tirsdag den 5. oktober 2010

Hjælp til lektierne med chat og webcam

Indsendt til Del en god idé af Anne Vest Hansen, projektleder på Lektier Online. Projektet henvender sig til elever i udskolingen fra udsatte boligområder.

Projekt Lektier Online er et tilbud om lektiehjælp til elever i udskolingen, primært målrettet tosprogede, som bor i udsatte boligområder. Servicen fungerer ved, at eleven logger sig på sitet http://www.lektier-online.dk/ target=_blank>lektier-online.dk fra sin computer og får personlig kontakt med en lektiehjælper via chat og webkamera. Projektleder Anne Vest Hansen har skrevet til http://www.uvm.dk/Uddannelse/Tvaergaaende%20omraader/Del%20en%20god%20ide.aspx target=_blank>Del en god idé om projektet.

Projektet henvender sig både til drenge og piger, men vil især gerne være et alternativt tilbud om lektiehjælp til de ældste tosprogede drenge i folkeskolen, der ikke længere bruger de traditionelle, fysiske lektiecafeer.

På lektier-online.dk, der åbnede i februar 2010, kan eleverne få lov til at være anonyme, og de undgår at skulle udstille deres behov for lektiehjælp. Online-platformen er desuden genkendelig for eleverne, fordi den ligner de webservicer, de kender i forvejen.

900 elever har profil på Lektier Online
Stadig flere elever finder vej til den gratis lektiehjælp, og i dag har 900 elever en profil på sitet. I gennemsnit får 50-60 elever lektiehjælp i op til 45 minutter ad gangen om ugen.

På baggrund af erfaringerne fra Århus har Lektier Online nu udvidet servicen, så endnu flere kan få glæde af lektiehjælpen, der åbnede igen efter sommerferien den 12. august. I samarbejde med skoler i udsatte boligområder i Aalborg, Odense og Herning er projektteamet bag lektier-online.dk netop nu på en Tour de Lektier-Online rundt til udvalgte skoler. Her får eleverne vist en demo af lektier-online.dk, og de bliver introduceret til, hvordan de kommer i gang med at bruge sitet.

---

Fakta
Hver mandag, torsdag og søndag klokken 18-20 sidder et team af lektiehjælpere klar ved tasterne i et callcenter på Statsbiblioteket i Århus. Lektiehjælperne giver lektiehjælp i matematik, dansk, engelsk eller andre fag på 7. til 10. klassetrin. Med moderne medier som chat og webkamera skal tjenesten især appellere til drenge i udsatte boligområder. Lektier Online er et treårigt udviklingsprojekt finansieret af satspuljemidler og skal efter planen være landsdækkende inden udgangen af 2011. Projektets styregruppe består af repræsentanter fra Integrationsministeriet, Undervisningsministeriet, Styrelsen for Bibliotek og Medier samt Statsbiblioteket. Projektets praktiske gennemførelse sikres af Statsbiblioteket.

Læs mere her

tags: 2010, 2011, Odense, Århus, computer, Aalborg, Herning, folkeskole, sommerferie, kamera, sprog, projektleder, Undervisningsministeriet,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar