mandag den 31. marts 2014

Erhvervsakademierne har haft stor vækst i søgningen

De nyetablerede erhvervsakademier har haft en stor vækst i ansøgning til de videregående erhvervsrettede uddannelser. Det viser de netop opgjorte tal for kvote 2 ansøgningerne. Hele 37 % flere har søgt i år sammenlignet med 2008.

"Det er en fantastisk start for de nye erhvervsakademier. Ansøgningstallene viser med al tydelighed, at der er stor interesse for de uddannelser, vi har på erhvervsakademierne. Det er meget positivt, ikke mindst set i lyset af at erhvervsakademierne netop er etableret for at skabe vækst og kvalitet på de erhvervsrettede videregående uddannelser. Samtidig er det rigtigt gode uddannelser, der både giver glimrende beskæftigelsesmuligheder og mulighed for at specialisere sig efterfølgende", siger Ingo Østerskov, direktør for Københavns Erhvervsakademi og formand for Danske Erhvervsskolers akademiudvalg.

Den stigende arbejdsløshed blandt ufaglærte og den generelle nedgang i aktiviteterne i mange brancher er en af forklaringerne på den markante stigning i antallet af kvote 2–ansøgere.

"Det er et godt tegn, at kvote 2–ansøgningerne er steget så markant. Ud over at det er et klart tegn på, at erhvervsakademierne er kommet meget flot fra start, så tyder de store ansøgningstal på, at der mange unge der godt er klar over, at det nu man skal i gang med en uddannelse. Erhvervsakademiernes uddannelser giver rigtigt gode jobmuligheder fordi de er udviklet i samspil med erhvervslivet og samtidig giver de mulighed for at videreuddanne sig yderligere", siger Lars Kunov, direktør i Danske Erhvervsskoler.

Erhvervsakademierne er en helt ny uddannelseskonstruktion, der udspringer af de danske erhvervs–skoler. Erhvervsakademierne etableredes den 1. januar 2009 med det formål at forbedre regeringens uddannelsesmål om, at 50 % af en ungdomsårgang skal tage en videregående uddannelse. Erhvervsakademierne udbyder primært akademiuddannelser, korte videregående, tekniske og merkantile uddannelser, og akademierne uddanner overvejende til det private arbejdsmarked. Flere af akademierne udbyder uddannelser på bachelorniveau. Der findes ti erhvervsakademier i Danmark.
 

Læs mere her

tags: arbejdsløshed, Danmark, 2009, 2008, København, direktør, uddannelse, regeringen, arbejdsløs, erhvervslivet, regering, Københavns Erhvervsakademi, Danske Erhvervsskoler, jobmuligheder, arbejdsmarked, videregående uddannelse, beskæftigelse,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar