lørdag den 28. februar 2015

Studerende, Google og biblioteker

Ny publikation fra Biblioteksstyrelsen sætter fokus på studerendes håndtering og brug af informationsressourcer

Studerendes anvendelse af biblioteker og informationsressourcer er meget afhængig af hvilken faglig baggrund de har, og længden af deres uddannelse. Resultaterne af en ny undersøgelse foretaget i samarbejde mellem Biblioteksstyrelsen og Danmarks Biblioteksskole, peger på at det generelt er de studerende på mellemlange uddannelser der er de flittigste brugere af biblioteker. Derudover er der to væsentlige faktorer som spiller ind: dels hvor langt de studerende fysisk befinder sig fra et bibliotek, og dels hvilket studietrin de befinder sig på.

En anden pointe er at studerende fra de naturvidenskabelige og tekniske uddannelser bruger biblioteker mindre hyppigt end studerende på andre fag.

Der er mange gode grunde til at beskæftige sig med studerendes anvendelse af informationsressourcer og biblioteker. På den ene side er mængden af information de senere år steget voldsomt. På den anden side er adgangen til information gennem de digitale kanaler blevet stadigt mere omfattende. Derfor agerer de studerende i dag i forhold til et meget større og mere uoverskueligt og komplekst informationsunivers end for få år siden.

Den nye publikation Studerende, Google og biblioteker. Om studerendes brug af biblioteker og informationsressourcer kaster lys over hvordan studerende håndterer netop denne komplekse mængde af information, – er der tale om informationsoverflod eller informationsængstelse
Hvad de studerende faktisk foretager sig for at håndtere informationsoverfloden har i praksis betydning for hvordan bibliotekerne i fremtiden skal informere om og markedsføre deres ressourcer. Samtidig giver det også en idé om hvordan databaser og systemer mest hensigtsmæssigt bygges op.

Publikationen er et af resultaterne af et samarbejdsprojekt mellem Biblioteksstyrelsen og Institut for biblioteksudvikling, Danmarks Biblioteksskole og er udarbejdet af Niels Ole Pors.
Publikationen er udkommet i en sammenfattet form udarbejdet på baggrund af en mere omfattende forskningsrapport Studerende, Google og biblioteker. En undersøgelse af 1694 studerendes brug af biblioteker og informationsressourcer. Den er tilgængelig i sin fulde længde i elektronisk form på biblioteksstyrelsens hjemmeside www.bs.dk/publikationer/rapporter_andre/studerende
 

Læs mere her

tags: Danmark, uddannelse, Google, biblioteker, naturvidenskab, videnskab, studerende, publikation, database,

fredag den 27. februar 2015

Dagens nyheder - Læs bla. om Mungo Park-chef er en kunstner med mange kasketter

Sådan åbner Niels Bohr Institutet de unges øjne for naturvidenskab
Emner Engineer the future http://karriere.jobfinder.dk/artikel/unge-oejne-skal-aabnes-naturvidenskab-2808 Niels Bohr Institutet har indledt et nyt samarbejde med folkeskoler. Vi var med da 7., 8. og 9. klasse fra Sortedamskolen var inviteret til foredrag om den naturvidenskabelige skabelseshistorie. Jobfinder
Læs mere her

Mungo Park-chef er en kunstner med mange kasketter
Teaterdirektør Martin Lyngbo har med sin dobbelte rolle som kunstner og forretningsmand skabt massiv fremgang for Allerød-teatret Mungo Park.Foto:
Læs mere her

HR afdelingen skal ikke kun slukke brande!

I mange virksomheder oplever HR funktionen en stor forskel mellem et generelt ønske om at indgå mere strategisk i virksomhedens udvikling og en daglig virkelighed, hvor HR afdelingen fungerer som støttefunktion, der især skal varetage operationelle og daglige personaleaktiviteter som fx personaleadministration, besættelse af ledige stillinger, samt arrangere den årlige sommerfest og julefrokost. Vi kan se konsekvensen af denne forskel i holdninger, når HR afdelingen i det daglige kommer til at fungere som "brandslukkere" når en stilling skal besættes her og nu, en uddannelse der skal godkendes pludseligt, etc. Når HR afdelingen ikke arbejder efter en forud defineret strategisk plan, vil den blive involveret i mange adhoc opgaver, som ikke bidrager væsentligt til den langsigtede udvikling af virksomheden.

I en tid, hvor virksomheder i stigende grad konkurrerer på viden og hvor medarbejdere italesættes som værende virksomhedens vigtigste ressource virker det paradoksalt, at HR funktionen negligeres og ikke indtager en langt væsentligere position i virksomheden. Men hvordan kan det være at billedet ser sådan ud i de danske virksomheder De fleste HR afdelinger udfører vel et godt stykke arbejde Der er ikke noget entydigt svar på dette, men meget tyder på at det er manglen på strategisk sans, der hæmmer HR funktionerne.

Strategisk sans forstået på den måde, at HR medarbejderne ikke er gode nok til at legitimere sig overfor topledelsen, dokumentere at de skaber værdi samt helt overordnet at formulere og implementere en HR strategi med en klar kobling til virksomhedens forretningsstrategi.

For at vende tilbage til spørgsmålet – jo HR funktionerne udfører et godt stykke arbejde, men i mange tilfælde taler vi på det operationelle plan og ikke på det strategiske plan.

HR Master udspringer af et ønske om at gøre op med det traditionelle billede af HRM og bane vejen for, at din HR afdeling bliver en strategisk partner for topledelsen. Din HR afdeling skal ikke blot være en succes på det operationelle plan, men også på det strategiske plan.

Ambitionen med HR Master er således, at den kan inspirere deltageren til at udarbejde en HR strategi eller hvis virksomheden allerede har en HR strategi – gentænke strategien og optimere den i forhold til den viden, som uddannelsen har bibragt deltageren.

Ønsker De at vide mere om HR Master kan de læse mere om uddannelsen på http://www.probana.com/hrkmaster.asp. eller De kan ringe på tlf. 45 76 58 58
 

Læs mere her

tags: uddannelse, virksomhed, HR strategi, strategi,

torsdag den 26. februar 2015

Dagens nyheder - Læs bla. om Bestyrelseskarrieren der skred ud i olien

Erhvervsprofil skal lede grøn investeringsfond
Erhvervslederen Ditlev Engel skal stå i spidsen for regeringens milliardstore investeringsfond, der skal fremme den grønne omstilling af samfundet.Foto: Christian Als
Læs mere her

Opsang til chefer: Drop skindemokratiske skueprocesser
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/opsang-til-chefer-drop-skindemokratiske-skueprocesser-2794 Medarbejderinddragelse tjener ofte det ene formål at legitimere de beslutninger, som ledelsen allerede har truffet, mener forsker, som advarer medarbejdere mod at lade sig narre. Jobfinder
Læs mere her

Bestyrelseskarrieren der skred ud i olien
Det er sidste omgang for Niels Henrik Jensen, der efter års tilløb er tæt på at lukke ØK endeligt ned. Torsdag præsenterer han sit sidste ØK-årsregnskab.Foto:
Læs mere her

Laurel Austin vinder international pris for case-opgave

Lektor Laurel Austin fra Institut for Ledelse, Politik og Filosofi har vundet en pris ved The Case Centre Awards and Competitions 2015 for case-opgaven UCSD: A Cancer Cluster in the Literature Building En række tilfælde af cancer blandt kvinder i Litteraturbygningen i University of California at San Diego blev inspirationen til en case-opgave, der har høstet anerkendelse ved The Case Centre Awards and Competitions 2015. Laurel Austin, der er lektor ved Institut for Ledelse, Politik og Filosofi, har vundet Outstanding New Case Writer-prisen for den første case-opgave, hun har lavet.

- Jeg er meget beæret over at modtage prisen. Denne case handler om, hvordan kognitivt bias kan skabe problemer i organisationer. Det er der ikke lavet mange andre cases om, og derfor har det været stort at udvikle en case til at undervise i emnet, siger Laurel Austin.

Flere case-opgaver fremover
Case-opgaven blev til, da hun var ved at udvikle kurset Decision Making and Risk Management. Hun faldt over nyheder om tilfælde af cancer ved UCSD, og at man lavede undersøgelser af cancerrisikoen i universitetets Litteraturbygning. Hun brugte casen til mundtligt at illustrere kognitive bias, og efterhånden udviklede hun den til at blive en skriftlig case for de studerende.

- Det er sådan en god måde at undervise på. De studerende kan rigtig godt lide at kunne bruge teorierne i praksis. Jeg er faldet over ideer til andre cases, og jeg kommer bestemt til at lave flere af dem fremover., siger Laurel Austin.

The Case Centre arbejder for at fremme brugen af case-metoden internationalt, og centret er en nonprofitorganisation. Det er 25. år i træk, at centret uddeler priser for case-opgaver.

Læs mere her

tags: Management, organisation, studerende,

onsdag den 25. februar 2015

Hjælp de studerende til bedre opgaver

At komme godt i gang er afgørende for at kunne skrive en god opgave. Det er dog en udfordring for mange studerende, når de står ved foden af opgavebjerget: Hvad skal opgaven egentlig handle om Hvordan skal jeg lave en problemformulering Og hvilken teori og metode skal jeg anvende Scribo er et opgaveværktøj, som sikrer at studerende tager stilling til og svarer på en række spørgsmål, som hjælper til at strukturere deres opgave. Svarene kan fx bruges som afsæt til vejledningsmøder eller deles med opgavegruppen.

Flere end 32.000 danske studerende har allerede fået hjælp af det interaktive problemformulerings- og litteratursøgningsværktøj Scribo. Scribo er nu kommet i version 4 blandt andet med ny og forbedret brugerflade og nye autentiske opgaveeksemplarer fra både universitets- og professionsuddannelser.

Scribo 4.0 hjælper den studerende med at komme i gang med opgaven på et solidt grundlag. Scribos strukturerede spørgeguide med tips og forklaringer hjælper den studerende til at afklare problemformulering, teori- og metodevalg og hvilken litteratur der skal anvendes.

Bag Scribo står Lotte Rienecker og Gina Bay. Rienecker er medforfatter til opgaveskrivningens 'bibel', Den gode opgave, og senest bogen Problemformulering på videregående uddannelser, som Scribo korresponderer direkte med. "På mange måder er formålet med Scribo det samme som med bøgerne", pointerer Lotte Rienecker. "Nemlig at guide de studerende i at bruge og træne dem i tænke dem ind i deres egne kontekster. Som jeg plejer at sige, skal de ikke bare gøre som jeg skriver, men gøre det til deres eget".

Samtidig har det været et specifikt mål med Scribo, at den studerende kan eksportere sin svar og fx dele dem med sin vejleder. "Det gør det muligt for begge parter at forberede sig bedre og gøre vejledningen mere kvalificeret og frugtbar".

Scribo fungerer godt tidligt i opgaveprocessen. Det tager typisk 2-4 timer at gennemføre – om man så vælger at gøre det på én gang eller starte med den første håndfuld spørgsmål, fx forud for første opgavevejledning. Til inspiration indeholder Scribo desuden en række nøje udvalgte autentiske opgaver fra både universitets- og professionsuddannelser.

I forhold til tidligere versioner har Scribo 4.0 fået nyt design og en teknologisk opdatering, og det er nu også tilgængeligt på tablet. Spørgsmålsforløbet er blevet redigeret og det har fået mere fokus på litteratursporet end tidligere.

Det har aldrig været lettere at sparke opgaven i gang.

Scribo 4.0
- Online problemformulerings- og litteratursøgningsværktøj
Af Lotte Rienecker
Samfundslitteratur (2015)

Enkeltbrugerlicens: DKK 110

Institutionslicens (for universiteter og biblioteket mm.): Årlig licenspris afhænger af antal studerende på institutionen.

Læs mere her

tags: uddannelse, teknologi, studerende, videregående uddannelse, forfatter, værktøj, frugt,

Dagens nyheder - Læs bla. om En enkeltbillet til Mars, tak

Arbejdsgiverne stiller forbudte spørgsmål
15 pct. af de kvindelige nyuddannede ingeniører har oplevet at blive spurgt ind til familieplaner, når de er til jobsamtale. Hvis arbejdsgiveren lægger vægt på svaret, bryder de loven.Foto: MARIA HEDEGAARD
Læs mere her

Spørgsmål forvirrede gravide Naja
Fire gange var højgravide Naja Buono Stamer til jobsamtale, og fire gange blev det til afslag. Hun er blevet stillet spørgsmål, der ligger i gråzonen for, hvad der er tilladt.Foto:
Læs mere her

En enkeltbillet til Mars, tak
Emner Mars http://karriere.jobfinder.dk/artikel/en-enkeltbillet-til-mars-tak-2784 Den danske ingeniør Christian O. Knudsen er blandt de 100 sidste deltagere i Mars One-projektet, der skal kolonisere mennesket på Mars: »Jeg vil skabe teknologiske landvindinger for fremtiden.« Jobfinder
Læs mere her

tirsdag den 24. februar 2015

Europæiske HR chefer foretrækker online rekruttering

Online jobportaler er den ledende og mest omkostningseffektive kilde til ansøgninger.

Der er ingen tvivl om, at online jobportaler er kommet for at blive og dermed den førende adgangskilde til kandidater. Desuden er det omkostningseffektivt for den enkelte virksomhed.

Internettet er i dag det mest foretrukne medie blandt europæiske firmaer, når de søger efter nye medarbejdere. Cirka 70 % af firmaerne publicerer hovedparten af deres ledige stillinger på jobportaler og på firmaets egen hjemmeside.

De traditionelle print medier kommer ind på en 3. plads og anvendes af 52 % af virksomhederne. Disse resultater kommer fra en nylig undersøgelse foretaget af online jobportalen, StepStone, der har spurgt 1875 HR chefer i syv europæiske lande.

Danske HR chefer er tilhængere af den digitale trend

Danske HR chefer viser sammen med sine hollandske kollegaer størst præference for online rekrutteringsmediet. 83 % af de danske HR chefer publicerer størstedelen af virksomhedens ledige stillinger på jobportaler og 70 % på deres egen hjemmeside.

Internettet er populært både blandt danske og europæiske jobsøgere. 66 % af de danske virksomheder og 54 % af de europæiske virksomheder vurderer online jobportalerne som en vigtig adgang til ansøgninger.

De danske og hollandske virksomheder giver tydeligvis de mest positive svar hvad angår online jobportalernes effektivitet og hurtighed. 66 % af de danske HR chefer vurderer online jobportalerne som deres primære ansøgningskilde.

Omkostningseffektivitet er den væsentligste grund til online rekruttering

Den primære årsag til, at de danske HR chefer anvender digital rekruttering er "hurtighed og effektivitet" (66 %) samt "lavere omkostninger" (58 %). Knap halvdelen (48 %) mener, at online rekruttering er fremtidens tendens. 40 % betragter online tendensen som et supplement til andre rekrutteringsformer.

"Der er ingen tvivl om, at online rekruttering er vejen frem for danske virksomheder, når de rekrutterer nye medarbejdere, og at det digitale medie er blevet et uundværligt supplement til den traditionelle printannoncering. Det er tydeligt, at denne form for rekruttering er populær og det foretrukne valg både blandt virksomheder og kandidater.

"Ud over annoncering på online jobportaler er virksomhedens egen hjemmeside blevet til en meget vigtig kilde til talentfulde kandidater. Vi oplever en hurtigt voksende efterspørgsel efter vores systemløsninger, der netop hjælper vores kunder med velfungerende karrieresider", siger Morten Heuing, adm. direktør i StepStone Danmark.

Svarene er baseret på 1875 HR chefer, der har deltaget i en større StepStone undersøgelse "Recruitment challenges and trends" og dækker forskellige firmastørrelser og brancher i syv europæiske lande.
For at se samlede europæiske resultater:
http://www.stepstone.de/ueberuns/default.cfm link=recruit_methods

Om StepStone ASA

StepStone blev grundlagt i Norge i 1996 og var en af pionererne inden for udviklingen af online rekruttering i Europa. I dag er StepStone Europas førende leverandør af online karriereserviceydelser og rekrutteringsløsninger. StepStones åbne karrieresites dækker 13 europæiske lande og tilbyder på hurtig og effektiv vis arbejdsgiverne adgang til kandidater af høj kvalitet. The Network, som StepStone er medlem af dækker 33 lande og hjælper mange virksomheder med at rekruttere medarbejdere fra hele verden. StepStones rekrutteringsydelser gør det muligt for virksomhedens kunder at operere deres egne private sites målrettet både interne og eksterne kandidater. Tusindvis af virksomheder anvender StepStones serviceydelser i deres rekruttering af kvalificerede medarbejdere over hele Europa, herunder virksomheder som Carlsberg, Tandberg, IKEA, Coca–Cola, Deutsche Bank, Toyota Motor Europe, Whirlpool Corporation, Levi Strauss, Bertelsmann, KLM, Manpower og KPMG.
 

Læs mere her

tags: Danmark, euro, KPMG, Norge, Europa, Carlsberg, direktør, portal, virksomhed, omkostninger, Toyota, StepStone, Tandberg, IKEA, Deutsche Bank, Motor, Europe, Whirlpool, Levi, Strauss, Bertelsmann, KLM, Manpower, jobportal, arbejdsgiver, jobsøger,

Dagens nyheder - Læs bla. om IBM står foran dansk fyringsrunde

IBM står foran dansk fyringsrunde
http://www.version2.dk/artikel/ibm-staar-foran-dansk-fyringsrunde-85716 Efter internationale rygter om massefyringer hos IBM vil en række medarbejdere i Danmark onsdag få ubehagelig besked, erfarer Version2. Version2
Læs mere her

mandag den 23. februar 2015

Selvlærte it-folk får nu adgang til IT-Universitetet

Med en ny vurdering af studieforudsætninger efterkommer IT–Universitetet et meget stort ønske fra selvlærte it–folk om at få adgang til Diplomuddannelsen i Informationsteknologi, og derved få papir på it–kompetencerne.

Frem til i dag har it–folk uden en formel videregående uddannelse ikke kunne søge optagelse på IT–Universitetet. Det har været et problem for alle dem, der mangler en videregående uddannelse og som har et ønske om at efteruddanne sig på universitetsniveau.

"Siden IT–Universitetets start har vi konstant haft henvendelser fra it–folk med 10–15 års udviklererfaring, men som mangler den formelle uddannelsesbaggrund," fortæller IT–Universitetets rektor Mads Tofte. "Nu har vi taget konsekvensen og er parat med en test og individuel vurdering. Vi går ret grundigt til værks. Derfor skal de interesserede, der indsender en motiveret ansøgning inden 15. juli, starte med at tage en skriftlig test i slutningen af juli. Testen vedrører ikke it, men generelle studierelaterede kompetencer. I efteråret gennemføres desuden et it–kursus og et it–projekt, som afsluttes med eksamener i januar. Den enkelte får herved mulighed for at vise og udnytte sine akademiske og skriftlige evner samt sine konkrete it–kompetencer."

IT–Universitetet vil vurdere studieforudsætningerne på baggrund af en samlet helhedsvurdering af den enkelte ansøgers motiverede ansøgning og resultaterne af en SHL–test samt kursus– og projekteksamenerne. Alle, der vurderes til at have studieforudsætninger, kan i vinteren 2006 søge om optagelse på diplomuddannelsen på lige fod med ansøgere med en videregående uddannelse.

"Det sidste år har regeringen talt mere og mere om anerkendelse af realkompetencer. IT–Universitetet vil gerne være med blandt frontløberne på dette vigtige område," udtaler Mads Tofte, og fortsætter: "Vi forventer mange dygtige ansøgere, da mange it–job udføres af selvlærte med mange års udviklings– og programmeringserfaring. Nu kan de endelig komme til at efteruddanne sig på det høje faglige niveau, de reelt har i dag."

Kontaktpersoner:
Rektor Mads Tofte, e–mail: tofte@itu.dk, tlf.: 72 18 53 01
Kommunikationsansvarlig Trine Møller, e–mail: trmo@itu.dk, tlf.: 72 18 53 04

Yderligere informationer
Vurdering af studiefærdigheder på diplomuddannelsen: www.itu.dk
Diplomuddannelsen i Informationsteknologi: http://www1.itu.dk/sw307.asp
Studievejledningen: http://www1.itu.dk/sw222.asp

Om IT–Universitetet i København
IT–Universitetet blev etableret 1. juli 2003 og bygger på IT–højskolen, som blev oprettet i 1999. IT– Universitetet har til formål at varetage undervisning og forskning inden for et bredt spektrum af informationsteknologiske emner.

IT–Universitetets efter– og videreuddannelse for erhvervsaktive omfatter ud over Diplomuddannelsen i Informationsteknologi også it–enkeltfagskurser og fire masteruddannelser inden for Design, kommunikation og medier; Internet– og softwareteknologi; Multimedieteknologi; og Softwareudvikling. Universitetet har desuden en toårig kandidatuddannelse, hvor der uddannes cand.it.er inden for fem forskellige linjer.

IT–Universitetes forskning og undervisning er organiseret i fire institutter inden for områderne: Digital æstetik og kommunikation; Innovation; Teoretisk datalogi og Design og brug af it. Universitetet har i dag 1700 studerende, hvoraf en tredjedel er kvinder. IT–Universitetets værdigrundlag er karakteriseret ved tre kerneværdier: toneangivende, imødekommende og ansvarlig. Læs mere om IT–Universitetet i København på: www.itu.dk
 

Læs mere her

tags: København, 2003, uddannelse, regeringen, 2006, teknologi, regering, kommunikation, undervisning, kandidatuddannelse, studerende, videregående uddannelse, rektor, Design,

Dagens nyheder - Læs bla. om Ugens job: Vær med til at skabe fremtidens kollega - robotten

Gråt DTU-guld skal guide virksomheder
Emner Ledelse http://karriere.jobfinder.dk/artikel/graat-dtu-guld-skal-guide-virksomheder-2787 En ny mentorordning etableret af DTU og Dansk Industri vil matche erfarne ingeniører med små og mellemstore virksomheder. 'Et sindssygt godt tiltag' ifølge DI. Jobfinder
Læs mere her

Ugens job: Vær med til at skabe fremtidens kollega - robotten
Emner Rekruttering http://karriere.jobfinder.dk/artikel/ugens-job-vaer-med-til-skabe-fremtidens-kollega-robotten-2788 Teknologisk Institut i Odense søger en robotudvikler, Cobham Satcom er på jagt efter et dusin nye medarbejdere, og så har it-branchen brug for erfarne ledere. Jobfinder
Læs mere her

søndag den 22. februar 2015

Nye HRM strategier - På vej i landets største virksomheder

Hvis man gerne vil sikre virksomhedens konkurrenceevne i fremtiden og er klar til at udfordre sine egne tanker og overvejelser omkring effekten af HR, så er den nye HR Master en værdifuld inspirationskilde. Og ud fra et økonomisk synspunkt, kan det godt betale sig at investere i uddannelsesforløbet lige nu.

Hver dag ruller store forandringer igennem organisationerne og virksomhedsopkøb, fusioner, nedskæringer, omfattende strukturændringer og omorganisering er blevet hverdagskost. Samtidig er er bred enighed om, at kompetente, effektive og motiverede medarbejdere er den væsentligste ressource og vigtigste konkurrenceparameter i virksomhederne. Og derfor er Human Resource Management (HRM) strategien er vigtig. Og på denne baggrund har landets største personaleafdelinger allerede slået til og deltagere fra Mærsk, Disa, Danske Bank, Microsoft Business Solution, Golgate Palmolive, Fujitsu Siemens, Carnegie Bank, staten, amterne, kommunerne, mfl. har forlængst tilmeldt sig. Og der er mange gode grunde til at deltage. Læs mere her

HR Master–uddannelsen beskæftiger sig med de forretningsorienterede og strategiske sider af Human Resource Management, herunder overordnet ledelse af personalefunktionen, udarbejdelse af virksomhedens HR strategier, koblingen mellem ledelse og HR og avanceret organisations– og medarbejderudvikling, indarbejdelse af HR strategien i virksomhedens samlede forretningsstrategier mv.. Og der er indhentet undervisere fra Handelshøjskolen, Universitetet og den verdensomspændende rådgivningsvirksomhed Mercer Human Resources, der i denne tid optales flittigt på CNN.

Prisen pr. deltager er 16.850 dkr., hvilket er relativt billigt for privat efteruddannelse. Uddannelsen er baseret på e–learning i et blandet forløb, hvor de enkelte moduler kombineres med forelæsninger.

De danske personaleafdelinger står lige nu svagere på strategisk niveau end tilfældet er hos f.eks. vores skandinaviske nabolande. Danske HR–ansvarlige er mindre hyppigt medlem af direktionen og involveres i mindre grad i virksomhedens strategiformulering. Dette på trods af, at HRM er en vigtig parameter på lige fod og sammenhæng med strategi, markedsføring m.m.. Tilmelding foregår her

HR Master skiller sig ud. Det nytter bare ikke længere at tro, at erfarne personaleansvarlige på skolebænken på Handelshøjskolen eller Universitetet. Den tid er forbi. De vil ud i blandt kolleger. Og befinde sige i professionelt erhvervsmiljø, hvor de er vant til at arbejde og lave forretning, når de skal lære. Samtidigt gider professionelle erhvervsfolk ikke bruge deres tid på al den overflødige teori. De kræver nyttig inspiration, brugbar viden, indsigt og overblik. Derfor afholdes HR Master på Radisson SAS Royal Hotel. Og selovm, der er indhentet de dygtigste undervisere fra Handelshøjskolen, Universitetet og rådgivningsvirksomhederne, så er undervisningsmaterialet og pensum fortrinsvis inspirerende og informativ. Ikke for teoretisk. Og selve undervisningen finder sted under forhold med den service, som erfarne personalechefer forventer, når de er på arbejde.

Læs mere om HR MASTER her: http://www.probana.com/hrkmaster.asp

Aktiv Kurser / Probana er i dag landets førende leverandør af Blended Learning kurser og uddannelser. Virksomheden har 48 medarbejdere og har til huse i Amaliegade i hjertet af København. Virksomhedens speciale ligger inden for undervisning og konsulentarbejde inden for ledelse, psykologi og HRM. Virksomheden er kendt for HR Konsulentuddannelsen, der hvert år tiltrækker ca. 400 deltagere, men sortimentet spreder sig i dag udover 17 diplomuddannelser samt utalige elæringsforløb, herunder den statsgodkendte Arbejdskonsulentuddannelse og den statsstøttede Integrationskonsulentuddannelse. Virksomheden har eksisteret i 16 år og er 100 % danskejet. virksomheden ekspanderer lige nu med webbaseret undervisningsaktiviteter i Sverige, Norge, UK og USA.
 

Læs mere her

tags: USA, markedsføring, Siemens, Sverige, Norge, København, Microsoft, økonomi, Handelshøjskolen, uddannelse, Danske Bank, SAS, virksomhed, CNN, Mærsk, skandinavisk, Human Resource Management, Mercer, efteruddannelse, Probana, Management, medarbejderudvikling, HR strategi, psykologi, strategi, organisation, Konsulentuddannelsen, Danske Bank,, forretningsstrategier, undervisning, undervisningsmateriale, konkurrence, miljø,

Dagens nyheder - Læs bla. om Passion for brands og højt tempo

Her er ugens jobskift
De har fået nyt job i dansk erhvervsliv. Foto: MARCEL ANTONISSE
Læs mere her

Passion for brands og højt tempo
Jesper Hvid-Hansen tiltræder som adm. direktør i Modenlez Danmark. Han er cand.oecon. fra Aarhus Universitet og har læst en MBA ved Cranfield School of management. Han har tidligere arbejdet med salg og markedsføring i virksomheder som Leaf, Colgate-Palmolive og Nycomed.Foto:
Læs mere her

lørdag den 21. februar 2015

Biblioteksstyrelsen udbetaler den 30. juni 2005 årets biblioteksafgift

De 144.343.430 kr. (2004: 138.678.013 kr.), som Folketinget har bevilget, deles i år af 8.590 (2004: 8.404) forfattere, oversættere, illustratorer, billedkunstnere, komponister og andre som har skabt eller været med til at skabe de dansksprogede litterære værker i bogform eller på lydbånd, der står på landets folke– og skolebiblioteker.

Undergrænsen for udbetalte beløb er efter satsregulering 1.663 kr. Den medfører, at 12.463 af de i alt 21.053 tilmeldte til biblioteksafgiften ikke får del i bevillingen.

737.657 kr. er det største beløb der udbetales til en enkelt afgiftsmodtager, men langt de fleste beløb er betydeligt mindre.

4.184 personer eller ca. 49% af de som modtager biblioteksafgift, får mindre end 5.000 og andre 1.791 personer, ca. 21%, får mellem 5.000 og 10.000 kr.

265 personer, ca. 3%, får mere end 100.000 kr., i alt 53.461.188 kr. eller 37% af den samlede bevilling, medens de 5.975 personer, ca. 70%, der får mindre end 10.000 kr., deler 25.111.033 kr. eller ca. 17% af bevillingen.

En væsentlig del af grundlaget for fordelingen er bibliotekernes årlige indberetning til Biblioteksstyrelsen af deres bestand af bøger og lydbøger. Indberetningerne omfatter i år 637.556 titler som bibliotekerne havde i 61.957.693 eksemplarer.

Jens Thorhauge
Direktør.
 

Læs mere her

tags: kunst, Folketinget, biblioteker, sprog, forfatter,

Dagens nyheder - Læs bla. om Ansatte i regioner får ny overenskomst

Ny bog følger GN Store Nord fra nedtur til forløsning
'Turnaround – kampen om GN Store Nord' er en bog om magtkampe og uenighed i den proces, der bragte en af Danmarks store virksomheder på ret køl.
Læs mere her

Ansatte i regioner får ny overenskomst
De 136.000 ansatte i landets regioner har fået en ny overenskomst, der blandt andet giver mere løn og uddannelse.
Læs mere her

fredag den 20. februar 2015

Machiavelli og ledelse

"Man bør bestandig have sig for øje, at der ikke findes noget, der er vanskeligere at tilrettelægge mere tvivlsom at gennemføre med held og farligere at virkeliggøre end indførelse af forandringer." Citat fra Machiavelli: Fyrsten

Som citatet illustrerer, ses forandringer ofte som en stor udfordring. Som leder vil du ofte optage en ledende rolle i sådanne forandringsprocesser, og områderne forandringsledelse, forandringskommunikation og empati fortjener derfor særlig opmærksomhed her.

Forståelse for hvordan forandring kan opfattes og hvilke reaktioner, der kan forventes at forekomme ved forandringer, kan have stor betydning for, hvordan forandringen vil skride frem.

Nye ledere efterspørger ofte viden og konkrete værktøjer til at håndtere forandringer. Derfor vil deltagere på Nyudnævnt Lederuddannelsen (NLU) arbejde intensivt med forskellige business cases og best practices, som vil hjælpe dem til at skabe succesfulde forandringer i virksomheden.


Nyudnævnt Lederuddannelsen, NLU, er en uddannelse baseret på e–læring, men kombineres efter hvert gennemført modul med kursusdage inkl. workshops, der strækker sig over en hel dag, samt en afsluttende eksamen alt sammen på handelshøjskoleniveau. Uddannelsen varer i alt tre måneder og bygger på de mest centrale områder inden for strategi, organisation & ledelse og belyser over tre moduler lederens rolle, ansvar og udfordringer.

Ønsker De at tilmelde Dem eller vide mere om uddannelsen kan De ringe på 4576 5858 eller gå ind på vores website: http://www.probana.com/nlu.asp

 

Læs mere her

tags: uddannelse, virksomhed, kommunikation, strategi, organisation, værktøj,

Dagens nyheder - Læs bla. om De er med til at udvikle Joint Strike Fighter

De er med til at udvikle Joint Strike Fighter
Emner Engineer the future http://karriere.jobfinder.dk/artikel/de-er-med-til-udvikle-joint-strike-fighter-2777 To danske studerende har fået foden indenfor hos legendariske Lockheed Martin i Texas. »Et ekstrem fagligt miljø, men ikke mere højtideligt, end der også diskuteres barbecuesauce,« fortæller de. Jobfinder
Læs mere her

torsdag den 19. februar 2015

Et nyt lederparadigme

I præcis denne tid står moderne management over for en af de største udfordringer siden industrialiseringen i midten af det sidste århundrede. Det store spørgsmål er, om vi er forberedte til den. Der er nemlig brug for en radikalt anderledes ledertype end hidtil – lederen går fra at være Diktator til Motivator.

Baggrunden er denne: fødselsårgangene fra 1983 til 1987 (begge år inklusive) er tilsammen lige så store som de store årgange i tresserne. Det vil sige, at fra og med NU og de næste 6 10 år frem vil der komme langt færre unge mennesker ud på arbejdsmarkedet, end vi hidtil har været vant til. Samtidigt vil vi opleve en afgang af arbejdsstyrken af selv samme årsag.

En større byggevirksomhed lavede for nylig en rundspørge blandt deres bygningsingeniører, og stillede spørgsmålet:" Vidste du i afgangsklasserne i folkeskolen, at du ville være bygningsingeniør " Svaret var, at nærmest ingen vidste dette. Årsagen til valget blev begrundet med, at der kunne man komme ind på studiet ..!

Efterfølgende spurgte byggevirksomheden blandt en række afgangsklasser i folkeskoler i vestsjælland samme spørgsmål, og heller ikke der var der fokus på denne uddannelse. Eksemplet går på måden at træffe valg på frem for selve valget.

Man må kunne forestille sig, at med de lavere fødselsårgange, der kommer ud til disse studier nu, vil der være langt større mulighed for at komme ind på de studier, der har den enkeltes interesse, frem for hvor der er plads.

Der er i dag ved at være mere status i at have et aktivt fritidsliv med plads til familie og børn end for blot få år siden. De fleste af dagens ledere er vokset op med hårdt arbejde, og hvor deres eget værdisæt har en nogen anden karaktér – nemlig at jobbet er nærmest lig din identitet

De virksomheder, der nu skal "lokke" unge mennesker til, har altså en anderledes udfordring.

Lønnen samt medarbejdergoderne har nået et niveau, hvor der skal andre ting til at tiltrække, fastholde og udvikle den enkelte, så virksomhederne har til opgave at kunne gøre sig attraktive over for den medarbejderkapital, der er tilgængelig på arbejdsmarkedet. Det skal bla. vise sig gennem en ledelsesform og et lederpotentiale, der har et oftest andet tilsnit, end vi ellers har været vant til.

Den "gamle" lederstil (og tro mig; den findes stadig ganske mange steder i dag) tager udgangspunkt i autoritærledelse, hvor lederen som oftest gennem sin hierarkiske slagkraft gennemfører sine tanker og ideer. Coaching er absolut et værktøj, der anvendes, blot i den retning vi betegner som dikterende coaching – hvilket i anden sammenhæng kan være fornuftig.

De sidste par års stagnation har gjort, at denne ledelsesform har været effektiv, da arbejdsmarkedet har været forholdsvis usikkert. Det nye opsving samt færre unge til rådighed vil ændre dette radikalt.

Den "nye" leder skal kunne afdække, hvilke motivationsfaktorer den enkelte medarbejder trickes af for at kunne målrette sin indsats mod denne. Et levende engagement i medarbejderen samt en forståelse af at behandle alle forskelligt vil have et særdeles vigtigt fokus.

Den gamle tese om at behandle andre, som man gerne selv vil behandles – hvilken jo er en særdeles smuk tanke – må af indlysende årsager ændres til, at man skal behandle andre, som de gerne vil behandles. Det at kunne håndtere medarbejdere individuelt vil være en afgørende faktor for at kunne tiltrække og motiverer de rette medarbejdere.

Såfremt virksomhederne ikke formår at udvikle sine eksisterende og kommende ledere til dette, vil det formentligt være langt sværere at klare sig i kampen om de knappe og yderst vigtige ressourcer.

Den helt store udfordring består i, at mange er af den faste overbevisning, at de allerede i dag bedriver dette, uagtet at mange rekrutteringsbureauer må erkende, at der er langt mellem den nye medarbejder og dennes mulige potentielle leders værdier og holdninger.

Flere store virksomheder er ved at få øjnene op for den nye udfordring og begynder så småt at overveje bla. assessment som et værktøj til at afdække, hvilket lederpotentiale de allerede har i dag. At lade chefer med de gamle værdibegreber lede mennesker med radikalt anderledes normer og værdier er dømt til at gå galt. Der er i langt højere grad brug for ledere frem for ledende medarbejdere.

Det er dog de absolut allerfærreste, der har fokus på de egenskaber og værktøjer, disse ledere så skal tilføres, og det vil have afgørende betydning for virksomhedernes fortsatte fremdrift at tilsikre, at den menneskelige kapital er den rette og i de rette mængder.

Tiden løber, og det næste "kuld" er på vej ud på arbejdsmarkedet

Er DIN virksomhed klar

Man kan næsten høre det for sig:
Diktatoren er død,– længe leve Motivatoren ..
 

Læs mere her

tags: uddannelse, virksomhed, folkeskole, Coaching, arbejdsmarked, motivation, værktøj, coach,

Dagens nyheder - Læs bla. om Forskerpark skabte 220 ingeniørjob sidste år

Forskerpark skabte 220 ingeniørjob sidste år
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/forskerpark-skabte-220-ingenioerjob-sidste-aar-2770 Antallet af medarbejdere i de 208 virksomheder i Scion DTU voksede med 14 procent i forhold til 2013. To ud af tre virksomheder oplevede vækst. Jobfinder
Læs mere her

onsdag den 18. februar 2015

Teambuilding gennem musikken for fuld udblæsning

Teambuilding behøver ikke nødvendigvis at foregå på dramatiske forhindringsbaner eller overlevelsesture med gladiatorkampe og bueskydning. Den nyeste trend indenfor teambuilding er, at finde samarbejdsånden gennem musikken.

Firmaet, Pagsberg & Schultz Musik har specialiseret sig i udviklings– og teambuildingskurser til virksomheder som ønsker at styrke medarbejdernes evne til at samarbejde. Værktøjerne der bruges er: musik og drama.

– Enhver virksomhed har brug for medarbejdere med forskellige fagspecifikke kompetencer. Men lige så vigtigt er det, at medarbejderne har sociale færdigheder og er i stand til at samarbejde," siger musikpædagog og cand. mag. Sille Kathrine Buur Schultz, som står for tilrettelæggelsen af undervisningen.

I undervisningen lægges der vægt på deltagernes evne til at samarbejde og derigennem nå et fælles mål. Fællesnævner for kurserne er, at de statusmæssige relationer, søges ophævede, så alle kursusdeltagere kan deltage i kurset på samme vilkår.

– Den spontane glæde og gnist man oplever når man arbejder med musik, er et godt udgangspunkt for samarbejde og teamwork, siger Sille Kathrine Buur Schultz om kurserne. – Samtidig stiller, det at arbejde med musik, nogle helt andre krav, end dem der stilles på arbejdspladsen. På kurset har alle samme forudsætninger og samme vilkår, hvilket betyder at der frit kan arbejdes på kryds og tværs af status– og stillingsbetegnelser.

I kurserne; Stomp, Stemmedannelse, Cubanske Rytmer og Impro & Teatersport, styrkes teamwork og samarbejde, spontanitet og kreativitet, evnen til at udtrykke sig og kommunikere, samt evnen til at aflæse såvel kropslige som verbale signaler. Dette sker igennem musiske aktiviteter indeholdende øvelser med bl.a. sang, sammenspil, bevægelse og drama.

– Vores teambuildingsdag med Pagsberg & Schultz Musik blev en fantastisk oplevelse, som udfordrings– og teambuildingmæssigt langt overgår hvad jeg tidligere har oplevet på teambuildingskurser.
Koncentrationen var i top mens vores yderst tålmodige og pædagogiske undervisere dirigerede os igennem det musikalske program. Vi lyttede, vi sang, vi grinede – og vi svedte. Men det var en stor oplevelse og vi kunne alle både høre og mærke harmonien og fællesskabet, da vi sidst på dagen sang sammen i et fælles kor fortæller Robert Littauer, Salgschef, Vision Team ApS, Charlottenlund.

Pagsberg & Schultz Musik kan desuden tilbyde efteruddannelseskurser i direktion, arrangement og musikledelse til musiklærere på gymnasiet, højskoler, seminarier mv.

– Alle kurser er heldagskurser som afvikles i æstetiske omgivelser, siger Sille Buur Schultz. – Vi sørger for at der sørges godt for kursusdeltagerne; så fuld forplejning er naturligvis en del af alle kurser.
 

Læs mere her

tags: uddannelse, Cuba, virksomhed, kreativ, efteruddannelse, undervisning, gymnasiet,

tirsdag den 17. februar 2015

Hvad er et Master program i forhandling

Som en af Nordens absolut førende management organisationer, går MarketWatch A/S skridtet videre, og etablerer nu det diplomcertificerede, Master Program i Forhandling.

Programmets indhold er baseret på det bedste fra de Executive MBA–programmer MarketWatch underviser i, som associerede professorer ved Baltic Management Institute i Vilnius, Kungliga Tekniska Högskolan og School of Economics i Stockholm, samt ved Financial Times Mastering Management program i London

Målgruppen for dette helt unikke og banebrydende program, er de lidt, tungere M/K´ere, i erhvervslivet. Personer, som i det daglige er konfronteret med beslutningsprocesser på højt niveau. Men målgruppen omfatter også den lidt, yngre, aldersgruppe. Den aldersgruppe i erhvervslivet, som netop skal deltage i – måske gennemføre og afslutte eller måske oven i købet stå i spidsen for forhandlingers forløb på det globale landkort, i morgen.

Første programafvikling indledes i oktober måned 2005, og fordeler sig over 5 internat sessioner af 2 dages varighed, med to ugers mellemrum. Deltagerantallet er begrænset til 12 på grund af intensiteten og det interaktive forløb.

MarketWatch organisationen har mere end 25 års erfaring fra det virkelige liv. Man skaber grundlag for troværdighed og gennemslagskraft, som store og mindre virksomheder stoler på og anvender i kommunikations– og forhandlingssituationer. Man kompetenceudvikler mellemledere, ledere, direktioner og bestyrelser. Man supporterer og rådgiver ved de store forhandlingsborde og i baggrunden. Og man forfatter de management bøger som andre nyder at nærlæse, for at lure dem kunsten af. Det er måske bl.a. derfor, at deres bøger oversættes til engelsk og kinesisk!
 

Læs mere her

tags: kunst, Stockholm, London, virksomhed, erhvervslivet, Financial Times, Management, kommunikation, organisation, forfatter,

Dagens nyheder - Læs bla. om Ingeniører fik en uges ekstra barsel og sikrede reallønnen

Ingeniører fik en uges ekstra barsel og sikrede reallønnen
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/realloennen-er-sikret-ingenioerer-i-kommunerne-2772 I morges faldt overenskomstforhandlingerne for ingeniører i kommunerne på plads. Resultatet ligger tæt op af den statslige aftale. Jobfinder
Læs mere her

mandag den 16. februar 2015

Årets første student sprunget ud

Årets første student blev en handelsstudent. Med et tilfredsstillende 8–tal i faget ’International økonomi’ sprang Kristine Amalie Frederikke Roost fra handelsgymnasiet i Kolding i går ud i sommerferien, mens alle andre gymnasiaster stadig sveder over bøgerne.

Handelsstudenterne er oppe i tre skriftlige og fire mundtlige fag. De resterende studenter både fra handelsgymnasiet, teknisk gymnasium og det almene gymnasium bliver færdige i de kommende uger.
Kristine Roost synes godt om tanken, at hun er landets første student i 2005.

"Men samtidig ærgrer det mig. For det lægger jo nok en dæmper på min studenterfest i aften, at mine klassekammerater, der alle har andre valgfag end mig, først bliver færdige i næste uge," sagde Kristine Roost efter huen var på hovedet.
 

Læs mere her

tags: økonomi, Kolding, gymnasiet, sommerferie,

Dagens nyheder - Læs bla. om Ugens job: Ingeniører søges til lands, til vands og i luften

Kampagne skal lokke unge til en flirt med ingeniørstudiet
Emner Engineer the future http://karriere.jobfinder.dk/artikel/kampagne-skal-lokke-unge-til-en-flirt-med-ingenioerstudiet-2762 Anden del af kampagnen om ingeniører, der forandrer verden, udkommer på både papir og tv-skærme, når der i de kommende uger er åbent hus på ingeniørstudierne. Jobfinder
Læs mere her

Ugens job: Ingeniører søges til lands, til vands og i luften
Emner Arbejdsmarked http://karriere.jobfinder.dk/artikel/ugens-job-ingenioerer-soeges-til-lands-til-vands-og-i-luften-2764 Ingeniørens jobportal, Jobfinder, slår igen rekord. Der er masser af stillinger at vælge imellem for ingeniører, hvad enten du brænder for helikoptere, hjulkøretøjer eller telekommunikation til søens folk. Jobfinder
Læs mere her

søndag den 15. februar 2015

Ny efteruddannelse på nettet

Undervisningsministeriet har lukket og slukket for den populære merkonomuddannelse. Afløseren hedder Akademiuddannelserne.

I mere end 25 år har merkonomuddannelsen været synonym med efteruddannelse for ansatte i danske virksomheder. Merkonomuddannelsen færdiggør sidste hold her til sommer. Afløseren Akademiuddannelserne har allerede været på banen et par år, men er endnu ikke helt så bredt kendt som sin forgænger.

Linjerne på Akademiuddannelserne er f.eks.: Informationsteknologi, Innovation og produktionsoptimering, International handel og markedsføring, International transport og logistik, Kommunikation og formidling, Ledelse samt Økonomi og Ressourcestyring.

Et generelt skift i livsstil over de sidste 10 år har betydet, at rigtig mange danskere er online, og derfor er netbaseret læring en relevant mulighed for mange. Læringen er uafhængig af tid og sted, og den er indrettet efter de studerendes tid og behov.

Netau er Danmarks eneste udbyder af Akademiuddannelserne som fjernundervisning. "Det er en fleksibel mulighed for mennesker, der ønsker at udbygge deres kompetencer og få papir på det, men ikke har muligheden pga. familie, lang transport til uddannelsessteder, adresse i udlandet, skiftende arbejdstider eller stor rejseaktivitet på jobbet," siger sekretariatschef Poul Erik Sørensen fra Netau.

Henrik Andersen tager en uddannelse hos Netau: "Jeg har en teknisk baggrund, men arbejder nu som afdelingsleder. Derfor har jeg behov for nye kompetencer, og akademiuddannelsen hjælper mig i det job, jeg besidder i dag, fordi jeg får et basisindblik i nogle nye områder. Netbaseret uddannelse er min mulighed for videreuddannelse, for i mit job er der mange aktiviteter, der kommer og går – ofte i sidste øjeblik. Derfor har jeg brug for den fleksibilitet og frihed, netbaseret læring giver. Jeg synes også, jeg møder en bredere skare på nettet end i det almindelige klasseværelse, det er mennesker, jeg ikke ellers ville møde."

Uddannelserne er meget fleksibelt opbygget, og man kan normalt gennemføre hele uddannelsen på deltid på tre år eller bruge fagmodulerne som enkeltstående efteruddannelseskurser.

Nye kurser starter 5. september, og du kan læse mere om de netbaserede akademiuddannelser på www.netau.dk

– Netbaseret Akademi Uddannelse, Netau, der er et samarbejde mellem omkring 20 erhvervsskoler, er Danmarks eneste udbyder af akademiuddannelser på nettet. I øjeblikket tager 600 studerende en fleksibel efteruddannelse hos Netau, som løbende udvider sit udbud af uddannelser.

 

Læs mere her

tags: markedsføring, Danmark, uddannelse, udland, virksomhed, fleksibilitet, teknologi, klasseværelse, efteruddannelse, undervisning, fjernundervisning, Undervisningsministeriet, studerende, arbejdstid, livsstil,

Dagens nyheder - Læs bla. om Her er ugens jobskift

Sjov til en fornuftig pris
Niels Feerup, 49 år, er tiltrådt som direktør i BonBon-Land. Det seneste år har han drevet selvstændig konsulentvirksomhed.Foto:
Læs mere her

Her er ugens jobskift
De har fået nyt job i dansk erhvervsliv. Foto: Sigrid Nygaard
Læs mere her

Viden i Værk - innovativt projekt for vidensiværksættere

Innovativt kursus for vidensiværksættere

Iværksætteri og innovationskultur er drivende kræfter for udvikling og vækst i samfundet. I Danmark ligger højtuddannede som gruppe inde med værdifuld viden og kompetencer, der er ideelle i forhold til at skabe innovative virksomheder tilpasset vidensamfundets betingelser og dynamik.

Viden i Værk er et innovativt projekt, der er specielt målrettet til højtuddannede ledige i Storkøbenhavn, som har lyst til og mod på at starte op som iværksættere inden for videnservice: rådgivning, kommunikation, kursus– og konsulentvirksomhed, etc.

Iværksætterkurset strækker sig fra 15. august 2005 til 20. januar 2006 og udgør et integreret forløb med elementer som undervisning, erhvervspraktik hos en anden iværksætter, coaching og mentorforløb. Det efterfølges af et deltids udslusningsforløb frem til 30. juni 2006. Kurset er designet til at understøtte en proces, som leder til faktisk etablering af selvstændig virksomhed, og vil blive struktureret med en virksomheds opstartsforløb som omdrejningspunkt.

Kurset gennemføres af Katalyst ApS i samarbejde med Center for Opfindelser og Kreativitet (Teknologisk Institut), Dansk Magisterforening og Københavns Amts Erhvervsservicecenter.

Der afholdes informationsmøder om kurset på følgende dage:

Torsdag 19. maj 2005 kl. 9.30–11.30
Tirsdag 31. maj 2005 kl. 9.30–11.30
Torsdag 16. juni 2005 kl. 9.30–11.30
Onsdag 29. juni 2005 kl. 9.30–11.30

Blågårds Medborgerhus, Blågårds Plads 3, lok. 301, 2200 København N

For tilmelding til informationsmødet samt yderligere information om kurset kan man kontakte projektkoordinator Maj Højring, Katalyst, tlf. 35 39 39 55.

For at blive optaget på Viden i Værk skal man være i 2. ledighedsperiode og have en forretningside, som man ønsker at realisere. Hvis man befinder sig i 1. ledighedsperiode, er der mulighed for at deltage i et særligt tilrettelagt forløb på 6 uger.

Der søges om optagelse ved at udfylde et ansøgningsskema, som bliver udleveret bl.a. til informationsmøderne. Udvælgelsen af deltagere vil ske i perioden efter informationsmøderne og omfatter interviews med en gruppe af udvalgte ansøgere. Ansøgerne vil løbende få besked om optagelsen.

Projektet er finansieret af den Europæiske Socialfond og kurset er gratis for deltagerne.

Læs mere om kurset og download brochure her: www.katalyst.dk/viv
Læs om sidste års Viden i Værk her: www.viv.socialfonden.net
 

Læs mere her

tags: Danmark, København, interview, selvstændig, virksomhed, 2006, mentor, Teknologisk Institut, kommunikation, undervisning, innovation, coach,

lørdag den 14. februar 2015

CBS-studerende får talentstipendie

Den tyske CBS-studerende Carolin Brückmann har modtaget det nordiske Jane M. Klausman Women in Business Scholarship på 1.000 dollars. Stipendiet får hun for at sætte sig store mål og realisere dem. Topkarakterer på studiet. Studenterjobs hos blandt andet Simon Kucher & Partners – Pricing Consultants, BNP Paribas og Catella Investment Management. Det er hvad 25-årige Carolin Brückmann ind til videre har præsteret i sit uddannelsesliv. Det har ført hende til en bachelorgrad i International Business ved Maastricht University i 2012, hvor hun var blandt de tre bedste procent, uddannelse i Shanghai og nu på CBS, hvor hun studerer Applied Economics and Finance.

De resultater koblet med hendes evne til at sætte sig store mål og realisere dem har indbragt hende den nordiske Jane M. Klausman Women in Business Scholarship. Stipendiet er på 1.000 dollars, og det blev stiftet af den internationale netværksorganisation, Zonta International, i 1998 for at opmuntre kvinder verden over til at gøre karriere i erhvervslivet.

- Jeg er utrolig glad for den opmuntring, der ligger i tildelingen af legatet. Min personlige plan er at komme til at arbejde i finanssektoren, som jeg finder dybt fascinerende, og her vil jeg gerne være med til at bryde nye veje, bl.a. ved at forøge andelen af kvinder, siger Carolin Brückmann i en pressemeddelelse fra Zonta International.

Første udenlandske vinder

Stipendiet gives til studerende på mindst andet år af deres videregående business-uddannelse, og det sætter fokus på nutidens studerende som fremtidens ledere. Der uddeles i alt 32 scholarships til unge kvinder verden over.

- Det er første gang, Zonta Danmark har en udenlandsk vinder af et Jane M. Klausman Scholarship, og det er en fornøjelse at se, at CBS kan tiltrække en så dygtig udenlandsk studerende som Carolin, udtaler formanden for Zonta Scholarship udvalget i Danmark, Dorte Olesen, i meddelelsen.

Carolin Brückmann er tysk men bor og studerer i København. I sin fritid har hun været aktiv i et kirkeligt samarbejde mellem Tyskland og Sydafrika, og hun har været frivillig rådgiver og feriearrangør for 6-13-årige børn.

Zonta International er et internationalt netværk, der har til formål at styrke kvinders status både på juridiske, politiske, økonomiske, uddannelses-, sundheds- og arbejdsmæssige områder. Zonta er en uafhængig NGO, der blandt andet samarbejder med FN om at udføre projekter for at forbedre kvinders sundhed og uddannelse.

Zonta International har cirka 30.000 medlemmer internationalt og omkring 600 medlemmer i Danmark fordelt på mere end 100 forskellige erhverv.

Læs mere her

tags: Danmark, Tyskland, København, FN, politi, Sydafrika, økonomi, uddannelse, dollar, 2012, 1998, finanssektor, erhvervslivet, Management, organisation, pressemeddelelse, bachelorgrad, studerende,

fredag den 13. februar 2015

Dagens nyheder - Læs bla. om Jobmarkedet for ingeniører nærmer sig kogepunktet

Kæmper du med ressource-puslespillet?
Emner Ledelse http://karriere.jobfinder.dk/artikel/kaemper-du-med-ressource-puslespillet-2724 Andet nummer af Ingeniørens e-magasin Management Insight sætter fokus på ressourceplanlægning. Læs blandt andet om COWI-topchef Lars-Peter Søbyes nyeste værktøj til ressourceoptimering. Jobfinder
Læs mere her

Tjek af jobopslag afslører: Arbejdsgiverne svigter nyuddannede ingeniører
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/tjek-af-jobopslag-afsloerer-arbejdsgiverne-svigter-nyuddannede-ingenioerer-2759 Ingeniørforeningen har gransket 200 jobannoncer og konstaterer, at næsten ni ud af ti frasorterer ingeniører uden erfaring. Jobfinder
Læs mere her

Nyuddannede ingeniører: Nu vil vi være finmekanikere
Emner Uddannelse http://karriere.jobfinder.dk/artikel/nyuddannede-ingenioerer-gaar-nu-efter-svendebrev-som-finmekaniker-2755 Et praktikophold gjorde udslaget for to diplomingeniører, som nu vil i lære som finmekanikere. Produktudvikling rykker for alvor, når man kan kombinere teori og praktisk forståelse, mener de. Jobfinder
Læs mere her

Langt flere end forventet har mistet retten til dagpenge
Selvom Beskæftigelsesministeriet allerede har opjusteret tallet for, hvor mange personer der mister retten til dagpenge, er langt flere end forventet røget ud af dagpengesystemet. Flere en 16.000 ledige mistede retten til dagpenge i 2014.
Læs mere her

Jobmarkedet for ingeniører nærmer sig kogepunktet
Emner Arbejdsmarked http://karriere.jobfinder.dk/artikel/jobmarkedet-ingenioerer-naermer-sig-kogepunktet-2756 Seks gange så mange jobopslag som før krisen, højeste antal ansatte hos rådgiverne nogensinde og dokumenteret mangel på ingeniører i en håndfuld regioner. Ingeniørmangel truer, frygter IDA. Jobfinder
Læs mere her

CEMS-studerende vil printe reservedele med Maersk

Et CEMS Business Project af CBS-studerende er blevet til en projektidé ved Maersk Tankers. Målet er, at skibe fremover skal kunne printe reservedele. Når en motor på et tankskib går i stå, og der mangler en reservedel, er det omkostningstungt for rederiet. Hvis der ikke er en reservedel ombord, må skibet vente på, at en ny reservedel bliver fragtet til skibet.

Det er både dyrt at fragte reservedelen, og omkostningerne ved at have et tankskib, der ikke bevæger sig, er også anselige. Bare fragten af en reservedel kan koste op til 5.000 dollars, sagde Markus Kuhn, Purchasing Manager ved Maersk Group Procurement Marine, til Maersk Post fra juli 2014.

Derfor har et hold studerende på CEMS Master's in International Management foreslået en løsning på problemet; 3D-printere.

Print ombord
I samarbejde med Maersk Tankers startede de studerende et forsøgsprojekt ved Maersk Tankers, der stadig er i gang. Ideen er at undersøge mulighederne for at tankskibe selv kan printe reservedele ved hjælp af en 3D-printer ombord på skibet. Eftersom det er en ny teknologi er der udfordringer, der skal løses, før ideen kan blive til virkelighed.

Stor læringseffekt
Peter Ørberg Jensen er studieleder for CEMS på CBS. Han mener, at projektet er et glimrende eksempel på det CEMS Business Project, som er en obligatorisk del af en CEMS Master's i International Management.

- Tanken er, at de studerende skal forestille sig, at de er en konsulentgruppe, der får en opgave og skal foreslå en løsning på reelle forretningsproblemstillinger. Eftersom projektet ligger sent i de studerendes uddannelse er det en kærkommen chance for dem at prøve sig af i praksis, siger Peter Ørberg Jensen.

I Danmark er virksomheder som A.P. Møller-Mærsk, Coloplast, Novo Nordisk og Arla Foods blandt partnervirksomhederne.
- Vi er glade for at have projekterne sammen med virksomhederne. Vi får rigtig god respons fra virksomhederne, og det har en stor læringseffekt for de studerende. Det er udfordrende, men det er meget givtigt for dem, siger Peter Ørberg Jensen.

Der er omkring 64 CEMS-studerende på en årgang på CBS og omkring 15 Business Projects med hold på fire/fem studerende med meget forskellige baggrunde.
CEMS er et uddannelsessamarbejde mellem 29 universiteter og handelshøjskoler verden over, der har til formål at uddanne morgendagens forretningsledere.

Læs mere her

tags: Danmark, uddannelse, EM, Arla, Møller-Mærsk, dollar, A.P. Møller-Mærsk, virksomhed, Novo Nordisk, omkostninger, teknologi, Mærsk, Coloplast, Management, forsøgsprojekt, studerende, Arla Foods, 2014,

torsdag den 12. februar 2015

Dagens nyheder - Læs bla. om Studerende på populær robot-uddannelse: »Jeg vil have hænderne i virkeligheden«

Studerende på populær robot-uddannelse: »Jeg vil have hænderne i virkeligheden«
Emner Engineer the future http://karriere.jobfinder.dk/artikel/robot-studerende-jeg-vil-have-haenderne-i-virkeligheden-2748 Uddannelsen til civilingeniør i robotteknologi er blevet så eftertragtet, at Syddansk Universitet har været nødt til begrænse optaget i år. Jobfinder
Læs mere her

Røgfrit miljø for alle!

I Danmark er der mere end 900.000 rygere, og dagligt på arbejdspladser, institutioner og andre offentlige steder bliver vi alle bevidst eller ubevidst eksponeret for tobaksrøg. "Det er alles ret at have mulighed for selv at vælge, om man vil udsættes for tobaksrøg eller ej", udtaler Michael Bo Jensen fra Smoke Free Systems i Birkerød.

Desværre er tobaksrøg i alle sine former meget skadelig og på sigt dødelig.

Hvert år dør mere end 12.000 danskere af tobaksrelaterede sygdomme, og næsten 70.000 bliver behandlet for KOL (Kronisk Obstruktiv Lungesygdom) primært forårsaget af rygning.

Vi har længe vidst, at rygere lever 7–10 år kortere end ikke–rygere, men at ikke–rygerne også bliver syge og dør af direkte følgesygdomme forårsaget af passiv rygning er chokerende nyt for mange.

Passiv rygning øger risikoen for alvorlige sygdomme i luftvejene, forværrer astma, astmatisk og kronisk bronkitis og kan give astmaanfald.

"Ikke–rygerne skal lære at sige fra", tilføjer Michael Bo Jensen. Det bør være en menneskeret at kunne ånde frit, især på arbejdspladserne. Arbejdsgiverne må gøres ansvarlige og sørge for, at ingen medarbejdere udsættes for passiv rygning. Vi ved, at der arbejdes på totalt rygeforbud mange steder, men i praksis vil der gå mange år, før det bliver praktiseret. Vi har gennem flere år markedsført en løsning, der gør, at både rygere og ikke–rygere kan trives sammen, uden røg og lugtgener.
Løsningen går i alt sin enkelthed ud på, at rygeren anvender en såkaldt Rygekabine®, som derved løser problemet med passiv rygning, hvilket forbedrer miljøet og samtidig styrker sammenholdet rygere og ikke–rygere imellem, da medarbejderne ikke bliver delt op, og potentielle konflikter undgås.

Hver dag beskytter Smoke Free Systems over 500.000 mennesker mod passiv rygning, og vores kunder er firmaer, som har indset problemet og ønsker en 100%–løsning, som fjerner røgen, men ikke rygeren.
Vores Rygekabine® opfanger røgen ved kilden, uden at lugtgener eller skadelige partikler og gasser spredes rundt i lokalet. Så selv når folk ryger i et kontormiljø, er der ingen tobakslugt, som sætter sig i tøj og hår.

"Al passiv rygning undgås, da vores løsning opfanger 99,9995% af alle skadelige partikler og gasser, og derved bliver miljøet mindst lige så godt, som hvis der ingen røg var", fortæller Michael Bo Jensen, og han ved, hvad han taler om, for i Europa er der allerede opstillet adskillige tusinde Smoke Free Systems–stationer med stor succes.

Michael fortsætter: "Vi eliminerer også alt spild som aske og cigaretskod i vores lukkede askehåndteringssystem, og derved fjerner vi lugten helt, både før og efter rygning, samt nedsætter brandfaren".

En af de andre positive ting, vi også har oplevet med vores Rygekabine®, er, at den på sigt reducerer behovet for rygning.

Desuden er vor Rygekabine® også sundere for rygeren, der måske er vant til rygerum eller tilsvarende. For i rygerum eksponeres rygeren jo også for kollegaens røg, altså kan en ryger også udsættes for passiv rygning.

Endvidere kan vi se med de erfaringer, vi har fra Sverige, at rygerum ikke fungerer i praksis. Man kan ikke undgå, at der vil sive røg og tobaksspecifikke gasser ud af rygerummet, som dermed forurener resten af bygningen, selvom man har åbnet et vindue eller udstyret rummet med ventilation.

"Vi mener, at det er et meget vigtigt budskab, at passiv rygning skal fjernes fra arbejdspladserne, og at vi har redskaberne til at hjælpe med det", slutter Michael Bo Jensen.
 

Læs mere her

tags: Danmark, Sverige, Europa, OL, passiv rygning, tobak, følgesygdom, miljø, astma, sygdom,

onsdag den 11. februar 2015

Dagens nyheder - Læs bla. om Strategiskifte hos Kemp & Lauritzen skaber 500 nye ingeniørjob

Er arbejdsglæde at hade storrum og hylde fordybelse i egen silo

Læs mere her

Højeste antal ansatte hos rådgiverne nogensinde
Emner Arbejdsmarked http://karriere.jobfinder.dk/artikel/hoejeste-antal-ansatte-hos-raadgiverne-nogensinde-2750 Selv ikke op til krisen var der så mange medarbejdere hos de rådgivende ingeniørfirmaer som i dag, viser arbejdsgiverforeningen FRI's medarbejderstatistik. Jobfinder
Læs mere her

Sådan brillerer du til jobsamtalen
Vi har tidligere skrevet om, hvordan du laver det bedste CV, og hvordan du skal skrive din ansøgning. Nu er turen kommet til jobsamtalen. Her guider en række HR-chefer i landets mest populære virksomheder til, hvordan du kan tale dig til et forspring.Foto: Camilla Rønde
Læs mere her

Strategiskifte hos Kemp & Lauritzen skaber 500 nye ingeniørjob
Emner Rekruttering http://karriere.jobfinder.dk/artikel/strategiskifte-hos-kemp-lauritzen-skaber-nye-ingenioerstillinger-2738 Teknikgiganten Kemp & Lauritzen lancerer nu et strategiskifte. I stedet for god faglighed inden for enkeltfag vil de i stedet tilbyde brede, innovative løsninger, og med den ændring er der forventning om 500 nye job i de kommende tre år. Jobfinder
Læs mere her

Strukturreformen skaber usikkerhed

Det kommunale landkort skal laves om, kommuner skal fusioneres, afdelinger skal nedlægges, medarbejdere skal omrokeres og ansvarsområder skal reformuleres.

Dette er blot et udpluk af de forandringer, der følger i kølvandet på strukturreformen. Strukturreformen er generelt kendetegnet ved en stor grad af usikkerhed dog ligger en ting helt fast strukturreformen skaber usikkerhed blandt alle medarbejdere også nøglemedarbejdere, der slet ikke er i farezonen for at miste deres job.

Dette er en stor udfordring, der skal håndteres og forebygges ellers risikerer kommunerne at miste vigtige medarbejdere, hvis svar på usikkerheden er at søge nyt job.

Skal kommunerne undgå, at medarbejdere på denne måde søger væk, er det afgørende at lederne besidder de rette kompetencer indenfor psykologi, ledelse og mellemmenneskelighed.

På Proces Konsulentuddannelsen klædes deltagerne på til at håndtere denne udfordring. Samtidig giver undervisningen en solid teoretisk og praktisk indføring og træning i systemisk tænkning og metode i relation til internt og eksternt proceskonsulentarbejde med organisatoriske problemstillinger, herunder konsultation, supervision, coaching, personale– og organisationsudvikling. Læs mere på http://www.probana.com/puk.asp

Proces Konsulentuddannelsen kører både som åbent hold og som internt forløb. Næste åbne hold starter i August 2005, hvis de ønsker at tilmelde Dem dette kursus eller ønsker at høre mere om, hvordan uddannelsen kan skræddersyes til din kommune er De velkommen til at kontakte Aktiv Kurser / Probana Management på probana@probana.com eller ringe på 4576 5858.

 

Læs mere her

tags: uddannelse, Probana, Management, psykologi, organisation, Konsulentuddannelsen, undervisning, coach,

tirsdag den 10. februar 2015

Dagens nyheder - Læs bla. om Uddannet til arbejdsløshed: Ledigheden stiger fortsat

Automatisering: »Alternativet var at flytte produktionen til Slovakiet«
Emner Engineer the future http://karriere.jobfinder.dk/artikel/alternativet-var-flytte-produktionen-til-slovakiet-2732 Elektronikvirksomheden Linak er i gang med at automatisere af sin produktion for at bevare danske arbejdspladser. I 2015 kommer to nye produktionslinjer til fabrikken på Als. Jobfinder
Læs mere her

Uddannet til arbejdsløshed: Ledigheden stiger fortsat
De nyeste tal for dimittendledigheden viser en stigning på 12,3 procent i forhold til sidste år.Foto: Thomas Lekfeldt
Læs mere her

Levende Jobbank jobansøgning på film

– "Sælg dig selv på jobmarkedet med en personlig reklamefilm – det virker"
Sådan lyder et nyt tilbud til de jobsøgende fra NB Group i Århus.

Virksomheden har netop afsluttet et pilotprojekt kaldet "Levende Jobbank", hvor 47 ledige har fået produceret en personlig "reklamefilm" af det professionelle tv–produktionsselskab NB TV.
Filmene, på 1–3 minutters varighed, er blevet udsendt til udvalgte arbejdsgivere som links til net–streamede film, sammen med ansøgernes CV. Og den nye form for præsentation har vist sig, at være en succes, både hos jobsøgerne og arbejdsgiverne:

– "Denne her måde at få præsenteret jobansøgeren på, gør det nemmere for os, at udvælge de 4–5 ansøgere vi gerne vil se til en uddybende samtale", siger direktør Claus S. Poulsen fra Elcon Gruppen A/S, med 260 ansatte. "Jeg mener også, at det giver os mulighed for, at ramme mere præcist, ved at udvælge på grundlag af en levende præsentation".

Deltagerne i forsøgsprojektet tilhørte alle kategorien af jobsøgere, med en ekstra hindring at slås med på vejen mod den eftertragtede jobsamtale. Unge flygtninge/indvandrere med "udanske" navne, flex–jobbere med nedsatte arbejdsevner, langtidsledige og seniorer på 50–60 år.

På trods af de hårde odds opnåede hele 60 % af de aktive deltagere i projekt Levende Jobbank, at blive kaldt til jobsamtale, og her af fik 47,5 % efterfølgende ansættelse.

– "Levende Jobbank har vist sig, som et effektivt redskab til at nedbryde barrierer i de tilfælde, hvor jobsøgeren er oppe mod fordomme pga. etnisk baggrund, alder eller nedsat arbejdsevne. Men det er endnu mere effektivt for almindelige jobsøgere, som udstråler, at de er motiverede og klar til arbejdsmarkedet", understreger projektleder Tina L. Kristiansen fra NB Group .

Også på Christiansborg, har idéen med den Levende Jobbank fået positiv opmærksomhed. Således har beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen vist sin interesse for projektet i Århus:

"Jeg synes, at idéen med den Levende Jobbank er rigtig god. Det er et spændende nyt redskab, som jeg tror kan bane en vej frem på arbejdsmarkedet for mange grupper af jobsøgende", siger Claus Hjort Frederiksen.

Ministeren vil derfor tale ved et pressemøde om Levende Jobbank mandag formiddag i NB Groups tv–studie i Århus. Ved samme lejlighed vil NB Group også præsentere sine planer for et nyt mobilt filmhold, som skal kunne filme jobansøgere til Levende Jobbank over alt i Danmark..

Pressemøde: Mandag d. 18.april 2005, kl. 11.00–13.00 i tv–studiet hos NB Group,
Runetoften 20, 8210 Århus V. For tilmelding af presse samt evt. spørgsmål, kontakt venligst
projektleder Tina L. Kristiansen, NB Group, tlf. 87 45 95 00, mobil: 22 42 68 95

Projekt "Levende Jobbank" er støttet af Koordinationsudvalget i Århus kommune.
 

Læs mere her

tags: Danmark, direktør, Århus, Film, indvandrere, jobansøger, Christiansborg, jobmarked, jobsøgende, pilotprojekt, Levende Jobbank, arbejdsgiver, forsøgsprojekt, jobsøger, jobsamtale, arbejdsevne, langtidsledige, seniorer, ansættelse, arbejdsmarked, projektleder, beskæftigelsesminister, beskæftigelse,

mandag den 9. februar 2015

Dagens nyheder - Læs bla. om Metroarbejdere kræver 47 millioner kroner i sag om underbetaling

Tilfreds forhandler: Vi sikrede reallønnen for statens 6.500 ingeniører
Emner Arbejdsmarked http://karriere.jobfinder.dk/artikel/drypvise-stigninger-frem-mod-2017-sikrer-realloennen-2737 Statsansatte ingeniører kan se frem til lønstigning på 4,4 pct. de næste tre år. IDAs forhandler er generelt tilfreds, men ærgrer sig over, at de nyuddannede ikke blev tilgodeset. Jobfinder
Læs mere her

Metroarbejdere kræver 47 millioner kroner i sag om underbetaling
38 nuværende og tidligere medarbejdere ved en underleverandør til metrobyggeriet rejser millionkrav mod italiensk underleverandør.Foto: Asger Ladefoged
Læs mere her

Danmarks mest spændende Arbejdsmiljøuddannelse

Aktiv kurser kan med stor glæde præsentere Dem for det nyeste udspil indenfor Arbejdsmiljø Arbejdsmiljøkonsulent uddannelsen. Hermed tilbydes virksomhederne en tidssvarende arbejdsmiljøuddannelse, der i særklasse prioriterer stress og psykisk arbejdsmiljø.

Stress er vor tids allerstørste arbejdsmæssige problem. En sygdom, der sidste år blev den væsentligste årsag til sygefravær, dårlig trivsel og konflikter både i den private og offentlige sektor. Stress kan ramme alle; direktører, ledere og medarbejdere ingen af disse grupper er usårlige. Og ofte er det de mest pligtopfyldende der bliver syge.

Aktiv Kurser har i samarbejde med psykologer og virksomhedsledere undersøgt de udfordringer inden for arbejdsmiljøet som virksomhederne dagligt konfronteres med og sammenholdt resultaterne med kravene til den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse. Konklusionen er, at virksomheder, som for alvor ønsker ikke bare at håndtere stress, men også forebygge stress er nødt til at gøre en større indsats.

På baggrund af ovenstående tilbyder Aktiv Kurser din virksomhed en skræddersyet arbejdsmiljøuddannelse, hvor vi kombinerer den lovpligtige 37 timers arbejdsmiljøuddannelse med vores meget efterspurgte Stress Management Konsulent uddannelse (SMK).

Efter endt uddannelse vil deltagerne modtage såvel et personligt Stress Management Konsulent uddannelsesbevis som et personligt arbejdsmiljøuddannelsesbevis udstedt af Arbejdstilsynet. Deltagerne modtager dermed et ekstra uddannelsesbevis, hvilket medvirker til øget motivation og engagement i arbejdsmiljøuddannelsen.

Første åbne hold har første kursusdag den 3. maj, og du kan ved tilmelding inden fredag den 22. april deltage til en special pris. Normalprisen er kr. 14.800,– ex. moms, og inkluderer kursusdage med forelæsninger og forplejning, undervisning via e–læring, eksamen og dybdegående undervisningsmateriale. Ved tilmelding senest fredag den 22. april kan De opnå en rabat på kr. 5.000. Deres specielle pris er derfor kr. 9.800,– ex. moms.

De kan tilmelde Dem ved at skrive til probana@probana.com og henvise til nærværende artikel. De kan læse mere om uddannelsen på http://www.probana.com/smk_lau.asp
 

Læs mere her

tags: direktør, uddannelse, virksomhed, stress, Arbejdstilsynet, moms, arbejdsmiljø, Management, undervisning, motivation, undervisningsmateriale, offentlige sektor, miljø, sygdom,

søndag den 8. februar 2015

Dagens nyheder - Læs bla. om Her er ugens jobskift

Her er ugens jobskift
De har fået nyt job i dansk erhvervsliv. Foto: Axel Schütt
Læs mere her

Personalejura i april

Probana Management samarbejder med erfarne kræfter på det personalejuridiske område – Advokatfirmaet Norrbom & Vinding – og dette har resulteret i en spændende uddannelse omhandlende personalejura, PJU.

Personalejura er et spændende udviklingsforløb for ledere, personaleansvarlige, HR–medarbejdere og praktikere, der ønsker at være på forkant med lovgivningen og udviklingen på arbejdsmarkedet. Undervisningen giver deltageren en grundig gennemgang af og tilgang til de forskellige aftalesystemer, overenskomster, love og retspraksis. Desuden vil deltageren få indblik i de personalejuridiske aspekter som spænder fra arbejdsmarkedets parter til funktionærloven og ansættelsesretslige dilemmaer.

Uddannelsen er et 3. måneders forløb baseret på en kombination af e–læring og kursusdage, samt udarbejdelse af cases og personlig feedback på disse. Kombinationen af e–læring og kursusdage sikrer, at du kan planlægge dit arbejde med uddannelsen, når det passer dig.

Uddannelsen er inddelt i 3 emner med en kursusdag for hvert emne pensum svarer til cirka 80 sider og 15 timers arbejde for hvert emne eksklusiv caseaflevering og kursusdag. Kursusdagene foregår på Radisson SAS Royal Hotel ved Københavns Hovedbanegård. Læs mere om uddannelsen på www.probana.com

Advokater fra Advokatfirmaet Norrbom & Vinding underviser på alle PJU´s moduler og kombinerer undervisningen med praktiske eksempler, viden om bekendtgørelser og de nyeste personalejuridiske tiltag. Desuden vil Norrbom & Vinding forestå evalueringerne af deltagernes indsendte cases.

Det næste hold har første kursusdag den 28. april 2005, og de sidste ledige pladser tilbydes til en special pris. Normalprisen er kr. 14.800,– ex. moms, og inkluderer kursusdage med forelæsninger og forplejning, undervisning via e–læring, eksamen og dybdegående undervisningsmateriale. Ved tilmelding senest fredag den 15. april kan De opnå en rabat på kr. 5.000. Deres Specielle pris er derfor kr. 9.800,– ex. moms.

 

Læs mere her

tags: København, uddannelse, Advokat, lovgivning, overenskomster, SAS, moms, Personalejura, Probana, Management, undervisning, ansættelse, arbejdsmarked, undervisningsmateriale,

lørdag den 7. februar 2015

Ny Master i HR Strategi

En ny HR–Masteruddannelse starter pr. 1. august 2005.

I samarbejde med en række af landets absolut stærkeste og mest erfarne lærerkræfter inden for personaleledelsesområdet, bla. den tidligere Vice President for HR i Novo Nordisk, Peter Møller og tidligere personaledirektør i Novozymes, Jesper Allentoft, præsenterer Aktiv Kurser / Probana en helt ny, spændende HR Masteruddannelse, der henvender til erfarne ledere og HR praktikere .

HR Master uddannelsen indeholder den nyeste viden og værktøjer inden for Human Resource Management og sætter fokus på det værdiskabende og resultatorienterede HR arbejde. Uddannelsesforløbet beskæftiger sig også med de forretningsorienterede og strategiske sider af Human Resource Management, herunder overordnet ledelse af personalefunktionen, udarbejdelse af virksomhedens HR strategier, avanceret organisations– og medarbejderudvikling, indarbejdelse af HR strategien i virksomhedens samlede forretningsstrategier mv.

Uddannelsen vil kvalificere deltageren til følgende:

at udarbejde forretningsorienterede HR Strategier,
at udvikle og etablere en værdiskabende HR funktion,
at dokumentere HRM–resultater på bundlinien,
at gennemføre store organisatoriske forandringer og
at effektivisere HR funktionens organisering og arbejdsgange

HR Master–uddannelsen er baseret på e–learning, men kombineres med kursusdage efter hvert gennemført modul samt en afsluttende eksamen. Uddannelsen bygger på de centrale områder og læring inden for HR strategi, moderne filosofi og ledelse på MBA–niveau og giver en unik chance for at deltage i et netværk af HR eksperter. Det er uddannelsens sigte at udvide personalelederens indsigt og handlerum, så denne kan tage ansvar for komplekse udviklingsprocesser i forbindelse med virksomhedens strategiske satsninger.

Allerede nu har en række af landets kendte personalechefer valgt at tilmelde sig, bla. fra virksomheder som Mærsk Olie & Gas, Disa, Carnegie, mfl..
 

Læs mere her

tags: direktør, uddannelse, Olie, virksomhed, Novo Nordisk, Mærsk, personaleledelse, Human Resource Management, Probana, Management, medarbejderudvikling, HR strategi, strategi, organisation, forretningsstrategier, Novozymes, værktøj,

fredag den 6. februar 2015

Dagens nyheder - Læs bla. om Fyringer i Mærsk kan koste ingeniørjob

Kampvalg gav plads til to IDA-politikere i Trygs repræsentantskab
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/kampvalg-gav-plads-til-ida-politikere-i-trygs-repraesentantskab-2733 De to IDA-politikere repræsenterer hvert sit synspunkt i en konflikt om anvendelsen af Tryghedsgruppens formue, som har stået på i en årrække. Jobfinder
Læs mere her

Forsker: Det nytter ikke bare at anskaffe sig en robot
Emner Engineer the future http://karriere.jobfinder.dk/artikel/forsker-det-nytter-ikke-bare-anskaffe-sig-en-robot-2721 Skal Danmark fortsat være et produktionsland, skal små og mellemstore virksomheder ansætte langt flere ingeniører, påpeger professor Jan Stentoft, der foreslår statsstøtte til såkaldte 'produktionsagenter'. Jobfinder
Læs mere her

Fyringer i Mærsk kan koste ingeniørjob
Emner Arbejdsmarked http://karriere.jobfinder.dk/artikel/fyringer-i-maersk-kan-koste-ingenioerjob-2723 Maersk Drilling og Maersk Supply Service nedlægger i alt 120 stillinger, heraf mellem 60 og 70 som direkte fyringer. Jobfinder
Læs mere her

Drømmestart

Foreningen For Studiet af Drømme (FFSD) – en udløber af Copenhagen Dreams konferencen i juni sidste år – er en realitet.

Foreningen For Studiet af Drømme (FFSD) er en nyetableret forening, der arbejder for at skabe større viden om drømme i Danmark, både i professionelle og i bredere offentlige sammenhænge. FFSD er opstået i kølvandet på Copenhagen Dreams konferencen, der blev afholdt under Københavns officielle drømmeuge i juni sidste år.

Blandt foreningens initiativtagerne er Jette Cabo, antropolog med speciale i drømme og børnekultur og nyvalgt forkvinde for FFSD, Olaf Gerlach Hansen, leder af Center for Kultursamarbejde med Udviklingslandene og vært for Copenhagen Dreams, praktiserende læge Jens Tørning, som gennem mange år har arbejdet med drømme som et element i sin lægepraksis samt Heidi Frier, psykoterapeut og næstforkvinde i FFSD.

Alle er velkomne
"At udbrede kendskabet til drømme kræver, at vi ser på dem fra alle sider, så mange forskellige mennesker og faggrupper kan hente viden og inspiration.

Derfor har været vigtigt for os at lave en bred, tværfaglig forening, hvor bl.a. søvnforskere, pædagoger, læger, sprogpsykologer, kunstnere, terapeuter, it–specialister og andre med interesse for drømme arbejder sammmen," siger Jette Cabo, forkvinde for FFSD.

Den nye forening, FFSD ønsker at skabe grobund interesse og forskning i drømme ved bl.a. at lave åbne aftenarrangementer samt på længere sigt en drømmehøjskole, hvor interesserede kan beskæftige sig med alle mulige aspekter af drømme gennem en uges højskoleophold.

I første omgang holder FFSD Store Drømmedag den 9. april, hvor alle med interesse for at arbejde med drømme er velkomne. Dagen skal bruges til gensidig inspiration og til at nedsætte forskellige arbejdsgrupper.

Drømmene er vores egne
Jette Cabo ser drømme som fortællinger kreative bearbejdninger af de oplevelser, vi har i det vågne liv.

"Børn fortæller trygt om deres drømme og forholder sig direkte til dem, fordi de endu ikke er blevet forledt til at tro, at drømme er farlige eller utilgængelige. Mange voksne derimod er nervøse for, at deres drømme afslører forfærdelige ting om dem.

Men der er ikke nogen autoritet, der ejer ’nøglen’ til vores drømme. Netop når det gælder drømme, er vi vores egen autoritet," siger Jette Cabo, der er i gang med at skrive en bog om, hvordan konflikter og klikedannelser bliver afspejlet i drømmene hos en gruppe 10–årige piger.

Danmark på landkortet
Olaf Gerlach Hansen var vært ved Copenhagen Dreams og medlem af bestyrelsen i IASD (International Association for the Study of Dreams).

"I kraft af IASD har der eksisteret et tværfagligt, internationalt drømmeforum i mange år. Det er dejligt, at der nu også er et dansk forum, så vi kan fortsætte det arbejde, der blev påbegyndt i forbindelse med Copenhagen Dream konferencen," siger Olaf Gerlach Hansen.

Også drømmeforskningens ’Grand Old Man’, Ole Vedfelt hilser FFSD varmt velkomment.

"Der er glædeligt, at der med FFSD er kommet en forening, der tager drømme alvorligt, og som arbejder tværfagligt. Hermed viser foreningen, at ingen enkeltvidenskab eller terapeutisk retning kan tage patent, men at det er vigtigt at beskæftige sig bredt og åbent med drømme", siger Ole Vedfelt, som bl.a. er forfatter til "Drømmenes dimensioner", der er en international bestseller og et anerkendt standardværk.

H.C.Andersen og Keith Richards
De færreste kan se nogen lighed mellem H.C. Andersen og Keith Richards fra Rolling Stones.

Men hvis man kigger på dem i et drømmeperspektiv, vil man opdage, at begge parter har skrevet berømte værker, inspireret af deres drømme.

H.C. Andersen havde mange drømme med elementer, han senere brugte i sine eventyr, bl.a. tre store hunde. Og Keith Richards vågnede en tidlig morgen, greb en guitar, tændte sin båndoptager og skrev "Satisfaction" ud fra en melodi, han havde oplevet i en drøm!

Også i den nye forening vil man betone sammenhængen mellem drømme og kreativitet, for det kreative er ikke forbeholdt kunstnere og genier. Alle mennesker kan lære at udnytte drømmenes kreative ressourcer i deres liv

Og der er nok at tage fat på, hvis man har lyst til at beskæftige sig med sine drømme. Et menneske, som bliver 70 år, har brugt seks år af sit liv på at drømme!

Yderligere information
Forkvinde Jette Cabo, tlf: 3322 7372 / mail: jette.fabiola@c.dk

FFSD Foreningen for Studiet af Drømme arbejder for at fremme studiet af drømme i Danmark gennem arrangementer og udveksling på nationalt og internationalt plan. Foreningen er en udløber af den internationale forening IASD (International Association for the Study of Dreams www.asdreams.org).

Foreningens formål er:
· at styrke viden om, interesse for og forståelsen af drømme, både i professionelle og i bredere offentlige sammenhænge
· at opmuntre til studier og forskning i drømmes natur, funktion og betydning
· at fremme anvendelsen af studiet af og arbejdet med drømme
· at skabe et forum for den tværfaglige udveksling af ideer og information om drømme
· at styrke internationalt samarbejde omkring studier af drømme
 

Læs mere her

tags: Danmark, København, kunst, kreativ, videnskab, sprog, Rolling Stones, forfatter,

torsdag den 5. februar 2015

Dagens nyheder - Læs bla. om Nyvalgt græsk statsminister er ingeniør – og et særsyn

Nyvalgt græsk statsminister er ingeniør – og et særsyn
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/nyvalgt-graesk-statsminister-er-ingenioer-og-et-saersyn-2720 Blandt de 77 statsministre og præsidenter i Europa er kun ni ingeniører eller naturvidenskabsmænd – heraf de syv i Østeuropa. Ingeniøruddannelsen burde egentlig være en god uddannelse for politikere, mener norsk professor. Jobfinder
Læs mere her

HR Master

Det er en stor udfordring at skabe en slagkraftig HR funktion, der kan skabe dokumenteret værdi for virksomheden. Derfor har Probana Management i samarbejde med tidligere Personaledirektør i Novo Nordisk, Peter Møller og tidligere Personaleudviklingsdirektør i Novozymes, Jesper Allentoft, udviklet en spændende 3 modulers uddannelse – HR Masteruddannelsen.

HR Master uddannelsen vil indeholde den nyeste viden og værktøjer inden for Human Ressource Mangement, og bidrage med at sætte fokus på det værdiskabende og resultatorienterede HR arbejde. Uddannelsesforløbet beskæftiger sig således med de forretningsorienterede og strategiske sider af Human Resource Management, herunder overordnet ledelse af personalefunktionen, udarbejdelse af virksomhedens HR strategier, avanceret organisations– og medarbejderudvikling, indarbejdelse af HR strategien i virksomhedens samlede forretningsstrategier mv.

Den personlige sparring vægtes igennem hele forløbet, og Peter Møller og Jesper Allentoft vil således være både undervisere og sparringspartnere. Uddannelsen vil i høj grad bære præg af kontinuitet og deltageren vil behandle den samme case igennem hele forløbet. Casearbejdet vil enten tage udgangspunkt i problemstillinger i egen virksomhed eller en fiktiv virksomhed og vil resultere i at deltageren udarbejder en HR Strategi, der er fuldt integreret i virksomhedens samlede forretningsstrategi.

Uddannelsen vil kvalificere deltageren til følgende:

– at udarbejde forretningsorienterede HR Strategier,
– at udvikle og etablere en værdiskabende HR funktion
– at dokumentere HRM–resultater på bundlinien,
– at gennemføre store organisatoriske forandringer og at effektivisere HR funktionens organisering og arbejdsgange.

HR Master uddannelsen har opstart den 1. august 2005. Deltagerprisen er kr. 16.850,– ex. moms, og inkluderer kursusdage med forelæsninger og forplejning, personlig sparring, undervisning via e–læring, eksamen og dybdegående undervisningsmateriale.
Du kan læse mere om uddannelsen på http://www.probana.com/hrkmaster.asp
 

Læs mere her

tags: direktør, uddannelse, virksomhed, Novo Nordisk, moms, Human Resource Management, HR Masteruddannelsen, Probana, Management, medarbejderudvikling, HR strategi, strategi, organisation, forretningsstrategier, undervisning, undervisningsmateriale, Novozymes, værktøj,

onsdag den 4. februar 2015

Dagens nyheder - Læs bla. om Her bliver der hyret og fyret flest

Borgmester vil sende arbejdsløse akademikere ud af landet
Der er mere end 64.000 ledige akademikere i Københavns Kommune, og beskæftigelsesborgmester, Anna Mee Allerslev, vil nu sende flere arbejdsløse til udlandet.Foto: Kasper Palsnov
Læs mere her

Her bliver der hyret og fyret flest
Banker og flyselskaberne topper listen for, hvor der blev fyret flest fra 2013 til 2014. Men se også hvilke brancher, der ansætter flest. Foto: Thomas Lekfeldt
Læs mere her

Unikt tilbud til ordblinde

Læse–stavetest til ordblinde børn og voksne tilbydes af privatpraktiserende læse/talepædagog.

Nu er det muligt for ordblinde børn og voksne at få afdækket deres læse–stavevanskeligheder i privat regi. Testtagning foregår med standardiserede, diagnostiske læse–stavetests, som afdækker specifikke læse–stavevanskeligheder/ordblindhed. Der udarbejdes en rapport, som videregives ved efterfølgende samtale. Endvidere tilbydes rådgivning til læsepædagogisk undervisning samt deltagelse i PPR–møder vedrørende visitation af skolebørn.

Ud over dette tilbydes en kinesiologisk test, der afdækker og afbalancerer blokeringer, der vanskeliggør indlæringsprocessen og hæmmer læse–staveprocessen. Dvs. stress i forbindelse med indlæring og læse–staveudviklingen afhjælpes eller fjernes helt. Dette har en stor gavnlig effekt på ordblinde, som bl.a. har meget stress på specifikke bogstaver og bogstavlyde.

Der tilbydes også en indtil videre helt ny form for helhedsorienteret ordblindeundervisning. Undervisningen består af en velstruktureret, læsepædagogisk undervising kombineret med alternativ behandling i form af healing og kinesiologi. Den læsepædagogiske undervisning er tilrettelagt ud fra den diagnostiske læse–stavetest og er baseret på at give den ordblinde person succesoplevelser i det svære arbejde, som tilegnelsen af læsning og stavning er for den ordblinde. Ved at anvende healing og teknikker fra kinesiologien afhjælpes den stress, der er forbundet med indlæringen, og den ordblinde person opnår lettere og hurtigere fremgang i læse–staveudviklingen. Billedligt skabes der en motorvej for personens tilegnelse af læsning og stavning, hvor der tidligere blev kørt ad en villavej.

Dette unikke tre–delte koncept tilbydes af exam. læse/talepædagog Pia Hardenberg i Huseby, Helsinge tlf. 20870552. Pia Hardenberg er uddannet lærer fra 1983 og har fire efteruddannelser alle med speciale i dysleksi (=ordblindhed). Hun har mange års erfaring i testtagning og undervisning af ordblinde børn, unge og voksne. Hun er exam. kinesiolog fra 1990 og har udover en medfødt evne til at give healing en Reikihealeruddannelse.
Se www.unik–laesogstav.dk
 

Læs mere her

tags: uddannelse, motorvej, stress, skolebørn, efteruddannelse, undervisning,

tirsdag den 3. februar 2015

Dagens nyheder - Læs bla. om IDA frygter svækket matematik-niveau i gymnasiet

Dokumenteret: Regeringens udspil giver studenter færre timer i naturvidenskab
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/dokumenteret-regeringens-udspil-giver-studenterne-faerre-timer-i-naturvidenskab-2709 De naturfaglige lærerforeninger dokumenterer i ny opgørelse, at regeringens gymnasieudspil vil svække fysik, kemi, biologi og geografi - også i de hårdeste naturfaglige studieretninger. Jobfinder
Læs mere her

B&Os vidunderdreng fylder 40
Topchefen hos B&O fylder 40 år på et tidspunkt, hvor hans stol er brandvarm. Skulle han blive fyret, vil han stå stærkt til et nyt topjob, vurderer headhunter.Foto: Morten Stricker
Læs mere her

IDA frygter svækket matematik-niveau i gymnasiet
Emner Engineer the future http://karriere.jobfinder.dk/artikel/ida-frygter-svaekket-matematik-niveau-i-gymnasiet-2708 Regeringens ønske om at styrke matematik i gymnasiet risikerer ifølge IDA at ende som en fuser, hvis ikke der tilføres flere undervisningstimer. Jobfinder
Læs mere her

Stillingsblokade på musikkonservatorierne

Dansk Musikforbund har opfordret sine medlemmer til at undlade at søge de ledige timelærerstillinger som er opslået på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og Det Rytmiske Musikkonservatorium.

Dansk Magisterforening støtter opfordringen. Vi opfordrer derfor medlemmer af Dansk Magisterforening til at undlade at søge disse stillinger.

Et 2–år gammelt EU direktiv forbyder gentagne tidsbegrænsede ansættelser et direktiv, Folketinget har implementeret ved lov. Formålet er at beskytte ikke–fastansatte medarbejdere mod udnyttelse.

Har man bevist sine kvalifikationer på en arbejdsplads ved at blive genansat flere gange, skal man fastansættes.

Men ledelserne på de 2 københavnske musikkonservatorier lever ikke op til intentionerne i loven. De lægger op til massefyringer af de timelærere, der ifølge loven burde fastansættes.

Ingrid Stage, formand for Dansk Magisterforening , telefon 5545 4008, mobil 5121 23 51

Karl Petersen, formand. for konservatorielærerne i DM, Tlf. 98162140
 

Læs mere her

tags: EU, massefyringer, Folketinget, ansættelse,

mandag den 2. februar 2015

Dagens nyheder - Læs bla. om Rekordmange jobtilbud til ingeniører

Rekordmange jobtilbud til ingeniører
Emner Rekruttering http://karriere.jobfinder.dk/artikel/ugens-job-rekordmange-jobtilbud-til-ingenioerer-2697 Godt nyt til ingeniører der længes efter luftforandring: Det største udbud af nye stillinger de seneste tre år. Jobfinder
Læs mere her

Persolog - viden om mennesker

persolog danmark tilbyder effektivt værktøj til konsulenter, der arbejder med udvikling af medarbejdere. Formålet er at synliggøre medarbejdernes ressourcer, udfordringer og samarbejdsformer. Godt for medarbejderen, godt for samarbejdet og godt for virksomheden.

FORSKELLE FREMMER FORSTÅELSEN
Siden de gamle grækere har vi forsøgt at forstå os selv og hinanden ud fra forskellige mennesketyper. Den store græske filosof Aristoteles er eksempelvis kendt for at "opfinde" de fire typer temperament: Det flegmatiske, sangviske, koleriske og melankolske temperament.
DISK Person Faktor Profil systemet, som persolog danmark siden 1. februar 2004 leverer og certificerer til, arbejder med 4 typer adfærd: Dominans, Indflydelse, Stabilitet og Kompetence. Systemet anvendes i 50 lande verden over og har haft afgørende betydning i udviklingen af f.eks. medarbejdere, ledere, sælgere og team.

BRUG FORSKELLENE KONSTRUKTIVT
Ifølge Anne Bæhr fra persolog danmark er DISK systemet effektivt til at spejle vores adfærd. Hvordan vi agerer og hvordan omgivelserne reagerer.

– De fleste af os ved jo nogenlunde, hvem vi er som person og hvor vi har vores styrker. Med DISK systemet kan vi præcisere den viden, så vores kursister kan gå ud og lære medarbejdere at bruge sig selv mere dynamisk i arbejdslivet, siger Anne Bæhr fra persolog danmark.

Grundlæggende ser persolog danmark medarbejderes forskellighed som en mulighed – snarere end et problem. Kunsten er, fortæller Anne Bæhr videre, at bruge forskellene konstruktivt.

– Det handler om at kende sin egen styrke og vide, hvor langt den rækker. Ved du det, har du også mulighed for at justere din adfærd samtidig med at du bevarer dig selv. Og så fremmer det ikke mindst respekten for dine kollegaers måder at tackle tingene på, understreger Anne Bæhr.

TRÆNER MELLEMLEDERE OG LÆGER
Ni konsulenter har netop afsluttet den 3 dages uddannelse, der certificerer dem til at anvende DISK Profil Systemet. Udviklingspark Øresund, Greve, hvor persolog danmark og flere af konsulenterne har deres virksomheder, lagde lokaler til.
Konsulenterne kan nu tilbyde deres kunder endnu mere end før. Eksempelvis har Gitte Kilhof fra virksomheden MyCoach efterfølgende trænet 12 mellemledere i forhandling. Et kursus hvor der med DISK systemet blev lagt vægt på øget menneskeindsigt og kommunikation. Lars Tegl fra TeglConsult står overfor en større indsats ift. at uddanne sygehuspersonale, herunder læger, i forbedring af kommunikationen med pationer

INTRODUKTIONSTILBUD
En række af de certificerede tilbyder dig at udarbejde din profil med personlig tilbagemelding til introduktionspris. Kontakt Anne Bæhr eller Torben Hædersdal for et uforpligtende tilbud.
 

Læs mere her

tags: uddannelse, EM, Øresund, græske, sygehus, virksomhed, arbejdsliv, Greve, kommunikation, værktøj,

søndag den 1. februar 2015

Navneinformation - fødselsdag

Per B. Rasmussen, R1 p.p., fylder 70 år den 22. marts 2005. Han er pensioneret major og kontorchef i Landbrugs– og Fiskeriministeriet.

I en alder af 69 år erhvervede han ikke blot titlen som cand.it. på IT–Universitetet i København, men også titlen som IT–Universitetets ældste kandidat. Per Rasmussen har arbejdet med it–programmer siden 1966, hvor han som kaptajn arbejdede med avancerede hulkortsystemer, som den amerikanske hær dengang brugte på en base i Italien.

Senere var han projektleder på udviklingen af den danske hærs første edb–lønsystem, og senere igen it–systemer i Landbrugsministeriet. I 1970 blev han ansvarlig for etableringen af den første it–uddannelse på Hærens Officersskole. Per B. Rasmussen forlod forsvaret i 1972, hvorefter han påbegyndte en karriere som først kontorchef i Landbrugsministeriet, senere fra 1986 til 1994 som udstationeret for Landbrugsministeriet som Statskonsulent og Ministerråd ved henholdsvis den Kgl. danske Ambassade i Rom og den Kgl. danske Ambassade i Riyadh.

Billede af Per Rasmussen kan downloades fra følgende adresse: http://itu.dk/billedarkiv/Per/
 

Læs mere her

tags: Italien, København, uddannelse, downloade, Rom, projektleder,