fredag den 7. maj 2010

Bliv bedre til at kommunikere ? på arabisk, tyrkisk, polsk eller russisk

Samfundet har brug for folk, der kan kommunikere på tværs af kulturer. Syddansk Universitet tilbyder fra september ny uddannelse på deltid i arabisk, polsk, tyrkisk og russisk.

Syddansk Universitet i Odense kommer nu med et tilbud til en lang række personer, der i det daglige eller i fritiden har berøring med arabisk, tyrkisk, polsk eller russisk.

Det kan være håndværksmesteren eller entreprenøren, der har polske eller baltiske ansatte. Eller gartneriet, der eksporterer sine varer til Polen.

Eller det kan være sagsbehandleren, skolelæreren, sygeplejersken, børnehavepædagogen der i sit daglige virke støder på sproglige barrierer eller forviklinger i kommunikationen med tosprogede.

Interkulturel kommunikation med sprog er en 2½ årig uddannelse, som starter 1. september 2010. Den tilbyder fire grene arabisk, polsk, russisk eller tyrkisk. Ud over at lære dagligdags sprog giver uddannelsen mulighed for at lære det fremmede sprog til særlige formål. Eksempelvis handelsudtryk, specielle vendinger og ordforråd, der gør en i stand til at kommunikere endnu bedre med samarbejdspartneren, klienten, patienten, forældrene eller den ansatte. Denne del tilrettelægges sammen med den enkelte deltager.

Derudover bliver deltagerne undervist i interkulturel kommunikation, som skal gøre dem bevidste om de mange faktorer og forskelle, der er på spil når mennesker med forskelligt modersmål kommunikerer. Faktorer som hilseformer, generel høflighed, religiøs etikette og korruption.

Afslutningsvis tilbringer deltagerne 2-3 uger på et sommerkursus i et land, hvor det pågældende sprog tales, inden en skriftlig opgave runder uddannelsen af.

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar