lørdag den 13. april 2013

En tegning til Svend Åge Madsen

Der er ikke hver dag, man får en fan, der er en kendt forfatter. Det skete ikke desto mindre for Jonathan Lillelund fra Ingstrup, der går i 10 klasse på Hørby Efterskole.

Jonathan har ved flere lejligheder bevidst, at han er en meget dygtig tegner og i forbindelse med, at han i dansk sammen med sin klasse har læst Aarhusforfatteren Svend Åge Madsens roman Jagten på et menneske , blev han af sin dansklærer bedt om, at tegne sit bud på en tolkning af romanen.

På Hørby Efterskole er udgangspunktet for det pædagogiske arbejde Lær som du er , hvor udgangspunktet er læringsstile og elevernes styrker, som grundlaget for ikke bare at have én, men flere strategier, når det handler om at gøre det ukendte kendt.

En af Jonathan styrker et tegningens kreative udtryk, og i sin fritid arbejder han med at lave sin egen tegneserie, så hans tegninger er kendt som meget detaljerede, da hvert billede skal fortælle en historie. Derfor blev den færdige tegning en fortælling, hvor rigtig mange ting fra romanen er indfanget i et billede.

Efterfølgende fik Jonathans dansklærer Helle Krogsgaard en idé, at tegningen selvfølgelig skulle sendes til Aarhus ned til Svend Åge Madsen, der så ved selvsyn kunne se, hvad hans roman kan inspirere til.

Som sagt så gjort. Tegningen blev sendt af sted og inden længe kom der er brev fra Svend Åge Madsen retur, der med en hilsen til Jonathan, at han har fået en fan i forfatteren fra Aarhus.

Læs mere her

tags: tegneserie, roman, kreativ, strategi, forfatter,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar