søndag den 1. november 2015

Finanslovsforslaget er en kæmpe skuffelse for erhvervsskolerne

Finanslovsforslaget er som en spand koldt vand i hovedet på erhvervsskolerne, og det kan kun betyde dårligere kvalitet i uddannelserne. Regeringen har opgivet visionen om uddannelse i verdensklasse og ungdomsuddannelser til alle, konstaterer Danske Erhvervsskoler erhvervsskolernes ledere.

Erhvervsskolernes ledere er i oprør og giver ikke meget for de politiske målsætninger om uddannelser i verdensklasse og ønsket om, at flere unge skal have en uddannelse. Hvis finanslovsforslaget bliver en realitet, bliver erhvervsskolerne tvunget til at spare 1% på driftsbudgettet i 2008. I forvejen er tilskuddene til erhvervsskolernes uddannelser barberet ned til smertegrænsen.

"Det ser ud, som om regeringen har opgivet visionen om uddannelser i verdensklasse og ungdomsuddannelser til alle. I stedet skal de sidste dråber presses ud af erhvervsskolesystemet. Erhvervsskolerne er desværre nogle af dem, der bliver allerhårdest ramt. De fortsatte nedskæringer i erhvervsskolesektoren viser med al tydelighed regeringens til stadighed svindende ambitionsniveau om at uddanne unge mennesker til det danske arbejdsmarked. Det både skuffer og undrer os al den stund, det danske erhvervsliv skriger på mere arbejdskraft", siger formanden for Danske Erhvervsskoler erhvervsskolernes ledere, Ingo Østerskov.

Samlet set er nedprioriteringen af de erhvervsrettede uddannelser stærkt bekymrende. Finanslovsforslaget gør det svært at se, hvordan skolerne i praksis skal få 2008 til at hænge sammen økonomisk. Skolerne kender først den endelige finanslov i april, og derefter skal de samlede besparelser for 2008 realiseres i de sidste 8 måneder af året. Det kommer til at gå ud over kvaliteten i de erhvervsrettede uddannelser, hvilket erhvervslivet og de unge vel ikke kan være tjent med !

Yderligere oplysninger: Formand Ingo Østerskov, 40 10 89 10, eller konstitueret direktør Charlotte Lundsgaard, 333 77 888 eller 20 12 00 97.
 

Læs mere her

tags: 2008, direktør, politi, økonomi, uddannelse, regeringen, erhvervslivet, regering, Danske Erhvervsskoler, arbejdsmarked, arbejdskraft, finanslov,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar