tirsdag den 4. maj 2010

Civilingeniøruddannelse skræddersyet til personer i job

Fra september 2010 er der mulighed for at læse til civilingeniør i teknologibaseret forretningsudvikling på deltid på Aarhus Universitet, Handels- og IngeniørHøjskolen (AU-HIH) i Herning. Dermed får personer, der allerede er i job, mulighed for at læse til civilingeniør på 3 eller 4 år, samtidig med at de passer et fuldtidsarbejde.

AU-HIH har altid gjort en dyd ud af at lytte til erhvervslivets behov, og det er også dialogen med det regionale erhvervsliv, der har ført til udviklingen af det nye uddannelsestilbud. Mange teknologitunge virksomheder har behov for at efteruddanne en række i forvejen dygtige tekniske medarbejdere, så de kan kombinere dyb faglig viden med forståelse for forretningsudvikling og innovative processer.

Uddannelsen til civilingeniør på deltid adskiller sig fra tilsvarende deltidsuddannelser på to punkter: For det første er det en forudsætning, at ansøgere har en uddannelse som diplomingeniør eller tilsvarende for at blive optaget. For det andet tager uddannelsen udgangspunkt i, hvad den enkelte studerende ønsker at specialisere sig i, og på den måde bliver undervisning og teori udgangspunktet for konkrete projekter i den studerendes virksomhed.
- Ved kun at optage erfarne ansøgere sikrer vi et uddannelsestilbud, hvor de studerendes tekniske kompetencer er helt i top. Muligheden for at de studerende selv vælger specialisering sikrer, at virksomheden får et aftalt og konkret udbytte ud af at sende deres medarbejdere på efteruddannelse, forklarer professor Christian Koch fra AU-HIH.

Uddannelse er vejen til vækst
Der er ikke noget nyt i, at videregående uddannelse er en af de mest oplagte veje til at skabe vækst i samfundet. Den 25. marts 2010 offentliggjorde Danmarks Erhvervsforskningsakademi (DEA) en rapport, der atter en gang dokumenterede, at virksomheder kan hæve deres produktivitet, hvis de ansætter højtuddannede. En af undersøgelsens konklusioner var, at kandidater med en teknisk uddannelse løfter produktiviteten markant, og i særlig høj grad når det gælder fremstillingsindustrien. Det midt- og vestjyske område har på grund af en høj koncentration af fremstillingsvirksomheder været specielt hårdt ramt af de nedskæringer og deraf følgende fyringer, som har været en konsekvens af den økonomiske krise. Samtidig er der mange små og mellemstore virksomheder i området, og de virksomheder har traditionelt ikke ansat mange højtuddannede.
- Som uddannelsesinstitution er det helt afgørende, at vores uddannelser og forskning skaber udvikling og vækst i danske virksomheder. Derfor er det vigtigt, at vi kan tilføje et uddannelsestilbud, der øger såvel konkurrencekraft som produktivitet til glæde for både studerende og virksomheder og samtidig i høj grad også er til gavn for samfundsøkonomien, siger AU-HIH s direktør Erik Ernø-Kjølhede.

Om civilingeniøruddannelsen på deltid
Uddannelsen til civilingeniør bliver udbudt af Aarhus Universitet, Handels- og IngeniørHøjskolen i Herning og varer 4 semestre, der kan læses på 3 eller 4 år på deltid. Der undervises 1-2 dage om ugen afhængig af, hvor lang tid den studerende bruger på at gennemføre uddannelsen. Uddannelsen fokuserer på innovation, forretningsudvikling, teknologiledelse, strategisk ledelse og organisation. Herudover skal der vælges en teknologisk specialisering. Undervisningen er på engelsk og foregår i første omgang i Herning. Ved stor efterspørgsel kan det komme på tale at hele eller dele af uddannelsen gennemføres i København. Den 10. maj er der informationsmøde om uddannelsen i Herning og den 11. maj i København.

Yderligere information
Læs mere om civilingeniøruddannelsen på deltid: http://www.ctf.hih.au.dk
Læs undersøgelsen Produktivitet og videregående uddannelse hos Danmarks Erhvervsforskningsakademi: http://www.fuhu.dk/dea/presserum/pressemeddelelser

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar