mandag den 30. juli 2012

Den traditionelle jobansøgning er mere effektiv end netværket

I lang tid er der blevet fokuseret på, at netværk er vejen frem, når man leder efter et nyt job. Nu viser det sig imidlertid, at det måske er mere fornuftigt at satse på den traditionelle ansøgning end på netværket, når man er midt i en jobsøgning.

I de seneste uger har flere medier haft artikler om, at flere får job ved at sende en traditionel ansøgning end ved at stole på, at netværket kan skaffe det næste job.

Analyse viser at flest får job gennem traditionelle jobansøgninger

I på baggrund af en analyse foretaget af analysebureauet Wilke, konkluderer Avisen.dk at flest får job gennem traditionelle jobansøgninger. I analysen svarer over 50%, at de har fået deres job gennem en traditionel ansøgning. Under 20% siger, at det er deres netværk, der har skaffet dem job. Analysen fra Wilke er ikke den eneste af sin slags. Flere undersøgelser viser samme tendens. Netværket bliver fremhævet, men det er ikke altid vejen frem at stole på, at det er netværket, der kan skaffe det næste job.

Skriv en god ansøgning og kom i betragtning til jobbet

Til trods for undersøgelserne, bør man dog ikke afskrive sit netværk fuldstændigt. Man bør bruge det som et supplement til den mere traditionelle jobsøgning. For at komme i betragtning til jobbet, er det vigtigt i første omgang, at skrive en god ansøgning. På Jobzonen kan man finde mange gode råd til jobansøgning og cv.


Læs mere her

tags: arbejdsliv, jobansøgning, kaffe,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar