søndag den 13. maj 2012

Ny kampagne skal udbrede kendskabet til VEU-centrene

Børne- og undervisningsministeren vil med en ny kampagne sikre, at flere bruger landets VEU-centre som indgang til voksen- og efteruddannelse. Regeringen har som mål, at medar-bejdere og ledige skal opkvalificeres i tæt samarbejde med virksomhederne.

VEU-centrene er indgang til voksen- og efteruddannelse for både virksomheder, ansatte og ledige. Men for få danskere kender til centrene og mulighederne for at få råd og vejledning om voksen- og efterud-dannelse.

Derfor lancerer Ministeriet for Børn og Undervisning en kampagne, som skal udbrede kendskabet til VEU-centrene og mulighederne for voksen- og efteruddannelse.

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini understreger, at et øget kendskab til VEU-centrene blandt danskerne er vigtigt ikke bare for den enkelte, men også for at Danmark kan stå stærkt i kon-kurrencen om dygtig arbejdskraft:

Med VEU-centrene er der skabt én indgang til voksen- og efteruddannelse i Danmark. Det er med andre ord gjort nemt for både virksomheder, ansatte og ledige, der ønsker opkvalificering. Det er rege-ringens målsætning, at flere ufaglærte skal have en kompetencegivende uddannelse. Samtidig ønsker vi, at både ufaglærte og faglærte skal have mulighed for at løfte deres faglighed gennem løbende praksisnær efteruddannelse. De målsætninger skal VEU-centrene være med til at løfte, og derfor er det vigtigt, at danskerne kender til centrene, siger Christine Antorini.

Det er regeringens mål at styrke voksen- og efteruddannelsesområdet.

Fakta:
VEU står for Voksen- og Efteruddannelse, og VEU-centret er et formelt samarbejde mellem institutio-ner, der udbyder arbejdsmarkedsuddannelser, og VUC. Der findes i alt 13 VEU-centre fordelt rundt i landet.

VEU-centrene skal medvirke til at styrke kvaliteten og effekten af voksen- og efteruddannelsesområdet, blandt andet ved at fungere som én indgang for personer og virksomheder, som ønsker rådgivning og vejledning om voksen- og efteruddannelse.

Kampagnen om VEU-centrene kører i maj og juni 2012 og vil bl.a. bestå af reklamer på busser og tog-stationer, annoncer i fagblade samt videoklip på VEU-centrenes hjemmeside.

Læs mere her

tags: Danmark, uddannelse, EU, regeringen, 2012, virksomhed, regering, faglighed, opkvalificering, undervisningsminister, efteruddannelse, undervisning, arbejdsmarked, arbejdskraft, Fakta,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar