tirsdag den 9. oktober 2012

Direkte sammenhæng mellem succes og antal timer man netværker

En ny global undersøgelse tyder på, at det antal timer, man bruger på at netværke, afspejler sig i, hvor stor succes, man får.

Det handler ikke kun om at netværke, men om hvor mange timer, man bruger på det. Der er nemlig direkte sammenhæng mellem graden af succes og mængden af tid, man bruger på at netværke hver uge. Det viser en undersøgelse foretaget af BNI, som er verdens største business networking-organisation.
I undersøgelsen deltog 12.000 professionelle erhvervsfolk fra hele verden. De, som i undersøgelsen har svaret, at networking spillede en rolle i deres succes, har i gennemsnit brugt 6,3 timer om ugen på at deltage i netværksaktiviteter.

"Det handler om, at folk har tillid til én. Der er meget større sandsynlighed for, at folk vil samarbejde med dig, hvis de kender dig eller har hørt om dig i forvejen. Derfor er netværk meget afgørende for, om du får succes i dit arbejdsliv," siger Freja Svane, kommunikationskonsulent hos Netværksportalen.dk.

For den typiske deltager i undersøgelsen, som bruger lidt over seks timer om ugen på at netværke, bestod næsten 47 procent af deres forretning gennem referencer og netværksaktiviteter.

"Det er overraskende, at tallene er så høje. Men vi kan også konstatere, at der hele tiden dukker nye netværk og foreninger op. Det tyder på, at folk er blevet mere opmærksomme på at netværke," siger Freja Svane. "Hvis man gerne vil udbygge sit netværk, er det derfor en god idé at melde sig ind i nogle formelle netværk, så man får etableret de værdifulde kontakter."
Det er dog vigtigt, at man opbygger et tillidsfuldt forhold først. Størstedelen af de respondenter, der følte, at de havde opnået succes gennem networking, mente nemlig, at det er bedre at opbygge et forhold, inden man fokuserer på forretning.

Læs mere her

tags: portal, arbejdsliv, kommunikation, organisation,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar