tirsdag den 30. september 2014

Start en ny karriere som HR Konsulent

Mange betragter HR Konsulentuddannelsen (HRK), se www.hrk.se som et springbræt ind i en ny karriere. Og med rette!

I årenes løb har HRK uddannelsen givet mere end 1100 deltagere vind i sejlene. Og det er ikke nogen hemmelighed, at uddannelsen har udklækket en lang række af de personalechefer, der sidder i landets største personaleafdelinger.

På denne HR Konsulentuddannelsen beskæftiger deltagerne sig i denne tid med den strategiske rolle, som de menneskelige ressourcer spiller i private og offentlige virksomheder. Især i innovative og videnbaserede virksomheder bæres kernekompetencen og konkurrencekraften af de menneskelige ressourcer, og denne type af virksomheder får stigende udbredelse i Danmark.

Derfor sætter HRK uddannelsen fokus på, hvordan medarbejdere, ledere, job og sociale fællesskaber fungerer i en organisatorisk kontekst. Vigtige områder og discipliner er i denne forbindelse er tiltrækning og fastholdelse af nøglemedarbejdere, total reward management, job design, kompetence , karriere og ledelsesudvikling, personalejura og incitamenter.

HR konsulentuddannelsen respekterer, at arbejde og uddannelse inden for HRM ikke er to forskellige ting, men istedet en integreret del af samme hverdag. Og at man ikke skal tvinges afsted på langvarige, eksterne ophold for at opnå mere uddannelse og efteruddannelse inden for personaleområdet. Uddannelsen er baseret både på e learning og forelæsninger på handelshøjskole niveau, bla. tilrettelagt i samarbejde med repræsentanter fra bla. Handelshøjskolen og Dansk Handel og Service. Læs mere om pensum her! Pga. fordelene og de store frihedsgrader ved e learning har mange ledere, direktører og personaleansvarlige valgt at deltage. Det vil glæde os, hvis også I har lyst til at deltage.

Tilmelding kan ske direkte på www.hrk.se eller på telefon 45 76 58 58.

http://www.probana.com/akursuskatalog.asp
 

Læs mere her

tags: Danmark, direktør, Handelshøjskolen, uddannelse, virksomhed, efteruddannelse, strategi, Konsulentuddannelsen, konkurrence,

Dagens nyheder - Læs bla. om København sender indsatsteam efter leverandører

Nanoingeniør føler sig som 1500-tals alkymist
Emner Arbejdsmarked http://karriere.jobfinder.dk/artikel/nanoingenioer-foeler-sig-som-1500-tals-alkymist-2176 Som nanoingeniør får Søren Stærke lov til at arbejde med 'supermandsmaterialet' grafen, fysikverdens varmeste kartoffel i disse år. Jobfinder
Læs mere her

Din leder skal lære at give et venligt puf
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/din-leder-skal-laere-give-et-venligt-puf-2158 Hvis ledere i højere grad forstår menneskelig adfærd, kan virksomheder skabe mere effektive organisationer, men det kræver mere uddannelse, mener formanden for Dansk Nudging Netværk. Jobfinder
Læs mere her

Her er Flüggers farverige malermester Schnack
Flügger er før endt i sager, der er mere farverige end selskabets sortiment. Den ligefremme ejer, Ulf Schnack, har altid tacklet dem med knopperne først, og så har han altid haft et øje på sin yngste søn, Sune.Foto:
Læs mere her

Kringlet tilmelding sender efteruddannelse i frit fald
Selv om regeringen har afsat en milliard til efteruddannelse på arbejdsmarkedet, er der siden sidste år 30.000 færre lønmodtagere, som efteruddanner sig på AMU-skolerne.Foto:
Læs mere her

Flere og flere ældre holder fast i jobbet
Næsten hver femte 66-årige arbejder stadig, viser en ny analyse. Det er en stigning på 13 procent på seks år.
Læs mere her

Efteruddannelse er i frit fald
Selv om regeringen har afsat en milliard til efteruddannelse på arbejdsmarkedet, er der siden sidste år 30.000 færre lønmodtagere, som efteruddanner sig på AMU-skolerne.Foto:
Læs mere her

Malermester Schnack
Flügger er før endt i sager, der er mere farverige end selskabets sortiment. Den ligefremme ejer, Ulf Schnack, har altid tacklet dem med knopperne først, og så har han altid haft et øje på sin yngste søn, Sune.Foto:
Læs mere her

København sender indsatsteam efter leverandører
Nu begynder kontrollen med leverandørerne i Københavns Kommune, som vil sikre, at de følger mindstelønnen i LOs overenskomster.Foto: Kasper Palsnov
Læs mere her

Den nødvendige projektleder

Det er efterhånden et særsyn, at virksomheder udelukkende lever af forudsigelige rutineopgaver. Nutidens arbejde er helt anderledes struktureret, og i stedet er det projektarbejdet, der er normen. Det betyder, at man som virksomhed og medarbejder ikke har den samme forudsigelighed i sine ordrer og opgaver som tidligere, men i stedet må være fleksibel og omstillingsparat, så man kan tilbyde de særydelser, ens kunde ønsker. Og der er vitterligt tale om særydelser, eftersom vi lever i en tid, hvor alle kæmper om den livgivende opmærksomhed. Det nytter ikke at have et godt produkt, hvis ingen kender det. At arbejde projektorienteret stiller store krav til leder og medarbejdere, der skal kunne tackle denne uforudsigelighed og fleksibilitet på konstruktiv vis, så der bliver udarbejdet et godt produkt.

Når man laver et projekt, vil der være tale om mange forskellige delopgaver, der til sidst skal samles, og derfor spiller samarbejde og styring en helt afgørende rolle i projektarbejde. Det gælder både internt og eksternt. Det er umuligt for en medarbejder både at være 100 % dedikeret til løsningen af en given delopgave, og samtidig have det forkromede overblik og kunne koordinere de øvrige projektdeltagere. Derfor er en projektleder nødvendig. Projektlederens opgave er netop at holde sig væk fra detaljerne og i stedet svæve over vandene for hele tiden at kunne dirigere de forskellige grupper og medarbejdere.

Aktiv Kurser / Probana tilbyder en projektlederuddannelse, der ruster Dem til at styre projekter af enhver art. Det er omfattende kursus, der ikke kun omhandler decideret projektledelse i snæver forstand, men inddrager alle de elementer, der knytter sig hertil. Derfor rummer kurset også emner som ledelsesteori, virksomhedskultur, samarbejde, gruppedynamik, motivationsteori, kommunikationsteori samt stresshåndtering.

Uddannelsen tager tre måneder og er inddelt i tre moduler, der alle indeholder omkring 120 siders pensum. Uddannelsesniveauet svarer til en højere uddannelse. Hvert modul afsluttes med en kursusdag på hotel, hvor en erfaren underviser vil relatere teorien til praksis. Efter hvert modul afleveres en case–opgave og hele uddannelsen afsluttes med en eksamen. Uddannelsen er baseret på e–learning, hvilket giver Dem mulighed for at læse når De vil og kan, og desuden kræver det kun en internetadgang, før De har adgang til hele uddannelsen. Hvis De er interesseret i projektlederuddannelsen, kan De læse mere på http://www.probana.com/plu.asp. Deltagerprisen er kr. 19.800 kr. inklusiv kursusdage med forplejning. Prisen er excl. moms.
 

Læs mere her

tags: internet, uddannelse, virksomhed, fleksibilitet, stress, moms, Probana, kommunikation, projektleder, motivation,

mandag den 29. september 2014

Dagens nyheder - Læs bla. om Hun får bakterier til at æde forureningen ud af giftgrunde

Hun får bakterier til at æde forureningen ud af giftgrunde
Emner Engineer the future http://karriere.jobfinder.dk/artikel/hun-faar-bakterier-til-aede-forureningen-ud-af-giftgrunde-2188 Mød ingeniøren, der bruger bakterier og strøm til at rense forurenede grunde. Og som spiller violin i et symfoniorkester. Er Charlotte Riis Danmarks sejeste ingeniør? Jobfinder
Læs mere her

HR-Konsulentuddannelsen, HRK

Det kræver viden, indsigt og overblik at følge med udviklingen inden for personaleledelse i disse år. De menneskelige ressourcer tillægges en stadig vigtigere betydning ifm. virksomhedernes planlægning, og der stilles større krav end nogensinde til den personaleansvarlige.

HR konsulentuddannelsen, HRK, er baseret på e learning, men kombineres med forelæsninger efter hvert gennemført modul samt en afsluttende eksamen. Uddannelsen tager udgangspunkt i den grundlæggende læring om HRM og belyser over seks moduler, hvorledes arbejdsopgaver inden for Human Resource Management løses optimalt, og hvordan HR konsulenten kan optimere processerne i organisationen.

Uddannelsens seks moduler er på handelshøjskoleniveau og indeholder flg.:

Modul 1: Personalepolitik og administration

Herunder formulering af personalepolitik, begreber og indhold. Virksomhedskultur, fusioner, politiker (ex. rygning, seniorpolitik, ligestilling, mv.), arbejdsmiljø, hjemme og distancearbejde, personalepolitisk udviklingsarbejde, effektmåling, HR Intranet, dataopsamling, personalestatistik, headcounts, kommunikation og videndeling, mm.

Modulet inkluderer ekstra afsnit om forandringsledelse, fusions og sammenlægningsprocesser, værdibaseret ledelse, ledelsesbegrebet, lederrollen & udvikling. virksomhedskultur, storytelling, arbejdsmiljø og stresshåndtering mv..

Ca. 120 siders læsning med e learning case, online opgave og online tilbagemelding med evaluering. Valgfri kursusdag den 22.10.08, kl. 9.30 16.30 på Scandic Hotel i København.

Modul 2: Rekruttering og udvælgelse

Herunder jobanalyser, søgning, annoncering, e cruiting, ansættelsessamtaler, interview, samtale og lytteteknik, jura for ansættelsessamtalen, ansættelsesaftaler, screening, erhvervspsykologiske tests, referencetagning, prøvetidssamtaler, tiltrækning og fastholdelse, præstationsvurderinger, mv..

Modulet inkluderer ekstra afsnit med værktøjer og metoder inden for avanceret interviewteknik og psykologi, herunder interviewguides og evaluering.

Ca. 120 siders læsning med e learning case, online opgave og online tilbagemelding med evaluering. Valgfri kursusdag den 21.11.08, kl. 9.30 15.30 på Scandic Hotel i København.

Modul 3: Medarbejderudvikling og samtaler

Herunder medarbejdersamtaler, personalebedømmelse, jobudvikling, personaleplanlægning, uddannelsesplanlægning, kompetence karriere udvikling, holdningsundersøgelse, mv.

Modulet inkluderer ekstra afsnit med værktøjer og metoder fra psykologiens verden, herunder undervisning i avanceret adfærdspsykologi, organisationspsykologi, teambuilding, coaching, supervision, mentoring, mv.

Ca. 120 siders læsning med e learning case, online opgave og online tilbagemelding med evaluering. Valgfri kursusdag den 28.01.09, kl. 9.30 15.30 på Scandic Hotel i København.

Modul 4: Løn og kompensation

Herunder lønpolitik, lønregulering, lønsystemer,
personalegoder og frynser, ydelser, chef og direktørløn, skat, ny løn, options, warrants, løntilskud, medarbejderaktier, obligationer, lønstatistik, mv..

Ca. 100 siders læsning med e learning case, online opgave og online tilbagemelding med evaluering. Valgfri kursusdag den 24.03.09, kl. 9.30 15.30 på Scandic Hotel i København.

Modul 5: Personalejura

Herunder overenskomst og aftalesystemet, Funktionærloven, Hovedaftalen, samarbejdsaftaler, kendelser, efterløn, varsling, strafbare forhold, EU direktiver, faglig voldgift, Persondataloven, orlov, ansættelsesaftalen, dagpenge, Ferieloven, 120 dages reglen, arbejdskonflikter, ligebehandling, konkurrenceklausuler, udstationering, mv.

Ca. 100 siders læsning med e learning case, online opgave og online tilbagemelding med evaluering. Valgfri kursusdag den 26.05.09, kl. 9.30 15.30 på Scandic Hotel i København.

Modul 6: Afskedigelser

Herunder opsigelser, fratrædelsesårsager, etik, genplacering, fratrædelsesinterview mv.

Ca. 100 siders læsning med e learning case, online opgave og online tilbagemelding med evaluering. Valgfri kursusdag den 29.05.09, kl. 9.30 15.30 på Scandic Hotel i København.

Eksamen

Herunder gennemgang af hver kursists testresultater ved hvert modul. Eksamen finder sted d. 05. juni 09.

HR konsulentuddannelsen giver deltagerne den nødvendige viden, så de kan imødekomme organisatoriske udfordringer på alle niveauer, medvirke i virksomhedens medarbejderudvikling og være med til at sætte den fremtidige agenda inden for personaleledelse.

Deltagerne lærer hvorledes de nye strømninger, trends og ledelsesmetoder påvirker organisationen, men først og fremmest den grundlæggende, moderne personaleledelsesstil. Undervisningsmaterialet er på handelshøjskoleniveau, men kombineres med faglig viden og cases fra udvalgte
virksomheder.

Hvem bør deltage

Undervisningen henvender sig til HR medarbejdere i private og offentlige virksomheder, der til daglig arbejder med organisations og personaleudvikling samt erfarne HR medarbejdere, der ønsker et "brush up". Der er sket meget inden for HR området i de sidste fem år og mange begreber, love, metoder og værktøjer har forandret sig. Dette er en god løsning for alle, der ønsker at være på forkant med de nye spilleregler inden for HRM.

Undervisningsform

Ved tilmelding til kurset modtager deltagerne et password og et brugernavn, der giver direkte adgang til undervisningssiderne, bibliotekerne og linksiderne, der er tilkoblet undervisningen. Samtidig får deltagerne adgang til et online dialogforum med eksperter og fagfolk, der bidrager undervejs i kursusforløbet med indlæg, cases og praktiske eksempler. Via dialogforumet har deltageren også mulighed for at komme i kontakt med de øvrige kursister. Undervisningen er konkret og jobrelateret, og kurset er tilrettelagt således, at deltageren kan trække direkte på indlæringen i forbindelse med daglige arbejdsopgaver.

Forberedelse:

Før kursets start udfyldes et omfattende spørgeskema, som,

når vi har behandlet svarene, viser deltagerens læringsprofil og deltagerens niveau inden for HRM. Profilen vil blive holdt op imod deltagerens resultater ved den afsluttende eksamen.

Krav til udstyr:

For at kunne deltage på HR Konsulentuddannelsen, skal du have adgang til en pc med internetopkobling og en e mail adresse.
 

Læs mere her

tags: aktier, København, direktør, internet, interview, politi, uddannelse, EU, obligationer, personalegode, løntilskud, virksomhed, biblioteker, penge, stress, mentor, arbejdsmiljø, personaleledelse, Human Resource Management, Personalejura, Management, medarbejderudvikling, ledelsesstil, psykologi, kommunikation, organisation, Konsulentuddannelsen, kursusforløb, undervisning, ansættelse, konkurrence, miljø, organisationspsykolog, værktøj, coach,

søndag den 28. september 2014

Dagens nyheder - Læs bla. om Ugens op- og nedture i erhvervslivet

Mere en mulighed end en udfordring
Kim Andreassen, 44 år, er ny Senior Relation-ship Manager hos Skagen Fondene. Han kommer fra et job som Executive Ledelses-rådgiver hos Center for Ledelse.Foto:
Læs mere her

Larry Ellisons håndhæver
Den skarpe Safra Catz har i flere år været højre hånd for Oracle-stifteren Larry Ellison. Nu løfter hun jobbet som topchef i parløb med den tidligere HP-chef Mark Hurd. Er hun Ellisons fremtidige arvtager?Foto: LUCAS SCHIFRES
Læs mere her

På med nej-hatten
Psykologiprofessor gør op med modetendenser i sit eget fag og leverer et satirisk, men også dybsindigt alternativ til tidens selvudviklingstvang.Foto:
Læs mere her

Ugens op- og nedture i erhvervslivet
»Far her«, en milliardær der er mor til seks og genoprejsning til en engel.Foto:
Læs mere her

Wikis - innovation, videndeling og samarbejde

VidenDanmark sætter igen fokus på wikis som et nyt og revolutionerende redskab til innovation, videndeling og samarbejde i virksomheder og organisationer.
Seminaret finder sted den 16.9.2008 kl. 10–17 i Symbion, Østerbro i København.

Eksperter (Dorthe Jespersen fra J.Boye og Jacob Jaskov fra Learning Lab Denmark) præsenterer deres syn på wikiens muligheder.

Tre virksomheder (Føroya Banki, Simcorp og Motorola) præsenterer deres erfaringer med wikis – til intranet, innovativt samarbejde og kvalitetsstyring.

Et stort panel af eksperter og praktikere vil deltage i debatten og besvare spørgsmål.

Seminaret bruger også med brug af wikis og blogs, således at deltagerne virtuelt danner kontakt og netværk både før, under og efter selve seminardagen.

Vi vil endvidere den 16.9. eksperimentere med video–blogging.

Kom og få en forsmag på fremtiden!
 

Læs mere her

tags: Danmark, 2008, København, virksomhed, Simcorp, Østerbro, VidenDanmark, Motor, Symbion, organisation, innovation,

lørdag den 27. september 2014

Dagens nyheder - Læs bla. om Han kombinerer sin ingeniørviden med passionen for danske møbelklassikere

Han kombinerer sin ingeniørviden med passionen for danske møbelklassikere
Emner Arbejdsmarked http://karriere.jobfinder.dk/artikel/han-kombinerer-sin-ingenioerviden-med-passionen-danske-moebelklassikere-2177 Søren Laulund er ansvarlig for, at lænestolene Wegners Oxchair og Volthers Corona bliver produceret til tiden. Jobfinder
Læs mere her

Nyt format tiltrækker tusindvis af deltagere

Over 24.000 mennesker har tilmeldt sig et Massive Open Online Course fra CBS. Kurset om Social Entrepreneurship er det første af en kursusrække, hvor folkene bag trækker det digitale kursusformat i innovative retninger. 24.000 studerende til én forelæsning emmer af overfyldte lokaler, larm og umenneskeligt lang kø til både kaffemaskinen og toilettet. Men sådanne praktiske problemer findes ikke, når undervisningen foregår på computeren i stedet for fysisk.

CBS lancerede i starten af september et Massive Open Online Course (MOOC) på portalen Coursera, hvor over 24.000 mennesker har tilmeldt sig det første kursus, og flere tusinde er aktive.
Enhver kan tilmelde sig, og kursisterne er derfor ikke typiske CBS-studerende, men kommer fra alle dele af verden og har meget forskellig baggrund. Det lægger måske op til et relativt simpelt kursus med en række videoer og meget lidt deltagelse, men folkene bag kurset mener, at CBS fornyer kursusformatet.

- MOOCs har ofte en lineær tilgang til læring, hvor studerende ser en forelæsningsvideo, og så besvarer de en multiple choice-test og får et diplom. Vi har forsøgt at lave et kursus, der er tættere på CBS' måde at tænke læring, siger Thomas Rousing, forskningsassistent ved CBS Learning Technologies og projektleder for CBS' første MOOC.

Nye virksomheder
MOOCs tog fart i 2012 med Coursera, som med 100 tilmeldte universiteter tilbyder flere end 400 kurser. CBS' anderledes tilgang udmønter sig blandt andet i, at kurset fokuserer på gruppearbejde og har som slutmål, at deltagerne skal skabe nye virksomheder.

I kursets første uge indsamlede deltagerne 13.137 dollar til Fonden for Entreprenørskab ved at udarbejde og fremlægge forretningsideer via portalen Betternow.org, som brugere af portalen donerede til. Ved slutningen af kurset vil de tre bedste forretningsideer modtage de donerede penge, som frit kan bruges til at føre forretningen videre.

- Hvis vores kursus leder til bare en håndfuld succesfulde virksomheder, er målet nået, siger professor Kai Hockerts, Institut for Interkulturel Kommunikation og Ledelse, der er hovedunderviser på kurset.

Ikke bare et kursus
Prodekan for læring Annemette Kjærgaard mener, at CBS vil opleve fordele ved at afholde MOOCs.
- Vi ser det ikke kun som kurser på en ny platform. Vi ser det også som en mulighed for at gøre opmærksom på CBS. Det her er en investering i et område i stor udvikling, og målet er, at investeringen får gevinster på andre områder. Eksempelvis i form af nye samarbejder, tiltrækning af udenlandske forskere og studerende samt generel branding af CBS, fortæller Annemette Kjærgaard.

Læs mere her

tags: portal, dollar, computer, 2012, virksomhed, penge, undervisning, projektleder, studerende, kaffe,

fredag den 26. september 2014

Dagens nyheder - Læs bla. om Østindvandring i eksplosiv stigning

Danskere bifalder at nedlægge stud.ubrugelig
Emner Studerende http://karriere.jobfinder.dk/artikel/danskere-bifalder-nedlaeggelse-af-broedloese-studiepladser-2189 64 procent af den danske befolkning er på linje med regeringens planer om at nedjustere optaget på uddannelser med høj ledighed, viser undersøgelse udført for IDA. Jobfinder
Læs mere her

Scor et job med de sociale medier
Det er ekstremt vigtigt at være på de sociale medier, når man søger job. Men hvilket medium skal man bruge til hvad?
Læs mere her

100.000 kroner til den rette medarbejder er givet godt ud
Emner Efteruddannelse http://karriere.jobfinder.dk/artikel/100000-kroner-til-den-rette-medarbejder-er-givet-godt-ud-2165 For it-virksomheden 2ndC giver det god mening at punge ud for et skræddersyet efteruddannelseskursus, der klæder nyuddannede på til deres specialistopgaver med Microsoft-software. Jobfinder
Læs mere her

Nyuddannet: Hvorfor kan ingen bruge mig?
Emner Arbejdsmarked http://karriere.jobfinder.dk/artikel/nyuddannet-hvorfor-kan-ingen-bruge-mig-2168 I et åbent brev revser den nyuddannede ledige inge­niør Alina Protsyk både po­litikere og virksomheder: Trods faldende ingeniør­arbejdsløshed står dimittendledigheden i stampe. Jobfinder
Læs mere her

Direktør med dybe rødder i landbruget
Den 45-årige Anne Lawaetz Arhnung, midlertidig afløser for Søren Gade som adm. direktør for Landbrug & Fødevarer, brænder for landbruget. Hendes oldefar grundlagde et familiedynasti på De Vestindiske Øer, mens de var dansk koloni.Foto:
Læs mere her

Østindvandring i eksplosiv stigning
På to år er andelen af arbejdende østeuropæere steget med over 20 procent. Rumænere står for en stor del af udviklingen og udgør nu den næststørste gruppe efter polakkerne.Foto:
Læs mere her

Fremtidens videnskab på skoleskemaet

Bestil gratis debatskabende oplevelse til din skole under Dansk Naturvidenskabsfestival i uge 39.

Hvordan skal vi leve i en verden, hvor videnskabsmænd kan lave utallige kopier af de bedste
Hvordan skal vi kunne konkurere når alle medarbejdere er skiftet ud med robotter
Hvordan kan det være at livet kan gendanne sig selv efter en atomkrig

Dette er blot nogle af de spørgsmål, som kan besvares når dokumentarfilmserien Viden til fremtiden bliver vist ved foredragsarrangementer tilbudt til gymnasier over hele landet på Dansk Naturvidenskabsfestival 2008, som løber af stablen i uge 39.
Skulle du ikke kunne nå at opleve Viden til fremtiden i festivalugen kan det også nås senere.

Konceptet med at kombinere debatskabende film med unge og underholdende foredragsholdere bliver kaldt eduXperience, og består af en kombination af oplevelse og læring, som er skabt af det danske filmselskab Fox Media.

Meningen er at provokere eleverne til at tage stilling til den videnskab, som skaber vores fremtid allerede i dag i dette tilfælde robotteknologi, kloning og liv. Kun ved en følelsesmæssig og personlig holdning til stoffet er det muligt at starte en debat. Er det i orden med uhindret videnskabelig forskning eller skal der sættes etiske grænser

Det bliver den dag op til eleverne selv at bestemme.

De tre foredrag tilbydes gratis til de 60 første gymnasier, der melder sig. Virksomheder og foreninger må betale for de underholdende og debatskabende arrangementer.

I gymnasiet virker foredragene specielt godt som en del af faget naturvidenskabeligt grundforløb, da de berører de samfundsmæssige aspekter af videnskaben og lægger optil en debat, hvor elever og lærer kan diskutere fremtiden ud fra flere forskellige fagretninger.

Arrangementerne er indtil videre støttet af Videnskabministeriet, Lundbeckfonden og Otto Bruuns Fond.
 

Læs mere her

tags: 2008, danske film, Lundbeck, teknologi, naturvidenskab, videnskab, gymnasiet,

torsdag den 25. september 2014

Dagens nyheder - Læs bla. om 400.000 business-studerende kan ikke tage fejl - Her vil de arbejde

Innovationsguruens 3 bedste råd

Læs mere her

Sådan ser headhunteren på din lederuddannelse
Emner Ledelse http://karriere.jobfinder.dk/artikel/saadan-ser-hea-2164 Har en lederuddannelse ikke ført til væsentlige karrierehop, fortæller den historien om uforløste ­ambitioner. Den slags skræmmer kommende arbejdsgivere, lyder det fra headhunter. Jobfinder
Læs mere her

400.000 business-studerende kan ikke tage fejl - Her vil de arbejde
Hvor drømmer de business-studerende om at arbejde, når de er færdige med deres uddannelse? Det har Universum igen i år spurgt 400.000 studerende på alverdens videregående uddannelser om. Foto: EMMANUEL DUNAND
Læs mere her

BEC Design i nye omgivelser

Selvom BEC Design allerede sidste år flyttede fra Frederikkevej i Hellerup til Landskronagade på Østerbro, så kan uddannelsesinstitutionen først nu føle sig rigtig på plads i den traditionsrige bygning. Håndværkerne har nemlig netop lagt sidste hånd på renoveringen af lokalerne i det smukke hus, og resultatet har været værd at vente på.

Renoveringen har taget lige godt et år, og de godt 500 studerende, lærerne og det øvrige personale har måttet affinde sig med en del støv og larm fra de hårdt arbejdende håndværkere. Til gengæld har de nu fået arbejdsplads i en top moderniseret, historisk bygning, som tidligere har været hjemsted for Danmarks Radios regionalradio og oprindeligt rummede Wessel og Vetts konfektionsfabrik. Den smukke bygning er således kommet tilbage til rødderne, da BEC Design blandt andet uddanner designteknologer og e–designere, som typisk finder beskæftigelse i mode og livsstilsbranchen.

Det er dog ikke kun fremtidens designere, som kommer til at nyde godt af de flotte omgivelser. BEC Design uddanner også datamatikere, og disse vil opleve et unikt studiemiljø, som de ellers ikke ville kunne finde på andre uddannelsesinstitutioner, der udbyder uddannelsen.

Uddannelseschef Carina Villadsen er naturligvis stolt over det nye hus, som med sit flotte og funktionelle design bestemt er en designuddannelsesinstitution værdig.

"Vi er selvfølgelig stolte over at kunne tilbyde så flotte rammer for vores ansatte og studerende. Huset er designet med tanke på muligheder for undervisning af ny og anderledes karakter. De store lyse rum, open lerarning–center, ingen stationære computere, men bærbare løsninger til alle overalt i huset er blot nogle af de ting, de nye omgivelser har bibragt os. Vi glæder os til officielt at indvie huset på fredag og byde studerende, medarbejdere og ikke mindst samarbejdspartnere i såvel skoleverdenen som virksomhederne velkommen. Som byens kreative uddannelsesinstitution kan vi bestemt være vores nye hus bekendt – det lever i særdeleshed op til sit navn."

Der er lagt op til en flot indvielse fredag den 29. august, hvor skolens studerende har arrangeret et modeshow baseret på deres egne kreationer. Direktør for Danish Fashion Institut Eva Kruse vil desuden stå for den officielle del af indvielsen, og undervisningsminister Bertel Haarder er også blandt talerne på dagen.
 

Læs mere her

tags: Danmark, Danmarks Radio, uddannelse, radio, computer, virksomhed, Håndværker, kreativ, Bertel Haarder, Østerbro, undervisningsminister, undervisning, studerende, uddannelsesinstitution, beskæftigelse, miljø, Design, livsstil,

onsdag den 24. september 2014

Dagens nyheder - Læs bla. om Nedsat arbejdstid kan holde på seniorer

Ingeniør vandt i retten: Fyret for at bede om fædreorlov
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/ingenioer-vandt-i-retten-fyret-bede-om-faedreorlov-2161 Vestre Landsret har dømt en arbejdsgiver til at betale 322.000 kroner til en ingeniør, som blev opsagt, da han bad om 14 dages orlov med sit barn. IDA opfordrer atter politikerne til at etablere en barselsfond. Jobfinder
Læs mere her

Hvis du bygger som den første på en bar mark, vil dit energiforbrug stige op mod 30 procent, efterhå

Læs mere her

HK og Djøf kræver særlig beskyttelse af seniorer
Fagforeningen Djøf har foreløbig tabt halvdelen af de sager om aldersdiskrimination, som forbundet rejste efter statens fyringsrunder i 2012. Nu skal det grå guld have særlig beskyttelse, lyder ønsket fra både Djøf og HK.Foto:
Læs mere her

Klar kommunikation udfordrer de kloge
At sælge sig selv, »small-talke« eller at lave hjemmearbejdet. Der er stadig noget, der hedder stridspunkter og svage sider, selv når man er et talent.Foto:
Læs mere her

Talegaver til talenter
Effektiv kommunikation er vejen frem til succes. De kloge, unge hoveder fra Talent 100 er lagt i blød, når det gælder om at få budskabet klart og ud over stepperne.Foto:
Læs mere her

Seniorer vil sikres mod fyring
Fagforeningen Djøf har foreløbig tabt halvdelen af de sager om aldersdiskrimination, som forbundet rejste efter statens fyringsrunder i 2012. Nu skal det grå guld have særlig beskyttelse, lyder ønsket fra både Djøf og HK.Foto:
Læs mere her

Nedsat arbejdstid kan holde på seniorer
Højtuddannede over 50 år efterlyser stadig muligheder for at gå på nedsat tid eller tage orlov, lyder det fra Djøf på baggrund af en ny undersøgelse.Foto: Torben Christensen
Læs mere her

Lederens skjulte værktøj

I den vestlige verden har man tidligere været stærkt fokuseret på selvstændighed og individualisme, hvorimod østlige lande nærmere har lagt vægt på kollektivitet. Denne balance ser i Danmark ud til at rykke sig med introduktionen af de sociale kompetencer som yderst væsentlige ligefrem essentielle for en lang række funktioner i samfundet. Børnehaver og skoler arbejder med udviklingsprogrammer, der fremmer social kompetence og lærer børnene empati, konfliktløsningsstrategier, kommunikation og selvindsigt, og i et stigende antal virksomheder ansættes Human Resource konsulenter, der bl.a. arbejder med at styrke medarbejdernes og ledelsens sociale kompetencer.

Social intelligens eller social kompetence er i høj grad blevet modeord i Danmark og i danske virksomheder de seneste år. Således vil en hurtig gennemlæsning af dagens jobannoncer i avisen frembringe en stor mængde profiler med krav af typen ´social´, ´dygtig til at samarbejde´, ´positiv´, ´god til at læse andre´, ´skal indgå i et team´, ´udadvendt´, ´sensitiv´ etc..

Social intelligens kan defineres som evnen til at kunne indgå i positive og konstruktive sammenhænge med andre mennesker og evnen til at kunne aflæse andres følelser og udtrykke sine egne på en situations sensitiv måde. Social intelligens har i virksomheder navnlig betydning, når medarbejderne skal samarbejde, forhandle eller løse konflikter. Hver gang man kommunikerer med andre mennesker, anvender man sociale kompetencer. En særlig form for social kompetence, som i stadig højere grad efterlyses på arbejdsmarkedet, er evnen til at forstå, kommunikere med og være lydhør overfor kolleger, der har en anden kulturel baggrund end én selv.

De sociale kompetencer udvikles oftest bedst ved at anvende dem i praksis, hvilket medfører et krav om, at moderne virksomheder skaber gode betingelser for anvendelsen af sociale kompetencer i dagligdagen. Dette kan fx ske gennem øget teamarbejde, selvstyrende grupper, fælles diskussioner om virksomhedens visioner og kultur, teambuilding, IT netværk etc..

Vi kender alle personer, som er formidabelt gode til at bevare fatningen eller til at tackle sociale dilemmaer og udfordringer. Vi fornemmer, at disse personer har et særligt talent i sociale sammenhænge, og vi vil formentlig karakterisere disse personer som socialt intelligente. Men ikke alene bedømt på deres evne til at orkestrere den sociale situation, men i lige så høj grad ud fra en anerkendelse og erkendelse af deres evne til at føle og læse den sociale situation.

Indenfor videnskaben er begrebet social intelligens ofte blevet synonym for evnen til at anvende den almene intelligens på sociale situationer. Med afsæt i moderne neurologi taler Goleman for, at begrebet social intelligens bør tage afsæt i såvel kognitive som ikke kognitive evner.

Goleman argumenterer således for, at vi adskiller begrebet social intelligens fra det almindelige intelligensbegreb. Når det gælder intelligens i det sociale liv, blander hjernen selv kognitive med ikke kognitive egenskaber, og det er netop denne sammenblanding, der sætter os i stand til at begå os i vores sociale relationer.

Social og følelsesmæssig intelligent ledelse
Følelsesmæssig intelligens er stadig mere efterspurgt på arbejdsmarkedet navnlig hos ledere. Hvis man er i stand til at lytte, kommunikere, samarbejde, udvise tolerance og godt humør samt løse konflikter på en hensigtsmæssig måde, opnår man højere motivation hos medarbejderne. Stærk motivation medfører en højere effektivitet, mere loyalitet mod virksomheden og høj medarbejdertilfredshed. Derfor er det vigtigt både for produktiviteten og det psykiske arbejdsmiljø, at lederen besidder social intelligens.

En meget væsentlig færdighed hos den følelsesmæssigt intelligente leder er evnen til at give konstruktiv feedback.

Kritik kan fremsættes på mange måder. En form, der sjældent har en positiv virkning, er det personlige angreb, der ikke anviser, hvordan problemet kan løses, men blot nedgør medarbejderen og hans/hendes arbejde. Denne type kritik afslører en mangel på social intelligens, idet lederen ikke er i stand til at fornemme, hvilke følelser kritikken skaber hos medarbejderen.

Et alternativ til denne type er den passive leder, der slet ikke kommenterer på medarbejdernes arbejde. Dette kan skyldes ligegyldighed eller tillid til medarbejdernes selvstændige evner, men det kan også være resultatet af en frygt for at formulere sig forkert eller såre andre mennesker. I dette tilfælde kan træning i assertiv adfærd være et effektivt redskab.

Den dygtige og følelsesmæssigt intelligente leder vil søge at give feedback på en måde, der dels anerkender medarbejderens arbejde, dels anviser, hvordan dette kunne forbedres. En klog kritiker retter altså opmærksomheden mod produktet, ikke personen.

Probana Management tilbyder EPU uddannelsen (Erhvervspsykologi), som bl.a. behandler emnet "social intelligens".
Undervisningen foregår på et højt kvalificeret niveau og giver deltagerne viden, inspiration og effektive metoder til at omsætte erhvervspsykologisk teori til praksis.

Du kan læse nærmere om kursusdage, emner og tidspunkter på følgende link: http://www.epu.dk
 

Læs mere her

tags: Danmark, euro, uddannelse, selvstændig, virksomhed, produktivitet, videnskab, arbejdsmiljø, Probana, Management, Human Resource konsulent, social intelligens, social kompetence, jobannonce, psykologi, kommunikation, strategi, arbejdsmarked, motivation, sprog, miljø,

tirsdag den 23. september 2014

Dagens nyheder - Læs bla. om Jobinterview: Pas ind eller forsvind

Jeg havde det som en 18-årig, der skal indrømme en bule i fars bil.

Læs mere her

Jobinterview: Pas ind eller forsvind
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/jobinterview-pas-ind-eller-forsvind-2153 Ved en jobsamtale vil arbejdsgiveren finde ud af, om du passer ind i virksomheden. På det tidspunkt kommer fagligheden i anden række, viser en norsk undersøgelse. Jobfinder
Læs mere her

Gratis ordbøger til alle

Det koster hurtigt kassen at starte på en uddannelse eller et nyt skoleår, når der skal indkøbes nye bøger. Men www.gratisordbog.dk har løsningen!

I disse dage starter flere tusinde elever i folkeskolerne et nyt skoleår, og studerende tager hul på et nyt liv på en ungdomsuddannelse eller et videregående studium. Alle disse unge står overfor at skulle bruge flere tusinde kroner på at købe ordbøger, men nu har de alle et gratis alternativ på www.gratisordbog.dk.

Hjemmesiden Gratisordbog.dk har samlet alle de gratis ordbøger, som man kan tilgå online. Dette er f.eks. den danske retskrivningsordbog, dansk fremmedordbog, den store engelsk/engelsk ordbog fra Cambridge University, Websters engelske ordbog med ordenes udtale, flere leksika og meget mere. Alt sammen en række ordbøger, som tilsammen ville have kostet den enkelte elev eller studerende flere tusinde kroner. Men spar på de surt optjente sommerjobs penge eller den spinkle SU og benyt www.gratisordbog.dk – her bliver du hjulpet godt på vej uden at skulle slippe en krone!

 

Læs mere her

tags: uddannelse, penge, folkeskole, studerende,

mandag den 22. september 2014

Dagens nyheder - Læs bla. om Mange korte ansættelser er den værste øjebæ på dit CV

Hundredvis af mobil-job nedlægges i Øresundsregionen
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/hundredvis-af-mobil-job-nedlaegges-i-oeresundsregionen-2151 I sidste uge meddelte både Ericsson og Sony Mobile, at de skiller sig af med bunkevis af medarbejdere i Lund. Bekymrende, mener Ingeniørforeningen. Jobfinder
Læs mere her

Begejstring kan godt trumfe effektivitet

Læs mere her

Mange korte ansættelser er den værste øjebæ på dit CV
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/det-her-skraemmer-arbejdsgiverne-vaek-2143 Lidt for hyppige jobskifte sender de forkerte signaler, men der er måder at omgå det på, fortæller rekrutteringskonsulent Morten Ballisager, Jobfinder
Læs mere her

Få et unikt indblik i psykologiens verden!

Hvad enten du er personaleansvarlig, leder eller medarbejder, så vil psykologi, kommunikation og samspillet med andre være afgørende for din succes
Afklarende erhvervspsykologiske værktøjer øger forståelsen inden for områder som virksomhedskultur, motivation, engagement, følelsesmæssige relationer, stress og kognitive ressourcer altså faktorer, der er af betydning for såvel det sociale klima i en virksomhed, medarbejdernes individuelle velbefindende, virksomhedens ansigt udadtil som dens produktion. Eksempelvis kan større viden om virksomhedskultur give et mere nuanceret billede af, hvorfor det kan være vanskeligt at få to medarbejdergrupper til at samarbejde på tværs af faggrænser. Et problem, der kan give anledning til store interne konflikter og smitte af på såvel stemning som produktion i hele virksomheden.

Erhvervspsykologi kan, foruden at give en større forståelse for processer i virksomheden, åbne op for forandringer. Erhvervspsykologiske værktøjer rettet mod forandring giver anvisninger på, hvordan en given situation eller problemstilling i en virksomhed med fordel kan løses.

Uddannelse med fokus på erhvervspsykologi

Hos Aktiv Kurser / Probana udbydes flere forskellige åbne uddannelser inden for HRM og erhvervspsykologi alle bygget op omkring blended learning, hvilket gør dem utroligt fleksible. Ved at kombinere e learning med kursusdage ledet af erfarne konsulenter, erhvervsfolk og undervisere fra bl.a. Københavns Universitet og Handelshøjskolen er det lykkedes Aktiv Kurser / Probana at udvikle et uddannelseskoncept, der kan tilpasses den travle hverdag på det moderne arbejdsmarked.

På et højt fagligt niveau giver størstedelen af Aktiv Kurser / Probanas uddannelser deltagerne en indgående viden om og indsigt i de relevante teoretiske og praktiske forhold, der vedrører personaleledelse. En viden, der kan benyttes direkte i forbindelse med problemstillinger tilknyttet deltagernes egen virksomhed eller afdeling.

Erhvervspsykologi uddannelsen, EPU, er særlig relevant i forbindelse med videreudvikling af HR kompetencer hos ledere og personaleansvarlige. Uddannelsen giver over tre undervisningsmoduler og kursusdage på enten Radisson SAS Royal i København eller Radisson SAS Scandinavia Århus, deltagerne indsigt i alle de relevante erhvervspsykologiske værktøjer, som er nødvendige for at følge med udviklingen og forblive konkurrencedygtige. Herunder bl.a. organisationskultur, intervention og forandring, de menneskelige elementer i organisationen samt håndtering heraf og ikke mindst psykologisk funderede værktøjer til at optimerer udbyttet af samarbejdet mellem medarbejdere og organisationen, herunder bl.a. kommunikation og empowerment.

Undervisningen starter i både september og oktober. Samt januar og marts 2009 og varer tre måneder. Tidsforbruget er ca. 15 timer om måneden samt kursusdage hver fjerde uge. Hvert modul afsluttes med en prøve, mens selve uddannelsen afsluttes med en afgørende eksamen alle i form af case analyse og multiple choice test. Derudover vil deltagerne få rig mulighed for online sparring med medstuderende samt personlig feedback fra Aktiv Kurser / Probanas erhvervspsykologiske konsulenter. Deltagerbetalingen er kr. 16.800 ekskl. moms.

For mere information om Erhvervspsykologi uddannelsen se http://www.probana.com/epu.asp. Her kan De tilmelde Dem direkte. Har De spørgsmål er De velkommen til at kontakte Aktiv Kurser / Probana på tlf. 45 76 58 58.

http://www.epu.dk

 

Læs mere her

tags: 2009, København, Århus, Handelshøjskolen, uddannelse, SAS, virksomhed, stress, moms, personaleledelse, Probana, psykologi, kommunikation, organisation, undervisning, arbejdsmarked, studerende, motivation, konkurrence, værktøj, Københavns Universitet,

søndag den 21. september 2014

Dagens nyheder - Læs bla. om Ugens op- og nedture i erhvervslivet

Det kan koste dyrt at forlade fagforeningen
Man risikerer at skulle betale kontingent i helt op til seks måneder, når man vil melde sig ud af sin fagforening.
Læs mere her

Se mig, se mig – jeg er på vej væk!
Når medarbejdere opdaterer LinkedIn-profiler, bør man som leder benytte anledningen til at tage en samtale om trivsel og karrieredrømme – før medarbejderen pludselig er væk.Foto: Scanpix Danmark
Læs mere her

Dronningen af Heineken
Charlene de Carvalho-Heineken er kvinden, som bestemmer, om den hollandske bryggerigigant Heineken skal ud af familiens eje og sælges. Svaret er stadig nej.Foto: ROBIN VAN LONKHUIJSEN
Læs mere her

Virtuel ledelse og sparring
Camilla Klæstrup Møller overtager stillingen som HR Business Partner, Western Europe, for Dell. Hun var i 2013 en del af Berlingske Talent 100-program, da hun var ansat som chef for Dells danske HR-organisation.Foto:
Læs mere her

Provision i ferien?
Nyt om arbejdsret. EU-Domstolen har i Lock-afgørelsen (C-539/02, Lock v British Gas) fastslået, at en provisionslønnet arbejdstager havde ret til grundløn og provision i de perioder, hvor vedkommende holdt ferie.Foto: Reimar Juul
Læs mere her

Ugens op- og nedture i erhvervslivet
Oven på dramaet i Flügger-koncernen, hvor formanden Stine Bosse tog sit gode tøj og gik, var der uenighed om, hvorvidt Bosse skulle på vinder- eller taberlisten. Foto: Niels Ahlmann Olesen
Læs mere her

Danske Erhvervsskoler tager afstand fra enhver form for udnyttelse af udenlandske studerende!

Danske Erhvervsskoler tager fuldstændigt afstand fra enhver form for udnyttelse af udenlandske studerende!

Danske Erhvervsskoler er varme tilhængere af internationalisering af vores uddannelser. Det er vores grundlæggende holdning og erfaring at det langt overvejende er positivt for skolerne at have internationale studerende. Udviklingen på det internationale uddannelsesmarked er eksplosiv i disse år med øget konkurrence om de bedste studerende og undervisere som en naturlig konsekvens.

Det er derfor vigtigt at skolerne udvikler stærke og internationalt attraktive uddannelsesmiljøer, hvori væsentlige elementer i studiemiljøet er, at man har udenlandske studerende, at man giver egne studerende mulighed for at tage dele af studiet i udlandet, at man anvender gæstelærere, at man sender egne lærere til andre udenlandske institutioner. Alt sammen noget, erhvervsskolerne har arbejdet seriøst med i mange år, og som Danske Erhvervsskoler er varme tilhængere af.

Men det skal ske på ordentlige vilkår!

Det er derfor Danske Erhvervsskolers holdning:

At der aldrig må herske tvivl om, at oprettelse af internationale hold sker af udviklingsmæssige/faglige årsager (og ikke økonomiske).

At der skal være et rimeligt forhold mellem antallet af danske studerende og udenlandske studerende på det enkelte studieprogram.

At der på internationale hold bør være flere nationaliteter.

Vi ved, at der findes nogle skoler, som desværre ikke lever op til ovenstående. Danske Erhvervsskoler bakker derfor op om Undervisningsministeriet i bestræbelserne på at få området set efter i sømmene og sat fokus på de skoler, som ikke lever op til reglerne.

Danske Erhvervsskoler er sammen med Cirius i øjeblikket i gang med at udarbejde et "Code of Conduct" med henblik på at sikre "god adfærd" på alle skoler i relation til både det internationale arbejde generelt og helt konkret optaget af internationale studerende.

Danske Erhvervsskoler vil følge udviklingen på tæt hold i den kommende tid og vil tage aktivt del i en forbedring af arbejdet med internationale studerende.

Afslutningsvis er vi nødt til at understrege, at det er selvindlysende, at Danske Erhvervsskoler tager fuldstændigt afstand fra menneskehandel, som vi anser for en ganske alvorlig forbrydelse.

Vi er derfor også nødt til at tage afstand fra de urimelige og utidige sammenligninger der har været bragt på banen i dagens løb i forbindelse med hvervning af udenlandske studerende. Her er muligvis tale om uheldig adfærd på visse områder, men menneskehandel er der ikke tale om.

Det er samtidig vigtigt at understrege, at Danske Erhvervsskoler ikke har indtryk af at nogle skoler har begået brud på lovgivning. Det er således ikke tale om at skolerne gør noget i strid med reglerne, men reaktionen fra Danske Erhvervsskoler har udelukkende til hensigt at sikre, at der fortsat arbejdes med høje standarder på de danske erhvervsskoler også hvad angår de internationale studerende.
 

Læs mere her

tags: økonomi, uddannelse, lovgivning, udland, Danske Erhvervsskoler, Undervisningsministeriet, studerende, konkurrence, miljø,

lørdag den 20. september 2014

Dagens nyheder - Læs bla. om Det hedder sprogbarriere med god grund.

Flertal for kortere arbejdstid til småbørnsforældre
Et flertal af danskerne ønsker mere fleksible job, så småbørnsforældre ikke skal have så mange arbejdstimer.Foto: Søren Bidstrup
Læs mere her

Undgå stress - sig nej, hjælp og pyt
Med en simpel metode kan man løse de fl este problemer på jobbet. Det handler om at sige fra og give slip.
Læs mere her

Det hedder sprogbarriere med god grund.

Læs mere her

Ny lederundersøgelse

I de nyeste poler fra lederundersøgelserne hos Aktiv Kurser Probana som pt. er landets førende uddannelsesvirksomhed inden for ledelse, psykologi og personaleledelse og HRM, med mere end 3000 registrerede ledere og personaleansvarlige som kursister p.a. peges der indgående på, at de kommende års største udfordringer bliver rekruttering, udvikling og fastholdelse af medarbejdere og at motivere sine medarbejdere. Dermed er efteruddannelse pt. et af de vigtigste indsatsområder for morgendagens ledere. Samtidig peger resultater fra undersøgelsen på, at lederne især ønsker mere psykologisk viden og indsigt. Undersøgelsen tilkendegiver, at viden om menneskers adfærd i organisationer er blevet vigtigere og mere nødvendigt end nogensinde for både topledere, ledere og personaleansvarlige.

I undersøgelsen fremgår det, at der er bred enighed om, at indsigt i og viden om erhvervspsykologi både i teori og praksis giver konkrete fordele, både for lederne og virksomhederne. Større forståelse for de menneskelige og strukturelle processer i virksomheden hjælper lederne og de personaleansvarlige til at blive bedre til at afklare virksomhedens organisatoriske aspekter, og til at facilitere forandring.

Afklarende erhvervspsykologiske værktøjer øger klart forståelsen inden for områder som virksomhedskultur, motivation, engagement, følelsesmæssige relationer, stress og kognitive ressourcer altså faktorer, der er af betydning for såvel det sociale klima i en virksomhed, medarbejdernes individuelle velbefindende, virksomhedens ansigt udadtil som dens produktion. Eksempelvis kan større viden om virksomhedskultur give et mere nuanceret billede af, hvorfor det kan være vanskeligt at få to medarbejdergrupper til at samarbejde på tværs af faggrænser. Et problem, der kan give anledning til store interne konflikter og smitte af på såvel stemning som produktion i hele virksomheden.

Erhvervspsykologi kan, foruden at give en større forståelse for processer i virksomheden, åbne op for forandringer. Erhvervspsykologiske værktøjer rettet mod forandring giver anvisninger på, hvordan en given situation eller problemstilling i en virksomhed med fordel kan løses.

Hos Aktiv Kurser / Probana udbydes flere forskellige åbne uddannelser inden for HRM og erhvervspsykologi alle bygget op omkring blended learning, hvilket gør dem utroligt fleksible. Ved at kombinere e learning med kursusdage ledet af erfarne konsulenter, erhvervsfolk og undervisere fra bl.a. Københavns Universitet og Handelshøjskolen er det lykkedes Aktiv Kurser / Probana at udvikle et uddannelseskoncept, der kan tilpasses den travle hverdag på det moderne arbejdsmarked.

Undervisningen sætter bla. fokus på forandringer af organisationens output via målrettede, og gennemtænkte strategier og på medarbejdernes adfærd i givne organisatoriske kontekster. Deltagerne lærer også, hvorledes man selv kan prioritere, strukturere og træne sine egne kommunikations og samarbejdsevner til gavn både privat og på arbejde.

Aktiv Kurser / Probana oplever at stadig stigende antal ledere bla. en række af landets tungeste erhvervschefer køber sig adgang til de forskellige lederuddannelsers e–læringsplatforme online år efter år, alene for at få den nyeste inspiration og viden inden for de bløde områder. En løsning, som er gået hen og er blevet særdeles populær, fordi man her både kan finde værktøjer, metoder og guides, mv. inden for ledelse, men samtidig holde sig opdateret med den nyeste viden og inspiration inden for moderne personaleledelse, herunder tiltrækning og fastholdelse af sine medarbejdere.

De kan læse mere om uddannelserne på

http://www.probana.com/akursuskatalog.asp
 

Læs mere her

tags: København, Handelshøjskolen, uddannelse, virksomhed, stress, personaleledelse, efteruddannelse, Probana, psykologi, kommunikation, strategi, organisation, arbejdsevne, arbejdsmarked, motivation, værktøj, Københavns Universitet,

fredag den 19. september 2014

Dagens nyheder - Læs bla. om Den hjemvendte Mr. Torvehal

»Uden nye FPGA-specialister bliver vi overhalet af Silicon Valley«
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/uden-nye-fpga-specialister-bliver-vi-overhalet-af-silicon-valley-2137 It-virksomheden Fiberblaze frygter at blive overhalet af amerikanske konkurrenter på grund af mangel på de rette folk. Hele branchen er ramt, fastslår Itek. Jobfinder
Læs mere her

Den hjemvendte Mr. Torvehal
Den tidligere torvehalschef Niels Lønborg Brandt opsagde for under to år siden sit job. Nu vender han tilbage med store ambitioner om at udbrede markedskonceptet.Foto:
Læs mere her

Start en ny karriere som HR Konsulent

Mange betragter HR Konsulentuddannelsen (HRK), se www.hrk.se som et springbræt ind i en ny karriere. Og med rette!

I årenes løb har HRK uddannelsen givet mere end 900 deltagere vind i sejlene. Og det er ikke nogen hemmelighed, at uddannelsen har udklækket en lang række af de personalechefer, der sidder i landets største personaleafdelinger.

På denne HR Konsulentuddannelsen beskæftiger deltagerne sig i denne tid med den strategiske rolle, som de menneskelige ressourcer spiller i private og offentlige virksomheder. Især i innovative og videnbaserede virksomheder bæres kernekompetencen og konkurrencekraften af de menneskelige ressourcer, og denne type af virksomheder får stigende udbredelse i Danmark.

Derfor sætter HRK uddannelsen fokus på, hvordan medarbejdere, ledere, job og sociale fællesskaber fungerer i en organisatorisk kontekst. Vigtige områder og discipliner er i denne forbindelse er tiltrækning og fastholdelse af nøglemedarbejdere, total reward management, job design, kompetence , karriere og ledelsesudvikling, personalejura og incitamenter.

HR konsulentuddannelsen respekterer, at arbejde og uddannelse inden for HRM ikke er to forskellige ting, men istedet en integreret del af samme hverdag. Og at man ikke skal tvinges afsted på langvarige, eksterne ophold for at opnå mere uddannelse og efteruddannelse inden for personaleområdet. Uddannelsen er baseret både på e learning og forelæsninger på handelshøjskole niveau, bla. tilrettelagt i samarbejde med repræsentanter fra bla. Handelshøjskolen og Dansk Handel og Service. Læs mere om pensum her! Pga. fordelene og de store frihedsgrader ved e learning har mange ledere, direktører og personaleansvarlige valgt at deltage. Det vil glæde os, hvis også I har lyst til at deltage.

Tilmelding kan ske direkte på www.hrk.se eller på telefon 45 76 58 58.

http://www.probana.com/akursuskatalog.asp
 

Læs mere her

tags: Danmark, direktør, Handelshøjskolen, uddannelse, virksomhed, efteruddannelse, strategi, Konsulentuddannelsen, konkurrence,

torsdag den 18. september 2014

Dagens nyheder - Læs bla. om Krifa støtter lovbestemt mindsteløn

29-årig dansker får 300 mio. kr. til at investere i it-iværksættere
Den unge investor søger it-talenter, der tænker stort, blæser på janteloven og har lyst til at ruske op i forsikringsbranchen.
Læs mere her

Han jagter bedre omtale
Dagrofas Per Thau vil med et navneskifte sikre, at kødskandaleramte Superbest kommer tilbage på rette vej med nye varer og ny energi.Foto:
Læs mere her

Tænketank: Mindsteløn vil skubbe folk ud af arbejdsmarkedet
Den borgerlige-liberale tænketank Cepos advarer mod at indføre en lovbestemt mindsteløn, sådan som FTF foreslår i dag.Foto: Christian Liliendahl
Læs mere her

LA kalder lovbestemt mindsteløn »usolidarisk«
Folketinget bør holde sig helt fra at blande sig i løn og ansættelsesvilkår, mener Liberal Alliance. Derfor skal der ikke fastsættes en mindsteløn ved lov, som FTF foreslår.
Læs mere her

Krifa støtter lovbestemt mindsteløn
Den traditionelle fagbevægelse tager lunkent imod et forslag fra FTF om en mindsteløn fastsat ved lov. Til gengæld er Krifa positivt stemt.
Læs mere her

Videndeling kræver indsats og indsigt.

Når videndeling planlægges, fokuseres der ofte fejlagtigt udelukkende på det, der kaldes lineær videndeling. Lineær videndeling er rettet mod fagligt beslægtede medarbejdere og foregår således mellem medarbejdere inden for samme fagområde og afdeling i organisationen såsom HR–afdelingen eller sekretærer i forskellige afdelinger.

Lineær videndeling kan i mange tilfælde understøttes ved at kategorisere medarbejderne i faggrupper/afdelinger, som dernæst kan "abonnere" på målrettede nyheds– og dokumentopdateringer via intranettet. Imidlertid kan lineær videndeling blive ineffektivt, når videndelingen skal spænde over store geografiske afstande eller når antallet af medarbejdere, som er involveret i processen, bliver for stort.

Adaptiv videndeling, derimod, foregår mellem medarbejdere i forskellige afdelinger med forskelligartede faglige profiler. Som følge heraf er adaptiv videndeling i langt højere grad end den lineære videndeling funderet på ad hoc informationstilgang. Adaptiv videndeling er oftest mere problematisk at få til at fungere optimalt, da denne dels kan kræve en formidling af stoffet grundet forskelle i faglighed dels henvender sig til medarbejdere, som muligvis ikke er klar over, hvor den relevante information/person findes.

Da behovet for og en metode til lineær videndeling er lettere at identificere, er den lineære videndeling lettere at optimere end adaptiv videndeling. Imidlertid er der i langt de fleste tilfælde større forretningsmæssige fordele forbundet med optimeret adaptiv videndeling end med optimeret lineær videndeling.

Hvordan forøges den adaptive videndeling

Når man ønsker at optimere såvel lineær som adaptiv videndeling er alfa og omega et gennemarbejdet koncept, som alle medarbejdere har haft mulighed for at få indflydelse på og ideelt set føler ejerskab for. Yderligere er det nødvendigt, at nøglemedarbejdere og ledelsen er parate til at yde et omfattende og målrettet stykke arbejde for internt at drive udviklingsprocessen fremad. Disse personer kan drage stor fordel ved at have arbejdet med problemstillingen på et teoretisk plan, hvorfra de fra deres positionen i organisationen kan iagttage informationsstrømmen. Dette skyldes, at det praktiske arbejde forbundet med implementering af videndeling nok kan understøttes og beskrives udefra, men må virkeliggøres internt. Dette kræver Nøglemedarbejdere med de rette kompetencemæssige forudsætninger, som har tilegnet sig metoder til effektiv videndeling.

Konkret kan adaptiv videndeling virkeliggøres gennem et intranet eller et dokumenthåndteringssystem med en effektiv søgemaskine. En sådan søgemaskine vil muliggøre, at fagligt ikke–beslægtede medarbejdere kan dele relevante dokumenter. For at mindske de formidlingsmæssige barrierer kan det være nødvendigt at publicere flere forskellige versioner af samme dokument med forskelligt fagligt sigte.

På den anerkendte HR konsulent uddannelse HRK, fokuseres der målrettet på metoder til videndeling.

Der er opstart af nye hold i efteråret 2008 i Århus og København, pt. få ledige pladser.

Læs mere på : http://www.hrk.se
 

Læs mere her

tags: 2008, København, Århus, uddannelse, faglighed, organisation, søgemaskine,

onsdag den 17. september 2014

Dagens nyheder - Læs bla. om Fagbevægelsen åbner for lov om mindsteløn

»Innovation bør kun ske, når der ikke er noget alternativ«
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/innovation-boer-kun-ske-naar-der-ikke-er-noget-alternativ-2134 80 procent af al innovation mislykkes på grund af dårlig timing, mener den hollandske innovationsguru Gijs van Wulfen. Jobfinder
Læs mere her

S afviser fast mindsteløn
Selv om hovedorganisationen FTF nu ønsker en lovbestemt mindsteløn i Danmark, er meldingen fra Socialdemokraterne klar: Mindsteløn er ikke den rette løsning på social dumping.
Læs mere her

Der er en opfattelse af, at mainframe-brugere er en flok gråhårede it-nørder, der er afkoblet fra om

Læs mere her

Danske topbestyrelser skal årligt en tur til eksamen
Mere end ni ud af ti af landets største selskaber sætter hvert år fokus på deres bestyrelser med en evaluering for at se, om de klarer deres arbejde godt nok, viser ny rapport. Det var ikke tilfældet for bare få år siden.Foto:
Læs mere her

Venstre: Mindsteløn ved lov udhuler den danske model
Der er ingen opbakning fra partiet Venstre til hovedorganisationen FTFs forslag om lovbestemt mindsteløn.
Læs mere her

Landets topbestyrelser under lup
Mere end ni ud af ti af landets største selskaber sætter hvert år fokus på deres bestyrelser med en evaluering for at se, om de klarer deres arbejde godt nok, viser ny rapport. Det var ikke tilfældet for bare få år siden.Foto:
Læs mere her

Europæisk fagbevægelse ønsker mindsteløn
Flere fagforeninger oplever en svag fremgang i medlemstallet.Foto:
Læs mere her

Fagbevægelsen åbner for lov om mindsteløn
Hovedorganisationen FTF opfordrer nu de øvrige organisationer på arbejdsmarkedet til at overveje en lovbestemt mindsteløn for at forhindre lønpres.Foto: Keld Navntoft
Læs mere her

Ny dyrlæge på TandDyreklinikken i Måløv

[Navnenyt] Dyrlæge Jacob Meyer er pr. 1. september blevet ansat på TandDyreklinikken i Måløv. Jacob Meyer er cand.med.vet fra Landbohøjskolen i 2003 og har suppleret uddannelsen med dentalkurser fra European School for Advanced Veterinary Studies. De seneste år har Jacob stået for tandbehandlingerne på Københavns Dyrehospital. TandDyreklinikken er Danmarks eneste special-klinik for tandbehandlinger for dyr. Indehaver og special-tanddyrlæge Jens Ruhnau siger: 'Vi glæder os meget til samarbejdet med Jacob, som er kendt i branchen som en meget kompetent kollega. En forstærkning af teamet på klinikken betyder, at vi blandt andet kan nedbringe ventelisterne og tilbyde endnu flere af de populære hold-i-pote-tider, hvor kæledyret har sin ejer med under hele operationen'.

Læs mere her

tags: hospital, Danmark, København, 2003, uddannelse, Europe,

tirsdag den 16. september 2014

Opskriften på succes ved fusioner

Antallet af fusioner, hvor danske virksomheder har været involveret, har generelt været stigende de sidste år. Grunden er, at virksomheder presses til at levere sine produkter på kortere og mere effektive måder, i takt med at konkurrencen på det globale marked stiger. Fusioner er derfor en mulighed for at omstrukturere og samle virksomhedens enheder ét sted. Det er dog en kendsgerning at mange fusioner mislykkes. Statistikken viser, at 70 procent af alle fusioner og opkøb ikke går som ventet. De forventede stordriftsfordele og økonomiske resultater viser sig urealistiske – eller opnås først på væsentligt længere sigt end planlagt.
Hvordan bliver det muligt at vende fiasko til succes

Balancen mellem bløde og hårde værdier:
Erfarne konsulenter advarer imod at undervurdere medarbejdernes rolle i fusioner ved kun at se på fusioner igennem økonomiske briller. En effektiv og målrettet integration af medarbejdere og organisationskulturer er derfor en forudsætning for, at en fusion kan få økonomisk succes. De ´bløde´ værdier skal altså opprioriteres i forhold til de ´hårde´ værdier, som ledere og konsulenter oftest er skolet i at fokusere på. Ved at imødekomme og håndtere medarbejderreaktioner undgår man både det produktivitetsstab og den talentflugt, som ofte er det kortsigtede resultat af fusioner, det såkaldte ´fusionssyndrom´.

Systemisk forståelse – en ny tilgang til fusioner:
Fusioner og sammenlægninger ses oftest ud fra en problem – og mangeltankegang. Ved at arbejde med en processuel tilgang har vi mulighed for at fjerne os fra den traditionelle tilgang og rette fokus mod de mulige ressourcer, der ligger i denne type forandringer. Dette skal ses i stedet for de trusler, der ofte kommer til at stå i fokus.

Når der sker en ændring, som en fusion eksempelvis er, vil alle organisationens medarbejdere blive berørt, men de vil samtidigt påvirke ændringerne i organisationen. Derfor giver det ikke mening at se på den enkelte medarbejder som et passivt offer, i stedet skal medarbejderen ses som en aktiv deltager, der har mulighed for at påvirke fusionen og skabe nye muligheder.

Ledelsen kan med fordel gå ind og arbejde som proceskonsulent, for herved at kunne flytte fokus til det relationelle perspektiv. De primære opgaver vil derfor være at involvere den enkelte medarbejder i organisationens fusion og gøre medarbejderen til en aktiv drivkraft i stedet for et passivt offer. Dette kan eksempelvis gøres ved at arbejde med medarbejderne omkring, hvordan de kan åbne sig for at forstå de ændringer, der finder sted. Den støttende leder skaber derved fundamentet for en ny kultur hvor fokus på læring og forståelse for de nye relationer med medarbejdere fra andre organisationer ses som muligheder for udvikling, frem for forhindringer.

Du kan lære mere om brugen af det systemiske perspektiv som med fordel kan benyttes ved fusioner, konflikter og andre arbejdsrelaterede sammenhænge på Probanas proceskonsulent uddannelse; www. probana.com/puk.asp

 

Læs mere her

tags: økonomi, uddannelse, virksomhed, produktivitet, Probana, organisation, konkurrence,

Dagens nyheder - Læs bla. om Korte ansættelser på CVet skræmmer danske virksomheder

Mød ingeniøren, der skaber bedre surfer-bølger
Emner Engineer the future http://karriere.jobfinder.dk/artikel/moed-ingenioeren-der-skaber-bedre-boelger-2127 Der står en ingeniør bag: Hvad stiller man op som by, når en havneudbygning ødelægger bølgerne for den vigtige surfturisme? Cowi-ingeniør Christian Helledie skabte nye bølger - inde i havnen. Jobfinder
Læs mere her

Virksomheder undlader at ansætte lærlinge
Kun hver fjerde virksomhed har en lærling ansat, viser en ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, der mener, at virksomhederne flygter fra deres ansvar.
Læs mere her

Danske stewardesser kan snart være et særsyn
Tusindvis af danske arbejdspladser er truet af social dumping, udflagning og kreative ansættelsesformer inden for luftfarten. Både SAS og LO-fagbevægelsen vil have politikerne til at forhindre, at det går stewardesserne, som det gik syerskerne, da tekstilbranchen stak af til udlandet.
Læs mere her

Når kaos og karriere går op i en højere enhed
Pernille Erenbjerg kan klare det hele. Karriere, familie, bestyrelsesposter men også kaosset, der følger med.Foto:
Læs mere her

Korte ansættelser på CVet skræmmer danske virksomheder
Mange korte ansættelser er noget af det farligste at have på CVet, når man søger job, vurderer rekrutteringsekspert.Foto: Camilla Rønde
Læs mere her

mandag den 15. september 2014

BEC Design får rekord-antal ansøgere

I en tid hvor mange videregående uddannelsesinstitutioner oplever et fald i antallet af ansøgere, oplever BEC Design en øget interesse for at komme ind på uddannelserne som designteknolog, e–designer og datamatiker.

Hele 475 håbefulde unge søgte i år ind på designteknolog–uddannelsen på BEC Design. Det er det største antal ansøgere skolen på Østerbro har oplevet i de otte år, den har udbudt uddannelsen. Det flotte antal ansøgere har gjort BEC Design til den skole i Danmark, der har modtaget flest ansøgninger til uddannelsen i år. Den voksende interesse for at læse til designteknolog glæder naturligvis uddannelseschef Carina Villadsen:

" Vi er selvfølgelig rigtig glade for den øgede interesse for uddannelsen. Som brancheskole indenfor mode– og livsstil er det vores fornemmeste opgave at sikre kvalificerede kandidater til fremtidens arbejdsmarked. Vi fokuserer derfor meget på at være i dialog og samarbejde med virksomhederne, når vi udvikler og tilrettelægger uddannelsen. Det tror jeg er en af grundende til, at vi oplever denne succes. Samtidig er det meget positivt, at vi oplever en rigtig flot afsætning til arbejdsmarkedet af vores designteknologer."

Carina Villadsen kan ikke bare glæde sig over det rekord–store antal ansøgere til designteknologuddannelsen. Også skolens to øvrige videregående uddannelser har oplevet en stor fremgang. Antallet af ansøgere til uddannelsen som e–designer er således steget med næsten 60 % i forhold til 2007, hvilket er flot for en uddannelse som første gang så dagens lys for bare fem år siden. De nye ansøgertal (88 ansøgere) på datamatiker–uddannelsen viser samtidig, at BEC Design for alvor er slået igennem på it–området og hører til i toppen af uddannelsesinstitutioner, der uddanner datamatikere.

" Det er super tilfredsstillende, at e–designer–uddannelsen nu for alvor trækker ansøgere til. Den er jo målrettet de unge, som går med en drøm om en dag at opstarte egen virksomhed, og som samtidig gerne vil arbejde med design i forhold til produktudvikling, rum indretning og grafik koblet med den mere hardcore businessdel, som er så vigtig. Det er selvfølgelig også dejligt at opleve, at det har været en succes, at vi sidste år flyttede vores datamatikere fra Ballerup til Østerbro. Det har været en strategisk rigtig god beslutning, for de forskellige miljøer som datamatiker og designuddannelserne repræsenterer hver især, giver i det daglige et super spændende og innovativt studiemiljø til gavn for alle på BEC Design", udtaler Carina Villadsen.

De nyoptagede studerende på BEC Design kan se frem til studiestart i august og september i den nyrenoverede bygning i Landskronagade, som tidligere rummede Wessel og Vetts konfektionsfabrik.

 

Læs mere her

tags: Danmark, uddannelse, virksomhed, 2007, Østerbro, Ballerup, strategi, arbejdsmarked, uddannelseschef, studerende, uddannelsesinstitution, videregående uddannelse, miljø, Design, livsstil,

Dagens nyheder - Læs bla. om Hvis ingeniørerne skal have anerkendelsen, kræver det også, at man stiller sig frem.

Så kom forskernes bevis: Museskader giver smerter
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/saa-kom-beviset-museskader-giver-smerter-2117 Aalborg Universitet dokumenterer, at computerbrugere, der fortæller om smerter, virkelig har ondt. Men der er lang vej til anerkendelse som arbejdsskade, mener forsker Jobfinder
Læs mere her

Hvis ingeniørerne skal have anerkendelsen, kræver det også, at man stiller sig frem.

Læs mere her

søndag den 14. september 2014

Skab balance mellem familie- og arbejdsliv

Virksomhederne satser i stigende grad på medarbejderpleje som rekrutterings– og fastholdelsesstrategi. Det handler ikke nødvendigvis om høje lønninger og fordelagtige bonusordninger. Tidens medarbejdere er i højere grad interesseret i trivsel og dette aspekt kan ikke gøres op i kroner og øre. Balance mellem familie– og arbejdsliv ligger højt på medarbejdernes ønskeliste og er ikke mindst en vigtig forudsætning for at kunne udføre dagens opgaver optimalt.

Undersøgelser foretaget af Familie– og Arbejdslivskommisionen afslører, at tre ud af ti beskæftigede ofte eller jævnligt oplever konflikter mellem arbejdsliv og privatliv. Ubalancen kan have fysiske og psykiske konsekvenser og eksempelvis forårsage stress, ligesom det kan mærkes på bundlinjen, når medarbejderne ikke trives. Derfor har både ledere og medarbejdere interesse i, at arbejdspladsen sætter ind i forhold til at skabe den bedst mulige balance mellem familie– og arbejdsliv.

Flere og flere virksomheder har indset behovet for, at arbejdslivet hænger sammen med familielivet og er initiativrige i forsøget på at skabe balance. Microsoft, er en af de virksomheder som handler. Foruden de mere traditionelle metoder som hjemmearbejdspladser og fleksibel arbejdstid tilbyder Microsoft deres medarbejderne coaching i, hvordan de kan blive bedre til at skabe balance.

Probana Management tilbyder Coach uddannelsen (COU), som giver deltagerne en teoretisk og praktisk forståelse for coaching. Coach uddannelsen, COU®, er baseret på e learning, men kombineres med kursusdage efter hvert gennemført modul samt en afsluttende eksamen. Uddannelsen bygger på de mest centrale områder og færdigheder inden for coaching, motivation, kommunikation, spørgeteknikker, aktiv lytning og feedback. Undervisningen foregår på et højt kvalificeret niveau og giver deltagerne viden, inspiration og effektive metoder til at omsætte erhvervspsykologisk teori til praksis.

Du kan læse nærmere om kursusdage, emner og tidspunkter på følgende link: http://www.probana.com/cou.asp.

Få mere information om Probanas andre uddannelser på http://www.probana.com/
 

Læs mere her

tags: Microsoft, uddannelse, virksomhed, arbejdsliv, stress, Probana, Management, spørgeteknikker, psykologi, kommunikation, strategi, motivation, arbejdstid, coach,

Dagens nyheder - Læs bla. om Hård konkurrence kræver nytænkning

Hård konkurrence kræver nytænkning
Signe Julie Valeur, 33 år, er tiltrådt som direktør for CBB Mobil og Bibob. Hun kommer fra en stilling som salgs- og marketingchef hos OiSTER.Foto:
Læs mere her

lørdag den 13. september 2014

Esbjerg slår igen rekord i studieoptag

Antallet af nye studerende er steget hvert eneste år siden 2008 og sætter igen i år rekord. I år er 2.507 nye studerende mødt op på de fem videregående uddannelsesinstitutioner i byen. Med omkring 6.500 studerende er Esbjerg en lille studieby, men proportionelt klarer Esbjerg sig godt, og de procentvise stigninger i antallet af studerende har de fleste år ligget over landsgennemsnittet. Den Koordinerede Tilmelding (KOT) har fra 2013 til 2014 registreret en stigning på 5,5% i antallet af optagne studerende i Esbjerg. Det tal er 0,9% på landsplan.

Med to universiteter, et erhvervsakademi, et univercity college og endda et musikkonservatorium tilbyder Esbjerg en varieret og bred palette af uddannelsesmuligheder. Studiemiljøet opleves som nærværende og relationen til underviserne bliver tæt, når holdene ikke er kæmpestore.
Esbjerg har høje ambitioner om vækst og udvikling, og hvis de skal indfries, så skal der mange flere studerende til byen. De studerende er nemlig med til at skabe det storby-præg, som Esbjerg så gerne vil have, og så er de potentielle arbejdstagere og borgere, når studietiden er overstået.

Citat: "Det er så vigtigt for Esbjerg, at der kommer studerende til byen, og at det kan mærkes i byen, at de er her. Derfor er vi glade for, at fremgangen her er så tydelig år efter år, og vi gør alt, hvad vi kan for at gøre Esbjerg til Danmarks bedste studieby", siger Birgit Bech Jensen, marketingchef i Esbjerg Erhvervsudvikling.

Et væld af aktiviteter
Når de 2.507 nye studerende skal finde sig til rette på en ny uddannelse, blandt de nye kammerater og måske i en helt ny by, så er stemningen særlig intens. Det mærker man på institutionerne til de mange velkomstarrangementer. Her spotter man også blandt de studerende de karakteristiske Røde Løbere, som stikker ud i deres knald-røde træningsdragter. De prøver i alt det nye at trænge igennem til de studerende med budskabet om de mange gratis arrangementer, de hvert år tilbyder studerende på tværs af institutionerne. Det bliver til 80 sports- og kulturarrangementer i alt, og lige nu er der fokus på velkomstfesten, som plejer at samle 600 af de nye studerende i midtbyen.

Citat: "Vi er glade for, at der igen i år kommer flere studerende hertil – både danske og udenlandske. Vi gør rigtig meget for at de internationale studerende skal føle sig velkomne og tilbyder nu kemiingeniør studiet på engelsk. Og så er de gode til at benytte de gratis tilbud hos de Røde Løbere i Studiebyen Esbjerg", siger Tove Morell, kommunikationsmedarbejder på Aalborg Universitet Esbjerg.

Case: Thomas Joensen droppede det gode job for at læse til Maskinmester i Esbjerg
Maskinmesterskolen i Fredericia tilbyder nu igen maskinmesteruddannelsen i Esbjerg, og 33 studerende er startet på uddannelsen. En af dem er Thomas Joensen, som egentlig var temmelig veletableret med job og børnefamilie i Ribe. Nu kaster han sig ud i en gammel drøm om at blive maskinmester.

Thomas Joensen er indforstået med at blive kontaktet på mail: thomas.joensen@gmail.com og telefon: 42608668.

Fakta:
Den koordinerede tilmelding (KOT) registrerer antallet af studerende, der optages igennem KOT. Her viser institutionerne i Esbjerg en fremgang på 5,5% fra 2013 til 2014. Tallet på landsplan er 0,9%.
Der er ca. 6.500 studerende på de fem videregående uddannelsesinstitutioner i Esbjerg, som er:
• Syddansk Universitet – ca. 1300 studerende
• Aalborg Universitet Esbjerg – ca. 700 studerende
• UC Syddanmark ca. 3200 studerende
• Erhvervsakademi Sydvest – ca. 1200 studerende
• Esbjerg Musikkonservatorium og Skuespillerskole – 115 studerende




tags: Danmark, 2008, Esbjerg, uddannelse, 2013, storby, Aalborg, Ribe, Aalborg Universitet, kemi, Fredericia, kommunikation, Syddansk Universitet, studerende, uddannelsesinstitution, videregående uddannelse, miljø, 2014, Fakta,

fredag den 12. september 2014

Bliv en bedre leder med erhvervspsykologi

Afklarende erhvervspsykologiske værktøjer øger forståelsen inden for områder som virksomhedskultur, motivation, engagement, personlige relationer, stress og kognitive ressourcer – altså faktorer, der er af betydning for såvel det sociale klima i en virksomhed, medarbejdernes individuelle velbefindende, virksomhedens ansigt udadtil som dens produktion. Eksempelvis kan større viden om virksomhedskultur give et mere nuanceret billede af, hvorfor det kan være vanskeligt at få to medarbejdergrupper til at samarbejde på tværs af faggrænser. Et problem, der kan give anledning til store interne konflikter og smitte af på såvel stemning som produktion i hele virksomheden.

Erhvervspsykologi kan, foruden at give en større forståelse for processer i virksomheden, åbne op for forandringer. Erhvervspsykologiske værktøjer rettet mod forandring giver anvisninger på, hvordan en given situation eller problemstilling i en virksomhed med fordel kan løses.

Hos Aktiv Kurser / Probana udbydes flere forskellige åbne uddannelser inden for HRM og erhvervspsykologi – alle bygget op omkring blended learning, hvilket gør dem utroligt fleksible. Ved at kombinere e–learning med kursusdage ledet af erfarne konsulenter, erhvervsfolk og undervisere fra bl.a. Københavns Universitet og Handelshøjskolen er det lykkedes Aktiv Kurser / Probana at udvikle et uddannelseskoncept, der kan tilpasses den travle hverdag på det moderne arbejdsmarked.

På et højt fagligt niveau giver størstedelen af Aktiv Kurser / Probanas uddannelser deltagerne en indgående viden om og indsigt i de relevante teoretiske og praktiske forhold, der vedrører personaleledelse. En viden, der kan benyttes direkte i forbindelse med problemstillinger tilknyttet deltagernes egen virksomhed eller afdeling.

Erhvervspsykologi uddannelsen, EPU, er særlig relevant i forbindelse med videreudvikling af HR–kompetencer hos ledere og personaleansvarlige. Uddannelsen giver over tre undervisningsmoduler og kursusdage på Scandic Hotel i København deltagerne indsigt i alle de relevante erhvervspsykologiske værktøjer, som er nødvendige for at følge med udviklingen og forblive konkurrencedygtige. Herunder bl.a. organisationskultur, intervention og forandring, de menneskelige elementer i organisationen samt håndtering heraf og ikke mindst psykologisk funderede værktøjer til at optimere udbyttet af samarbejdet mellem medarbejdere og organisationen, herunder bl.a. kommunikation og empowerment.

Næste hold starter til oktober og varer tre måneder. Tidsforbruget er ca. 15 timer om måneden samt kursusdag hver fjerde uge. Hvert modul afsluttes med en prøve, mens selve uddannelsen afsluttes med en eksamen – alle i form af case–analyse og multiple–choice test. Derudover vil deltagerne få rig mulighed for online sparring med medstuderende samt personlig feedback fra Aktiv Kurser / Probanas erhvervspsykologiske konsulenter. Deltagerbetalingen er kr. 16.800 inklusiv kursusdage med forplejning. Prisen er ekskl. moms.

For mere information om Erhvervspsykologi–uddannelsen se http://www.epu.dk/. Her kan De tilmelde Dem direkte. Har De spørgsmål er De velkommen til at kontakte Aktiv Kurser / Probana på tlf. 45 76 58 58.

 

Læs mere her

tags: København, Handelshøjskolen, uddannelse, virksomhed, stress, moms, personaleledelse, Probana, psykologi, kommunikation, organisation, undervisning, arbejdsmarked, studerende, motivation, konkurrence, værktøj, Københavns Universitet,

Dagens nyheder - Læs bla. om Nytilmeldte ledige i USA overrasker negativt

»Min vigtigste mission var at gøre danskerne stolte«
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/min-vigtigste-mission-var-goere-danskerne-stolte-2118 Pernille Gaardbo var DR's ansvarshavende producent på Melodi Grand Prix'et. På Ingeniørens konference 'projects:across boundaries' fortæller hun om at tilfredsstille 200 millioner seere. Jobfinder
Læs mere her

Må kollegaerne kende din løn
Hvad tjener du? Det spørgsmål er privat og tabubelagt for mange. Og der er gode grunde til at holde lønnen hemmelig.
Læs mere her

Thrane-køber rykker amerikanske arbejdspladser til Danmark
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/vi-starter-paa-en-kold-motor-2116 Efter et par turbulente år er Cobham Satcom – tidligere Thrane & Thrane – parate til at hyre danske ingeniører. Jobfinder
Læs mere her

Spansk finansdronning har forberedt sig i 27 år
Ana Botín har overtaget posten som ny bestyrelsesformand i Banco Santander efter sin nyligt afdøde far.Foto:
Læs mere her

Nytilmeldte ledige i USA overrasker negativt
315.000 amerikanere stillede sig op i arbejdsløshedskøen for første gang i sidste uge.Foto: SAUL LOEB
Læs mere her

torsdag den 11. september 2014

Få styr på personalejuraen med det samme

I de seneste år har der været godt gang i arbejdsmarkedet, og mange medarbejdere benytter den lave ledighed til at søge nye græsgange og udfordringer. Det er godt for dem, der kan tiltrække nye og dygtige medarbejdere, og knapt så godt for dem, der mister dem, og har svært ved at finde den rigtige substitut. I denne kamp om de gode medarbejdere anvendes adskillige våben heriblandt diverse personalegoder samt individuelle kontrakter. Derfor gælder det for begge parter om at være dækket rigtig godt ind på det personalejuridiske område, så man kan udnytte de muligheder, som findes på området. Men det er selvsagt ikke kun af den grund vigtigt at have styr på personalejuraen. Med en kompetent personaleafdeling undgår man slinger i valsen, og kan afværge mange konflikter, der kan kræve enorme ressource både i form af tid og penge, på forhånd. Selv om man nogle gange kan få den mistanke, at der findes folk som søger konflikter, er der vel ingen arbejdsgivere eller arbejdstagere, som reelt ønsker at være involveret i et konfliktfyldt arbejdsforhold eller slutte sit samarbejde med smækkede døre og et faretruende højt blodtryk. Hvis man har styr på det lovtekniske område, giver det i stedet en gensidig tryghed og afklaring, som afføder et øget fokus mod opgaveløsningen.

Aktiv Kurser / Probana er landets førende kursusvirksomhed indenfor blended learning, og tilbyder en unik uddannelse indenfor personalejura, se www.probana.com/pju.asp. Næste holdstart er 2. oktober 2008.
Blended learning er en kombination af e–learning og almindelig undervisning. Med e–learning har man altid adgang til pensum, cases og dialogforum, og den almindelige undervisning sørger for at koble teori til praksis.
Vores uddannelser er udarbejdet i samarbejde med landets førende fagfolk, eksperter og anerkendte undervisere fra de videregående uddannelser og erhvervslivet og indeholder den skarpeste viden og inspiration.
 

Læs mere her

tags: 2008, våben, uddannelse, personalegode, virksomhed, penge, erhvervslivet, Probana, undervisning, arbejdsgiver, arbejdsmarked, kursusvirksomhed, videregående uddannelse, blodtryk,

Dagens nyheder - Læs bla. om DA: Alt for tidligt at måle dagpenge-effekt

Han var træt af, at andre bestemte
Emner Arbejdsmarked http://karriere.jobfinder.dk/artikel/han-var-traet-af-andre-bestemte-2107 Drivkræften er at træffe alle beslutninger selv og at skabe noget fra bunden, som andre kan få glæde af, forklarer den selvstændige ingeniør Jesper Andersen. Jobfinder
Læs mere her

DA: Alt for tidligt at måle dagpenge-effekt
Vi har ikke set den fulde effekt af dagpengereformen endnu, fastslår Dansk Arbejdsgiverforening, efter at en SFI-rapport viser, at halveringen af dagpengeperioden ikke har fået de ledige i arbejde.
Læs mere her

onsdag den 10. september 2014

Derfor er efteruddannelse vigtig

Det er ingen hemmelighed og kan ikke overraske nogen, at personer uden kompetencegivende uddannelse har væsentligt sværere ved at få fodfæste på arbejdsmarkedet end personer med en uddannelse. Og der er ingen grund til at tro, at denne tendens ikke også gør sig gældende for folk i arbejde. Med det menes, at der er god grund til at antage, at ens muligheder for succes på arbejdsmarkedet er proportional med ens kompetenceudvikling. Det gælder både for fastansatte og projektansatte. Hvis førstnævnte vil have mulighed for at tilegne sig nye ansvarsområder og arbejdsopgaver kræver det således efteruddannelse. Sammenlignet med andre lande gør vores fleksible arbejdsmarkedsmodel det samtidig forholdsvis let at skille sig af med medarbejdere. For at øge deres muligheder for at få et nyt arbejde, er det vigtigt, at de gennem deres erhvervsforløb har efteruddannet sig, så de er up–to–date inden for deres faglige felt. Dette gør sig i endnu højere grad gældende for det stadigt stigende antal projektansatte medarbejdere. De kan ikke "gemme sig" i en fast stilling, men må hele tiden sørge for at være en attraktiv vare. Denne tendens er så stærk, at den har fået sit eget begreb, employability, der ganske enkelt betyder, at "værd at ansætte".

Aktiv Kurser / Probana er blandt landets førende uddannelsesudbydere, og tilbyder uddannelser inden for alle HR–områder, arbejdsmiljø og LEAN. Vores uddannelser er udarbejdet i samarbejde med landets førende fagfolk, eksperter og anerkendte undervisere fra de videregående uddannelser og erhvervslivet og indeholder den skarpeste viden og inspiration.
Kombinationen af e–learning, hvor kursisten altid har adgang til pensum, øvelser og cases og traditionel undervisning, bifaldes af deltagerne og viser fantastiske resultater, der på ingen måde kan sammenlignes med korte en– eller to–dags kurser.
 

Læs mere her

tags: uddannelse, erhvervslivet, arbejdsmiljø, kompetenceudvikling, efteruddannelse, Probana, undervisning, arbejdsmarked, videregående uddannelse, miljø,