torsdag den 21. juni 2012

4 millioner kroner til innovationsværksted på Fyn

UDDANNELSE & ERHVERV: Odense bliver hjemsted for internationalt anerkendt innovationsværksted, fab-lab, hvor virksomheder og uddannelsesinstitutioner skal omsætte ideer til prototyper og nye forretninger. Projektet er støttet af Industriens Fond.

Kreativitet. Synergi. Innovation. Der er gerne store ord i spil, når snakken falder på, hvad Danmark skal leve af i fremtiden. Såkaldte buzzwords, som ofte beskyldes for at være varm luft, og hvor mange efterlyser, at ordene udmønter sig i konkret virkelighed.

Det gøres der nu noget ved på Fyn.
Odense bliver for fremtiden hjemsted for innovations- og prototypeværkstedet fab-lab, der allerede kendes i 60 andre lande. Virksomheder og uddannelsesinstitutioner i Region Syddanmark kommer til at arbejde sammen om målrettet produktudvikling, der går fra den gode ide til den færdige prototype.

- Der udvikles generelt rigtig mange gode ideer til nye produkter og services i den danske iværksætterkultur. Problemet er blot, at mange af ideerne ofte strander, når de skal omsættes til konkret virkelighed og klargøres til markedet. Fab-lab understøtter virksomheders udviklingspotentiale og bringer samtidig studerende i praksisrettet kontakt med erhvervslivet, siger Jens Mejer Pedersen, rektor for Erhvervsakademiet Lillebælt, der bliver tovholder for fab-lab.

Industrien har store forventninger
På erhvervsakademiets adresse på Munke Mose Allé i Odense er man lige nu i fuld gang med at indrette det kommende innovationsværksted, som bliver befolket af studerende på akademi- og professionsbachelorniveau samt undervisere. Her vil der blive samarbejdet på kryds og tværs med virksomheder alt afhængig af opgaven. Jens Mejer Pedersen giver et eksempel:

- En virksomhed, der producerer transportanlæg til fødevarer i rustfrit stål, henvender sig til fab-lab med henblik på at få afdækket, hvordan andre typer materialer og belægninger kan forbedre anlæggets hygiejne. Studerende inden for proces- og IT-teknologi påtager sig udviklingsopgaven og laver som et led i deres uddannelse et konkret løsningsforslag, som præsenteres for virksomheden.

Hos Industriens Fond, der har bevilliget 4 millioner kroner til etableringen af fab-lab, lægger man ikke skjul på, at man har store forventninger til projektet.

- I Industriens Fond er vi optaget af at styrke Danmarks konkurrenceevne. I den sammenhæng er det rigtig vigtigt, at vi har et meget stærkt samarbejde mellem virksomheder og uddannelser, siger Mads Lebech, administrerende direktør i den private filantropiske Industriens Fond og peger i den sammenhæng på erhvervsakademiernes rolle:
- Den form for arbejdskraft, der udklækkes fra landets erhvervsakademier, bliver en krumtap i fremtidens virksomheder. Derfor er det vigtigt, at studerende allerede under uddannelse får tæt berøring med virksomhedernes udfordringer ligesom at virksomhederne får adgang til ny innovativ viden gennem de studerende, siger Mads Lebech.
Projektet fab-lab løber over en treårig periode og starter 1. august 2012.

Industriens Fond er en privat filantropisk fond med en formue på knap 4 milliarder kr. Grundlagt gennem 100 år via realkreditlån til industrien. I dag støtter og udvikler Industriens Fond nyskabende projekter, som styrker konkurrenceevnen for dansk industri og erhvervsliv generelt. Få mere at vide på: www.industriensfond.dk

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til:

Mads Lebech
Adm. direktør i Industriens Fond
+45 70 209 208
ml@industriensfond.dk

Læs mere her

tags: Danmark, direktør, uddannelse, Odense, 2012, virksomhed, erhvervslivet, teknologi, Lillebælt, Danmarks konkurrenceevne, Industriens Fond, studerende, uddannelsesinstitution, rektor, arbejdskraft, konkurrence, innovation,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar