mandag den 24. maj 2010

International hæder til it-forsker fra DTU

Professor Lars Kai Hansen fra DTU Informatik er udnævnt til Cátedra de Excelencia ved det spanske universitet Universidad Carlos III de Madrid.

Udnævnelsen sker på baggrund af Lars Kai Hansens forskning inden for kognitive systemer, der handler om, hvordan mennesker arbejder sammen med intelligente computersystemer som mobiltelefoner, høreapparater og søgemaskiner.

Lars Kai Hansen og hans forskergruppe har opfundet nye metoder, der gør det nemmere at søge i

digitale medier. Gruppens lydsøgemaskiner CastSearch, MiRocket, og MuZeeker hjælper brugerne med at finde informationer i podcast-nyheder og ny musik, der passer til deres musiksmag.

Også kolleger fra andre videnskaber nyder godt af gruppens forskning. Med støtte fra det amerikanske National Institutes of Health og fra Lundbeckfonden har DTU-gruppen udviklet en avanceret

søgemaskine til hjerneforskere, der leder efter relevante videnskabelige artikler og data.

Med udnævnelsen følger et legat på 60.000 euro til et ophold i Madrid i foråret 2011. Legatet er oprettet af den spanske Banco Santander for at styrke samarbejdet mellem spanske universiteter og internationale topforskere.

Lars Kai Hansens har været professor ved DTU siden 2000 og leder DTU Informatiks Sektion for Kognitive Systemer. Hans forskning er publiceret i 230 videnskabelige artikler og den er citeret over 5000 gange af andre forskere.

For yderligere oplysninger kontakt:
Professor Lars Kai Hansen tlf. 45 25 38 89
Journalist Marie Vendelbo Fridorf tlf. 20 87 01 23

Læs mere her

tags: ,Lundbeck,euro,2011,computer,DTU,videnskab,forskergruppe

Ingen kommentarer:

Send en kommentar