lørdag den 5. marts 2016

Bestil en forsker og bliv klogere


Skarpe forskerhjerner fra universiteter i hele Danmark stiller sig til rådighed for alle, som kunne tænke sig at blive klogere på verden eller sig selv. I april rykker forskerne ud med gratis foredrag over hele landet - endda i dit eget hjem.Den gode præsentation, det grænseløse Europa og drik rødvin med god samvittighed.

Så stor er spændvidden i emner, når forskere fra en lang række fagområder på danske universiteter rykker ud for at holde gratis foredrag for interesserede børn, unge og voksne under den store, landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, der finder sted mellem den 25. april og den 1. maj.

Det er Uddannelses- og Forskningsministeriet, der står bag festivalen, som får deltagelse af mere end 300 forskere over hele landet med foredrag om alt mellem himmel og jord.

- Det er godt, at vi med 'Bestil en forsker'-ordningen når ud i alle egne af Danmark. Forskning er ikke kun for en lukket elite, men kan være med til at berige den enkelte, skabe nysgerrighed og øge forståelsen for samtiden og de udfordringer, som forskningen skal være med til at løse, siger uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs.

Alle kan bestille et foredrag, for eksempel virksomheder, skoler, foreninger, institutioner og endda også private i eget hjem. De eneste betingelser er, at man kan stille med et lyttende publikum på mindst 15 personer, kan tilbyde passende rammer og vil betale forskerens transport.

Det er muligt at bestille en forsker fra den 2. marts og frem til den 1. april.

I 2015 blev der bestilt 350 gratis foredrag i hele landet.

Forskningens Døgn har til formål at:
- Hylde forskningens helt grundlæggende element af 'nysgerrighed'
- Etablere mødesteder for forskere og befolkning
- Sætte fokus på, hvordan forskning og innovation er med til at løse samfundets udfordringer
- Inddrage borgerne i forskning og skabe flere relationer mellem samfund og forskere



tags: Danmark, Europa, uddannelse, virksomhed, samvittighed, videnskab, innovation, Forskning, Forskningsminister,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar