søndag den 7. oktober 2012

Byggeriet er flyttet ind midt i Hørby Efterskole.

De seneste måneder har været præget af byggeri på Hørby Efterskole, og snart står skolens nye Multisal klar, og giver inden længe den fornødne til elever og lærer, når der skal arbejdes med dans, drama og bevægelse.

Færdiggørelsen af dramasalen markerer afslutningen på første etape af det byggeri, der nu flytter ind midt i Hørby Efterskole, når anden etape går i gang med en gennemgribende renovering af pejsestue, klasselokaler, bibliotek og TV-stue.

Pejsestuen på Hørby Efterskole er centrum i skolens undervisningsafdeling, hvor fordelingsgangene mødes, så eleverne skal i de næste måneder, hvor byggeriet pågår finde nye veje for at komme rundt på skolen og den afspærrede byggeplads midt inde i bygningerne. Afspærringen har derfor også hurtigt fået tilnavnet Berlinmuren .

Når arbejdet på anden og sidste etape af byggeriet er afsluttet i ugerne efter nytår fremstår området omkring pejsestuen som har været et af de områder på Hørby Efterskole, der i mere eller mindre uændret form har set ud som ved siden begyndelsen i 1972 i en ny og moderne form, hvor bl.a. til nye nicher, der bygges til de eksisterende bygninger skal give rum for eleverne, når de arbejder i mindre grupper.

- Vi har ikke længere brug for klasselokaler, hvor eneste naturlige indretning er en dørrække, en midterrække og en vinduesrække og så et par og tyve elever fordelt rundt ved bordene, fortæller forstander Mogens Vestergård Pedersen og fremhæver, at når man som Hørby Efterskole undervisning med læringsstile og forskellige tilgange til det at lære noget, så er det fleksible lokaler og lokaler af meget forskellig størrelse, der er det optimale for den daglige undervisning.


Læs mere her

tags: nytår, undervisning,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar