lørdag den 29. marts 2014

ErhvervsPhD-projekter trækker forskere til Danmark

Udenlandske studerende ønsker i stigende grad at tage en ErhvervsPhD. Alene i 2008 blev der godkendt 24 projekter fra udenlandske studerende. Det er hele 20 procent af alle godkendte ErhvervsPhD-projekter.

Studerende fra i alt 12 lande fik mulighed for at igangsætte en ErhvervsPhD i en virksomhed i Danmark i 2008. I 2005 var andelen af nye ErhvervsPhD-projekter med en udenlandsk kandidat på kun fem procent.

Det er ikke mindst de store danske virksomheder, der arbejder globalt, som trækker udenlandske forskere til. Ordningen stiller ikke krav til den studerendes nationalitet eller universitetets geografiske placering. Virksomheden, der indgår i det treårige ErhvervsPhD-projekt, skal blot have en afdeling i Danmark.

- Den stigende interesse fra udlandet er både en anerkendelse af ErhvervsPhD-ordningen og af danske virksomheders og universiteters forskningsmiljø. Og de udenlandske studerende i ErhvervsPhD-projekter styrker de danske videnmiljøers internationale netværk, hvilket er særdeles positivt, siger videnskabsminister Helge Sander.

Oven i ErhvervsPhD-projektets faglige indhold lægger ordningen stor vægt på de netværk i erhvervslivet og den akademiske verden, som både studerende, virksomheder og universiteter kan skabe sig nationalt og internationalt.

Den stigende udenlandske interesse sker samtidig med, at ErhvervsPhD-ordningen generelt oplever rekordstor tilslutning. I 2008 blev der godkendt 119 ansøgninger, godt ni procent flere end året før og det største antal nogensinde.

Yderligere oplysninger

Videnskansminister Helge Sander via informationschef Allan Boldt på telefon 33 92 97 39 eller email: abo@vtu.dk

ErhvervsPhD sekretariatet, Ditte Mesick på telefon 35 44 62 13 eller email: dtme@fi.dk

Se også www.erhvervsphd.dk

Om Forsknings- og Innovationsstyrelsen
Forsknings- og Innovationsstyrelsen fremmer forskning og innovation af høj international standard til gavn for det danske samfunds økonomiske, kulturelle og sociale udvikling.

Læs mere her

tags: Danmark, 2008, økonomi, Helge Sander, udland, virksomhed, erhvervslivet, videnskab, videnskabsminister, studerende, innovation, miljø, Forskning,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar