tirsdag den 12. juli 2011

Sikkerhedsstyrelsens direktør skal være ny universitetsdirektør på SDU

Den. 1. september fratræder Jacob Schmidt stillingen som direktør i Sikkerhedsstyrelsen efter tre år på posten. Han er nemlig udnævnt til ny universitetsdirektør for Syddansk Universitet. Jacob Schmidt skifter dermed kontor fra styrelsens historiske bygninger i Nørregade i Esbjerg til kontor på SDU i Odense blot få kilometer fra sit og familiens hjem.

Jacob Schmidt har sat markante spor i Sikkerhedsstyrelsen i form af ny strategi og ny organisation. Det har sikret en lang række flotte resultater både nationalt og internationalt på det sikkerhedstekniske område.

Sikkerhedsstyrelsen har siden opstarten i 2004 fået en lang række nye opgaver. Sikkerhedsstyrelsen, der er en del af Økonomi- og Erhvervsministeriet, arbejder i dag med teknisk sikkerhed inden for el, gas, vvs, kloak, fyrværkeri og generel produktsikkerhed som legetøj, lamper med mere. Nye områder for styrelsen er metrologi, ædelmetalkontrol og eleftersyn, der fra februar bliver obligatorisk ved hushandler, hvis man vil have en ejerskifteforsikring. Det betyder også, at styrelsen er vokset fra 75 medarbejdere i 2004 til cirka 120 i dag. Det er derfor en veltrimmet styrelse, som Jacob Schmidt forlader.

- 'Da jeg for tre år siden kom til styrelsen fra en stilling som underdirektør i DSB var jeg usikker på, hvad det ville betyde at indtræde i en statslig styrelse. Virkeligheden har vist, at den kompetence, der er i Sikkerhedsstyrelsen har langt overgået mine forventninger. Sammen med det har den professionalisme, jeg har oplevet i Økonomi- og Erhvervsministeriet været meget lærerigt. Mine fordomme blev gjort til skamme, samtidig med, at jeg fik opfyldt mit ønske om at komme tilbage til det syddanske', siger Jacob Schmidt.

40-årige Jacob Schmidt er født og opvokset i Esbjerg, og vil fortsat være at finde i det sydlige Jylland, da Syddansk Universitet har campus både i Esbjerg, Kolding og Sønderborg. Netop det regionale fokus ligger ham meget på sinde.

---

ERHVERVSERFARING

Sikkerhedsstyrelsen Direktør (2008 - 2011)

DSB Underdirektør (2003 - 2008)

Afdelingschef TDC (1999 2003)

UDDANNELSE

HD(Organisation), Syddansk Universitet Odense (2002 ?2005)

Servicebranchens Chefakademi, Handelshøjskolen i København (2001 ?2002)

Civilingeniør, Danmarks Tekniske Universitet (1998 1999)

International Maskiningeniør, Esbjerg Teknikum (1991 1995)

Læs mere her

tags: København, direktør, Esbjerg, 2002, 2003, Danmark, 2011, 2008, Handelshøjskolen, Odense, 2001, 1995, TDC, DSB, Jylland, 1991, Kolding, 1998, Sønderborg, Syddansk Universitet, campus, Danmarks Tekniske Universitet, Syddansk Universitet., strategi, organisation,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar