mandag den 18. juli 2011

Flere uddannelsespladser på vægtstoprådgiveruddannelsen

Der bliver nu oprettet yderligere 95 uddannelsespladser på vægtstoprådgiveruddannelsen. Sundhedsstyrelsen inviterer kommuner og regioner til at søge om pladser på vægtstoprådgiveruddannelsen.

Som led i satspuljeaftalerne på sundhedsområdet er der afsat midler til en målrettet indsats over for vægttab og vægtvedligeholdelse blandt svært overvægtige voksne. Der er udmøntet midler i tre omgange.

Sundhedsstyrelsens opfordrer kommuner og regioner, der ikke oprindeligt fik midler fra satspuljen, til at benytte den nye udmøntning til at tage vægtstoprådgiverkonceptet til sig og etablere lokale vægtstoprådgivningsordninger for svært overvægtige.

Gennem vægtstoprådgiveruddannelsen, der er etableret med inspiration fra rygestoprådgiveruddannelsen, opnår kursisten bl.a. indsigt i og viden om metoden små skridt, en grundlæggende forståelse af overvægt og udfordringer ved vægtstop og vægttab. Desuden opnås viden om opbygning af et gruppeforløb for svært overvægtige. Målet for vægtstoprådgivningen er varigt vægttab eller vægtvedligeholdelse.

I uddannelsen er der særlig vægt på rådgivning af svært overvægtige personer inden for følgende befolkningsgrupper: personer uden for arbejdsmarkedet, svært overvægtige gravide og nybagte mødre, særligt udsatte erhvervsgrupper, samt personer af anden etnisk oprindelse end dansk.

Læs mere her

tags: uddannelse, Sundhedsstyrelsen, overvægtig, arbejdsmarked,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar