søndag den 7. april 2013

Musicaltraditionen lever på Hørby Efterskole ? skolen inviterer til musicalkoncert.

En idé blev født i vintermånederne i begyndelsen af 1984, hvor musiklærerne på daværende Hørby Ungdomsskole besluttede, at skolens musik- og dramaelever skulle lave en forårskoncert for at vise, hvad de kunne.

Denne beslutning blev startskuddet til noget meget større, end musiklærerne dengang havde forestillet sig nemlig en 30 år lang tradition, hvor skolen med hvert eneste elevhold har lavet en musical, som forårskoncerten snart blev omdøbt til.

Det er på baggrund af de mængder af sange og musiknumre fra de mange musicals, at Hørby Efterskole har samlet et band bestående af tidligere elever, som hen over det sidste halve års tid har øvet til en offentlig musicalkoncert, der skal afvikles på efterskolen lørdag den 20. april.

- Vores musicals har på mange måder været med til at binde de forskellige elevhold sammen, fortæller viceforstander Ole Læborg, der også har været med som musiklærer i alle de år, hvor der er blevet produceret musicals på Hørby. Rigtig mange elever fra hvert hold har stået på scenen som sanger, musikere eller skuespiller, og det betyder, at eleverne fra de forskellige hold har en samhørighed på tværs af de musicals, de har været med i.

Musiknumrene til koncerten er sammensat med musik og sang, der hovedsageligt stammer fra de seneste 25 år, hvor publikum får mulighed for at følge udviklingen i musikken og opleve tekster fra de forskellige temaer efterskolens musicals har beskæftiget sig med.

- Det har været en spændende proces at være med til at vælge numrene til koncerten, siger Ole Læborg og lover publikum, at repertoiret repræsenterer forskellige musikgenrer lige fra de stille balleder til den lidt mere pågående rock.

Musikerne i koncertbandet har haft til opgave at skrive nye arrangementer til noget af musikken, hvilket har åbnet mulighed for nye finesser i musikken, da flere af de medvirkende siden opholdet på Hørby Efterskole har beskæftiget sig med musik på et professionelt plan.

Læs mere her

tags: skuespiller, koncert, 1984, rock, efterskole,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar