fredag den 24. april 2015

Vejen til øget samarbejde og bedre kommunikation går gennem musik

"Musiske aktiviteter giver en øget forståelse for, at teamwork skaber synergi og at teammedlemmers forskellighed er en styrke. Desuden frigiver musiske aktiviteter energi og overskud, – de åbner for kreativ tænkning og skaber plads til nytænkning" siger lektor og cand.mag. Mads J. Pagsberg.

Et musisk kick–off

Pagsberg & Schultz Musik kan tilbyde et nyt kursus som handler om samarbejde, dialog, åbenhed, rummelighed, at sige "ja" og som en pluseffekt skaber energi, synergi og glæde. Redskaberne der bruges er musiske aktiviteter såsom musik, drama og bevægelse.

Kom godt i gang

Kurset er især rettet imod nye teams der skal komme godt i gang med samarbejdet og finde fælles spilleregler for en god kommunikation. Målgruppen kunne f.eks. være medarbejdere fra sammenlagte afdelinger i nye kommuner eller medarbejdere der indgår i nye sammenhænge på arbejdspladsen. At indgå i nye teams kræver omstillingsparathed og evne til at acceptere de medfølgende udfordringer; udfordringer i forhold til nye strukturer og arbejdsformer.

Fælles udtryksformer

Uenigheder i teams kan være en god ting, og diskussioner kan føre til nye indsigter og bedre indbyrdes forståelse, og dette kursus kan netop hjælpe til forståelsen af, at teammedlemmers forskellighed er en styrke. Dog er det vigtigt at teamet arbejder ud fra nogle fælles spilleregler og udtryksformer; den teamlæring der finder sted i arbejdet med musik åbner for evnen til at føre en åben dialog uden at være forudindtaget og defensiv, og giver en øget forståelse for at teamwork skaber synergi.
Dette musiske kick–off kursus kan på den ene side fungere som katalysator for starten på et godt samarbejde i de enkelte teams hvor dialog og åbenhed står i højsædet, og på den anden side som en benzinindsprøjtning til den enkelte medarbejder, der står overfor udfordringer som kræver at man er åben, tør sige "ja" og er omstillingsparat.

Deltagernes positive tilvalg

"At deltage i teambuildingaktiviteter kræver de enkelte deltageres eget positive tilvalg. Føler man at ens grænser overskrides kan man tage en time out, hvor man en stund observerer de andre deltagere. Føler man sig blottet eller ubehagelig til mode får man ikke noget ud af at deltage i aktiviteterne og derfor tager vi os altid god tid til at forberede de medvirkende i aktiviteterne, f.eks. ved et forudgående møde. Ønsket er dog altid at åbne deltagernes øjne for nye samarbejdsmuligheder og flytte deres grænser" siger Cand. Mag. Sille K. B. Schultz, som er den anden halvdel af Pagsberg & Schultz Musik

Udtalelser

"En af de centrale ting, vi har taget med os fra kurset, er: Vi skal ikke ændre os, vi skal udvikle os" Nina Plaugmann Novo Nordisk

"Et inspirerende og engageret arrangement præget af stor musikalitet, originalitet og charme" Mogens Karbo Kursusleder COK

"Teatersporten var virkelig en super god måde at få indblik i konfliktløsning på" Siff – Cand. Stud. Folkesundhedsvidenskab

Pagsberg & Schultz Musik kan desuden tilbyde efteruddannelseskurser i direktion, arrangement og musikledelse til musiklærere på gymnasiet, højskoler, seminarier mv.
 

Læs mere her

tags: uddannelse, Novo Nordisk, benzin, kreativ, energi, videnskab, efteruddannelse, kommunikation, gymnasiet,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar