tirsdag den 30. august 2011

Studerende: DF gambler med unges uddannelsesmuligheder

Dansk Folkeparti foreslår i Information i dag at SU på kandidatuddannelser tildeles som lån til de studerende. Hvis man flytter fra Danmark efter studierne, skal SU?en tilbagebetales. Men forslaget kan blive dyrt for samfundet hvis færre unge uddanner sig af frygt for gæld, advarer DSF.

?Hvis forslaget vedtages, bliver det pengepungen der afgør om studerende tager en kandidatuddannelse. Det er farligt at gamble med den lige adgang til uddannelse? siger Magnus Pedersen, formand for DSF, og fortsætter ?Vi risikerer at unge fravælger uddannelse fordi vi er bange for at ende med en kæmpe gæld.?

Også hvis den studerende bliver i Danmark, skal SU?en betales tilbage efter studierne, dog kan afdraget på lånet trækkes fra i skat.

?Alle er enige om at uddannelse er altafgørende for Danmarks fremtid. Alligevel vil DF stille unge i valget mellem at uddanne sig og risikere at blive forgældede, eller at droppe uddannelse og arbejde uden at få gæld. Det er højt spil at fjerne den lige adgang til uddannelse? advarer Magnus Pedersen


Læs mere her

tags: SF, Dansk Folkeparti, Danmark, uddannelse, penge, studerende, kandidatuddannelse,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar