tirsdag den 19. juli 2011

Praktikpladsmanglen er steget voldsomt

Det er stærkt bekymrende, at så mange unge mangler praktikplads. Vi risikerer at tabe en hel generation på gulvet, siger LO-sekretær Ejner K. Holst, og opfordrer regeringen til at sætte gang i hjulene.

Fra april til maj 2011 er antallet af unge, der står uden en praktikplads, steget fra 8.663 til 9.344 viser nye tal fra Undervisningsministeriet. Ikke siden 2005 har så mange unge stået uden en praktikplads og det forhindrer dem i at gøre deres uddannelse færdig. Bekymrende, lyder meldingen fra LO.

? Jeg er utrolig bekymret for de 9.344 unge, som står uden en praktikplads. De har ikke mulighed for at gøre deres uddannelse færdig, og som situationen ser ud på arbejdsmarkedet lige nu, kan de heller ikke gå ud og få et ufaglært arbejde. Med en stigende praktikpladsmangel og stigende ungdomsarbejdsløshed risikerer vi at tabe en hel generation på gulvet, siger LO-sekretær Ejner K. Holst.

På bare et år er antallet af unge uden en praktikplads steget med 11 pct. LO opfordrer regeringen til at sætte massivt ind i kampen for at skabe nye praktikpladser. Derudover skal virksomheder og kommuner tage et større ansvar.

? Jeg opfordrer stærkt regeringen til at få sat gang i hjulene. Der er brug for at fremrykke offentlige investeringer og løbende sikre, at den offentlige sektor knytter krav om praktikpladser til de investeringer, man sætter i gang. Manglen på praktikpladser er en sort plet i vores uddannelsessystem, og vi er nødt til at handle nu, fortsætter Ejner K. Holst.

? Det er helt skævt, at 9.344 unge står og mangler en praktikplads for at gøre deres uddannelse færdig, når vi samtidig ved, at virksomhederne kommer til at mangle op mod 100.000 faguddannede medarbejdere i løbet af de næste 5-10 år. Vi har tidligere foreslået oprettelse af praktikpladscentre, som kan være et kvalitetstilbud til de mange unge, der ikke kan få en ordinær praktikplads. Tiden er inde til at handle. Løsningerne er mange, men viljen ser desværre ud til at mangle, slutter Ejner K. Holst.

For yderligere information kontakt
kommunikationskonsulent Stine Luise Hansen på tlf: 2335 8370

Læs mere her

tags: arbejdsløshed, 2011, uddannelse, vold, LO, regeringen, ungdomsarbejdsløshed, virksomhed, arbejdsløs, regering, offentlige sektor, praktikplads, LO-sekretær, kommunikation, arbejdsmarked, Undervisningsministeriet,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar