onsdag den 3. august 2011

Lektielæsning er hverdagskost for unge i Holstebro Kommune

Unge i Holstebro Kommune læser mere lektier end unge i Danmark generelt

Om få dage starter det nye skoleår. De unge vender tilbage til lektierne eller lektierne til dem. Og for langt hovedparten af de unge i Holstebro Kommune er lektielæsning hverdagskost. Unge her i kommunen er tilmed lidt flittigere på den front end unge i Danmark generelt.

Det fremgår af en stor undersøgelse af de unges perspektiver på fritidsliv, kultur og sundhed i Holstebro Kommune. Undersøgelsen bygger på besvarelser via spørgeskemaer fra ca. 1.000 unge i alderen 12-19 år og interviews med 20 unge i kommunen. De unge i undersøgelsen er fra 6.-10. klasser på folke- og privatskoler, det tekniske gymnasium, handelsgymnasiet og erhvervsuddannelser i kommunen.

Ifølge undersøgelsen læser 88 pct. af de unge i Holstebro Kommune lektier hver dag eller flere gange om ugen. Det tilsvarende tal på landsplan er 83 pct. Flere piger end drenge læser lektier her i kommunen. 83,5 pct. af drengene læser lektier enten hver dag eller flere gange om ugen, mens det tilsvarende tal for pigerne er godt 94 pct.

Computerspillende drenge og læsende piger

Til gengæld bruger drengene væsentligt mere tid end pigerne på online-aktiviteter. Godt 67 pct. af drengene bruger tid på online-spil hver dag eller flere gange om ugen, hvor det samme gælder for kun godt 35 pct. af pigerne.

Undersøgelsen viser også, at pigerne i langt højere grad end drengene kan karakteriseres som ?læseheste?. Knap 56 pct. af pigerne læser hver dag eller flere gange om ugen. Det gør kun godt 33,5 pct. af drengene.

Det lader i den forbindelse til, at pigernes læseiver leder dem hen til et af de kulturelle samlingssteder - Holstebro Bibliotek. 14,5 pct. af drengene går på bibliotek mindst én gang om ugen, mens det gælder for godt 22 pct. af pigerne.

Fakta om undersøgelsen

- Undersøgelsen ?Unges perspektiver på fritidsliv, kultur og sundhed i Holstebro Kommune? er lavet i forbindelse med, at Holstebro Kommune blev udnævnt til ?Teen Town?. Baggrunden for udnævnelsen er, at Holstebro Kommune og den Lokale Aktionsgruppe (LAG) i Holstebro ønsker at skabe et mere attraktivt ungdomsmiljø i landdistrikterne i kommunen. Intentionen er at give de unge mulighed for at skabe positive oplevelser, der giver grobund for, at flere unge har lyst til at vende hjem efter endt studietid i de store byer.

- ?Teen Town? projektet i Holstebro Kommune går ud på, at unge i landdistrikterne laver projekter for andre unge i deres lokalområde. Projektet støttes gennem LAG Holstebro økonomisk af EU og Fødevareministeriet.

- Formålet med undersøgelsen er at tegne en ?ungdomsprofil? af de unge i Holstebro Kommune med særlig vægt på deres kultur- og fritidsvaner, trivsel og forventninger til lokalområdet.

- Undersøgelsen er gennemført af Center for Ungdomsstudier og Religionspædagogik (CUR). Den bygger på besvarelser via spørgeskemaer fra ca. 1.000 unge i alderen 12-19 år og interviews med 20 unge i kommunen.

Flere oplysninger:

Projektleder på Teen Town projektet, Dorte-Pia Ravnsbæk, tlf. 5099 2247.

Læs mere her

tags: interview, Danmark, økonomi, uddannelse, EU, Holstebro, lektielæsning, gymnasiet, miljø, erhvervsuddannelser,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar