søndag den 29. juli 2012

Find et kollegie og bliv klar til studiet

De forskellige universiteter starter snart deres intro periode, og tusindvis af unge mennesker leder derfor efter en lejlighed, som de kan flytte ind i. Men det kan være svært at finde en lejlighed i store byer som København, Århus etc. Og hvis man ikke har været tilmeldt en boligorganisation i flere år, kan det være rigtig svært at finde en lejlighed.

Men en af de muligheder man så kan vende sig imod, er kollegieværelser. For når alt kommer til alt - finder du nok ikke billigere lejligheder end et kollegieværelse. Huslejen overstiger sjælendt 2.500 kr., og det giver noget tiltrængt luft i ens SU-budget. Der er ofte ikke så lang ventetid på kollegieværelser, så det vil ofte være muligt at kunne finde én forholdsvis akut.

Samtidig slipper du for at erhverve dig basale ting, som fx en stavblender, kartoffelskræller, brødrister etc., da man ofte deler køkken med andre, hvor der allerede er disse ting. Og hvis der er noget man kan bruge som studerende, så er det at spare penge.

Er du ny i den by du skal studere, finder du også lyn hurtigt nye venner på et kollegie, ift. hvis du sad alene i din lejlighed på Amager. Og du omgiver dig med mennesker, der besidder forskellige kompetencer. Der kan fx være en IT Studerende, som kan hjælpe dig hvis computeren driller. En ernæringsstuderende der kan hjælpe dig med en sundere kost, og en filosofi studerende der lige kan hjælpe dig med hvad Kierkegaard mener om spidsborgeren.

Og du har altid en der kan tage et slag bordfodbold med dig i dagligstuen, eller en der kan lave en kop te til dig, når du er syg. Så udover huslejen, er der mange andre fordele ved at vælge et kollegie.

Synes du at et kollegie lyder som noget for dig, kan du se hjemmesiden www.findkollegie.dk der giver en oversigt over alle kollegier og ungdomsboliger i Danmark.

Læs mere her

tags: Danmark, København, Århus, Amager, fodbold, computer, penge, organisation, studerende, husleje, ernæring,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar