onsdag den 22. april 2015

Nye ledelsesmetoder

Den måde, som succesrige ledere driver virksomhed på, forskyder sig hele tiden. Der opstår kontinuerligt nye forståelser i relation til værdi, succes og kompetence og dermed også af begreber som strategi, ledelse og organisering. Aktiv Kurser / Probana – som i dag er førende inden for lederuddannelser og kompetenceudvikling via e–learning – sætter i denne tid fingeren på pulsen og præsenterer på sine uddannelser en perlerække af casestudies og gode eksempler på nye, spændende og effektive ledelsesmetoder.

Organisationens opbygning, hierarki og struktur og den måde, disse områder udvikles på, hænger sammen med den måde, der ledes på, og den måde, det er muligt at lede på i virksomherne i dag. Der foregår i stadig stigende grad en ledelsesmæssig forskydning i både private og offentlige virksomheder, hvor ledere i højere grad end nogensinde begynder at få medarbejderne til at lede sig selv – medarbejderne skal være i selvstyrende teams, være selvlærende, i projekter osv. Og for at imødekomme det øgede krav om forandringsparathed omfatter medarbejderens arbejdsopgaver ofte at skulle lede sig selv. En form for autonomi, hvor der ikke er faste rammer for styringen eller afgrænsninger, og hvor medarbejderens selvforvaltning bliver til en selv–refleksivitet og eller en selv–ledelse. I dette spændingsfelt er relationen mellem leder og medarbejder ikke kun en økonomisk rationalitet, og medarbejderen og lederen befinder sig snarere i en situation, hvor positionerne og relationerne konstant er til forhandling.

Det er også i dette spændingsfelt, at velpraktiserede ledelsesmetoder og gode eksempler bliver særdeles værdifulde for både ledere og virksomheder. På Aktiv Kursers lederuddannelser online belyser man ikke kun den teoretiske ledelsestilgang og de gængse værktøjer fra psykologiens verden, men man hiver også fat i en række konkrete metoder, som beviseligt har båret frugt. Mange private og offentlige virksomheder famler i denne tid efter succeshistorier, især i forbindelse med sammenlægninger og forandringsprocesser, og her er der altså både viden, værktøjer og inspiration at hente.

"Pga. den gode tilslutning til vores leder uddannelserne afdækker vi endnu flere ledelsesværktøjer og metoder inden for personaleområdet end nogensinde før": Fortæller uddannelsesredaktionerne på Aktiv Kurser. "Vi har lige nu mere end 500 ledere, der studerer på vores elæringsplatforme og deltager på vores forelæsninger og kursusage. De nyder, at man kan logge sig på sin udannelse 24 timer i døgnet, når man har tid, lyst og lejlighed, og uanset om man er i virksomheden, derhjemme eller i sommerhuset. Samtidig har man mulighed for at finde den viden og inspiration, som man har brug for her og nu. Også ovenikøbet eksempler på, hvordan andre har båret sig ad med løse tilsvarende arbejdsopgaver og eller ledelsesmæssige udfordringer med succes."

For erfarne ledere er det især følgende uddannelser, der er gået hen og blevet faste inspirationskilder:

Executive Master Programme, EMP, se www.probana.com/emp.asp
Nyudnævnt leder, se www.probana.com/nlu.asp
Erhvervspsykologi, se www.probana.com/epu.asp
Coach uddannelsen, se www.probana.com/cou.asp
Proceskonsulent, se www.proceskonsulent.dk
HR Master, se www.hrmaster.dk
og Effektiv Kommunkation, se www.aktivkommunikation.dk

Mange ledere køber sig simpelthen 12 måneders adgange til uddannelserne, således at de kan benytte uddannelsesplatformene vedvarende som arbejdsredskaber.

Samtlie online lederuddannelser strækker sig over tre måneder og kræver kun ca. 5 til 8 timers læsning pr. uge via e–learning. Hertil kommer tre kursusdage eller forelæsninger, som foregår på Radisson SAS (som i øvrigt sponsorer Aktiv Kurser / Probana), hvor man har mulighed for at møde underviserne og de øvrige kursister og få cementeret den vigtigste læring og få svar på spørgsmål og øvelse.
 

Læs mere her

tags: økonomi, uddannelse, EM, SAS, virksomhed, kompetenceudvikling, Probana, psykologi, kommunikation, strategi, ledelsesværktøjer, værktøj, frugt,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar