fredag den 22. juli 2011

Antallet af ledere med stress halveret

Antallet af ledere på danske virksomheder, der føler sig stressede, er faldet markant siden 2002. Det viser en ny undersøgelse fra Lederne.

I 2002-udgaven af undersøgelsen Det danske Ledelsesbarometer svarede 15 procent af de adspurgte private og offentlige ledere, at de følte sig stressede.
2011-udgaven af Det danske Ledelsesbarometer, der udkommer til efteråret, viser, at tallet nu er faldet til otte procent, hvilket næsten er en halvering.

Arbejdsmiljøchef hos Lederne Lars Andersen glæder sig meget over, at det er lykkedes at knække stress-kurven.

- Det bemærkelsesværdige fald i andelen af ledere, der føler sig stressede, skyldes blandt andet, at ?Tarzan-syndromet? de senere år har været på tilbagetog. Ledere er holdt op med at tro, at de har ubegrænset ydeevne og kan klare alt. Og de har fået forståelse for, at de har ret og pligt til både at sige til og sige fra, siger Lars Andersen.

Arbejdsmiljøchefen mener, at lederne er blevet mere bevidste om, hvor vigtigt det er at kombinere et travlt lederjob med en sund levevis i forhold til kost og motion. Og så er der på mange virksomheder skruet op for dialogen mellem chefer og ledere, således at begyndende stress kan blive taget i opløbet.

- Det er blevet legitimt at tale om stress, og definitionen på stress er blevet mere klar for både ledere og virksomheder. Der er nu en stor bevidsthed om, at det at have travlt og det at være stresset ikke er det samme, siger Lars Andersen.

Ifølge Det danske Ledelsesbarometer 2011 er der også sket en halvering siden 2002 i antallet af ledere, der finder lederjobbet fysisk hårdt og psykisk belastende.

Undersøgelsen er baseret på svar fra 3.040 ledere, 45 procent offentligt ansatte og 55 procent fra den private sektor.

Læs mere her

tags: 2002, 2011, virksomhed, stress, lederjob, miljø,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar