torsdag den 31. maj 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Firmaer glemmer at indberette arbejdsulykker

Mögers plan får færre østarbejdere til landet
Der kommer færre arbejdere fra Polen, Litauen og Tyskland, hvis regeringen skatteudspil bliver virkelighed.
Læs mere her

Firmaer glemmer at indberette arbejdsulykker
Når en medarbejder kommer til skade på jobbet, bliver det ofte ikke anmeldt til myndighederne. Det betyder, at medarbejderne kan gå glip af vigtige erstatninger.
Læs mere her

Er du god til at netværke

Styrk dit professionelle netværk på Pronanas kursusdage og konferencer.

I et videnssamfund er gode netværkskompetencer altafgørende. Arbejder du i erhvervslivets top har du måske allerede mødt kravet om at have et solidt netværk. Et veletableret professionelt netværk kan bane vejen til dit drømmejob og endda være afgørende i valget mellem dig og en anden kandidat.

Networking er ikke kun relevant for topledere. Omkring 60 % af alle jobs besættes via netværk og anbefalinger, så er man arbejdsløs kan det være vigtigere at networke frem for at skrive ansøgninger.

Professionelle netværk kan holdes ved lige ved hjælp af virtuelle sites som LinkedIn, Twitter, blogs osv. Men det er stadig gennem det personlige møde, at de stærkeste relationer knyttes. Mange danskere har dog svært ved at opsøge fremmede mennesker, og networking er ikke en naturlig del af vores kultur. Dette er især tydeligt på for eksempel kurser hvor deltagere ofte bruger toiletbesøg eller mobilen som overspringshandlinger frem for at opbygge deres netværk.

Uddannelserne hos Probana er bygget op således, at de fremmer din mulighed for at networke både via den online platform og gennem det personlige møde på kursusdagene.

Probana tilbyder et spændende kursusprogram udarbejdet i samarbejde med landets førende fagfolk, eksperter og anerkendte undervisere fra de videregående uddannelser og erhvervsliv og indeholder den skarpeste viden og inspiration. Sommeren byder blandt andet på flere fantastiske konferencer. Den 8. juni åbner vi dørene på Marriott for at sætte fokus på Meditation som redskab til et succesfuldt arbejdsliv og den 12. juni afholder vi i samarbejde med Sebastian Nybo vores store konference Ind i Vækst.

Læs mere om det store udbyd af spændende uddannelser og konferencer på www.probana.com


Læs mere her

tags: bilen, uddannelse, arbejdsløs, erhvervslivet, arbejdsliv, Probana, videregående uddannelse, sprog,

onsdag den 30. maj 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Flere lærere ender på førtidspension

Karrieredanskere dyrker mere sport
Travle danskere i 30erne dyrker mere idræt end tidligere, viser stor national undersøgelse.Photos: Brian Berg
Læs mere her

Flere lærere ender på førtidspension
På tre år er antallet af lærere, der tvinges på førtidspension, steget med en femtedel - lærerne er blevet mere pressede, vurderer deres fagforening.
Læs mere her

Spar tid og gør rekrutteringsprocessen så overskuelig som muligt

Jobzonen hjælper dig med at gøre arbejdet så overskueligt som overhovedet muligt. Med et Ansøg Online link i din jobannonce sparer du tid på administration, så du kan bruge tiden på det det virkelig handler om; at vurdere kandidaterne.

Ansøg online gør ikke alene processen lettere for dig det er også en hjælp for kandidaten, som kan søge stillingen direkte fra din jobannonce. Dermed bliver hele forløbet mere enkelt og overskueligt for alle parter.

Det får du med Ansøg Online

Ansøg Online giver dig en række fordele. Du får et link i din annonce, så kandidaten sender ansøgning og CV til dig via en fast formular. Fordi alle dokumenterne er skrevet ud fra samme formular, får du et bedre overblik over kandidaterne. Systemet sender automatisk en bekræftelsesmail til kandidaterne, så du ikke skal bekymre dig om du nu har fået sendt bekræftelser til alle. Derudover får du mulighed for at indkalde til samtaler via personaliserede emails, og du kan holde styr på alle aftaler ved rekrutteringen i systemets kalenderfunktion. Der er altså mange fordele ved at bruge Ansøg Online.

Fordele ved Ansøg Online:

Tids- og ressourcebesparelse
Ro i processen så tiden kan bruges på vurdering af kandidaterne
Det er en nem og enkel måde at kommunikere med kandidaterne
Professionel og ensartet kommunikation
Kandidaterne får et positivt og professionelt indtryk af din virksomhed

Læs mere her

tags: virksomhed, jobannonce, kommunikation, arbejdsgiver, Ford,

tirsdag den 29. maj 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Danske erfaringer: Indiske ingeniører er krævende

Danske erfaringer: Indiske ingeniører er krævende
Med lønstigninger på op mod 40 procent ved jobskift, skal der meget til at holde på de indiske ingeniører. De skal udfordres, inddrages og motiveres ellers smutter de.
Læs mere her

Uddannelse og udvikling skaber konkurrencemæssige fordele

Forandring siges at være det eneste konstante i moderne virksomheder. Globaliseringen af danske virksomheder kræver, at medarbejdere i stigende grad udviser fleksibilitet og omstillingsparathed. Probana Aktiv Kurser imødekommer virksomhedernes krav om fleksibilitet ved at tilbyde en uddannelsesform der er uafhængig af tid og sted.

En virksomheds evne til at tiltrække, udvikle og fastholde talent er en af dens største konkurrencemæssige fordele. Fokus på udvikling og uddannelse har en stor tiltrækningskraft på de talentfulde medarbejdere der er nødvendige for at opretholde et højt niveau af fleksibilitet og innovation. Flere virksomheder går bort fra den passive træning over mod en mere aktiv læringsproces der kobles sammen med virksomhedens overordnede strategier.

Uddannelse og udvikling af medarbejdernes kompetencer er værdiskabende og nødvendig, hvis de danske virksomheder vil klare sig i den globale økonomi. HR området har derfor fået en mere strategisk rolle idet talent management og uddannelse skal kædes sammen med virksomhedens overordnede strategier. Human Resource Development (HRD) bliver nødt til at forholde sig til forandringer udenfor virksomheden, idet den globale konkurrence stiller krav til de danske virksomheders omstillingsparathed. Probanas nye Masterclass i HR (MCH) fokuser blandt andet på nyere trends inden for HRD samt de globale udfordringer HR personalet i stigende grad må forholde sig til. Dette inkluderer en ændring af den traditionelle træningsfunktion, talent management og fordelene ved en mangfoldig arbejdsstyrke.

Probana Aktiv Kurser er det naturlige valg når en virksomhed vil udvikle sine medarbejdere. Blended Learning giver med sin kombination af e-learning og kursusdage den fleksibilitet der er nødvendig i en travl hverdag. Det alsidige kursusudbud giver desuden rig mulighed for at understøtte den overordnede virksomhedsstrategi med nye kompetencer.

Læs mere her

tags: økonomi, uddannelse, virksomhed, fleksibilitet, talent management, Probana, strategi, konkurrence, innovation,

mandag den 28. maj 2012

Gain, train & retain

Hold på talenterne med en efteruddannelse fra Probana.

Talent er en af de vigtigste ressourcer i det 21. århundrede. Uden systematisk udvikling af flere og dygtigere talenter, vil Danmark højst sandsynligt opleve faldende konkurrencekraft. Hurtigt voksende økonomier som Singapore, Sydkorea og Kina har allerede lanceret nationale talentstrategier i erkendelsen af at fremtidens talenter er afgørende for landenes langsigtede vækstpotentiale. Landene har allerede høje vækstrater, men uden en ny og bred generation af talenter og veluddannede vidensmedarbejdere vil de ikke kunne fastholde den velstandsfremgang i fremtiden.

De virksomheder, der har de stærkeste virksomhedsbrands og kan tilbyde attraktive talentudviklingsprogrammer, har lettere ved at rekruttere lige præcis de nye medarbejdere, der kan hjælpe virksomheden til at øge vækst og konkurrenceevne.

Probana præsenterer stolt sin uddannelse Masterclass i Human Ressource Management, MCH. Uddannelsen klæder dig på til de strategiske udfordringer HR vil møde på fremtidens arbejdsmarked. Uddannelsen gennemføres i samarbejde med landets absolut dygtigste undervisere og eksperter, bl.a. fra Handelshøjskolen og en række af landets kendte, store virksomheder.
På nuværende tidspunkt har HR-konsulenter, HR-partnere og personaleansvarlige fra både den offentlige og private sektor allerede sikret sig deltagelse på uddannelsen, hvor din evne som strategisk sparringspartner for ledelsen bliver udfordret og udviklet. Det kunne være spændende også at have jer med.

Uddannelsen er baseret på e-learning, hvilket giver dig mulighed for at læse, når du vil og kan, og desuden kræver det kun en internet-adgang, før du har adgang til hele uddannelsesplatformen med pensum, cases samt netværket Karrriereforum. E-learningen kombineres med fysiske kursusdage, hvor professionelle og erfarne undervisere sørger for at koble teorien til praksis og sikrer en forankring af uddannelsen i den enkelte deltagers hverdag.

Læs mere og tilmeld dig nu - www.probana.com

Læs mere her

tags: Danmark, internet, økonomi, Handelshøjskolen, uddannelse, Kina, virksomhed, Singapore, efteruddannelse, Probana, Management, HR-konsulent, strategi, E-learning, arbejdsmarked, sprog, konkurrence,

søndag den 27. maj 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Kvinderne stormer frem - uden kvoter

Kvinderne stormer frem - uden kvoter
Kvindelige ledere ønsker at blive rekrutteret på baggrund af deres kvalifikationer og erfaringer – ikke på baggrund af køn. Derfor er det sund fornuft, når regeringen nu dropper kvoterne og i stedet pålægger virksomhederne selv at opstille forpligtende måltal.Photos: Keld Navntoft
Læs mere her

9 ud af 10 af hovedstadens unge får deres ønskegymnasium

Samtidig kommer færre på et uønsket gymnasium

10595 unge får besked om deres gymnasieplads
Det er en kabale af de større, der skal gå op, når Region Hovedstaden og regionens rektorer skal skaffe gymnasiepladser til 10.595 unge i hovedstadsregionen. Og det er lykkedes, fortæller Marianne Stendell (S), formand for Region Hovedstadens Udvalg for fremtidens uddannelse og forskning:

Trods nyt klasseloft får lige så mange deres førsteønske opfyldt
- For første gang har vi i fordelingen måttet tage højde for et klasseloft på 28 studerende. Alligevel er det lykkedes os at finde plads til alle og give 9 ud af 10 plads på deres førsteprioritet. 523 unge må dog indstille sig på at skulle begynde på et andet gymnasium end ønsket. Det svarer til samme niveau som sidste år, forklarer Marianne Stendell.

Ros til gymnasiernes villighed til at oprette ekstra klasser
Hun roser regionens gymnasier, der har oprettet 32 ekstra klasser i år. Især gymnasierne i Storkøbenhavn Nord og Vest har været flittige til at udvide kapaciteten.

Ingen får længere end 52 minutter til uddannelse
På den måde er det lykkes at fordele de studerende, så de ikke får længere til deres uddannelse end tidligere. De elever som får længst til uddannelse har 52 minutter, og dermed et godt stykke under de 75 minutter, som Ministeriet for Børn og Undervisning har angivet som maksimalafstanden.

18 ekstra HF klasser oprettet
På HF området er der i hovedstadsregionen blevet oprettet 18 ekstra klasser i år for at kunne tage imod 2424 unge.

Brevene til hovedstadsregionens godt 13.000 håbefulde lander i de unges postkasser fra torsdag den 24 maj.

Yderligere oplysninger hos

Marianne Stendell (S), formand for Region Hovedstadens Udvalg for fremtidens uddannelse og forskning, tlf. 23 41 01 57
Anne Holm Sjøberg, udviklingschef i Region Hovedstaden med ansvar for uddannelse, tlf. 23 23 89 89
Pressevagten, Region Hovedstaden, tlf. 70 20 95 88

Læs mere her

tags: uddannelse, hovedstad, Region Hovedstaden, studerende, rektor, kaffe,

lørdag den 26. maj 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Han skal realisere Københavns klimadrømme

Rambøll i Indien: At bygge bro mellem kulturerne er et langt, sejt træk
Rambøll Oil & Gas har været i Indien siden 2008 og oplevet massiv vækst. Men corporate director Anders Rødgaard Knudsen lægger ikke skjul på, at brobygningen mellem dansk og indisk kultur er en stor opgave.
Læs mere her

Arbejdsløse anmelder jobfirmaer
For at de ledige kan navigere bedre rundt i en verden af private jobcentre, har nogle af dem taget initiativ til at anmelde firmaer og centre, der udbyder aktivering.
Læs mere her

Han skal realisere Københavns klimadrømme
Projektchef Jørgen Abildgaard skal styrke processen frem mod en CO2-neutral hovedstad. I tirsdags gik starten og han har nu 13 år til at løse opgaven.
Læs mere her

Ny mulighed: Fjern din eksamensangst ? gratis!

En virksomhed som før har tjent gode penge på bl. a. at rådgive om eksamensangst, giver nu al deres viden væk kvit og frit. Over 6000 ord er blevet skrevet, fyldt med øvelser, taktikker og viden der kan hjælpe de unge.

Alt viden om eksamensangsten kan ses på linket her: http://www.godekarakterer.dk/eksamensangst-find-losningen-her/ .

Vi har oplevet en stigende interesse for at få hjælp til sin eksamensangst siden 2010, hvor vi åbnede dørene for vores forretning første gang. Stigningen har været så overvældende at det har været svært for os at følge med efterspørgslen og derfor har vi valgt at give vores viden væk ganske gratis, så alle studerende har gode muligheder for at klare sig godt til eksamenerne og få de ønskede karakterer udtaler Mai Smidt der er medstifter af GodeKarakterer.dk, som er et website der hjælper de unge med alt fra eksamensangst, uddannelsesvalg og samtlige fag i skolen.

I disse dage er der mange studerende som sidder og sveder over eksamensopgaverne. For nogle er det en god oplevelse mens der er andre der går helt kold og har svært ved at bevare overblikket. Det overblik der ellers skulle sikre dem de flotte karakterer på eksamensbeviset. Eksamensbeviset der er nøglen til deres videre karrierer.
Gennem de sidste par år er det blevet mere acceptabelt i samfundet at lide af eksamensangst hvilket har skabt den øgede interesse for at få bugt med eksamensangsten en gang for alle.

- Læg dig godt til rette under dynerne selvom lærebøgerne skriger på dig -
Man skulle næsten ikke tro sine egne øjne når man læser denne overskrift men den er god nok. En af de vigtigste ting de studerende kan gøre for at forbedre deres præstationsevne og hukommelse er ved at huske en god nats søvn. Meget forskning viser at unge nøjes med at sove 6-7 timer, hvilket er i underkanten af hvad de har behov for. Særligt i en tid hvor de skal performe godt.
Den manglende søvn kan bl. a. være en medårsag til det stigende medicin forbrug af antidepressiv medicin, betablokkere og angstmedicin op mod eksamensperioden. Medicinforbruget er så alarmerende at rektorer, studievejledere og undervisere ligefrem advarer mod en epidemi.

AU (Aarhus Universitet) lavede sidste år en studiemiljøundersøgelse der viste sandhedens grimme ansigt sort på hvidt. Af alle studerende på AU oplever 11 % af dem stressrelaterede symptomer som hukommelsestab, koncentrationsbesvær, smerter, hovedpine, søvnløshed og lavt selvværd.

I eksamensperioden ligger tallet ikke stille på 11 %. Faktisk stiger det til hele 33 % af de studerende der oplever voldsomme gener hvilket betyder de kan have svært ved at gennemføre deres eksamener. Værre står det til hos KU (Københavns Universitet) hvor 33 % af de studerende oplever gener i løbet af deres studietid. I eksamensperioden stiger tallet til 75 %.

- Vi er nødt til at sætte ind overfor dette -
I Danmark lever vi af vores viden og det betyder at samfundets unge er nød til at lære også at performe når det virkeligt gælder. En eksamen er ikke noget man går til, selvom mange tror det. Det er noget man træner til. Alle kan lærer at håndterer deres nerver så det ikke længere sidder udenpå tøjet til stor frustration hos den unge.

Rystende hænder, svedige rygge og skingre stemmer behøver ikke at være hverdagskost ved det grønne bord i disse tider.

På hjemmesiden www.GodeKarakterer.dk kan studerende kvit og frit gå ind og læse det ene brugbare råd efter det andet, hvor de lærer om at se eksamen på en ny måde, finde ud af hvad er meningen med eksamen for dem og meget andet.

Alt viden om eksamensangsten kan ses på linket her: http://www.godekarakterer.dk/eksamensangst-find-losningen-her/ .

Læs mere her

tags: Danmark, 2010, Aarhus Universitet, København, uddannelse, medicin, virksomhed, penge, stress, studievejleder, studerende, rektor, miljø, eksamensbevis, stemmer, hovedpine, Københavns Universitet,

fredag den 25. maj 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Ny rektor flytter hjem til Aarhus

Q&A: Spørg DIs chef i Indien om udfordringerne ved at komme på det indiske marked
Danske virksomheder tøver med at satse på Indien på trods af det store protentiale. Dansk Industris chef i Indien Ejvind Vøgg besvarer her spørgsmål om udfordringerne på det Indiske marked. Stil spørgsmål nu og få svar torsdag den 31. maj kl. 14.
Læs mere her

IHK-rektor flytter hjem til Aarhus
Den nuværende rektor for Ingeniørhøjskolen i København (IHK), Conni Simonsen, bliver ny direktør for Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet (IAU) ? og kommer dermed tættere på hjemmet i Silkeborg.
Læs mere her

Ny rektor flytter hjem til Aarhus
Den nuværende rektor for Ingeniørhøjskolen i København (IHK), Conni Simonsen, bliver ny direktør for Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet (IAU) ? og kommer dermed tættere på hjemme i Silkeborg.
Læs mere her

torsdag den 24. maj 2012

Læs til TantraSexolog på Sexologiskolen

Ny banebrydende specialeuddannelse på Sexologiskolen
Sexologiskolen København & Århus lancerer nu sin 3. uddannelse og 1. Specialeuddannelse, indenfor moderne sexologi. Uddannelsen bygger videre på helhedsprincippet, hvor der er fokus på det hele menneske og går i dybden med de tantriske teknikker. For at kunne læse til Tantra Sexolog skal man først være uddannet Sexolog, fra Sexologiskolen el. anden nordisk sexologskole. På den 1 årige overbygning lærer eleverne tantrayoga, erotisk tantra og specielle tantriske behandlingsformer. Skolen stiler efter, at man som elev efter endt uddannelse og eksamen, selv vil kunne undervise i og holde foredrag og give konsultationer indenfor områderne tantrayoga, erotisk tantra og tantrisk terapi. Eleverne går til mundtlig og skriftlig eksamen og certificeres efter bestået eksamen.

Den moderne sexologiskole, som både har afdeling i Jylland og på Sjælland, råder over godt 30 nordiske undervisere indenfor nutids- sexologi og parterapi. Blandt underviserne er læge, sexolog og forfatter Jesper Bay-Hansen. Forfatter Signe Wenneberg. Jordemoder og forfatter Emilie Melchier. Docent Lars-Gösta Dahlof, Gøteborg Universitet. Parterapeut Ingrid-Ann Watson etc.

Yazmin Fox (f. 1968), leder af skolen, er uddannet i almen- og kliniks sexologi på Gøteborg Universitet og tidligere underviser på universitetet.

Yazmin har tillige uddannet sig igennem 8 år indenfor tantrayoga, erotisk tantra og ayurveda, som er et af verdens ældste sundhedssystemer. Hun har givet konsultationer indenfor området og undervist i tantra yoga og erotisk tantra i mere end 19 år. Yazmin er manuskriptforfatter og instruktør til dvd en Erotisk tantra vejen til et bedre sexliv . Udgivet af Substanz/ Nordisk Film. Yazmin har tidligere arbejdet for www.sundhed.dk, hvor hun var ansvarlig for deres sex og samlivs område. Hun har medvirket i og skrevet et hav af artikler, sidst som parterapeut i Psykologi, denne måned.

Yazmin er hovedunderviser på den nye specialeuddannelse.

Om uddannelsen og hvad er tantra
Tantra går mere end 5.000 år tilbage. Østens sexologi strækker sig ud over mange områder og forbinder seksualitet med helse, livsstil, fertilitet etc.

På Sexologiskolen, Århus & København kan man uddanne sig til Sexolog & Parterapeut med fokus på det hele menneske.

De to uddannelser varer hver 2 år, fordelt på 12-13 moduler af 3 dage, pr. uddannelse.
Sexologiskolens første specialeuddannelse er 1 årig, og fordelt på 5 moduler. 4 moduler á 5 dage, onsdag til søndag kl. 9-16. Plus individuel træning og eksamen.

Jeg har igennem tiden givet mange konsultationer, nu på 19. år og på trods af min kliniske baggrund inden for moderne sexologi og psykologi, så anvender jeg i 2 ud af 3 tilfælde tantrisk teknikker og tantrisk baggrundsviden. Det er en meget brugbar og ofte hurtig omsættelig viden, der har hjulpet mange af mine klienter og elever til lykke og kunnen indenfor kærlighed, seksualitet og fertilitet. Derfor har vi valgt at lægge fokus her, på vores 1. Specialeuddannelse og glæder os til at give denne unikke viden videre og bidrage til at gøre nordens sexologer endnu dygtigere og visere så de kan komme ud og give informationen videre til de mange, om hvordan man skaber lykkelige nætter til lykkelige dage!

Uddannelsen starter d. 5. dec. 2012 på Sexologiskolen i København.
Pris: Kr. 56.000*. Elever kr. 45.000


*For elever fra andre sexologskoler, suppleres med enkelte moduler på Sexologiskolens Sexologuddannelse.

INTRO
KOM OG HØR OM UDDANNELSERNE TIL SEXOLOG, PARTERAPEUT & TANTRA SEXOLOG- OG MØD YAZMIN FOX OG ANDRE AF SEXOLOGISKOLENS UNDERVISERE.
Odense d. 23. maj kl. 18.00-19.30. Helsekosten. Gravene 8, 2. 5000 Odense C.
Århus d. 7. juni kl. 18.00-19.30. Sexologiskolen Århus. Strandvejen 96 2.sal. 8000 Århus C.
København d. 19. juni kl. 18.00-19.30. Sexologiskolen København. Gunløgsgade 1.

DATOER
SEXOLOG HOLD 6KØBENHAVN. Holdstart København d. 14.september 2012
SEXOLOG HOLD 7 ÅRHUS. Holdstart Århus d. 12. oktober 2012
TANTRA SEXOLOG KØBENHAVN. Holdstart København d. 5.december 2012
PARTERAPEUT HOLD 2 KØBENHAVN. Holdstart København d. 27.april 2013

PRISER
Sexolog (2 årig) kr. 64.000. Parterapeut (2 årig) kr. 59.000. Begge uddannelser kr. 110.000
Speciale uddannelser TantraSexolog (1 år) kr. 56.000/ 45.000.
Intro prisfremtil d. 1.7.12 kr. 50.000/ 40.000.

Læs mere her

tags: København, dvd, Århus, uddannelse, Sjælland, sex, 2013, EU, Odense, december, Film, LO, Jylland, OL, 2012, sundhedssystem, psykologi, forfatter, Strandvejen, livsstil,

onsdag den 23. maj 2012

Ram den rigtige kandidat ved at nå ud til et endnu større kandidatfelt

Få vist din annonce i mere end 100 aviser, og nå ud til et endnu større kandidatfelt.

Den aktivt jobsøgende opsøger selv jobannoncer på eksempelvis online jobportaler for at finde ledige jobs, men den attraktive passivt jobsøgende har et anderledes medieforbrug. Den passivt jobsøgende kan lokkes af et attraktivt jobtilbud, men han opsøger det ikke aktivt.

Med en henvisning i en af Jobzonens mere end 100 mediepartnere har du større mulighed for at ramme den passivt jobsøgende. En henvisning er en kort introduktion til dit jobopslag med dit logo, jobtitel og en kort beskrivelse af jobbet. Henvisningen giver dig mulighed for at profilere jobbet såvel som din virksomhed overfor ca. 2,6 mio. kandidater via de mere end 100 mediepartnere.

Henvisningen bliver set og husket

I en analyse udført for Jyllands-Posten angav 39% af læserne a de kunne huske at have set henvisningen fra Jobzonen. Derudover blev 54% af læserne motiveret af at se annoncen og 31% af læserne overvejede at søge det job de havde set i henvisningen. Der er altså stor synlighed og kendskab i henvisningen fra Jobzonen.

Nu kommer der QR-koder på henvisningerne

Som noget helt nyt på det danske jobmarked vil der fremover være QR-koder på Jobzonens henvisninger. En QR-kode er en lille grafisk kode, som man kan scanne med sin smartphone. Når man har scannet koden bliver man dirigeret hen til den fulde jobannonce. Det betyder at langt flere der søger job vil se din fulde jobannonce med en QR-kode på din henvisning fra Jobzonen.

Test af QR-koder er i gang

Vi er i gang med at teste brugen af QR-koder på henvisninger, og indtil videre ser resultaterne meget lovende ud. Vi satser på at kunne rulle QR-koder ud på alle henvisninger fra d. 13. maj. Det vil sige, at hvis du booker en henvisning til uge 19, vil du også få en QR-kode på henvisningen.

Læs om de første resultater i næste nyhedsbrev

Vi glæder os til at fortælle mere om de første resultater med QR-koder i næste nyhedsbrev, som udkommer i slutningen af maj måned.

Læs mere her

tags: portal, Jylland, virksomhed, jobannonce, jobmarked, jobportal, jobsøgende,

Dagens nyheder - Læs bla. om Den gode gamle jobansøgning slår netværket

Kommende ledere uddannes på tanken
På seks måneder uddanner benzinselskabet Statoil 12 lederaspiranter til kommende butikschefer. Én af dem er 26-årige Tofigh, som stræber efter at gå hele karrierevejen fra tankstation til tops.Photos: Erik Refner
Læs mere her

Kommende ledere uddannes på tanken.
På seks måneder uddanner benzinselskabet Statoil 12 lederaspiranter til kommende butikschefer. Én af dem er 26-årige Tofigh, som stræber efter at gå hele karrierevejen fra tankstation til tops.Photos: Erik Refner
Læs mere her

Til tops på tanken
Kommende ledere uddannes på tanken. Photos: Erik Refner
Læs mere her

Niras køber sig ind i Norge og Tyskland
På et halvt år har den danske rådgiver helt eller delvist købt fem virksomheder i vores nabolande
Læs mere her

Psykisk syge frygter stigmatisering på jobbet
Undersøgelse peger på, at der er en vis åbenhed i virksomhederne, når det gælder medarbejdere med psykiske sygdomme, men der skal mere til, siger organisation.Photos: Jens Nørgaard Larsen
Læs mere her

Derfor tør vi ikke tale om psykiske sygdomme
Frygten for sladder eller en fyreseddel er blandt årsagerne til, at medarbejdere med psykiske problemer hverken gør chef eller kolleger opmærksomme på problemet.Photos: Annett Bruhn
Læs mere her

Genbrugsvand vinder førsteplads i opfinderkonkurrence
Tre gymnasieelever vandt i går årets udgave af IDA?s Science Cup med en brusekabine, der genbruger badevandet.
Læs mere her

Den gode gamle jobansøgning slår netværket
De fleste nyansatte har stadig fået jobbet på baggrund af en traditionel ansøgning.
Læs mere her

tirsdag den 22. maj 2012

Håndværk og design på vej som nyt fag i folkeskolen

Ministeriet for Børn og Undervisning inviterer nu skoler til at deltage i et udviklingsprojekt om et nyt fag, håndværk og design, i skoleåret 2012/2013.

Et udviklingsprojekt om et helt nyt fag søsættes nu i folkeskolen. De to fag sløjd og håndarbejde kombineres til faget håndværk og design. Ligesom i sløjd og håndarbejde bliver kernen i det nye fag de håndværksmæssige kompetencer. Derudover vil faget fokusere på designprocesser fra en idé bliver født, til produktet er færdigt.

I første omgang indgår faget i et udviklingsprojekt, som skal samle viden om, hvordan undervisningen i faget kan tilrettelægges, så den udfordrer og rummer alle elever, samtidig med at den afspejler de overordnede mål for et nyt fag.

Der har tidligere været gennemført forsøg med at slå fagene håndarbejde og sløjd sammen til faget håndværk og design. Forsøgene viste, at det nye fag har potentiale, men forsøgene var for få og for lokalt forankrede til, at resultaterne kunne generaliseres.

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini ser frem til nu at få systematiske og konkrete erfaringer med håndværk og design og til at modernisere fagene sløjd og håndarbejde som en del af den kommende folkeskolereform:

I stedet for to fag sløjd og håndarbejde indhenter vi nu erfaringer med at samle timerne i ét stort fag og giver på den måde håndværksfaget mere volumen og synlighed. De praktiske fag og kundskaber skal anerkendes og udvikles, så de fremmer skabende, kreative og praktiske talenter hos alle elever.

Med udviklingsprojektet i håndværk og design skal vi se på, hvordan vi får en bedre kobling mellem teori og praksis. Det kan for eksempel være, at eleverne skal bruge matematik til at lave en arbejdstegning, når de skal bygge garage og legetøjsbiler til den lokale børnehave, sådan som vi så det i tidligere forsøg.

Uddannelsesminister Morten Østergaard ser frem til en tættere sammenhæng mellem læreruddannelsen og folkeskolens fagrække:

Et af kernepunkterne i regeringens læreruddannelsesreform er at sikre, at der er overensstemmelse mellem folkeskolens fagrække og læreruddannelsen. Det er der ikke i dag. Derfor vil jeg følge arbejdet med et nyt fag med interesse, og erfaringer med det nye fag kan indgå i arbejdet med en ny læreruddannelse.

Fakta
Udviklingsprojektet finder sted i skoleåret 2012/2013

Ministeriet nedsætter i maj 2012 en arbejdsgruppe med repræsentanter fra blandt andet Danmarks Sløjdlærerforening, Danmarks Håndarbejdslærerforening, professionshøjskoler og forskningsmiljøer, der skal udarbejde rammerne for udviklingsprojektet, herunder en beskrivelse af faget håndværk og designs mål og indhold.

Læs mere her

tags: Danmark, uddannelse, 2013, regeringen, 2012, regering, kreativ, børnehave, folkeskole, undervisningsminister, undervisning, uddannelsesreform, miljø, Fakta,

Dagens nyheder - Læs bla. om Fagbosser vil frede helligdage i flere år

Fagbosser klar til at slagte fridage
Fagbevægelsen accepterer løfte­brud om, at lønmod­tagerne ikke skal straffes med både efterlønsforringelse og mere arbejde
Læs mere her

Stærke protester mod færre helligdage
6.000 ansatte hos Novo Nordisk protesterer højlydt imod, at fagbevægelsen er ved at gå med til at afskaffe to helligdage eller andet, som øger arbejdstiden.
Læs mere her

Fagbosser vil frede helligdage i flere år
Så længe der er høj arbejdsløshed, skal der ikke pilles ved helligdagene, mener landets førende lønmodtagerorganisationer.
Læs mere her

mandag den 21. maj 2012

Styrk både kompetencer og netværk

Mange anser kompetenceløft som det primære mål med efteruddannelse, men hermed overser man et væsentligt element i form af et udvidet netværk og nye muligheder.

Probana er en af landets førende og største udbydere af efteruddannelse indenfor HR, psykologi og kommunikation og har gennem mange år erfaret, at det udvidede netværk med de øvrige kursister har spillet en lige så væsentlig - men uventet - rolle som selve indholdet af uddannelsen. I første omgang er kursisterne udelukkende fokuseret på indholdet, men når de først er i gang med uddannelsen, tegner der sig et entydigt billede af, at netværket er en stor sidegevinst, som de ikke havde kalkuleret med.

Netværket giver både mulighed for faglig sparring, men er også "en ny afkørsel fra alfarvej, der åbner døre til nye udfordringer et andet sted", som én udtrykker det.

Hvis De er interesseret, kan De læse om og tilmelde Dem alle Probanas uddannelser her: www.probana.com/akursuskatalog.asp.

De er også altid velkommen til at kontakte os på tlf. 45 76 58 58, så vi kan rådgive om den rigtige uddannelse for Dem.


Læs mere her

tags: uddannelse, kompetenceløft, efteruddannelse, Probana, psykologi, kommunikation,

Dagens nyheder - Læs bla. om Pointen træder tydeligere frem, når virksomheden taler billedsprog

Pointen træder tydeligere frem, når virksomheden taler billedsprog
Novo Nordisks it-afdeling bruger tegninger til både kommunikation og udvikling. Budskabet bliver lettere at forstå og nemmere at huske, lyder en del af forklaringen.
Læs mere her

søndag den 20. maj 2012

Mini-MBA ? en verden af viden

Hos Probana er vi klar over, at både ledere og virksomheder har brug for, at udbyttet fra en efteruddannelse, skal være anvendeligt nu og her. Mange virksomheder har det stadig svært økonomisk, og derfor er det vigtigt at både medarbejdere og virksomheder vælger uddannelser, som umiddelbart kan påvise en effekt. Efteruddannelse skal således lægge sig op af virksomhedens strategi samtidig med, at medarbejdere, ledere og mellemledere ønsker, at gøre sig endnu klogere og styrke deres kompetencer.

Probana giver dig en unik uddannelsesmulighed for både ledere og virksomheder, og er således et fleksibelt alternativ til de toårige MBA-uddannelser. Probanas Mini-MBA-uddannelse kan tilrettelægges som et forløb, der varer 6-8 måneder og giver derfor tid til deltagerens øvrige arbejde. Mini-MBA er en uddannelse der er sammensat ud fra en forståelse af, at deltageren får en stærk faglig opdatering og at virksomhed skal kunne se, at det vil fremme deres samlede sum af human capital. Mini-MBA sikre dig en kompetencegivende lederuddannelse, der udvikler dig som leder, og giver indblik i, hvorledes du kan arbejde med komplicerede strategiske og organisatoriske problemstillinger.

Læs mere og tilmeld dig Mini-MBA-uddannelsen her http://probana.com/dip.asp. Tilmelder du dig i denne uge til og med onsdag d. 16. maj 2012 kl. 16.00 tilbydes du en specialrabat á 10.000 ex moms pr. person. Derudover tilbyder vi i dag 3 deltagere for 2 personers pris, i alt 50.000,- ex moms.


Læs mere her

tags: økonomi, uddannelse, 2012, virksomhed, moms, efteruddannelse, Probana, strategi,

Dagens nyheder - Læs bla. om Søgte 100 stillinger - fik job gennem sit netværk

Søgte 100 stillinger - fik job gennem sit netværk
Projektleder Poul Erik Nielsen blev fyret for første gang som 56-årig. Han søgte mere end 100 stillinger, før han pludselig blev kontaktet med et godt tilbud.
Læs mere her

lørdag den 19. maj 2012

Inspiration til at skabe en fagligt stærk folkeskole for alle

Skolerådets formandskab har i dag offentliggjort sin beretning for 2012, der indeholder en række anbefalinger for arbejdet med kvalitetsudvikling af folkeskolen. Børne- og undervisningsministeren vil tage anbefalingerne med i det videre arbejde med en reform af folkeskolen.

Der bør opstilles få, fælles og ambitiøse politiske mål for udvikling af folkeskolen. Og de politiske udviklingsmål bør ledsages af målbare indikatorer, der gør det muligt at følge med i, om der sker fremskridt.

Sådan lød anbefalingen fra Skolerådets formandskab, da børne- og undervisningsminister Christine Antorini i dag deltog i Skolerådets seminar, hvor formandskabets beretning blev drøftet. Christine Antorini er enig med Skolerådet i behovet for at synliggøre ambitionerne i arbejdet med udvikling af folkeskolen:

Jeg er enig i, at der skal sættes nogle ambitiøse mål for folkeskolens udvikling. Mål, som alle skolens aktører skal arbejde med, sætter en tydelig politisk retning for arbejdet med at skabe en fagligt stærk folkeskole for alle. Jeg vil inddrage anbefalingen i arbejdet med en reform af folkeskolen.

Formandskabet peger endvidere på en række punkter, hvor Ministeriet for Børn og Undervisning, kommuner og skoler kan sætte ind for at styrke den lokale kvalitetsudvikling på skoler og i kommuner, så lærere, ledere og forvaltninger bliver endnu bedre i stand til at arbejde med at forbedre undervisningen og alle børns læring.

Børne- og undervisningsministeren ser, ligesom Skolerådets formandskab, kapacitetsopbygning og en samlet vidensstrategi på folkeskoleområdet som et væsentligt indsatsområde for en styrket folkeskole:

Vi har allerede gode erfaringer fra Tosprogs-Taskforcen, der rådgiver kommuner og skoler om, hvordan de tosprogede elevers faglighed kan styrkes, så de får lettere ved at gennemføre en ungdomsuddannelse. De erfaringer skal vi bygge videre på. Vi skal styrke en vidensstrategisk tænkning, så viden når ud i praksis og skaber effekt for elevernes læring.

Den endelige beretning forventes afgivet til børne- og undervisningsministeren ultimo maj 2012.

Læs mere her

tags: politi, uddannelse, 2012, faglighed, folkeskole, undervisningsminister, strategi, undervisning, sprog,

fredag den 18. maj 2012

Ny undervisning med et klik

Undervisere og studerende har taget afstemningsklikkere til sig. Det har åbnet for en helt ny pædagogik

En dåseåbner til en helt ny pædagogik. Sådan betegner chefkonsulent Steffen Löfvall de klikkere, som underviserne på CBS for alvor har taget til sig. Med et enkelt tryk kan de studerende afgive en stemme i løbet af forelæsningerne.

Tager temperaturen på HELE holdet
Steffen Löfvall fra dekansekretariatet for uddannelse leder et IKT-initiativ, der er sat i gang som en del af CBS strategi om at øge brugen af informations- og kommunikationsteknologi (IKT) i undervisningen.

- Klikkerne skaber en stillingtagen hos de studerende og gør det nemt for underviseren hurtigt at tage temperaturen på et helt hold. Samtidig sikrer det, at det ikke kun er de 3-4 mest aktive studerende, der bliver hørt, siger Steffen Löfvall.

Anonymiteten kan være en fordel
Det nye redskab kan bruges til at tjekke om de studerende har forstået teorien ved at bede dem svare korrekt på en konkret opgave. En anden mulighed er at bruge dem til at finde ud af, hvilken del af pensum, der er mest behov for at få repeteret inden eksamen.

- For nogle studerende kan det være svært at række hånden op og sige, at der er dele af pensum, man ikke har forstået. Men det er væsentligt for underviseren at vide, hvis det er den samme teori, som 80 % har svært ved. Klikkerne giver en anonymitet, som kan være en fordel, påpeger Steffen Löfvall.

De studerende giver noget igen
En af de undervisere, der har brugt klikkerne er professor Torben Pedersen. Han underviser blandt andet på HA-uddannelsen i faget International Economics and Business, hvor der er flere hundrede studerende på holdene.

- På så store hold kan det være vanskeligt at få en dialog i gang, men med klikkerne er de studerende ikke blot passive lyttere. De skal også give noget igen, og det skaber en form for pseudokommunikation. Samtidig kan jeg bruge det til at få feedback på, om de har forstået begreberne, siger Torben Pedersen.

Han bruger også det nye redskab på mindre hold, når der arbejdes med cases. Her er en afstemning et godt oplæg til en diskussion.

I øjeblikket er 2.000 klikkere i brug på CBS, og i fremtiden vil det også blive muligt for de studerende at bruge lignende systemer via applikationer til deres smartphones og som sms-tjeneste.

Læs mere på teach.cbs.dk.

Kontaktperson: Chefkonsulent Steffen Löfvall, Dekansekretariatet for uddannelse, sl.edu(at)cbs.dk, tlf: 2032 1022

Læs mere her

tags: uddannelse, teknologi, kommunikation, strategi, undervisning, studerende,

Dagens nyheder - Læs bla. om Aarhus-prorektor om fusion: ?Det er svært, men vi er ved at lære hinanden at kende?

Tjek din virksomheds image
I Ingeniørens magasin Profil 2012 kan du se, hvordan din virksomhed klarer sig i forhold til konkurrenterne og blandt andet læse historien om erhvervseventyret Novo Nordisk, der for 12. år i træk er ingeniørernes darling.
Læs mere her

Aarhus-prorektor om fusion: ?Det er svært, men vi er ved at lære hinanden at kende?
»Enhver fusion skaber frustration i overgangsfasen,« lyder det fra prorektor Søren E. Frandsen fra Aarhus Universitet. Han forsvarer sig mod kritik af ledelse og forskerkultur på universitetet.
Læs mere her

torsdag den 17. maj 2012

Karriere i Markedsføring

Nu er vinderne af den nordiske finale i den verdensomspændende markedsføringskonkurrence L Oréal Brandstorm på vej til den internationale finale i Paris, hvor de skal dyste mod teams fra 41 lande.

L Oréal Brandstorm er et innovativt og strategisk rekrutteringsværktøj til at spotte de bedste marketingtalenter, hvor business studerende i teams à 3 arbejder på at lancere et innovativt produkt. Det er et tilbud til unge talenter verden over om at prøve at være International Brand Manager i verdens førende kosmetikvirksomhed.

Tema for konkurrence 2012 er det ikoniske mærke The Body Shop. Deltagerne har arbejdet med udvikling og lancering af et nyt subbrand eller en produktserie i The Body Shop, der bevarer mærkets stærke værdier. Værdierne har kendetegnet mærket igennem 35 år: Imod dyreforsøg, Støtte til Fair Trade, For øget selvværd, forsvar af menneskerettigheder og beskyttelse af vores planet. De studerende har fået lejlighed til at samarbejde med reklamebureauet Konceptbureauet , der har bistået med råd og vejledning, samt med L Oréals marketing.

Christelle Pasquini, HR Director Nordic hos L Oréal siger: For L Oréal er Brandstorm en enestående mulighed for at se de unge talenter i arbejde . Og vi ved, L Oréal opfattes som en god marketingskole, så det er et perfect match . Og vi kan sagtens forestille os at ansætte nogle af deltagerne, ligesom det er sket i vid udstrækning verden over i de lande, hvor Brandstorm findes .

Marianne Gulløv, External Communications Manager The Body Shop Danmark siger: Vinderne af konkurrencen har først og fremmest lavet en rigtig skarp og præcis analyse af kosmetikmarkedet i deres land. Og så har de forstået at skabe nogle produkter, som virkelig afspejler The Body Shops stærke værdier. Og de har fundet en helt speciel niche på markedet med en kommunikation, der er lige i øjet. Hvis vi skulle lancere produkterne, er jeg sikker på, de ville blive en succes. Og vi håber, vores nordiske team vil klare sig rigtig godt i Paris i juni .

I Norden deltog 8 teams i finalen. Vinderne er et team fra Uppsala Universitet: Annie Lindmark, Anna Rydegran og Linnea Söderström. De vandt også prisen for bedste kommunikation af ideen og bedste brief til reklamebureauet, Konceptbureauet.

Vinderne kan se frem til nogle spændende dage i Paris, hvor de skal dyste mod teams fra 41 lande ved den internationale finale og møde topledelsen i The Body Shop og L Oréal. Og forhåbentlig løbe af med førstepræmien, som er en rejse til en værdi af 10 000 til en destination, de selv bestemmer.

Fra 28. maj kan du gå ind og stemme på det team, du synes skal have The People s Choice Award på Facebook.

Læs mere her

tags: markedsføring, Danmark, Facebook, storm, 2012, virksomhed, kommunikation, strategi, studerende, konkurrence, stemmer, værktøj,

onsdag den 16. maj 2012

Hvordan ser en god jobansøgning ud

Jobsøgning starter med at skrive en god ansøgning. Generelt er en dårlig ansøgning en standardansøgning, der ikke er målrettet den specifikke jobannonce, mens en god jobansøgning er en, der besvarer jobannoncen. Søg job ved at tilgå en struktureret tilgang til ansøgningen. På denne måde undgår du med en standard model.

Formålet med ansøgningen
Ansøgningen har til formål at opfylde et ønske (kravene i jobannoncen), sælge et produkt (ansøgeren) og ramme en modtager, der endnu er forholdsvis ukendt (den ansættende chef).

Forarbejde
I forarbejdet er du endnu ikke begyndt at skrive selve din jobansøgning her skal du analysere jobannoncen og i punktform få nedskrevet dine kompetencer i forhold til jobbet.

Opfyld et ønske
Vær sikker på, at du har forstået, hvad virksomheden ønsker af deres kommende medarbejder:
- Krav - hvad vil virksomheden have, at du SKAL kunne
- Ønsker - hvad synes virksomheden, det ville være rart, at du også kunne
- Opgaver - hvilke opgaver skal du løse, og hvilke kvalifikationer ser du selv, at det vil kræve

Adressér disse punkter i din ansøgning: Hvis virksomheden forventer, at ansøgeren har erfaring med eksempelvis salg, fortæller du, hvordan/hvorfor du matcher dette krav. Husk samtidig på klassikeren om at mænd søger et job, selvom de kun opfylder ét ud af 10 krav, mens kvinder IKKE søger et job, hvis de kun opfylder 9 ud af 10 krav. Mon ikke en middelvej er også er ok

Adressér kun de ønsker, der giver dig en fordel.

Match dine kompetencer med de opgaver, der ligger i jobbet. Herefter skriver du eksplicit i din ansøgning, hvilke erfaringer med disse opgaver du har.

Sælg produktet
Tilføj argumenter for, at du kan magte de væsentligste opgaver. Naturligvis prioriterer du i henhold til dine egne styrker, så du ender med en prioriteret liste. Giv eksempler på konkrete opgaver og resultater, så du får fortalt din korte, sammenhængende jobhistorie. Fokuser på faglighed.

Formidl til målgruppen
Sørg for at indsamle så meget information om virksomheden som overhovedet muligt, inden du ansøger. Forsøg at komme i tale med nogle, der allerede arbejder i virksomheden. Hvad er det, der rører sig aktuelt i virksomheden/divisionen/ afdelingen/teamet pt.

Struktur
En struktur på din ansøgning kunne være:

1. Manchet
Hvilket job søger du og hvor har du set annoncen

2. Motivation
Hvorfor synes du, jobbet lyder interessant Hvad er din motivation for at søge jobbet En virksomhed vil hellere have, at man kan tilføre jobbet/virksomheden nye vinkler end at man nærmest allerede er ved at vokse ud af jobbet, fordi man har prøvet det hele før.

3. Kvalifikationer
Forklar hvordan du matcher krav og hvilken erfaring du har med de listede opgaver.

4. Afslutning
Afrund med en kort begrundelse for hvorfor du mener, du kan gøre en forskel for virksomheden.

Læs mere her

tags: virksomhed, arbejdsliv, faglighed, jobannonce, jobansøgning, motivation, Jobsøgning,

Dagens nyheder - Læs bla. om IDA vil tage Afrika-investeringer op med pensionskasser

Ingeniører kårer igen Novo Nordisk som bedste virksomhed
For 12. år i træk stemmer ingeniører insulingiganten ind som Danmarks bedste ingeniørvirksomhed i Ingeniørens Profilanalyse. Til gengæld er vindmøllearbejdspladserne blevet mindre attraktive, især når man spørger de studerende.
Læs mere her

IDA vil tage Afrika-investeringer op med pensionskasser
De to ingeniørpensionskasser, ISP og DIP, har investeret en del af formuen i statsobligationer udstedt af udemokratiske afrikanske lande. Det vil Ingeniørforeningen gerne lave om på.
Læs mere her

tirsdag den 15. maj 2012

KL: Ja, pædagogerne skal rustes bedre

Pædagoguddannelsen skal styrkes på en række områder. Der skal blandt andet lægges mere vægt på øvelser i fagene, så de studerende øger deres praktiske kompetencer. Og så skal professionshøjskolerne, der uddanner pædagogerne, oppe sig. Sådan lyder konklusionen i en række nye anbefalinger, der er offentliggjort i forbindelse med en evaluering af pædagoguddannelsen. KL er enig i en lang række af anbefalingerne.

Jeg er ganske enig med uddannelsesministeren i, at der skal stilles større krav til professionshøjskolerne. For kvaliteten af pædagoguddannelsen, som den er i dag, er simpelthen ikke god nok. Det er afgørende, at vores pædagoger er i stand til at løfte og udføre det daglige pædagogiske arbejde og bliver i stand til at arbejde med mange forskellige målgrupper, siger Erik Nielsen, formand for KL s Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg.

Anbefalingerne kommer fra en følgegruppe, der er sat i verden for at komme med bud på, hvordan man får styrket pædagoguddannelsen. En af konklusionerne er, at et bedre samspil mellem de praktiske og de teoretiske dele af uddannelsen vil sikre, at nyuddannede pædagoger bliver reflekterende praktikere.

Konkret foreslår følgegruppen, at der indføres obligatoriske øvelseselementer i uddannelsen, så de færdiguddannedes praktiske handlekompetencer styrkes. Øvelser i fagene skal særligt gælde for linjefagene og medvirke til at øge de studerendes kompetencer inden for fx musik, billedkunst, drama, dansk og idræt. Den del er KL enig i:

Professionshøjskolernes undervisning er i dag for teoretisk og for svagt funderet i praksis. Derfor er det positivt, at følgegruppen foreslår, at der rettes op på dette. Af samme grund er jeg også betænkelig ved forslaget om at reducere praktikkens omfang, siger Erik Nielsen.

Han henviser til, at følgegruppen anbefaler at reducere varigheden af de studerendes praktiktid. Til gengæld er KL positiv over for, at der bliver mulighed for at specialisere sig inden for uddannelsen.

Det er fornuftigt, at anbefalingerne indeholder et forslag om, at det skal være muligt for de studerende at specialisere sig inden for rammerne af enhedsuddannelsen. For det vil betyde, at de studerende fx kan specialisere sig inden for det socialpædagogiske område. Det er altafgørende, når man som pædagog fx arbejder på bosteder med mennesker med nedsatte funktionsevner eller skal arbejde med mennesker med meget forskellige sociale baggrunde, siger Erik Nielsen.

KL hæfter sig også ved forslaget om, at antallet af undervisningstimer på uddannelsen øges.

Yderligere oplysninger fås hos chefkonsulent Henrik Casper, tlf. 3370-3422, hec@kl.dk

Læs mere her

tags: uddannelse, kunst, undervisning, undervisningstimer, studerende, nyuddanned,

Dagens nyheder - Læs bla. om Virksomheder køber sig til DHL-sejr

Færre helligdage vil koste turistjob
Det kan betyde tab af job og omsætning for store dele af den danske turistbranche, hvis danskerne mister en eller to helligdage ved de igangværende trepartsforhandlinger.Photos: Mads Nissen
Læs mere her

Virksomheder køber sig til DHL-sejr
Nogle firmaer køber eliteløbere for at vinde DHL Stafetten og sikre den rette reklameværdi. Synes du, at det er i orden? Photos: Kim Haugaard
Læs mere her

mandag den 14. maj 2012

Kickstart væksten i din virksomhed med en LEAN projektleder uddannelse fra Probana

LEAN er en helt anderledes måde at tænke på med en sund omtanke for mennesker der samtidig giver resultater på bundlinjen.

Organisationsudvikling handler om at fokusere på det der skaber værdi for både virksomheden, medarbejdere og kunder. Virksomheder der inkorporerer LEAN filosofien skaber større værdi ved hjælp af færre ressourcer og en konstant fremadrettet forbedring af virksomheden, arbejdsprocesser og produkter.

LEAN metoden anvendes i dag med imponerende resultater både i den private og den offentlige sektor. Erfaringer fra danske og internationale virksomheder der har indført LEAN metoden viser markante forbedringer af konkurrencedygtigheden:

Halvering af fejlomkostninger
50-70% reduceret gennemløbstid
25-30% reduceret lager
Markant forbedre leveringstid
Fordoblet effektivitet i administration, service og produktion
50 % forbedring af kvalitet og ydelse

Probanas LEAN projektleder uddannelsen klæder dig på til at gennemføre effektive LEAN projekter og styrk din virksomheds udvikling, vækst og resultater.

Det er et metodisk, teoretisk og praktisk uddannelsesforløb for konsulenter, personaleansvarlige og ledere på alle niveauer i både offentlige og private virksomheder. Undervisningen giver en solid teoretisk og praktisk indføring og træning i Lean principperne og metoden i relation til internt og eksternt konsulentarbejde.

Lean projektlederuddannelsen er baseret på e-learning, men kombineres med kursusdage efter hvert gennemført modul samt en afsluttende eksamen. Uddannelsen bygger på de mest centrale områder og færdigheder inden for ledelse, effektivisering, psykologi, kommunikation og feedback. Undervisningen foregår på et højt kvalificeret niveau og giver deltagerne viden om de principper og -værktøjer, som er en forudsætning for at iværksætte og gennemføre Lean-processer.

LEAN er meget mere end en samling værktøjer - LEAN er en helt anderledes måde at tænke på med en sund omtanke for mennesker der samtidig giver resultater på bundlinjen.

Tilmeld dig og dine kollegaer til et spændende LEAN forløb hos Probana med det samme på www.probana.com

Læs mere her

tags: uddannelse, virksomhed, omkostninger, Probana, psykologi, kommunikation, projektleder, offentlige sektor, konkurrence, Ford, værktøj,

Dagens nyheder - Læs bla. om Regeringen klar til at stryge to helligdage

Regeringen klar til at stryge to helligdage
Fagbevægelsen er nået til enighed med regeringen om at fjerne to helligdage.Photos: Camilla Rønde, Henning Bagger
Læs mere her

søndag den 13. maj 2012

Ny kampagne skal udbrede kendskabet til VEU-centrene

Børne- og undervisningsministeren vil med en ny kampagne sikre, at flere bruger landets VEU-centre som indgang til voksen- og efteruddannelse. Regeringen har som mål, at medar-bejdere og ledige skal opkvalificeres i tæt samarbejde med virksomhederne.

VEU-centrene er indgang til voksen- og efteruddannelse for både virksomheder, ansatte og ledige. Men for få danskere kender til centrene og mulighederne for at få råd og vejledning om voksen- og efterud-dannelse.

Derfor lancerer Ministeriet for Børn og Undervisning en kampagne, som skal udbrede kendskabet til VEU-centrene og mulighederne for voksen- og efteruddannelse.

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini understreger, at et øget kendskab til VEU-centrene blandt danskerne er vigtigt ikke bare for den enkelte, men også for at Danmark kan stå stærkt i kon-kurrencen om dygtig arbejdskraft:

Med VEU-centrene er der skabt én indgang til voksen- og efteruddannelse i Danmark. Det er med andre ord gjort nemt for både virksomheder, ansatte og ledige, der ønsker opkvalificering. Det er rege-ringens målsætning, at flere ufaglærte skal have en kompetencegivende uddannelse. Samtidig ønsker vi, at både ufaglærte og faglærte skal have mulighed for at løfte deres faglighed gennem løbende praksisnær efteruddannelse. De målsætninger skal VEU-centrene være med til at løfte, og derfor er det vigtigt, at danskerne kender til centrene, siger Christine Antorini.

Det er regeringens mål at styrke voksen- og efteruddannelsesområdet.

Fakta:
VEU står for Voksen- og Efteruddannelse, og VEU-centret er et formelt samarbejde mellem institutio-ner, der udbyder arbejdsmarkedsuddannelser, og VUC. Der findes i alt 13 VEU-centre fordelt rundt i landet.

VEU-centrene skal medvirke til at styrke kvaliteten og effekten af voksen- og efteruddannelsesområdet, blandt andet ved at fungere som én indgang for personer og virksomheder, som ønsker rådgivning og vejledning om voksen- og efteruddannelse.

Kampagnen om VEU-centrene kører i maj og juni 2012 og vil bl.a. bestå af reklamer på busser og tog-stationer, annoncer i fagblade samt videoklip på VEU-centrenes hjemmeside.

Læs mere her

tags: Danmark, uddannelse, EU, regeringen, 2012, virksomhed, regering, faglighed, opkvalificering, undervisningsminister, efteruddannelse, undervisning, arbejdsmarked, arbejdskraft, Fakta,

Dagens nyheder - Læs bla. om Sådan kom Søren Gade gennem krisen

Sådan kom Søren Gade gennem krisen
Den tidligere forsvarsminister er parat til et comeback på den offentlige scene.Photos: Dennis Lehmann
Læs mere her

lørdag den 12. maj 2012

Studievejledning på nettet hjælper ledige i uddannelse

Hos IBC går man nye veje, når man nu tilbyder de ledige gratis online studievejledning for at hjælpe dem til et bedre overblik over de muligheder, de har for at uddanne sig under deres ledighed.

Muligheder, regler og tilbud er mange for de ledige, som kan have svært ved at finde ud af, hvad der er op og ned i de mange alternativer og lovgivningen på området.

Med repræsentanter fra uddannelserne bliver de ledige ledt kyndigt igennem de forskellige tilbud af kurser, og de får lejlighed til at stille spørgsmål både om kurserne og om den lovgivning, der gælder på området.

IBCs repræsentanter er erfarne på området og kender både rettigheder og regler, når det gælder kursusmulighederne for de ledige.

Deltager hjemmefra
Møderne er gratis og tilbydes som noget nyt som webinarer, så man kan deltage fra sit eget hjem. For at lette tilgangen for de ledige planlægger IBC altså online møder, hvor den ledige kan deltage fra egen PC eller tablet uden at skulle ud af huset.

På den måde bliver mødet en anden oplevelse for de ledige end de mange møder, de i forvejen skal still op til ved a-kassen og jobcenter. Det kræver blot en computer med internetadgang, så er man i kontakt med IBCs medarbejdere, som står klar til at vejlede én.

Fakta:
Studievejledning på nettet afholdes cirka en gang i måneden af IBC og er gratis. Deltagerantallet er gennemsnitligt 40 personer pr. webinar.

Programmet er typisk således:
Velkomst
Regler og rettigheder på området
Præsentation af IBCs kurser og kursuspakker for ledige
Merkonom, Teknonom, Diplom og AMU
Uddannelser inden for ledelse IT, økonomi, web, markedsføring, kommunikation m.v.
Mulighed for at stille spørgsmål til undervisere og studievejleder
Tak for i dag



Læs mere her

tags: markedsføring, internet, økonomi, uddannelse, lovgivning, computer, kommunikation, studievejledning, studievejleder, Fakta,

Dagens nyheder - Læs bla. om 100.000 får penge med på arbejde

50-årige: Et nyt job er umuligt
Folk over 50 år mener, at deres alder vil være en hæmsko, hvis de skal søge nyt job. Den holdning kan ende med at blive en selvopfyldende profeti, advarer forsker.Photos: Esben Salling
Læs mere her

100.000 får penge med på arbejde
Siden 2004 er antallet af lønmodtagere, der går på arbejde med penge fra offentlige i ryg­gen, eksploderet. Med udsigten til at lade unge arbejde gratis på dagpenge kan antallet stige yderligere.
Læs mere her

fredag den 11. maj 2012

Probana: Stress management

Samfundet kan sparre 4 milliarder

En ny rapport fra Institut for Folkesundhed viser at hver femte danske kvinde mellem 16 og 24 føler sig stresset. Ifølge stress forsker Bo Netterstrøm er det en tendens der rammer både unge mænd og kvinder, og som bunder i store ambitioner. Men stress er ikke forbeholdt de unge. Hver dag er 35.000 danskere sygemeldte på grund af stress. Det er en fjerdedel af alle sygedage og koster årligt virksomheder og staten op mod 8 milliarder kroner i tabt produktion og sygedagpenge. Undersøgelser viser, at dette tal kan halveres, hvis der tages hånd stress på arbejdspladsen.

På vores stress management konsulent uddannelse får deltagerne konkrete værktøjer, metoder og processer med hjem så de med øjeblikkelig virkning kan reducere stress i deres virksomheder , udtaler den private business school Probana.

Probanas Stress Management Konsulent uddannelse bygger på de centrale områder indenfor moderne filosofi, stressteorier og giver en solid teoretisk indføring i stress som arbejdsmæssigt fænomen samt en række praktiske redskaber til at genkende, håndtere og afhjælpe stress i arbejdslivet.

WHO har forudsagt, at stress i 2020 vil være en folkesygdom og vi er godt på vej. Derfor er det vigtigt, at både medarbejdere, virksomheder og samfund tager ansvar for udviklingen og ser på hvordan vi kan blive bedre til at håndtere og afhjælpe stress. Det kræver, at de danske virksomheder får en bedre forståelse for stress og lærer at genkende og håndtere stress på arbejdspladsen.

Læs mere på www.probana.com


Læs mere her

tags: uddannelse, 2020, 2020, virksomhed, sygedagpenge, penge, arbejdsliv, stress, Probana, Management, værktøj, sygdom,

Dagens nyheder - Læs bla. om Tidligere DMU-direktør: Ego-kultur på universiteter er præcis hvad jeg frygtede

79.000 nøjes med at være syge på deltid
Et stigende antal syge danskere nøjes med at sygemelde sig på deltid i stedet for at gå hjemme med ondt i ryggen eller anden lidelse på fuld tid.
Læs mere her

Ingeniøren-konference: Krise skærper kravene til global projektledelse
Benhård risikostyring er tvingende nødvendig for den globale projektleder, når verdensøkonomien er i knæ. Sådan lød det på dagens konference om international projektledelse, afholdt af Mediehuset Ingeniøren.
Læs mere her

Konference: Krise skærper kravene til global projektledelse
Benhård risikostyring er tvingende nødvendig for den globale projektleder, når verdensøkonomien er i knæ. Sådan lød det på dagens konference om international projektledelse, afholdt af Mediehuset Ingeniøren.
Læs mere her

Krise skærper kravene til global projektledelse
Benhård risikostyring er tvingende nødvendig for den globale projektleder, når verdensøkonomien er i knæ. Sådan lød det på dagens konference om international projektledelse, afholdt af Mediehuset Ingeniøren.
Læs mere her

Tidligere DMU-direktør: Ego-kultur er »præcis hvad jeg frygtede«
Rundsave på albuerne og manglende samarbejde mellem forskerne skader universiteternes evne til at rådgive ministerier, lyder kritikken fra tidligere direktør på DMU, Henrik Sandbech.
Læs mere her

Tidligere DMU-direktør: Ego-kultur på universiteter er præcis hvad jeg frygtede
Rundsave på albuerne og manglende samarbejde mellem forskerne skader universiteternes evne til at rådgive ministerier, lyder kritikken fra tidligere direktør på DMU, Henrik Sandbech.
Læs mere her

torsdag den 10. maj 2012

Syv millioner kroner fordelt til 20 fraværsprojekter

20 forskellige fraværsprojekter får nu del i de syv millioner kroner, som Ministeriet for Børn og Undervisning har afsat til indsatsen for at bekæmpe elevers fravær.

Motivation, trivsel og lyst til læring. Det er nogle af ingredienserne i de projekter, som har ansøgt om at få del i Ministeriet for Børn og Undervisnings fraværspulje på syv millioner kroner. 20 projekter får nu del i puljens midler.

Puljen er en del af den fraværskampagne, som børne- og undervisningsminister Christine Antorini satte i værk fra november 2011 til februar 2012 for at bekæmpe fraværet i grundskolen og ungdomsuddannelserne. I alt er der søgt om midler fra puljen til 179 projekter for cirka 83 millioner kroner.

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini er glad for uddannelsesinstitutionernes store interesse for at tage kampen op mod fravær:

De mange ansøgninger til ministeriets fraværspulje vidner om et stort engagement på uddannelsesinstitutionerne for at gøre noget ved fraværsproblemet. Vi ved, at for stort fravær kan føre til efterfølgende frafald. Og vi har hårdt brug for, at de unge bliver fastholdt og gennemfører en ungdomsuddannelse. Derfor er jeg glad for den overvældende interesse, der har været for at få del i fraværspuljen, og jeg glæder mig til at se resultaterne af de 20 projekter, der nu får midler fra puljen, siger børne- og undervisningsminister Christine Antorini.

De 20 projekter, som har fået støtte, spænder vidt lige fra initiativer på en enkelt skole til store tværgående projekter, som involverer flere folkeskoler, ungdomsuddannelser og Ungdommens Uddannelsesvejledning. Geografisk er der også spredning i forhold til, hvem der har fået del i puljemidlerne.

Halvdelen af de projekter, som er tildelt støtte, har fokus på overgangsproblematikken det vil sige overgangen mellem grundskolen og ungdomsuddannelserne, som er et særligt kritisk tidspunkt i forhold til unges fravær.

Omfanget af de ansøgte midler i forhold til puljens økonomiske loft har betydet, at ministeriet har måttet foretage en stram prioritering blandt ansøgerne. Ved prioriteringen er der blandt andet lagt vægt på erfaringer fra tidligere projekter, om projektet er nytænkende, og om det vil kunne gennemføres af andre.

Resultaterne fra de 20 projekter skal kunne udbredes til andre uddannelsesinstitutioner. Ministeriet vil derfor stille bistand til rådighed til undervejs at hjælpe projektejerne efter behov i forhold til, hvilke informationer de skal indsamle og dokumentere. Det gøres for, at erfaringerne fra evalueringerne giver et grundlag at arbejde videre på i forhold til, hvilke fraværsbekæmpende initiativer der virker.
Fakta
Ansøgere, der er tildelt støtte
Munkevængets Skole, Kolding: Det gode liv valg af den rigtige ungdomsuddannelse , 253.287 kroner
Hastrupskolen, Køge: Fra fraværskultur til nærværskultur , 310.000 kroner
Bagterpskolen, Hjørring: Projekt mere nærvær, mindre fravær , 350.000 kroner
Den Økologiske Produktionsskole: Projekt nærvær og fastholdelse , 350.000 kroner
Århus Social- og Sundhedsskole: Kulturcaféprojekt, 53.900 kroner
International Business School, Fredericia: Fra næring til læring , 182.067 kroner
Roskilde Tekniske Skole: Anerkendende læringsmiljø som forebygger fravær og frafald , 399.290 kroner
Århus Købmandsskole: Fraværsbekæmpelse gennem e-motivation og e-læring, 506.400 kroner
Midtfyns Gymnasium, Ringe: Gruppevejledning med fokus på mundtlighedsstrategier, 30.000 kroner
VUC Vejle: Pjækker du Nej, jeg er bare syg , 400.000 kroner
Gentofte hf: Struktur i hverdagen , 78.600 kroner
Ørestad Gymnasium: Heldagsskole i ungdomsuddannelserne forsøg med tæt elevkontakt som fastholdelsesstrategi , 242.875 kroner
Kongsholm Gymnasium og hf: Uddannelse er sygt nice , 450.000 kroner
Næstved Kommune: Godt du sagde det elevfortællinger og -relationer på tværs af folkeskole og ungdomsuddannelser, 493.140 kroner
Københavns Kommune: Ressourceorienteret fraværsindsats om kunsten at komme i skole , 616.171 kroner
Ungdommens Uddannelsesvejledning, UUCenter Syd, Ishøj: Projekt fra spot til forvandling , 315.000 kroner
Aalborg Kommune: Elevfravær og trivsel , 196.000 kroner
Holbæk Kommune: Udrulning til alle kommunens udskolingsskoler af digitalt uddannelsesparathedsvurderingsredskab samt projekt til videreudvikling af redskabet, 1.015.000 kroner
Pluss Leadership: Opfølgning på innovationscamp januar 2012 sammen med elevnetværk, 195.000 kroner
Skole og Forældre: Gennemførelse af kurser fra instruktørnetværk som opfølgning på fraværskampagne, 551.000 kroner

Læs mere her

tags: 2011, København, Århus, Vejle, økonomi, uddannelse, Næstved, kunst, Køge, Næstved, Holbæk, Kolding, Aalborg, Roskilde, 2012, Hjørring, Gymnasium, Fredericia, folkeskole, undervisningsminister, strategi, undervisning, motivation, uddannelsesinstitution, innovation, miljø, Fakta,

Dagens nyheder - Læs bla. om Ballade på DTU Design og Innovation: Ekstraordinært møde her kl. 12

Ballade på DTU: Studerende frygter at Design og Innovation går i opløsning
Usikre fremtidsudsigter får studerende på Design og Innovation til at indkalde ledelsen til møde om uddannelsens fremtid.
Læs mere her

Ballade på DTU Design og Innovation: Ekstraordinært møde her kl. 12
Usikre fremtidsudsigter får studerende på Design og Innovation til at indkalde ledelsen til møde om uddannelsens fremtid.
Læs mere her

onsdag den 9. maj 2012

Den uopfordrede jobansøgning

Uopfordret jobsøgning kræver, at det vigtigt at du ved, hvad du vil og har en formodning om, hvordan du kan matche virksomhedens behov. Når du søger uopfordret skal du være proaktiv, for det er dig, der har initiativet. Når du kender dit jobmål, kan du gå i gang med at finde ud af, hvem du kan henvende dig til:

Analyse af markedet
For at finde relevante virksomheder, kan du søge informationer forskellige steder, f.eks. i trykte og elektroniske medier, i virksomhedsdatabaser og ved at kontakte personer i dit netværk, der kender til branchen eller virksomheden.

Når du har fundet de virksomheder, du vil henvende dig til, finder du den rigtige kontaktperson, så din ansøgning ikke lander på et tilfældigt skrivebord. Ring til virksomheden og spørg, hvem du skal stile den til, eller find navnet på Internettet.

Udarbejdelse af en uopfordret ansøgning

Svar på faglige kompetencer ændres til 'Hvad kan jeg tilbyde fagligt ' Da du ikke har en annonce med virksomhedens ønsker og krav, tager du udgangspunkt i dine faglige kompetencer og resultater. Hvilke arbejdsområder har du erfaring med, hvilken type opgaver har du løst, hvilke resultater du har opnået mm. Skriv direkte hvad du forestiller dig at arbejde med og hvilke erfaringer du mener du kan bygge på.

Svar på personlige kompetencer ændres til 'Hvad kan jeg tilbyde som person '
Udvælg et par af dine personlige kompetencer, der matcher det job du netop har beskrevet. Fremhæv hvad du har haft succes med, og understreg hvilke kompetencer du brugte til at skabe de nævnte resultater.

Andre oplysninger
Gode argumenter, der ikke hører naturligt ind under faglige eller personlige kompetencer. F.eks. at du er interesseret i projekt- eller vikaransættelse. At du er fleksibel i forhold til deltid eller at du kan starte med det samme.

Afslutning
En uopfordret ansøgning har større chancer for et godt resultat hvis du følger op på dit brev telefonisk. Dermed bevarer du initiativet i processen. Skriv, at du vil ringe for at følge op.

Udsendelse af uopfordrede ansøgninger

Der er to måder at tilrettelægge udsendelse af uopfordrede ansøgninger på:

Riffelmetoden

Her målretter du ansøgningen til virksomheden og dens behov. Metoden kræver, at du grundigt undersøger hver eneste virksomhed, du henvender dig til.
Haglgeværmetoden
Her henvender du dig til mange med en standardansøgning. Du undersøger ikke andet end virksomhedernes navn og adresse. Fordelen ved denne søgning er, at du hurtigt kommer ud med dit budskab til mange. Ulempen er, at du ikke målretter din ansøgning til den enkelte virksomhed.

Fase 4: Opfølgning på uopfordret ansøgning
Hold fast i det initiativ du har vist ved at sende ansøgningen og ring til kontaktpersonen en uges tid efter, du har sendt ansøgningen.

Din opfølgningssamtale skal du bruge til at få et møde med kontaktpersonen.

Hvis du har brugt haglgeværmetoden kan det være en stor opgave at ringe til dem alle. Søg job der svarer til det antal ansøgninger, som du kan nå at følge op på.


Læs mere her

tags: virksomhed, arbejdsliv, ansættelse, Ford, vikar, database,

Dagens nyheder - Læs bla. om 2020-planen: Ingen plads til slendrian på studiet

Kulturel viden giver bedre resultater
Der er store udviklingsmuligheder i international ledelse, der er bare for få, der gør noget ved det. Moderne, internationale ledere skal turde bringe sig selv i spil, mener engelsk ekspert, der for nylig var i København.
Læs mere her

Mænd og kvinder har forskellige drømmejob
Trygge rammer og efteruddannelse er vigtigere for unge kvinder end for mænd, når de jagter job, viser ny rapport.
Læs mere her

Værsgo Thorning: 32 milliarder i kassen, hvis DTU og erhvervsliv spiller sammen
Ny analyse viser, at både produktivitet og vækst ryger i vejret, når forsknings- og udviklingtunge virksomheder spiller sammen med universiteter ? og det danske potentiale er enormt.
Læs mere her

Ingeniører får 3.000 kroner mindre i startløn end økonomer
Startlønnen for nyuddannede civilingeniører er markant lavere end for økonomer ? og det er IDA ikke helt tilfredse med.
Læs mere her

2020-planen: Slut med sløve studerende
Flere unge skal have en uddannelse, hvis væksten skal øges og velstanden bevares. Regningen skal blandt andet betales af de studerende, der skal hurtigere igennem studiet.
Læs mere her

2020-planen: Hurtige studier skal skabe plads til flere studerende
Flere unge skal have en uddannelse, hvis væksten skal øges og velstanden bevares. Regningen skal blandt andet betales af de studerende, der skal hurtigere igennem studiet.
Læs mere her

2020-planen: Ingen plads til slendrian på studiet
Flere unge skal have en uddannelse, hvis væksten skal øges og velstanden bevares. Regningen skal blandt andet betales af de studerende, der skal hurtigere igennem studiet.
Læs mere her

tirsdag den 8. maj 2012

Probanas Mini MBA: Forskellen mellem fiasko og succes

Det er 21. århundredes råstof er talent.

Ifølge World Economic Forum får både USA og Europa brug for 70 millioner talenter inden 2030, hvis de skal opretholde deres status. Desværre bliver mange HR afdeling nedprioriteret fordi Økonomi og Marketing opfattes som mere værdi skabende. I nogle tilfælde måske selvforskyldt fordi HR afdelingerne har opfattet deres rolle som administrerende frem for talentudviklende. Det er en problemstilling danske virksomheder og erhvervsledere er nødt til at forholde sig til, hvis de skal klare sig på den lange bane.

Hos Probana tilbyder vi et Mini MBA forløb der er tilpasset de danske erhvervslederes travle hverdag. Baseret på e-learning giver uddannelsen dig i løbet 10 måneder indsigt i blandt andet strategi, organisering, ledelse og markedsforståelse. Uddannelsen har det klare mål at styrke dig i din karriere som leder og samtidig tilføre din virksomhed værdi gennem dit kompetenceløft.

Uddannelsen er for dig, der ønsker større indsigt i de væsentligste management-områder - herunder strategi, organisering, ledelsesinformation og markedsforståelse samtidig med at du lærer at beherske og integrere denne indsigt i din dagligdag. Uddannelsen er udarbejdet i tæt samarbejde med både den akademiske verden og erhvervslivet hvorfor udbyttet er, en uddannelse der lægger vægt på faglig kvalitet og praktisk indsigt.

Vores Diplomleder, mini MBA er baseret på e-learning. Ved tilmelding modtager du brugernavn og password, som du kan logge ind på uddannelsesplatformen med. Herinde ligger pensum, øvelser, opgaver og dialogforum (mulighed for sparring med øvrige kursister), som du altid har adgang til. Når toppen af dansk erhvervsliv mødes med Danmarks bedste undervisere på Probanas kursusdage er der i høj grad lagt op til kritisk tænkning, udfordring af teorierne og executive networking.


Læs mere her

tags: USA, Danmark, Europa, uddannelse, virksomhed, erhvervslivet, kompetenceløft, Probana, strategi,

Dagens nyheder - Læs bla. om Kandidat i medicin og teknologi ? og ph.d. på tre ben

Hårde job får 3.000 til at bukke under årligt
Sygdomme i bevægeapparatet sender år efter år omkring 3.000 borgere ud af de aktives rækker og på førtidspension.
Læs mere her

Jan Trøjborg blev ingeniør ved et tilfælde
Den netop afdøde Horsens-borgmester nåede kun at arbejde som ingeniør i et års tid, inden politikken tog over, men studiet lærte ham at lære i en rasende fart.
Læs mere her

Flere og flere ingeniører får mulighed for at sladre anonymt
Whistleblowerordninger, hvor medarbejdere kan gøre opmærksom på udheldig adfærd i virksomheden, kommer til at spille en rolle i flere og flere ingeniørvirksomheder.
Læs mere her

Kandidat i medicin og teknologi ? og ph.d. på tre ben
Portræt Både DTU, Rigshospitalet og tyske Siemens har sat deres fingeraftryk på civilingeniør Oline Vinter Olesens ph.d.-projekt. Et frugtbart samarbejde, der dog også har krævet sine kompromiser.
Læs mere her

mandag den 7. maj 2012

6 gode råd til dit CV

En nyligt offentliggjort undersøgelse viser, at de rekrutteringsansvarlige i gennemsnit bruger seks sekunder på at afgøre, om din ansøgning skal i ja-bunken eller i den mindre interessante nej-bunke. Vi har samlet seks gode råd til, hvordan du gør CV et rigtig godt til din jobsøgning.

1. Målret dit CV
Dit CV skal lige så vel som din ansøgning være målrettet den stilling du søger. Ud med de irrelevante oplysninger og op i toppen med det, der er relevant for lige netop denne stilling. Den rekrutteringsansvarlige er interesseret i at vide, hvorfor du er kvalificeret til lige netop denne stilling.

2. Hold det overskueligt
Find frem til et layout, der er så læsevenligt som overhovedet muligt. Inddel CV et i forskellige emner, som eksempelvis uddannelse, nuværende job og tidligere job og giv hvert emne en tydelig overskrift. Dermed hjælper du den rekrutteringsansvarlige med at finde frem til de vigtigste pointer.

3. Hold dig til det vigtigste
Sørg for at fremhæve de erfaringer, der er mest relevante for det job du søger. Hvis du søger job som pædagog, er din kommende arbejdsgiver sandsynligvis ikke interesseret i at vide, at du har arbejdet som lagermedarbejder mens du gik i gymnasiet.

4. Det vigtigste skal op i toppen
Den rekrutteringsansvarlige er mest interesseret i at se informationer om dine nuværende og tidligere job og om din uddannelse, så dem skal de kunne finde med det samme. Det er ikke nok at skrive: Jeg arbejdede som XX i virksomhed XX . Beskriv et par projekter og hvordan du bidrog til dem.

5. Drop profilfotoet
Når der er et profilfoto i toppen af dit CV bruger den rekrutteringsansvarlige uforholdsmæssigt meget tid på at se på det i stedet for at læse indholdet i dit CV. Derudover viser undersøgelser, at du risikerer at blive siet fra, hvis du er en smuk ung kvinde*. Hvis du meget gerne vil have et foto i dit CV, så flyt det om på side to. Der forstyrrer det ikke så meget som på forsiden.

6. Vær ærlig
Hvis du har huller i CV et så vær ærlig om dem. På grund af den nuværende krise går der rigtig mange kvalificerede mennesker rundt med mere eller mindre langvarige huller i deres CV er. Sig det som det er: På grund af krisen har det været svært, at finde det rigtige job . Kunsten er at fortælle ærligt om det, og få det til at passe så godt som muligt ind i forhold til det job du søger.

*Kilde: People Management

Læs mere her

tags: uddannelse, virksomhed, arbejdsliv, Management, arbejdsgiver, gymnasiet, rekrutteringsansvarlig,

Dagens nyheder - Læs bla. om Ingeniører er større pensionsignoranter, end de selv går og tror

Uddannelser kan være årtier om at tjene sig hjem
Der er stor forskel på, hvornår de forskellige uddannelser er betalt tilbage til staten, og selv om de alle er en gevinst i sidste ende, foreslår både DE og en ekspert ændringer.
Læs mere her

Socialrådgivere: Sygedagpengeloftet er godt
Loftet over sygedagpenge skal ikke fjernes, hvis det står til socialrådgiverne. Det er motiverende at have en deadline, mener de.
Læs mere her

Eksperter: Tænk otium fra dit allerførste ingeniørjob
Der er ingen tid at spilde, når det gælder pension. Jo før man går i gang med indbetalingen, desto bedre - men pas også på med at overopspare.
Læs mere her

Ingeniører er større pensionsignoranter, end de selv går og tror
Hovedparten af ingeniørerne mener, de har styr på pensionen. Alligevel kender fire ud af ti ikke deres ordning, mens hver tredje har opgivet at forstå deres pension, viser ny undersøgelse.
Læs mere her

søndag den 6. maj 2012

Test skal identificere ordblinde fra de små klasser til videregående uddannelse

To nye projekter skal sikre en ensartet identifikation af ordblinde elever fra indskolingen til de videregående uddannelser og danne grundlag for fælles praksis for hjælp til ordblinde i kommunerne.

Det kan have konsekvenser for både selvværd og det faglige udbytte i skolen, hvis elever med ordblindhed ikke bliver identificeret tidligt nok, så der kan sættes ind med en målrettet indsats fra begyndelsen. Samtidig mangler der en fælles praksis for, hvordan identifikation af elever med ordblindhed foregår både på tværs af kommunegrænser og i uddannelserne.

Ministeriet for Børn og Undervisning udvikler derfor to nye test, som skal medvirke til, at elever med ordblindhed får en sikker og ensartet dokumentation af deres vanskeligheder tidligt og uanset, hvor i landet de bor, og hvor i uddannelsessystemet de befinder sig.

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini ser frem til, at ordblinde nu kan identificeres tidligt, og at der sikres et fælles syn på ordblindhed.

Vi ved, at det er vigtigt at hjælpe børn og unge med ordblindhed tidligt. Ved at sætte ind, så snart vi opdager problemet, sikrer vi en fagligt stærk folkeskole for alle. Med de to nye projekter får vi et fælles fagligt og solidt grundlag for at identificere ordblinde elever allerede fra indskolingen og helt til de videregående uddannelser, så de får mulighed for at deltage i uddannelsessystemet på lige fod med alle andre, siger Christine Antorini.

Fakta om de to projekter med ordblindetest
Ministeriet for Børn og Undervisning har indgået samarbejde med Center for Læseforskning, Københavns Universitet om at udvikle en ordblindetest til elever i indskolingen. Ministeriet for Børn og Undervisning støtter projektet med 2,5 millioner kroner fra satspuljen for 2012. Projektet er også støttet af Trygfonden.

Ministeriet for Børn og Undervisning sender i dag et udviklingsprojekt om en ordblindetest på tværs af uddannelser i udbud. Frist for tilbud på projektet er den 8. juni 2012.

Testene er vejledende og forventes at kunne anvendes i 2015. Testene vil sammen med pædagogiske vejledninger blive stillet gratis til rådighed for skoler og uddannelsesinstitutioner.

Læs mere her

tags: København, uddannelse, 2012, folkeskole, undervisningsminister, undervisning, uddannelsesinstitution, videregående uddannelse, Fakta, Københavns Universitet,

Dagens nyheder - Læs bla. om DI-formand har modet til at være kedelig

DI-formand har modet til at være kedelig
DIs nye formand Lars Mikkelgaard-Jensen kaster sig med stor lyst ud i opgaven, men har har ikke lyst til at blive synderligt profileret. Photos: Mads Nissen
Læs mere her

lørdag den 5. maj 2012

Forelæsning på video vinder frem

Siden årsskiftet er CBS studerende stødt på flere og flere vodcasts og videocases i undervisningen. Tiltaget er en del af et større strategiprojekt, som øger brugen af informations- og kommunikationsteknologi i undervisningen.

Et supplement ikke en erstatning
En vigtig del i projektet er det mobile videohold, der opererer på tværs af uddannelser. Holdet producerer alt fra videocases til vodcasts, hvor de studerende kan gense en hel eller dele af en forelæsning klippet sammen med relevante slides og diskussioner fra forelæsningen.

- Video bør ikke erstatte aktiv deltagelse i undervisningen eller det at arbejde med stoffet. Men det fungerer som et rigtig godt supplement, siger chefkonsulent Steffen Löfvall fra dekansekretariatet for uddannelse.

Han tilføjer:
- Visuel kommunikation er kommet for at blive. Tilstedeværelsesundervisningen på campus vil i stigende omfang blive suppleret med live-transmissioner og virtuelle undervisningsforløb, hvor video og lyd vil få en vigtig rolle.

Sammen med lektor ved Institut for it-ledelse, Helle Zinner Henriksen, leder han CBS IKT-initiativ, der er sat i gang som en del af strategien for at øge brugen af informations- og kommunikationsteknologi i undervisningen.

70 produktioner
Videoproduktionerne bliver blandt andet brugt i forbindelse med eksamensforberedelse, hvor studerende har mulighed for at gense udvalgte forelæsninger og diskussioner, der er foregået i undervisningen. Studerende har også mulighed for at se forelæsninger, hvis de er gået glip af en enkelt eller måske har været på udveksling og derfor ikke har kunnet deltage i undervisningen.

På HA(kom.)-uddannelsen har studerende på udveksling for eksempel fået tilbud om at følge enkelte fag på uddannelsen herhjemme, mens de er i udlandet, så de udover erfaring fra udlandet kan få den relevante teori herhjemme, som deres medstuderende også får.

Videoholdet er også begyndt at sende live-transmissioner fra særlige events som for eksempel CBS Case Competition 2011. Fremover kan udvalgt undervisning også transmitteres direkte til internettet og til andre undervisningslokaler.

I løbet af forårssemesteret er der blevet lavet mere end 70 produktioner, og antallet forventes at stige i den kommende tid.

Læs mere her

tags: 2011, internet, uddannelse, udland, teknologi, Tilst, campus, kommunikation, strategi, undervisning, studerende,

Dagens nyheder - Læs bla. om Kandidat i medicin og teknologi - og ph.d. på tre ben

PET tjekker færre ansatte
Antallet af sager, hvor virksomheder skal have sikkerhedsgodkendt ansatte til at arbejde med klassificerede oplysninger om blandt andet våben og IT-sikkerhed, er faldet dramatisk.Photos: Jeppe Bøje Nielsen
Læs mere her

Pressede akademikere lærer at elske skodjob
Næsten 80 pct. af de nyuddannede DJØFere beskriver deres første job som et drømmejob, viser stor rundspørge. Krisen har gjort dem mindre kræsne, lyder det fra DJØF.
Læs mere her

Kandidat i medicin og teknologi - og ph.d. på tre ben
Portræt: Både DTU, Rigshospitalet og tyske Siemens har sat deres fingeraftryk på civilingeniør Oline Vinter Olesens ph.d.-projekt. Et frugtbart samarbejde, der dog også har krævet sine kompromiser.
Læs mere her