onsdag den 6. oktober 2010

Studerende chokerede over SU-udspil

Studerende mener ikke at der kommer hverken flere eller hurtigere studerende ved at tage SU fra langsomme studerende og give til de hurtige. Tværtimod, lyder det fra Danske Studerendes Fællesråd.

Ét af forslagene i en kommende SU-reform indebærer, at man belønner de studerende, der afslutter deres uddannelse hurtigt og så til gengæld er knap så gavmilde over for dem, som er langsomme . Det afslørede statsministeren i dag i sin tale på Folketingets åbningsdag.

Formanden for Danske Studerendes Fællesråd og SU-talsperson for initiativet Unge ta r ansvar, Mikkel Zeuthen, mener derimod ikke, at det er en farbar vej at bruge SU en som et instrument til at få flere unge hurtigere igennem en uddannelse:

At tage SU fra de langsomme studerende og give til de hurtige, vil i bedste fald betyde, at de langsomme bliver endnu langsommere, og i værste fald at flere studerende vil falde fra siger Mikkel Zeuthen og uddyber:

Hvis vi som studerende får frataget en del af vores indkomst, bliver man nødt til at arbejde mere ved siden af studiet for at få råd til basale ting som bolig, mad og studiebøger. Det vil betyde, at man nødvendigvis må nedprioritere studiet. Andre vil helt droppe studierne, fordi det simpelthen bliver for sur en pligt. , afslutter Mikkel Zeuthen.

---------
En række elev- og studenterorganisationer fik i maj lavet en stor undersøgelse om studentøkonomi, hvor 4.971 studerende fra forskellige uddannelser i hele landet har besvaret et spørgskema.

Undersøgelse viste blandt andet, at:

- Studerende har en meget spinkel økonomi, som kan væltes af små uforudsete omkostninger.

- Over 90 procent svarede "Hvis jeg fik frataget et års SU, ville jeg bruge mere tid på betalt arbejde og mindre tid på min uddannelse"

Undersøgelsen er vedhæftet.

---

Unge ta'r ansvar er en bred alliance af elever, studerende, lærlinge og unge i arbejde, der er samlet om et fælles mål; at få forbedret forholdene for unge i uddannelse og arbejde.

Unge ta'r ansvar vil aktivere og politisere unge i hele landet i kampen for en helt ny ungdomspolitik, der sætter fokus på de problemer og udfordringer, unge står overfor i dag, og komme med reelle løsninger.

Som en del af kampagnen afholdtes et ungdomstopmøde i Odense den 18. september og demonstrationer over hele landet på Folketingets åbningsdag den 5. oktober.

Læs mere på http://www.ungetaransvar.dk

Læs mere her

tags: økonomi, Odense, statsminister, politi, uddannelse, Folketinget, omkostninger, studerende, organisation, lærling, studenterorganisationer,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar