, interesseorganisation for forsyningsselskaberne.
De 28 deltagende ingeniørstuderende kommer fra 13 lande fordelt over hele verden, deres deltagelse er gratis.
Læs mere på www.iha.dk/summerschools
Håndværkere, bl.a. elektrikere kan læse videre til stærkstrømsingeniører. Ingeniørhøjskolen i Århus tilbyder både adgangskurser for håndværkere samt selve uddannelsen til stærkstrømsingeniør.

Læs mere her

tags: Danmark, 2009, Tyskland, København, Århus, uddannelse, Rusland, Kina, Indien, Vattenfall, udland, Aalborg, jorden, Aalborg Universitet, virksomhed, Håndværker, teknologi, Australien, energi, Fredericia, Etiopien, sommerskole, vindmøller, el-produktion, Ingeniørhøjskolen, Mols, stærkstrømsingeniør, jobmuligheder, Danmarks Tekniske Universitet, EnergyMinds, organisation, Syddansk Universitet, studerende, uddannelsesinstitution, elektriker,

Dagens nyheder - Læs bla. om Værsgo - her er den bedste leder

Politisk flertal vil give praktikgaranti
Regeringen vil give uddannelsesgaranti på en række erhvervsuddannelser for at rette op på manglen af faglærte i de store håndværksfag. Venstre og Enhedslisten bifalder forslaget.Foto: Steffen Ortmann
Læs mere her

Gravide taber kampen om karrieren
Samfundet er ikke skruet sammen til at forene graviditet, familieliv og karriere, mener direktør.
Læs mere her

Værsgo - her er den bedste leder
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/vaersgo-her-er-den-bedste-leder-1332 Den bedste leder er sjældent en person med store lederdrømme, mener professor. Til gengæld forstår en god leder at inspirere andre og se udover de globale stepper. Jobfinder
Læs mere her

fredag den 14. februar 2014

Mentorer skal hjælpe nydanskere med at falde til på jobbet

Et job er den bedste vej til integration for nydanskere. Men det er ikke altid let for nydanskere at falde godt til på arbejdspladsen. Det skal 73 mentorer uddannet af HK med støtte fra Integrationsministeriet nu tage fat på. Samtidig lancerer HK en kampagne, som skal sætte fokus på at tage godt imod nydanskere på jobbet.

"Arbejdsmarkedets parter spiller jo en afgørende rolle på dette område. Det er ude på de enkelte arbejdspladser, integration i praksis skal finde sted. Her kan mentorer spille en meget væsentlig rolle, og jeg er derfor glad for, at der kommer fokus på mentorer", siger Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech.

En undersøgelse fra analyseinstituttet Capacent viser, at en tredjedel af danskerne oplever, at det tager lang tid for deres nydanske kolleger at falde til. Samtidig mener omkring halvdelen af danskerne, at arbejdspladsen bør tage hensyn til nydanskernes kultur og religion, og 65% mener, at mentorordninger har en positiv effekt på integration.

Derfor lancerer HK den 23. juni 2009 en løsningskampagne, der sætter fokus på, at integration på arbejdspladserne kræver en indsats. Men at indsatsen kommer godt igen.

"Det er så nemt at sige nej. Så undgår man en masse bøvl. Men når det kommer til integration, så er det altså meget vigtigt at sige JA. Og det er netop det, vi fokuserer på i vores kampagne. Vi skal sige ja til forskellighed, større tolerance og større udfordringer. For så siger vi samtidig også ja til mange flere hænder i fremtiden og mere velfærd", siger Kim Simonsen.

Det er nemlig især budskabet om at få uddannet flere mentorer på de danske virksomheder, der er vigtigt i kampagnen. Og at man skal have øje for at støtte op om de særlige behov, nydanskere kan have på en arbejdsplads - for eksempel for at få forklaret uskrevne regler og vigtigheden af også at deltage i det sociale.

I forbindelse med kampagnen udgives udgives også pjecen "Tag godt imod din nye kollega".

Læs meget mere på:

www.endelaflosningen.dk , hvor der bl.a. er film med nogle af de mentorer, HK har uddannet som led i Integrationsministeriets mangfoldighedsprogram "Arbejdsplads til nye danskere".

Kontakt :

For kontakt til Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech: Thomas Bille Winkel, tlf. 33 92 87 32. Mobil: 29 29 63 96

HK: forbundsformand for HK/Danmark Kim Simonsen, tlf. 3330 4415

Læs mere her

tags: Danmark, 2009, HK, Birthe Rønn Hornbech, Integrationsministeriets, virksomhed, Capacent, mentor, mentorordning, sprog,

Dagens nyheder - Læs bla. om Rådgiverne ansætter flere ingeniører og sparer på sekretærerne

Rådgiverne ansætter flere ingeniører og sparer på sekretærerne
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/raadgiverne-ansaetter-flere-ingenioerer-og-sparer-paa-sekretaererne-1334 Antallet af medarbejdere i rådgiverbranchen er fuldstændig som sidste år, men andelen af akademikere er steget. Derimod er der skåret i det administrative personale, viser ny opgørelse. Jobfinder
Læs mere her

torsdag den 13. februar 2014

Carats adm. Direktør Malene Birkebæk stopper, afløseren er fundet

Efter knapt et år på posten som adm. direktør for Danmarks største mediebureau stopper Malene Birkebæk til udgangen af april, samtidig med at den nye direktør tiltræder. Navnet på Carats nye CEO offentliggøres ultimo februar og første arbejdsdag i direktørstolen bliver 4. april 2014.
Nordic CEO for Dentsu Aegis Network (skiftet navn 1.januar fra Aegis Media) Lars Bo Jeppesen udtaler:

"Selvom jeg kommer til at savne Malene, så har jeg stor respekt for Malenes beslutning om at finde tilbage til det, som driver motivationen. Malene har været en vigtig del af holdet i snart 13 år og det der er gået godt kommer aldrig dårligt tilbage, men efter så mange år har jeg også forståelse for, at Malene nu synes tiden er kommet til at prøve noget andet uden for bureaugruppen. Fra Overgaden neden Vandet ønsker vi Malene held og lykke, og den arbejdsplads som modtager Malene, kan se frem til en erfaren og meget kompetent medie- og marketing strateg.

Kontrakten med Malenes efterfølger er allerede underskrevet, og jeg vil gerne røbe, at Carats nye CEO var min drømmekandidat. Carat står, som alle andre mediebureauer, midt i en transformation fra primært at være eksperterne indenfor medier og forbrugeradfærd til nu også at skulle fokusere langt mere på marketing effektivitet, vækststrategier og værdiskabelse. Det kræver tung erfaring fra kundesiden, og det kan jeg garantere, at den nye direktør vil bidrage med. Jeg er derfor overbevist om, at den nye CEO sammen med Carats meget erfarne ledergruppe, går en spændende tid i møde og har de bedste forudsætninger for at fastholde og udbygge positionen som Danmarks bedste mediebureau."

Malene Birkebæk udtaler:

"Efter meget grundige overvejelser, er jeg nået frem til den konklusion, at det forretnings- og marketingsstrategiske arbejde og faglige udvikling er det, der driver mig mere end direktørtitel og dertilhørende ledelsesmæssige udfordringer. Og i den forbindelse mener jeg, at man - af respekt både for sig selv, men i særlig grad den virksomhed og de medarbejdere, man er ansvarlig for - bør lade en sådan erkendelse følge af en resolut og konsekvent handling om at ændre tingene. Og derfor har jeg valgt at opsige min stilling og lade en anden komme til.

Hvilke udfordringer, jeg skal kaste mig over nu, har jeg endnu ikke besluttet, men når man lukker én dør, åbner der sig altid en anden med spændende muligheder bag, og det glæder jeg mig til at udforske. Det har været mit eget valg ikke at fortsætte i Aegis eller Carat, fordi det efter 13 år er på tide at tage den fulde konsekvens af beslutningen og åbne op for nye opgaver og erfaringer med andre organisationer.

Jeg har været med på rejsen siden Carat var en lille spiller på markedet og kun talte 37 medarbejdere, men forlader nu Danmark største mediebureau, der derudover for 3. gang er blevet kåret til Danmarks bedste. Så det er med stolthed, at jeg overlader roret til en anden, der uden tvivl vil påtage sig opgaven med at gøre Carat endnu stærkere og endnu bedre."

About Dentsu Aegis Network

As part of Dentsu Inc., Dentsu Aegis Network is the first truly global communications network for the digital age. Through its six global network brands - Carat, iProspect, Isobar, Posterscope, Vizeum and the Dentsu agency brand – and supported by its growing multi-market brands including Amnet, Amplifi, Data2Decisions, Dentsu media, mcgarrybowen, Mitchell Communications (PR), psLive and 360i - Dentsu Aegis Network aims to be the global network of choice for clients seeking best-in-class expertise and capabilities in brand, media and digital communications services. Offering a distinctive and innovative range of products and services, Dentsu Aegis Network is headquartered in London and operates in 110 countries worldwide with over 22,000 dedicated specialists. www.dentsuaegisnetwork.com

Læs mere her

tags: Danmark, direktør, London, virksomhed, strategi, organisation, motivation, 2014,

Dagens nyheder - Læs bla. om Sådan får du modtageren til at elske dine emails

Lønslag for 110.000 butiksansatte i weekenden
Udsigt til svære overenskomstforhandlinger i detailbranchen, hvor de ansatte står hårdt fast på lønstigninger selv om branchen endnu ikke er fri af krisen.
Læs mere her

Mød Danfoss-ingeniøren bag den tænkende termostat
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/elektroingenioeren-gav-kunderne-lune-foedder-og-flere-kroner-paa-deres-energikonto-1324 Serie - idémagerne: Jesper Vraa blev sat i spidsen for et projektet med at udvikle en afløser for Danfoss' topsællert. Han leverede en salgssucces. Jobfinder
Læs mere her

Butikker skruer op for deltidsansatte
HK Handel frygter, at butiksområdet er på vej til at udvikle sig til en discountbranche, hvor ansatte på deltid fortrænger fuldtidsansatte.
Læs mere her

Nordjysk oliechef klar til salgsturné
54-årige Jim Pedersen bliver frontfigur i børsnoteringen af O.W. Bunker.
Læs mere her

Sådan får du modtageren til at elske dine emails
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/ti-tips-der-faar-folk-til-elske-dine-emails-1328 Ofte ender emails i spamfiltret, fordi de er uoverskuelige, virker ligegyldige eller er for lange. Her giver Forbes' branding-ekspert dig ti råd til, hvordan du får modtageren til at holde af dine mails. Jobfinder
Læs mere her

onsdag den 12. februar 2014

Tag på date med uddannelsesinstitutionerne

De unge kan komme på date med uddannelsesinstitutionerne i Esbjerg og lære fremtiden bedre at kende!
I kølvandet på Valentinsdag afholder Studiebyen Esbjerg Åbent Hus arrangement på fire af byens videregående uddannelsesinstitutioner d. 21. og 22. februar. Her kan de unge opleve 60 videregående uddannelser fra deres mest galante side.

I tidsrummet 8-15 fredag og 10-15 lørdag bliver der åbnet for de bedste studier, de fineste kantiner og de mest inspirerende omgivelser. Der vil være mulighed for at opleve finurlige kemishows og høre spændende fortællinger om studielivet og uddannelserne fra nogle af de nuværende studerende. Uddannelsernes studievejledere, vil være til stede for at besvare spørgsmål om studievalg og meget mere. De tidligere studerende, kommer og giver et indblik i jobmulighederne efter uddannelsen.

Så mon ikke det igen i år ender med god kemi mellem rekordmange nye studerende og deres fremtidige uddannelsessted i Esbjerg

Esbjerg har hele pakken
Der er stor grund til at glæde sig til en dag i selskab med Esbjergs uddannelser. Udover, at de unge får et indblik i hvordan deres fremtid kan se ud, kan de også møde Studiebyen Esbjergs kampagneteam "De Røde Løbere". "De Røde Løbere" er selv studerende og er med til at arrangere mere end 80 gratis events for medstuderende i Esbjerg.

Michael Bach, der er fysioterapeutstuderende og en af de "Røde Løbere", mener at Esbjerg som by har hele pakken med byliv, masser af butikker, cafeer og sportstilbud! "Det er fedt, at der bliver gjort meget for de studerende i byen. Der er mulighed for at komme gratis til fodbold, håndbold, stand-up og koncerter, og jo flere studerende, der er i Esbjerg, jo sjovere bliver de tilbud for os alle sammen", siger Michael, der ikke kunne forestille sig at studere i en anden by.

Som et tvist på årets tiltrækningskampagne, lokker Studiebyen Esbjerg med et studiejob som 'Rød Løber". Ifølge kampagnen er der tale om Danmarks fedeste studiejob, som tydeligvis også er lidt svært at komme i nærheden af. Kampagnefilmene kan ses på studiebyenesbjerg.dk.

Se hele programmet for Åbent Hus på: aabenthus.studiebyenesbjerg.dk

Kontaktinformation:

Studiebyen Esbjerg:
Lasse Lietzen Jensen på tlf. 22 45 01 51 eller mail: laj@eeu.dk

University College Syddanmark:
Marianne Keldorff på tlf. 72 66 28 82 eller mail: mkel@ucsyd.dk

Erhvervsakademi SydVest:
Britta Bendix Jensen på tlf. 41 77 57 23 eller mail: bbj@easv.dk

Aalborg Universitet Esbjerg:
Tove Morell på tlf. 99 40 77 19 eller mail: morell@staff.aau.dk

Syddansk Universitet Esbjerg:
Birgit Jahn på tlf. 65 50 15 01 eller mail: bija@sdu.dk



tags: Danmark, Esbjerg, uddannelse, håndbold, fodbold, Aalborg, Aalborg Universitet, koncert, kemi, jobmuligheder, Syddansk Universitet, studievejleder, studerende, uddannelsesinstitution, videregående uddannelse,

Dagens nyheder - Læs bla. om De nyuddannede ingeniører har igen sværere ved at få job

Der er stort udbud af nyuddannede heroppe, og det kan være svært for dem at blive suget op med kort

Læs mere her

Langt de fleste kommer i praktik i virksomheder
Langt størstedelen af eleverne på landets erhvervsuddannelser kommer i praktik i en virksomhed, viser en ny opgørelse. Mindre end to procent må nøjes med skolepraktik.
Læs mere her

GLOBE-dagbog – januar
Fuld tryk på campus i Hong Kong
Læs mere her

Den hemmelige kapitalist i DONG
En 43-årig ukendt tysker vil om kort tid få en nøglerolle i DONG Energy.
Læs mere her

Facebook-topchef viser nye billeder af karrierekvinden
Topchef i Facebook Sheryl Sandberg vil have karrierekvinder solgt på en anden måde. Et nyt katalog af billeder skal hjælpe hendes mission på vej.Foto: JEAN-CHRISTOPHE BOTT
Læs mere her

De nyuddannede ingeniører har igen sværere ved at få job
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/dimittendledigheden-stiger-igen-1326 27,7 procent af de ingeniører, som har været uddannet i mindre end et år, var arbejdsløse i december. Det er en lille stigning, som ifølge IDA viser, at det er vanskeligere at komme ind på arbejdsmarkedet. Jobfinder
Læs mere her

tirsdag den 11. februar 2014

Danske virksomheder kan leve højt på vækstlandes forskning

Danmark skal ikke frygte konkurrence fra vækstlande. Investeringer i forskning og udvikling i de hurtigtvoksende økonomier kan gavne virksomheder, viser forskning fra CBS.
Selvom Danmark skal leve af hjemmegroede gode ideer, går vi ikke fallit af at trække på andres - tværtimod. Udfører vi en del af vores forskning og udvikling i vækstlande gennem udlicitering, styrker det Danmarks evne til at innovere. Sådan lyder det fra professor i innovation ved Copenhagen Business School, Keld Laursen. I samarbejde med to italienske forskere har han undersøgt, hvad det betyder for verdens rigeste lande at flytte forskning og innovation til de hurtigtvoksende økonomier.

- Der har i den offentlige debat været frygt for, at de hurtigtvoksende økonomier truer vores position. Men vores forskning viser, at hvis vi udnytter samarbejde og arbejdsdeling på den rigtige måde, vil vi kun generere mere teknologisk innovation ved at udføre dele af vore forsknings- og udviklingsaktiviteter i vækstlande, siger professor Keld Laursen, som har fået udgivet sin forskningsartikel i tidskriftet Journal of Economic Geography.

Professoren tilføjer, at det er veletableret, at evnen til at innovere er helt afgørende for et lands eller en regions konkurrenceevne og velstand.
Artiklen bygger på analyser af 221 store OECD-regioner og deres virksomheders udlicitering af forskning og udvikling til de såkaldte BRICST-lande; Brasilien, Rusland, Indien, Kina, og Singapore.
Investér både ude og hjemme
Resultaterne viser, at de regioner, der kombinerer investeringer i forskning og udvikling i hjemregionen med investeringer i hurtigt voksende økonomier, bliver mest teknologisk innovative - Californien mestrer særligt den disciplin, viser forskernes undersøgelse.

- Virksomheder får mere ud af hver en krone investeret i hjemregionen ved også samtidig at investere i de hurtigtvoksende udviklingslande. Det gælder for virksomhederne om at vurdere, hvilke forsknings- og udviklingsaktiviteter, de med fordel kan placere i en anden geografisk region, siger professoren.
Grundfos er et eksempel på en dansk virksomhed, som har gavn af både at investere hjemme og ude. I Danmark står Grundfos selv for at udvikle komplicerede styresystemer i pumper. Men dele af udviklingen af de mekaniske dele af pumperne udføres i Kina.

Højteknologi hjemme, lavteknologi ude
Det er ikke ligegyldigt hvilken type investering, der bliver foretaget. Hjemme bør de danske virksomheder forske i højteknologi som fx pharma eller elektronik. Mens investeringer i lavteknologi i form af udvikling af simplere opfindelser, med fordel kan ske i BRICST-landene.
- Det gælder for de danske virksomheder om at undgå at bruge ressourcer på at udvikle lavteknologi, som simple dele til møbler, fx hængsler. Den type udvikling skal ske udenlands, hvor det kan laves for en billigere pris, siger Keld Laursen. Forskningen viser at flere OECD-regioner har haft gavn af, at deres virksomheder investerer i BRICST-landenes forskning inden for lavteknologier som tekstiler, fødevarer, sæbe, plastic og simple maskiner.

Bag om forskningen
Titlen på forskningspublikationen er "The Impact of Research and Development Offshoring on the Home Knowledge Production of OECD Investing Regions". Professor i innovation ved CBS, Keld Laursen, har skrevet artiklen i samarbejde med Lorena M. D'Agostino og Grazia D. Santangelo fra University of Catania i Italien.

Forskningen bygger på analyser af 221 regioner i 21 OECD højindkomstlande for perioden 2003-2007. Analysen angår samspillet mellem virksomheders investeringer i forskning og udvikling i hjemregionen og deres "offshoring" af forskning og udvikling til de såkaldte BRICST-lande; Brasilien, Rusland, Indien, Kina, Singapore og Taiwan. Regionernes succes med at innovere som følge af forskningsinvesteringerne måles i form af virksomhedernes patentaktiviteter. Analysen bygger på en sammenkobling af forskellige typer af officielt datamateriale fra OECD.

Forskningen bygger på analyser af 221 regioner i 21 OECD højindkomstlande for perioden 2003-2007. Analysen angår samspillet mellem virksomheders investeringer i forskning og udvikling i hjemregionen og deres "offshoring" af forskning og udvikling til de såkaldte BRICST-lande; Brasilien, Rusland, Indien, Kina, Singapore og Taiwan. Regionernes succes med at innovere som følge af forskningsinvesteringerne måles i form af virksomhedernes patentaktiviteter. Analysen bygger på en sammenkobling af forskellige typer af officielt datamateriale fra OECD.

Læs mere her

tags: Californien, Danmark, Italien, 2003, økonomi, Rusland, Kina, Indien, Brasilien, virksomhed, 2007, teknologi, Singapore, konkurrence, innovation, Grundfos, publikation, Forskning,

Dagens nyheder - Læs bla. om Her er de otte personlighedstyper - find dig selv og chefen

En headhunter, der så på mit cv, ville måske sige: 'Han er ude på en slingrekurs'

Læs mere her

Industriforbund godkender forlig
Forbundene under CO-industri har sagt ja til den nye overenskomst.Foto: Thomas Lekfeldt
Læs mere her

Her er de otte personlighedstyper - find dig selv og chefen
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/her-er-de-otte-personlighedstyper-find-dig-selv-og-chefen-1323 Er du inspiratoren, hjælperen eller måske entreprenøren? Tjek rollefordelingen på din arbejdsplads, og lær dine egne styrker, som Henley Business School ser dem, at kende. Jobfinder
Læs mere her

mandag den 10. februar 2014

CBS åbner dørene for nye kandidatstuderende

Aldrig har så mange søgt kandidatuddannelser på CBS. For at falde til på den rigtige hylde, er det vigtigt at være så sikker som mulig, før ansøgningen sendes. En af måderne at undersøge om indholdet, studiemiljøet og kulturen fungerer er at komme på besøg.
Aldrig før har så mange søgt kandidatuddannelser på CBS og for at hjælpe til, at nye kandidatstuderende falder til på den rigtige hylde, inviterer CBS til Åbent Hus d. 20. februar.

Arrangementet har år efter år inspireret studerende til at træffe de bedste valg. En af dem er Jonathan Baez, som er ved at skrive speciale på cand.merc. i Strategic Market Creation.

- Det er jo helt vildt så mange spændende uddannelser og forskellige mennesker, der er kommet på CBS – bare siden jeg startede for 2 år siden, siger Jonathan og fortsætter:

- Det kan godt virke uoverskueligt, når man skal vælge – derfor er det bedste at dukke op herude. Så kan man se, at der er mennesker i alle udgaver og uddannelser indenfor rigtig mange forskellige fagområder, slutter han.

Og det ER en mangfoldig gruppe af studerende. CBS har en lang tradition, der strækker sig næsten 100 år tilbage, for at uddanne unge fra mange forskellige regioner og kulturer og CBS' uddannelser har desuden et stærkt internationalt fokus. Det afspejles naturligvis i studiemiljøet, fortæller Head of Admission:

- Hver anden ansøger på CBS' kandidatuddannelser har ikke dansk som modersmål og kun omkring hver tredje har taget deres bachelor på CBS, siger Anne Mette Hou, Head of Admissions på CBS.
Oplev atmosfæren og få en forsmag på uddannelserne til åbent hus på Solbjerg Plads 3, Frederiksberg, 20. februar.

På Instagram kan alle CBS' studerende og alle potentielle studerende til at dele oplevelser af studielivet på CBS #CBScph.

Læs mere her

tags: uddannelse, Frederiksberg, kandidatuddannelse, studerende, atmosfære, miljø,

Dagens nyheder - Læs bla. om 5 spørgsmål og svar om arbejdsmarkedet

Her er de ingeniørretninger, norske virksomheder jagter
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/her-er-de-ingenioerretninger-norske-virksomheder-jagter-1318 Bygnings-, elektro- og maskiningeniører er de tre retninger, som private norske virksomheder især er på udkig efter. Jobfinder
Læs mere her

5 spørgsmål og svar om arbejdsmarkedet
Hvordan hænger det sammen, at der er mangel på faglært arbejde og samtidig røg 30.000 ud af dagpengesystemet sidste år.Foto: Henning Bagger
Læs mere her

søndag den 9. februar 2014

Jobportal: ”Sådan får du et job”

Hvilket bedre sted at få råd om jobansøgninger end hos dem, der formidler dem. Hos jobportalerne har de indsigt i, hvad der virker i kampen mod de lange dage med ansøgningsskrivning og kurser på jobcenteret.
Derfor deler Jobzonen nu ud af deres viden og giver Danmarks jobsøgende hjælp til ansøgningen. Det gør de i form af fem gode råd:

1. Drop standardansøgningen. Som jobsøgende kan det være fristende, at have en standardiseret jobansøgning liggende, som man retter lidt til alt efter hvilket job, man søger. Det er en rigtig dårlig strategi. Du er nødt til at starte forfra, hver gang du sender en ny jobansøgning. Sæt dig grundigt ind i jobopslaget, virksomheden, markedet og kravene/ønskerne til dig. Kun på den måde kan du ramme helt præcist i din ansøgning, og den rekrutteringsansvarlige gennemskuer dig lynhurtigt, hvis du er sprunget over hvor gærdet er lavest.

2. Vær bevidst om dit digitale fodaftryk. Vi sætter alle spor, når vi bevæger os rundt på nettet. Sørg for at sætte de rigtige spor – så kan disse hjælpe din jobansøgning på vej. Den rekrutteringsansvarlige googler dig sandsynligvis ifm. din ansøgning. Du kan i nogen udstrækning selv styre, hvad hun finder. Hav altid en opdateret LinkedIn-profil, skær ned på eksplicitte billeder fra vilde byture og udtryk dig begavet om dit fagområde der, hvor det giver mening (blogs, fora, Twitter osv.).

3. Følg op på din jobansøgning . Der ligger 100 ansøgninger i bunken på den rekrutteringsansvarliges bord, og din ansøgning er indtil videre bare et nummer i bunken. Hvis du følger op med et telefonopkald, har du tilføjet en stemme til dit CV. Dermed giver du hjælp til din ansøgning, der ryger øverst i bunken. Husk at have respekt for, at den rekrutteringsansvarlige har travlt – lad være med at hænge alt for længe i røret.

4. Vær modig. Hvis du skal have held til at skille dig ud med din jobansøgning, er du nødt til at være modig. Leg med sproget i din ansøgning, sæt CV'et op på en anderledes måde end du plejer eller ring og spørg til jobbet, selvom det ligger dig fjernt. Hvis du har sendt tonsvis af "pæne" ansøgninger uden at få positiv respons, er det på tide at tænke ud af boksen. Du skal altid huske, hvilken branche du søger job i, når du tænker kreativt. Der er nok mere råderum til alternativ jobsøgning i reklamebureauet end i den tørre analysevirksomhed.

5. Drop flosklerne. Vi er slemme til at strø om os med floskler, når vi skriver jobansøgninger. Se dette som en hjælp til din ansøgning: Lad være med det! Udsagn som; "Jeg er fleksibel og serviceminded", "jeg er en holdspiller" og "jeg er god til at holde mange bolde i luften på én gang" er meningsløse. Især hvis de ikke følges op af eksempler på, hvornår du er fleksibel osv. Lad desuden være med at indlede din ansøgning med at give udtryk for, at du synes at jobopslaget ser interessant ud. Du er i gang med at søge stillingen, så selvfølgelig synes du det.


Læs mere her

tags: Danmark, portal, virksomhed, kreativ, strategi, jobportal, jobsøgende, jobansøgning, rekrutteringsansvarlig, sprog,

Dagens nyheder - Læs bla. om Biotekvirksomhed udvider for 740 millioner kr. i Hillerød

Biotekvirksomhed udvider for 740 millioner kr. i Hillerød
Den amerikanske biotekvirksomhed Biogen ansætter 50 ekstra medarbejdere for at holde to produktioner i gang sideløbende.
Læs mere her

lørdag den 8. februar 2014

CBS i 2013/14 – økonomi og erhvervssamarbejde

I den månedlige klumme fra CBS' ledelse ser rektor Per Holten-Andersen tilbage på året der gik.
I min nytårstale (d.08/01) fremhævede jeg to af CBS' helt store udfordringer, nemlig den lave statslige forskningsbevilling, som udfordrer fastholdelse af det kvalitetsniveau vi ønsker, og vores image hos bredden af dansk erhvervsliv, som lidt simplificeret udtrykt "tænker på DTU, og ikke på CBS", når de nævner, hvem de opfatter som 'erhvervslivets universitet'!

Begge dele arbejder mange på CBS målrettet og hårdt på at ændre. I min årlige besøgsrunde til de politiske uddannelsesordførere vil jeg igen i år påpege de skævheder, der er indbygget i bevillingsmodellen, som uanset hvordan man gør regnestykket op viser at CBS er "det fattigste universitet i Danmark", trods stor studentersøgning, pæn studiefremdrift og gode indtjenings- og beskæftigelsesmuligheder for kandidaterne. Det er mit ønske på langt sigt at få rettet op på skævhederne. Det sker hverken i dag eller i morgen, men jeg tror på, at det lange seje træk vil virke. Samtidig vil jeg over for politikerne fremhæve CBS' fokus på kvalitet og relevans af forskning og uddannelse og hvordan dette tænkes realiseret gennem et endnu stærkere samarbejde med alle dele af erhvervslivet.

I forhold til at forbedre vores image og styrke samarbejdet med det brede erhvervsliv gør CBS flere ting; vi har søsat projekt 'Synlig Forskning' i samarbejde med konsulentfirmaet Operate, som i februar 2014 skal præsentere en række eksempler på forskningsprojekter, der har haft en klar relevans for praksis i virksomheder, og hvor der samtidig er tydelige resultater, der understøttes af og i virksomhederne.

Og jeg vil gerne understrege, at vi på dette område har opnået en række meget fine resultater allerede i 2013, både i form af nye partnerskaber og direkte udmøntet i ekstern erhvervsfinansiering af konkrete forskningsprojekter. Lad mig som eksempel nævne vores partnerskab i MADE – Manufacturing Academy of Denmark – hvor vi er i samarbejde med AAU, DTU, SDU, Force Technology, Teknologisk institut og 10 store danske industrivirksomheder[1], Dansk Industri og en lang række små og mellemstore virksomheder, med det formål at fastholde og udvikle Danmark som produktionsland baseret på viden, produktivitet og konkurrenceevne. Et andet eksempel er cbsCSR centrets samarbejde med Dansk Industri og Roskilde Festival om at bidrage til bæredygtige løsninger på vor tids sociale og miljømæssige udfordringer og potentialet for at udvikle forretningsmuligheder affødt af fokus på bæredygtighed. De tre fokusområder (affald som ressource, bæredygtig madproduktion og madspild, og midlertidige boligløsninger) dannede i januar 2014 baggrund for en international konference: Fra Rio til Roskilde tur retur.

Flere nye BiS platforme har set dagens lys; I januar 2013 lancerede vi to nye platforme, en platform inden for konkurrenceevne og en platform i entreprenørskab, som med det donerede professorat fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal er et af CBS' stærke satsningsområder. Også vores partnerskab med den maritime sektor er værd at nævne. På dette område har vi både lanceret CBS Maritime, en ny BiS platform, og en bachelor i Shipping i samarbejde med Singapore Management University (SMU).

Men det er ikke alene inden for erhvervssamarbejde CBS har haft et godt 2013. Vi har været i stand til helt gnidningsfrit at implementere det fælles studieadministrative system STADS, et resultat jeg gerne vil kvittere for ved at TAKKE de mange, der har lagt et betydeligt arbejde forud for introduktionen. Igen i 2013 har vi haft stigende søgning til uddannelserne, og vi har styrket vores indsats inden for pædagogik og e-learning, bl.a. med udnævnelse af en ny prodekan med ansvar for dette område, som vil få afgørende betydning for udviklingen af CBS fremtidige undervisning. På forskningsområdet har vi styrket produktionen både kvantitativt og kvalitativt, samtidig med at vi har fortsat rekrutteringen af internationale forskere, og for nylig har vi modtaget finansiering af 8 nye EU projekter. Vi har udvidet campus med nye undervisningslokaler, vi har været vært for store internationale konferencer, bl.a. AACSBs Europe Annual Conference med over 200 deltagere fra hele verden, og vi er rykket op i rækkerne på flere rankings.

Alle disse resultater er alene opnået som følge af, at alle medarbejdere på CBS også i 2013 har været drevet af den unikke CBS ånd, kendetegnet ved kreativitet, innovativ tænkning, engagement og ikke mindst hårdt arbejde. Det vil jeg gerne afslutningsvist udtrykke en overordentlig stor tak for. Jeg ser frem til et stærkt 2014 med vanligt CBS engagement og kreativitet.

Læs mere her

tags: Danmark, politi, uddannelse, nytår, 2013, EU, Roskilde, Dansk Industri, nytårstale, virksomhed, erhvervslivet, produktivitet, kreativ, DTU, Singapore, Europe, campus, Management, undervisning, AAU, rektor, beskæftigelse, konkurrence, miljø, Forskning, 2014, forskningsprojekt,

Dagens nyheder - Læs bla. om Nu kan chefen udspionere dig via dit navneskilt

Fagforeninger vil se på uddannelse i industriens forhandlinger
Der skal være bedre muligheder for uddannelse, hvis man bliver ledig. Sådan lyder det fra fagforeninger i forbindelse med overenskomstforhandlinger for industrien.Foto: Morten Germund
Læs mere her

Industrien forventer ny overenskomst i weekenden
Slutspurten har sat ind i forhandlingerne om en ny overenskomst for de godt 240.000 ansatte i industrien og 6000 virksomheder.Foto: Bax Lindhardt
Læs mere her

Sådan bliver du en god kollega
Åbenhed og dialog er vejen frem, hvis du vil være en bedre kollega. Læs erhvervspsykolog Camilla Raymonds råd.
Læs mere her

NSA må sidde tilbage, klappe sig i hænderne og tænke: Nøj, hvor er de gode!

Læs mere her

NSA må sidde tilbage, klappe sig i hænderne og tænke: Nøj, hvor er de gode!

Læs mere her

Nu kan chefen udspionere dig via dit navneskilt
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/nu-kan-chefen-udspionere-dig-dagen-lang-dit-navneskilt-1316 'Business Microscope' kalder Hitachi et navneskilt med indlejret overvågning, som giver chefen mulighed for at spore hver eneste bevægelse, de ansatte foretager sig. Jobfinder
Læs mere her