torsdag den 3. maj 2012

Fransk skulptur til Hørby Efterskole

Historier og ikke mindst de pudsige af slagsen har det med at dukke op ud af sammenhænge, som ingen forventede noget specielt af i hvert fald ikke i forhold til, at disse sammenhænge pludselig skulle kunne binde to verdener sammen.

Sådan var det for bestyrelsesmedlem på Hørby Efterskole, Jens Højer fra Højer Møbler, der via nogle forretningsforbindelser i Frankrig kom i forbindelse med danskeren Jørgen Lindgren Hansen, som er tilknyttet arkitektskolen l´ENSTRIB i den sydfranske by Epinal.

Det viser sig, at Jørgens Lindgren Hansens far, Gunnar Hansen, var elev på Hørby Håndværkerskole i skoleåret 1948/49, hvor han afsluttede sin uddannelse med bl.a. at tegne en vinkel på en tagkonstruktion.

Den arkitektskole, som Jørgen Lindgren Hansen er tilknyttet i Frankrig er involveret i et projekt, der handler om at udsmykke en række franske rundkørsler med, hvad man kalder håndværksmæssig kunst . Og her kommer de gamle tegninger fra 1948 til ære og værdighed, da konstruktionen som Gunnar Hansen i 1948 omhyggeligt lavede i Hørby skal nu danne grundlag for det bidrag som arkitektskolen i Epinal tegner sig for i udsmykningsprojektet.

Således bliver en række rundkørsler i de to franske regioner Bretagne og Provence hen over de næste par år forskønnet med en skulptur af en tagkonstruktion tegnet i Hørby.

Naturligvis skal der også en model tilbage til arnestedet, og ved mellemkomst fra bestyrelsesmedlem Jens Højer kan Hørby Efterskole i midten af maj, i forbindelse med et festarrangement for bestyrelse og repræsentantskab i anledning af efterskolens 40-års jubilæum, afslører prototypen af skulpturen, der kommer til at stå på forpladsen ud mod Snedkergårdsvej og her spejle den tagkonstruktion i skolens gamle hovedbygning, hvorfra linjerne, der i 1948 blev til Gunnar Hansen tegning, er taget.

Se, sådan opstår historier! Ringen er sluttet og tegningerne, der er indgået i en gruppe arkitektstuderendes uddannelse, har været en tur omkring en fransk rundkørsel og binder nu Hørby Efterskole sammen med fortiden dengang der i de samme bygninger blev drevet håndværkerskole i Hørby.


Læs mere her

tags: uddannelse, Frankrig, kunst, bestyrelsesmedlem, Håndværker, studerende, efterskole,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar