lørdag den 9. juli 2011

Ny uddannelse styrker dansk ernæringsrådgivning

Til efteråret starter et uddannelsesforløb, der henvender sig til folk, der vil styrke deres kompetencer inden for kost- og ernæringsrådgivningen. Det kan være kostvejledere, personlige trænere, ekspedienter i materialistforretninger og apoteker samt medarbejdere i medicinal- og fødevareindustrien. Kurset udbydes af kursusvirksomheden Probana med undervisere fra LIFE Det Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet.

Underviserne på uddannelsen er forskere fra Institut for Human Ernæring på LIFE Det Biovidenskabelige Fakultet. Det faglige fokus vil bl.a. ligge på tre kerneområder: Næringsmangler i Danmark, behov hos særlige risikogrupper og forebyggelse og behandling af overvægt og type 2 diabetes:
"Den voksende erkendelse i befolkningen af næringsstoffers og fødevarers betydning for vores sundhed og trivsel stiller stigende krav til de fagfolk, der rådgiver og beskæftiger sig med ernæring og sundhed. Potentialet for at sygdomsforebygge og behandle med kost og kosttilskud bliver ikke udnyttet optimalt i dag, og vi håber derfor, at uddannelsesforløbet vil bidrage til, borgerne lettere kan få adgang til viden på området", siger professor, dr. med Arne Astrup fra LIFE - Det Biovidenskabelige Fakultet

Direktør for Probana, Peter Jensen, siger: "Uddannelsen vil klæde deltagerne på til at kunne yde kompetent rådgivning omkring kost- og ernæring. Samtidig vil kurserne blive relateret direkte til deltagernes egne, daglige arbejdsopgaver gennem cases og praktiske eksempler". Efter uddannelsesforløbet får alle deltagere eksklusiv adgang til et online dialogforum, hvor man kan sparre og idéudveksle med de forskere, eksperter og fagfolk, der har bidrager under kursusforløbet.

Yderligere oplysninger om kurset kan fås ved at rette henvendelse til Probana på tlf. 45 76 58 58 eller e-mail probana@probana.com.


Læs mere her

tags: København, Danmark, uddannelse, medicin, virksomhed, diabetes, kursusvirksomhed, videnskab, Probana, kursusforløb,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar