mandag den 7. maj 2012

6 gode råd til dit CV

En nyligt offentliggjort undersøgelse viser, at de rekrutteringsansvarlige i gennemsnit bruger seks sekunder på at afgøre, om din ansøgning skal i ja-bunken eller i den mindre interessante nej-bunke. Vi har samlet seks gode råd til, hvordan du gør CV et rigtig godt til din jobsøgning.

1. Målret dit CV
Dit CV skal lige så vel som din ansøgning være målrettet den stilling du søger. Ud med de irrelevante oplysninger og op i toppen med det, der er relevant for lige netop denne stilling. Den rekrutteringsansvarlige er interesseret i at vide, hvorfor du er kvalificeret til lige netop denne stilling.

2. Hold det overskueligt
Find frem til et layout, der er så læsevenligt som overhovedet muligt. Inddel CV et i forskellige emner, som eksempelvis uddannelse, nuværende job og tidligere job og giv hvert emne en tydelig overskrift. Dermed hjælper du den rekrutteringsansvarlige med at finde frem til de vigtigste pointer.

3. Hold dig til det vigtigste
Sørg for at fremhæve de erfaringer, der er mest relevante for det job du søger. Hvis du søger job som pædagog, er din kommende arbejdsgiver sandsynligvis ikke interesseret i at vide, at du har arbejdet som lagermedarbejder mens du gik i gymnasiet.

4. Det vigtigste skal op i toppen
Den rekrutteringsansvarlige er mest interesseret i at se informationer om dine nuværende og tidligere job og om din uddannelse, så dem skal de kunne finde med det samme. Det er ikke nok at skrive: Jeg arbejdede som XX i virksomhed XX . Beskriv et par projekter og hvordan du bidrog til dem.

5. Drop profilfotoet
Når der er et profilfoto i toppen af dit CV bruger den rekrutteringsansvarlige uforholdsmæssigt meget tid på at se på det i stedet for at læse indholdet i dit CV. Derudover viser undersøgelser, at du risikerer at blive siet fra, hvis du er en smuk ung kvinde*. Hvis du meget gerne vil have et foto i dit CV, så flyt det om på side to. Der forstyrrer det ikke så meget som på forsiden.

6. Vær ærlig
Hvis du har huller i CV et så vær ærlig om dem. På grund af den nuværende krise går der rigtig mange kvalificerede mennesker rundt med mere eller mindre langvarige huller i deres CV er. Sig det som det er: På grund af krisen har det været svært, at finde det rigtige job . Kunsten er at fortælle ærligt om det, og få det til at passe så godt som muligt ind i forhold til det job du søger.

*Kilde: People Management

Læs mere her

tags: uddannelse, virksomhed, arbejdsliv, Management, arbejdsgiver, gymnasiet, rekrutteringsansvarlig,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar