fredag den 12. april 2013

Mange ledere er faldet af vognen

I en stresset hverdag kan det være svært at holde overblikket. Fritid og arbejde glider nemt sammen, og det kan være svært at holde dem adskilt. Måske skal vi slet ikke holde dem adskilt længere, måske de nye strømninger som Unboss bevægelsen og den øgede fokus på den sociale kapital i virksomhederne ligefrem kræver af os, at vi kan agere i alle sfærer på samme tid. Vi skal ikke længere opdele vores liv i områder som fritid, arbejde- og familietid men i stedet se det hele, som en del af det liv vi lever, og så se det for et samlet hele via begrebet; Tilværelsen.

Tilværelsen anno 2013 og i de kommende år kræver af os, at vi er stærke individer der kan navigere i denne nye tilværelsesforståelse hvor arbejde, fritid og familieliv mere eller mindre konstant krydser hinandens spor.

Coachingen og lignende redskaber kan her være særdeles nyttige så du opnår at kende og erkende dine styrker og svagheder så godt, at du kan sætte dig selv i spil på den bedste måde, for både dig og arbejdspladsen. Det handler om at få ændret nogle tankemønstre ved hjælp af enkle integrerbare øvelser siger Anita Hummelshøj, kvinden bag virksomheden Hummelshøj, der til dagligt arbejder som professionel person- og relationsudvikler.

Anita Hummelshøj har udviklet redskaber til at håndtere en presset hverdag. Det handler nemlig om at kende sig selv godt. Anita Hummelshøj tilbyder blandt andet ledelsespakker, som styrker ledere i deres ledelsesstil. Det er utroligt vigtigt, at en leder kender sig selv, sine styrker og svagheder for at kunne motivere medarbejderne og virke troværdig siger Anita Hummelshøj, som har mange års erfaring med udvikling af ledere, medarbejdere og privatpersoner. Hvis man ikke selv er motiveret for at gå på arbejde, hvordan motiverer man så medarbejderne dette er et af de punkter, som hun blandt andet arbejder med hos flere ledere. Hun også arbejder med ledere der selv stresser rundt og på den konto giver sine medarbejdere et helt forkert signal om, hvordan de skal takle deres udfordringer med at agere i den nye samlede tilværelse.

En anonym overmontør fra et større elselskab i Danmark udtrykker sig således om sit coachingforløb hos Hummelshøj: Dejligt fortroligt forløb, som har givet mig indsigt i at se tingene fra andre vinkler. Det var specielt godt med de værktøjer, vi i samarbejde har fået lavet. Resultatet er en mere rolig og velovervejet mig, som kan se tingene i flere perspektiver nu". Anita Hummelshøj har med sine lederpakker skabt en måde, hvorpå selv den travle leder kan finde tid til selvudvikling. Pakkerne kan nemlig købes som et online produkt, der lander lige i lederens mailboks. Nu kan lederen arbejde med sin udvikling med det samme, og selv prioritere hvor og hvornår der arbejdes med ledelsesstilen.

Hvornår har du, som leder, sidst forholdt dig til de personlige egenskaber du har, og som er dominerende i din lederstil Måske opfatter medarbejderne dig anderledes, end du tror Uanset om du vil det eller ej, er du som leder et forbillede ikke kun på det du siger, men i særdeleshed også via det du gør. Retfærdiggør du stress og travlhed via din egen adfærd trods virksomhedens holdning om trivsel for medarbejderen Legaliserer du, at tiden ikke er så vigtig at overholde trods en kultur, hvor virksomheden værdsætter at aftaler og tider overholdes Er du bidragende til, at konflikterne ikke løses i afdelingen trods et ønske om medarbejdertrivsel Er du medvirkende til en lavere produktivitet blandt dine kolleger og medarbejdere, fordi du presser dem for hårdt trods et mål om en sundere bundlinje

Kære leder, produktionssamfundets tid er ovre og vi er godt inde i informations- og videnssamfundet følger du med eller er du faldet af vognen

Læs mere her

tags: Danmark, 2013, virksomhed, produktivitet, stress, ledelsesstil, Coaching, privatperson, værktøj, coach,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar