onsdag den 16. maj 2012

Hvordan ser en god jobansøgning ud

Jobsøgning starter med at skrive en god ansøgning. Generelt er en dårlig ansøgning en standardansøgning, der ikke er målrettet den specifikke jobannonce, mens en god jobansøgning er en, der besvarer jobannoncen. Søg job ved at tilgå en struktureret tilgang til ansøgningen. På denne måde undgår du med en standard model.

Formålet med ansøgningen
Ansøgningen har til formål at opfylde et ønske (kravene i jobannoncen), sælge et produkt (ansøgeren) og ramme en modtager, der endnu er forholdsvis ukendt (den ansættende chef).

Forarbejde
I forarbejdet er du endnu ikke begyndt at skrive selve din jobansøgning her skal du analysere jobannoncen og i punktform få nedskrevet dine kompetencer i forhold til jobbet.

Opfyld et ønske
Vær sikker på, at du har forstået, hvad virksomheden ønsker af deres kommende medarbejder:
- Krav - hvad vil virksomheden have, at du SKAL kunne
- Ønsker - hvad synes virksomheden, det ville være rart, at du også kunne
- Opgaver - hvilke opgaver skal du løse, og hvilke kvalifikationer ser du selv, at det vil kræve

Adressér disse punkter i din ansøgning: Hvis virksomheden forventer, at ansøgeren har erfaring med eksempelvis salg, fortæller du, hvordan/hvorfor du matcher dette krav. Husk samtidig på klassikeren om at mænd søger et job, selvom de kun opfylder ét ud af 10 krav, mens kvinder IKKE søger et job, hvis de kun opfylder 9 ud af 10 krav. Mon ikke en middelvej er også er ok

Adressér kun de ønsker, der giver dig en fordel.

Match dine kompetencer med de opgaver, der ligger i jobbet. Herefter skriver du eksplicit i din ansøgning, hvilke erfaringer med disse opgaver du har.

Sælg produktet
Tilføj argumenter for, at du kan magte de væsentligste opgaver. Naturligvis prioriterer du i henhold til dine egne styrker, så du ender med en prioriteret liste. Giv eksempler på konkrete opgaver og resultater, så du får fortalt din korte, sammenhængende jobhistorie. Fokuser på faglighed.

Formidl til målgruppen
Sørg for at indsamle så meget information om virksomheden som overhovedet muligt, inden du ansøger. Forsøg at komme i tale med nogle, der allerede arbejder i virksomheden. Hvad er det, der rører sig aktuelt i virksomheden/divisionen/ afdelingen/teamet pt.

Struktur
En struktur på din ansøgning kunne være:

1. Manchet
Hvilket job søger du og hvor har du set annoncen

2. Motivation
Hvorfor synes du, jobbet lyder interessant Hvad er din motivation for at søge jobbet En virksomhed vil hellere have, at man kan tilføre jobbet/virksomheden nye vinkler end at man nærmest allerede er ved at vokse ud af jobbet, fordi man har prøvet det hele før.

3. Kvalifikationer
Forklar hvordan du matcher krav og hvilken erfaring du har med de listede opgaver.

4. Afslutning
Afrund med en kort begrundelse for hvorfor du mener, du kan gøre en forskel for virksomheden.

Læs mere her

tags: virksomhed, arbejdsliv, faglighed, jobannonce, jobansøgning, motivation, Jobsøgning,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar