søndag den 30. november 2014

Dagens nyheder - Læs bla. om Ugens jobskift

Ugens op- og nedture i dansk erhvervsliv
Lundbecks koncernchef Ulf Wiinberg og koncerndirektør i Novo Nordisk Lise Kingo måtte i den forgangne uge takke farvel til deres respektive virksomheder. Frem i rampelyset kom Johan Bülow fra Svaneke.Foto: Claus Bech
Læs mere her

Fratrædelsesgodtgørelser under pres
Højesteret har stillet spørgsmål til EU-Domstolen om funktionærlovens forenelighed med EU-retten, og beskæftigelsesministeriet vil fremsætte et lovforslag, der skal forenkle funktionærlovens bestemmelse om fratrædelsesgodtgørelse.Foto: Steen Evald©
Læs mere her

Følg din livsambition
Find det styrende princip, som giver dig kontrol over dit liv.Foto: Dennis Lehmann
Læs mere her

Visionær ved et tilfælde
Under topchefen John Chen synes det umulige atter muligt for den canadiske smartphone-producent BlackBerry, der er på vej tilbage fra en eksistenskrise og har taget »til salg«-skiltet ned igen.Foto:
Læs mere her

Tivoli-særpræg skal være i top
Nikolaj Koppel, 45 år, tiltræder 1. januar som underdirektør for Kultur i Tivoli. Han kommer fra en stilling som kanaldirektør på DR P2 og har tidligere arbejdet i Tivoli som musikchef i årene 2005-2010.Foto:
Læs mere her

Ugens jobskift
De har fået nyt job i dansk erhvervsliv. Foto: DANIEL KARMANN
Læs mere her

Nyansættelse hos Metric A/S

Jens Søltoft Andersen, M.Sc., Cand.Merc (1996), er tiltrådt som Sales/Business Unit Manager hos firmaet Metric A/S i Albertslund.

Jens Søltoft Andersen har i tiden inden ansættelsen hos Metric A/S arbejdet selv–stændigt med firmaet NetManagement, som beskæftiger sig med Network managementManagement– værktøjer. Før Netmanagement har Jens arbejdet 4 år hos Network Associates heraf 2 år med ansvar for backupafdelingen i Sniffer Technologies i Danmark og Norge.

Hos Metric A/S er Jens ansvarlig for salgs– og marketingaktiviteter i Danmark og med hans tidligere erfaringer er han en styrkelse af kompetencerne indenfor højteknolog–iske værktøjer til bl.a. overvågning af computernetværk. Endvidere har Jens en plads i den samlede ledergruppe for Metric i Norden.
 

Læs mere her

tags: Danmark, Norge, computer, Albertslund, overvågning, Management, ansættelse, værktøj,

lørdag den 29. november 2014

Vinder fundet i konkurrence om fremtidens bycampus på CBS

Den internationalt anerkendte arkitektvirksomhed C. F. Møller vinder konkurrencen om at udvide CBS' campus på Frederiksberg. Med en vision om to nye pladser og et stort, inviterende, grønt byrum med et skulpturelt vandforløb til at håndtere regnvand har bedømmelseskomiteen været sikker i sit valg. I dag udpeges den 90 år gamle arkitektvirksomhed C. F. Møller, i samarbejde med tegnestuen Transform og ingeniørfirmaet Moe, som vindere af konkurrencen. De har konkurreret med fem andre arkitektteams om at udvide CBS' campus i hjertet af Frederiksberg på et niveau, som andre store uddannelsesinstitutioner i Danmark og udlandet kan lade sig inspirere af.

Målet har været at skabe en masterplan for området mellem Fasanvej Station og Solbjerg Plads, som skal være til gavn for studerende, medarbejdere såvel som byens borgere og brugere, med i alt ca. 31.000 kvm nybyggeri.

Arkitektfirmaet C.F. Møller har formået af skabe "en ny bymæssig attraktion", lyder det fra bedømmelseskomitéen. Formand for komitéen og rektor på CBS Per Holten-Andersen glæder sig over vinderprojektet:

- Vi har nu fået en plan for et campusområde, som er både robust, realiserbar og bæredygtig. Planen giver rammerne for at skabe bygninger, der understøtter både innovativ uddannelse og forskning på CBS til gavn for ikke mindst Danmarks erhvervsliv. Vi får en unik mulighed for at få en af verdens bedste byintegrerede campusser, siger han.

By og campus smelter sammen
Det grønne er gennemgående i vinderforslaget. Forslaget viser, hvordan et auditorium kan placeres med panoramaudsigt over et større grønt byrum. Overfor kan placeres et vestvendt terrassehus med hængende haver og udsigt over et skulpturelt vandforløb, som kan håndtere større mængder regnvand. Området beskriver bedømmelses-komiteen som et "multianvendeligt, grønt hjerte og en større festplads".

Masterplanskonkurrencen er blevet til i et nært samarbejde mellem CBS, Frederiksberg Kommune, Metroselskabet og med støtte fra Realdania. Frederiksbergs borgmester Jørgen Glenthøj hilser vinderforslaget velkommen og fremhæver fordelen ved, at flere aktører i fællesskab udvikler et byområde, som alle kan få glæde af:

- Samarbejde og fællesskab om byen er fundamentet for Frederiksbergs udvikling. Dette projekt er et godt eksempel på, hvordan mange aktører kan spille konstruktivt sammen og skabe en ambitiøs og visionær plan for et område. På sigt vil samarbejdet og vinderprojektet løfte den del af byen – og give langt større oplevelser i hverdagen for rigtigt mange mennesker, siger Jørgen Glenthøj.

Hvornår masterplanen kan blive realiseret afhænger af den eksterne finansiering. Det ambitiøse byggeri forudsætter en markant finansiering fra eksterne parter. Masterplanen vil derfor blive et centralt element i CBS' fundraising-arbejde.

Fakta om C.F. Møller
- En af Skandinaviens ældste og største arkitektvirksomheder
- Står bl.a. bag udvidelsen af Natural History Museum of London, Aarhus Universitet og nyt biomedicinsk center på Panum.

Fakta om konkurrencen
- Projektkonkurrencen er gennemført i et samarbejde mellem CBS, Frederiksberg Kommune og Metroselskabet. Realdania har ydet rådgivning og økonomisk støtte under konkurrencen.
- Konkurrencen om en masterplan for CBS' campusområde øst for Fasanvej metrostation blev udskrevet i februar 2014.
- En masterplan danner ramme for den efterfølgende lokalplan. Masterplanen fastlægger derfor kun det overordnede hovedgreb med hensyn til bygningshøjder/- voluminer og byrums- og pladsdannelser. Bygningernes endelige design skal der konkurreres om i en ny arkitektkonkurrence.
- Seks hold var inviteret til første fase af konkurrencen ledet af BIG, COBE, Juul Frost Arkitekter, Schønherr, Tegnestuen Vandkunsten og C.F. Møller.
- I anden fase deltog C.F. Møller, COBE og Tegnestuen Vandkunsten.

Læs mere her

tags: Danmark, Aarhus Universitet, borgmester, økonomi, uddannelse, OB, kunst, medicin, Frederiksberg, London, udland, virksomhed, campus, studerende, uddannelsesinstitution, rektor, konkurrence, Skandinavien, 2014, biomedicin, Fakta,

fredag den 28. november 2014

Dagens nyheder - Læs bla. om Naturvidenskabelige gymnasieelever straffes med høj dumpeprocent

Minister vil se på dumpeprocenter i nyt gymnasieudspil
Emner Uddannelse http://karriere.jobfinder.dk/artikel/minister-vil-se-paa-dumpeprocenter-i-nyt-gymnasieudspil-2438 Selv om undervisningsminister Christine Antorini ikke kan få øje på et entydigt mønster i dumpeprocenter, lover hun at se på, hvorfor markant flere dumper i de naturvidenskabelige fag til skriftlig studentereksamen i forhold til samfundsfag. Jobfinder
Læs mere her

Britisk skilsmisserekord: Ekskone modtager 3,1 mia. kr.
Den britiske hedgefond-konge Sir Chris Hohns skilsmisse kommer til at koste ham et rekordbeløb på 3,16 mia. kr. i bodeling. Foto: STRINGER/UK
Læs mere her

LO: masser af nye job på vej
LO forudser, at der kommer en del nye job herhjemme i de kommende år. DI er enige, men tror på en lidt mindre fremgang. Begge er dog enige om, at 2015 bliver et økonomisk bedre år end 2014.Foto: Brian Berg
Læs mere her

Naturvidenskabelige gymnasieelever straffes med høj dumpeprocent
Emner Uddannelse http://karriere.jobfinder.dk/artikel/ida-og-di-naturvidenskabelige-gymnasieelever-straffes-med-hoej-dumpeprocent-2434 Risikoen for at dumpe i matematik og naturvidenskab er markant højere end i samfundsfag. 'Hamrende uretfærdigt,' lyder det fra DI, der mener, at det får flere til at fravælge de ingeniørrelevante fag i gymnasiet. Jobfinder
Læs mere her

Det Frie Forskningsråd får 24 nye medlemmer i 2015

Uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen har udpeget 24 nye medlemmer til Det Frie Forskningsråds faglige råd. Endvidere genudpeges 12 siddende medlemmer for yderligere to år. De nye medlemmer skal igennem de næste fire år bidrage til at udvælge de mest originale videnskabelige ideer og forskningsinitiativer til fremme af dansk forsknings internationale konkurrencedygtighed.

De nye medlemmer tiltræder per 1. januar 2015 og er udpeget for en fireårig periode med mulighed for forlængelse i yderligere to år. Alle nye medlemmer er udpeget af ministeren i deres personlige egenskab efter åbent opslag, og ministeren har modtaget forskningsfaglig rådgivning fra Det Frie Forskningsråd i forbindelse med udpegningen.

Om Det Frie Forskningsråd
Det Frie Forskningsråd er et uafhængigt råd, som årligt uddeler cirka 1,2 milliard kroner til dansk forskning. Rådet støtter konkrete forskerinitierede forskningsaktiviteter inden for alle videnskabelige områder, som styrker kvaliteten og internationaliseringen af dansk forskning.

Det Frie Forskningsråd giver forskningsfaglig rådgivning til uddannelsesministeren, Folketinget og regeringen. Rådet bidrager desuden til at styrke formidling og anvendelse af forskningsresultater og deltager i internationalt forskningssamarbejde.



tags: uddannelse, Folketinget, regeringen, regering, videnskab, konkurrence, forskningsresultat, Forskning,

torsdag den 27. november 2014

Dagens nyheder - Læs bla. om Sådan vender du tilbage til din gamle arbejdsplads

Sådan tackler du en uventet fyring
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/saadan-tackler-du-en-uventet-fyring-2393 De færreste ved, hvad de skal gøre, hvis de bliver afskediget. Det er dumt, for du kommer hurtigere videre, hvis du har forberedt dig på situationen. Se her, hvad du bør tænke over - selv om du - vist nok - sidder i en sikker stilling. Jobfinder
Læs mere her

Arriva sparer sig til Arbejdsmiljøprisen
Arriva har sparet 10 millioner ved at tænke arbejdsmiljø ind i sin samlede forretning. Det har sikret Danmarks største busselskab Arbejdsmiljøprisen 2014, der uddeles torsdag.Foto: Søren Bidstrup
Læs mere her

Mænd slår kvinder på løn i samtlige kommuner
World Economic Forum påstår at kvinder gennemsnitligt tjener mere end mænd i Danmark. Men dette kort viser, at det ikke er tilfældet noget sted i landet. Se her, hvor forskellen på mænd og kvinders løn er størst.Foto:
Læs mere her

Virksomheder kan spare millioner på sundt arbejdsmiljø
Arriva har sparet 10 millioner ved at tænke arbejdsmiljø ind i sin samlede forretning. Det har sikret Danmarks største busselskab Arbejdsmiljøprisen 2014, der uddeles torsdag.Foto: Søren Bidstrup
Læs mere her

Flere nyuddannede akademikere står uden job
Emner Arbejdsmarked http://karriere.jobfinder.dk/artikel/flere-nyuddannede-akademikere-staar-uden-job-2431 Til trods for at ledigheden blandt akademikere falder, oplever dimittenderne fortsat, at det bliver svære at få et job efter uddannelsen. Ingeniørerne klarer sig bedst. Jobfinder
Læs mere her

Nu tjener danske kvinder mere end mænd ...eller gør de?
I en rapport fra World Economic Forum bliver Danmark fremhævet som det eneste land i verden, hvor kvinder gennemsnitligt tjener mere end mænd. Men det holder ingen steder, lyder det fra dansk professor.Foto: Brian Bergmann
Læs mere her

Nu tjener kvinder mere end mænd ...eller gør de?
I en rapport fra World Economic Forum bliver Danmark fremhævet som det eneste land i verden, hvor kvinder gennemsnitligt tjener mere end mænd. Men det holder ingen steder, lyder det fra dansk professor.Foto: Brian Bergmann
Læs mere her

Københavnske elever styrtdykker i matematik
På blot et år er eleverne i hovedstadens folkeskoler gået 0,4 karakter ned i matematik.
Læs mere her

Sådan vender du tilbage til din gamle arbejdsplads
Emner Rekruttering http://karriere.jobfinder.dk/artikel/saadan-vender-du-tilbage-til-din-gamle-arbejdsplads-2406 Var græsset alligevel ikke grønnere på den anden side? Her er en række råd til, hvordan du uden at tabe ansigt bedst ansøger om et job i en virksomhed, som du tidligere har været ansat i. Jobfinder
Læs mere her

Er du på vej mod dit nye job

Sådan spørger NMC–Erhverv i øjeblikket de ledige akademikere i Nordjylland. Virksomheden, der har til huse på Nordjyllands Mediecenter i Aabybro, udbyder netop nu et kursusforløb, der har fået støtte fra Mål3 midlerne i amtet. Projektet har det overordnede mål at skabe job til nogle af de mange unge akademikere, der efter deres eksamen ikke umiddelbart kan finde beskæftigelse.

NMC–Erhverv udbyder nemlig dette kursus–forløb til dem, der både ønsker at få et fast job – og vil være med til at præge udviklingen. Det handler om, at deltagerne kan blive en positiv katalysator for en mere effektiv anvendelse af IT på deres kommende arbejdsplads.
–Viden er den største kapital, vi har i her i landet. Derfor er opsamling af information og videndeling derfor af største betydning for virksomheders succes, forklarer direktør Aksel C. Nielsen.
–Både private og offentlige virksomheder efterspørger i stigende grad medarbejdere med kompetencer inden for disse felter.

Deltagerne, der i forvejen har taget en længerevarende uddannelse, kan i projektet kombinere deres faglige kompetencer med ny viden om de muligheder, som informationsteknologien byder på inden for områderne e–læring, videndeling og det, der med et fint ord kaldes Human Ressource Management.
Uddannelsesforløbet kombinerer teorien og praktikken. Derudover vil projektet arbejde målrettet på at styrke deltagernes individuelle jobsøgning og karriereplanlægning.

–Der vil i fremtiden være et stigende behov for medarbejdere, der arbejder med personaleudvikling,
Samtidig er der allerede brug for dem, som kan kombinere og bruge informationsteknologier som væsentlige arbejdsredskaber. Det er ikke nok at optimere produktionsapparatet og investere i nye maskiner,bygninger og teknik, siger Aksel C. Nielsen.
–Og det vil være medarbejdere på alle niveauer, som kommer til at udgøre de vigtigste faktorer for en øget effektivitet og forbedret konkurrenceevne.

Med EU–midlerne fra Mål 3 puljen er det gratis for de ledige at deltage i forløbet, der udover 3 måneders undervisning indebærer et 3–måneders ophold i en virksomhed, hvor deltagerne skal vise, hvad de kan og vil. Afslutningsvis er der i kurset afsat 4 uger til at sikre en effektiv jobsøgning. Under forløbet arbejder NMC–Erhverv tæt sammen med virksomheden Zonning Multimedia i Århus, der med succes har gennemført lignende kurser andre steder i landet.

Fra starten tilstræbes det, at undervisningen tager udgangspunkt i problemstillinger fra de virksomheder, som senere kan blive deltagernes praktiksteder. Erfaringer fra tidligere kurser viser, at det er med til at sikre en væsentligt øget effekt i forhold til de mulige fremtidige ansættelser de pågældende steder.

Kursets hovedmålgruppe er de højtuddannede i Nordjyllands Amt med under ét års ledighed. Andre kan også komme i betragtning, hvis nogle bestemte betingelser kan opfyldes. Der etableres to hold i år 2004 hver med 12 pladser. Det første starter allerede 1. marts, så interesserede bør hurtigst muligt søge en af de ledige pladser. Det kan blandt andet ske via internet–adressen: http://www.human–e–learning.dk
 

Læs mere her

tags: direktør, internet, Århus, uddannelse, EU, Nordjylland, virksomhed, teknologi, Management, kursusforløb, undervisning, ansættelse, beskæftigelse, konkurrence,

onsdag den 26. november 2014

Dagens nyheder - Læs bla. om Danmarks sejeste ingeniør: »Du skal turde stikke hovedet frem«

Kvindelige ingeniører skal være snedige for at begå sig
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/kvindelige-ingenioerer-skal-vaere-snedige-begaa-sig-2429 Trods udbredt ligestilling bokser kvinder i ingeniørverdenen med særlige udfordringer, som ikke gælder for deres mandlige kolleger. Derfor er det sundt at møde andre kvindelige ingeniører, mener tovholder på stort netværksarrangement målrettet kvinder. Jobfinder
Læs mere her

Sociale medier intensiverer kamp om jobbene
De store virksomheder har fået mangedoblet deres ansøgerfelt til især deres mere specialiserede stillinger. Det skyldes langt mere offensiv brug af sociale medier, som benyttes til at rekruttere de rette medarbejdere på.Foto: JUSTIN SULLIVAN
Læs mere her

Troede dørene stod åbne
Marie Uhlig gjorde sig nogle solide erfaringer med blandt andet brug af sociale medier og netværk, da hun i otte måneder kæmpede for at få et job.Foto:
Læs mere her

Plejevirksomhed undgår konflikt med FOA
Der kommer ingen arbejdskonflikt mod plejevirksomheden Lev Vel i Nakskov.Foto: Torkil Adsersen
Læs mere her

Danmarks sejeste ingeniør: »Du skal turde stikke hovedet frem«
Emner Engineer the future http://karriere.jobfinder.dk/artikel/danmarks-sejeste-ingenioer-du-skal-turde-stikke-hovedet-frem-2428 Som barn måtte han ikke få 'det lille kemiker-sæt' i julegave. Nu er Andreas Laustsen kåret som Danmarks sejeste ingeniør. Jobfinder
Læs mere her

Stress udnyt det positivt

– Stress kan håndteres og vendes til noget positivt, mener Per H. Jørgensen, SiteWise i Vejle, der udbyder peptalks om stresshåndtering til virksomheder.

– Viden om stresshåndtering er en god investering både for virksomheden og for dens medarbejdere, siger Per H. Jørgensen.
– Vores underviser stresscoach Henrik Krogh – har 14 års undervisningserfaring, og han har hjulpet en lang række virksomheder med stresshåndtering. Og tilbagemeldingerne er meget positive. Deltagerne får en god og morsom oplevelse, men det er ikke bare underholdning, pointerer Per H. Jørgensen.

– Peptalken indeholder en grundig indføring i den nyeste viden om stress, og deltagerne lærer simple og brugbare teknikker, som er effektive mod stress.

Virksomhedstilpasset
– Vi tilbyder lukkede peptalks til såvel private som offentlige virksomheder. Og indholdet tilpasses til virksomheden, så udbyttet bliver maksimalt, fortsætter Per H. Jørgensen.
– Grundlæggende handler stresshåndtering om, at medarbejderne lærer at genkende deres egne stressreaktioner. Eksempelvis hvordan kroppen reagerer på stress, og hvilke signaler og symptomer man skal være opmærksom på.

Forebyg udbrændthed
– Stress får du ikke af alt det, du når men af det du IKKE når, understreger Per H. Jørgensen.
– Det har man vidst i mange år. I dag er der åbenbart rigtig mange ting, vi ikke når. For mange undersøgelser viser, at stress i dag kan ramme alle hårdt.

– Specielt udsat er "ildsjælene uden termostatstyring" dem der elsker jobbet, familien og fornemmelsen af at have mange bolde i luften! Derfor er det vigtigt, at medarbejderne lærer at passe på sig selv og forebygge udbrændthed. Det hæver den enkeltes livskvalitet, og sikrer at virksomheden har en effektiv medarbejder, der kan bevare overblikket, slutter Per H. Jørgensen.
 

Læs mere her

tags: Vejle, virksomhed, stress, livskvalitet, undervisning, coach,

tirsdag den 25. november 2014

Dagens nyheder - Læs bla. om Test dig selv: Tænker du som en ingeniør?

Danmarks sejeste ingeniør: Og vinderen er...
Emner Engineer the future http://karriere.jobfinder.dk/artikel/maa-foerst-offentliggoeres-tirsdag-kl-1000-derfor-vandt-andreas-titlen-som-danmarks-sejeste Han fik kamp til stregen, men 27-årige Andreas Laustsen er nu officielt kåret til Danmarks sejeste ingeniør. Jobfinder
Læs mere her

Ledigheden for nyuddannede er på vej ned
For første gang siden krisen falder antallet af nyuddannede, som ryger i langtidsledighed. Især faglærte og unge med mellemlange uddannelser har fået lettere ved at komme i job.
Læs mere her

Test dig selv: Tænker du som en ingeniør?
Emner Engineer the future http://karriere.jobfinder.dk/artikel/test-dig-selv-taenker-du-som-en-ingenioer-2418 Engineer the future har udviklet en test, der afslører din evne til at tænke som en ingeniør og se potentialet. Prøv den her. Jobfinder
Læs mere her

Lektor Pia Halkjær Gommesen, Faaborg Gymnasium, tildeles H. C. Ørsted Medaljen i bronze

Selskabet for Naturlærens Udbredelse (SNU) tildeler den 8. december 2014 H.C. Ørsted Medaljen i bronze for fremragende formidling af naturvidenskab til lektor Pia Halkjær Gommesen, Faaborg Gymnasium. Arrangementet begynder kl 19.30 med et foredrag om Oceans, Climate and Carbons Pumps af professor Andre W. Visser, DTU Aqua, og kl. 20.30 finder selve uddelingen sted på Geologisk Museum, Øster Voldgade 5-7, København K. Pressen er velkommen.

Om medaljemodtageren:

Pia Halkjær Gommesen blev ansat i pædagogikum i 2007 på Faaborg Gymnasium, hvor hun året efter blev fastansat med fagene biologi og kemi.
Foruden at være en dygtig og afholdt faglærer har Pia ydet en banebrydende indsats som medskaber af en lang række initiativer med områdets grundskoler under overskriften ScienceLab. Hvert år deltager 200-300 begejstrede folkeskoleelever på Faaborg Gymnasium i en ScienceCup, hvor de sammen med deres lærere stiller op med eksperimenter og forsøg, som bedømmes at et dommerpanel.
Hun har derved skabt et meget stærkt naturfagsnetværk mellem lærerne og tilrettelagt fælles efteruddannelse for denne gruppe med anvendelse af gymnasiets apparater og ressourcer.

Pia Gommesen forestår også sammen med kolleger besøg af folkeskoleklasser året igennem, hvor dele af folkeskolens pensum gennemgås under medvirken af naturvidenskabelige gymnasieklasser.
Sideløbende med de nævnte aktiviteter har Pia flere år i træk været med til at tilrettelægge Forskningens Døgn for Faaborg Midtfyn Kommune i samarbejde med lokale institutioner og virksomheder.
I samarbejde med SDU har Pia Gommesen skabt en fynsk afdeling af Akademiet for Talentfulde Unge (ATU), hvor Faaborg Gymnasium nu er hovedsædet for ATU-Syd, omfattende Region Syddanmark. Hvert år i august afholdes her en ugelang talentcamp med ca. 300 overnattende deltagere.

SNUs præsident, professor, dr.scient. Dorte Olesen siger: "Pia Gommesen er en af de ildsjæle, der inspirerer næste generation til at sætte sig ind i de naturvidenskabelige fag, som står så centralt i nutidens globale samfundsudvikling, og det er en uhyre vigtig indsats, som vi er meget glade for at kunne belønne med en H.C. Ørsted Medalje."

For mere information om medaljemodtageren, ceremonien og Selskabet for Naturlærens Udbredelse kontakt venligst:
Selskabets sekretær Cecilie M. K. Pedersen,
telefon 20 11 94 88 eller cecilie.pedersen@naturvidenskab.net

Om Selskabet:
Selskabet for Naturlærens Udbredelse – i daglig tale kaldet SNU – blev stiftet af H.C. Ørsted i 1824. Efter en større udlandsrejse så han et behov for også i Danmark at have et selskab, hvor alle kunne komme og høre om de nyeste landvindinger inden for fysik og kemi – og disse fags potentielle betydning for næringslivet. Han gav sig derfor til at holde forelæsninger, hvor alle havde adgang. Det blev bl.a. udnyttet af bryggerfamilien Jacobsen, og på den måde var SNU med til at danne grundlag for Carlsbergs position på forkant i tiden.

Om H.C. Ørsted Medaljen i bronze til inspirerende gymnasielærere:
Selskabet for Naturlærens Udbredelse (SNU) sætter 2012-2015 fokus på den vigtige formidling i gymnasiet. Vi vil i perioden årligt uddele H.C. Ørsted Medaljen i bronze til inspirerende gymnasielærere og fremragende formidlere i den gymnasiale verden inden for Selskabets fagkreds.

En inspirerende gymnasielærer i naturvidenskab kan nemt være afgørende for, om en elev bliver interesseret og får en god indgang til at forstå den naturvidenskabelige og tekniske omverden. Det kan for mange også være en motiverende faktor i forbindelse med studievalg og vigtigt for, om man tør gå videre med en uddannelse, der kræver indsigt på det naturvidenskabelige eller tekniske felt.

Tildelingen i 2014 sker på baggrund af indstillinger fra gymnasierektorer og elevråd over hele Danmark, som er blevet bedømt af et fagkyndigt bedømmelsesudvalg bestående af fhv. rektor Hans Lindemann, Metropolitanskolen, fhv. rektor Steen Hoffmann, Sct. Knuds Gymnasium, rektor Jette Rygaard Poulsen, Vesthimmerlands Gymnasium, studielektor Per Dal Jensen, direktør Søren Damgaard, IBM, og direktør Ole Mørk Lauridsen, Teracom samt stud. scient. Jeppe Willads Petersen, UNF.
I 2012 blev medaljen uddelt til rektor Jannik Johansen, Frederiksberg Gymnasium, og i 2013 til lektor Niels Hartling, Birkerød samt lektor Peter Arnborg Videsen, Viborg Gymnasium og HF.

Læs mere her

tags: IBM, Danmark, Carlsberg, København, direktør, uddannelse, 2013, bronze, Frederiksberg, december, Viborg, udland, 2012, virksomhed, 2007, præsident, kemi, DTU, Gymnasium, Faaborg, folkeskole, naturvidenskab, videnskab, efteruddannelse, gymnasiet, rektor, Forskning, 2014,

mandag den 24. november 2014

BEC Management rykker til Sydafrika

BEC Management har fået tildelt Danida–midler til et nyt projekt i Sydafrika. Projektet skal hjælpe små uafhængige kunsthåndværkere fra Sydafrika ind på det vestlige marked og omvendt give BEC Management en række værdifulde kompetencer i krydsfeltet design, business og innovation.

Danida har foreløbigt givet tilsagn om at betale første fase af projektet, som handler om at skabe kontakter i Sydafrika. Senere skal BEC Management så søge om penge til hhv. et pilotprojekt til efteråret og derefter til det egentlige projekt, som gerne skulle kulminere i 2010, når Sydafrika er vært for VM i fodbold.

– Vi skal hjælpe kunsthåndværkerne med at blande afrikansk design med skandinavisk design, så de kan få et stærkt udtryk, der kan gøre sig på et vestligt marked, siger Jørgen Ravnsbæk, chef for BEC Management. Derudover skal der arbejdes på at hæve kvaliteten af produkterne og sikre både den økonomiske, sociale og miljømæssige bæredygtighed.

Samarbejde virksomheder imellem
Pengene kommer fra Business2Business programmet, som har fokus på at udvikle forretningssamarbejde mellem danske virksomheder og virksomheder i udviklingslandene. Grundidéen i projektet er at kombinere den danske andelstanke med moderne forretningsforståelse. Konkret skal der udvikles en model for, hvordan man kan etablere og drive innovationsfællesskaber mellem små virksomheder. En model som bagefter overføres til andre brancher end design, og anvendes i alle andre lande ikke blot i Afrika, men også i Danmark, hvor små virksomheder har samme problemer med at skabe innovation alene.

Har udpeget etablerede designere
Afklaringsfasen er i fuld gang, og BEC Management har allerede udpeget en række veletablerede sydafrikanske designere som ankerselskaber. Repræsentanter fra BEC Management rejser til april til Sydafrika for at skabe flere kontakter blandt talentfulde designere og kunsthåndværkere.

– Vi skal finde en business school og en designskole, som vi kan samarbejde med. Derudover skal vi forhandle med potentielle investorer, fortæller Jørgen Ravnsbæk.

I juni tager BEC management derned igen for at holde et seminar for de deltagende virksomheder, og planlægge næste fase, Pilotprojektet.

Til redaktionen:
For yderligere oplysninger kontakt kommunikationsmedarbejder Katja Moikjær på telefon 44 20 02 03 eller mobil 28 77 87 65.
Eller projektleder Niels Mikkelsen på mobil: 61 55 39 08.
 

Læs mere her

tags: Danmark, 2010, Sydafrika, økonomi, kunst, fodbold, virksomhed, penge, skandinavisk, Management, kommunikation, pilotprojekt, projektleder, investor, innovation, miljø,

Dagens nyheder - Læs bla. om Økonomisk ruin kan ramme 250.000 ved langtidssygdom

Mange ingeniører vil indvende, at deres rolle er begrænset til at udvikle den teknologi, der nu en g

Læs mere her

Navneforslag til Ingeniørforeningen blev diskuteret på IDA-møde
Lørdag samledes IDAs repræsentantskab til sit halvårlige, ordinære møde. Budgettet blev vedtaget uden sværdslag. Et forslag om at ændre foreningens navn mødte derimod modstand.
Læs mere her

Nyt navneforslag til Ingeniørforeningen fyldte på IDA-møde
Lørdag samledes IDAs repræsentantskab til sit halvårlige, ordinære møde. Budgettet blev vedtaget uden sværdslag. Et forslag om at ændre foreningens navn mødte derimod modstand.
Læs mere her

Udlændinge strømmer ind på det danske arbejdsmarked
Andelen af udenlandsk arbejdskraft i Danmark er på tre år steget med 20 procent. Flere virksomheder melder om udlændinge, der er mere fleksible, mere arbejdsvillige og mindre syge.
Læs mere her

Ugens bedste jobtilbud? Ingeniør med lyst til at arbejde
Emner Arbejdsmarked http://karriere.jobfinder.dk/artikel/ugens-bedste-jobtilbud-ingenioer-med-lyst-til-arbejde-2414 Der er ikke så mange dikkedarer, hvis du vil arbejde hos Jord-Miljø A/S, som søger ny mand under overskriften 'Ingeniør med lyst til at arbejde'. Novozymes er på jagt efter både forskere, projektledere og forretningsudviklere. Jobfinder
Læs mere her

Økonomisk ruin kan ramme 250.000 ved langtidssygdom
Reformen af førtidspension og fleksjob undergraver de forsikringer, som mange har tegnet for at undgå økonomiske problemer ved tabt arbejdsevne.
Læs mere her

søndag den 23. november 2014

Titel: it-projektleder. Arbejdsplads: hele verden

Ny teknologi giver nye arbejdsformer. Universitetskurserne skal nu tilpasses vidensamfundets krav. Fremover kan man derfor få konkrete erfaringer med at lede it–projekter over hele verden, mens man læser på IT–Universitetet i København.

IT–Universitetet har netop underskrevet en samarbejdsaftale med Singapore Management Universitet om at klæde de studerende på til at blive dygtige projektledere på fremtidens globale arbejdsmarked. Opskriften er konkrete erfaringer på eksamensbeviset.

Hver fjerde kandidatstuderende på IT–Universitetet i København er international. Men nu får alle mulighed for at få globale kompetencer på eksamensbeviset. Målet er, at IT–Universitetets studerende kan begynde samarbejdet med studerende fra Singapore i efteråret 2008.

Virtuel vidensopbygning i den grænseløse verden
"Den teknologiske udvikling i de kommende år vil få stor indflydelse på mange samfundsforhold ikke mindst arbejdsprocesser i erhvervslivet. Fremtidens arbejdsplads kan bestå af en fabrik i Singapore, et hovedkontor i Seattle, en økonomiafdeling i Indien med en global projektleder i Danmark. Det kræver nye digitale kompetencer. Danske talenter skal derfor lære at udnytte deres kompetencer i samarbejde med globale samarbejdspartnere," siger rektor Mads Tofte fra IT–Universitetet i København.

Fakta om Singapore Management Universitet
Singapore Management Universitetet er ligesom IT–Universitetet i København et ungt universitet med en unik moderne tilgang til it som videnskab. De underviser begge i bl.a. it–ledelse og e–business.

Fakta om IT–Universitetet i København
IT–Universitetet er i gang med at skabe nye globalt interaktive uddannelsesforløb sammen med eliteuniversiteter fra hele verden som bl.a. Singapore Management Universitet og Peking Universitet.

Cand.it.–uddannelsen på IT–Universitetet er på få år blevet den største videregående uddannelse inden for it i Danmark. Læs mere på www.itu.dk
 

Læs mere her

tags: Danmark, 2008, København, økonomi, uddannelse, Indien, erhvervslivet, teknologi, videnskab, Singapore, Management, arbejdsmarked, projektleder, studerende, videregående uddannelse, rektor, eksamensbevis, Seat, Fakta,

Dagens nyheder - Læs bla. om Ugens op- og nedture i erhvervslivet

Fokus på holdets performance
Ulrik Petersen, 38, er udnævnt til adm. direktør for mediebureauet Carat. Han kommer fra en topstilling i Dentsu-Aegis. Han har en Executive MBA fra Lunds Universitet, og han har tidligere været ansat i Fitness.dk som kommerciel direktør og i SAS som sponsorchef.Foto:
Læs mere her

Ugens jobskift
De har fået nyt job i dansk erhvervsliv. Foto:
Læs mere her

Ugens op- og nedture i erhvervslivet
Taxa-konkurrenten Uber har på trods af modvind formået at sætte sig på en stor del af mediebilledet i denne uge til stor glæde for stifter Travis Kalanick. Knap så meget glæde har der været at spore i formanden for det krakkede OW Bunker, Niels Henrik Jensen. Foto: Jens Astrup
Læs mere her

lørdag den 22. november 2014

Skal vi finde os i stress

Stress har de sidste år været på dagsordenen i store dele af erhvervslivet. Flere og flere sygemeldes i kortere eller længere perioder på grund af stressnedbrud. Trist nok accepterer flere og flere også stress som et uundgåeligt element i en fortravlet hverdag. Fleksibilitet og ansvar på jobbet stiller store krav til medarbejderne om konstant udvikling og fornyelse. Disse krav gør sig ikke kun gældende i arbejdslivet, men også i den øvrige livsverden, hvor individet gennem anerkendelse og selvrealisering higer efter at sætte sit præg på en evigt foranderlig verden.

Virksomheder landet rundt sætter fokus på stress, og Deres virksomhed har sikkert også udviklet en stresspolitik. Ikke desto mindre er en nedskrevet formel stresspolitik ikke altid nok til at forebygge det stigende stressproblem på arbejdsmarkedet. Ofte mangler virksomhederne kendskab til de egentlige stressmekanismer samt kompetencer til at informere om og håndtere stress på virksomheden.

Ifølge stressforsker Bo Netterstrøm forveksles stress ofte med travlhed. Almindelig travlhed giver dog normalt følelser af glæde og opstemthed, mens stress ledsages af ulyst og anspændthed. Måden man tackler stress på, er afgørende for ens muligheder for at kunne forebygge samt overkomme stress nu og i fremtiden. Nogle mennesker vænner sig til at være kronisk stressede og er ikke gode nok til at mærke efter, hvordan de har det. Et stressnedbrud kan derfor opleves som noget, der pludselig rammer en med stor styrke.
Det er vigtigt at vide, hvilke advarselssignaler, man skal være opmærksom på. Fysisk kan man eksempelvis opleve svedeture, hovedpine og hjertebanken, mens man psykisk kan føle sig irritabel, urolig, udmattet og træt. Også adfærdsmæssigt vil man kunne spore forandringer ofte vil en stresset person blive tiltagende indesluttet, føle sig utilstrækkelig samt lide af søvnløshed.

Stress er ikke en sygdom i sig selv, men hvis stresstilstanden og det konstante pres vedbliver over længere tid, disponeres vi for sygdomme. Stress påvirker vores immunforsvar, hvorfor en stresset person som regel bliver oftere syg, samt risikerer mere alvorlige sygdomme såvel fysiske som psykiske.

Men hvad skal vi så gøre for at forebygge og håndtere stress Hvordan ruster man sig som virksomhed og medarbejder til det moderne arbejdslivs udfordringer

Hos Aktiv Kurser/Probana kan man tilmelde sig Stress Management Konsulentuddannelsen, som blandt andet sætter fokus på stresspolitikker, stress i arbejdslivet og stresshåndtering. Uddannelsen giver kursisterne en grundig indføring i fænomenet, samt kompetencer og konkrete værktøjer, som er anvendelige i håndteringen af stress hos Dem selv og andre.
 

Læs mere her

tags: politi, uddannelse, virksomhed, erhvervslivet, arbejdsliv, advarselssignaler, stress, Probana, Management, Konsulentuddannelsen, arbejdsmarked, værktøj, hovedpine, sygdom,

Dagens nyheder - Læs bla. om DTU-studerende om hædret miljøskraldespand: Nu skal den ud til hele Europa

Netværk af ledige ældre banker virksomheders døre ind
Et netværk af ledige seniorer hjælper hinanden med at finde tilbage til arbejdsmarkedet og skaber hundreder af job. Imponerende, mener minister.
Læs mere her

Minister: Endnu flere skal have direkte adgang til ingeniørstudiet
Emner Uddannelse http://karriere.jobfinder.dk/artikel/minister-endnu-flere-skal-have-direkte-adgang-til-ingenioerstudiet-2412 Oven på massiv kritik fra DI og IDA af konklusionerne i en rapport fra Danmarks Evalueringsinstitut om gymnasiereformen lover undervisningsministeren at se på, hvordan flere kan gå fra gymnasiet til en ingeniøruddannelse. Jobfinder
Læs mere her

DTU-studerende om hædret miljøskraldespand: Nu skal den ud til hele Europa
Emner Affald http://karriere.jobfinder.dk/artikel/dtu-studerende-om-haedret-miljoeskraldespand-nu-skal-den-ud-til-hele-europa-2399 To ingeniørstuderende er indstillet til iværksætterpris for skraldspand, som er ideel til festivaler. Nomineringen har givet dem gejst til at udvide kundekredsen. Jobfinder
Læs mere her

fredag den 21. november 2014

Engelskundervisning med store fremskridt

Når nye sprog skal læres, er det vigtigt at have en god portion ekstra motivation, engagement og store fremskridt. Berlitz Language Services Scandinavia A/S tilbyder i øjeblikket åbne engelskgrupper, hvor netop disse ideologier er i højsædet. Når Berlitz tilbyder sprogundervisning i engelsk i form af grupper, er det fordi, det giver ekstra motivation, når man lærer engelsk i fællesskab. I Berlitz grupper er der et max på 5 deltagere pr. hold, og det betyder, at der er meget mere taletid til den enkelte. Det resulterer i store indlærings fremskridt og en god succesoplevelse.

Effektiv og morsom sprogindlæring

Fordelen ved at tage et sprogkursus hos Berlitz er, at der altid benyttes indfødte lærere, hvilket sikrer de bedste vilkår for at lære og forstå et nyt sprog. Derudover bliver man som studerende på gruppekurset fra dag et engageret i det nye sprog.

Uanset om du har brug for at lære engelsk til forretning eller fornøjelse, er gruppelektionerne en langt hurtigere måde at lære et nyt sprog. Gruppelektionerne er naturligvis bygget på Berlitz-Metoden, der betyder engagement fra starten, og at indlæringen er skræddersyet, så den enkelte får mest muligt ud af undervisningen.

Langt de fleste deltagere på kurset opdager hurtigt, hvor morsomt det kan være at lære et nyt sprog. Det betyder, at større resultater skabes, og hver enkelt studerende kan drage udbytte af de andre deltageres bidrag til undervisningen.

Hvornår afholdes gruppelektionerne i engelsk

Berlitz' engelskgrupper strækker sig over 10 uger og starter op i uge 3 i 2015. Der tilbydes små intensive gruppekurser i engelsk med maksimum 5 personer i et fast skema for Berlitz niveau 3-6. Gruppelektionerne i engelsk afholdes hos Berlitz i København, en gang om ugen.

Læs mere her

tags: København, undervisning, studerende, motivation, sprog, Ford,

torsdag den 20. november 2014

En uddannelsessucces fylder 30

Knap 1.500 har fået titlen som cand.merc.(jur.) fra CBS i løbet af uddannelsens 30-årige historie. Uddannelsen forener jura og erhvervsliv og er i dag blandt CBS' fem største kandidatuddannelser målt på dimittender. Fuldmægtig. Erhvervsjurist. Konsulent. Torsdag fejrer Juridisk Institut på CBS en uddannelse, der kan lede til mange titler. Cand.merc.(jur.)-uddannelsen træder nemlig ind i sit fjerde årti.

Uddannelsens blanding af jura og erhvervsjura har vist sig at være en kombination, der er efterspurgt både af de studerende og vigtigst af alt: erhvervslivet.
Studieleder Christina D. Tvarnø tøver derfor ikke med at kalde uddannelsen en succes. Hun mener, at årsagen til uddannelsens succes er grundtanken om at undersøge, hvordan jura kan være med til at skabe forretning.

- Siden jeg trådte til, har vi udviklet den ide, så vi i dag favner meget bredt for at kunne følge med efterspørgslen, siger Christina D. Tvarnø.
De studerende kan således vælge at specialisere sig inden for flere områder bl.a. konkurrence, handel inden for EU og udbud.

Vindende koncept
Og konceptet virker. Christina D. Tvarnø har været leder af cand.merc.(jur.)-uddannelsen siden 2009, og hun oplever stor efterspørgsel efter kandidater fra uddannelsen.
- Branchen er vilde med vores dimittender. Jeg kan ikke skaffe en studentermedhjælper til virksomheder, fordi de alle sammen har arbejde, og jeg har svært ved at pege på nogen, der er ledige, siger Christina D. Tvarnø.

Det understøttes af tal fra beskæftigelsesministeriet fra 2011, der viser, at 90 pct. af nyuddannede fra cand.merc.(jur.) CBS 4-19 måneder efter endt uddannelse var i beskæftigelse. Den gennemsnitlige beskæftigelse for alle samfundsfaglige kandidater i samme periode var 85 pct.

Fra udbud til IT-branchen
Kandidaterne får job i en række forskellige stillinger og brancher, fortæller Christina D. Tvarnø. Hun vurderer at den største andel af de færdiguddannede kandidater får job, hvor de varetager udbud - særligt i den offentlige sektor. Derudover får en stor andel job i konsulenthuse som erhvervsjurister med fokus på regnskab og skat, mens en stadig større andel kommer til advokatvirksomheder som jurister med fokus på økonomiske problemer.

Den tredjestørste aftager af kandidater er industrien generelt, hvor mange ender i IT-branchen, medicinalindustrien og mellemstore virksomheder i det hele taget. En mindre del af kandidaterne får job i den private sektor som økonomer med kendskab jura i samarbejde med juridiske afdelinger.

Læs mere her

tags: 2009, 2011, økonomi, uddannelse, regnskab, EU, medicin, virksomhed, erhvervslivet, beskæftigelsesminister, kandidatuddannelse, studerende, offentlige sektor, beskæftigelse, konkurrence, IT-branche, nyuddanned, kaffe,

Dagens nyheder - Læs bla. om Spydspidser for nyt dansk olieeventyr søges

IDA og DI er rystet over misvisende tal i gymnasiedebat
Emner Uddannelse http://karriere.jobfinder.dk/artikel/ida-og-di-rystet-over-misvisende-tal-i-gymnasiedebat-2405 Det grænser til manipulation, når Evalueringsinstituttet til flere store medier fortæller, at gymnasiereformen har styrket naturvidenskaben, viser beregninger. DI og IDA frygter for de politiske konsekvenser. Jobfinder
Læs mere her

Spydspidser for nyt dansk olieeventyr søges
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/spydspidser-nyt-dansk-olieeventyr-soeges-2398 Nyt DTU-center på jagt efter sit første forskerkuld. Flair for idéudvikling og samarbejde med både erhvervsliv og andre universiteter er et af de fælles krav. Jobfinder
Læs mere her

onsdag den 19. november 2014

Aktiv kurser: Der sker meget inden for personaleområdet i denne tid...

Mere end 1600 erhvervsledere, direktører, mellemledere personaleansvarlige og direktionssekretærer har allerede valgt at tilmelde sig en online uddannelse hos Aktiv Kurser / Probana i år.

– Vi har længe været opmærksomme på, at der var stigende interesse for vores kombinerede elearning og kursusuddannelser, men den store tilgang til især vores 3 måneders ledelsesuddannelser slår igen alle rekorder: Fortæller Aktiv Kurser, som pt. er landets førende leverandør af Blended Learning kurser og uddannelser online.

Aktiv Kursers åbne Kursusprogram er udarbejdet i samarbejde med landets førende fagfolk, eksperter og anerkendte undervisere fra de videregående uddannelser og erhvervslivet og indeholder den skarpeste viden og inspiration inden for:

Ledelse og lederudvikling
Psykologi
HR og personaleledelse
Chefsekretæren

Virksomheden står bla. bag den anerkendte HR–konsulentuddannelse (HRK), som er i dag er en af Danmarks førende lederuddannelse med mere end 240 deltagere fordelt på syv hold. Uddannelsen gennemføres i samarbejde med undervisere fra Handelshøjskolen, Ernst & Young, Berlingske Tidende, Mercuri Urval, Mercer, AS3 HR, Ray & Berndtson, Oracle, PriceWaterhouseCoopers, mfl.

Vi oplever en klar tendens til, at både topledere og linieledere søger stadig mere efteruddannelse og kompetenceudvikling inden for personaleområdet: Fortæller Aktiv Kurser. Samtidig virker det som om, at ledere på topniveau også har fået interesse for læring og uddannelse inden for de bløde, menneskelige vidensområder er i fokus.
Der er mange fordele ved at deltage på Aktiv Kurser, bla. kan deltagerne begynde deres kursus eller uddannelse straks efter tilmelding. Samtlige kurser og uddannelser kombineres med e–læring og åbne kursusdage.

Fordele ved kursusdage kombineret med e–learning:
» Start op omgående!
» Gode netværksmuligheder.
» Mere afvekslende og aktiverende undervisning.
» Færre samlinger end på traditionelt baserede kurser.
» Undervisning og læring uafhængig af tid og sted.

Netværksmulighederne og kontaktmulighederne på uddannelsernes online chatfora har været en kæmpe succes, og at muligheden for at erfaringsudveksle 24 timer i døgnet med kolleger fra nær og fjern bla. er en væsentlig årsag til den kæmpe fremgang.

Det er især Erhvervspsykologi uddannelsen, EPU (læs mere på www.ihrm.dk ), Proceskonsulent uddannelsen, PUK (læs mere på www.proceskonsulent.com ), Mellemleder uddannelsen, MLU (se www.mellemleder.com ) og HR Konsulent uddannelsen, HRK (læs mere på www.hrk.se ), der har tiltrukket de mange deltagere, der typisk kommmer fra landets største private og offentlige virksomheder.
 

Læs mere her

tags: Danmark, direktør, Handelshøjskolen, uddannelse, Berlingske Tidende,, virksomhed, erhvervslivet, kompetenceudvikling, personaleledelse, Mercer, efteruddannelse, Probana, psykologi, undervisning, videregående uddannelse, sprog, Coop, Ford,

Dagens nyheder - Læs bla. om Sådan overvinder projektlederen medarbejdernes modstand

Projektlederen kan ikke håndtere alle udfordringer alene
Emner Projektledelse http://karriere.jobfinder.dk/artikel/projektlederen-kan-ikke-haandtere-alle-udfordringer-alene-2396 Projekter skal løftes i flok, hvis projektledelsen skal blive en succes. Ellers kan virkeligheden ramme projektet meget hårdt, lyder vurderingen fra ProActive, der sælger projektværktøj. Jobfinder
Læs mere her

Danmarks største virksomheder: Vi vil have flere udlændinge
Udfordringerne med at skaffe udenlandsk arbejdskraft i Danmark er et stigende problem. En række af de største danske selskaber overvejer derfor at placere flere job i udlandet fremover.Foto:
Læs mere her

Danske job i fare
Udfordringerne med at skaffe udenlandsk arbejdskraft i Danmark er et stigende problem. En række af de største danske selskaber overvejer derfor at placere flere job i udlandet fremover.Foto:
Læs mere her

»Svært at lære danskerne at kende«
32-årige Ramchandra Tiruvalam fra Chennai i Sydindien er en af de veluddannede udlændinge, som danske politikere gerne ser langt flere af i Danmark. Han arbejder som materialeforsker hos Haldor Topsøe i Lyngby.Foto: Erik Refner
Læs mere her

Mangel på udlændinge vil koste danske job
Danmarks største virksomheder forventer, at mangel på kvalificeret arbejdskraft bliver et kraftigt stigende problem. Det vil koste danske job, viser ny rundspørge.Foto: Erik Refner
Læs mere her

Arbejdsglæde kommer ikke med frugtordningen
At møde glad på arbejde er ikke en selvfølge. Men manglende arbejdsglæde går ud over virksomhedens resultater, og problemet bunder ganske enkelt i dårlig kommunikation.Foto:
Læs mere her

»Det betyder, at vi har en stabil arbejdskraft«
Smil, du er på. Flere virksomheder har arbejdsglæde højt på dagsordenen, da det i sidste ende er et godt konkurrenceparameter eller skaber solid arbejdskraft.Foto:
Læs mere her

Sådan overvinder projektlederen medarbejdernes modstand
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/saadan-overvinder-projektlederen-medarbejdernes-modstand-2382 Ethvert internt projekt rummer kimen til forandring, og af den grund må projektlederen altid påtage sig rollen som forandringsleder, mener forfatter til bogen 'Modarbejder eller medarbejder' Jobfinder
Læs mere her

tirsdag den 18. november 2014

Gymnasieklasser kåret som Danmarks bedste klimalærere

En klasse på Tønder Gymnasium og en klasse på Sankt Annæ Gymnasium i København har hver vundet førsteprisen på 25.000 kroner i en krævende landskonkurrence for gymnasieklasser udskrevet af Klima– og Energiministeriets "1 ton mindre"
kampagne.

Opgaven var at udvikle Danmarks bedste og sjoveste undervisningsforløb om CO2 og den globale opvarmning.

Den landsdækkende konkurrence for gymnasieklasser, "Climates", er udskrevet af Klima– og Energiministeriets "1 ton mindre"–kampagne.
Vinderne fejres onsdag den 9. april med diplom og penge ude på hvert gymnasium.

Udfordringen i Climates–konkurrencen var at udvikle det mest spændende og kreative bud på et komplet undervisningsforløb til andre gymnasieelever om klimaforandringerne og hvordan vi kan nedsætte CO2–udslippet. De blev stillet helt frit: Klassen skulle selv undersøge det faglige indhold, selv udvikle undervisningsmaterialerne og selv vælge, hvor lang tid forløbet skulle vare, hvordan undervisningen skulle foregå og hvilke fag der skulle inddrages.

Alle i klassen skulle starte med at udregne deres egen CO2–udledning og se personlige sparemuligheder i CO2–beregneren på "1 ton mindre" kampagnens webside. Beregneren skulle også indgå i deres undervisningsforløb. Og det gav ekstra points, hvis de også testede deres forslag af i praksis på en fremmed klasse.

45 gymnasieklasser fra hele landet har deltaget, og vinderne er udvalgt af en jury med embedsmænd fra Klima– og Energiministeriet og undervisningsfolk fra Dansk Naturvidenskabsformidling, som har udviklet konkurrencen.

Der var mange dygtige besvarelser. Klima– og Energiminister Connie Hedegaard udtaler:
"Det er en fornøjelse at se elevernes mange kreative bud på, hvordan klimaundervisning kan gribes an i gymnasierne. De bedste forslag skaber øget faglig indsigt gennem spil, taler, plakater, sange og andre kreative produkter. Her er rigtig meget inspiration at hente for andre. Samtidig har vinderopgaverne stærkt præg af, at jo mere man ved om klimaforandringer, des mere engageret bliver man. Stort tillykke til vinderne".

Juryen endte med at udvælge to førstepris–vindere og en ekstra specialpris for den stærkeste, pædagogiske enkelt–idé:

Førstepris: 2. A på Tønder Gymnasium
Førstepris: 2. B på Sankt Annæ Gymnasium
Specialpris: 2. U på Himmelev Gymnasium

Vinderbesvarelserne kan ses på www.1tonmindre.dk/undervisning.

Yderligere information:
Bodil Harder, Klima– og Energistyrelsen, 3392 7598 Christian Vaabensted, Publikum Kommunikation, 3333 8208, 2673 1003

...

Juryens ord om de tre vinderklasser

Førstepræmie på 25.000 kroner:
2. a på Tønder Gymnasium

Har udviklet et forløb på 90 minutter, hvor eleverne efter afprøvning af CO2–beregner og introduktion til emnet, der omfattede forsøgsopstilling film og planche over kulstofkredsløbet, skulle spille det selvudviklede spil "TwoTon–MoreFun". Spillet har en sjov ide og er meget gennemarbejdet med spilleplader og mange gode spørgsmål. Man starter med at have en CO2–udledning på 3 ton. Svarer man forkert, får man lagt 100 kg til sit CO2–udslip, svarer man rigtigt, får man trukket 100 kg fra. Den, der først når ned under 2 ton, har vundet. Forløbet er et flot bud på et kreativt og sjovt undervisningsforløb, er også giver solid faglig indsigt. Klassen har afprøvet forløbet på en anden klasse.

Førstepræmie på 25.000 kroner:
2. b på Sankt Annæ Gymnasium

Har udviklet et forløb 90 minutter, som omfatter powerpoint oplæg om problemstillingen, informationsfolder om hvordan man nedsætter CO2–udslippet og brug af CO2–beregner.
Desuden var der udarbejdet workshops, hvor eleverne i grupper skulle lave sange, plakater som kan bruges til at formidle budskabet videre til resten af skolen. I forløbet indgik klimafaglig indsigt i taler, opbygget med retoriske virkemidler, og kreative produkter som en Grønlandskage, hvor indlandsisen var glasur. Forløbet er velgennemtænkt med nogle gode og sjove elementer, der integrerer forskellige fagligheder på en relevant måde. Klassen har afprøvet forløbet på deres parallelklasse.

Specialpræmie på 5.000 kroner for stærkeste, pædagogiske enkelt–idé:
2. U på Himmelev Gymnasium.

Har udviklet et spil med "landekort", der indeholder nøglefaktorer for landet f.eks. CO2–udslip pr. indbygger, antal biler pr. 1000 indbyggere, økologisk fodspor og Human Development Index. Spillet kan spilles ligesom man gør med "bil–kort". Udarbejdelsen af kort og spillet er en præcis og kreativ pædagogisk idé, som udgør en god indgang til en forståelse af de komplekse problemer, der knytter sig til nedbringelse af CO2–udslippet.
 

Læs mere her

tags: Danmark, embedsmænd, København, globale opvarmning, Connie Hedegaard, Grønland, klimaforandringer, penge, kemi, kreativ, Tønder, Gymnasium, faglighed, videnskab, undervisning, undervisningsmateriale, konkurrence, økologi,

Dagens nyheder - Læs bla. om Droppede headhunter-karrieren til fordel for familiens virksomhed

Veluddannede kinesere kræver mere tid til familien
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/veluddannede-kinesere-kraever-mere-tid-til-familien-2394 Problemerne med at fordele tiden mellem arbejde og familie er ikke blot en udfordring for danskere. Roche Shanghai har sendt en ledergruppe på kursus i at tackle udfordringen. Hør, hvad det har betydet for manufacturing head Samuel Sun. Jobfinder
Læs mere her

Milliardær ved et tilfælde
En ekspedient i Magasin rådede Pandora-rigmanden til at satse på smykkekoncernen.Foto:
Læs mere her

Maersk Oil bag rekordhurtig implementering af værktøj til it-porteføljestyring
Emner Projektledelse http://karriere.jobfinder.dk/artikel/maersk-oil-bag-rekordhurtig-implementering-af-vaerktoej-til-it-portefoeljestyring-2381 På godt seks måneder har Maersk Oil fundet og påbegyndt implementering af nyt porteføljestyringsværktøj til brug i it-afdelingen. Jobfinder
Læs mere her

Droppede headhunter-karrieren til fordel for familiens virksomhed
God løn og en lys fremtid som dygtig headhunter blev lagt til side, da Carl Gustav Lehmann i en alder af 32 år flyttede kontoret ind på sit gamle børneværelse hos sine forældre. I dag sælger han marmelade og ingefærdrik sammen med sin far.Foto: Jens Nørgaard Larsen
Læs mere her

mandag den 17. november 2014

Kan fisk blive tørstige

VidenDanmark afholder den 29. april og 5. maj i samarbejde med IBC Kolding temamøde med Ann Charlotte Thorsted, som arbejder med innovation gennem voksenleg. Sammen med Mad House Denmark gennemføres en interaktiv workshop med fokus på leg, idéudvikling og innovation.

Som et af de nyeste tiltag inden for innovationsforskningen tager Ann Charlotte afsæt i en af verdens førende innovationsforskere, C. O. Scharmer fra MIT. Der sættes fokus på "voksenlegen" som et medium for innovationsprocesser og innovative virksomhedskulturer.

Ann Charlotte Thorsted vil kort introducere til teorien om leg som redskab til innovation, vil fortælle om Radiometers erfaringer med brug af voksenleg til innovation og vil gennemføre to enkle lege, som vil give deltagerne en god praktisk forståelse.

Den 29.4. kl. 15–18 afholdes møde i København. Den 5.5. kl. 15–18 afholdes møde i Kolding.

Pris for deltagelse er 680 kr. plus moms.
 

Læs mere her

tags: Danmark, København, Kolding, virksomhed, moms, VidenDanmark, innovation,

Dagens nyheder - Læs bla. om IDA satser på nyt digitalt univers

Alectia valgte en standardløsning for at skåne organisationen
Emner Projektledelse http://karriere.jobfinder.dk/artikel/alectia-valgte-en-standardloesning-skaane-organisationen-2391 Implementeringen af et nyt ERP-system bebyrder uvægerligt driften. For at minimere generne mest muligt valgte den rådgivende ingeniørvirksomhed derfor en ERP-standardløsning til at understøtte sine projektbaserede ydelser, da det gamle system skulle skiftes ud. Jobfinder
Læs mere her

Offentligt ansatte får lidt mere ud af lønnen
De ansatte i stat, regioner og kommuner fik i tredje kvartal en mindre lønstigning i forhold til kvartalet før. Men de får alligevel mere ud af deres løn, for priserne stiger mindre.Foto: Linda Kastrup
Læs mere her

Ugens jobtilbud er godt nyt til maskin- og produktionsingeniører
Emner Rekruttering http://karriere.jobfinder.dk/artikel/ugens-jobtilbud-er-godt-nyt-til-maskin-og-produktionsingenioerer-2389 Netop nu er der mere end 50 ledige job for maskiningeniører eller maskinmestre, men også infrastrukturområdet er meget aktivt, viser den aktuelle opgørelse fra Jobfinder. Jobfinder
Læs mere her

IDA satser på nyt digitalt univers
Ingeniørforeningen har afsat fire millioner kroner i sit budget for 2015 til at udvikle et digitalt knudepunkt, som skal samle hele ingeniør­universet.
Læs mere her

søndag den 16. november 2014

Effektiv Kommunikation, EKL

Styrk din personlige gennemslagskraft som leder gennem psykologi og udvikling af dine kommunikationsfærdigheder.

Evnen til at kommunikere, samarbejde og forstå konsekvensen af en bestemt adfærd og arbejde bevidst med de psykologiske virkemidler er en afgørende succesfaktor for nutidens ledere.

EKL–uddannelsen er baseret på e–learning kombineret med intensive kursusdage på handelshøjskoleniveau. Uddannelsen er designet til alle ledere, der arbejder professionelt med ledelse, forretningsudvikling og kommunikation, og som
ønsker indsigt i de psykologiske virkemidler, der med fordel kan tages i brug i samspillet med andre.

Uddannelsens tre moduler er på MBA–niveau og indeholder flg.

Modul 1: Den kommunikerende leder

Herunder:
– Verbal og non–verbal kommunikation.
– Effektiv kommunikation på ledelsesniveau.
– Impact leadership
– Interaktion og samarbejdsrelationer.
– Personvarianter, motivation og dialog.
– Mediation.
– Konfliktløsning
– De nye MUS–strategier.
– Appreciative inquiry.
– De vanskelige samtaler.
– Corporate Storytelling.
– Mv.

Ca. 100 siders læsning med e–learning–case, online–opgave og online–tilbagemelding med evaluering. Valgfri kursusdag den 26.05.08, kl. 9.30–15.30 på Scandic Copenhagen Hotel.

Modul 2: Kommunikationens DNA

Herunder:
– Kommunikationens grundprincipper og DNA.
– Effektiv kommunikation på ledelsesniveau.
– Kommunikative problemstillinger.
– KOM–målsætninger.
– Situationsbestemt kommunikationsmetoder.
– Den effektfulde kommunikationsmodel.
– Kommunikation i verdensklass.
– Mv.

Ca. 120 siders læsning med e–learning–case, online–opgave og online–tilbagemelding med evaluering. Valgfri kursusdag den 19.08.08, kl. 9.30–15.30 på Scandic Copenhagen Hotel.

Modul 3: Ledelsesredskaber til kommunikation

Herunder:
– De sociale processer.
– Aktiv lytning, kropssprog, interaktion og psykologi.
– Klarhed i planlægning og strategi.
– Motivationsledelse.
– Inspiration til forandringsledelse.
– Personalekommunikation.
– HRM, lederudvikling og synlighed.
– Målrettet mødestyring og feedback
– Klap–teorien
– Personvarianter
– Drejebogs–teorien
– Spejlings–teknikken
– Personlig kontrakt.
– Mv.

Ca. 100 siders læsning med e–learning–case, online–opgave og online–tilbagemelding med evaluering. Valgfri kursusdag den 18.09.08, kl. 9.30–15.30 på Scandic Copenhagen Hotel.

Eksamen

Herunder gennemgang af hver kursists testresultater ved hvert modul. Eksamen finder sted d. 30. september 08.

I en verden, hvor forandringerne sker i et stadig højere tempo, er kravene til det enkelte menneske ekstremt høje. En grundig indsigt i de psykologiske faktorer for samspillet mellem mennesker og en viden om kommunikationens forskellige facetter er et godt udgangspunkt for at kunne håndtere en foranderlig hverdag i en konkurrencepræget verden.

Uddannelsen giver deltagerne den nødvendige viden, så de kan imødekomme verbale udfordringer på alle niveauer, medvirke i virksomhedens kommunikationsstrategier og være med til at sætte den fremtidige agenda inden for ledelse.

Hvem bør deltage

Ledere, personaleansvarlige og konsulenter i både private og offentlige virksomheder. Deltagerne på EKL garanteres udbytte af uddannelsen uanset deres faglige baggrund, deres ansvarsområde og deres organisatoriske placering.

Kommunikationsområdet er under hastig forandring og mange begreber, love, metoder og værkstøjer har forandret sig alene i løbet af de sidste fem år. Dette er en god løsning for alle, der ønsker at være på forkant med de nye spilleregler inden for kommunikation.


Undervisningsform

Ved tilmelding til uddannelsen modtager deltagerne et password og et brugernavn, der giver direkte adgang til undervisnings–siderne, bibliotekerne og linksiderne, der er tilkoblet undervisningen. Samtidig får deltagerne adgang til et online–dialogforum med eksperter og fagfolk, der bidrager undervejs i kursusforløbet med indlæg, cases og praktiske eksempler. Via dialogforummet har deltageren også mulighed for at komme i kontakt med de øvrige kursister. Undervisningen er konkret og jobrelateret, og kurset er tilrettelagt således, at deltageren kan trække direkte på indlæringen i forbindelse med daglige arbejdsopgaver. Læs mere her.


Forberedelse:

Før kursets start udfylder deltageren et omfattende spørgeskema, som viser deltagerens læringsprofil. Profilen vil blive holdt op imod deltagerens resultater ved den afsluttende eksamen.


Krav til udstyr:

For at kunne deltage på EKL–uddannelsen skal De have adgang
til en pc med internetopkobling og en e–mail–adresse.



 

Læs mere her

tags: internet, uddannelse, virksomhed, biblioteker, kemi, psykologi, kommunikation, strategi, kursusforløb, undervisning, motivation, sprog, konkurrence, DNA,

Dagens nyheder - Læs bla. om Markant Ingeniøren-journalist rykker videre

Ny dom i frisørsagen
Østre Landsret har netop fastslået, at det ikke er i strid med ligestillingslovens forbud mod forskelsbehandling på grund af køn, at frisørsaloner skilter med forskellige priser for klipning af kvinder og mændFoto: Steen Evald©
Læs mere her

Markant Ingeniøren-journalist rykker videre
Læsere af Ingeniøren og ing.dk må fremover lede forgæves efter dagsordensættende artikler fra Birgitte Marfelt, som nu går på pension.
Læs mere her

lørdag den 15. november 2014

Hvad skal CBS med mangfoldighed og inklusion

Denne måneds klumme fra Direktionen handler om vigtigheden af diversitet. I klummen beskriver rektor Per Holten-Andersen, hvordan CBS vil kæmpe for at fremme kønsligestillingen med henblik på at skabe gode rammer for mangfoldighed og inklusion blandt medarbejdere og studerende. CBS gør det rigtig godt på mange områder: Som institution bevæger vi os opad i de internationale business school rankings, og de studerende søger i stigende grad til CBS. CBS har i flere år været en triple-akkrediteret institution, og både antallet af CBS forskere og kvaliteten af forskningsoutput målt efter internationale standarder er vokset gennem de senere år. Blot for at nævne et par af de områder, hvor det går godt – ja, faktisk rigtig godt – for CBS.

Men samfundet har noget til gode. Samfundet har fortsat brug for kvalificeret forskning og uddannelse, og CBS vil, som det også er tilfældet for Danmark, ikke kunne fortsætte med at levere og klare sig i den internationale konkurrence, hvis ikke alle talent- og intelligensreserver udnyttes. Den manglende fulde udnyttelse af talentfulde kvinder er en af Danmarks, og CBS´, talent- og intelligensreserver.

Vi udnytter i øjeblikket langt fra denne intelligensreserve fuldt ud. Det betyder tab af talent, diversitet, meninger og holdninger. Og samlet set betyder det et tab af kvalitet og konkurrenceevne for CBS og for Danmark. Det er min påstand, at vi har mulighed for at gøre det bedre og opnå nye og bedre resultater, hvis vi populært sagt kan sætte 'alle talenter i spil.'

CBS ønsker (som det bl.a. fremgår af universitetets personalepolitik fra 2013 og FN's principper for 'responsible management education' (PRME), som CBS har tilsluttet sig) at fremme kønsligestilling på CBS, samt at skabe gode rammer for mangfoldighed og inklusion i medarbejderstaben og studentermassen. Direktionen har derfor i 2014 besluttet at omorganisere ligestillingsarbejdet på CBS ved at etablere et "Diversity and Inclusion Council". Oprettelsen af rådet er sket i erkendelse af, at CBS samlet bl.a. har en særlig udfordring i forhold til at sikre en bedre kønsbalance både i den akademiske og i den administrative top, men også bredere i forhold til at sikre lige muligheder for alle ansatte og studerende. Rådet er oprettet med et 4-årigt mandat, og jeg har valgt selv at være formand for rådet.

Rådet skal rådgive CBS´ ledelse om initiativer til fremme af mangfoldighed og inklusion i forhold til det videnskabelige og administrative personale og for CBS-studerende. Rådet skal løbende bidrage til at skabe dialog og debat og synliggøre vigtigheden af mangfoldighed blandt og inklusion af medarbejdere og studerende. Rådet har en særlig forpligtelse til at se på tværs af de initiativer og politikker, der allerede er igangsat og komme med anbefalinger til universitetsledelsen. Og endelig skal rådet udarbejde en prioriteret handlingsplan med nogle få og forhåbentlig virksomme forslag til handlinger.

På et indledende møde i oktober i år fik rådet overblik over igangværende lovbestemte og CBS-initierede indsatser på området. CBS' fokus har hidtil klart koncentreret sig om at overholde gældende lovgivning og problemstillinger knyttet til det videnskabelige personale. I CBS' ledelse har vi en ambition om at kunne mere end blot opfylde lovkravene omkring kønsligestilling. Vi ønsker at sætte vigtigheden af mangfoldighed, talentspotting og talentudvikling fra den samlede talentmasse i fokus.

De kommende skridt for rådet bliver at samle nye ideer til hvordan der kan arbejdes med mangfoldighed og inklusion på CBS. Jeg håber, at alle på CBS vil komme med forslag. Rådet vil søge inspiration hos de andre danske universiteter, men også opsøge internationale erfaringer på området. Som jeg ser det, finder vi CBS' hovedudfordring i toppen af hierarkiet. Statistikken på området er klar: Det er her ubalancen er størst. Kønsbalancen blandt seniorforskerne på CBS er mindst lige så skæv som den var for ti år siden, og den mest udfordrende nyhed er, at andelen af kvindelige professorer sidste år nåede et lavpunkt på 13 %. I den samlede studenterbestand har vi næsten en 50:50 kønsbalance, men det billede har stort set været uforandret over de sidste ti år. Ud fra en antagelse om, at kvinder er lige så talentfulde som mænd, skal det lykkes ved fælles indsats at gøre det bedre. CBS bør kunne tiltrække og fastholde sin andel af kvindelige talenter, der kan fungere som rollemodeller og meningsdannere i undervisning, i forskning og i CBS' faglige og administrative ledelse.

Hvordan hænger ovenstående sammen med, at jeg lige har været med til at ansætte en forsknings- og en uddannelsesdekan, der begge er mænd, samtidig med at den resterende del af direktionen også er mænd Uden at gå i detaljer om den netop afsluttede dekanansættelsesproces, men det korte af det lange er, at det ikke lykkedes at nå målet i denne omgang. Min refleksion over selve processen efterlader mig med ideer til tiltag, som skal iværksættes i forbindelse med kommende ansættelses- og søgeprocesser på CBS. F.eks. er det vigtigt, at vi sikrer et så stort ansøgerfelt som muligt – dette er også et af de mål, som CBS har foreslået indeholdt i den kommende udviklingskontrakt.

Det er min klare overbevisning, at det nye Diversity and Inclusion Council kan rådgive og bidrage med dette arbejde, for der skal ikke herske tvivl om, at vi skal have flere kvinder på CBS' øverste stillingsniveauer. Dette er fortsat et af mine mål, som jeg vil have fokus på og arbejde for de næste år.

Læs mere her

tags: Danmark, FN, politi, uddannelse, 2013, lovgivning, videnskab, undervisning, ansættelse, studerende, rektor, konkurrence, 2014,

Dagens nyheder - Læs bla. om Offentligt ansatte er »sødere« end privat ansatte

Offentligt ansatte er »sødere« end privat ansatte
Offentligt ansatte funktionærer har større tolerance og tænker mere positivt om andre mennesker, end privatansatte gør, viser en undersøgelse fra People Test Systems.Foto: NIELS AHLMANN OLESEN
Læs mere her

Forskning skal kunne bruges i folkeskolen

Der er behov for mere praksisnær pædagogisk forskning, som kan bruges af lærerne i det daglige arbejde. Derfor bør skoleforskningen koordineres bedre. Forum for Koordination af Uddannelsesforskning kommer med ti anbefalinger til at understøtte bedre skoleforskning. Et fagligt løft af folkeskolen forudsætter, at lærerne har viden og redskaber til at give eleverne den bedste undervisning. Derfor er der brug for mere forskning i, hvad der virker i klasselokalerne.

Forummet, der består af repræsentanter fra universiteter, professionshøjskoler og analyseinstitutter samt folkeskolens parter, anbefaler blandt andet at forske mere i fagdidaktik, specialundervisning og inklusion – samt i folkeskolereformens indsatsområder generelt.

Forskningsmiljøerne inden for blandt andet læsning, læring og naturfagsdidaktik er spredt på mange universiteter og professionshøjskoler. Forummet anbefaler derfor også, at institutionerne specialiserer sig og laver en arbejdsdeling, så det er muligt at samle kræfterne og dermed styrke kvaliteten.

- God undervisning og uddannelse af vores børn og unge skal understøttes af stærk forskning. Kortlægningen viser, at vi skal blive bedre til at koordinere, fokusere og lave en arbejdsdeling, så vi får forskningsmiljøer i international klasse. Forskningsresultaterne skal kunne bruges direkte af lærere og pædagoger i folkeskolen. Jeg vil følge op på forummets anbefalinger og tage en tæt dialog med institutionerne, siger uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen.
I alt kommer forummet med ti anbefalinger, herunder at forskningen skal trække mere på udenlandsk forskning, at forskningen skal være mere kvantitativt baseret, og at forskningen får en stærkere relation til aftagere og praksis.

Forummets anbefalinger kommer på baggrund af en ny kortlægning af den nuværende forskning i folkeskolen. Kortlægningen viser blandt andet, at der er behov for et tættere samspil mellem forskningen og kommuner og folkeskoler, da der er en stor efterspørgsel efter mere viden om for eksempel tidlig sprogindlæring, inklusion og klasseledelse.

- Lærere og pædagogers indsats i folkeskolen skal være baseret på et fundament af den nyeste viden om, hvordan børn lærer bedst. Det er vigtigt for at sikre, at eleverne bliver så dygtige, de kan og trives. Jeg hæfter mig især ved anbefalingerne om, at der er behov for mere forskning, at forskningen skal have en mere handlingsorienteret karakter, og at der skal etableres nye incitamenter for formidling til praktikere, siger undervisningsminister Christine Antorini.
Forummet vil arbejde videre med at følge op på anbefalingerne blandt andet ved at se på, hvordan man kan styrke koordinationen mellem de spredte forskningsmiljøer. Derudover har forummet igangsat en analyse af, hvordan viden fra forskningen bedst kan nå helt ud og anvendes i klasselokalerne.

Forum for Koordination af Uddannelsesforskning
Forum for koordination af uddannelsesforskning består af repræsentanter fra universiteter, professionshøjskoler og analyseinstitutter samt folkeskolens parter, herunder Danmarks Lærerforening, KL og Skolelederforeningen.
Forummet blev nedsat i november 2013 i forlængelse af folkeskolereformen. Forummet skal styrke koordineringen mellem de forskningsmiljøer, der beskæftiger sig med dagtilbud, folkeskole og overgangen til ungdomsuddannelserne. Forummet skal ligeledes understøtte en bedre omsætning af forskningsviden til pædagogisk praksis.
Forummet har netop gennemført en kortlægning af dansk forskning på grundskoleområdet.
På baggrund af kortlægningen er forummet kommet med ti anbefalinger.
Forummets ti anbefalinger (forkortet version):

1.Der er behov for mere forskning inden for:
- Fagdidaktik i alle folkeskolens fag
- Specialundervisning og inklusion
- Undervisnings- og læringsstrategier
- Forskning i at mindske den negative betydning af social baggrund
- Folkeskolereformen

2.Der er behov for større og målrettede satsninger, der gives som strategiske bevillinger
3.Forskning skal initieres af aftagere
4.Forskningen skal være handlingsanvisende og styrke relationen til praksis
5.Der er behov for mere kvantitativ forskning
6.Der er behov for specialisering og arbejdsdeling af forskningsindsatsen for at øge kvaliteten og samle kræfterne
7.Forskningsråd og -fonde bør prioritere forskningsmidler til anvendelsesorienteret og praksisnær forskning
8.Der er brug for en ny type incitament i forhold til publiceringer, som honorerer dansk litteratur, der formidler til praktikere. Forummet foreslår et fælles pointsystem.
9.Dansk forskning skal trække mere på udenlandsk forskning
10.Mere forskningslitteratur bør udgives på engelsk.



tags: Danmark, uddannelse, 2013, omsætning, folkeskole, undervisningsminister, strategi, undervisning, sprog, miljø, Forskning,

fredag den 14. november 2014

Dagens nyheder - Læs bla. om Sådan fik Arla medarbejderne til at bruge det nye projektværktøj

Studerende tog snakketøjet på og fik kontakt til erhvervslivet
Emner Rekruttering http://karriere.jobfinder.dk/artikel/studerende-tog-snakketoejet-paa-og-fik-kontakt-til-erhvervslivet-2388 2.000 ingeniør-, cand.scient- og maskinmesterstuderende dukkede op til Jobtræf på Navitas i Aarhus. Mange gik hjem med både netværk og nye jobmuligheder. Jobfinder
Læs mere her

Unge iværksættere vil erstatte tunge projektværktøjer med en light-udgave
Emner Projektledelse http://karriere.jobfinder.dk/artikel/de-vil-erstatte-tunge-projektvaerktoejer-med-en-light-udgave-2352 Det cloudbaserede projektstyringsværktøj Omnirocket bygger på interviews med 20 store virksomheder, som alle efterlyste et simpelt system til at holde overblik over projekterne. Jobfinder
Læs mere her

Han er topchefernes skræk
Jens Due Olsen er den moderne bestyrelsesformand, der sidder tæt på direktionen. Torsdag fyrede han topchefen i NKT Cables.Foto:
Læs mere her

Lok valgte ønskejob frem for international toppost
Efter 25 år med forskellige poster i A.P. Møller - Mærsk Gruppen hoppede Jesper Lok på toget til øretævernes holdeplads i DSB. Efter to år med spareplaner, lobbyskandaler og politikere, der blander sig, er opgaven løst og Jesper Lok på vej videre. Foto:
Læs mere her

»Hvis man får det til at lykkes, så gør man en forskel i folks liv«Jesper Lok har sagt nej til flere
Efter 25 år med forskellige poster i A.P. Møller - Mærsk Gruppen hoppede Jesper Lok på toget til øretævernes holdeplads i DSB. Efter to år med spareplaner, lobbyskandaler og politikere, der blander sig, er opgaven løst og Jesper Lok på vej videre. Foto:
Læs mere her

Sådan fik Arla medarbejderne til at bruge det nye projektværktøj
Emner Projektledelse http://karriere.jobfinder.dk/artikel/saadan-fik-arla-medarbejderne-til-bruge-det-nye-projektvaerktoej-2356 Det kræver ledelsens opbakning at indføre et nyt værktøj til projektstyring. Ellers kommer der korridoraftaler, fortæller chefen bag et nyt it- projekt- og porteføljestyrings­system hos Arla Foods. Jobfinder
Læs mere her

Banebrydende skoleprojekt nedbryder grænser

Hvert år rejser danske statsborgere over grænsen til Tyskland og arbejder- uden at der er problemer med anderkendelse af deres uddannelser på tværs af grænsen. Men for nogle faggrupper – bl.a. social- og sundhedshjælpere - har det indtil nu ikke kunnet lade sig gøre. Et banebrydende skoleprojekt med forankring på Social- og Sundhedsskolen i Fredericia- Vejle- Horsens har nu sat fokus på udfordring Et lovregulativ i Schleswig-Holstein har indtil for nyligt betydet, at danske social- og sundhedshjælpere ikke har kunnet få arbejde i Tyskland på lige fod med deres tyske kolleger. I Danmark kræver uddannelsen ikke tilsvarende autorisation. Det har givet udfordringer for danske statsborgere, som gerne har villet arbejde i sundhedssektoren på den anden side af grænsen. Skoleprojektet - Competence-to-Go - har sat fokus på udfordringen, og tre års hårdt arbejde har nu resulteret i en anerkendelse af uddannelsen på tværs af grænserne og en løsningsmodel, der også kan benyttes inden for andre fagområder og grænseregioner.

Vibeke Bang, chefkoordinator for Competence- to-Go fra Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens: "Competence-to-Go er helt klart et win-win projekt i grænsesamarbejdet mellem Danmark og Schleswig-Holstein. Det har været en lang proces med mange møder på tværs, men vi har opnået et resultat, som er synligt, betydningsfuldt og understøtter den frie bevægelighed inden for det europæiske arbejdsmarked."

Afsluttende konference i samarbejde med Innovationsfabrikken i Kolding
Resultaterne omkring Competence-to-Go er samlet i en manual, som beskriver en model, der kan sikre en fair og enkel anerkendelsesprocedure på tværs af grænser omkring lovregulerede erhverv. Modellen og projektet præsenteres samlet på en konference i Kolding den 20. november. Konferencen foregår i samarbejde med Innovationsfabrikken i Kolding. Tilmelding hos Vibeke Bang vib@sosufvh.dk

Fakta
Competence-toG Competence-to-Go er forankret på Social- og Sundhedsskolen i Fredericia-Vejle- Horsens. Projektet er støttet af EU midler via programmet INTERREG 4A Syddanmark-Schleswig-K.E.R.N., som hører under den Europæiske Fond for Regional udvikling. Der har igennem projektet været et tæt samarbejde med Wirtschaftsakademie Schleswig-Holstein (WAK) og Akademie für Gesundheits- und Sozialberufe (AGS), samt en række andre netværkspartnere, bl.a. Kreis Schleswig-Flensburg, Kreis Nordfriesland, Jobcenter Flensburg, Fredericia og Billund kommuner, regionskontoret samt social- og sundhedsskolerne i Esbjerg og Åbenrå.

Læs mere her

tags: Danmark, euro, Tyskland, Billund, Esbjerg, Vejle, Horsens, uddannelse, EU, Kolding, statsborger, sundhedssektoren, Fredericia, arbejdsmarked, Fakta,

torsdag den 13. november 2014

Dagens nyheder - Læs bla. om Lederevner er medfødt – men øv dig

Projektstyring gav politiet en tiltrængt masterplan
Emner Projektledelse http://karriere.jobfinder.dk/artikel/projektstyring-gav-politiet-en-tiltraengt-masterplan-2357 Et nyt it-porteføljestyrings­system skal sikre Rigspolitiets it-afdeling skarp styring af projekterne. Jobfinder
Læs mere her

Lederevner er medfødt – men øv dig
Emner Ledelse http://karriere.jobfinder.dk/artikel/lederevner-er-medfoedt-men-oev-dig-2358 Det vigtigste ved at være leder er evnen til at interagere med andre mennesker. Start tidligt med at udvikle dine lederegenskaber, foreslår ledelsesrådgiver, som her giver syv gode råd. Jobfinder
Læs mere her

AVT bakker som første, og eneste, danske business skole op om FN´s initiativ for bæredytig ledelse

I juli 2007 opfordrede FN’s generalsekretær, Ban Ki–moon, alle verdens business skoler om frivilligt at påtage sig seks principper for uddannelse af globalt ansvarlige ledere – de såkaldte PRME principper (The Principles for Responsible Management Education).

AVT Institute of Executive Education blev den første danske business skole til at følge opfordringen. Og foreløbig også den eneste. AVT håber dog, at alle de andre business skoler i Danmark også med tiden vil tilslutte sig.

"Vi var ikke et øjeblik i tvivl og besluttede os straks for, at AVT måtte være en aktiv deltager i FN’s PRME. Det er oplagt at Danmark her skal spille en central rolle. Danske virksomheder er meget aktive i social ansvarlighed og selvfølgelig skal det være et tema i uddannelsen af fremtidige ledere på vores CBA og MBA programmer.

Ansvarlighed og bæredygtighed er især væsentligt, når lederne skal tage stilling i globale sammenhæng, hvor lokal lov og ret ikke altid stemmer overens med, hvad vi herhjemme finder ansvarligt. Der er mange dilemmaer at tage stilling til i dagens globaliserede verden." siger Per Junker Thiesgaard, administrerende direktør i AVT.

AVT har besluttet at tematisere AVT’s Executive MBA så et gennemgående tema er "Ansvarligt lederskab i en globaliserende verden" og der er allerede introduceret nye fag i forretningsetik, social ansvarlighed på AVT’s Executive MBA, ligesom en studierejse til Shanghai skal give de studerende et førstehånds indblik i kinesisk virksomhedsledelse.

"Vi er lidt overraskede over, at vi hidtil er den eneste danske business skole, der har valgt at påtage sig opgaven. Da FN den 7. april i år offentliggjorde listen over de første 100 business skoler, der har valgt at tilslutte sig PRME, stod det klart, at vi var den eneste danske repræsentant. Det håber vi ændrer sig, da det må være en opgave for alle business skoler i Danmark." siger Per Junker Thiesgaard, administrerende direktør i AVT.

Vedlagt:
– Foto, AVT ledelse bagest fra venstre bestyrelsesformand Dan Høyer og bestyrelsesmedlem Kristian Groth, forrest fra venstre Dean, professor Torben Moller, Ph.D. og administrerende direktør Per Junker Thiesgaard.
– pdf med pressemeddelelsen samt yderligere om FN´s PRME og en liste over de foreløbigt 100 business skoler, der bakker op om PRME.

Om AVT
AVT Institute of Executive Education blev etableret i 2002 og har siden haft et tæt samar–
bejde med den amerikanske business school Berkeley og med Harvard Business School
Publishing.

AVT udbyder den 6–måneders CBA uddannelse – også kaldet mini–MBA´en – der kan overbygges med yderligere 12–måneders MBA undervisning så man erhverver AVT´s MBA titel.

Over 500 danske erhvervsledere har taget CBA uddannelsen hos AVT.

Uddannelserne er tilrettelagt sådan, at de sikrer, at læringen forankres i praksis i de stud–
erendes virksomheder, og undervisningen foregår intensivt én gang om måneden på Copenhagen Mariott. Underviserne er primært amerikanske professorer.

Derudover besøger de CBA og MBA studerende Berkeley og Harvard på studieture til
USA samt kinesiske virksomheder nær Shanghai på en MBA studietur til Kina.

Seneste skud på stammen er et e–learning program i Leadership, som AVT har
designet og udbyder med indhold fra Havard Business School Publishing.
 

Læs mere her

tags: USA, Danmark, direktør, 2002, FN, uddannelse, generalsekretær, bestyrelsesformand, Kina, bestyrelsesmedlem, virksomhed, 2007, Management, undervisning, pressemeddelelse, studerende, stemmer,

onsdag den 12. november 2014

Dagens nyheder - Læs bla. om Han blev iværksætter allerede på ingeniørstudiet

Unge og nye ledere myldrer til netværk
Nye netværk for ledere skyder op i hastigt tempo. For lederne er det blevet meget afgørende at hente viden udefra via netværk.Foto:
Læs mere her

Han blev iværksætter allerede på ingeniørstudiet
Emner Arbejdsmarked http://karriere.jobfinder.dk/artikel/han-blev-ivaerksaetter-allerede-paa-ingenioerstudiet-2351 Claus Nygaard Jensen stiftede sin første virksomhed, mens han læste til Business Development Engineering på AU i Herning, og lærte hurtigt, hvor vigtigt det er kun at påtage sig de opgaver i virksomheden, som han virkelig brænder for. Jobfinder
Læs mere her

Lean projektleder

Bliv klædt på til at gennemføre effektive Lean–projekter og styrke virksomhedens udvikling, vækst og resultater.

Et metodisk, teoretisk og praktisk ddannelsesforløb for konsulenter, personaleansvarlige og ledere på alle niveauer i både offentlige og private virksomheder. Undervisningen giver en solid teoretisk og praktisk indføring og træning i
Lean principperne og metoden i relation til internt og eksternt konsulentarbejde.

Eksempler på effektiviseringsresultater med Lean fra danske virksomheder:

– Halvvering af fejlomkostninger.
– Fordoblet effektivitet i administration, service og produktion.
– 50 % forbedring af kvalitet og ydelse.

Lean projektlederuddannelsen er baseret på e–learning, men kombineres med kursusdage efter hvert gennemført modul samt en afsluttende eksamen. Uddannelsen bygger på de mest centrale områder og færdigheder inden for ledelse, effektivisering, psykologi, kommunikation og feedback. Undervisningen foregår på et højt kvalificeret niveau og giver deltagerne viden om de principper og –værktøjer, som er en forudsætning for, at iværksætte og gennemføre Lean–processer.

Uddannelsens tre moduler er på MBA–niveau og indeholder flg.

Modul 1: Lean niveau I

Lean metoden anvendes i dag med imponerende resultater i både den private og offentlige sektor. Dette modul giver
et grundigt indblik i de fem markante lean processer, herunder metoder til at kortlægge arbejdsrutiner og indsats. Endvidere er der en indføring i værktøjer til at identificere og fjerne spild, optimere de værdiskabende aktiviteter samt forbedre prioritering og planlægning af egen og andres tid.

Herunder:
– Lean tankegangen.
– Toyota casen: .
– 5 S processerne.
– Value Stream mapping.
– De værdiskabende aktiviteter.
– Effektivisering på alle niveauer.
– Planlægning og prioritering af arbejdstid.
– Reduktion af administrative fejl.

Ca. 120 siders læsning med e–learning–case, online–opgave
og online–tilbagemelding med evaluering. Valgfri kursusdag
den 19.05.08, kl. 9.30–16.00 på Hotel Scandic i København.

Modul 2: Lean niveau II

Lean metoden, som har gået sin sejrsgang fra japanske Toyota og verden rundt, har mange steder fordoblet både effektivitet og produktion og halveret fejlomkostninger på kort tid. På trods af sin oprindelse i produktionen kan Lean principperne anvendes over en bred front, bla. direkte i forbindelse med ledelse, administration, kundebetjening, sagsbehandling, systemvedligeholdelse og øvrige administrative områder.

Modulet sætter fokus på de koncepter, metoder og værktøjer, som med fordel kan vælges som fremgangsmåde inden for administration, service og produktion.

Herunder:

– Lean metode og værktøj.
– Lean i servicevirksomheder.
– Lean i produktionsvirksomheder.
– Lean i projektledelse.
– Indretning af den effektive lean arbejdsplads.
– Aftalt kvalitet til aftalt tid.
– Elementer i Lean og spildformer.
– Praktiske erfaringer fra danske virksomheder.

Ca. 120 siders læsning med e–learning–case, online–opgave
og online–tilbagemelding med evaluering. Valgfri kursusdag
den 12.06.08, kl. 9.30–16.00 på Hotel Scandic i København.

Modul 3: Lean niveau III

Dette modul fokuserer på den viden, de kompetencer og de holdninger, som er væsentlige for at kunne fungere optimalt som Lean Konsulent. Modulet klæder deltagerne på til at være både forandringsagent, specialist, coach og formidler af Lean.

Herunder:
– Lean i forretningens strategi.
– Ledelse og styring af Lean projekter.
– Inspiration til implementering af Lean.
– Principperne i Lean tænkningen
– Kendskab til udvalgte værktøjer og metoder til Lean Service.
– Optimering af flow.
– Praktiske erfaringer i kortlægning af forretningsprocesser.
– Lean ledelse (rollemodeller og implementering).
– Lean og krav til ledelsesadfærd på alle niveauer.

Ca. 120 siders læsning med e–learning–case, online–opgave
og online–tilbagemelding med evaluering. Valgfri kursusdag
den 18.08.08, kl. 9.30–16.00 på Hotel Scandic i København.

Eksamen

Herunder gennemgang af hver kursists testresultater ved hvert modul. Eksamen finder sted d. 26. august 08.

Uddannelsen giver indblik i samtlige principper for Lean, og deltagerne lærer at forstå de ledelsesmæssige og organisatoriske udfordringer, Lean medfører. Lean konsulentuddannelsen giver den grundlæggende viden om principper og –værktøjer, som er en forudsætning for, at man kan gennemføre Lean–processer.

Både i e–learning–modulerne og på kursusdagene sætter underviserne fokus på de processer, der finder sted i deltagernes virksomhed, samt hvilke muligheder og metoder deltagerne kan benytte sig af for at påvirke og optimere processerne til gavn for virksomhedens udvikling.

Undervisningsmaterialet er på handelshøjskole– og MBA–niveau, men gøres lettilgængeligt via en kombination af faglig viden og cases fra udvalgte virksomheder. Desuden giver uddannelsen mulighed for at etablere netværk med personaleansvarlige, ledere og konsulenter på tværs af en lang række førende private og offentlige virksomheder.

Til hvert modul vil der blive afholdt en kursusdag inklusiv en workshop, der tilsammen strækker sig over en hel dag. Her vil der blive mulighed for personlig sparring med professionelle undervisere. Læs mere om vores undervisere og samarbejdspartnere her.

Hvem bør deltage

Personaleansvarlige, konsulenter og ledere med ansvar for virksomhedens strategiske udvikling samt mellemledere og medarbejdere tilknyttet forandringsprojekter i virksomheden.

Undervisningsform

Ved tilmelding til uddannelsen modtager deltagerne et password og et brugernavn, der giver direkte adgang til undervisnings–siderne, bibliotekerne og linksiderne, der er tilkoblet undervisningen. Samtidig får deltagerne adgang til et online–dialogforum med eksperter og fagfolk, der bidrager undervejs i kursusforløbet med indlæg, cases og praktiske eksempler. Via dialogforummet har deltageren også mulighed for at komme i kontakt med de øvrige kursister. Undervisningen er konkret og jobrelateret, og kurset er tilrettelagt således, at deltageren kan trække direkte på indlæringen i forbindelse med daglige arbejdsopgaver.
 

Læs mere her

tags: København, uddannelse, virksomhed, biblioteker, omkostninger, Toyota, psykologi, kommunikation, strategi, kursusforløb, undervisning, projektleder, offentlige sektor, Ford, arbejdstid, værktøj, coach,

tirsdag den 11. november 2014

Dagens nyheder - Læs bla. om Unges brug af sociale medier smitter af på projektværktøjet

Sollys og grønne planter øger medarbejdernes trivsel
Emner Arbejdsmiljø http://karriere.jobfinder.dk/artikel/natur-paa-kontoret-oeger-medarbejdernes-trivsel-2345 Stor europæisk undersøgelse konkluderer, at potteplanter og sollys på kontoret øger medarbejdernes trivsel med 13 procent. Jobfinder
Læs mere her

Unges brug af sociale medier smitter af på projektværktøjet
Emner Projektledelse http://karriere.jobfinder.dk/artikel/unges-brug-af-sociale-medier-smitter-af-paa-projektvaerktoejet-2350 Den nye generation af projektmedarbejdere og ledere stiller anderledes krav til fremtidens it-projektværktøjer. Generatio­nen under 35 år er vokset op med sociale medier og arbejder på tværs på nye måder. Jobfinder
Læs mere her

Fra leder til HR-ansvarlig (HRD)

– Et springbrædt ind i en ny karriere

God ledelse forudsætter en grundig viden om de redskaber, der sætter lederen i stand til at inspirere, begejstre og motivere medarbejderne og skabe en organisation hvor ansvarlighed, personlig fleksibilitet og samarbejdsevne er i top.

Uddannelsen kvalificerer deltageren til at finde de bedste medarbejdere, sætte mål for dem, motivere dem til at blive i virksomheden, rette deres indsatser ind, eller, når det ikke går så godt, være den der skal skære ned i arbejdsstyrken.

HRD–Uddannelsen har til formål at styrke lederens HR–kompetencer til virksomhedens og deltagerens egen fordel. Undervisningen tager udgangspunkt i den grundlæggende
læring om HRM og viden om erhvervspsykologiens og kommunikationens forskellige facetter.

På uddannelsen vil der ligeledes være frivilligt materiale som man kan vælge at læse, hvis områderne er indenfor ens interessefelt.

Uddannelsen er baseret på e–learning, men kombineres med intensive kursusdage efter hvert gennemført modul samt en afsluttende eksamen. Uddannelsens tre moduler er på handelshøjskole–niveau og indeholder flg.:

Modul 3: Personaleadministration og personalejura

På dette modul får De en gennemgang af de relevante regler inden for personaleledelse. De modtager samtidig checklister og gode råd til håndtering af personaleadministrative arbejdsopgaver mhp. at skabe sikkerhed – både for virksomheden og Dem selv.

Herunder:

– Jura for ansættelsessamtalen
– Ansættelsesaftaler
– Screening
– Erhvervspsykologiske tests
– Referencetagning
– Prøvetidssamtaler
– Tiltrækning og fastholdelse

– Stress management
– Præstationsvurderinger, mv..

– Personalepolitisk udviklingsarbejde.
– Stresspolitik.
– Personalestatistik.
– Headcounts.
– Funktionærloven.
– Ferieloven.
– 120–dages–reglen.
– Persondataloven.
– Ligebehandling, orlov, forældreorlov, mv.

Ca. 140 siders læsning med e–learning–case, online–opgave
og online–tilbagemelding med evaluering. Valgfri kursusdag
den 22.05.08, kl. 9.30–15.30 på Scandic Copenhagen Hotel.

Modul 1: Organisationsstruktur og –processer

På dette modul præsenteres teorier og metoder inden for organisationsudvikling. At forstå virksomhedens organisatoriske arkitektur og processer er afgørende for, hvorledes man gennemfører organisationsforandringer.

Deltagerne får indsigt i, hvordan de overordnede processer fungerer inden for HR.

Herunder:
– Organisationsteori.
– Virksomhedskultur.
– Organisation & ledelse.
– Organisationens kultur, –klima &–struktur
– Værdier & normer.
– HR & forretningsudvikling.
– Forandringsprocesser.
– Forandringsledelse.

– Videndeling
– Mv.

Ca. 100 siders læsning med e–learning–case, online–opgave
og online–tilbagemelding med evaluering. Valgfri kursusdag
d. 19.08.08, kl 9.30–15.30 på Scandic Copenhagen Hotel.

Modul 2: Erhvervspsykologi og kommunikation

På dette modul præsenteres værktøjer og metoder inden for psykologiens verden. Evnen til at arbejde bevidst med de psykologiske virkemidler er en af de vigtigste faglige kompetencer inden for HR. At forstå bestemte adfærdstyper er et godt udgangspunkt for at opnå forståelse og skabe nyt råderum.

Herunder:
– Aktiv lytning, kropssprog, – Sprog
– Verbal kommunikationstræning.
– Non–verbal kommunikationstræning.
– Samarbejdsrelationer og motivation.
– Mediationer og konfliktløsningsmetoder.
– De nye medarbejderudviklingssamtaler.
– Dialog.
– De vanskelige samtaler.
– Storytelling.
– Coaching.
– Adfærdspsykologi
– Personlighedsvarianter

– Samtale og lytteteknik

– Gennemførelse af det strukturerede interview

– Spørgeteknik
– Interviewøvelser

– Rekrutteringsprocessen
– Jobanalyse/personprofil
– Forberedelse af interviewet
– Det personlige afslag
– Psykologi
– Søgning
– Annoncering
– E–cruiting
– Ansættelsessamtaler
– Mv.

Ca. 100 siders læsning med e–learning–case, online–opgave
og online–tilbagemelding med evaluering. Valgfri kursusdag
den 23.09.08, kl. 9.00–15.30 på Scandic Copenhagen Hotel.

Eksamen

Herunder gennemgang af hver kursists testresultater ved
hvert modul. Eksamen finder sted d. 30. september 08.

Både i e–learning–modulerne og på kursusdagene sætter underviserne fokus på de processer, der finder sted i deltagernes virksomhed, samt hvilke muligheder og metoder deltagerne kan benytte sig af for at påvirke og optimere processerne til gavn for virksomhedens udvikling.

Undervisningsmaterialet er på handelshøjskole– og MBA–niveau, men gøres lettilgængeligt via en kombination af faglig viden og cases fra udvalgte virksomheder. Desuden giver uddannelsen mulighed for at etablere netværk med ledere på øverste niveau på tværs af en lang række førende private og offentlige virksomheder.

Til hvert modul vil der blive afholdt en kursusdag inklusiv en workshop, der tilsammen strækker sig over en hel dag. Her vil der blive mulighed for personlig sparring med en række topledere, undervisere fra Master–uddannelserne og professionelle erhvervspsykologer. Læs om vores undervisere og samarbejdspartnere her.

Hvem bør deltage

Ledere på alle niveauer, som ønsker indsigt og viden om den personalerelaterede del af lederjobbet. Både fra den private og offentlige sektor. Uddannelsen kan efterfølgende overbygges med HR–Konsulentuddannelsen.

Undervisningsform

Ved tilmelding til uddannelsen modtager deltagerne et password og et brugernavn, der efter registreret betaling giver adgang til undervisnings–siderne, bibliotekerne og linksiderne, som er tilkoblet undervisningen. Samtidig får deltagerne adgang til et online dialogforum med eksperter og fagfolk, der bidrager undervejs i kursusforløbet med indlæg, cases og praktiske eksempler. Via dialogforummet har deltageren ligeledes mulighed for at komme i kontakt med de øvrige kursister.

Undervisningen er konkret og jobrelateret, og kurset er tilrettelagt således at deltageren kan trække direkte på indlæringen i forbindelse med daglige arbejdsopgaver.
Læs mere her.

Forberedelse:

Før kursets start udfylder deltageren et omfattende spørgeskema, som viser deltagerens læringsprofil. Profilen vil blive holdt op imod deltagerens resultater ved den afsluttende eksamen.

Krav til udstyr:

For at kunne deltage på uddannelsen skal De have adgang til en pc med internetopkobling og en e–mail–adresse.
 

Læs mere her

tags: internet, interview, politi, uddannelse, virksomhed, biblioteker, fleksibilitet, kemi, lederjob, personaleledelse, medarbejderudvikling, psykologi, kommunikation, organisation, Coaching, Konsulentuddannelsen, kursusforløb, undervisning, arbejdsevne, ansættelse, motivation, sprog, offentlige sektor, værktøj,