torsdag den 25. april 2013

Ny rapport viser at VVU har positiv effekt på job og karriere

En stor andel af deltagerne på de videregående voksenuddannelser (VVU) vurderer, at deres efteruddannelsesforløb på erhvervsakademierne har betydet, at de har fået nyt job, er avanceret og har fået nye ansvarsområder og mere i løn. Det viser, at VVU - også kaldet akademiuddannelser - har en positiv effekt på job og karriere. Det siger en ny rapport fra Danmarks Evalueringsinstitut Videregående Voksenuddannelse (VVU) - Brug af VVU i forhold til job og videre uddannelse . Rapporten er den første undersøgelse, der med sine resultater viser, at efteruddannelse er en investering, der betaler sig.

Undersøgelsen er udtryk for at livslang læring er vigtig for at fastholde sine kompetencer og styrke sin markedsværdi på arbejdsmarkedet , siger Jørgen Ravnsbæk, studiechef på Københavns Erhvervsakademi ledelse/efteruddannelse.

Rapporten fra EVA viser, at 80 % af dem der har gået på en VVU, oplever at uddannelsen har givet dem bedre kompetencer til at klare deres job. Hver femte deltager får et nyt job eller stilling, og hver tredje har fået nye ansvarsområder. Dette helt eller delvist som følge af deres efteruddannelse. Rapporten er den første undersøgelse, der med sine resultater viser, at efteruddannelse er en investering, der betaler sig. Akademiuddannelserne er netop målrettet erhvervslivets behov for efteruddannelse , siger studiechef Jørgen Ravnsbæk, KEA - Københavns Erhvervsakademi.

Behov for nye udbud på ikke-merkantile områder
Rapporten fra EVA viser også, at der kun et meget begrænset udbud af profilforløb uden for det merkantile område, og disse modsvarer ikke den branchemæssige og faglige bredde på arbejdsmarkedet. På det tekniske og andre ikke-merkantile områder findes den erhvervsrettede efter- og videreuddannelse typisk som KVU, som er fuldtidsuddannelser, som ikke er tilrettelagt for voksne med job og familie.

KEA, går efter at styrke efteruddannelse inden for fagområder som ikke har tradition for efteruddannelse på akademiniveau. Vi uddanner rigtig mange inden for byggeri og produktion på ungdomsuddannelserne og indgår i et samarbejde med bl.a. Konstruktørforeningen og Dansk Byggeri for at styrke disse branchers mulighed for at kunne få en relevant videreuddannelse , oplyser studiechef Jørgen Ravnsbæk.

Videreuddan den faglige arbejdskraft
Hele velfærdsområdet er i gang med en teknologisk revolution, hvor der er brug for at frigøre hænder fra tunge opgaver til omsorgsarbejde. Vi vil gerne efteruddanne disse hænder til at håndtere den teknologiske revolution , fortæller studiechef Jørgen Ravnsbæk.

Netop muligheden for at videreuddanne den faglige arbejdskraft er også motivet bag en ny akademiuddannelse i krydsfeltet mellem sundhed og velfærdsteknologi, som lige nu er på tegnebrættet på KEA. KEA arbejder i øjeblikket på at afdække behovet for en ny akademiuddannelse (VVU), der opkvalificerer sundhedspersonale til at håndtere og implementere velfærdsteknologi indenfor pleje- og sundhedsområdet.

Indenfor de tekniske områder ansætter virksomhederne typisk en ingeniør eller en anden type akademiker, når talen falder på teknologi, men højst sandsynligt vil det være mere frugtbart at efteruddanne den faglærte arbejdskraft med nye fagområder , tilføjer Jørgen Ravnsbæk.
Nu ser vi en lavkonjunktur, der gør medarbejderne overflødige. I denne periode vælger de mest fremsynede virksomheder at efteruddanne deres medarbejdere. Derfor mærker vi på KEA, også en stigende efterspørgsel på efteruddannelse, slutter Jørgen Ravnsbæk.

For mere information kontakt
Jørgen Ravnsbæk, studiechef på KEA Ledelse/efteruddannelse, jra@kea.dk tlf.22 16 29 61/46 460 501
Tekst af Camilla Wittenkamp, kommunikationsmedarbejder KEA, Københavns Erhvervsakademi, ledelse/efteruddannelse. cawi@kea.dk

Fakta
KEA, Københavns Erhvervsakademi, er Københavns nye erhvervsakademi med 28 erhvervsrettede uddannelser og efteruddannelser. Derudover er der en række andre undervisningsaktiviteter og projekter. Alle aktiviteterne er fordelt i fire enheder, der har et fagligt fællesskab. Enhederne er Medie/it, Design/business, Byggeri/produktion og Ledelse/efteruddannelse. Der går ca. 3000 studerende på KEA og der er 300 ansatte.

Læs mere her

tags: Danmark, København, uddannelse, virksomhed, erhvervslivet, teknologi, Københavns Erhvervsakademi, efteruddannelse, kommunikation, undervisning, arbejdsmarked, studerende, arbejdskraft, Fakta, Design, frugt,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar