tirsdag den 30. oktober 2012

Positiv akkreditering af konservatorieuddannelserne

Alle de videregående uddannelser ved de fire konservatorier i Danmark fik en positiv bedømmelse af Akkrediteringsrådet.

Det Jyske Musikkonservatorium, Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole, Rytmisk Musikkonservatorium og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium har tilsammen fået positiv akkreditering af alle sine 22 bachelor- og kandidatuddannelser. De fire konservatorier hører sammen med de øvrige kunstneriske uddannelser under Kulturministeriet.

Kulturminister Uffe Elbæk siger:

Jeg er meget glad for, at alle uddannelserne ved de fire konservatorier er blevet positivt akkrediteret. Det understreger, at konservatorierne har et højt fagligt niveau, og at de fortjener titlen som eliteuddannelser.

Alle videregående uddannelser i Danmark skal akkrediteres, med henblik på at vise at de lever op til en række kriterier for relevans og kvalitet for de enkelte uddannelser.

Akkrediteringsrådet afgør på baggrund af rapporter udarbejdet af Danmarks Evalueringsinstitut (EVA), om de enkelte uddannelser lever op til de fastlagte kriterier.

Akkrediteringen viser, om uddannelser og eksaminer er tilrettelagt i forhold læringsmål for uddannelserne, og om det kunstneriske vidensmiljø, der støtter op om uddannelsen, er af høj international karakter. For at opnå en positiv akkreditering skal uddannelserne også have tilstrækkeligt fokus på dimittendernes mulighed for at få arbejde inden for deres fagområde efter endt uddannelse.

Se ACE-Denmark for akkrediteringsrapporter og afgørelser

Yderligere oplysninger

Afdelingschef Steen Kyed,
Kulturministeriet, tlf.: 41 39 38 65

Læs mere her

tags: Danmark, Kulturministeriet, uddannelse, kunst, Akkrediteringsråd, kandidatuddannelse, videregående uddannelse, miljø,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar