lørdag den 24. januar 2015

Flexible benefits & HRM

Begreberne Flexible benefits, Total Reward og Fleksible lønpakker dækker alle over løn modeller, hvor medarbejderne individuelt har mulighed for at sammensætte den lønpakke, som passer til deres behov.

Oracle var sammen med Lego de første i Danmark, der indførte flexible benefits. Hos Oracle betyder det blandt andet at medarbejderne selv kan vælge, om de vil have en 8 procent pensionsordning eller en 4 procents pensionsordning, og i stedet få flere feriedage eller resten udbetalt. For Oracle var det en øget opmærksomhed omkring medarbejdernes ikke så positive reaktioner på de daværende personalegoder, som automatisk fulgte med lønnen, der gjorde, at Oracle skiftede over til flexible benefits.

Der er flere fordele ved at indføre flexible benefits i virksomheden. Først og fremmest medfører den større grad af valgfrihed i lønsammensætningen at virksomheden opnår mere tilfredse og motiverede medarbejdere.

Udover at fastholde medarbejdere kan flexible benefits også medvirke til at tiltrække attraktive nye medarbejdere. I ansættelsesinterviewet står virksomheden stærkere fordi den har flere kort at spille ud i forhold til kandidaten. Lægger kandidaten f.eks. vægt på en stor firmabil, så kan lønpakken tilrettelægges derefter.

For HR medarbejdere i såvel store som mindre virksomheder vil flexible benefits være et område, der i årene fremover vil få stadig større betydning.

På den anerkendte HR–konsulentuddannelse (HRK) er flexible benefits et ud af mange spændende emner, som deltagerne opnår indsigt i. I samarbejde med Oracle, skabes fundamentet for at deltagerne og deres respektive virksomheder kan påbegynde arbejdet med at indføre flexible benefits.

Udover at deltagerne på HR–konsulentuddannelsen opnår indsigt indenfor løn & kompensation, vil de også få mulighed for at gå i dybden med emner som bl.a. rekruttering, medarbejderudvikling, personalepolitik, personalejura og afskedigelser.

HR–konsulentuddannelsen, HRK, er baseret på e–learning, men kombineres med forelæsninger efter hvert gennemført modul samt en afsluttende eksamen. Uddannelsen tager udgangspunkt i den grundlæggende læring om HRM og belyser over seks moduler, hvorledes arbejdsopgaver inden for Human Ressource Management løses optimalt, og hvordan HR–konsulenten kan optimere processerne i organisationen.

Har du lyst til at modtage mere information om flexible benefits eller
HR–konsulentuddannelsen er du meget velkommen til at kontakte Probana/Aktiv Kurser på tlf. 45 76 58 58 eller læse mere om uddannelsen direkte på www.hrk.se
 

Læs mere her

tags: Danmark, interview, politi, uddannelse, Lego, personalegode, virksomhed, pensionsordning, Probana, Management, medarbejderudvikling, organisation, ansættelse,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar