tirsdag den 11. maj 2010

Ekstra semester succes på RUC

MetroXpress bragte i går, 04.05.10, en artikel under overskriften Ekstra semester er en fuser om universiteternes udbud af de såkaldte særlige kompetenceudvidende forløb. I artiklen indgår antallet af optagne kandidater på ekstra-semestret på Københavns Universitet, Aarhus Universitet, Aalborg Universitet og Syddansk Universitet, men ikke tallene fra Roskilde Universitet.

Roskilde Universitet har på nuværende tidspunkt optaget 20 dimittender på Kandidat+-forløbet 2 er i fuld gang, mens 18 starter forløbet på mandag den 10. maj. Derudover oplever universitetet en stor interesse fra universitetets specialestuderende og kan på det grundlag forudse, at der vil blive optaget endnu flere dimittender i den resterende del af lovens ramme (loven er indtil videre gældende til og med den 31. januar 2011).

Roskilde Universitet har, på lige fod med andre universiteter, valgt at udbyde et sådant forløb, da RUC finder det magtpåliggende at gøre en aktiv indsats for at afhjælpe den stigende dimittendledighed. Netop fordi universitetet finder denne indsats så afgørende, har RUC lagt et stort arbejde i at udvikle et forløb, der ikke blot skal være en varmestue for de nyudklækkede dimittender. Derimod er Roskilde Universitets forløb som benævnes Kandidat + et tilbud om et skræddersyet semester, der i høj grad sigter mod at bygge bro til arbejdsmarkedet gennem uddannelse i innovation, entreprenørskab og selvstændighedsuddannelse samt muligheden for praksislæring gennem praktik- og projektsamarbejde. Konceptet for Kandidat+ er blevet udviklet med udgangspunkt i de mange undersøgelser, der viser, at netop praksisdimissionen og kontakten med erhvervslivet er den afgørende årsag til en hurtig overgang til arbejdsmarkedet. Endvidere har Roskilde Universitet gjort en dyd ud af, at så mange dimittender som muligt skal have dette tilbud ved at have løbende optag på forløbet.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Inger Rossing Jensen, studiechef, Roskilde Universitet, tlf: 4674 2221
Maj Parker Wagner, fuldmægtig, RUCinnovation, Roskilde Universitet, tlf.: 4674 2548

Læs mere her

tags: ,Aarhus Universitet,København,2011,uddannelse,selvstændig,Aalborg,Roskilde,Aalborg Universitet,erhvervslivet,Syddansk Universitet,studerende,arbejdsmarked

1 kommentar:

  1. Og det er åbenbart nødvendigt med den slags tiltag. For ledigheden blandt dimittendes stiger fortsat: http://www.jakobnoehr.dk/studledig/ledighed-eksploderet/

    SvarSlet